بشیرا نذیرا - سراجا منیرا
https://www.ana.press/news/500614/%D8%AE%D8%A7%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%B1%D9%88%D8%AD%D8%A7%D9%8
چه روزایی بود ...
اگر برگردم عقب سعی میکنم بخشی از روز رو برم به مشاغل خسارت دیده کمک کنم.
هدایت شده از بیداری ملت
🔴حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی سحرگاه امروز و در آستانه ایامالله دههی فجر، در مرقد مطهر بنیانگذار انقلاب اسلامی و گلزار شهدای بهشت زهرا سلاماللهعلیها حضور یافتند. ۱۴۰۰/۱۱/۱۱
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
هدایت شده از بیسیمچی مدیا 🎬
عزل اولین مدیر بانکی که از پرداخت وام زیر۱۰۰ میلیونیِ بدون ضامن، خودداری کرد!
امروز مدیر شعبهی ممتازِ یک بانک دولتی در مرکز تهران به دلیل بیتوجهی به بخشنامه حذف ضامن برای متقاضیان واجدِ شرایطِ وامهایِ خُرد (وام و تسهیلاتِ زیر۱۰۰میلیون) توسط مدیرعامل این بانک برکنار شد.
به قول حاجیمون سریع ، فوری ، انقلابی 😎
@BisimchiMedia
س۲۴۵۶۷:
اگر کسی دوز سوم واکسن را دیر تر از موعد مقرر زد حکم چیست؟
ج؛ با فرض سؤال اگر سهوی تاخیر انداخته باشد اشکالی ندارد ولی اگر عمدی باشد کروناش باطله.
🔰امام جمعه بهبهان ضمن بازدید از دانشگاه رضوی و آشنایی با بخشهای مختلف آن و اطلاع از فعالیت های علمی پژوهشی، این نهاد علمی را حوزه علمیهای تمام عیار دانست.
💠بیشتر بخوانیم 👇
https://www.hozehkh.com/OneEntry?id=42365
🌐 اخبار و رویدادهای حوزه خراسان را در کانال خبرگزاری این حوزه دنبال کنید.
🆔https://eitaa.com/joinchat/4281663544C83a47c9060
💠عامل بیرونی؛ استعمار و القای اسلام آمریکایی
🔻مقام معظم رهبری مدظلهالعالی: از روزی که استعمار وارد کشورهای اسلامی شد، همه تلاش استعمارگران و سلطهگران این بود که ابعاد سیاسی و اجتماعی اسلام، عدالتخواهی، آزادیخواهی و استقلالطلبی اسلام را از اسلام حذف کنند. سلطهگران برای اینکه استیلای خود را بر ملتها و منابع کشورهای اسلامی هرچه بیشتر گسترش دهند، خود را ناچار میدیدند که ابعاد سیاسی اسلام را از اسلام جدا کنند و اسلام را به معنای تسلیم در مقابل حوادث، تسلیم در مقابل اشغالگر و تسلیم در مقابل دشمن ظالم و قوی پنجه تفسیر کنند.
📚١٣۸۲/۰۲/۱۴
✍محتوای کار شده توسط کانال نقشه راه
#نقشه_راه_دولت_اسلامی
#تحول_معرفتی
#پست_چهارم
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
💥 برای نخواندنهایتان برنامهریزی کنید!
💠 استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری:
◀️ ما گاهی فکر میکنیم که چه باید بخوانیم، ولی فکر نمیکنیم که چه نباید بخوانیم!
روی این هم فکر کنید که چه نباید بخوانیم. گاهی به ذهن خودم میآمد که روی بعضی قفسههای که اشتغالات غیرضروری ایجاد میکند و از مطالعات اصلی باز میدارد، یک پرده بکشم؛ چون هوس بیخودی در آدم ایجاد میکند.
◀️ برای نخواندنهایتان هم باید برنامهریزی کنید. آنقدر کتاب چاپ میشود که شما پشت جلدش را هم نمیتوانید ببینید! اگر بخواهید ببینید روزتان تباه میشود! آنقدر مجله چاپ میشود که شما پشت جلدهایش را هم اگر بخواهید ببینید روزتان شب میشود. آنقدر روزنامه هست که شما سرتیترهایش را اگر بخواهید بخوانید صبحتان شب میشود. [آنقدر خبر و پیام تولید میشود که اگر همه را رصد و دنبال کنید، از زندگیتان و از کارهای اصلیتان باز میمانید.]
پس باید برای نخواندنهایتان هم فکری کنید.
◀️ با یک تدبیر و برنامهریزی فکر کنید که چه لازم دارید که بخوانید. هر مطالعهای برای ما هوس ایجاد نکند.
برای مثال، اگر انسان به یک فروشگاه زنجیرهای یا یک فروشگاه بزرگ میرود، اینطور نباشد که این فروشگاه هوسانگیزی بکند و مصرف شما را بالا ببرد. اصلاً این فروشگاهها را که درست میکنند خودش عامل توسعه مصرف است. آدم داخلش که میرود تحریک به مصرف بالا میشود؛ یکی از بسترهایی که مبدأ بالا رفتن مصرف خانوار هست، همین فروشگاههای زنجیرهای است؛ انسان یک جنس میخواهد بخرد، میبیند یک سبد بزرگ جنس برداشته و به خانه آورده. یک جنس نیاز داشته، به آنجا رفته و اجناس متنوع را دیده و تحریک شده.
علم هم همینطوری است. مواظب باشید که بیخودی تحریک نشوید.
◀️ موضوع را بررسی کنید و بعد مطالعه کنید. مشاوره بگیرید که باید چه بخوانیم و چه چیز را نباید بخوانیم. آنچه طبق بررسی و مشاوره، نباید بخوانید، نخوانید آنچه باید بخوانید بخوانید. اینطور نباشد که امروز وقتی یک سؤال روانشناسی از ما کردند، برویم چهار تا کتاب روانشناسی بخوانیم! معنی ندارد! چون فردا هم یک کسی، از جامعهشناسی از ما میپرسد! پسفردا از فیزیک میپرسد!
مواظب باشید که در این موضوع که چه باید بخوانیم و چه نباید بخوانیم، فکر کنید. هم فکر کنید و هم مشاوره بگیرید.»
☑️ @mirbaqeri_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مدعیان گفتگوی تمدنها از گفتگو شانه خالی کردند
ترک کردن برنامهی زنده از سوی معاونان امور زنان دولت روحانی!
@Fars_Plus
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🏴 پیام تسلیت رهبر انقلاب به مناسبت رحلت آیتالله حاج شیخ لطفالله صافی گلپایگانی
بسم الله الرحمن الرحیم
با تاسف خبر درگذشت فقیه عالیمقام و مرجع بصیر، حضرت آیة الله آقای حاج شیخ لطف الله صافی گلپایگانی رضوان الله علیه را دریافت کردم. ایشان از استوانههای حوزهی علمیه قم و از برجستگان علمی و عملی و پر سابقهترین عالم دینی در آن حوزهی مبارک بودند. در دوران مرحوم آیة الله بروجردی در شمار برترین تلامذهی آن استاد بزرگ، در زمان مرحوم آیة الله سید محمدرضا گلپایگانی همراه و مشاور علمی و عملی ایشان، و در دوران انقلاب، امین و مورد اعتماد حضرت امام خمینی رحمة الله علیهم به شمار میرفتند. سالها در شورای نگهبان رکن اصلی آن شورا محسوب میشدند و پس از آن هم همواره دربارهی مسائل انقلاب و کشور، دلسوزانه و مسئولانه ورود میکردند و بارها اینجانب را از نظرات و مشورتهای خود مطلع و بهرهمند میساختند. قریحهی شعری، حافظهی تاریخی، پرداختن به مسائل اجتماعی از دیگر ابعاد شخصیت این عالم کهنسال و بزرگوار بود. رحلت ایشان برای جامعهی علمیِ دینیِ کشور مایهی تأسف است. اینجانب به خاندان مکرّم و فرزندان گرامی ایشان و نیز به مراجع معظم و علمای اعلام حوزهی علمیه و مقلدان و ارادتمندان ایشان بویژه در قم و گلپایگان تسلیت عرض میکنم و رحمت و مغفرت الهی را برای ایشان مسألت مینمایم.
سیّدعلی خامنهای
۱۴۰۰/۱۱/۱۲
💻 @Khamenei_ir
چند روز پیش توسط منابعی غیررسمی اعلام شد که حضرت آیت الله صافی دچار عارضه قلبی و عروقی شده اند. اما بلافاصله از دفتر این عزیز از دست رفته اطلاعیه ای مبنی بر اینکه حال ایشان خوب است، صادر شد(هدف اصلی این اطلاعیه احتمالا رد ارتباط ماجرا با دوز سوم واکسن بوده است) ☑️اطلاعیه دفتر آیت الله صافی گلپایگانی رحمه الله علیه چند روز قبل از رحلت ایشان:
🔸بسمه تعالی
🔸به اطلاع مومنین محترم میرساند مرجع عالیقدر حضرت آیت الله صافی گلپایگانی دام ظله العالی امروز جهت انجام بعضی از آزمایشهای پزشکی به بیمارستان مراجعه نمودند و بحمدالله تعالی حال ایشان خوب است.
🔸با تقدیر و تشکر از پیگیریهای مومنان و ارادتمندان مرجعیت، عزّت و سربلندی شیعیان امیرالمومنین علیه السلام را در سایه لطف و عنایات حضرت بقیه الله الاعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف از خداوند متعال مسئلت داریم.
اکثرا دوز دوم رو تازه زدن. چطور روشون میشه بهانه نزدن دوز سوم مردم رو بگیرن؟ دوز دوم فاسد بود یا زود از کار افتاده؟ از چین خفاش خور یاد بگیرید که لااقل تو همه گیری مردمش رو واکسن نزد.
بشیرا نذیرا - سراجا منیرا
چرا نمیخندن؟ @hzamanim
اول واکسنو میزنن حتی یه کلام نمیگن آهای مردم قبل و بعدش چه کار لازمه بکنید. بعد که فوت میکنن میگن پیر بود، بیماری زمینه ای داشت، قبلش کرونا داشت و.... خب چرا تست نگرفتید؟ پول تست بیشتر از جون مردم بود یا تست ها نشتی داره؟ فوت جوون ها رو چطور توجیه میکنید؟ خدایا یا جان من رو بگیر یا جان عاملان بی وجدان و بی غیرت رو
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️ آیت الله العظمی صافی گلپایگانی یکی از مصادیق این روایت امام صادق علیه السلام بود:
تواضعوا لمن تُعلّمونه العلم، و تواضعوا لمن طلبتم منه العلم، ولاتکونوا علماء جبّارین فیذهب باطلکم بحقکم:
با کسی که به او دانش می آموزید فروتن باشید و باکسی که از او دانش می جویید فروتن باشید و عالمانی گردن فراز(جبّار و مستبد) نباشید که این باطل شما، حق بودن شما را از بین می برد.(امالی صدوق ص۵۸۵)
امروز به این خصلت ها در بین عالمان جبهه حق بیش از همیشه محتاجیم.
رحلتش بر امام زمان(ع) تسلیت باد.
#آیت_الله_صافی
☑️ @m_ghanbarian
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پاسخ به استناد باطل حجت الاسلام جواد فاضل لنکرانی به روایت اسماعیل بن الحسن المتطب، بر وجوب تزریق واکسن کرونا :
1⃣روایت دال بر ارتباط مسأله سلامت با شارع است
2⃣ روایت دال بر جواز (لابأس)است نه وجوب
3⃣ استدلال به روایت قیاس و بلاوجه است زیرا دال بر جواز استعمال دواء در باب علاج بیمار است نه پیشگیری فرد سالم
4⃣ادعای شما اجتهاد در برابر نص است که نافی جواز استعمال دواء در فرد سالم است:
اَلصَّدُوقُ فِي اَلْخِصَالِ ، عَنْ أَبِيهِ عَنْ سَعْدِ بْنِ عَبْدِ اَللَّهِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنِ اَلْقَاسِمِ بْنِ يَحْيَى عَنْ جَدِّهِ عَنْ أَبِي بَصِيرٍ وَ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ عَنِ اَلصَّادِقِ عَنْ آبَائِهِ عَنْ أَمِيرِ اَلْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ: لاَ يَتَدَاوَى اَلْمُسْلِمُ حَتَّى يَغْلِبَ مَرَضُهُ عَلَى صِحَّتِهِ .
نشانی: مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل,جلد۲ ,صفحه۷۱
حَدَّثَنَا أَبِي رَضِيَ اَللَّهُ عَنْهُ قَالَ حَدَّثَنَا أَحْمَدُ بْنُ إِدْرِيسَ عَنْ سَهْلِ بْنِ زِيَادٍ عَنِ اَلنَّوْفَلِيِّ عَنْ إِسْمَاعِيلَ بْنِ أَبِي زِيَادٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ: مَنْ ظَهَرَتْ صِحَّتُهُ عَلَى سُقْمِهِ فَيُعَالِجُ بِشَيْءٍ فَمَاتَ فَأَنَا إِلَى اَللَّهِ مِنْهُ بَرِيءٌ.
نشانی: الخصال, جلد۱,صفحه۲۶
نظر امام صادق عليه السلام درباره واكسن زدن افراد سالم و مرگ احتمالي بر اثر آن: هر كسي صحتش بر بيماري اش غلبه داشته باشد ولي چيزي را جهت علاج خود به كار برد و بر اثر آن بميرد، من از او به خدا بيزاري ميجويم.
خصال شيخ صدوق. ج1.ص26
🌹حوزه انقلابی
هدایت شده از دکتر رضا منتظر
تدابیر درمانی.pdf
167.9K
تدابیر پیشگیری از امراض قابل انتقال از راه هوا در طب سنتی
@drezamontazer
پیرامون بیاناتی که توسط حجت الاسلام فاضل لنکرانی در نشست علمی مورخه یازدهم دی ماه ۱۴۰۰ش ایراد شد، کارگروه فقه همایش ملی مقابله با کرونا با همکاری کارگروه پزشکی، به بررسی مطالب مطرحشده پرداخته که نتیجه آن بدین شرح است:
ادامه در مطلب بعد👇
@bashirseraj
1⃣
🔸پیرامون بیاناتی که توسط حجت الاسلام فاضل لنکرانی در نشست علمی مورخه یازدهم دی ماه ۱۴۰۰ش ایراد شد، کارگروه فقه همایش ملی مقابله با کرونا با همکاری کارگروه پزشکی این همایش، به بررسی مطالب مطرحشده پرداخته که نتیجه آن بدین شرح است:
❀☜مساوي دانستن مسئله پیشگیری و درمان، ضمن بديهی پنداشتن استفاده از واكسن درجهت علاج(درمان)!
ايشان در صدر بحث، موضوع تزريق واكسن را معادل رجوع به طبيب براي درمان فرض مينمايد و بنابراين آن را مبحثی فطری و بی نياز از مباحث فقهی و اصولی میشمارد.
اشكال اصلی اين است كه علاج با پيشگيری متفاوت است.
به عبارتی دیگر "علاج" رفع عارضه و بيماري ايجاد شده در بدن است، در حالي كه "پيشگيری" انجام كاری برای مبتلا نشدن به عارضه يا بيماری خاص است.
پيشگيری در روايات با عباراتی مانند "يمنع" ، "استغناء عن الطب" ، "يدفع" "أمن" و عباراتی ديگر آورده شده است.
برای نمونه؛ در روايتی که از پیامبر اکرم(ص) در وسائل الشيعه، جلد ۲ ، ص ۱۳۱، نقل شده و از نظر سندی هم "صحيح" است، چنین آمده:
✨ «مُحَمَّدُ بْنُ يَعْقُوبَ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ يَحْيَى عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنِ الْقَاسِمِ بْنِ يَحْيَى عَنْ جَدِّهِ الْحَسَنِ بْنِ رَاشِدٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ عليه السلام قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلي الله عليه و آله وسلم تَقْلِيمُ الْأَظْفَارِ يَمْنَعُ الدَّاءَ الْأَعْظَمَ وَ يُدِرُّ الرِّزْق»
←بدین ترتیب، پيامبر صلی الله عليه و آله وسلم به صراحت راهكاری در جهت پيشگيری از بيماری ارائه فرمودهاند.
●در روايت صحيح ديگري در کتاب كافي شریف، جلد ۶، ص ۳۸۸ چنین ذکر شده است:
✨«مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنِ الْقَاسِمِ بْنِ يَحْيَى عَنْ جَدِّهِ الْحَسَنِ بْنِ رَاشِدٍ عَنْ أَبِي بَصِيرٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ عليه السلام قَالَ قَالَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ عليه السلام اشْرَبُوا مَاءَ السَّمَاءِ فَإِنَّهُ يُطَهِّرُ الْبَدَنَ وَ يَدْفَعُ الْأَسْقَامَ قَالَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ وَ يُنَزِّلُ عَلَيْكُمْ مِنَ السَّماءِ ماءً لِيُطَهِّرَكُمْ بِهِ وَ يُذْهِبَ عَنْكُمْ رِجْزَ الشَّيْطانِ وَ لِيَرْبِطَ عَلى قُلُوبِكُمْ وَ يُثَبِّتَ بِهِ الْأَقْدامَ (الأنفال -: 11 -) »
✍در اين روايت صحيح نيز حضرت اميرالمومنين، علی عليه السلام، شرب آب باران را برای پيشگيری از بيماریها توصيه مینمايند.
در مقابل رواياتی كه در مورد "علاج" یا "درمان" بيماریها وارد شده نیز فراوان است.
❀←ناگفته پيداست كه بحث واكسن ذيل موضوع پيشگيری مطرح میشود نه مبحث درمان!
@bashirseraj
رفع شبهه وجوب واکسن .pdf
250.5K
🏷 متن کامل بررسی ادله جناب حجت الاسلام فاضل لنکرانی درباره وجوب واکسن
♦️ کارگروه فقه همایش ملی مقابله با کرونا با همکاری کارگروه پزشکی به بررسی مطالب مطرح شده توسط ایشان پرداخته است.
@bashirseraj
هدایت شده از محسن تقوایی(حاج بابا)
👆👆شبکه افق برای نیم ساعت هک شده بود و تصاویر منافقین رو نشون میداد!!!!😔😔😔
که بعد درست شد 😂😁😁😁
بشیرا نذیرا - سراجا منیرا
پیرامون بیاناتی که توسط حجت الاسلام فاضل لنکرانی در نشست علمی مورخه یازدهم دی ماه ۱۴۰۰ش ایراد شد، کا
برای تایید و نقد لازمه منتشر کنید.
لذا از موافقان و مخالفان اهل علم خواهشمندیم برای دوستان اهل علم خودشون ارسال کنن
🔻عدم فحص دقيق موضوع و توجه نكردن به قاعده لاضرر و لاضرار
ايشان در مقام اثبات بيان خويش به روايتی ضعيف استناد کردهاند كه مربوط به موضوع نیست، با اين حال روايات ديگری موجود است که بر عدم جواز استفاده از دارو تا قبل از ايجاد اضطرار دلالت دارند.
ايشان در فرض مربوط به واكسن اين گونه مطرح میكنند كه : «مفروض بحث ما اين است كه واكسن يكی از راهكارهای علاج و پيشگيری از ابتلاء عموم است، ممكن است عوارض هم داشته باشد، حتي بگويند واكسن در بدن يك كسی اثر كه نكرد هيچ، بلكه موجب مرگ او هم شد و بالاتر آنكه فرض کنیم عوارضش یقینی است...».
با توجه به اين فرض رواياتی وجود دارد كه استفاده از چنين راهكاري را منع مینمايد. به عنوان مثال در كافي جلد ۶، صفحه ۳۸۲ آمده است:
«مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الْحَسَنِ عَنْ مُعَاوِيَةَ بْنِ حُكَيْمٍ قَالَ سَمِعْتُ عُثْمَانَ الْأَحْوَالِ يَقُولُ سَمِعْتُ أَبَا الْحَسَنِ عليه السلام يَقُولُ لَيْسَ مِنْ دَوَاءٍ إِلَّا وَ هُوَ يُهَيِّجُ دَاءً وَ لَيْسَ شَيْءٌ فِي الْبَدَنِ أَنْفَعَ مِنْ إِمْسَاكِ الْيَدِ إِلَّا عَمَّا يُحْتَاجُ إِلَيْهِ». باوجود این روایت مي توان كراهت تزريق واكسن به افرادي كه احتمال مرگ براثر کرونا در آنها نيست را فهميد، چه اينكه انجام واكسيناسيون عمومي با ادعای قطع زنجيره انتقال ويروس بوده و پس از مدتی مشخص شد كه اينكار امكان پذير نيست، اما همچنان به تزريق واكسن به افراد سالم تاكيد شده و میشود.
اين مسئله لااقل از نظر شرع مرجوح و مکروه است، لذا اجبار به آن، ذیل حکم به الزام به مرجوح و حرام است.
مشكل اساسی دیگر اين است كه افراد متخصصی كه وظيفه ارائه مقدمات پزشكی به فقیه را داشتهاند، شرط امانت را رعايت نكرده و مغرضانه يا غافلانه از ارائه موضوع به طور كامل و شامل به ايشان خودداری نمودهاند.
اساسا با شكست نظريه "قطع زنجيره انتقال" در موضوع مقابله با بحران كرونا، بحث اضطرار در تزريق واكسن به افراد سالم برداشته شدهاست و بر اساس قاعده لاضرر و لا ضرار في الاسلام مي توان گفت كه تزريق واكسن براي افراد سالم با فرض شكست نظريه مزبور و با وجود يقين به عوارض قطعی واكسن، حرام است و امر به واکسیناسیون مصداق القاء به تهلکه و ذیل نهی آيه:«لاتُلْقُوا بِأَيْدِيكُمْ إِلَى التَّهْلُكَةِ» محسوب میگردد.
از آن برادر بزرگوار انتظار می رود که قبل از ورود به کبریات فقهی از گروهی متخصص و جامع الاطراف جهت دریافت صغریات صحیح یاری بخواهند.
🔻عدم توجه به تفاوت طبابت و علاج
روايتی كه ايشان به آن اشاره کرده اند، بيانگر حدود طبابت توسط طبيب است، نه حدود علاج برای بيمار. باوجود این، همانطور كه ايشان علاج را يك مسئله عقلی و فطری میدانند، بايد در نظر داشته باشند كه انتخاب راه علاج بهتر و كم ضررتر هم امری عقلايی و فطری است.
اين مسئله كه در ميان چندين راه علاج، انسان بايد كم ضررترين و مناسبترين راه را مرجح بداند و انتخاب كند، علاوه بر اتكا بر عقل و فطرت، از قاعده لاضرر و لاضرار نيز مستفاد مي گردد. از سوي ديگر از ظاهر روايات صحيحي مانند روايت «اربعمئه» که مرحوم حرعاملی در وسائل الشيعه، جلد ۲۵، صفحه ۳۱ آن را نقل كرده : «محمد بن علي بن الحسين عن أبيه عن سعد بن عبد الله عن محمد بن عيسى بن عبيد اليقطينی عن القاسم بن يحيى عن جده الحسن بن راشد عن محمد بن مسلم عن أبي عبد الله عليه السلام عن آبائه عليهم السلام عن أمير المؤمنين علي بن أبي طالب عليه السلام فی حديث الأربعمائة ... مَا مِنْ دَاءٍ إِلَّا وَ فِي الْحَبَّةِ السَّوْدَاءِ مِنْهُ شِفَاءٌ إِلَّا السَّام ... إِنَّ أَفْضَلَ مَا تَدَاوَيْتُمْ بِهِ الْحُقْنَةُ وَ هِيَ تُعَظِّمُ الْبَطْنَ وَ تُنَقِّي دَاءَ الْجَوْفِ وَ تُقَوِّي الْبَدَنَ اسْتَعِطُوا بِالْبَنَفْسَجِ وَ عَلَيْكُمْ بِالْحِجَامَة»، چنين برمیآيد برخی درمانها نزد شارع محبوب است و میتوان از اين روايت استحباب درمان به وسيله روشهای ذكر شده را استنباط نمود و اتفاقا برخي درمانهای قطعي كرونا كه برای نمونه در طب سينوی مطرح شده است و آيت الله خسروپناه نيز به آن اشاره نموده اند به اين روشهای درمانی نزديكتر از "واكسن" هستند. جای بسی شگفت است كه فقيه بزرگوار چطور در مقام دفاع از اين درمانهای مستحب برنيامدهاند و تاکنون ادعايی بر ترتب حكم شرعی بر انجام آنها ننمودهاند؟
🔻ناديده گرفتن ملزومات فتوای وجوب واكسن
حتی اگر این فرض را بپذیریم كه: «كرونا يك بيماري مسري است و احتمال مرگ در همه افراد جامعه يكسان است» كه ابدا چنين نيست! در صورت حكم به اجبار واكسيناسيون؛ حكومت در قبال ضرر معتنابهي كه به جان مردم بر اثر واكسن وارد میآيد ضامن است، چه این ضرر كوتاه مدت باشد و چه بلند مدت. حال آنكه در این زمان، بررسی بیطرفانه راجع به ارتباط ظهور عارضه با تزریق واكسن به دلیل وجود ساختار و نظام كنونی وزارت بهداشت، به هيچ وجه امكان پذير نيست و مردم نيز آگاهي و دانش و ابزار لازم و كافی براي تشخيص و اثبات عوارض را ندارند، اين موضوع حق آنها را در دريافت ديه نقض نمیكند و در صورت بروز ضرر معتنابه در هر شخص، حكومت تا یوم لقاءالله و ابد، ضامن خواهد بود. البته ايشان به رغم اینکه وجوب واکسن را مطلق بیان کرده اند و واضح است که وجوب مطلق انصراف به وجوب تعیینی دارد، اما در پاسخ به نقد آيت الله خسروپناه فرمودند كه : « وجوب تزریق واکسن، به نحو وجوب تخییری است، نه تعیینی»، به نوعی از موضع قطعی پیشین خویش عقب نشینی فرمودند. احتمالا منظور ايشان اين است كه بر مكلف واجب است در صورت تمايل به حضور در اجتماع واكسن تزريق نمايد و اگر خوف به ضرر دارد بايد در خانه بنشيند!.
سوالی مطرح می شود که با چه عنواني مي توان مكلفی را كه بيمار بودن و ناقل بودنش محرز نيست و بر اساس موضوعی كه مستنبطه نيست، در خانه محبوس و از حضور در اجتماع منعش نمود؟!
بشیرا نذیرا - سراجا منیرا
🔻عدم توجه به تفاوت طبابت و علاج روايتی كه ايشان به آن اشاره کرده اند، بيانگر حدود طبابت توسط طبيب ا
🔻اشتباه در تنقيح مناط
تنقيح مناط حدود طبابت در امر سوزاندن و بريدن عضو به امر واكسن، از اين نظر كه اين روش جايز است شايد قابل پذيرش باشد، اما فقيه بزرگوار از کجا متوجه شدهاند كه حدودی كه طبيب در درمان سوال میكنند همانند واكسن است؟! يعني اعتراف ضمنی این است که طبيب راههای گوناگونی داشته، ولی از ميان اين راهها، مضرترين راه را برای درمان انتخاب كرده است؟!
شايد در آن بيماري كه طبيب درباره آن از امام سوال می پرسد، تنها راه درمان همان بوده و بس. باوجود این احتمال، ايشان از كجا به قطعیت در فرضیه خود رسیدند نیز براي ما محل سوال و ابهام است.
تفاوت بزرگ ديگر اين است كه در روايت مزبور ، بيماران بر اثر مسیر درمان، ممكن بود بميرند، نه بر اثر بيماري؛ يعني درمان به گونهاي بوده كه عده زيادی را كاملا درمان میكرده، اما تعداد بسيار كمی بر اثر "عوارض دارو" فوت میكردند، بنابراین: «دارو درمان كننده بود، اما گاهي و به ندرت عارضه دارو كشنده بوده است».
با این همه حرف ايشان كه فرمودند: «چه کسی گفته در معالجه صد در صد بايد یقین به علاج داشته باشیم؟» از اين روايت به هیچ وجه من الوجوه مستفاد نمیگردد.
از سوی ديگر تزریق واكسن ارتباطی به جلوگیری از ابتلا به بیماری ندارد و همواره احتمال مرگ بر اثر بيماری براي فرد واكسينه شده وجود دارد. علاوه بر این عدهای هم بر اثر عوارض خود بيماری فوت میكنند. يعني «واکسن نه تنها موجب درمان نيست، بلکه كشنده هم است».
نكته مهم ديگر که موجبات ناراحتی اهل علم و متخصصان علوم دینی را فراهم آورده، اين است که ايشان انتهای روايت را كه در آن راهكار «فَلُدَّ بِصَبِر» براي حفظ جان افراد از سموم بيان شده است را ناديده گرفته و خود در مظان اتهام و مواضع تهم قرارداده اند.
🔻ارتباط اشتباه میان جواز أكل ميته(خوردن مردار) و واكسن
ايشان در بخشي از سخنان خويش که عین مطلب آن به صورت کامل در ذیل آمده، ميفرمايند: «واکسن امروز یک طریق عقلائی براي پيشگيری از سرايت و حفظ جان انسان است. همين كه۶۰ درصد و يا حتی ۴۰ درصد از مُردن حفظ میکند، كافی است. حكم شرع هم لازم ندارد، چون مطابق فطرت انسان است. جواز آن حتی قويتر از موارد استفاده از حرام در فرض اضطرار است. اگر گرسنهای در حال مرگ است و جز ميته به چيزي دسترسي ندارد، چه شارع به او اجازه بدهد يا ندهد عقلش هم میگوید که براي حفظ جانت از مردار استفاده کن، آيا اين مردار در فرض اضطرار، مصلحتدار میشود؟ نه، نسبت به گوشت خوک میگوید اگر در حال تلف شدن هستی به اندازهای که جانت را حفظ کنی بخور، آیا مصلحتدار میشود؟ آن عوارض بسیار زشت و خطرناک باقي است. ولی چون مسئله اهم در کار است هم عقل و هم شرع میگوید این را بخور».
با توجه به اينكه علما و حکمای طب معتقدند، اضطرار تزريق واكسن در افراد سالم وجود ندارد، بلكه بعضی افرادي كه دچار بيماري های زمينهای و ضعف بدنی هستند، در معرض خطر مرگ كرونايي قرار دارند و اضطرار مختص آنان است؛ فقيه بزرگوار چگونه قاعده «اكل ميته» را بر كل جامعه تسری میدهند؟
شواهد نشان میدهد که اين بيماري براي افراد سالم به هيچ عنوان خطر جانی ندارد و تعداد افراد سالم فوت شده بر اثر كرونا بسيار ناچيز بوده است و نهايتا اضطرار در تزريق واكسن بر گروه هدف خاص جاری میگردد نه كل جامعه از نوزاد تا كهنسال!
🔻فدا كردن افراد سالم براي نجات افراد ديگر
در بخشی از بيانات، ايشان فرموده اند: «حتی اگر بالفرض ۱۰ هزار نفر به خاطر واکسن فوت کنند، این مقدار در مقابل بیمه شدن ۷۰ میلیون عددی است؟».
از آنجا كه فقيه بزرگوار به اين نكته توجه نكردند که بيماری كرونا باعث مرگ همگان نمیشود، لذا از اين موضوع نيز غفلت نموده اند كه عوارض واكسن دامان كساني را گرفته است كه هرگز ممكن نبود بر اثر كرونا جان خويش را از دست بدهند. با وجود این، در فرايند واكسيناسيون، افراد سالم نیز فدا شدند تا "شايد" عده ای كه ممكن است بر اثر كرونا فوت كنند زنده بمانند!. اينكه ايشان اين اقدام را جايز و انجام آن را از منظر فقه حكومتی واجب میدانند جاي بسی تامل و تاسف است. اين درحالی است كه مراجع بزرگ تقليد از جواز قتل نفس حتی در جنينهای دچار نقص ژنتيكي احتياط می كنند، چه برسد به جواز قتل نفس محترم بالغ!
درنتیجه اين روش ايشان به جد خلاف سنت سلف صالح است. از سوی ديگر درمان های جايگزين و قطعي براي اين بيماری موجود است و هرگز نميتوان در مورد واكسن چنين فرضی را متصور شد.
#مبانی_غرب
#مبانی_اموی
امام خامنه ای: «جریان اموی به رهبری یزید بود که اساس آن برپایهی ظلم و فساد استوار بود. باطل بودن جریانی مثل یزید الان برای ما کاملاً روشن است، اما در آن دوره با همهی فسق و فجورهایش، شفاف نبود. منطق بنیامیه، منطق استکبار، منطق تفرعن و منطق قبیلهی برتر بود. نیازی به توضیح نیست که این منطق، منطق باطلی است و قدرتهایی مثل آمریکا، اسرائیل و انگلیس الان همان منطق بنیامیه را دارند و خود را برتر میدانند. میتوان گفت مبانی مدرن غرب، همان نگاه بنیامیه است، اما با تئوریپردازی قویتر و شیکتر. این تفکر باطل است و با فطرت انسانی تعارض دارد و جریان امام حسین در تعارض و تقابل با این جریان بود. تقابل جریان حسینی و اموی با یکدیگر کاملاً روشن است».
هدایت شده از نهضت مردمی جمعیت
🚨 #اطلاعیه_مهم
⭕️جذب #سرباز_طلبه به صورت محدود
🔻 موسسه اندیشه کوثراز میان طلاب دغدغه مند در موضوعات فرهنگی، سرباز طلبه میپذیرد.
✅ داوطلب باید در یکی از موارد ذیل تخصص داشته باشد👇 👇
۱:توانایی در فعالیت های گرافیکی و موشن گرافی و ساخت پاورپوینت به صورت حرفه ای
۲: تدوین فیلم
۳: مدیریت سایت
🖕 لطفاً در صورت شرایط زودتر اطلاع دهید.👇
🆔 eitaa.com/Moslemvafi
📞 ۰۹۱۰۴۴۴۱۴۱۲
👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2386952243Ca908266e74