10.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 چرا از برخی فعالیتهای ترسناک لذت میبریم؟
🔻این ویدئوی جالب را برای دوستان خود هم بفرستید!
#انیمیشن
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه 👇
📌 @Bashgah_net
📍چگونه جلیقهزردها را خفه میکنند؟
ادوارد لویی، ترجمه حسام حسینزاده:
🔻درست از ابتدای این جنبش، «کارشناسان» و «سیاستمدارانی» را در رسانهها دیدهایم که در حال تحقیر، محکومیت و سخرۀ جلیقه زردها و شورشی بودهاند که آنان بدان تجسم بخشیدهاند. کلماتی چون «بربرها»، «احمقها»، «دهاتیها» و «بیمسئولیتها» را دیدم که در سراسر شبکههای اجتماعی منتشر شدهاند. رسانهها از «خُرخُر» جلیقه زردها سخن میگویند: از نظر آنان، طبقات فرودست شورش نمیکنند، بلکه همچون حیوانات مزرعه خُرخُر میکنند. زمانی که خودرویی به آتش کشیده شد یا پنجرهای شکسته شد یا مجسمهای به زیر کشیده شد، از «خشونت این جنبش» شنیدم.
🔸بگذارید مثالی دمدستی از درکی متفاوت از خشونت بزنیم: بخش بزرگی از جهان رسانهای و سیاسی میخواهد باور کنیم که خشونت، نابودی و به نکبت کشاندن هزاران زندگی بهواسطۀ سیاستهایشان نیست، بلکه چند خودروی سوخته است. اگر فکر میکنید نقاشی روی مجسمهای تاریخی بدتر از ناتوانی در خودمراقبتی، زندگی و سیر کردن خودتان و خانوادهتان است، واقعاً هرگز نباید فقر را تجربه کرده باشید.
🔸برای حاکمان، طبقات فرودست بازنمایی کامل آن چیزی هستند که پیر بوردیو طبقه-ابژه مینامد؛ ابژهای که میتواند توسط گفتمان دستکاری شود، یک روز بهعنوان نمک زمین –فقرِ درست- بازنمایی شود و روزی دیگر بهعنوان نژادپرست و هوموفوب. در هر دو مورد، هدف اصلی یکسان است: جلوگیری از سخن گفتن طبقات فرودست دربارۀ خودشان، هر زمان که به سخن میآیند. چقدر بد اگر مجبور باشید از یک روز به بعد خودتان را انکار کنید، تا ساکت نگهتان دارند.
ytre.ir/enO
🔸البته که نظرات و کنشهای نژادپرستانه و هوموفوبیک میان جلیقه زردها بوده است. اما از کِی این رسانهها و «سیاستمداران» اینقدر نگران نژادپرستی و هوموفوبیا شدهاند؟ آنان برای مبارزه با نژادپرستی چه کردهاند؟ قتی طبقات حاکم و رسانههای خاص دربارۀ نژادپرستی و هوموفوبیا در جنبش جلیقه زردها صحبت میکنند، واقعاً در حال صحبت از هوموفوبیا و نژادپرستی نیستند. آنها میگویند «مردمِ فقیر، خفه شوید!» در هر صورت، جنبش جلیقه زردها در حال پیشرفت است و هنوز زبان آن قوام نیافته: اگر هوموفوبیا یا نژادپرستی میان جلیقه زردها وجود دارد، وظیفۀ ما آن است که این زبان را دگرگون کنیم.
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه؛ فرصتی برای آزاداندیشی 👇
🔹تلگرام: t.me/Bashgah_net
▫️ایتا: Eitaa.ir/Bashgah_net
🔹سروش: Sapp.ir/Bashgah_net
📌بله: ble.im/join/YzQwZDU2ND
میدان
📚 در جهانبینی اساطیری، اگر رشتهی عمر کسی را ظالمانه پاره کنند بی گمان به شکلی دیگر باز میآید و زندگی را از سر میگیرد. سیاوش هم کشته میشود، اما خونش که بر خاک میریزد نیست نمیشود. مرگ و نیستی از هم بیگانه اند. مرگ سیاوش را میکشد، اما نیست نمیکند، زیرا او جاوید است. مرگ تنها چگونگی بودن را دگرگون میکند، اما با ذات آن کاری نمیتواند بکند.
🔰 #برشی_از_کتاب
سوگ سیاوش | شاهرخ مسکوب
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه در پیامرسانها 👇
📌 @Bashgah_net
9.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 اروپاییها با شنیدن نام ایران به یاد چه میافتند؟
🔻 این ویدئوی جالب را تماشا کنید!
#فیلم
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه 👇
➕ @Bashgah_net
📍کالایی شدن ناکالاها، خاصیت سرمایهداری
کلاوس اوف، ترجمه نوح منوری:
🔻یکی از ویژگیهای معرف جوامع بازاری سرمایه داری این واقعیت است که نه تنها کالاها و خدماتی که به قصد فروش تولید میشوند، بلکه «عوامل تولیدی که در فرآیند تولید به کار گرفته میشوند نیز تحت لوای سرمایه داری در معرض مبادلهی بازاری هستند.
🔸عوامل تولید منابع طبیعی، نیروی کار انسانی، و پول به رغم این واقعیت که «تولید» نمیشوند (و قطعا به قصد معامله شدن در بازار هم نیست که تولید میشوند)، همچنان به عنوان شکلی از کالا رده بندی میشوند. این «کالایی شدن ناکالاها» هم در سنت مارکسیستی و هم آشکارا توسط کارل پولانی (۱۹۴۴) به عنوان «تناقض بنیادین» سرمایه داری برملا شده است، تناقضی که منبعی از تضاد و بی ثباتی است که دائما نسخههای مداخله گرانه، اصلاح گرانه، انقلابی، اقتدارگرایانه، نظامیو غیره) و ایمن سازیهایی نهادی را ایجاب میکند که حاملان قدرت سیاسی آنها را به مورد اجرا میگذارند.
ytre.ir/enR
🔸کالایی سازی پول از طریق سرمایه گذاریهای سفته بازانه همراه با تأثیرات فاجعه بار بالقوه ی آن بر بازارهای مالی، کالایی سازی منابع طبیعی همراه با تخریبهای زیست محیطی مرتبط با آن، و کالایی سازی نیروی کار انسانی همراه با تأثیرات منفی آن به لحاظ بازتوزیعی و سایر تأثیرات مضر آن، جملگی میتوانند به عنوان نمونههای معاصر این «اشتباه» کلیدی تلقی شوند؛ یعنی کالایی سازی آن چیزهایی که بنابر طبیعت خود کالا نیستند یا کالاهایی «موهوم» هستند. بنابراین یکی از ویژگیها معرف جامعهی سرمایه داری و پویشهای آن، وجود بازار کاری است که در آن «ظرفیت» أخلاقه ی کارگران برای انجام خدمات تولیدی تحت «قراردادهای کار» خرید و فروش میشود.
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه؛ فرصتی برای آزاداندیشی 👇
🔹تلگرام: t.me/Bashgah_net
▫️ایتا: Eitaa.ir/Bashgah_net
🔹سروش: Sapp.ir/Bashgah_net
📌بله: ble.im/join/YzQwZDU2ND
آبسکورا
📚 فاشیست بودن یا ناسیونالیست بودن، کار دشواری نیست. کافی است چشم بر ارزش های انسانی ببندیم و کمی با حرفهای کلی سرگرم بشویم، زبان خود را بهترین زبان دانستن و زبان دیگری را گوش خراش خواندن؛ موسیقی قومی خود را سحرانگیز دانستن و موسیقی دیگری را سرسام آور خواندن؛ لباس محلی خود را زیبا نامیدن و لباس محلی دیگری را به تمسخر گرفتن؛ سنتهای قبیلهای خود را ستودن و سنتهای قبیلهای دیگری را ابلهانه خواندن... و دردناکتر آن که آسیبدیدگان از ناسیونالیسم و قوم پرستی، خود به قوم پرستی تندروتر بدل میشوند و این چنین، انسان به جای رهایی از چنگال تعصب و تلاش برای گسترش هم زیستی، تعصب بیشتر را به عنوان شیوه نجات برمیگزینند.
🔰 #برشی_از_کتاب
دوست بازیافته | فرد اولمن
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه در پیامرسانها 👇
📌 @Bashgah_net
10.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 چگونه سیستم آموزشی فنلاند پیشتاز شد؟
🔻حتما ببینید!
#فیلم
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه 👇
➕ @Bashgah_net
📍هابز، به جامعه مذهبی هم معتقد است!
الویشس مارتینیچ، ترجمه قربان عباسی:
🔻(از دیدگاه برخی) هابز فکر میکرد که حکومت سکولار باید دین را مهار کند. انگار که دین تابع و مادون حکومت باشد و نقشی همچون نقش ارتش یا ادارۀ مالیات داشته باشد. تقریباً همۀ هابزپژوهان به چنین چیزی اعتقاد دارند، اما من فکر میکنم این برداشت تصویر کذب و کدری از نظریۀ هابز میدهد.
🔸برای هابز، جامعۀ مدنی انگلستان به همان اندازه یک جامعۀ مذهبی مسیحی هم هست. آنها دو بعد یک پدیدۀ واحد هستند و هابز این را در صفحۀ عنوان کتاب «لویاتان» نشان میدهد. حاکم در یک دست شمشیر و در دست دیگرش Crozier (عصای اسقف) دارد که نماد دینی است. آنها متعادل هستند و اگر کسی به پانل پایین سمت چپ و راست تصویر نگاه کند، هر صحنۀ سکولار با یک صحنۀ مذهبی قابل قیاس جفت میشود.
ytre.ir/ewm
🔸من در ضمیمۀ کتاب «دو خدای لویاتان» دربارۀ این مفصل سخن خواهم گفت. همچنین مسئلۀ حقوق هم بود که هر فرد انگلیسی یک مسیحی هم بود. هابز مدل باستانی دولتهای مدنی را دنبال میکند. برای مثال، روم باستان را مدنظر قرار میدهد که یک دین رسمی داشت که دین دولت هم بود. مهمتر از همه، هابز مدل اورشلیم باستان را هم دنبال میکرد. موسی نمایندۀ خدا روی زمین بود و هم رهبر دنیوی و هم رهبر دینی آن محسوب میشد. هابز خاطرنشان میکند که هم پادشاه داوود و هم سلیمان، رؤسای دولت بودند؛ هم در بُعد مذهبی و هم در بُعد دنیوی بر مردم فرمان میراندند.
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه؛ فرصتی برای آزاداندیشی 👇
🔹تلگرام: t.me/Bashgah_net
▫️ایتا: Eitaa.ir/Bashgah_net
🔹سروش: Sapp.ir/Bashgah_net
📌بله: ble.im/join/YzQwZDU2ND
فرهنگ امروز
روانشناسانی که روی انگیزههای افراد مطالعه میکنند دریافته اند که بسیاری از زنان موفق پدرانی داشته اند که استعداد آن ها را پرورش داده و باعث شده اند تا از کودکی احساس جذابیت و دوست داشتنی بودن کنند. ماجوری لوزاف دانشمند علوم اجتماعی به مدت چهار سال روی زنان موفق مطالعه کرد و به این نتیجه رسید که وقتی پدران با دختران خود مانند افراد جالب و شایسته احترام و تشویق رفتار میکنند آنها به زنان موفق تری بدل میشوند ."احساس" زنانی که چنین رفتاری از جانب پدر خود میدیدند این بوده که پرورش استعدادها در آنها باعث به خطر افتادن زنانگی نمیشود. این پدران علاقه زیادی به زندگی دختران خود نشان میدادند و آنها را تشویق میکردند تا به طور فعال به زندگی حرفهای یا علاقمندیهای خود در زمینه سیاست، ورزش یا هنر توجه نشان دهند.
زنانی که تایید و پذیرش پدر را احساس کرده اند ، اطمینان دارند که از سوی دنیا پذیرفته خواهند شد.
🔰 #برشی_از_کتاب
ژرفای زن بودن | مورین مرداک
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه 👇
📌 @Bashgah_net