هدایت شده از h...m.p.r
🔰پرسش🔰
⁉️چرا بسیاری از احکام، داستان ها، اعتقادات و ... قرآن مثل تورات است، آیا قرآن کپی برداری از کتب قدیمی نیست؟
🔰پاسخ🔰
✅از منظر قرآن دین یکی بیش نیست و اگر هم اختلافی در بین مردم نسبت به دین دیده می شود، به خاطر سرکشی و تمرد عده ای در پذیرش حق است:⬇️⬇️
إِنَّ الدِّينَ عِنْدَ اللَّهِ الْإِسْلَامُ ۗ وَمَا اخْتَلَفَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ إِلَّا مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَهُمُ الْعِلْمُ بَغْيًا بَيْنَهُمْ ۗ وَمَنْ يَكْفُرْ بِآيَاتِ اللَّهِ فَإِنَّ اللَّهَ سَرِيعُ الْحِسَابِ (۱۹ آل عمران) همانا دین(حق) نزد خدا، اسلام است. و کسانی که کتاب (آسمانی) به آنان داده شد، اختلاف نکردند، مگر بعد از آنکه علم و آگاهی برای آنان آمد، آن هم بخاطر سرکشی و حسدی که میان آنان بود، و هر کس به آیات خدا کفر ورزد، پس (بداند که) خداوند سریع الحساب(زود شمار) است.
💢از همین رو مسلمانان باید به تمام انبیاء ایمان داشته باشند:⬇️
لَا نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِنْ رُسُلِهِ (۲۸۵ بقره) «میان هیچ یک از پیامبرانش فرق نمی گذاریم»
✅و فرق مسلمان با یهودی و مسیحی و ... در اینجاست که مسلمانان معتقدند، تورات و انجیلی که امروز در دست یهودیان و مسیحیان قرار دارد، نسخه اصلی نیست و دچار تحریف شده است. و الا با توجه به منبع واحد تمام وحی ها، اشتراکات باید بیش از آنچه فعلا دیده می شود باشد و اصلا باید از اختلاف تعجب کرد نه آنکه اشتراکات تعجب برانگیز باشد.
✅البته احتمال اختلاف بعضی از احکام، در اسلام نسبت به احکام حقیقی امت های سابق وجود دارد، اما این اختلاف بنیادین نیست کما اینکه در خود اسلام نیز بعضی احکام تغییر کرده اند. مثل اینکه روزگاری قبله مسلمانان بیت المقدس بود اما بعد به کعبه تغییر یافت.
✅اما غیر از اختلافات از نوع فوق، اختلاف دیگری نباید وجود داشته باشد. مثلا آیا ممکن است خداوند طوفان نوح را برای حضرت موسی به گونه ای وحی کرده باشد، اما برای حضرت محمد ص نوع دیگری وحی کند؟
⁉️آیا ممکن است خدا پیامبران دیگر را مامور کرده باشد از زندگی پس از مرگ بگویند، اما به یک پیامبر بگوید پس از مرگ خبری نیست؟
✅حتی احکام نیز در بعضی حیطه ها قابل تغییر نیستند. مثلا حرمت شراب، قطعا از آدم تا خاتم اراده اصلی خداست. چرا که شرب خمر از اعمال شیطان است و مطمئن هستیم، خلاف آن در ادیان مطرح نمی شود، مگر با تحریف گری دست بشر که دین را از اصل تغییر می دهد.
✅همچنین باید توجه کنیم، پیامبر اسلام (ص) به تورات و انجیل و سایر کتب دسترسی نداشته است. و چهل سال بدون آنکه مطالبی شبیه قرآن بیان کند در میان مردم زندگی می کرد. از همین رو یهودیان در مناظرات و برای امتحان کردن صداقت پیامبر (ص) از ایشان سوالهایی می کردند که جوابش در تورات بوده، و جواب پیامبر (ص) نشانه ارتباط ایشان به وحی بوده است. چرا که یهودیان یقین داشتند آن مطالب به شکل طبیعی در دسترس دیگران نبوده است.
✅و علاوه بر همه این ها، متن قرآن و نوع بیانش اعجاز است. حال آنکه تورات و انجیل به زبان عربی نبوده اند تا بتوان از روی آن، چنین متن فصیح و بلیغی ارائه نمود. ضمن اینکه بعضی از مطالب قرآنی کاملا ناظر به وقایع دوران پیامبر (ص) است. مثلا بیان غیبی نسبت به پیروزی روم بر ایران، قطعا اعجاز بوده و در کتب دیگر هم یافت نمی شده است.
✅و اصولا اگر ممکن بود با کپی برداری از تورات و انجیل و ... کتابی مثل قرآن ارائه نمود، یهودیان نباید منتظر پیامبر جدید می شدند. خصوصا که با می خواستند پیامبر جدید حتما از میان خودشان باشد. به هر حال این نوع ادعاها، چیزی مثل آن است که انسان هر گردی را گردو بداند. و در واقع مصداق ضرب المثل معروف است که غریق به هر خاشاکی چنگ می اندازد. چرا که منکران لجوج اسلام، بدون استیصال این سخنان سخیف را نقل نمی کردند.
هدایت شده از h...m.p.r
🔆سوره ششم قرآن🔆
سوره اَنعام
❇️«انعام» يعنى احشام و چهارپايان. خداوند در بخشهايى از آيات 136تا 144 عقايد و رسوم و سنتهاى جاهلى درباره گاو و گوسفند و شتر و بز و قربانى و گوشت آن را بيان کرده و خواسته است عقايد انحرافى آنان درباره اين حيوانات را اصلاح کند. واژه «انعام» در اين سوره بيش از هر سوره ديگر (شش بار) به کار رفته است.⬅️ احکام و مسائل مربوط به چهارپايان طى پانزده آيه (136 - 150) به طور مشروح بيان شده است.
⬅️ با اين نامگذارى، توجه انسانهاى متفکر را به جهان شگفتانگيز حيواناتى جلب ميکند که 👈منافع و برکات فراوانى براى بشر دارند👉؛ لذا به سوره انعام نامگذارى شده است.
✅هدفی كه اين سوره در مقام ايفاى آن است همان توحيد خداى تعالى است، البته توحيد به معناى اعم و اين كه براى انسان پروردگارى است كه همان او پروردگار تمام عالميان است، 👈از او است ابتداى هر چيز، و به سوى او است بازگشت و انتهاى هر چيز، پروردگارى كه به منظور بشارت بندگان و انذار آنان پيامبرانى فرستاد 👈و در نتيجه بندگانش به سوى دين حق او هدايت شدند.
⬅️اين است اجمال آن چيزى كه اين سوره در مقام اثبات آن است، زيرا بيش تر آياتش به صورت استدلال برضد مشركان و مخالفان توحيد و نبوت و معاد است.
✅بدين سان، تلاش هميشگى قرآن براى اصلاح عقيده انسان بهويژه درباره الوهيت و عبوديت، در اين سوره متجلي است👈 و دراين راستا به مسائلى از قبيل توحيد، نبوت، معاد، احتجاج با مشرکان و برخى وظايف شرعى و محرمات دينى نيز پرداخته است.
🔰ويژگيهاى سوره انعام:
1⃣. اين سوره 165 آيه به عدد کوفي، 166 آيه به عدد بصرى و شامى، 167 آيه به عدد حجازى، 3850 يا 3250 کلمه و 12254 يا 12240 حرف دارد.
2⃣. در ترتيب نزول، پنجاه و پنجمين سوره است که پيش از سوره صافات و پس از سوره حِجر نازل شد و در مصحف شريف، ششمين سوره است.
3⃣. از سور مکى است؛ بهجز نُه آيه که در مدينه نازل شد. در برخى روايات آمده است که آيات سوره انعام يکجا و به طور مجموع نازل شد؛ در اين صورت، همه آيات اين سوره مکى است.
4⃣. بر اساس ترتيب مصحف شريف ششمين سوره است.
5⃣. از سُوَر جمعىالنزول، مشيَّعةالنزول و سبع طوال شمرده مىشود.
6⃣. چهارده آيه ناسخ و منسوخ دارد.
🔰احکام فقهى بيان شده در اين سوره:
1⃣. حرمت گوشت ميته؛
2⃣. حرمت خوردن خون؛
3⃣. حرمت گوشت حيوان ذبح شده بدون ذکر نام خدا؛
4⃣. حکم اضطرار (چيزهايى که مواقع اضطرار، خوردن آنها مباح و حلال مىشود) .
🔰محتوا و مباحث مهم سوره انعام:
1⃣. احکام انعام و چهارپايان؛
2⃣. توحيد و صفات خدا؛
3⃣. وحى، نبوت و رسالت؛
4⃣. معاد، حشر و نشر، ثواب و عقاب؛
5⃣. داستان حضرت ابراهيم (ع) و مناظرات عقلى او با ملحدان؛
6⃣. توصيههاى عقيدتي، اخلاقي، اجتماعى و….
#سوال
سلام در جواب کسانیکه تا میبینن زائر کربلا اتفاقی براش افتاده (تصادف کرده و..)
میگن امام حسین کمکشون نکرد و..
چی بگیم ..
هدایت شده از منتظرالمهدی(عج)
شبهه - - امام حسین (ع) که در زمان حیات نتونستن بلا را از خودش دور کنند؛ پس چطور الان و بعد از شهادت میتوانند بلا را از ما دور کنند؟!
770.6K
هدایت شده از منتظرالمهدی(عج)
شبهه - امام حسین(محرم) - اگر کسی به زیارت اربعین امام حسین (ع) برود ول... راه زیارت امام حسین (ع) بر اثر حادثه وبیماری بمیرد، شهید محسوب میشود؟
853.6K
#مرتبط
آیا اگر کسی در راه زیارت امام حسین (ع) بر اثر حادثه وبیماری بمیرد، شهید محسوب میشود؟
https ://www .x-shobhe .com/Karbala/8900 .html
جهت ورود به سایت فاصله بین نقطه ها حذف شود
هدایت شده از منتظرالمهدی(عج)
#مرتبط
#پرسش
زائر کربلا اگر در مسیر و یا در کربلا به مرگ طبیعی از دنیا برود، آیا شهید محسوب میشود
کسی که به قصد زیارت به کربلا رفته و در آنجا سکته کند شهید محسوب میشود؟
#پاسخ اجمالی👇
در ارتباط با ثواب زیارت امام حسین(ع) از امام باقر(ع) چنین نقل شده است:
اگر مردم میدانستند که در زیارت قبر حسین بن على(ع) چه اجر و ثوابى است، حتماً از شوق و ذوق قالب تهى میکردند و به خاطر حسرتها نفسهایشان به شماره افتاده و قطع خواهد شد.
راوى میگوید گفتم: در زیارت آنحضرت چه اجر و ثوابى است؟!
حضرت فرمودند: کسى که از روى شوق و ذوق به زیارت آنحضرت رود خداوند متعال هزار حجّ و هزار عمره قبول شده برایش مینویسد، اجر و ثواب هزار شهید از شهدای بدر، اجر هزار روزهدار، ثواب هزار صدقه قبول شده، ثواب آزاد نمودن هزار بنده که در راه خدا آزاد شده باشند برایش منظور میشود و پیوسته در طول ایام سال از هر آفتى که کمترین آن شیطان باشد محفوظ مانده و خداوند متعال فرشته کریمى را بر او موکّل کرده که وى را از جلو و پشت سر و راست و چپ و بالا و زیر قدم، نگهدارش باشد. اگر در اثناء سال فوت کرد فرشتگان رحمت الهى بر سرش حاضر شده و او را غسل داده، کفن نموده، برایش استغفار و طلب آمرزش کرده، تا قبرش مشایعتش نموده و به مقدار طول شعاع چشم در قبرش وسعت و گشایش ایجاد کرده و از فشار قبر در امانش قرار داده و از خوف و ترس دو فرشته منکر و نکیر بر حذرش میدارند و برایش درى به بهشت میگشایند و کتابش را به دست راستش میدهند و در روز قیامت نورى به وى داده میشود که بین مغرب و مشرق از پرتو آن روشن میگردد و منادى نداء میکند:
این کسى است که از روى شوق و ذوق امام حسین(ع) را زیارت کرده، و پس از این نداء، احدى در قیامت باقى نمیماند مگر آنکه تمنّا و آرزو میکند که کاش از زوّار حضرت ابا عبد اللَّه الحسین(ع) میبود.[1]
[1]. ابن قولویه، جعفر بن محمد، کامل الزیارات، محقق، مصحح، امینی، عبد الحسین، ص ۱۴۲- 143، نجف اشرف، دار المرتضویة، چاپ اول، 1356ش؛ کامل الزیارات، ترجمه، ذهنى تهرانى، محمد جواد، ص 469، تهران، پیام حق، چاپ اول، 1377ش.
📚منبع اسلام کوئست
#جهادگرتبیین
هدایت شده از چشم من و امر ولی
این یک مغالطه و شبهه است طرف فکر می کند هرکس به زیارت رفت هیچ اتفاقی نباید بیفتد و این با زیارت منافات دارد
اولاً: ما روایت داریم که دعا زیر قبه امام حسین علیه السلام برآورده می شود اما هیچ روایت و آیه ای نداریم که از معصومین نقل شده باشد که از هر بلایی اعم از مرگ، تصادف، بیماری و .... در امان هستید اتفاقاً برعکس این را داریم که اگر مثلا در مسیر کربلا کسی از دنیا رفت چه ثوابی به او خواهند داد که کسانی که در منزل و در غیر مسیر کربلا از دنیا بروند آن ثواب نصیبشان نخواهد شد لذا این اشکال شما کاملاً مردود و باطل است و خدشه ای به زیارت رفتن حضرت وارد نمی کند
ثانیاً: اگر بنا بود هیچ اتفاق ناگواری نیفتد ولو تصادف یا بیماری پس چرا امام زین العابدین در کربلا حضور داشتند مریض بودند تب شدیدی گرفته بودند که حتی قدرت راه رفتن نداشتند پس وقتی امام معصوم در خود صحنه کربلا که در کنار امام حسین علیه السلام هست بیمار هستند به طریق اولی اگز رائرین حضرت در عصر ما بیماری یا اتفاقی رخ دهد امر طبیعی است و اشکالی به این مسئله نیست
ثالثاً: ما روایت از اینطرف داریم که مثلا امام صادق علیه السلام مریض شده بودند کس را مأمور کردند که به کربلا برود در زیر قبه امام حسین علیه السلام دعا کنند حضرت شفا پیدا کنند یعنی ما روایت داریم که اگر مریض هستی در زیر قبه بروی دعا کنی شفا پیدا می کنی اما برعکسش که حرف شماست می فرمایی نباید هیچ حادثه ای رخ دهد روایتی از معصومین نداریم.
رابعاً: خود امام حسین علیه السلام در طول زندگی خودشان مریض می شدند که آیه قرآن هم در مورد نذر حضرت زهرا سلام الله علیها برای شفای آنها در قرآن داریم وقتی حضرت در طول عمر خود مریض می شدند این یک امر طبیعی دنیایی است که خدای متعال برای همه قرار داده لذا به طریق اولی اگر زائرین حضرت هم مریض شوند یا حادثه ای رخ دهد طبیعی است
خامساً: شما وقتی می توانی اشکال وارد کنی که بگویی زیارت امام حسین علیه السلام باعث شد ایشان مریض شود اگر این اشکال را بکنی قرآن حرف شما را رد می کند خدای متعال می فرماید اگر بدی مثل بیماری و غیره برای شما پیش آمد اینها بخاطر گناهانی است که مرتکب شده اید و عکس المعل گناهان شماست و از طرف خدا نیست خدا خیر محض است و هرچه به بندگان می رسد خیر است لذا قرآن می گوید هر بدی را به خودت نسبت بده چون عکس العمل گناهان خودتان هست و هر خوبی است از طرف من خدا می باشد که به شما می رسد
مَا أَصَابَكَ مِنْ حَسَنَةٍ فَمِنَ اللَّهِ ۖ وَمَا أَصَابَكَ مِنْ سَيِّئَةٍ فَمِنْ نَفْسِكَ
«[ای انسان!] آنچه از نیکی به تو رسد، از سوی خداست و آنچه از بدی به تو رسد، از سوی خود توست»
سادساً: شما فرض را بر این گذاشتی که این حادثه ها اعم از تصادف و بیماری و غیره چیزهای بدی است لذا اشکال وارد کردی
در حالیکه نگاه دین به مسئله بیماری برعکس نگاه شماست دین می گوید اگر مثلاً عکس العمل گناه به بیماری مبتلا شدی این از باب فضل و رحمت خدای متعال است که می خواهد در اینجا کفاره گناهانت باشد تا در برزخ و قیامت که به مراتب عذابش سخت و طاقت فرساست و به هیچ وجه قابل تحمل نیست با این عکس العمل دنیوی گناهان مثل بیماری و غیره حسابت صاف شده باشد و در بزرخ و قیامت از امنیت کامل برخوردار باشی
#جهادتبیین ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
این سوال رو قبلاً پرسیدم گفتن ک آخوندا همه جا دخالت میکنند و همه ی دکترا و متخصصین دارند مهاجرت میکنند گفتیم ن اینطور نیست ا
الان اینو جواب دادن.. لطفاً جواب بدین چی بگیم
#سوال
هدایت شده از جان من و سید علی💕
#متن_شبهه⛔️
همانطور که کسی که فقیه نباشد و متخصص در دین نباشد نمیتواند در دین نظر دهد پس چرا علما و فقها در بحثهای اقتصادی و سیاسی نظر میدهند؟!
#پاسخ 👇⬇️
✅🌴 اول: فقیه باید عالم به زمان باشد و یکی از مباحث زمان هم بحث اقتصادی و سیاسی است.
🔸 دوم: خیلی از احکام دین ما از امور سیاسی و اقتصادی است مثل احکام ارث و دیه و کفارات و خمس و زکات و جریمهها و ... که فقیه باید این احکام را استخراج کند.
🔺 دین اسلام هم چون دینی است که برای تمام امور انسان قانون و برنامه دارد و یکی از نیازهای بشر هم نیاز به حکومت و قوانین حکومتی است مثل قوانین قضاوت، قوانین حاکم بر مسائل بین الملل، قوانین اجرایی و مدیریتی، قوانین دیه و ... پس نمی توان گفت که فقیه کاری به سیاست و اقتصاد نداشته باشد.
🔶 سوم: فقیه باید در تمام ابعاد عالم باشد چون دین ما تک بعدی نیست و برای تمام زندگی ما برنامه دارد از عبادات گرفته تا معاملات برای همه چیز دستوراتی دارد پس فقیه باید در تمام ابعاد بتواند متخصص باشد و نظر بدهد و حکم آن را بیان کند.
🔷 چهارم: در حوزه علمیه یک درس هست به اسم مکاسب که در سطح 2 و 3 حوزه از پایه 7 تا 10 تدریس میشود و بعد از آن برخی علما درس خارج مکاسب را 15 تا 30 سال تدریس میکنند.
🔺 بحث مکاسب درباره معاملات و کسبهای حلال و حرام است. و این درس آنقدر مهم بوده که تجار و کسبهی قدیم قبل از شروع به تجارت و کسب و کار باید این درس را در حوزه میگذراندند.
🔶 پنجم: خیلی از مطالب و کشفیات علوم مختلف از ریاضی و هندسه گرفته تا اقتصاد و پزشکی و صنایع و ... را علمای اسلام کشف و اختراع کردند.
◀️ علمایی مثل خواجه نصیرالدین طوسی که در علوم ریاضی و شیمی و فیزیک و نجوم صاحب اثر و کشفیات زیادی هستند.
◀️ یا جمشید غیاثالدین کاشانی که در ریاضی و نجوم سرآمد بود و کسر اعداد اعشاری را ایشان کشف کردند.
◀️ یا شیخ بهایی که با علم خود توانست طوری آب زایندهرود را تقسیم کند که مردم اصفهان مشکل کم آبی نداشته باشند و حمامی ساخت که با یک شمع گرم میشد.
◀️ یا علم پزشکی مدیون عالم بزرگ ابوعلی سیناست، به طوری که تا 100 سال قبل، کتابی که در دانشگاههای اروپا تدریس میشد کتاب قانون ابوعلی سینا بوده است.
🔷 ششم: امروزه هم خیلی از علما نه تنها در زمینه اقتصاد متخصص هستند بلکه دارای کتاب در اینباره هستند.
🔺 مثل؛ کتاب اقتصادنا شهید محمد باقر صدر که در زمینه اقتصاد اسلامی است.
🔺 یا کتاب خطوط اقتصاد اسلامى و کتاب ربا و بانکداری اسلامی آیت الله مکارم شیرازی.
🔺 یا کتابهای بیع و ارث و خمس و زکات و قضا و ... علما که در احکام معاملات و حقوق و سهم و کلا بحثهایی است که مربوط به امور مالی و اقتصادی است.
🔶 هفتم: علاوه بر اینها علما زمانی در این مسائل نظر میدهند، که در آن تخصص داشته باشند و الا اگر در یک موضوع اطلاع و تخصص نداشته باشند سعی میکنند از افراد عالم در آن علم مشاوره بگیرند و بعد نظر بدهند.
💎 بنابراین فقیه در تمام امور تخصص لازم را دارد یا از متخصص آن، مشاوره میگیرد، چون باید بتواند نسبت به تمام امور حکم و نظر دهد.
http://alirezaazarpeykan.blogfa.com/post/184
#علم_دین
#علما_اقتصاد
#علوم_مختلف