🔰 آيا در زمان حاضر نيز مي شود با مخالفان اسلام مباهله كرد؟
✍️پاسخ:
براي اولين بار پيامبر(ص) آماده شد تا با سران مسيحي منطقه نجران به مباهله برخيزد و حتي دست حسن و حسين را گرفت و با دختر و داماد خود در گوشه بيابان حاضر شد، و منتظر آن گشت كه سران مسيحي نجران از اسقف و كشيش براي مباهله حاضر شوند. ولي آنان با مشاهده آيات صدق پيامبر عقب نشيني كرده و پرداخت جزيه را بر مباهله برگزيدند.
اين معجزه يعني مباهله براي اثبات صدق ادعا در قلمرو عقائد باقي و پايدار است و هم اكنون نيز اين دعوت باقي است و لازم است به سمع مخالفان اسلام برسد. آنان از هر فرقه و گروهي باشند اگر به خدا ايمان دارند، در سرزمين دور از اجتماع آماده مباهله باشند و طرفين بر عليه يكديگر از خدا عذاب بطلبد، آنگاه ببينند عذاب خدا فرود مي آيد يا نه و اگر فرود مي آيد كدام يك از دو طرف را طعمه خود قرار مي دهد؟
مرحوم علامه طباطبائي در مورد مباهله چنين مي گويد:
هر فرد با ايمان با تأسي به نخستين پيشواي اسلام مي تواند در راه اثبات حقيقتي از حقائق اسلام با مخالف خود به مباهله بپردازد و از خداوند براي او درخواست عذاب كند.
و هر فردي از مسيحيان و كليميان كه بخواهند اين معجزه الهي را از نزديك مشاهده كنند. مي توانند با فردي از افراد با ايمان اسلام در مورد حقانيت اسلام به مباهله بر خيزند و نتيجه آن را با ديدگان خود مشاهده نمايند.
امام صادق (ع) به ياران خود همين دستور را مي داد كه مخالفان را به مباهله دعوت كنند. يكي از ياران آن حضرت به نام ابو مسروق به حضرتش گفت: من با مخالفان با آيه «وَاُولِي الأمْرِ مِنْكُمْ»(۱) بر فضيلت و پيشوائي شما استدلال مي كنم آنان مي گويند اين آيه مربوط به فرماندهان سپاه است و وقتي با آيه «اِنَّما وَلِيُّكُم اللهُ وَرَسُولُهُ...» (۲) بر امامت علي(ع) احتجاج مي كنم، مي گويند: اين آيه مربوط به افراد با ايمان است نه شخص خاصي و هر موقع با آيه «اِلّا المَوَدَّةَ فِي القُرْبي» (۳) استدلال مي كنم، مخالفان مي گويند: اين آيه مربوط به تمام بستگان پيامبر است!
امام صادق (ع) در پاسخ او فرمود: در این صورت، آنان را به مباهله دعوت كن . آنگاه نحوه مباهله را بيان كرد و فرمود: چيزي نمي گذرد مگر اينكه آثار مباهله ( نزول عذاب) را مشاهده مي كني.
@salehin_parand
@barnamehaye_farhangi
ماجرای مباهله، نشان مى دهد كه دین اسلام، در برخورد با قدرت هاى مخالف خود، در گام نخست، تلاش مى كرد با بهره گيرى از گفتگو، مناظره و استفاده از دليل و برهان، آنها را به حق و حقیقت دعوت نمايد و در گام دوم، اگر معتقد به خدا بودند، آنها را به مباهله و داورى خداوند متعال مىخواند، و اگر مباهله را هم نمى پذيرفتند، آنگاه در صورتى كه شرايط اسلام را قبول مى كردند، پيمان نامه سياسى امضا مى شد. بنابراين، استفاده اسلام از قدرت نظامی در ميدان جنگ، تنها براى شكستن سدهاى آگاهى و آزادى انديشه بود. و در داستان مباهله پیامبر با مسیحیان نجران، نصارای نجران چون صدق و اخلاص دلیرانه پیامبر(ص) و همراهانشان را مشاهده کردند، هراسان از عقوبت الهی بیمناک شدند و تن به مباهله ندادند و با پیامبر(ص) صلح کردند. با توجه به تفاسیر شیعه و اهل سنت در آیه مباهله، معلوم می شود که سر انجام، مباهله پیامبر(ص) با مسیحیت، به صلح و مسالمت با مسیحیان، ختم شد.
واقع، اصل در سیاست خارجی با الهام از داستان و آیه مباهله وجود دارد و آن اینکه، پیروان دین اسلام و مسلمانان، تا جایی که می تواند با قدرت استدلال و منطق صلح آمیز، مخالفین را به اسلام دعوت نمایند و نیز این ظرفیت در داستان مباهله وجود دارد، در سطح جهانی، چهره واقعی اسلام را در برابر تبلیغات دروغین دنیای غرب، به نمایش گذارد؛ درست عکس آنچه اکنون و توسط داعش و رسانه های غربی از وارونه نشان دادن چهره اسلام، در حال انجام است. واقعه مباهله، صلح آمیز بودن سیره و رفتار پیامبر اسلام در برخورد با ادیان و مکاتب مختلف را به نمایش میگذارد.
@salehin_parand
@barnamehaye_farhangi
مباهله چه ارتباطی با ماجرای حدیث کساء دارد؟ آیا این دو، دو جریان جداگانه هستند؟
جریان حدیث شریف کساء و جریان مباهله، دو جریانی هستند که برای پنج تن آل عبا (علیهم السلام) اتفاق افتاده است.بعضی می گویند این دو جریان به هم ربط داشته است، اگر چه بعضی دیگر قائلند جریان حدیث شریف کساء مکرر اتفاق افتاده است. روزی که پیامبر (صلی الله علیه و آله) با مسیحی های نجران مباهله کردند 24 ذی الحجه بود، در بعضی از منابع آمده که پیش از آن که مباهله انجام شود پیامبر (صلی الله علیه و آله) عبا بر دوش کشیدند و حضرت علی (علیه السلام) و فاطمه زهرا (سلام الله علیها) و حسنین (علهیما السلام) را در زیر عبا جای دادند و فرمودند: پروردگارا هر پیغمبری را اهل بیتی بوده است که مخصوص ترین خلق به او بوده اند، خداوندا این ها اهل بیت من هستند ... بعد آیه تطهیر نازل شد؛ بعد از آن پیامبر (صلی الله علیه و آله) آنان را برای مباهله بیرون بردند.(1) در بسیاری از منابع است که این دو جریان در یک روز اتفاق افتاده است، یعنی جریان مباهله و نزول آیه تطیهر که همان جریان حدیث شریف کساء می باشد.(2)
_____
(1) وقایع الأیام، شیح عباس قمی، ص 177.
@salehin_parand
@barnamehaye_farhangi
روز #مباهله مباااارک 💐🌸💚
💚
💚💚
💚💚💚
بر محمد و آلِ محمد صلواتــ 😍
🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰
@barnamehaye_farhangi
آن روز که ما را ز گل خام سرشتند
در مدرسه ی عشق شما نام نوشتند
چون روز ازل نام مرا شیعه نهادند
جز عشق تو #مهدی دگرم هیچ ندادند
آقا همه جا نام شما ورد زبان است
بر منتظرت هجر شما بار گران است
آن غایب حاضر که رهش راه نجات است
او یوسف زهراست که در قید حیات است
وصل تـو بهاریست که پاییز ندارد
روی تو جمالیست که مه نیز ندارد
آقا دل ما شعبه ای از عشق وصالت
خارج ز شمار است همه لطف و کمالت
#نـوكــر_نـوشــت:
#یابـن_الـحـسـن
حتی "سه شنبه ها" تو نباشی برای من
دلگیری اش برابر با "عصر جمعه" است
صلي الله عليڪ يا سيدناالمظلوم يااباعبدالله الحسين
سلام عليكم و رحمة الله... صبحتون بخير... روزتون معطر بنام #اباعبدالله
#به_یاد_شهید_مدافع_حرم_سیدحمیدطباطبایی_مهر
#اللهم_صل_علی_محمد_و_آل_محمد_و_عجل_فرجهم
🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰
@barnamehaye_farhangi