💭 من از خودم میپرسم چرا حقیقت باید ساده باشد. تجربه من کاملا خلاف این را به من یاد داده است، حقیقت تقریبا هیچ وقت ساده نیست، و اگر چیزی بیش از حد واضح و آشکار به نظر میرسد، اگر عملی به ظاهر از منطق سادهای پیروی میکند، معمولا انگیزههای پیچیدهای پشت سر آن هست.
🔰 #برشی_از_کتاب
کتاب تونل اثر ارنستو ساباتو
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه در پیامرسانها 👇
📌 @Bashgah_net
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 این #انیمیشن از نگاهی نو به موضوع همبستگی در مقابل خطرات خارجی میپردازد!
🔻برای دیگران ارسال کنید!
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه 👇
➕ @Bashgah_net
📍خصوصیسازی یک پروژه شکستخورده است!
پرویز صداقت:
🔻اهدافی که در همان آغاز، در مصوبه ۲۹ خردادماه ۱۳۷۰ هیئت دولت برای آغاز نخستین موج خصوصیسازی برشمرده شد و نیز در برنامههای اول تا ششم توسعه با عبارات مشابه بر آن تأکید شده، نظیر ارتقای کارایی فعالیتهای اقتصادی، ایجاد تعادل در اقتصاد، استفاده بهینه از امکانات کشور و کاهش بار مالی دولت، کموبیش هیچیک تحقق نیافتهاند.
🔸در مقابل، آنچه برنامههای واگذاری از دولت محقق کردهاند بازتوزیع ثروت و درآمد به نفع طبقات فرادست و تضعیف موقعیت عمومی نیروهای کار و بهطور عام فرودستان جامعه بوده است. از منظر اهداف اعلامشده خصوصیسازی یک پروژه شکستخورده است. چراکه در هیچ تاریخی در ایران معاصر ناکارآمدی اقتصادی تا این سطح افزایش نیافته است، هزینههای ضروری در حوزههای آموزش و بهداشت متوقف شده است، اما فعالیتهای دولت و منابع مالی آن کماکان در جهت ارائه آن دسته از فعالیتهایی است که برای تحمیل سلایق و سبک زندگی بر اکثریت مردم استمرار یافته است. همچنین نمیتوانیم از ایجاد تعادل در فعالیتهای اقتصادی سخن به میان آوریم چراکه نرخ تورم دورقمی و نیز رکود اقتصادی تعمیق شده است. اما از منظر بازتوزیع درآمد به نفع طبقات فرادست و دهکهای بالایی، خصوصیسازی قطعا پروژه موفقی ارزیابی میشود.
🔸دلیل آنکه دائما این تأکیدات را میشنویم که اینها خصوصیسازی واقعی نیست همین گرایش برندگان خصوصیسازیها برای استمرار این سیاست غلط است. آنچه در ترکیب مالکیت شرکتهای واگذارشده از بخش دولتی شاهد آن هستیم همان چیزی است که انتظار میرود، یعنی انعکاس ساخت قدرت سیاسی در ترکیب مالکیت شرکتهای واگذارشده.
🔸در عمل، خصوصیسازی اولا، بازتوزیع گسترده منابع ثروت و درآمد به نفع طبقات بالایی بود چراکه فرصتهای کسب سودهای مستقیم و نیز فوقالعادهای برای خریداران واحدهای مشمول واگذاری و نیز خریداران سهام این واحدها در بازار سرمایه پدید آورد.
ثانیا، در عمل بحران خلق ارزش در اقتصاد ایران را تشدید کرد و به یک صنعتزدایی گسترده در ایران انجامید.
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه؛ فرصتی برای آزاداندیشی 👇
🔹تلگرام: t.me/Bashgah_net
▫️ایتا: Eitaa.ir/Bashgah_net
🔹سروش: Sapp.ir/Bashgah_net
📌بله: ble.im/join/YzQwZDU2ND
شرق
📚 بسیاری از افراد معتقدند هنگام مواجهه با مرگ، تغییرات ماندنی و چشمگیر در آنان بیشتر میشود. وقتی حدود ده سال روی بیمارانی که به علت سرطان رودرروی مرگ قرار گرفته بودند، کار کردم، متوجه شدم بسیاری از آنها به جای اینکه تسلیم یاس و ناامیدی شوند، به نحو شگفتانگیز و مفیدی متحول میشوند. زندگی خود را با رعایت حقتقدمها دوباره برنامهریزی میکنند و دیگر به چیزهای بیاهمیت بها نمیدهند. قدرت نه گفتن پیدا میکنند و کارهایی را که واقعا دوست ندارند انجام نمیدهند. با افرادی که دوستشان دارند صمیمانهتر ارتباط برقرار میکنند. آنها از حقایق اساسی زندگی، تغییر فصول، زیبایی طبیعت و آخرین کریسمس یا سال جدیدی که پشت سر گذاردهاند، از صمیم قلب قدردانی میکنند.
حتی بعضی از افراد با نگاه جدیدی که به زندگی پیدا کرده بودند، میگفتند ترس آنها از مردم کمتر شده است، قدرت ریسک بیشتری پیدا کردهاند و از بابت طردشدگی، کمتر نگرانند. یکی از بیمارانم اظهارنظر خندهداری میکرد: “سرطان، روانرنجوری را درمان میکند.”
بیمار دیگری میگفت: “حیف که تا حالا منتظر ماندم. حالا که سراسر بدنم را سلولهای سرطانی فرا گرفته، تازه یاد گرفتم چطور زندگی کنم!”
🔰 #برشی_از_کتاب
– خیره به خورشید نگریستن اثر اروین د یالوم
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه در پیامرسانها 👇
📌 @Bashgah_net
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 ۵ مرحله ساده برای داشتن یک رژیم رسانهای سالم!
🔻حتما ببینید و برای دیگران هم بفرستید!
#فیلم
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه 👇
➕ @Bashgah_net
📍گاردین پیروزی بسار اسد را تبریک میگوید!
🔻روزنامه «گاردین» در گزارشی در مورد تحولات اخیر در سوریه، «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه را پیروز این تحولات خوانده و نوشته است که خروج نیروهای آمریکایی از سوریه و عادیسازی روابط کشورهای عربی با سوریه چالشهای باقیمانده پیش روی دمشق را از میان برداشته است.
🔸«حسن حسن» که از مخالفان دولت سوریه است، در ابتدای یادداشت خود در گاردین، با اشاره به تصمیم «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا برای خارج کردن نظامیان این کشور از سوریه و اقدام کشورهای عربی برای عادیسازی روابط با سوریه، نوشته است: «امسال با نوای پیروزی رژیم بشار اسد در حال پایان است.»
🔸وی میافزاید: «جمعبندی تحولات نظامی و دیپلماتیک شش ماه اخیر جایی برای تردید باقی نمیگذارد: اسد قاطعانه در این منازعه پیروز شده است. حامیان سابق شورشیها نه تنها از به چالش کشیدن رژیم دست برداشتهاند، بلکه حالا چه علنا و چه در خفا، با آغوش باز از این رژیم استقبال میکنند.»
🔸حسن با بیان اینکه رئیسجمهور سوریه توانسته بر معارضین مسلح پیروز شده و چالشهای داخلی را از میان بردارد، با بیان اینکه تاکنون مناطق شرقی سوریه مورد مناقشه بود، در مورد تبعات تصمیم ترامپ، نوشته است: «تصمیم ناگهانی ترامپ به این مشکل پایان داد: اسد و ایران دیگر با تهدید حضور بیپایان آمریکا در شرق سوریه مواجه نیستند. اینکه در مناطقی که ایالات متحده آنها را ترک کرده چه رخ میدهد، تا حد زیادی به مذاکرات میان روسیه و نیروهایی که مسکو را نه به عنوان یک دشمن، بلکه یک متحد بالقوه میدانند، یعنی ترکیه و «وای. پی. جی»، بستگی دارد..»
ytre.ir/eQ7
🔸نویسنده گاردین سپس با بیان اینکه اکنون روند مذاکرات «ژنو» که تحت نظر سازمان ملل متحد برگزار میشد، عملا بیمعنی شده، نوشته است که با تصمیم آمریکا برای خروج از سوریه، «آنچه که زمانی حضور نظامی آمریکا برای عقب راندن نفوذ ایران به نظر میرسید، یک شبه فروریخت.»
🔸در پایان این یادداشت آمده است: «از زمانی که رژیم در اواخر سال ۲۰۱۶ حلب را تحت کنترل گرفت، کمتر کسی توان اسد برای احیا را زیر سوال برده، اما تا همین چند وقت پیش بسیاری تردید داشتند که او بتواند بار دیگر به عنوان یک بازیگر منطقهای که روابطی عادی با دیگر کشورها دارد، ظهور کند. اکنون، سالی که گذشت نشان داده که او شانس زیادی برای انجام این کار دارد. در منطقه و فراتر از آن، خیلیها هستند که آمادهاند به او کمک کنند.»
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه؛ فرصتی برای آزاداندیشی 👇
🔹تلگرام: t.me/Bashgah_net
▫️ایتا: Eitaa.ir/Bashgah_net
🔹سروش: Sapp.ir/Bashgah_net
📌بله: ble.im/join/YzQwZDU2ND
مجله هفته
📚 تقدیر به آن معنا نیست که مسیر زندگیمان از پیش تعیین شده، به همین سبب اینکه انسان گردن خم کند و بگوید چه کنم “تقدیرم این بوده” نشانه جهالت است، تقدیر همه راه نیست، فقط تا سر دوراهیهاست، گذرگاه مشخص است، اما انتخاب گردشها و راههای فرعی دست مسافر است، پس نه بر زندگیات حاکمی و نه محکوم آنی.
🔰 #برشی_از_کتاب
ملت عشق اثر الیف شافاک
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه در پیامرسانها 👇
📌 @Bashgah_net
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 #فیلم کوتاه تاثیرگذار «مالکیه»
🔻برنده دهها جایزه از جمله بهترین فیلم کوتاه بخش بینالملل جشنواره "هامبورگ"
◇◇◇◇
باشگاه اندیشه
♦️ @Bashgah_net
📍اروپا در آستانه یک شوک بزرگ است!
زیگموند باومن، ترجمه حمید قیصری:
🔻الان در مناطق مختلف جهان چه رخ میدهد؛ چیزی که بخشی از آن بیشک نتیجهی گناه بزرگ ما و سیاستهای ابلهانهی ما در آن مناطق است. مناطقی را میبینید که به طور کامل بیثبات شده و تمام نهادهای معمول خود را از دست داده اند. این نهادها برای داشتن حیات انسانی بهنجار و منظم و برای حفظ روتینهای اجتماعی ضروری بودند.
🔸جهان عرب را ببینید که به چه وضعی افتاده است؛ یمن، سوریه و لیبی را ببینید که چه وضعی دارند. برای دهههای متمادی این اروپا بود که فشار زیادی را به دلیل تفاوتهای فاحش میان مثلاً سطح زندگی در اروپا و آفریقا تجربه میکرد. این فشاری بود که «مهاجران اقتصادی» در آن دوران بر اروپا تحمیل میکردند. اکنون اما با پدیدهی جدیدی روبهرو هستیم و به دلیل سابقهی همان فشارهاست که اکنون اروپاییها اغلب در برابر صدای کوبیدهشدن درهای قاره از سوی مهاجران واکنشهایی عصبی نشان میدهد. فکر میکنم برای این واکنشها بتوان تبیینی روانشناختی ارائه کرد. مردمی که اکنون به اروپا میآیند نیز مهاجر هستند اما نه مهاجرانی که گرسنه باشند و نان و آب بخواهند، بلکه مردمی که تا دیروز با غرور در خانههایشان میزیستند، وضع مادیشان خوب بود و اغلب با تحصیلات قابل قبول جایگاههای خوبی در جامعهی خود داشتند. آنها اما اکنون به «مهاجر» تبدیل شده اند. دیگر نه خانهای دارند، نه جایگاه اجتماعیای، و نه چیزی از آنچه با کوشش به دست آورده بودند باقی مانده است. به اینجا میآیند و با چه کسانی روبهرو میشوند؟ آنها بیش از همه با «آسیبپذیر»هایی روبهرو میشوند که قبلاً از آنها حرف زدیم.
🔸«آسیبپذیر»ها خود دچار کابوس اند؛ جایگاه اجتماعیشان را دوست دارند و میخواهند نگاهش دارند و به همین شکل ادامه بدهند. آنها از خود با هراس میپرسند: چه میشود اگر فردا شرکتی که در آن کار میکنیم دیگر وجود نداشته باشد و دیگر جایی نباشد که به کار و خدمات ما نیاز داشته باشد؟ پس آسیبپذیرها حتی پیش از ورود مهاجران جدید هم گرفتار نگرانیهای خود هستند. آسیبپذیرها اصلاً با اضطراب و ترس زندگی میکنند و همین اضطراب و هراس مهمترین وجه مشخصهی آنهاست. خود این واژهی «پریکاریات» یک ریشهی فرانسوی دارد که معنایش راه رفتن روی شنهای روان و نداشتن جای پای محکم است. ما این ترس را منطقاً به این واقعیت منتسب میکنیم که جایی در فضای سایبری و جایی فراتر از کنترل دولت و البته کنترل خودمان، نیروهایی هستند که ما آنها را «قدرتهای جهانی» مینامیم. قدرتهای جهانی برای ما هراسآور هستند چون میتوانند هر کاری بکنند و هر لحظه ممکن است مورد یورش آنها واقع شویم. پس من به عنوان یک آسیبپذیر فکر میکنم اگر شغل من تهدید میشود، این نتیجهی فرایند جهانیشدن است. چنین تصوری تا حدی هم درست است. دست کم نمیشود گفت چنین تصوری یکسره احمقانه است.
ytre.ir/eQ9
🔸حالا یک اتفاق دیگر هم رخ میدهد؛ سوریها و لیبیاییها و دیگران هم میآیند و با خود خبرهای بدی میآورند. این مهاجران حامل تهدیدهای تازه از کشورهای دور هستند و امروز آنها را در کنار خود میبینیم. آنها ناگهان پیدایشان شده، در کنار ما هستند و ما دیگر نمیتوانیم فقط به آنها پشت کنیم و از آنها روی برگردانیم. تعدادشان کم نیست و خیلی هم سمج هستند و تقلا میکنند که وارد شوند. نمیتوانیم حضورشان را نادیده بگیریم و از آن خلاص شویم. آنها اما همان ترسهای ما را تجسم میبخشند و برجسته میکنند. دیروز آنها امروز ماست؛ آنها در کشورهای خود قوی و مغرور بودند. اما ببینید امروز چه بر سر آنها آمده؛ آنها «بیخانمان» شده اند، به گدایی افتاده اند و هیچ ابزاری برای امرار معاش خود ندارند. فکر میکنم با این اوصاف این تازه آغاز «شوک» باشد. هنوز مانده که بتوانیم موقعیت جدید را هضم کنیم و با آن سازگار شویم.
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه؛ فرصتی برای آزاداندیشی 👇
🔹تلگرام: t.me/Bashgah_net
▫️ایتا: Eitaa.ir/Bashgah_net
🔹سروش: Sapp.ir/Bashgah_net
📌بله: ble.im/join/YzQwZDU2ND
پروبلماتیکا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 "ترامپ یک ثروتمند خودساخته است" واقعا؟
🔻 #در_یک_دقیقه درستی یا نادرستی این گفته را مشاهده کنید!
🔸 نیویورکتایمز به این پرسش پاسخ داده است.
#فیلم
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه 👇
📌 @Bashgah_net
📚 اگر آدم بخواهد به تمام خطراتی که متوجه ما هستند فکر کند، نباید اصلا پای خود را از خانه بیرون گذارد. وقتی هم در خانه ماند باید از جایش تکان نخورد. چون در آنجا هم ممکن است بلایی بر سرش بیاید. چه بسا کسانی که در حمام برق می گیردشان. یا اینکه پایشان روی پلهها لیز میخورد و میشکند یا موقع بریدن کالباس انگشتشان را میبرند . اگر بخواهیم به این چیزها فکر کنیم باید از جایمان تکان نخوریم. همانجا روی اولین پله بنشینیم . مثل کرمهای حشرهای وحشت زده که فقط به یک چیز فکر می کنند: انواع مرگ.
🔰 #برشی_از_کتاب
اگر خورشید بمیرد | اوریانا فالاچی | مترجم: بهمن فرزانه
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه در پیامرسانها 👇
📌 @Bashgah_net
📍 فجایع نولیبرالیسم در حوزه آموزش!
ناصر فکوهی:
🔻 امروز یکی از بزرگترین فجایعی که میراث نولیبرالیسم در بریتانیا و آمریکا بر جای گذاشته است، دانشجویان مقروض است که گاه برای تمام عمر باید هزینه وامهایی را که برای تحصیل گرفتهاند پس از پایان تحصیل پرداخت کنند و نتیجه، بزرگشدن بازارهای سوداگرانه تحصیلی در این کشورها و سقوط نظامهای آموزشوپرورش و دانشگاهی دولتی است.
🔸 در کشور ما سالهای سال است که کنکور بزرگترین ضربه را به علم میزند و بیشترین بودجه را روانه جیب سوداگران و تاجران تحصیلی میکند. سیاستهای نادرست وزارت علوم در طول دولتهای مختلف سبب شده است که این بلا امروز درزمینه دانشگاه با شکلگرفتن بازار تحصیلی، فروش و تقلب در مقالات بهاصطلاح علمی شکل بگیرد. حجم بازار سوداگرانه تحصیلی در ایران، سرسامآور است.
🔸 رشد سرطانوار مدارس «ویژه» بسیار گرانقیمت برای اقشار تازهبهدورانرسیده و نوکیسه، حیرتآور است. این در حالی است که مدارس دولتی -همچون بیمارستانها، حملونقل و...عمومی- موقعیتهاي نامناسبي را تجربه میکنند. نولیبرالیسم هرگز نمیتواند جز فاجعه به بار بیاورد اما برای پوشاندن این فجایع، همیشه گروهی «افتخارات» و «جوایز» و «نخبگان» و «نوابغ» یا ویترینی برای بهنمایشگذاشتن دارد.
🔸 در یک کلام، اگر ما خواستار ورود به جهان مدرن و داشتن جایگاهی باشیم که شایسته تمدن دیرینه ایران است، باید بیش و پیش از هرچیز آموزشوپرورش خود را جدی بگیریم و عدالت آموزشی را در آن برقرار کنیم؛ اینجا دروازه همه موقعیتهای توسعهیافتگی دیگر است.
🔸 و باز مهم است که برای آموزگاران اعتبار اجتماعیای که واقعا در شأن آنهاست یعنی بالاترین خد را به رسمیت بشناسيم.
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه؛ فرصتی برای آزاداندیشی 👇
🔹تلگرام: t.me/Bashgah_net
▫️ایتا: Eitaa.ir/Bashgah_net
🔹سروش: Sapp.ir/Bashgah_net
▫️آیگپ: Igap.net/Bashgah_net
📌 بله: Http://Ble.im/Bashgah_net
شرق
📚 بحرانهای اجتماعی-اقتصادی را باید یکی از مهمترین علل پیدایش و پایه جنبشهای فاشیستی دانست. این بحرانها موجب شدند تا در میان قشرهای وسیعی از مردم نوعی احساس عدم امنیت اجتماعی و احساس خطر شدید پدید آید و اعتماد به دموکراسی لیبرال و احزاب آن متزلزل گردد. چگونگی تکامل فاشیسم آلمان به خوبی نمایانگر رابطه بین بحرانهای اجتماعی-اقتصادی و پا گرفتن جنبش فاشیستی میباشد. فاشیسم آلمان برای اولین بار در دوران تورم اقتصادی سالهای ۲۳-۱۹۲۲ توانست هواخواهان فراوانی جذب کند. این پیروزی حتی مشوق آن بود که در نوامبر ۱۹۲۳ اقدام به کودتا بنمایند. طی دوران رونق اقتصادی سالهای ۱۹۲۴ تا ۱۹۲۸ فاشیسم تا حد یک فرقه کوچک تحلیل رفت ولی دستگاه حزبی و تشکیلاتی خود با هواداران دائمی اش را حفظ کرد تا در موقع مناسب بتواند بار دیگر توده مردم را به سوی خود جلب نماید . حزب ناسیونال سوسیالیست آلمان که در سال ۱۹۲۸ فقط ۲.۶ درصد آرا را در انتخابات به دست آورد ، پس از بروز بحران اقتصادی جهانی توانست به میزان قابل توجهی آرای خود را افزایش دهد . در سال ۱۹۳۰ تعداد آرای آن به ۱۸.۳۰ درصد و در ژوییه ۱۹۳۲ در نقطه اوج بحران اقتصادی جهان به ۳۷.۳ درصد افزایش یافت.
🔰 #برشی_از_کتاب
پیدایش فاشیسم، ناصر پویا
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه در پیامرسانها 👇
📌 @Bashgah_net
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 #انیمیشن مفهومی و عمیق "روتین" از هیولایی صحبت میکند که زندگی ما را به دست خود گرفته ...
🔻برای دیگران ارسال کنید ...
◇◇◇◇
باشگاه اندیشه 👇
@Bashgah_net
📍جنبشهای فاشیستی در حال شکلگیری است!
یوسف اباذری:
🔻تا یک سده پیش ۸۰ درصد جامعه ایران روستایی بود و زندگی افراد نیز روال طبیعی خود را طی میکرد اما بعد از اصلاحات ارضی، عدهای از روستاییان که زمینهای خود را از دست داده بودند به شهر آمدند و عده دیگر که صاحب زمین شدند، نه تنها به ثروتی رسیدند بلکه توانستند نقشهای مهمی نیز در سیاست آن زمان کشور به خود اختصاص دهند.
🔸نتیجه اصلاحات ارضی، رها شدن تهیدستان در شهرها بود که به واسطه دخالت دولت پدید آمد. همین عامل باعث شد که احزاب مستقل و شناسنامهدار، انقلابی به راه بیندازند تا بتوانند قدری از این تهیدستی را کم کنند اما نتیجهاش «نوکیسگی» و آزاد شدن مسیر ورود نئولیبرالیسم به کشور بود. بعد از گذشت چندین و چند سال به نظر میرسد وضعیت فعلی هم مشابه چند سال قبل شده و به نوعی در حال تکرار اتقافاتی که به واسطه اصلاحات ارضی در کشور افتاد، هستیم.
ytre.ir/eWK
🔸یعنی به واسطه برخی اقدامات دولت که حاصل تفکر نئولیبرالیسم است، باز تهیدستان در حال آمدن به شهر هستند تا بتوانند سیاست را از دست کسانی که نقش مهمی دارند، بگیرند. برای توضیح بیشتر میخواهم از ایده «بازگشت ابدی همان» نیچه استفاده کنم و توضیح دهم که سرنوشت ما بازگشت ابدی همان است. یعنی دولت قاهری که در قدیم حیطه کوچکی داشت، اما الان بزرگتر شده و در همه جا حضور دارد و با دخالتهای خود، بخشهایی که مدنظرش است را بزرگتر میکند.
🔸... نباید از این نکته غافل شد که ایران لحظات سخت و دشوار زیاد داشته، اما با تمام توان توانست خودش را بازتولید کند. الان با این وضع محیط زیست و وضعیت فقر، باید دست به دعا برداریم و عزم همه افراد برای حل مشکلات جزم شود. در شرایط فعلی سوژه (فاعلشناس و وجدانمندی) ساخته شده که به سیاست فکر نمیکند، نفعجو، لذتگرا (hedonist) است و به دنبال منافع خودش است. به فکر نجات خود و مهاجرت است. معتقدم هر کسی دارای نظریهای است و هر کس عقیدهای دارد. افراد خود تعلیم دیدهای که نه آموزشی دیدهاند و نه معلمی دارند و بر سر برداشتهای خودشان میجنگند. اما راجع به «سوژه» باید بحث کرد و همگی برای رهایی از این وضع تلاش کنیم. من مثل مراد فرهادپور چندان به جنبشهایی که صورت میگیرد، خوشبین نیستم و گمان میکنم جنبشهای فاشیستی در حال شکل گرفتن است. همه تذکر میدهند که گویا نوعی ۱۹۳۳ در پیش است. در ۱۹۳۳ کارگرانی که عصیان کرده بودند، به هیتلر رای دادند.
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه؛ فرصتی برای آزاداندیشی 👇
🔹تلگرام: t.me/Bashgah_net
▫️ایتا: Eitaa.ir/Bashgah_net
🔹سروش: Sapp.ir/Bashgah_net
📌بله: ble.im/join/YzQwZDU2ND
اعتماد
📚 پس از نبرد چالدران، سلیم اول ، پادشاه عثمانی از شاه اسماعیل درخواست کرد که شمشیری را که با آن لوله توپ ارتش عثمانی را به دو نیم کرده بود برای وی بفرستد. شاه اسماعیل دعوت سلطان را اجابت نمود. وقتی که شمشیر به دارالخلافه رسید، سلطان در حضور اعیان و اشراف آن را بر روی لوله توپی آزمود، ولی اثر مطلوب را به دست نیاورد و بنابر این نامهای به شهریار صفوی نوشت و گله کرد که معلوم میشود شاه قزلباش یک شمشیر را از برادرش مضایقه کردهاست. شاه اسماعیل در پاسخ نوشت: شمشیر همان شمشیر است بازو همان بازو نیست!
🔰 #برشی_از_کتاب
روابط خارجی ایران : از صفویه تا پایان جنگ جهانی دوم/ نوشته: عبدالرضا مهدوی
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه در پیامرسانها 👇
📌 @Bashgah_net
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 علمیتر ببینیم!
🔻سلبریتیها واقعا کیستند؟
🔸شاید با آنها عکس داشته باشید اما روایت اندیشمندان را ندانید!
🔺برای دیگران هم بفرستید!
🔸 #نماگرام ۴
#بازنشر
#فیلم
◇◇◇◇
باشگاه اندیشه 👇
➕ @Bashgah_net
📍75 میلیارد تومان در ماه؛ درآمد ارائهکنندگان فیلترشکن!
🔻گسترش فیلترینگ راهکاری بود که طرفدارانش از همان ابتدا میگفتند با انگیزه کاهش گسترش بیاخلاقی در فضای مجازی صورت میگیرد و نتیجههای مثبتی خواهد داشت.
🔸پیداکردن آمار دقیق از تعداد کاربران فیلترشکن در ایران از نظر فنی اگر غیرممکن نباشد، بسیار دشوار است. پرسش و پاسخ همشهری از مقامهای وزارت ارتباطات طی روزهای گذشته در این رابطه به نتیجهای مشخص نرسید. هیچکدام از مقامهای وزارت ارتباطات حاضر به ارائه آماری در این رابطه نشدند و آن را محرمانه دانستند.
🔸محمدمهدی تندگویان، معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا به انتقاد از اقدامات نادرست در حوزه فضای مجازی پرداخته است. او گفته: «تقریبا هیچ ایرانی نیست که تلفن همراه هوشمند داشته باشد، اما روی تلفن همراهش فیلترشکن نصب نکرده باشد. تصمیمگیران تنها کاری که کردهاند این است که باعث شده اند تقریبا تمام کاربران ایرانی فضای مجازی یک فیلترشکن هم داشته باشند. آسیب این کار خیلی بیشتر از وقتی است که این فیلترشکنها نبود و از این فضا استفاده میشد.» اگر سخنان او را درباره فیلترشکنها جدی بگیریم، یعنی تقریبا تمام ۶۰ میلیون کاربر موبایلی به فیلترشکن دسترسی دارند. اگر تخمین بزنیم که از هر ۸ کاربر فقط یک نفر از فیلترشکن غیررایگان استفاده میکند، درآمد ارائهکنندگان فیلترشکن ۷۵ میلیارد تومان درماه خواهد بود.
ytre.ir/eWO
🔸با وجود اینکه فیلترینگ از مدتها قبل از سوی گروهی بهعنوان یک راهکار معرفی میشد، تجربه دنیای واقعی نشان میدهد که قوانین علمی بازار مانع از آن شدهکه این راهکار سنتی در دنیای مدرن عملی باشد. حمید فتاحی، معاون وزیر ارتباطات و رئیس هیأتمدیره شرکت ارتباطات زیرساخت هرچند آماری درباره کاربران فیلترشکن ارائه نمیدهد، اما به همشهری میگوید: «واقعیت این است که با فیلترکردن فیلترشکنها مشکلی درست نمیشود. به این دلیل که تقاضا برای فیلترشکن در بازار وجود دارد و تا زمانی که این تقاضا هست، عرضهکننده برای از دست ندادن مشتری راههای جدیدی برای دورزدن فیلتر ابداع میکند. راهحل، اعتمادسازی و استفاده درست از فرصتها در این فضا و به حداقل رساندن تهدیدهاست. در این فضا گسترش فیلترینگ جواب نمیدهد.»
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه؛ فرصتی برای آزاداندیشی 👇
🔹تلگرام: t.me/Bashgah_net
▫️ایتا: Eitaa.ir/Bashgah_net
🔹سروش: Sapp.ir/Bashgah_net
📌بله: ble.im/join/YzQwZDU2ND
همشهری
📚 در عجبم از دلیران و سردارانی که اگر گمان کنند حقی از خودشان ضایع شده، زمین را و زمان را به آتش میکشند، اما در برابر حقی که از این مردم ناتوان و رنجور پایمال میشود، چشم خود را میبندند و سازش و سکوت خود را تدبیر و تعقل مینامند.
به خدا سوگند! مصیبت اینان از همه مردم بیشتر است... .
🔰 #برشی_از_کتاب
نامیرا / صادق کرمیار
◇◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه در پیامرسانها 👇
📌 @Bashgah_net
41.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 #فیلم کوتاه تاثیرگذار "دورافتاده"
🔻 این فیلم با نگاه عمیق روانشناسانه به موضوع کودکان دعواهای خانوادگی میپردازد.
🔸 برای دوستان خود هم بفرستید!
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه 👇
📌 @Bashgah_net
📍چگونه طوفان بهانه اخراج معلمین میشود؟
Olivier CYRAN ، ترجمه رویا شریفیان:
🔻در هفته هاي بعد از توفان کاترينا، در شرايط از هم پاشيدگي عمومي، شهردار دمکرات نيو اورلئان آقاي ري ناگين و فرماندار ايالتي، خانم بلانکو،حول يک هدف مشترک متحد شدند : تسويه حساب با مدارس دولتي و مدرسين آن.
🔸و بدين سان سرنوشت شاگردان مدارس شهر نيو اورلئان در دستان متخصصين « مديريت بحران» قرار گرفت. به توصيه آنها، کميسيون مدارس، با استفاده از عدم حضور ساکنين در شهر ، اخراج تمامي ٧٥٠٠ معلم شهر را اعلام نمود. آقاي ويلي زاندرز وکيل مدافع ٧٥٠٠ معلم که در طول يک پرونده نفس گير، در ابتدا برنده شد و سرانجام در سال ٢٠١٣ در ديوان عالي ايالت لوئيزيانا شکست خورد اظهار داشت:« وقتي خبر از رسانه هاي محلي پخش شد اکثر معلم ها در مناطق دور از شهر بودند. خيلي از آن ها بطور کاملا تصادفي از موضوع مطلع شدند آنهم در بد ترين زمان، در حالي که هنوز با لطمه روحي حاصل از توفان کاترينا کنار نيامده بودند و با مشکلات مادي غير قابل حل دست به گريبان بودند.»
🔸پرسش اينجاست چرا معلمين ؟ آقاي زاندرز شانه هايش را بالا انداخت و گفت: « به بهانه وقوع يک سانحه طبيعي و اين که پولي در بساط نيست. در حاليکه ده روز بعد از اعلام اخراج گسترده معلمين، وزارت آموزش و پرورش ايالت لوئيزيانا مبلغ ١٠٠ ميليون دلار به عنوان کمک به بازگشت معلمين از دولت فدرال دريافت کرد. جالب توجه اينجاست که سر انجام اين پول نصيب کساني شد که معلمين را اخراج کرده بودند». به عقيده او اين عمل توانست يک نيروي اجتماعي را خنثي نمايد، نيروئي که ميتوانست مشکل ساز باشد. با اخراج معلمين که اکثر آنها سياهپوست بوده و در فعاليت هاي اجتماعي محله شان مشارکت داشتند شهر نيو اورلئان و دولت موفق به از بين بردن سنديکاي معلمين United Teachers of New Orleans شدند، يکي از نادر ترين سنديکاهايي که توانسته بود جايگاه خودش را در ايالتي که سنديکايي در آن وجود ندارد حفظ کند.
ytre.ir/eWM
🔸و اما در مورد هدف غايي اين عمليات، آقاي زاندرز اين احتمال را ميدهد که پرونده اخراج گسترده معلمان، قبل از توفان کاترينا، در کشو ميز تصميم گيران وجود داشته است و ايشان بدنبال فرصتي مناسب بودند تا بعنوان يک تجربه منحصر بفرد، تمامي مدارس شهر را، همزمان، به مدارس چارتر ( مدارس قراردادي )، تبديل نمايند .مدارس چارتر يک ساز و کار جديدي است که تلفيقي از مشارکت عمومي- خصوصي است. در عين حال که هر مدرسه مانند يک شرکت خصوصي اداره مي شود، ورود به مدرسه رايگان و غير انتفاعي است.
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه؛ فرصتی برای آزاداندیشی 👇
🔹تلگرام: t.me/Bashgah_net
▫️ایتا: Eitaa.ir/Bashgah_net
🔹سروش: Sapp.ir/Bashgah_net
📌بله: ble.im/join/YzQwZDU2ND
لوموند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 نظریه "شکاف کاربری" ون دایک چه میگوید؟
🔻ون دایک نظریه شکاف دیجیتال را از منظری جدید نقد میکند.
🔸کاربران در کشورهای پیشرفته بهتر میدانند با تکنولوژی چگونه تعامل کنند!
#فیلم
#نماگرام
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه 👇
📌 @Bashgah_net