📍آیا میتوان فقر را در مغز کودکان دید؟
ترجمه امیرحسین میرابوطالب:
🔻در سال 2005 نوبل و فرح در کنار فرانک نورمن، همکارشان از دانشگاه پنسیلوانیا، 60 کودک را از مهد کودکهای عمومی فیلادلفیا جمع کردند (30 کودک از طبق متوسط و 30 کودکی که روی خط فقر یا اندکی بالاتر از آن بودند) و مجموعهای از فعالیتهای شناختی را پیش روی آنها گذاشتند، فعالیتهایی که هر کدام مربوط به حوزه خاصی از مغز بود. یکی از کارکردهای این آزمونها اندازه گیری رشد زبانی و عملکرد اجرایی بود، مجموعهای از فرآیندهای ذهنی که به حافظه فعال، استدلال و خودمهاری مربوط اند.
🔸نتایج این آزمون مشخص کرد که عملکرد کودکان فقیر در هر دو حوزه در مقایسه با همکلاسیهای طبقه متوسط آنها در طیف نسبتا بدتر تا به شدت بدتر قرار دارد. این نتایج، که نوبل و فرح در مقالهای در سال 2005 نتایجش را به چاپ رساندند، آغازگر چیزی بود که آنها «نمای عصب شناختی» از رابطه جایگاه اقتصادی- اجتماعی و رشد مغز مینامند. فرح، نوبل و دیگر دانشمندان به سرعت سراغ استفاده از تصویربرداری تشدید مغناطیسی (ام.آر.آی) رفتند تا مغز کودکان از طیفهای مختلف اقتصادی- اجتماعی را بررسی کنند. نتایج اعجاب آور بود.
🔸در یکی از این مطالعات فرح با بررسی 238 ام.آر.آی به این نتیجه رسید که بچههای برآمده از خانوادههای فقیرتر و کمتر تحصیل کرده معمولا قشر پیش پیشانی نازک تری (قسمتی از مغز که به شدت با کارکرد اجرایی مرتبط است) نسبت به بچههای داراتر دارند. این موضوع را میتوان مبیّن دلیل دستاوردهای تحصیلی ضعیف تر و حتی آی. کیو پایین تر دانست.
lish.ir/RSH
🔸همین طور دادههای نوبل نشانگر آن بود که وقتی خانوادهای از سطح پایهای مشخصی از درآمد پایین تر بیاید، رشد مغز یا شتاب فزایندهای کاهش خواهدیافت. ناحیه سطحی مغزی کودکانی که خانواده شان کمتر از 25 هزار دلار درآمد دارد، 6 درصد کمتر از کودکانی است که از خانوادههایی با درآمد بیش از 150 هزار دلار یا بیشتر میآیند. چند ماه بعد مطالعه عظیم دیگری انجام شد که ست پولاک، روانشناس کودک از دانشگاه ویکسانس- مدیسون، یکی از نویسندههای آن بود. این مطالعه از وجود رابطهای محکم میان درآمد خانوار و حجم ماده خاکستری در لوب پیشانی، لوب گیجگاهی، و هیپوکمپوس خبر میداد.
🔸اگر این داده ها صحیح باشند، تنها خارج کردن درآمد یک خانواده از خط فقر می تواند برای نزدیک کردن کودکان به استانداردهای رشد کافی باشد.
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه؛ فرصتی برای آزاداندیشی 👇
🔹تلگرام: t.me/Bashgah_net
▫️ایتا: Eitaa.ir/Bashgah_net
🔹سروش: Sapp.ir/Bashgah_net
▫️آیگپ: Igap.net/Bashgah_net
📌بله: ble.im/join/YzQwZDU2ND
امید جوان
7.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 آیا رباتها، توییتر را بیاعتبار خواهند ساخت؟
🔻 احتمالا ۴۸ میلیون کاربر ربات در توییتر وجود دارد!
📍راهکار توییتر چیست؟
🔺 تماشا کنید و برای دوستان خود هم بفرستید!
#نماگرام ۱۷
#فیلم
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه 👇
📌 @Bashgah_net
📚 اغلب در جمع افرادی حضور داریم که با جملات به ظاهر امیدوارانه خود به ما آرامش میدهند. در حقیقت ما خودمان در جستجوی آرامش نیستیم بلکه هنگامی که با مشکلی مواجه میشویم، به افرادی پناه میبریم که میگویند: «تقصیر تو نیست!»
آنها ما را به اِشکال کار خود واقف نمیسازند، بلکه با این گونه جملات ما را فریب میدهند. حالا ما چرا باید خود را با شنیدن این جملات فریب دهیم؟ چرا نباید گاهی خود را مقصر بدانیم و بر اساس آن در جستوجوی راهی باشیم که با مشکلاتمان «مقابله» کنیم؟!
🔰 #برشی_از_کتاب
دنبال دلت برو | اندرو متیوس
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه در پیامرسانها 👇
📌 @Bashgah_net
14.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 #انیمیشن فوقالعاده E ، در یک داستان زیبا توضیح میدهد که رسانهها، قدرتها و ... چگونه با افراد تعامل میکنند !
🔻برای دوستان خود بفرستید !
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه
♦️ @Bashgah_net
📍عدالتخواهی بدون تئوری، کاریکاتوری از عدالتخواهی است.
محمد علی بیگی:
🔻کنش ما در مسیر عدالتخواهی باید ناظر به حل مساله و مصداق بیعدالتی باشد، اما پیگرفتن وضع آنارشیک و رادیکالیسم، ناظر به حل هیچ مصداقی از مصادیق بیعدالتی نیست.
🔸در بینظمی و آشفتگی، نیک و بد و خیر و شر و حق و ناحق درهممیریزد و استیفای حق منتفی میشود. اما نهایتا بدونقانون هم نمیتوان سر کرد؛ حتی اگر مانند جان لاک بر این عقیده باشیم که بیقانونی و «وضع طبیعی»، وضع خوبی است و مردم همه سرشتی رحمانی دارند و شیطان را با ایشان هیچ کاری نیست، خوب است بدانیم که لاک هم با آن همه خوشبینی نسبت به بشر، برای تقویت محسنات وضع طبیعی، قائل به قانون و قرارداد شده بود! به هر ترتیب این راهحل، بیراهه است و راهی به دهی باز نمیکند و از ابتدا هم وعده حل هیچیک از مصادیق بیعدالتی را نمیدهد. بدتر از این چون عدالتخواهی به این شیوه هیچ شأن ایجابی ندارد و سلب محض است (و صرفا به همهچیز «نه» میگوید) مشخص نیست با پیگیری آن دقیقا سر از کجا درمیآوریم.
🔸ممکن است گفته شود که ریشه بیعدالتیها، بعضی افرادند که با کنار رفتن آنها، امور، منظم و بهسامان خواهد شد (چنانکه رئیسجمهور سابق چنین میگوید و میافزاید در جهان هم مشکل فقط همین افراد و اشخاص بد و شریر هستند).
ytre.ir/enM
🔸افراد و اشخاص در تشدید بیعدالتی یا عدالتخواهی بیتاثیر نیستند ولی عالم صرفا با اراده این و آن و با ادعای «من خوبم پس کار را به من بسپارید» اداره نخواهد شد. حتی اگر حسننیت «نماینده انحصاری این شعار» را بپذیریم، لازم است از او بپرسیم علم و اطلاعی را که لازمه وضع قوانین عادلانه است از کجا میآورد؟ آیا مهبط وحی است یا صرفا مقدمات سخنش، مطالبی اجمالی است که هیچکس با آنها مخالفتی ندارد؟
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه؛ فرصتی برای آزاداندیشی 👇
🔹تلگرام: t.me/Bashgah_net
▫️ایتا: Eitaa.ir/Bashgah_net
🔹سروش: Sapp.ir/Bashgah_net
📌بله: ble.im/join/YzQwZDU2ND
فرهیختگان
بسیاری از مذاکره کنندگان، مثل دونالد ترامپ، به استفاده از رفتارهای تحریک کننده بر سر میز مذاکره مشهور هستند. پرتاب کردن کاغذها، فریاد زدن، تهدیدهای کلامی و... نمونههایی از این نوع رفتار محسوب میشوند. آیا چنین رفتارهایی میتوانند به کسب امتیازهای بیشتر از طرف مقابل منجر شوند؟
بسیاری از رفتارهای تحریک کننده، واقعی و ناشی از عصبانیت طرف مقابل نیستند، بلکه نمایشهای از پیش تعیین شدهای هستند که به صورتی دقیق تنظیم و اجرا میشوند تا شما را به پاسخی مشخص ترغیب کنند. بنابراین، رفتارهای تحریک کننده، بیشتر از آنکه در احساسات درونی شخص ریشه داشته باشند، رفتاری استراتژیک محسوب می شوند.
🔰 #برشی_از_کتاب
53 اصل مذاکره | تامپسون لیگ
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه در پیامرسانها 👇
📌 @Bashgah_net
5.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 #فیلم کوتاه مفهومی «با من حرف بزن»
کارگردان: علیرضا احمدی
برگزیده نهمین جشنواره
بینالمللی فیلم ۱۰۰ ثانیهای.
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه
🔺 @canoon_org
📍هابز علاقهای به نقد استبداد نداشت!
الویشس مارتینیچ، ترجمه: قربان عباسی:
🔻هابز بر این باور است که خودکامه یا جبار خواندن یک حاکم صرفاً بیانگر یک نگرش منفی نسبت به حاکمیت است. وی از چنین بهاصطلاح جبارانی بهطور خاص دفاع نمیکند، بلکه میخواهد از حاکمیت مطلق فرمانروایان دفاع کند.
🔸اتفاق میافتد که گاه اتباع و شهروندان از حاکمان کین به دل میگیرند و نام جبار یا خودکامه را نثارش میکنند. پس من قائل بر این نیستم که هابز نظریهپرداز استبداد یا جباریت باشد. در پایان دیالوگ اول [کتاب بهیموت]، هابز کوشش به خرج میدهد که خطر اوامر جبارانه یا ضرورت تعهد به تبعیت از آن را به حداقل برساند. هابز در این مورد کمی سادهباورانه عمل میکند و این امر در «لویاتان» خود را نشان میدهد. در «لویاتان» هابز اعلام میکند که زیستن تحت سیطرۀ هر نوع حکومتی بهمراتب بهتر از زیستن بدون حکومت است و اینکه اگر مردم سرشان به کار خودشان باشد، حاکم نیز کاری به کارشان نخواهد داشت.
🔸تنها تاریخ باستان بایستی به او نشان میداد که این دومی حداقل نمیتواند درست باشد. هابز فکر نمیکند که اتباع باید دربارۀ کیفیت و ویژگی فرمانروایی حاکمشان رأیی داشته باشند. اگر بر این باور باشند که حاکم بد است، در آن صورت با گرایش و تمایل آنها برای تبعیت از او تداخل ایجاد خواهد کرد و بهیقین اتباع حاکم نباید دربارۀ او چنین بیندیشند، چون همین بد اندیشیدن دربارۀ حاکم، هیبت و اتوریتۀ او را تحلیل میبرد و چنین رفتاری ناقض میثاقی خواهد بود که با حاکم بستهاند.
ytre.ir/enH
🔸هابز علاقۀ زیادی به نقد خودکامگی و استبداد نداشت. هرچند با تأکید اشاره میکند که یک حاکم باید از قوانین طبیعت تبعیت کند، چون قوانین طبیعی دستورالعمل و رهنمودهای لازم برای صیانت را فراهم میآورد و این صیانت از خود، هم شامل دولتهای مدنی و هم تکتک انسانها میشود. اگر حاکمی دانسته و آگاهانه قوانین طبیعت را زیر پا بگذارد، خداوندگار او را تنبیه و مجازات خواهد کرد. اما این چیزی است که خود خدا باید در موردش تصمیم بگیرد و اتباع را روا نیست که به آن بیندیشند یا بخواهند در آن مورد تصمیم بگیرند.
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه؛ فرصتی برای آزاداندیشی 👇
🔹تلگرام: t.me/Bashgah_net
▫️ایتا: Eitaa.ir/Bashgah_net
🔹سروش: Sapp.ir/Bashgah_net
📌بله: ble.im/join/YzQwZDU2ND
فرهنگ امروز
📚 مردم را که می شناسی!
مردم از ترسوها خوششان نمیآید، اگرچه خودشان چندان هم شجاع نیستند. آنها از ضعیف و ناتوان بیزارند. اگرچه خودشان هم کمتر قوی و توانا هستند. این مردمی که من دیدهام خود به خود حامی قدرت هستند. پشت کسی هستند که توانا باشد. اما اگر آن قدرت ضعیف شود، مردم خود به خود از او دور میشوند. اگر قدرتی که میپسندند از پا دربیاید، آنوقت همین مردم لگدش می کنند و از رویش میگذرند، همین مردم...!
🔰#برشی_از_کتاب
کلیدر | محمود دولت آبادی
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه در پیامرسانها 👇
📌 @Bashgah_net