✋
چرا به امام پنجم «باقر العلوم» مىگویند؟
🔺 واژه «باقر» به معنای «شکافنده» است. به امام پنجم محمد بن علی (ع) لقب «باقر العلوم» دادهاند، چرا که او شکافنده علم بود. در ادامه راجع به این موضوع بیشتر بخوانید.
🔹 و در قاموس گفته شده است: محمد بن علی بن حسین را «باقر» میخواندند چون در علم تبحر داشت.
🔸 در لسان العرب نیز ذکر شده است: آن حضرت را «باقر» میخواندند چرا که علم را میشکافت و به اصل آن پی میبرد و فروع علم را از آن استنباط میکرد و دامنه علوم را میشکافت و وسعت میداد.
🔹 ابن حجر در صواعق مینویسد: «او را باقر میخواندند و این کلمه از «بقر الارض» اخذ شده است، یعنی آنکه زمین را میشکافد و مکنونات آن را آشکار میکند. زیرا او نیز گنجینههای نهانی معارف و حقایق احکام و حکمتها و لطایف را که جز از دید کوته نظران و ناپاکان پنهان نبود، آشکار میکرد.»
🔸 از این رو درباره وی گفته میشد که آن حضرت شکافنده علم و جامع آن و نیز آشکار کننده و بالا برنده علم و دانش است.
🔹 در تذکرة الخواص نیز آمده است: او را «باقر» لقب داده بودند زیرا در اثر سجدههای فراوان، پیشانیاش شکاف برداشته بود. برخی هم گویند چون آن حضرت از دانش بسیار برخوردار بود او را باقر میخواندند.
🔸 شیخ صدوق در علل الشرایع به نقل از عمرو بن شمر آورده است: از جابر جعفی پرسیدم چرا به امام پنجم، باقر میگفتند؟ گفت: «چون علم را میشکافت و اسرار آن را آشکار میکرد».
🔹 در مناقب ابن شهر آشوب نوشته شده است: گفتهاند برای هیچ یک از فرزندان حسن و حسین (ع) این اندازه از علوم، از قبیل تفسیر و کلام و فتوا و احکام و حلال و حرام فراهم نشد که برای امام باقر (ع). محمد بن مسلم نقل کرده است که از آن حضرت سی هزار حدیث پرسش کردم.
🔸 در تاریخ آمده است که پنجمین امام هدایت، حضرت ابو جعفر محمد بن علی (علیهماالسلام) سه لقب داشت: باقرالعلوم (شکافنده دانشها)، شاکر (سپاسگزار) و هادی (راهنما). در این میان، لقب مشهور ایشان باقر است.
🔹 از جابر جعفی، یکی از یاران ایشان پرسیدند که چرا امام را باقر مینامند؟ پاسخ داد: «زیرا آن حضرت، دانش را موشکافی و حلاجی می کند و آنچه را شایسته است، آشکار می سازد».
🔸 «باقر» به معنای شکافنده است؛ باقر العلوم لقب کسی است که در تبیین و توضیح علوم متفاوت، متبحر و ممتاز باشد.
🔹 میدانیم که در زمان امام باقر فرصتی پیش آمد تا حضرت بتواند به تربیت شاگردانی چون «زراره» و «محمد بن مسلم» بپردازد و بخش گستردهای از تعلیمات اسلامی را به آنان تعلیم دهند. همان تعلیمات، از طریق شاگردان امام در منابع شیعه وارد گشت.
🔸 شاید علت این که این لقب اختصاص به امام پنجم یافته، آن است که آن بزگوار آغازگر حرکت و نهضت علمی بود که پس از او با امام صادق (ع) ادامه یافت و به اکمال خود رسید. در واقع او شکافنده و باز کننده در دانش به سوی مسلمانان بود و امام صادق (ع) ادامه دهنده راه و مسیر امام باقر (ع) است.
🔹 طبق نقل برخی روایات این لقب، در آغاز از سوی پیامبر گرامی (ص) قبل از میلاد امام پنجم، به ایشان داده شده، به عنوان یک نشانه و ویژگی امام به صحابی جلیل القدر جابر بن عبدالله انصاری گفته شده است. در برخی روایات آمده که امام پنجم در تورات هم با همین لقب شناخته شدهاند.
✅ کانالجامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانهای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
جنجالآفرینی برای امتیازگیری
🔺مذاکره غیرمستقیم ایران و آمریکا در دوحه دو پایان متفاوت داشت؛ درحالیکه طرف ایرانی از مثبت و سازنده بودن مذاکرات صحبت میکرد، طرف غربی مذاکرات را کاملاً بینتیجه و شکستخورده نامیده و در آخرین اظهارنظر، رابرت مالی، نماینده آمریکا در امور ایران نیز مدعی شد، طرف ایرانی نمیدانست چه میخواهد!
🔵 نکات تحلیلی:
🔸 1- اگر آمریکا تمایل بازگشت به توافق برجام را دارد باید خسارتهای ناشی از خروج یکجانبه از آن را جبران کند؛ این حق ملت ایران است و کسی نمیتواند از آن عدول کند. راستی آزمایی و تضمین بهعنوان دو مطالبه مهم تیم ایرانی، ریشه در همین موضوع دارد.
🔸2- تیم ایرانی همواره با ابتکار عملهای جدید خود باعث شده که مذاکرات پیش برود؛ اما طرف آمریکایی بهجای تعامل و گفتوگو، فاز اول مذاکره در اتاق را تمام کرده تا با جنگی هیبریدی و ترکیبی، همراه با ایجاد فشارهای گوناگون در زمینههای مختلفی چون حوزه رسانه و پروپاگاندا، جنگ ادراکی و شناختی، جنگ سایبری، استفاده از بار تبلیغی سفر بایدن به منطقه، جنگ ارزی و ... عملاً وارد فاز دوم مذاکره شده است. همواره در سوی دیگر سکه مذاکره آمریکایی، فشار و تهدید وجود داشته است!
🔸3- یکی از فنهای آمریکاییها در مذاکرات، تلقین محدودیت زمان و از دست رفتن فرصت برای طرف مقابل است؛ این در حالی است که در حقیقت زمان برای آمریکا در حال از دست رفتن است! در گزارشی که اکسیوس به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی منتشر کرده، آمده است: «احساس میشد ایرانیها هیچ عجلهای برای دستیابی به توافق از خود نشان ندادند».
این موضع منطقی تیم مذاکرهکننده، باعث بههمریختگی طرف غربی شده است. در عمل نیز ایران سرنوشت کشور را به مذاکرات گره نزده است و لذا از حالا میتوان به آمریکاییها گفت که از قِبَل فشار زمانی، چیزی عاید شما نخواهد شد.
نکته پایانی:
🔹 ایران گزینههای بسیاری روی میز دارد که به توافق با غرب بستگی ندارد. بهبود تجارت خارجی در چهارچوب سیاست همسایگی و فعال نمودن ظرفیت ترانزیتی جمهوری اسلامی ایران، تقریباً بدون وابستگی به توافق به غرب، قابل انجام هست. بحران مواد غذایی و انرژی که الآن در غرب وجود دارد، دامنگیر ایران نشده و نخواهد شد. به این دلایل و دهها دلیل دیگر میتوان گفت ایران عجلهای برای توافق هستهای ندارد تا این عجله منجر به توافق بد بشود و اتفاقاً این طرف غربی است که با سپری شدن زمان، باید امتیاز بیشتری بدهد.
✍ علی کارگر
✅ کانالجامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانهای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
8.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✋
دستگیری جاسوسان انگلیسی
🔹 توسط سازمان اطلاعات سپاه که در پوشش دیپلمات، اقدام به جاسوسی می کردند.
🔸وسط کویر مرکزی ایران هم که برید زیر نظرید! اینجا ایرانه
✅ کانالجامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانهای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
13.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✋
قبر تو مثل همیشه خلوته
با اینکه امشب شب شهادته
🎤 میثم مطیعی
✅ کانالجامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانهای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
برای توافقی قوی وارد مذاکرات شدیم
🔺شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی در دیدار با وزیر خارجه قطر:
🔹ایران با هدف دستیابی به توافق، دور جدید مذاکرات در وین را آغاز کرد و با اراده جدی تا احقاق حقوق قانونی خود چون گذشته به دیپلماسی پایبند خواهد بود.
🔹هر ائتلافی با رژیمصهیونیستی ولو غیرامنیتی و غیرنظامی ثبات و امنیت منطقه را تهدید خواهد کرد.
🔺حمد بنعبدالرحمن آلثانی:
🔹شکلگیری توافق در مذاکرات هستهای به طور قطع به نفع افزایش ثبات در منطقه خواهد بود.
✅ کانالجامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانهای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
گاز ایران؛ شاه کلید زمستان اروپا
🔺 ایران چطور میتواند مزیت مهمش در حوزه انرژی را به ابزار قدرت در مذاکرات تبدیل کند؟
🔸 اروپا میخواهد ولادیمیر پوتین و روسیه را نقرهداغ کند اما کار به آن سادگیها هم که در رسانههایشان میگویند، نیست. اروپا میداند که ماشین جنگی روسیه با قطع صادرات سوختهای فسیلی خاموش خواهد شد اما مشکل اینجاست که اگر نفت و گازی از روسیه وارد نشود، علاوهبر ماشین جنگی مسکو، کارخانهها و منازل اروپا نیز خاموش خواهند شد. در این صورت کشورهای توسعهیافته قاره سبز، ناچار خواهند شد در فصل سرما، به 200 سال قبل بازگردند و با زغال و چوب خانههایشان را گرم نگه دارند.
🔸تا پیش از جنگ اوکراین، اتحادیه اروپا روزانه دومیلیون و 500هزار بشکه نفت و سالانه 150میلیارد مترمکعب گاز از روسیه وارد کرده است. با بروز جنگ و نگرانیهای بروکسل، اروپا قصد دارد با هدف افزایش فشار بر مسکو، تا پایان سال 2022 واردات نفت روسیه از طریق دریا را بهطور کامل متوقف کند و واردات گاز را نیز به یکسوم پیش از جنگ برساند. با فرض تحقق این امر، اروپا از چه راهی میتواند نیازهای انرژی خود را تامین کند؟
🔹 ظرفیتهای مازاد اروپا در زمینه نفت و گاز به دونقطه جغرافیایی محدود میشود که شامل آمریکای لاتین و غرب آسیا است. اما باید در نظر داشت که ونزوئلا در آمریکای لاتین صرفا قادر به تامین نفت اروپا خواهد بود اما غرب آسیا میتواند در حوزه گاز گرهگشای قاره سبز باشد:
🔸 اروپا به آمریکایلاتین باید صرفا در کشور ونزوئلا منحصر شود. این کشور دارای بیشترین ذخایر نفت جهان است اما بهدلیل تحریمها و همچنین هزینه بالای استخراج این ماده در ونزوئلا، میزان تولید نفت در این کشور چندان زیاد نیست.
🔹ایران با آنکه ذخایرش معادل 86 درصد از ذخایر گازی روسیه است، مقدار تولیدش 39 درصد تولید این کشور است. این مساله نشان میدهد در صورت سرمایهگذاریهای مناسب ایران قادر به تولید 600 میلیارد مترمکعب گاز است که تقریبا 350 میلیارد مترمکعب از سطح فعلی بیشتر است. این میزان تقریبا تمام نیاز گازی اروپا را پوشش میدهد
🔹 قطر در هفتههای اخیر قراردادی را با شرکت توتال فرانسه به امضا رسانده است تا به کمک این کشور بتواند تولید ۱۷۱ میلیارد مکعبی خود را 60 درصد افزایش دهد. میدان در صورت توسعه میتواند دستکم ۱۰۲میلیون مترمکعب تا سال 2026 به تولید گاز قطر اضافه میکند. این میزان معادل ۶۸درصد از صادرات روسیه به اروپا است.
🔸 میزان گازی که اروپا میتواند از مدیترانهشرقی دریافت کند به 20 میلیارد مترمکعب محدود میشود که معادل 13درصد از صادرات گاز روسیه به اروپاست.
🔹درحالحاضر آذربایجان میزان تولید گاز خود را نسبت به سال 2020 که صادرات گاز خود به اروپا را آغاز کرده افزایش داده است و از طریق خط لوله ترانس آناتولی (TANAP) سالانه 16.2 میلیارد مترمکعب گاز به اروپا صادر میکند. باکو میگوید میتواند صادرات خود را به میزان دوبرابر سطح 16.2 میلیارد مترمکعب فعلی برساند. در این صورت آذربایجان قادر خواهد بود 26.7میلیارد مترمکعب گاز را به اروپا صادر کند؛ میزانی که معادل 18درصد از صادرات گاز روسیه به اروپاست.
🔻 "اقلیم کردستان" هماکنون پنجمیلیارد مترمکعب گاز تولید میکند و مدعی است میتواند تا سال 2035 این میزان را به 40میلیارد مترمکعب برساند. اگر در یک سناریوی خوشبینانه بتوان تصور کرد اقلیم در مدت سه تا چهارسال آینده قادر به تولید اضافی به مقدار 15تریلیون مترمکعب باشد، این میزان صرفا 10 درصد از صادرات گاز روسیه به اروپاست.
✅ کانالجامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانهای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
ماجرای پاراف شهردار مشهد
🔸این شهردار را مرخص کنید
1⃣ دادستانی مشهد دستور داده که از ورود زنان بی حجاب به مترو جلوگیری شود.
2⃣ شهردار مشهد نامه دادستان را برای معاونش پاراف کرده و نوشته هرچند این دستور خلاف قانون و خلاف منویات رهبری است اما اجرا کنید!
3⃣ شهرداری که با ضروریات دین، مسلمات قوانین کشور و بدیهیات منظومه فکری امامین انقلاب آشنا نیست، چرا باید در قطب معنوی ایران مسئولیت داشته باشد؟
4⃣ شورای شهر مشهد به سرعت این شهردار را مرخص کند تا ابتدا با مراجعه به سایت مرکز نشر آثار مقام معظم رهبری (https://farsi.khamenei.ir)
و جستجوی کلید واژه #حجاب، فرمایشات رهبری را در این رابطه خوانده، یادداشت برداری کرده و ارائه دهد.
5⃣ رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، یکی از دانشجویان رشته حقوق این دانشگاه را موظف کند تا کارگاهی آموزشی برای فرد مزبور برگزار و قوانین مرتبط با عفاف و حجاب را به وی آموزش و در پایان از او آزمون بگیرد.
6⃣ نقدا تبصره ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی می گوید: زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند به حبس از ده روز تا دو ماه و یا از دو میلیون تا ده میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهند شد.
✍حجت الاسلام محمد کرباسی
✅ کانالجامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانهای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155