هدایت شده از منتظرالمهدی(عج)
.
#مرتبط
#سوال : ❓
چرا سه تن از خلفای راشدین را در زیارت عاشورا لعن میکنیم؟ اگر خیانتهایی کردهاند، خدمتهایی نیز کردهاند. در ضمن از کجا میدانیم که در لحظه آخر توبه نکرده باشند؟
✅ #پاسخ 👇
با توجه به کثرت این گونه سؤالات و شبهات، لازم است حتماً به نکات ذیل که به صورت خلاصه بیان میشود، با دقت و درایت تمام توجه شود:⏬
الف – زیارت عاشورا:
در کجای زیارت عاشورا سه تن از خلفای راشدین لعن شدهاند؟ اگر فرمود: «اَللّهُمَّ خُصَّ اَنْتَ اَوَّلَ ظالِمٍ بِاللَّعْنِ مِنّى وَ ابْدَاءْ بِهِ اَوَّلاً ثُمَّ الثّانِىَ وَ الثّالِثَ وَ الرّابِعَ« و در ادامه به صورت جداگانه فرمود: «اَللّهُمَّ الْعَنْ يَزيدَ خامِساً وَ الْعَنْ عُبَيْدَ اللَّهِ بْنَ زِيادٍ وَ ابْنَ مَرْجانَةَ وَ عُمَرَ بْنَ سَعْدٍ وَ شِمْراً وَ آلَ اَبى سُفْيانَ وَ آلَ زِيادٍ وَ آلَ مَرْوانَ اِلى يَوْمِ الْقِيمَةِ»؛ توجه دادن مسلمان آگاه به بصیرت و جریانشناسی، به تولّی و تبرّی، به دوست شناسی و دشمن شناسی، قبل از ظاهر بینی و شخص شناسی است.
لذا ابتدا زیارت با لعنت (دور خواندن از رحمت) یک امّت شروع میشود و نه یک فرد یا افراد. امّتی که اساس ظلم را پایهگذاری کردند؛ چرا که اشخاص بدون پشتیبانی و حمایت یک امّت نمیتوانند اهداف خود را محقق نمایند.
ظلم را نیز تعریف میکند که به ضرب و شتم یا قتل و ترور فیزیکی خلاصه نمیشود، بلکه اساس، ریشه و ظلم بزرگ، کنار گذاشتن اهل عصمت(ع) و صاحبان ولایت، امامت و خلافت، از مقام و رتبهای است که خدا تعیین کرده است. لذا فرمود:
«وَ لَعَنَ اللَّهُ اُمَّةً دَفَعَتْكُمْ عَنْ مَقامِكُمْ و َاَزالَتْكُمْ عَنْ مَراتِبِكُمُ الَّتى رَتَّبَكُمُ اللَّهُ فيها»
ترجمه: و خدا لعنت کند مردمى را که کنار زدند شما را از مقام مخصوصتان و دور کردند شما را از آن مرتبههائى که خداوند آن رتبهها را به شما داده بود. (امّت یعنی گروهی از مردم که از یک رهبر و امامی تبعیت میکنند).
ب – زیارت عاشورا که دانشگاه دوست و دشمن شناسی است، به مسلمانان آموزش و بصیرت میدهد که چهار جریان انحرافی ایجاد شد که مورد اهمال و بیتوجهی شما قرار گرفت، در نتیجه جریان پنجم پدید آمد و یزید، عبیدالله بن زیاد، ابن مرجانه، عمر سعد، آل ابی سفیان و آل زیاد و آل مروان بر شما حاکم شدند و آن به سر شما آوردند که دید و تجربه کردید.
1- جریان انحرافی اول در زمان حیات رسول الله(ص) بود، وقتی فرمود - همه به لشکر اسامه بپیوندید و خارج شوید- که به بهانه عشق و علاقه به ایشان سر باز زدند.
و همچنین در کنار بسترش گفتند: «او هذیان میگوید»! هذیان میگوید، یعنی شکستن تمامی باورها، قداستها و حرمتها. یعنی نه تنها نفی عصمت و بالتبع نبوت، بلکه حتی نفی تعقل، اختیار و اراده در کلام [العیاذ بالله].
2- جریان انحرافی دوم، نقض حکم الهی در تعیین ولایت و نیز شکستن بیعت با رسول الله(ص) و جایگزین نمودن دموکراسی به مفهوم رأی اکثریت شورا به جای حکم خدا بود.
بدیهی است اگر فرمان رسول خدا(ص) در زمان حیاتش و در حضورش را بتوان نقض نموده و افترای هذیان زد، سایر اوامر و انتصابهایش [به ویژه ولایت و جانشینی در خلافت و ...] را نیز میتوان نشنیده و نادیده گرفت و گفت: هر چند بر اساس وحی چنین فرمود و ما نیز اطاعت و بیعت کردیم، اما مصلحت را تشخیص نداد و ما بهتر از او تشخیص میدهیم و بر اساس رأی خودمان عمل میکنیم و نه حکم خداوند متعال و ابلاغ رسولش(ص).
3- وقتی اذهان عمومی به این دو جریان فتنه بیتوجه شدند و یا حتی برایش کف و صوت زدند، جریان و فتنه سوم پدید میآید و آن تشدید جنگ نرم، ایجاد اختناق برای گفتن و شنیدن سخن حق و حتی صدای گریهی حضرت فاطمه(ع)، جعل احادیث، ایجاد بدعت در احکام و سنّت رسول خدا(ص)، تحریم و تضعیف قدرت اقتصادی با غصب فدک ... و خلاصه بدل زدن و وارونه کردن اسلام است.
4- پس از بی بصیرتی و اهمال در قبال سه جریان انحرافی فوق، چریان چهارم پیش میآید و آن رو کردن مردم به خصائص دوران جاهلیت، قومیت گرایی و رفاه زدگی است.
اینجاست که حکومت معاویه را به حکومت امام حسن(ع) ترجیح میدهند. دین خود را به چند دینار میفروشند و برای لقمهای چربتر خود را به جهالت بیشتر زده و به معاویه «خال المؤمنین – دایی و محرم مؤمنین» و به امام حسن(ع) العیاذبالله «ذل المؤمنین – ذلیل کننده مؤمنان» میگویند و حاضر میشوند که معاویه، فرزند ابوسفیان، از شام به مدینه بیاید و بدل بزند و به جای امام معصوم(ع) بر آنها حکومت و سلطنت کند.
5-«اَللّهُمَّ الْعَنْ يَزيدَ خامِساً» وقتی جامعه اسلامی چهار مرحله قبل را با بیبصیرتی و با کمال میل و رضایت
و خشنودی طی کرد، بدیهی است که یزیدِ دور شده از رحمت الهی بر سر آنان حاکم میشود.
هم کربلا به پا میکند و سر امامشان را میبرد و بر نیزه قرار میدهد و دور شهر میچرخاند و برای این پیروزی جشن و سرور بر پا
هدایت شده از منتظرالمهدی(عج)
ر از روزگار شیعه و سنّی در بیاورد. بلکه بدین معناست که ضمن تحقیق، مطالعه، تفکر، بصیرت، بحث سالم و علمی، عبرتآموزی و ...، فرصتی دوباره برای تفرقهافکنی دشمنان مشترک ندهیم. دوستشناس و دشمنشناس باشیم. با دوستان مهربان و با دشمنان سخت باشیم و در دین خود راسخ و استوار باشیم و استقامت کنیم.
📚منبع سایت ایکس شبهه
#جهادگرتبیین
هدایت شده از منتظرالمهدی(عج)
میکند و هم به مدینه حمله کرده و تمامی زنان و دختران مدینه را برای سه روز به سپاهیانش حلال میکند.
این سرنوشت محتوم جهالت، دنیاگرایی و دشمن نشناسی است. نه تنها یزید، بلکه یزیدیانِ هر زمان چنین خواهند نمود.
لذا این انحرافات از دیدگاه مسلمان واقعی که بصیر و دشمنشناس است، ملعون (دور از رحمت الهی) و منحرف از صراط مستقیم است، «اِلى يَوْمِ الْقِيمَةِ».
ب – شاید توبه کرده باشند؟
و اما در خصوص توبه و این شایعه که به ذهن عوام راجع به هر ظالمی القا میکنند: «از کجا میدانیم، شاید لحظه مرگ توبه کرده باشند». و حال آن که در قرآن مکرر خواندهاند که توبه لحظه مرگ هیچ فایدهای ندارد.
مسلمان زیرک، کیِّس و بصیر، هوشیار است و میفهمد که این حقّهها فقط برای مشوش کردن ذهن مردم و نیز بلاتکلیف کردن آنها در تشخیص کفر و ایمان – علم و جهل – ظلم و عدالت و در نهایت حق و باطل است. تا همه چیز را بگویند از کجا معلوم؟ یعنی همیشه در یک ندانمکاری و گیجی و بلاتکلیفی بمانند و هیچ گاه قلباً، عقلاً و عملاً در مقابل باطل و خصم موضع نگیرند، مخالفت نکنند، مقابله نکنند، ایستادگی نکنند و دلشان نسبت به آنها تلطیف شده و ترحم پیدا کند ...، تا آنها راحتتر هر چه می خواهند بکنند.
ما در اسلام «از کجا معلوم»، به ویژه در خصوص ظلم، کفر و فسق آشکار نداریم. اگر قرار باشد که راه حق از باطل معلوم نباشد که اساساً هدایتی صورت نمیگیرد.
اگر قرار باشد که عادل و ظالم قابل تشخیص نباشد که انسان نمیتواند «اسوه حسنه – بهترین الگو» را شناخته و از او تبعیت کند.
یعنی چه از کجا معلوم؟! این یک القای شیطانی است. اسرائیلیاتی است که به اسلام تزریق و تحمیل کردهاند.
توبه نیز لفظ، بازی، شوخی و یا شعر و استعاره نیست. توبه یعنی بازگشت و بازگشت عملی است و نه لفظی.
حال کدام یک از کسانی که «اَسَّسَتْ اَساسَ الظُّلْمِ وَ الْجَوْرِ» علیه نبوت، رسالت، ولایت، امامت و خلافت الهی بودند و حقی را ناحق کردند، تا دم مرگ بازگشتند و حق را به محقاش بازگرداندند؟!
حکم خدا، اسلام، ولایت، بیعت و ... که مسائل شخصی نیست که بگویند شاید دم مرگ در دلش توبه کرده باشد و بابت این همه ظلم به جامعه بشریت، یک استغفروا الله زیر لفظی هم گفته باشند؟
این دروغها به نفی حکمت و عدل الهی و نیز تکذیب معاد، بهشت و جهنم و یا پاداش و مکافات ختم میشود.
ج – اگر خیانت کردند، خدمت هم کردهاند؟
این جمله نیز از فریبهای دیگر دستگاه ظلم در طول تاریخ است. راجع به همه ظلمه تاریخ نیز این نیرنگ را به کار بردهاند تا مردم نظرشان نسبت به آنان مثبت گردد.
گفتند: هیتلر اگر جنگ جهانی به راه انداخت و میلیونها نفر را به کشتن داد، خدمت هم داشته است و صنعت آلمان به ویژه در صنایع نظامی، خوردوسازی و جادهسازی را رشد داد – رضاخان اگر نوکری انگلیس را کرد، اگر افراد بسیاری را کشت و اگر به تقلید از آتاتورک کشف حجاب و دینزدایی را به ایران آورد، اگر بنیان فسق و فجور و فحشا را در این مملکت پایهگذاری کرد، به جایش چند تا پل و تونل را داد آلمانها بسازند و هم چنین چند خط ریل آهن – محمد رضا پهلوی اگر مملکت را یک جا به امریکا فروخت و اداره مملکت را به بهاییها سپرد و اگر آن هم کشتار کرد و ...، به جایش چند تا فانتوم و صنایع مونتاژ نیز خرید – فلان شهردار در نظام جمهوری اسلامی ایران، اگر رشوه و رانتخواری را در این مملکت نهادینه کرد، به جایش چند تا درخت هم کاشت، دیوارهای پارکها را برداشت، چند خیابان را نیز آسفالت کرد و ...!!!
این چه منطق و داوری غلط و ظالمانه و عوام فریبانهای است که میگویند: اگر خلافت غصب شد - اگر مردم از نعمت ولایت و امامت محروم شدند – اگر دین تحریف شد – اگر مقدمات کربلا، خلافت امویها و عباسیها فراهم شد – اگر معاویه ابقا شد – اگر یزید بر سر کار آمد – اگر کربلا حادث شد و ائمه یکی پس از دیگری ترور شدند ... و اگر نسل بشر به انحراف و ذلت کشیده شد و مجبور شد قرنها تحت حکومت ظالمین لِه شود، به جایش چند تا خدمت هم کردهاند؟!
د – ضرورت وحدت مسلمین:
وحدت مسلمین به معنای وحدت با نظامها و دستگاهها و رسانههای وابسته به سرویسهای جاسوسی انگلیس، امریکا و اسرائیل نیست.
بدین معنا نیست که آنها هجمه گستردهای را علیه شیعه و سنّی راه بیاندازند و دست به تحریف حقایق و نیز واقعیتهای تاریخی بزنند، اذهان عمومی مسلمین را به عوامی بکشانند ...، و ما بگوییم جهت وحدت حتی پاسخ علمی و تاریخی هم نباید بدهیم!
دقت کنیم که معنا و مفهوم «وحدت مسلمین» به هیچ وجه جهالت، حماقت، فرصت دادن برای تحریف حقایق و واقعیتها، امکان دادن برای ضد تبلیغ وتکتازی نیست.معنایش این نیست که ما به بهانهی وحدت، از یک سو دست از اسلام راستین و ولایت برداریم، ولی بر تمامی انحرافات، ظلمها و جنایتها صحّه بگذاریم تا فتنههای وهابیهای انگلیسی
به نتیجه و ثمر برسد و دما
هدایت شده از منتظرالمهدی(عج)
.
#پاسخی_دیگر👇
#سوال❓ – مراد از لعن اولی تا چهارمی در زیارت عاشورا چه کسانی هستند؟ آیا لعن آنها سبب تشدید اختلافات شیعه و سنی نمیشود؟
✅ #پاسخ👇
در مورد زیارت عاشورا، لعن کردن و مقصود از اولی، دومی، سومی و چهارمی در پیام بالایی درج گردیده است که در آنها به همه این موارد اشاره شده است.
🔷 الف - در آن مباحث مفصل توضیح داده شد که اولاً «لعن» کردن فحش و ناسزا نیست، بلکه «لعن» در مقابل «رحم» و «لعنت» در مقابل «رحمت» قرار دارد و انسان عاقل و مسلمان باید بداند که چه خطی در ذیل رحمت الهی قرار دارد و چه خطی مشمول این رحمت نبوده و خارج از دایره آن قرار میگیرد. و گرنه دوستشناسی و دشمنشناسی یا همان «تولی و تبری» ممکن نبوده و محقق نمیگردد. لذا هر انسانی و البته هر مسلمانی، عدهای را «مرحوم» و عدهای را «ملعون – دور از رحمت» میشناسد؛ منتهی باید دقت کند که خودش و امیال نفسانیاش را به جدای خدا ننشاند، بلکه داوری او را بر اساس ملاکها و شاخصههای وحی، سنّت نبوی و سیرهی اهل عصمت (ع) قرار دهد.
🔹ب – بیان امام باقر علیهالسلام در زیارت عاشورا که در واقع دانشگاه تعلیم اصول «تولی و تبری» است، همان است که فرمودند و ضرورتی ندارد که ما برای ضمایر آن مصداق یابی نماییم. اگر لازم بود نام ببرند، میبردند و ابایی نداشتند. چنان چه نام برخی را بیان داشتند.
امام علیهالسلام دقت و توجه زائر (شیعه یا سنّیِ) امام حسین علیه السلام را در این زیارت به نکتهی بسیار مهمی جلب مینمایند. میفرمایند: با توجه به ماجرای اسفبار کربلا که مشهود عینی همگان بود، شما مردم «یزید» شناس شدید و او را ملعون مینامید (چنان چه حتی بسیاری از اهل سنت وی را لعنت میکنند)؛ اما سطحینگر و ظاهرگرا نباشید.
زیارت عاشورا متذکر میگردد که یزید، این جوان بدمست، جانی و ظالم، صاعقه نبوده که به ناگاه از آسمان نازل شود و یا زلزله نبود که به ناگاه زیر پای امت اسلامی را بلرزانده و تخریب نماید، بلکه حاصل چهار جریان انحرافی قبل از خود و نیتجهی بیبصیرتی و اهمال مسلمین نسبت به چهار جریان انحرافی پیشین بود. لذا تأکید مینماید «و یزید خامساً – و پنجمینشان یزید».
🔶 ج – زیارت عاشورا با این بیان ژرف میآموزد که جریانشناس و جریانگرا باشید، نه این که روی افراد خاص تکیه کنید. به فرمایش حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام: «حق را بشناسید، اهلش را خواهید شناخت»، نه این که شخصگرا باشید و دائم به دنبال مصادیق و اشخاص بگردید.
جریان انحرافی را باید شناخت. وقتی انسان صراط مستقیم و جریان انحرافی را شناخت، اهل آن را در هر زمان خواهد شناخت. حتی خلافت انحرافی را نیز (در هر زمان) یک جریان انحرافی حاکم بر اذهان عمومی مردم به قدرت میرساند. و گرنه از دست شخص تنها (یا حتی با چند همدست، پیرو یا طرفدار) کاری بر نمیآید، حتی امام علی علیهالسلام نیز باشد، خانه نشین میشود.
انحراف و حتی انحرافات ایجاد شده در صدر اسلام، مختص آن دوره نبوده که اذهان گمان کنند مقصود فلان شخص و فلان شخص بوده است. بلکه اگر آنان نبودند، کسان دیگری پرچمدار انحراف میشدند و هم اکنون نیز عین همان صراط و عین همان انحرافات وجود دارد، در حالی که آن افراد دیگر در میان ما نیستند. نه حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام هست و نه اصحاب سقیفه، نه معاویه هست و نه امام حسن علیهالسلام، نه یزید هست و نه امام حسین علیهالسلام ...، ولی خطوط، جریانها، توطئهها، اختلافافکنیها و تفرقه بین مسلمین و انداختن آنان به جان یک دیگر، هم چنان همانها هستند. از این رو در ادامه سلامها یا لعنها، تولیها و تبریهای زیارت عاشورا «الی یوم القیامة» آمده است.
🔸د – مشکل اختلاف میان شیعه و سنّی، به زیارت عاشورا بر نمیگردد که گمان کنیم کنار گذاشتن آن موجب رفع اختلافات شده و یا زیارت امام حسین (ع) از دور یا نزدیک موجب تشدید اختلافات میشود. این دروغی القایی برای حذف فرهنگ عاشورا در اذهان عمومی شیعه و سنّی است.
این که شایع میکنند زیارت عاشورا موجب تشدید اختلافات شیعه و سنی میشود، به ضرر اهل سنّت است، چرا که ناخودآگاه القا مینماید آنها طرفداران معاویه و یزید هستند، در حالی چنین نیست. چهارمین خلیفهی آنان حضرت علی علیهالسلام هستند و اکابرشان و حتی بسیاری از خودشان به اهل بیت (ع) اردات داشته و دارند. فقط وهابیت که ساخته و پرداخته و نیز دست نشانده و انگلیس و امریکاست، عناد دارند.
👇👇
هدایت شده از منتظرالمهدی(عج)
.
اتفاقاً اگر امروزه شیعه و سنّی سعی کنند تا در مکتب عاشورا «یزید» شناس شده و یزیدهای زمان خود را بشناسند، با جهانبینی، ایدئولوژی، استراتژی، اهداف، روشها و تاکیتکهای معاویهای و یزیدی آشناتر شوند، بیشتر وحدت میکنند و در لشکری واحد، با کفر و ظلم مبارزه میکنند و سبب میگردند تا سرهایشان بالای نیزهی جاهلان خودفروخته و عملهی آماتور ظلمه نرود و ناموسشان به سپاهیان یزیدی امروز (چون مدینه آن زمان)حلال نگردد، سرمایههایشان غارت نشود و اسلامشان تحت سلطه و ادارهی نامسلمانان قرار نگیرد.
«اَللّهُمَّ خُصَّ اَنْتَ اَوَّلَ ظالِمٍ بِاللَّعْنِ مِنّى وَ ابْدَاءْ بِهِ اَوَّلاً ثُمَّ الثّانِىَ وَالثّالِثَ وَ الرّابِعَ * اَللّهُمَّ الْعَنْ يَزيدَ خامِساً وَ الْعَنْ عُبَيْدَ اللَّهِ بْنَ زِيادٍ وَ ابْنَ مَرْجانَةَ وَ عُمَرَ بْنَ سَعْدٍ وَ شِمْراً وَ آلَ اَبى سُفْيانَ وَ آلَ زِيادٍ وَ آلَ مَرْوانَ اِلى يَوْمِ الْقِيمَةِ»
ترجمه: خدايا مخصوص گردان نخستين ستمگر را به لعنت من و آغاز کن بدان لعن اولى را و سپس دومى و سومى و چهارمى را * خدايا لعنت کن يزيد را در مرتبه پنجم و لعنت کن عبيداللّه پسر زياد و پسر مرجانه را و عمر بن سعد و شمر و دودمان ابوسفيان و دودمان زياد و دودمان مروان را تا روز قيامت.
📚منبع ایکس شبهه
#جهادگرتبیین
# سئوال
سلام در مورد شبهه شرور اطلاعاتی می خواستم.
که خداوند وجود ندارد پاسخش را می فرمایید
تشکر
هدایت شده از محمد حسین
#پاسخ
سلام واحترام
👈در شبهه شرور، لازم است به دو عامل اصلی ایجاد حس ناراحتی(شر) توجه کنیم.
در مورد شرور طبیعی، آنچه باعث ایجاد درد و رنج در یک موجود میشود،
یا خودش لازمه طبیعی جمادات و قوانینی تکوینی میان آنها است. مثلا وجود زلزله، به واسطه وجود یک سری فعل و انفعال درون پوسته زمین است که بر اساس قواعد نانوشته طبیعت، لازم است این گاز خارج شود و وقتی راهی برای خارج شدن نداشت، پوسته زمین را میشکافد.
🔹یا لازمه حیات و ادامه زندگی موجودات دیگر. مثلا وقتی گرگی به انسان حمله میکند این حمله یا برای دفاع از خودش است یا برای رفع گرسنگی خودش.
👈نتیجه رفتار طبیعی انسانها و موجودات دیگر است. مثلا وقتی انسان جنگهای را از بین میبرد، با یک باران سیل به راه می افتد و یک فاجعه طبیعی را ایجاد میکند.
بر این اساس، در مورد شرور طبیعی، ما هیچ نیازی بدان نداریم که وجود خدا را پیش فرض بگیریم. بلکه حتی اگر وجود خدا نیز اثبات نشود یا با کسی که وجود اورا منکر است نیز به بحث بنشینیم، از او میپرسیم چه چیزی باعث ایجاد این امور شده است و چرا این فجایع طبیعی روی داده است. قطعا در ان موقع پای خدا را وسط نمیکشد بلکه اینها را وقایع طبیعی میداند که نوع اول، لازمه لاینفک طبیعت است.
👈در نوع دوم، نتیجه رفتار یک جاندار دیگر و برای بقای زندگی خودش است.
و در نوع سوم، نتیجه رفتار انسان یا یک موجود دیگر و عکس العمل طبیعی طبیعت است.
🔹ممکن است گفته شود کسی که وجود خدا را قبول نکرده است، نمیتواند از هیچ یک از پاسخهایی که با پیش فرض وجود خدا و صفاتش است، قانع شود. بنابراین نمیتوان به او گفت "وجود شر برای انسان مصلحت داشته و وجود جهانی عاری ای شر ممکن نبوده وگرنه خداوند آنرا ایجاد میکرد." زیرا
این پاسخ با پیش فرض وجود خدا و قدرت و خیرخواهی اوست.
👈وجود شر یعنی عاملی که باعث ایجاد درد و رنج در عالم برای موجودات میشود، امری اجتناب ناپذیر است.
اجتناب ناپذیر است زیرا
در برخی موارد، عامل ایجاد احساس درد و رنج، امور طبییعی است و امور طبیعی از لوازم عالم طبیعت هستند. یعنی نمیشود عالم طبیعت وموجودات عالم طبیعت باشند، ولی این محدودیتها را نداشته باشند. نمیشود، گازهای درون زمین باشد ولی زلزله روی ندهد. نمیشود زلزله درون دریا باشد ولی سونامی روی ندهد و ....بنابراین
اینکه این عوامل دردسر ساز و ناراحت کننده هستند، به خاطر این نیست که خداوند نمیتوانسته انرا ایجاد کند، بلکه بدین جهت است که زدودن این امور از عالم طبیعت امکان پذیر نیست.
🔹پس عامل عدم وجود عالمی که عاری از درد و رنج و احساس آنها باشد، عدم امکان جمع میان مادیت عالم و نبودن چیزی است که باعث درد و رنج عده ای شود
👈با این نکته مشخص میشود که در مورد شرور طبیعی، نیازی به اثبات خدا نیست تا بخواهیم از پیش فرضهای آن بحث در پاسخ به مسئله شر استفاده کنیم.
از سوی دیگر مشخص میشود که در پاسخ به فلسفه شرور، نیازی نیست که از همان ابتدا گفته شود چون وجود شر به مصلحت انسان است.
زیرا در این صورت مشخص است که وجود خداوند پیش فرض گرفته شده است و با منکر نمیتوان اینگونه سخن گفت. چرا که سریعا مخاطب میپرسد شما از کجا متوجه این مصلحت شدید.
قاعدتا نمیتوان با تجربه و ازمایش این مصلحت را کشف کرد. بلکه ناچاریم به منبعی موثق متمسک شویم که خود پیش فرضش وجود داشتن خدا و داشتن صفات کمال است.
🔹اساس آنچه گفته شد مشخص میشود که بحث از شر، نیازی به پیش فرض گرفتن وجود خدا ندارد.
با توضیحی که در مورد پاسخ اولیه به مسئله شر داده شد، نه مصحلت داشتن وجود شر و نه اینکه خدا اگر میخواست آنرا ایجاد میکرد،
به هیچ کدام از این دو نیازی نیست.
پی نوشت:
1. صدرالمتالهین، شرح اصول کافی، به اهتمام محمد خواجوی، کتاب العقل و الجهل، تهران، موسسه مطالعات و تحقیقات فرهنگی، 1366، ص414
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
#سوال
بعضی #شبهه می کنن که:
چرا من باید حجاب داشته باشم تو نگاه نکن!
چی باید جوابشون رو بدیم؟ بعضی مثال حس بویایی رو می زنن و میگن اگه یه نفر جورابشون دربیاره و بگه این گند میده تو بو نکن پس اون بینایی هم همینجوریه، برای بنده قابل پذیرش نیست چون حس بویایی قابل کنترل نیست مگر اینکه از فضا خارج بشیم و یا حداقل خیلی مشکل هست. اما بینایی رو میشه در عرض یک ثانیه یا کمتر به راحتی مسیرش رو عوض کرد و به اون چیز نگاه نکرد.
هدایت شده از جان من و سید علی💕
20.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚠️موی خودمه! به کسی چه؟
⁉️ کجای قران نوشته حجاب باید قانون باشه؟
⁉️ چرا حکومت بر اساس خواست خودش قانون تعیین می کنه؟
↩️من قانون و قبول ندارم رفراندوم بزارید!!!
هدایت شده از جان من و سید علی💕
7.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⛔️#شبهه👇
چرا زن برای اینکه مرد به گناه نیفتد باید حجاب داشته باشد⁉️
✅پاسخ استاد محمدی شاهرودی رو ببینید👆