یه ضرب المثل اصفهانیم میگه
از آتيشِش کِسي گرم نيمي شِد اما اِز دودش کور مي شِد
نقل ما شده که از این برجامی که امثال ابطحی براش یقه چاک میکنند، هیچی نفعی که نبردیم هیـــــچ، کلی هم امتیازات بدون چشمداشت تقدیمشون کردیم.
نه جناب؛ دوران خودتحقیری شما با انتخاب مردم جمع شد، دنبال یه جای جدید برای وادادگی باشید و لطفا از کیسه خلیفه نبخشید...
#سادات_عسگری
♦️ سفر معاون سیاسی وزیر خارجه به اروپا
🔹 علی باقری معاون سیاسی وزیر خارجه در جریان سفر به کشورهای اروپایی با چند تن از همتایان خود در اتحادیه اروپا دیدار میکند و گفتگوهایی در خصوص مذاکرات هستهای و موضوعات دوجانبه دارد. سفر وی به سه کشور آلمان، بریتانیا و فرانسه در مقطع فعلی و پیش از آغاز دوباره مذاکرات وین قابل توجه به نظر میرسد.
🔸 این سفر را میتوان در ادامه دیدارهای دوجانبه معاون سیاسی وزیر با همتایانش در اعضای برجام یعنی روسیه، آلمان، فرانسه، بریتانیا و اتحادیه اروپا دانست. چنانچه پیشتر با سفر به مسکو با سرگئی ریابکوف، دیدار و گفتگو داشت. مذاکرات دوجانبه ایران و اعضای برجام بهویژه در اروپا میتواند شامل اهداف زیر باشد:
1️⃣ با توجه به سخنان اخیر دولتمردان آمریکایی مبنی بر اینکه ایران مانع احیای توافق است، تلاش خواهد شد تا تمایل ایران به مذاکره نشان داده شده و اتهام عدم تمایل به احیای برجام تا حدودی مرتفع شود.
2️⃣ پاسخی به تلاش آمریکا در جهت اجماعسازی علیه ایران خواهد بود و پیش از آغاز مذاکرات وین، و با توجه به بیانیه مشترک اخیر اروپا و آمریکا، تلاش میشود تا با تبیین مواضع، ابهامها و پرسشهای دولتهای اروپایی پیش از مذاکرات، مورد ارزیابی قرار بگیرد.
3️⃣ با توجه به نزدیکی کشورهای اروپایی به مدیریت آژانس بینالمللی انرژی اتمی و اثرگذاری سیاستهای آنان بر مواضع شورای حکام، این دیدارها میتواند از صدور قطعنامههای منفی علیه ایران در این نهاد، بهویژه در آستانه آغاز دوباره مذاکرات وین، جلوگیری کند.
4️⃣ این سفر اقدام مناسبی برای زمینهسازی شکلگیری مجدد گفتگوهای وین خواهد بود و سعی میشود تا با مذاکرات دوجانبه با همگی اعضای فعلی برجام، توازن در گفتگوها حفظ شده و یک بازیگر، موقعیت برتری نسبت به دیگران نداشته باشد.
#تبیین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰در تماس تلفنی با سردار دلها عنوان شد.
✅توصیه سردار سلیمانی به همه اقشار جامعه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛽️ فقر در عربستان کشوری که میزان صادرات نفت آن به ازای هر تبعه آن به اندازه صادرات نفت ۱۸ ایرانی آنهم در شرایط قبل از تهران است.
بنا به نوشته روزنامههای آمریکایی، بن سلمان ولیعهد سعودی برای ارتباط چند روزه با یک زن هرزه یک میلیارد دلار اختصاص داد که چهارصد میلیون دلار آن را پیش پرداخت کرد.
قدیری ابیانه:🛢 آیا می دانید که نمیدانید؟!
🛢 آیا میدانید میزان صادرات نفت خام کشورهای عربستان، امارات متحده عربی، کویت و قطر به ازای هر تبعه این کشورها در یک سال به نسبت صادرات نفت خام ایران به ازای هر ایرانی در شرایط قبل از تحریم معادل چند سال یک ایرانی است؟
1️⃣🛢 عربستان ۱۸ سال،
2️⃣🛢 امارات ۶۰ سال،
3️⃣🛢 کویت ۵۳ سال
4️⃣🛢 قطر ۱۳۵ سال
👈 ملاحظات:
1️⃣جمعیت بومی عربستان ۲۲ میلیون و صادرات نفت خام آن ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز
2️⃣جمعیت بومی امارات یک میلیون ۴۰۰ هزار نفر و صادرات نفت خام آن دو میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز
3️⃣جمعیت بومی کویت یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر و صادرات نفت خام آن روزانه ۲ میلیون و ۵۰ هزار بشکه
4️⃣جمعیت قطر کمتر از ۴۰۰ هزار نفر و صادرات آن یک میلیون و ۴۸۰ هزار بشکه در روز
🛑 سند محکومیت غربگرایان:
"آمریکا نمی تواند تضمین بدهد"!
✍ محمد ایمانی
🔹غربگرایان، برای این که بار خیانت و عهدشکنی آمریکا در برجام را سبک کنند و ضمنا مطالبه تضمین از سوی ایران را مخدوش تمایند، ادعا می کنند دولت آمریکا نه از طرف دولت بعدی و نه کنگره، نمی تواند درباره لغو تحریم ها و عدم تکرار خروج از توافق "تضمین" بدهد. ضمنا می گویند برجام، معاهده نیست و به تایید کنگره نرسیده، بنابراین دولت آمریکا، تعهد قانونی نسبت به برجام ندارد(!)
♦️این سخنان، فاجعه تمام عیار است و نه تنها آمریکا و غربگرایان را نمی رهاند، بلکه سرشکسته تر می کند؛ نخست این که این ادبیات، تاکید بر "بی اختیار بودن" دولت آمریکاست. به بیان دیگر، دولت آمریکا ناتوان از مذاکره یا انجام تعهد است؛ و بنابراین، مذاکره و توافق با آن، بیهوده _بوده_ است.
🔹دوم؛ برجام، سند ضمیمه قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل است و دولت ها -از جمله آمریکا که پایه گذار شوراست- قانونا ملزم به مراعات برجام هستند. برجام، صرفا توافق دو یا چند دولت محسوب نمی شود.
♦️سوم؛ اگر قرار است با هر تغییر در کنگره یا کاخ سفید، مقامات آمریکایی، سردی و گرمی شان بشود، اصلا توافق و قول و قرار با دولت آمریکا چه معنا و ارزش و اعتباری دارد؟!
🔹مفهوم دیگر ادعای غربگرایان این است که اعتماد به وعده های دولت آمریکا و بستن توافق برجام، از ابتدا اشتباه بوده است.
♦️اگر دولت آمریکا نمی تواند تعهد (وعده) اش را تضمین کند، پس غربگرایان چرا اصرار دارند آمریکا را بدون این که برای لغو تحریم ها و عدم تکرار عهدشکنی تضمین و تعهد بدهد، به برجام برگردانند و دوباره امکان دسترسی به مکانیسم ماشه (امکان بازگرداندن خودکار تحریم های شورای امنیت) را به او بدهند؟ وطن فروشی و خیانت از این روشن تر؟
🔴 ۴ پرسش رئیس جمهور از اقتصاد دانان
رئیس جمهور در جلسه با اقتصاددانان چند پرسش مطرح کرد:
🔸چرا شاخص های کلان اقتصاد کشور مطلوب نیست؟
🔸چرا تورمی که قرار بود تک رقمی شود اتفاق نیفتاده است؟
🔸چرا ده ها میلیارد دلار یارانه پنهانی که دولت پرداخت می کند، مردم آثار مطلوب آن را در زندگی خود نمی بینند؟
🔸چرا باوجود هزاران هزار میلیارد تومان مصارف دولت در ۸ سال گذشته، رشد اقتصادی کمتر از یک درصد داشته ایم؟
🔹رئیس جمهور همچنین ضمن تشریح وضعیت اقتصادی کشور که تحویل دولت سیزدهم شد، در جمع اقتصاددانان بیان داشت: باید با تصمیمات کارشناسانه، وضع موجود اقتصادی را تغییر داد.
🔹وضعیت اقتصادی که دولت تحویل گرفته را شما به خوبی می دانید و بسیاری از مردم آثار آن را در سفره و جیب خود احساس می کنند اما شما اقتصاددانان دلایل آن را هم می دانید.
💬 جزئیات تقابل سپاه با نیروهای آمریکایی
فرمانده نیروی دریایی سپاه:
🔹 ادعای آمریکاییها مبنی بر اینکه ما تنها نظارهگر ماجرا بودیم یک دروغ بزرگ است.
🔹 تصاویر منتشرشده به خوبی و به طور گویا و انکارناپذیر صحنه مواجهه را ترسیم کرده است.
🔹فاصله ناوهای امریکایی با شناورها و نیروهای ما به کمتر از ۳۰ متر رسیده بود.
🔹اگر قرار آنها بر نظارت بود میتوانستند از فواصل دورتر و یا حتی با بکارگیری هواپیماها و پهپادها این کار را انجام دهند.
🔹با اجرای عملیات هلیبرن و استقرار دریادلان سپاه روی عرشه کشتی؛ ناوهای آمریکایی به صحنه نزدیک و در اطراف نفتکش آرایش جنگی گرفتند.
🔹آمریکاییها در مرحله دوم با وارد ساختن سه فروند شناور دیگر به صحنه تلاش کردند تا بتوانند با ایجاد وحشت بین نیروهای ما، شرایط را به نفع خود تغییر دهند.
✅ مهندس جان لطفا جای بدهکار و طلبکار را عوض نکنید!
💠 در پی سخنان دکتر عباس سلیمی نمین در برنامه دست خط شبکه ۵ سیما ، محسن هاشمی در نامه ای که امروز در سطح گسترده ای توسط رسانهها پوشش داده شد، خطاب به رئیس صداوسیما از آنچه هتاکی و تخریب مرحوم هاشمی نامیده بود، گلایه کرد!
در این نوشتار بنای دفاع از آقایان سلیمی نمین و جبلی را ندارم ، که قطعا خود حضرات پاسخ خواهند گفت. اما روی سخن بنده با مهندس هاشمی است.
1⃣ محسن هاشمی در نامه ی خود با استناد به سخنان رهبر معظم انقلاب در ۲۹ خرداد ۸۸ مبنی بر حفظ احترام و عدم انتشار توهین، تهمت و افترا علیه اشخاص، به گونه ای نتیجه گیری کرد که گویا نباید هیچ نقدی از هاشمی داشت!
2⃣ وی در ادامه نامه خود مدعی می شود که "خانواده آیت هاشمی رفسنجانی، انتظاری برای تقدیس، تبلیغ و حتی سکوت نسبت به این شخصیت کمنظیر انقلاب ندارد بلکه معتقد است ایشان همچون سایر انسانهای غیر معصوم، ممکن است مرتکب اشتباهاتی در تصمیمگیری شده باشد و طبیعتاً نقد منصفانه و مستدل گذشته، میتواند چراغی برای آینده باشد، اما نقد سازنده با توهین، تهمت و تخریب متفاوت است."
این ادعا در حالی است که خانواده هاشمی اجازه هیچ نوع نقدی را نمی دهد و برای نمونه تا کنون چندین کتاب در خصوص نقد ایشان در دوران روحانی ممنوع الانتشار شده است. از کتاب اینجانب با عنوان " از هاشمی تا هاشمی "گرفته تا کتاب های دیگر، بدون هیچ دلیل اقناع کننده ای از سوی وزارت ارشاد دولت روحانی رد شد!!
3⃣ به نظرم انتشار این نوع نامه های به اصطلاح در دفاع از آقای هاشمی نیز با هدف جلوگیری از نقد وی و حتی تحت فشار قرار دادن دولت آقای رئیسی برای عدم صدور مجوز به کتب اینچنینی می باشد!
4⃣آقای محسن هاشمی مدعی است: "افکار عمومی علت تداوم تخریب آیتالله هاشمی رفسنجانی را با وجود گذشت پنج سال از رحلت ایشان در نمی یابد. " بنده عرض می کنم که اتفاقا افکار عمومی علت تطهیر مرحوم هاشمی را در طول هشت سال روحانی درک نمی کند. از شخص رئیس جمهور دولت قبل تا نویسندگان غالبا تکنوکرات و به اصطلاح روشنفکر گرفته تا روزنامه های اصلاح طلب چگونه از هاشمی که بنا بر فرمایش سید الشهدا جبهه مقاومت به ناخدای کشتی انقلاب و ایستاده در برابر استکبار ( مقام معظم رهبری ) نامه تهدید آمیز و بدون سلام می نويسد و خبر از فتنه ای عظیم می دهد را تطهیر کرده اند؟!
چرا توضیح نمی دهید که چرا جلوی انتشار مستند " هاشمی هنوز زنده است" گرفته شد؟ چرا هر نقدی درباره ی ایشان می شود فورا با واکنش شما روبرو می شود؟ آیا وقت آن فرا نرسیده که در یک برنامه ی دو طرفه ، به ابعاد پیدا و پنهان مرحوم پدرتان بپردازیم و ابعاد شخصیتی و کارنامه ی ایشان را برای مردم بیان کنیم. راستی چرا قسمت های اشاره شده در فیلم منصور ( ستاری) را سانسور کردید؟ آیا شهید ستاری و کارگردان این فیلم هم به آن مرحوم هتاکی کرده بود؟
5⃣ حال که فرمودید:"خانواده هاشمی از نقد علمی، منصفانه و مستدل عملکرد مرحوم هاشمی رفسنجانی استقبال می کند ،"پیشنهاد می کنم در سالگرد آن مرحوم ، فراتر از تعصبات سیاسی و جناحی و برای بالا بردن سطح آگاهی مردم ، مناظره ای را هرگونه که خواستید برگزار نماییم.
امیدوارم این پیام به دست شما برسد .
✍ سعید میرزایی
🛑 انصارالله در آستانه فتح بزرگ
✍ حمید خوش آیند
🔹نبرد راهبردی مأرب مقطع حساسی را سپری میکند. انصارالله با همراهی ارتش و کمیتههای مردمی یمن، همچنان در حال پیشروی در مأرب است. هماینک فاصله خط درگیریها با شهر مأرب به کمتر از 30 کیلومتر رسیده و انصارالله با ورود به دروازههای مأرب لحظهبهلحظه به فتح کامل این شهر نزدیکتر میشود.
👈گزارههای خبری:
1️⃣- در قالب عملیات «بهار پیروزی»، تاکنون بیش از ۴۳۰۰ کیلومترمربع از مناطق تحت اشغال مأرب و شبوه آزاد شده و به کنترل انصارالله و ارتش یمن درآمده است. در روزهای گذشته ائتلاف جنبش انصارالله پس از آزادی «الجوبه» بر منطقه «العبدیه» نیز تسلط یافته است. این بدان معناست که انصارالله با آزادسازی تمام مناطق حومه، مرکز شهر مأرب را از سه جهت محاصره کرده و عرصه را بیش از هر زمان دیگری به نیروهای منصور هادی و مزدوران سعودی تنگتر کرده است.
2️⃣- باوجود برتری انصارالله در نبرد مأرب، اما همچنان سرعت پیشروی کُند است و بعضاً وقفههای بین عملیات بیشتر میشود. این بدان خاطر است که انصارالله بهطورجدی به دنبال این است که از طریق رایزنی با قبایل و طوایفی که در این استان سکونت دارند، بدون درگیری نظامی و با جلوگیری از کشتار غیرنظامیان، این شهر را فتح کند. البته مینگذاری جادههای فرعی و اصلی منتهی به مرکز مأرب توسط نیروهای وابسته به منصور هادی نیز در کندی عملیات بیتأثیر نیست.
3️⃣- یکی از تحولات مهم سیاسی که در روزهای گذشته باعث وحشت سعودیها هم شده و مسیر آزادی کامل مأرب را هم هموارتر کرده است، اقدام بیسابقه شش حزب یمنی (حزب الاصلاح، کنگره عمومی، حزب بعث، حزب الرشاد، حزب ناصری و حزب سوسیالیست) در صدور بیانیه مشترک است. این احزاب که حامی منصور هادی هستند در بیانیه صادره، ضمن اذعان به «سوءمدیریت» ائتلاف سعودی در جنگ یمن، صریحاً اعلام کردهاند منصور هادی در اداره جنگ شکست فضاحتبار سیاسی، نظامی و اقتصادی خورده است! بیانیه مذکور نهتنها به شکست واقعی ائتلاف سعودی در مأرب و سرتاسر یمن اعتراف کرده، بلکه حیثیت سیاسی سعودی را هم از بین برده است.
👈سخن پایانی:
درگیریها در مأرب و آزادی قریبالوقوع آن، به «مرکز ثقل» تحولات میدانی و سیاسی در یمن تبدیل شده است. مأرب که ازیکطرف به صنعا پایتخت یمن نزدیک است و از طرف دیگر بسیاری از منابع نفتی و گازی یمن را در خود جای داده است، «قلب اقتصادی» این کشور به شمار میرود. تمام توان ائتلاف سعودی با هدف جلوگیری از آزادی مأرب هماکنون در این شهر متمرکز شده است. آزادی مأرب که منطقهای با ابعاد حائز اهمیت ژئواستراتژیکی، ژئواکونومیکی و ژئوپلیتیکی است، ضمن تعمیق عمق استراتژیک انصارالله در یمن، باعث شکست کامل سعودی در اشغال خاک یمن و پایان نزدیک به هفت سال جنگافروزی ائتلاف جنایتکار سعودی در آن خواهد شد.
🔸زمان حساس برای بازار ارز
🔰دلار در هفته جاری، افزایش قیمت جدیدی را تجربه میکند و کانال ۲۸ هزارتومانی را مجدداً تجربه کرد. آخرین دفعهای که دلار وارد این کانال شده بود، مهرماه سال جاری بود. بر اساس اظهارات فعالان، بازار ارز در مقطع مهمی قرار گرفته است؛ چراکه اگر دلار در این کانال ثابت بماند، احتمال ورود خریداران بیشتر به بازار وجود دارد.
❇️نکات تحلیلی:
👈۱- تلاطم نرخ ارز اثرات روانی و عملی مستقیم در نظام اقتصاد دارد؛ علاوه بر آن اثر افزایش قیمت ارز در زندگی مردم، افزایش تورم و گران شدن قیمت کالاها و خدمات است. ضمن اینکه نظام تولید را با مشکلات عدیده مواجه میکند. از این منظر نظارت و کنترل بر این بازار بسیار حائز اهمیت است و دولت باید یک نگاه و برنامه مدون و فوقالعاده نسبت به آن داشته باشد.
👈۲- علت اصلی نوسان نرخ ارز طی روزهای گذشته، حساسیت بازار به مذاکرات هستهای و نتایج آن است. هرچند دولت سیزدهم با اعلام آغاز دور جدید مذاکرات با کشورهای عضو برجام در ۸ آذرماه، سیاست خود را قطع تأثیرپذیری اقتصاد از روند مذاکرات و نتایج آن اعلام کرده است؛ اما واقعیت کنونی کشور خلاف این اراده است؛ دولت روحانی طی هشت سال عمر خویش، بهجای توجه به توان داخلی، با کانالیزه کردن افکار عمومی نسبت به حل مشکلات اقتصادی و برداشته شدن تحریمها با مذاکره و همچنین شرطیسازی بازار به برجام و پسابرجام، عملاً ریل جهش اقتصادی کشور را در مسیر مذاکره و نگاه یکسویه به بیرون از مرزها انداخت و اکنون دولت رئیسی راه آسانی برای تغییر این ریل در پیش ندارد.
👈۳- بازارساز ارزی در هفتههای اخیر سعی کرده است با عرضه ارز مانع از نوسانات سنگین در بازار شود و در این زمینه نیز تا حدودی موفق عمل کرده است. علاوه بر این خبرهایی از افزایش صادرات نفتی و وصول بیشتر درآمدهای ارزی دولت نیز شنیده میشود که اینها علاوه بر نشان دادن تصویری روشن و مثبت از وضعیت اقتصادی کشور در آینده نزدیک، در ثبات بازار ارز نیز میتواند مؤثر واقع شود.
✳️نکته راهبردی:
✅نرخ ارز در مقطع فعلی تا حد زیادی متأثر از تحولات سیاسی و اثرات روانی این تحولات میباشد؛ بنابراین هر تحول سیاسی و یا تحریم جدید، صرفاً در بخش روانی میتواند منجر به بههمریختگی بازار ارز شود. با توجه به دورنمای مذاکرات هستهای، دولت باید اقدامات پیشدستانهای برای تحت کنترل قرار دادن بازار انجام دهد تا مانع از بروز چنین وضعی شود. اقدامات پیشگیرانه دولت علاوه بر هدایت و کنترل افکار، میبایست بر تنظیم بازار کالا و افزایش درآمدهای ارزی متمرکز شود.
7.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⛔️ حمله سایبری به سامانه سوخت یک عملیات ترکیبی چهارمرحلهای بود
🔸 سردار «غلامرضا جلالی» رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور:
🔹 عملیات دشمن در ماجرای حمله سایبری به سامانه سوخت یک عملیات ترکیبی چهارمرحلهای بود.
🔹 مرحله اول حمله سایبری به سامانه با تکیه بر ضعفهای این سیستم بود؛ مرحله دوم عملیات اختلال در سوخترسانی به مردم بود.
🔹 مرحله سوم تلاش برای برانگیخته کردن مردم در پی این حادثه با استفاده از رسانههای دشمن بود؛ مرحله آخر هم این بود که مردم را به آشوب و اغتشاش بکشانند.
🔹 در این عملیات فقط مرحله اول با موفقیت انجام شد، اما ظرف ۳-۴ ساعت سوخترسانی به مردم انجام شد.
📌خباثت های معاویه در غارتگری
🔹معاویه، به نمایندگان خود دستور میداد:
«اگر دو نفر گواهی دهند که کسی از #دوستداران علی(ع) و خاندان او است، اسم او را از دفتر دولتی #حذف و #حقوق او را قطع کنند. خانه اش را خراب کرده و بلایی بر سر او بیاورند که برای دیگران درس عبرت باشد.» (۱)
به اعتراف #معاویه، هدف از #غارت هایی که در حکومت امیرمؤمنان #علی(ع) انجام می داد، فرار مردم از حکومت علی(ع) بود؛ چنانکه به سُفیان بن عَوف غامدی که از فرماندهان نظامی در #حمله به شهر هیت و شهر انبار بود، می گفت:
«به خداوند سوگند بعد از اندك زمانى مردم #عراق از على(ع) فرار می كنند و به طرف ما می آيند.»(۲)
📚ابن ابی الحدید، شرح نهج البلاغه، ج ۱۱ ، ص۴۴
📚 ابراهيم بن محمد ثقفى، الغارات، ج۲ ، ص ۴۶۵