"پیام های تربیتی کاروان اسرا"
🍀صبر عارفانه حضرت زينب(س)از ديگر مسائل تربيتی است .
هيچ يك از مصائب و مشكلاتی كه به حضرت زينب(س)وارد میشود، نتوانست زينب (س)را از پا در آورد و وقتی يزيد از روی خشم و با تمام بیشرمی میگويد: «زينب! ديدی خدا چه به روز شما آورد؟ حضرت با نهايت صلابت میفرمايند: «من به جز زيبايی چيز ديگری نديدم.» زينب(س)همه اين مصائب را زيبائی میداند، چون در راه رضايت خدا و انجام وظيفه بوده است .
از درسهای مهم عاشورا ، صبر و پایداری در حمایت از دین خدا و امام زمان (عج)است . منتظران مهدی (عج)هم باید برای تحقق زمینه های ظهور ، در جبهه ی انتظار استوار و مقاوم بمانند و از زخم ها و نیش هایی که بر دل و جانشان می نشیند خسته نشوند ؛ بلکه از آن استقبال کنند . همانطور که حسینیان عاشورایی از زخم شمشیرها و نیزه ها نهراسیدند بلکه در راه خدا از آن استقبال کرده و به روی شهادت لبخند زدند و همان گونه که بانوان عاشورایی ، سختی طاقت فرسای اسارت را به جان خریدند و به زیبایی پیام کربلا را به شهرها و نسل های آینده رساندند . در این میدان الگوی صبر و استقامت حضرت زینب کبری(س)است که با اقتدا به مقتدای بزرگ خود ، حضرت زین العابدین (ع)به نیکوترین شیوه رسالت خویش را انجام داد و کربلای حسین (ع)را در تاریخ جاودانه ساخت.
🍀مسأله بعد، بينش مربی است. ايشان آنچنان نسبت به مسائل دينی بينش دارند كه تمام سخنرانیهای خود را مستند به آيات قرآن میكنند و اين يكی از فعاليتهای تربيتی حضرت است. بنابراين حرفهای ما در صورتی تأثير تربيتی دارد كه بتواند مستند باشد و مخصوصاً مستند به آيات الهی باشد.»
🍀یکی از مهمترین درس هایی که امروزه حائز اهمیت است، بصیرت ،موقع شناسی و گوش به فرمان ولایت بودن باشد. تعداد توابین که بعد از حادثه عاشورا درصدد خون خواهی امام برآمدند چند برابر یاران امام در صحرای کربلا بود ولی به دلیل نداشتن بصیرت و موقع شناسی علاوه براینکه دیگر قیام شان سودی نداشت و آنچه که نباید اتفاقمی افتاد ، افتاده بود باعث به هدر رفتن خون بسیاری از شیعیان شد که اگر در زمان مناسب وارد صحنه می شدند شاید نتیجه طور دیگری رقم می خورد. این ها بخشی از درس های واقعه خونین کربلا است که می تواند در زندگی ما به عنوان چراغ هدایت و روشن کننده راه همواره فروزان باشد.
@salehin_parand
@barnamehaye_farhangi
🍀 حضرت زينب(س)آنچنان با بی اعتنايی وارد مجلس يزيد میشود كه فضای مجلس بر عليه يزد رقم میخورد و میگويد: «من هذه المتكبرة»؛ اين زن متكبر كيست كه با اين هيبت و بیاعتنايی وارد مجلس شد و به گوشهای رفت.»
زينبی (س) كه اسير است و بايد در بند يزيد باشد و از موضع ضعف برخورد كند؛ با چنان اقتدار و بیاعتنايی با يزيد برخورد میكند كه پايههای كاخ او متزلزل میشود.
يعنی مربی بايد با اقتدار باشد تا بتواند كار تربيتی او تأثير داشته باشد و گرنه اگر فردی منفعل باشد و در مقابل حوادث كمر خم كند و از پا در آيد و ضعف و انفعال خودش را به ديگران نشان دهد، نمیتواند كار تربيتی خود را انجام دهد.
🍀حضرت زينب(س) با مديريت خاص خود، مردم را به محاكمه درونی كشيد و پيش از آنكه با انديشهها سخن بگويد با قلبهای مردم سخن گفت تا آنجا كه همه كسانی كه به اين خاندان اهانت كردند از امام سجاد(ع) اجازه خواستند تا در ركابشان شمشير بزنند. كه حضرت سجاد(ع) فرمودند: هم اكنون دير شده و حتی اگر بياييد باز هم شمشيرهايتان بر عليه ما خواهد بود. اين بيدارگریها باعث شد تا عبيدالله ديگر نتواند تا آنها را در شام نگه دارد و آنها را به مدينه بزارگرداندند و در واقع میتوان گفت نقش حضرت زينب (س)و ديگر زنان در واقع عاشورا كمتر از مبارزات صحنه عاشورا و نقش حسين (ع) و يارانش نبود.
خطبهها و سخنرانی حضرت زينب(س) در كاخ يزيد، آنچنان فضا را دگرگون كرد كه يزيد مجبور شد، چهره عوض كند و همه تقصيرها را به گردن ابن زياد بيندازد و اجازه عزاداری به اهل بيت بدهد.»
اينها نشان میدهد كه حتی اگر شخص در آن شرايط قرار گرفته باشد و میخواهد كار تربيتی انجام دهد بايد امر به معروف و نهی از منكر را فراموش نكند.
🍀مسأله ديگر ولايت مداری حضرت زينب(س) است. ايشان نشان دادند انسان اگر میخواهد تربيت شود، بايد تحت ولايت معصوم باشد. لذا تا زمانی كه امام حسين(ع) بودند خودشان را تحت ولايت حسين(ع) قرار میدادند و بدون اذن ايشان هيچ كاری را انجام نمیدادند و دقيقاً تابع امر امام خويش بودند و هرچه كه امام میگفتند، عمل میكردند. بعد از اينكه امام حسين(ع) به شهادت رسيدند، خودشان را تحت ولايت امام سجاد(ع) قرار میدهند و هر كاری كه میخواهند انجام دهند با اذن ولی خدا و امام زمانشان انجام میدهند.
بنابر اين ما در صورتی به معنای واقعی، تربيت میشويم كه تحت لوای ولايت معصوم و نائبش قرار بگيريم.
@salehin_parand
@barnamehaye_farhangi
با تشکر از خانم مریم نجمی☝️
@barnamehaye_farhangi
#جریان_شیرازی با رونمایی از ابزارهای عزاداری بدعت گونه، همواره مایه ی بی آبرویی و تحقیر شعائر اسلامی در جهان شده است.
@barnamehaye_farhangi