💠 به بهانه پیام رهبر انقلاب به اجلاسیه نماز/ چگونه «نماز»های ما با «جهاد» و «مقاومت» نسبت پیدا می کند؟
✍ شبیر فیروزیان
⚠️ پیرامون نسبت «نماز» با «تبرّی از دشمن» و اینکه چگونه «نماز» می تواند «اراده» ما را در مبارزه و جهاد با دشمن قوی تر نماید، سخنان زیادی می توان گفت و نوشت. بسیاری از عبارات و آیات و رفتارهای ما در نماز، نسبت مستقیم یا غیرمستقیم با مبارزه و جهاد با دشمن دارند.
اما نکته جالب تفسیری که در این نوشته می خوانید را شاید کمتر شنیده باشید؛ و آن اینکه:
⚠️ زمانیکه حضرت موسی(ع) مُشتی به آن فردِ طرفدار فرعون زد و او کشته شد، به خداوند عرض کرد:
🔸"قَالَ رَبِّ بِمَا أَنْعَمْتَ عَلَيَّ فَلَنْ أَكُونَ ظَهِيرًا لِّلْمُجْرِمِينَ؛ ﮔﻔﺖ: ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺍ! ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ نعمتی ﻛﻪ ﺑﻪ ﻣﻦ ﻋﻄﺎ ﻛﺮﺩﻱ، ﻫﺮﮔﺰ ﭘﺸﺘﻴﺒﺎﻥ ﻣﺠﺮﻣﺎﻥ ﻧﺨﻮﺍﻫﻢ ﺷﺪ." (قصص: ١٧)
آیت الله جوادی آملی در درس تفسیرشان با الهام از بیان علامه طباطبایی(رحمةالله علیه) در تفسیر المیزان، می فرمایند تعبیر "بِمَا أَنْعَمْتَ عَلَيَّ" در این آیه شریفه نشان می دهد که حضرت موسی(ع) جزء همان "اَنعَمتَ عَلَیهِم"ی است که ما در نمازهایمان از خداوند می خواهیم ما را در مسیر آنان قرار دهد:
🔸"اِهدِنَا الصِرَاطَ المُستَقِیم* صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِم"(حمد:۶_۷)
یعنی راه "الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ"، همان راه موسی(ع) که فرمود:"فَلَنْ أَكُونَ ظَهِيرًا لِّلْمُجْرِمِينَ".
⚠️ درواقع ما روزی ۱۰ بار در نمازهایمان از خداوند می خواهیم که ما را در مسیری قرار دهد که هیچگاه یاور ظالمان و مجرمان و زورگویان عالم نباشیم.
بنابراین، هرچه نمازمان در ما تبرّی بیشتری نسبت به دشمن ایجاد نماید و ما را به جهاد و مبارزه با دشمن ترغیب نماید، نماز کامل تر و مقبول تری است.
@basaer_fi
16.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❓چرا اسرائیل نتوانست «حماس» را نابود کند؟
📽 حجت الإسلام والمسلمین دکتر احمد رهدار در قسمت یازدهم برنامه «سوره» پاسخ می دهد...
@basaer_fi
9.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚠️ واضح ترین و اصلی ترین دلیل پیروزی حماس چیست؟
@basaer_fi
💠 چرا انقلابی های سابق، «پشیمان» می شوند؟/ تحلیلی قرآنی از یک پدیده مهم روان شناختی
✍ شبیر فیروزیان
⚠️ در روزهای اخیر، اظهار نظر دو عنصر سیاسیِ سابقاً انقلابی، در فضای مجازی محل بحث و گفت و گو شده است. یکی از تغییر پارادایم در مسئله حجاب سخن گفته! و دیگری تسخیر سفارت آمریکا در ابتدای انقلاب را کاری اشتباه دانسته!
البته تغییر نظر این آقایان و امثال ایشان، منحصر در این موارد نیست، بلکه اینان در بسیاری از عرصه ها دچار استحاله فکری شده اند که تنها برخی از آنها را «علناً» اظهار می کنند.
این مسئله بهانه ای شد تا به این سوال مهم پاسخ دهیم که چرا برخی انقلابیون بعد از مدتی و بطور اسفناکی هویت انقلابیشان تغییر می کند؟
⚠️ آیت الله مصباح یزدی(رحمة الله عليه) در برخی آثارشان به موضوع روانشناختی مهمی پرداخته اند با عنوان «تأثیر امیال بر ادراکات» یا «تأثیر گرایشات بر بینش ها»؛ ایشان این موضوع را هم با استناد به آیات متعدد قرآن کریم و هم با مبانی فلسفی و انسان شناختی خود تحلیل و تبیین می نمایند؛ که خلاصه یک خطی آن این است که: «علائق، گرایشات و امیال انسانها، در شکل دهی ادراکات، علم، شناخت و بینش های او می تواند تا حد زیادی تأثیرگذار باشد».
⚠️ البته موضوع «تأثیر امیال بر ادراک» مربوط به مرحله ای است که «ادراک» و «علم» در حال شکل گیری است؛ اما مرحله بالاتر و عجیب تری در انسان وجود دارد و آن تأثیر «عمل بر ادراک» یا تأثیر «کنش بر بینش» است. توضیح آنکه، ممکن است انسان در ابتدا با استدلال و برهاني که خود اقامه ميکند، حقّانيت مسئلهاي را «بپذيرد» و «ادراکی» در خود شکل دهد، اما پس از مدّتي، با وجود باقي بودن همان استدلالات، آن را «انکار» نمايد!
علت بروز چنين حالتي در انسان، جاي گير نشدن آن مطلب در «دل» است، با وجود اينکه ممکن است «ذهن» انسان آن را پذيرفته باشد؛ و راه جای گیر شدن یک «باور» و «علم» و «ادراک» در «دل» و ايجاد «تصديق قلبي» پس از «تصديق ذهني»، «عمل کردن به مقتضاي علم» است؛ و اگر چنين «عملي» صورت نگيرد و انسان بطور مداوم مرتکب «گناهان عالمانه و عامدانه» شود، ممکن است همان «دانستهها» و «ادراکاتی» که پيش از اين براي اثبات آنها «استدلال» ميکرد را از اساس «منکر» شده و حتي به تمسخر آنها بپردازد!
⚠️ در واقع باید گفت «مداومت بر عملى که خلاف بینش ها و اعتقادات انسان است»، موجب «سست شدن پايههاى اعتقادی و بینشی» اوست؛ و اين از عجايب روح انسان است که گاهى براى اثبات مطلبى استدلال مىکند، برهان اقامه مىکند و کتاب مىنويسد، اما چيزى نمىگذرد که تمامى حرف¬هاى خود را پس مىگيرد.(پیش نیازهای مدیریّت اسلامی؛ ص222)
⚠️ قرآن کریم در مورد چنين انسانهايى مىفرمايد:
🔸 «ثُمَّ کانَ عاقِبَةَ الَّذِينَ أَساؤُا السُّواى أَنْ کَذَّبُوا بِآياتِ اللَّهِ وَ کانُوا بِها يَسْتَهْزِؤُنَ؛ سپس سرانجام کساني که اعمال بد مرتکب شدند به جايي رسيد که آيات خدا را تکذيب کردند و آن را به مسخره گرفتند.» (روم:۱۰)
طبق مضمون این آیه شریفه، گناهان پی در پی، کار انسان را به جایی می رساند که به تدریج، باورهای پیشین خود را تکذیب و حتی مسخره می کند.
یعنی گاه انسان «می داند» و «علم» دارد که خداوند یا ولیّ خدا او را از انجام برخی امور نهی کرده است، اما با این وجود، باز هم برخلاف خواست خداوند و ولیّ او «عمل» می کند؛ و اگر انسان بدون توبه و اصلاح، به این روند (یعنی «عمل» برخلاف مقتضای «علم») ادامه دهد، به تدریج به جایی خواهد رسید که دانسته های پیشینش را نیز انکار خواهد کرد.
⚠️ یکی از علل اصلی تغییر رفتار و افکار برخی از خواصّ سیاسی که زمانی از سوابق انقلابی درخشانی برخوردار بودند نیز همین مسئله است که با وجود «علم» به اینکه ولیّ خدا چه نظری دارد، امّا در موارد متعددی خلاف امر ولیّ خدا رفتار کردند و این «گناه انباشته» آنان به تدریج در «ادراکات» آنان اثر گذاشت و دیدگاه آنان در مسائل مختلف، از جهت انقلابی و الهی به جهت غیرانقلابی و غیر الهی و حتی ضد انقلابی تغییر مسیر داد.
این موضوع مستندات قرآنی و تفسیری دیگری نیز دارد که در مجال دیگری باید به آنها پرداخت.
@basaer_fi
🔸 قسمت دوازدهم برنامه «سوره» (همزمان با ایام بزرگداشت حافظ):
بررسی ابعاد قرآنی و الهیاتی شعر و شخصیت حافط
🔸مجری و سردبیر: شبیر فیروزیان
🔸مهمان:
حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد شیروانی (عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی)
🔸سه شنبه ۲۲ مهر، ساعت ۲۱:۳۰، شبکه ۴
@basaer_fi
هدایت شده از مجموعه فرهنگی سرچشمه
🔰 سلسله جلسات شرح موضوعی نهجالبلاغه-جلسه سوم
همراه با قرائت فرازهایی از دعای کمیل
با حضور:
🎙حجتالاسلام والمسلمین علی رهبر
🗓 زمان : ۲۴ مهر ۱۴۰۴
⏰️ بعد از نماز مغرب و عشا
⭕️ورود برای عموم آزاد است
#نهج_البلاغه
🆔 @sarcheshmeh_nour
9.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌 انسان چه دین داشته باشد چه نداشتهباشد، از آثارِ ترکِ گناه بهره میبرد...
📽 حجتالاسلام و المسلمین استاد علی رهبر
🔰جلسه سوم اخلاق در نهج البلاغه/ مجموعه فرهنگی سرچشمه تهران
@basaer_fi
21.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚠️ بیداری و آگاهی مردم مسلمان و مردم جهان درباره فلسطین و غزه، از کجا نشأت می گیرد؟/ نکته جالب قرآنی از آیت الله جوادی آملی
📽 بخشی از قسمت یازدهم برنامه «سوره» را ببینید...
@basaer_fi
🔸 قسمت سیزدهم برنامه «سوره»:
«ایستادگی» و «امید»؛ خوانشی نو از صحیفه سجادیه و نهج البلاغه
🔸مجری و سردبیر: شبیر فیروزیان
🔸مهمان:
حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا اعوانی (استاد حوزه علمیه و پژوهشگر صحیفه سجادیه و نهج البلاغه)
🔸سه شنبه ۲۹ مهر، ساعت ۲۱:۳۰، شبکه ۴
@basaer_fi
11.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚠️ امام امیرالمؤمنین(ع) در این عبارات، عالمان فریبکاری که کلام خدا و دین خدا را به میل خود و مطابق هوای نفس خود تفسیر می کنند تا مردم را منحرف سازند، به زیبایی توصیف فرموده است:
🔸 «وَ آخَرُ قَدْ تَسَمَّى عَالِماً وَ لَيْسَ بِهِ فَاقْتَبَسَ جَهَائِلَ مِنْ جُهَّالٍ وَخ أَضَالِيلَ مِنْ ضُلَّالٍ وَ نَصَبَ لِلنَّاسِ أَشْرَاكاً مِنْ حَبَائِلِ غُرُورٍ وَ قَوْلِ زُورٍ قَدْ حَمَلَ الْكِتَابَ عَلَى آرَائِهِ وَ عَطَفَ الْحَقَّ عَلَى أَهْوَائِهِ؛ ديگرى کسی است که خويش را عالم خوانده، در صورتى كه عالم نيست. او يك سلسله از نادانى ها را از جمعى نادان اقتباس كرده و مطالبى گمراه كننده از گمراهانى آموخته است و دامهايى از طنابهاى فريب و گفتههاى باطل، بر سر راه مردم نصب كرده است (تا نا آگاهان را به دام افكند)؛ قرآن را بر اميال و خواستههاى خود تطبيق داده و حق را مطابق هوسهاى خويش تفسير كرده است.» (نهج البلاغه؛ خطبه 87)
@basaer_fi
سوره | قسمت چهاردهم
📌 تأملی در اندیشه سیاسی و حکومتی «میرزای نائینی»
مجری و سردبیر: شبیر فیروزیان
مهمانان:
«حجتالاسلام والمسلمین دکتر مهدی ابوطالبی»
«حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسین جوان آراسته»
📅 سهشنبه ۶ آبان(امشب) | 🕢 ساعت ۲۱:۳۰
📺 شبکه چهار
@basaer_fi
📽 قسمت پانزدهم برنامه «سوره»
🔴 موضوع:
بررسی دلایل عقلانی، تجربی و الهیاتی
((مبارزه با آمریکا))
🟢 مهمانان:
حجت الاسلام دکتر مقدمی شهیدانی حجت الاسلام دکتر هادی شجاعی
🟠 مجری و سردبیر:
شبیر فیروزیان
📺 شبکه ۴ سیما
🗓 سهشنبه ۱۳ آبان ماه
🕰 ساعت ٢١:٣٠
بازپخش: روز بعد (یکشنبه)
ساعات: ٠٧:٠٠ و ١٣:٠٠
🆔@basaer_fi