eitaa logo
بصیر
343 دنبال‌کننده
9.1هزار عکس
6.2هزار ویدیو
400 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☑️ صحبت های شنیده نشده حاج قاسم در مورد مقام معظم رهبری
⁉️ چرا غنی سازی ۹۰ درصد نمی کنیم؟ 🔰موضع اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی مبنی بر اینکه ایران قصد غنی سازی بالای ۶۰ درصد را ندارد با واکنش های مثبت و منفی مواجه شده است. ظاهراً این واکنش در پاسخ به ادعای رژیم صهیونیستی مبنی بر قصد ایران برای غنی سازی ۹۰ درصد منتشر شد. ⁉️ اما چرا غنی سازی ۹۰ درصدی منتفی است؟ 1️⃣- ما از لحاظ فنی به اورانیوم با غنای بالای ۶۰ درصد نیاز نداریم. 2️⃣- هزینه تولید، انباشت و نگهداری مواد با غنای بالای ۶۰ درصد بالاست. 3️⃣- اینکه برخی منتقدین می گویند این اظهارات مشت ایران را در مذاکرات باز کرد و ما نباید قبل از مذاکرات چنین موضعی می گرفتیم از دو جهت اشتباه است: 👈 اولاً ایران ابزارهای چانه زنی متعددی دارد و این کار تاثیری بر قدرت چانه زنی ایران ندارد. 👈 ثانیاً معتقدم این کار یک حرکت هوشمندانه بود. چون که طرف مقابل با بکار بردن عباراتی مانند گریز هسته ای بدنبال امنیتی کردن فضای مذاکرات و اجماع سازی علیه ایران است و چنین مواضعی می تواند مانع از اجماع سازی علیه ایران و امنیتی کردن پرونده شوند. 📝 یعقوب ربیعی
🔺سیدحسین مرعشی در جمع دبیران اول استان‌های حزب کارگزاران سازندگی ایران: ما《جمهوری اسلامی》را قبول داریم و از آن دفاع می‌کنیم، نه این چیزی که عملا حکومت اسلامی است و دارد از《جمهوری اسلامی》فاصله می‌گیرد! ➕ این یعنی تا زمانی که دولت در اختیار ماست و برنده انتخابات ما هستیم، همه چیز گل و بلبل است و منتقدین نیز "باید" پیام انتخابات را درک کنند اما وقتی در رأس کار نیستیم، نه‌تنها پاسخگوی عملکرد گذشته‌ی خودمان و دولت متبوع مان نخواهیم بود و شکست را نمی پذیریم، بلکه همه چیز هم مشکل دارد!
♨ دستاوردهای راهبردی آزادسازی الجوف ✍ محمدرضا فرهادی 🔹سخنگوی نیروهای مسلح یمن از آزادسازی کامل استان الجوف یمن خبر داد. تاکنون مناطق غربی این استان در اختیار انصارالله بود، اما اکنون با عملیات‌های انجام‌شده، بخش‌های شرقی و شمالی این استان نیز آزاد شد. اهمیت و دستاوردهای آزادسازی این استان به شرح ذیل است: 1⃣ از این استان به‌عنوان ثقل راهبردی در کشور یمن نام برده می‌شود. الجوف مراکز جنوبی عربستان را به شمال یمن و سپس به مناطق شرقی و جنوبی یمن متصل می‌کرد و برای ائتلاف سعودی از اهمیت بسیاری برخوردار بود. همچنین جاده بین‌المللی که از آن می‌گذرد، استان الجوف را به بندر زمینی البقاع در شرق صعده متصل می‌کند. 2⃣ ائتلاف سعودی همواره از این استان به‌عنوان تهدیدی علیه انصارالله در شمال یمن استفاده می‌کرد؛ زیرا این ائتلاف از الجوف برای عبور نیروهای نظامی و تروریست‌هایی که در حضرالموت اسکان داده است، استفاده می‌کرد. درواقع این استان به مسیری برای انتقال نیرو ها و تروریست‌های موردحمایت ائتلاف برای تأثیرگذاری بر جبهه شمالی یمن تبدیل شده بود. 3⃣ با آزادسازی کامل الجوف، از یک‌سو تهدیدات نظامی علیه انصارالله در جبهه شمالی کاهش می‌یابد و از سوی دیگر جبهه جدیدی برای انصارالله باز می‌شود که از طریق آن می‌تواند به آزادسازی هر چه بیشتر مأرب برسد؛ زیرا استان الجوف از جنوب به استان مأرب متصل می‌شود و همین مسئله مهمی برای انجام عملیات‌های نظامی آتی در مأرب است. 4⃣ هر کسی که بر الجوف مسلط باشد، کنترل نبرد کنونی در یمن به‌ویژه در پنج استان حیاتی، یعنی استان «عمران» در غرب الجوف، صنعا در جنوب غرب الجوف، مأرب در جنوب الجوف، حضرموت در شرق الجوف و صعده در شمال الجوف را در دست دارد. 5⃣ استان الجوف دارای منابع متعدد نفتی است و عربستان به خاطر همین موضوع نگاه ویژه‌ای به این استان داشت؛ الجوف دارای نوار مرزی طولانی با عربستان است و چاه نفتی الشیبه در این منطقه قرار دارد. 👈 گزاره‌های تحلیلی از دستاوردهای آزادسازی الجوف می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد: ⬅ تغییر موازنه میدانی در یمن به نفع انصارالله؛ ⬅ روی آوردن عربستان به مذاکرات سیاسی با انصارالله برای ایجاد کاهش هرگونه تنش در مناطق مرزی با این کشور؛ ⬅ آزادسازی قریب‌الوقوع مأرب علی‌رغم تلاش ائتلاف سعودی برای عدم پیروزی انصارالله در این جبهه؛ ⬅ کنترل کامل نوار شمالی یمن توسط انصارالله. البته با توجه به کنترل نوار غربی یمن توسط انصارالله و الحاق نوار شمالی به این مناطق با آزادسازی الجوف و آزادسازی مأرب در آینده نزدیک، باید شاهد تغییرات اساسی در وضعیت میدانی و حتی سیاسی یمن بود؛ وضعیتی که انصارالله در آن دست برتر را خواهد داشت.
♨ الزامات روشنگری ✍ مصطفی برزکار 🔹در شرایط کنونی و بنا به دو ضرورت، وضعیت درونی کشور که شاهد انباشت انتظارات اجتماعی است و هم نقشه و طرح‌ریزی دشمن که گرانیگاه اصلی آن بر جنگ شناختی و دامن زدن به اعتراضات قرار گرفته است، بیش از هر زمان دیگری نیاز به تبیین و روشنگری در جامعه وجود دارد و تأکید مقام معظم رهبری در جمع‌ها و در مواجهه با مخاطبین مختلفی که با ایشان ملاقات داشته‌اند، بر جهاد تبیین نیز، نشئت‌گرفته از این دو عامل است؛ اما برای موفقیت در جهاد تبیین، نیاز به هوشیاری است تا راه را به انحراف نرفته و روشنگری در مسیر درست خود صورت گیرد؛ لذا برای تحقق این مهم باید به چند اصل اساسی توجه داشت. 👈 نکات تحلیلی 1⃣ مسئله شناسی و اولویت شناسی مسائل کشور؛ مقام معظم رهبری در این خصوص فرمودند: «اولویت‌هایی هم در کار کشور هست که بایستی به اولویت بودنش توجّه داشت و دنبال کرد که شاید مهم‌ترینش مسئله اقتصاد است و بعد مسئله فرهنگ و رسانه و علم است که این‌ها اولویت‌های اساسی کشور است». تمرکز بر اولویت‌ها یعنی این‌که نباید حواشی جای آن را بگیرد و شاهد دعواهای رسانه‌ای بدون فایده باشیم. در این مسیر، اظهارنظر یک نماینده و یا رسانه‌ای شدن یک نامه محرمانه نباید تبدیل به مطالبه اصلی جریان انقلاب شود. این، درست بازی در زمینی است که دشمن برای ایران ترسیم کرده است. 2⃣ زمان‌شناسی؛ در خصوص زمان‌شناسی، رهبر معظم انقلاب فرمودند: «در جنگ فرهنگی، در جنگ سیاسی، در جنگ امنیتی، تحرک دشمن را درست نمی‌توان دید. گاهی اوقات، دشمن کار را به‌گونه‌ای ترتیب می‌دهد که حرف حقی از زبان یک نفر صادر بشود! دشمن ناحق و باطل است، پس چرا می‌خواهد این حرف حق از زبان آن شخص صادر بشود؟ چون می‌خواهد پازل خودش را کامل کند. این پازل از صد یا دویست قطعه تشکیل‌شده؛ یک قطعه‌اش هم همین حرف حقی است که آن شخص باید بزند تا این پازل را کامل کند! اینجا این حرف حق را نباید زد. پازل دشمن را نباید کامل کرد». باید سنجید که موضوع حقی که اکنون ما پیگیری می‌کنیم، واقعاً زمان بیان آن هست یا نه؟! آیا مشکلی را حل می‌کند یا مشکل‌زا خواهد بود. 3⃣ جبهه شناسی؛ در زمانه‌ای که دشمن با همه ابزار و روش‌ها سعی در مواجهه با انقلاب اسلامی دارد، باید مراقب بود که جبهه خودی را گم نکنیم و به بهانه انتقاد و اختلاف‌نظرها، جای دوست و دشمن عوض نشود.
فرمانده سنتکام: تهدید موشکی ایران فوری‌تر از برنامه هسته‌ای‌اش است 🔹ایرانی‌ها در حمله عین‌الاسد هرجا را که خواستند زدند و الان می‌توانند به سراسر خاورمیانه حمله کنند. از این حمله درس گرفتیم که برنامه موشکی ایران به تهدیدی فوری‌تر از برنامه هسته‌ای‌اش تبدیل شده است. 🔹نماینده آمریکا در امور ایران هم گفته: «ایران از موشک‌های بالیستیک خود برای ترساندن همسایگان یا زورگویی به آن‌‎ها استفاده می‌کند.»
چرا دادگاه عالی عراق نتایج انتخابات را تایید کرد ؟ 🔸️طی روزهای اخیر بسیاری در داخل و خارج از عراق منتظر رای دادگاه عالی عراق در خصوص شکایات صورت گرفته نسبت به انتخابات بودند . دادگاه فدرال نیز در نهایت با وجود صدها سند و مدرک متقن مبنی بر تخلف ، مصلحت را بر قانون ترجیح داده و نتیجه انتخابات را تایید کرد. 🔸️ دلیل اصلی این تصمیم دادگاه فدرال (که البته کاملا انتظار آن نیز می رفت) این بود که اگر نتیجه انتخابات فعلی ابطال می شد ، به طبع دولت کاظمی مجرم بوده و در نتیجه صلاحیت برگزاری انتخابات بعدی را نداشت و در قانون نیز در این مورد ناقص بوده و شرایط بغرنج می گردید . 🔸️بنابراین از دید بسیاری ، مصلحت عراق در تایید کلی انتخابات بود، زیرا رد نتایج و ابطال آن جامعه چند دسته کنونی را به وضعیتی شبه آنارشیک و شاید جنگ داخلی سوق میداد. 🔸️حال که با تایید انتخابات، تکلیف کرسی های احزاب و ائتلاف ها مشخص شده است ، سوال مهم اینست که دولت آتی عراق چگونه دولتی خواهد بود ؟ 🔸️فرض اول تشکیل دولت حداکثری فراگیر است به صورتی که چهارچوب هماهنگی گروههای شیعه به همراه ائتلاف صدر و بخش قابل توجهی از اکراد و اهل سنت، کابینه را ایجاد کنند. 🔸️چنین دولتی مورد رضایت دوستان عراق به خصوص جمهوری اسلامی ایران است؛ البته مقتدی نیز تا این لحظه اعلام کرده که با این مدل از ایجاد دولت مخالفت دارد زیرا فساد گسترده دولتهای پیشین ریشه در نداشتن جریان اپوزیسیون و تقسیم کابینه و سهم دادن به تعداد زیادی از ائتلاف هاست. ( نباید فراموش کرد مواضع مقتدی شناور بوده و هر لحظه امکان تغییر آن وجود دارد). 🔸️فرض دوم نیز ایجاد دولت حداکثری غیر فراگیر است که به صورت حداقلی تشکیل می شود اما جریان روبرو نیز نقش اپوزیسیون را بازی کند ؛ در چنین وضعیتی یا باید ائتلاف صدر کابینه حداقلی را سازمان دهد یا چهارچوب هماهنگی . 🔸️گزینه اصلی ائتلاف صدر برای رئیس دولت ، سید جعفر صدر سفیر عراق در انگلیس و برادر همسر مقتدی است که بر طبق نظر بسیاری ، روابط کاملا مشکوکی با لندن و ابوظبی دارد و بسیار بعید به نظر می رسد که گروههای عراقی به نخست وزیری وی رضایت دهند. 🔸️اما چهارچوب هماهنگی روی ریاست الوزرایی نوری المالکی اجماع نسبی دارد ؛ مالکی نیز در روزهای گذشته برای دومین بار با مخالف دیرینه خود مسعود بارزانی دیدار و گفتگو کرد و در خصوص وی عباراتی مثبت و حمایت آمیز بکار برد تا اثبات کند که از انعطاف لازم برای برپاسازی دولت برخوردار است. 🔸️اما این نکته را نباید از خاطر برد که بی تردید دولت اکثریت غیر فراگیر با مختصاتی که ذکر گردید ، دارای کابینه ای ضعیف خواهد بود که هر لحظه امکان اعتراضات گسترده علیه آن (مانند اکتبر ۲۰۱۹) و در نتیجه فروپاشی اش وجود دارد . 🔸️حال باید دید شیوخ قبایل و سران احزاب عراقی کدام گزینه را انتخاب کرده و کشورشان را به چگونه مسیری هدایت می کنند ؟
🔰 تجاری‌سازی توانمندی هسته‌ای ✍🏻 فرهاد کوچک‌زاده 🔹 بیش از دو دهه است که غربی‌ها در مسئله هسته‌ای برای جمهوری اسلامی چالش آفرینی کرده‌اند و همین مسئله باعث شده است تا جامعه ایران انرژی هسته‌ای را صرفاً با غنی‌سازی و سانتریفیوژ مترادف بداند، درحالی‌که کاربردها و تأثیرات گسترده این فناوری امروزه در زندگی عمومی مردم و جامعه غیرقابل‌انکار است. ✅ گزاره‌های خبری: 1️⃣ - رئیس سازمان انرژی اتمی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت: «مرکز نوآوری رسا با برنامه‌ریزی انجام‌شده و همچنین اهداف ترسیم‌شده درصدد شتاب‌دهی به تحقیقات و عملیاتی‌سازی پژوهش‌های دانشجویان و متخصصان علوم و فناوری هسته‌ای است». اسلامی افزود: «توجه به کاربرد پرتوها در صنایع غذایی و کشاورزی، تولید رادیو دارو، پرتودرمانی و توسعه نیروگاه‌ها در اولویت پژوهشی و تبدیل ایده به محصول این مرکز قرار دارند». 2️⃣- دکتر صالحی، رئیس پیشین این سازمان نیز گفته است: «مرکز نوآوری رسا حلقه اتصال میان دستاوردهای تحقیقاتی و تبدیل آن‌ها به محصول نهایی موردنیاز جامعه برقرار کرده. امیدواریم این مرکز در حوزه صنعت هسته‌ای بتواند بستر مناسبی برای به‌کارگیری فارغ‌التحصیلان انبوه این حوزه باشد». ✅ گزاره تحلیلی: 1️⃣- یکی از سیاست‌های رئیس جدید سازمان انرژی اتمی، موضوع فعالیت هرچه بیشتر و مفیدتر مرکز نوآوری رسا است؛ تولید رادیو داروهای جدید برای درمان و تشخیص بیماری‌های صعب‌العلاج، تولید واکسن کرونا، سرم‌سازی، صنعت نفت و ... تنها بخشی از دستاوردهای هسته‌ای کشور است. امروزه می‌بایست این مرکز حلقه اتصال میان دستاوردهای تحقیقاتی و تبدیل آن‌ها به محصول نهایی موردنیاز جامعه باشد. 2️⃣- امروزه در سطح جهان عمده گردش مالی در صنعت هسته‌ای در بخش غیرقدرت می‌باشد. این بخش محل اصلی فعالیت کارآفرینان بخش خصوصی است. سهم این بخش در آمریکا بیش از ۷۰ درصد و در ژاپن بیش از ۵۰ درصد است که نشان از اهمیت آن دارد. طبق آمارها و مطالعات انجام‌شده، گردش مالی بخش غیرقدرت در سال 2020 حدود 500 میلیارد دلار بود. جمهوری اسلامی می‌بایست با برنامه‌ریزی درست در عرصه تجاری‌سازی توانمندی‌های علمی، پژوهشی و فناورانه محققان و پژوهشگران هسته‌ای، با کمک سرمایه گذران بخش خصوصی و دولتی در صنایع و بخش‌های مختلف بازارهای داخلی و خارجی، زمینه را برای راه‌اندازی کسب‌وکار با محوریت فناوری‌ هسته‌ای فراهم کند. 3️⃣- در حال حاضر 6 دانشکده در کشور، در زمینه هسته‌ای به تربیت دانشجو می‌پردازند و نتیجه آن فارغ‌التحصیلی تعداد قابل‌توجهی از جوانان این مرزوبوم در رشته‌های مختلف هسته‌ای است. اتخاذ سیاستی درست به‌منظور اشتغال فارغ‌التحصیلان رشته‌های مرتبط با علوم و صنعت هسته‌ای از طریق بخش خصوصی می‌تواند به بهترین نحو باعث پیشرفت و آبادانی کشور گردد.
💬 ۸ نکته درباره ماهیت جریان خرابکار در روابط ایران و همسایگان/ خط خبری برگشت خوردن محصولات صادراتی ایرانی از کجا آب می‌خورد؟ 🔹 در ماه‌های اخیر خط خبری در برخی رسانه‌های خاص مانند تجارت نیوز، انتخاب ، اقتصاد آنلاین و خبرگزاری ایلنا دنبال می‌شود که به برگشت خوردن محصولات کشاورزی صادراتی کشورمان اشاره دارد. این خط خبری بلافاصله توسط رسانه‌های بیگانه هم دنبال شده و در شبکه‌های اجتماعی برجسته می‌شود. 🔹از آغاز این هفته هم موضوع برگشت خوردن سیب زمینی صادراتی ایران از ترکمنستان مطرح شد که از سوی رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و ترکمنستان از بن و ریشه تکذیب گردید. اما برای ریشه یابی این جریان چند نکته حائز اهمیت است: 1️⃣ اغلب این اخبار از مصاحبه با افراد غیر مسئول که تخصصی ندارند و به نظر می‌رسد تنها شنیده‌های خود را نقل می‌کنند منتشر می‌شود. رئیس اتحادیه بار فروشان مشهد که خبر اشتباه برگشت خوردن سیب زمینی از ترکمنستان را نقل کرده بود و یا عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد که درباره معامله غیر مستقیم ایران با سوریه از طریق ترکیه سخن گفته بود و یا دبیر انجمن لوازم خانگی که درباره ممنوعیت صادرات خودرو به سوریه سخن گفته بود، تنها چند نمونه از این موارد است. افراد مذکور تنها عضو اتحادیه و انجمن هستند و بدون شک اطلاع کاملی از آخرین وضعیت تجارت ایران با کشور مورد نظر ندارند. 2️⃣ سخنان غیر تخصصی و غیر دقیق هم نمونه دیگری از فعالیت این جریان است. مثلا در ماجرای ممنوعیت صادرات فلفل دلمه‌ای به روسیه یا برگشتن خوردن سیب زمینی‌های صادراتی مقصر سموم چینی شناخته شده، در حالی که باقی ماندن مقادیر غیر مجاز سم در برخی کالاها اصلا ربطی به کشور سازنده سم ندارد و به قول رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین حتی اگر سم آمریکایی هم به محصولات زده شود، فرقی در صورت مسئله ایجاد نمی‌شود. 3️⃣ رویه برگشت خوردن محصولات چیز جدیدی نیست و در همه جای دنیا اتفاق افتاده و احتمالا بعد از این هم اتفاق خواهد افتاد. ولی این جریان رسانه‌ای تلاش می‌کند که این ماجرا را مختص کالای ایرانی نشان دهد. مثلا در ماجرای فلفل دلمه‌ای ایران که توسط طرف روسی پذیرفته نشده بود، محصولات مصر و ترکیه هم همین وضعیت را داشتند ولی اصلا به آن‌ها اشاره هم نشد. گفتنی است در سالهای گذشته نیز چنین اتفاقی برای کالای ایرانی رخ میداد، ولی اینقدر آب و تاب داده نمی‌شد! 4️⃣ این جریان رسانه‌ای فعالیت خود را در دوره دولت سیزدهم به طور جدی دنبال می‌کند، که احتمالا بی ارتباط به اهتمام دولت جدید برای گسترش روابط با کشورهای همسایه و کشورهایی مانند چین، روسیه و هند نیست. به خصوص این که بعد از قرارداد ۲۵ ساله با چین در آستانه انعقاد قرارداد ۲۰ ساله با روسیه هستیم و گمانه‌زنی‌هایی در خصوص انعقاد یک قرارداد این چنینی با هندی‌ها هم در محافل اقتصادی کشور وجود دارد. 5️⃣ در حالی اخبار منفی برگشت خوردن کالا بلافاصله در این رسانه‌ها پوشش داده می‌شود که اخبار سفر هیات ایرانی برای حل مشکل صادرات فلفل دلمه‌ای به روسیه یا کیوی به هند پوشش داده نشده یا بسیار کمرنگ‌تر از اخبار منفی است. 6️⃣ بسیاری از این اتفاقات به دلیل ناهماهنگی‌های دستگاه‌های داخلی اتفاق افتاده ولی به این موضوع هم در رسانه‌ها اشاره نشده است. مثلا کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه به خبرنگار «نود اقتصادی» گفته بود که برای حل مشکل صادرات محصولات کشاورزی به روسیه ۴۸ مکاتبه با دستگاه‌های داخلی انجام شده که این دستگاه‌ها آن را ترتیب اثر نداده‌اند. یا جلیل جلالی‌فر عضو هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و روسیه هم گفته بود که به دلیل ماه‌های پایانی فعالیت دولت گذشته، حل مشکل موضوع ممنوعیت صادراتی بین دستگاه‌های مختلف پاسکاری شده است. یا علیرضا پیمان پاک رئیس سازمان توسعه تجارت هم گفته که مشکل حادث شده ناشی از کم توجهی مدیران دولت پیشین بود و با تغییر ریاست قرنطینه ابعاد بین المللی این سازمان تقویت شده و شاهد مشکلاتی از این دست نخواهیم‌ بود. 7️⃣ در خصوص برگشت خوردن محصولات و استفاده آن‌ها در داخل کشور هم حرف‌های غیر دقیق زیادی از افراد غیر مسئول در این رسانه‌ها نقل شده که متاسفانه در سایه سکوت دستگاه‌هایی مثل سازمان غذا و دارو، در شبکه‌های اجتماعی برجسته شده است. 8️⃣ به نظر می‌رسد انتشار برخی اخبار خاص میتواند در راستای بی اعتبار کردن کالای صادراتی ایرانی در این شرایط خاص برای کشور باشد، از اینرو دستگاه‌های نظارتی و امنیتی باید هرچه سریعتر نسبت به برخورد با این جریان خاص ورود کنند تا دیگر شاهد پخش شدن این شایعات برای بی اعتبار کردن کالای ایرانی نباشیم.
🌴ولایت محوری و عناصر هویت ساز در دهه بصیرت ۱۴۰۰ ✅از ۹ تا ۱۹ دی ۱۴۰۰ به نام دهه بصیرت و میثاق با ولایت نام گذاری شده است. این دهه با رخدادهای مهمی مقارن است. ۱. ایام شهادت حضرت فاطمه علیها السلام شهیده راه ولایت، ۲.یوم الله قیام ۱۹ دی ۱۳۵۶ مردم بصیر و ولایت مدار قم، ۳.حماسه حضور و نقش آفرینی مردم در نهم دیماه ۱۳۸۸ در حمایت از انقلاب و ولایت، ۴. شهادت و تشییع با شکوه سرباز ولایت سردار سلیمانی، 🔹نقطه محوری هر یک از رخدادهای یاد شده بصیرت و ولایت مداری افراد یا مردم است. در واقع در طول تاریخ از شهادت حضرت زهرا تا تشییع با شکوه سردار سلیمانی نقطه محوری جریان ولایت است که پایه و اساس تشیع می باشد. از سوی دیگر در این دهه عناصر هویت ساز ملت ایران جمع شده است. مقام معظم رهبری "مسلمانی ما، عمق تاریخی ما، و انقلابی بودن ما را سه‌ عنصر اصلی که هویّت ملّت ما را تشکیل میدهد، می دانند. رخدادهای این دهه عمق تاریخ تشیع، اسلامی و انقلابی بودن مردم را به خوبی نشان می دهد. پاسداشت با شکوه این ایام افزون بر حفظ عناصر هویتی نظام اسلامی، هویت ساز برای نسل آینده خواهد بود.
♨ پرچم‌دار بصيرت! ✍ مهدي سعيدي 🔹مروري بر حوادث و تحولات چهار دهه انقلاب اسلامي به‌خوبی نقش و جايگاه رهبري الهي را در مديريت بحران‌ها نشان مي‌دهد. در دهه اول انقلاب، بحران‌هايي چون کودتاهاي نظامي، تحرکات تجزيه‌طلبانه، ترورهاي کور منافقانه، نفوذ ضدانقلاب در صفوف مسئولان نظام اسلامي، تجاوز نظامي و جنگ تحميلي، ازجمله حوادثي بود که هر يک از آن‌ها به‌تنهایی براي سرنگوني انقلاب کافي بود؛ اما آنچه در عمل موجب شکست اين اقدامات براندازانه شد، هوشياري و مديريت حضرت امام(ره) و اعتماد و همراهي ملت با ايشان بود. در دهه دوم و سوم انقلاب، دشمنان سناريوهاي مختلفي را براي براندازي و ضربه زدن به نظام اسلامي طراحي كردند که با تدبير و درايت رهبر معظم انقلاب و همراهي و پشتيباني ملت ناکام ماند. سال 1388 بود که سناريوي براندازي و ضربه به نظام اسلامي در قالب سناريوي کودتاي مخملين در آستانه انتخابات دهم رياست جمهوري در دستور کار کودتاگران قرار گرفت. 🔸 اين جريان، تلاش داشت ملت را از صف پشتيباني از نظام اسلامي و رهبري الهي آن جدا سازد و لازمه اين کار، بهره گرفتن از چهره‌هايي بود که روزگاري خود را هوادار خط امام معرفي مي‌کردند و در صف انقلابيون اعتباري داشتند. طراحان فتنه، آنان را پيشگام کرده بودند تا نام آن‌ها مردم را فريب داده و اهداف شوم خویش را محقق سازند؛ بازي پیچیده‌ای که لايه‌هاي پيدا و نهان فراواني داشت؛ فتنه‌گران هرچند در فاز اول به عبور از رئيس‌جمهور منتخب مردم مي‌انديشيدند، اما در بازي حداکثري خود عبور از رهبري و نظام اسلامي را در سر مي‌پروراندند که نشانه‌هاي آن خيلي زود آشکار گرديد. در اين ميان مهم‌ترين راه مقابله با چنين فتنه‌اي، روشنگري اذهان عمومي و تعيين مرزهاي جبهه حق و باطل از طريق جهاد تبيين و نهضت بصيرت‌افزايي بود که در اين ميدان نيز حکيم انقلاب پرچم‌دار بودند. 🔹رهبر انقلاب از ابتداي فعاليت‌هاي انتخاباتي در نيمه دوم سال 1387 با تيزبيني و دورانديشي، رهنمودهاي خود را براي هدايت ملت ايراد فرمودند و نسبت به برخي اقدام‌هاي مشکوک و سؤال‌برانگيز فتنه‌گرانه که هنوز ماهيت آشکاري نداشتند، هشدار دادند. پس از برگزاري انتخابات، كه «فتنه عميق» به‌طور آشکار آغاز شد، معظم‌له در سخنان و بيانات متعددي نکات کليدي و روشنگرانه‌اي را مطرح كردند که عمل و توجه به آن، راه‌گشاي مردم و جريان‌ها و گروه‌هاي سياسي در تحليل مسائل بود و سرانجام موجب شد که با هوشياري ملت و تشخيص حق و باطل، فتنه‌گران در محاق قرارگرفته و آرامش بار ديگر به کشور بازگردد. رهنمودها و هدایت‌گری‌های او بود که سرانجام نتيجه داد و حاصل آن مردم غيوري بودند که در نهم دی‌ماه به خيابان آمدند و کار را بر فتنه گران تمام کردند!
🔴 اعتراف اصلاح طلبان بر افتضاحات روحانی! ▪️تئورسین‌های اصلاحات خودشون دارن اعتراف میکنن که ارز۴۲۰۰ یک پوست موزی بوده که دولت لیبرال زیر پای دولت رئیسی انداخت. این فقط یک در هزارم مشکلاتیست که دولت روحاني برای دولت و ملت ایران به یادگار گذاشت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 این چند دقیقه از حاج‌قاسم سلیمانی محشر است؛ نامش را چه بگذاریم؟ الهیات، عرفان یا مناجات نمی‌دانیم؛ شاید توصیفی عاشقانه از دفاع مقدس بهترین عنوان باشد حاج‌قاسم سلیمانی: آمد، اورکتش روی دوشش بود و جوراب نداشت. یک نگاهی به او انداختم و لبخندی زدم. گفت: "داشتم با این حال نماز می‌خواندم. گفتند که با من کاری دارید. می‌خواستم جورابم را بپوشم، با خودم گفتم که حسین پسر مش غلامحسین تو اینجوری رفتی پیش خدا، حالا میخای پیش فلانی یه‌جور دیگه بری؟!"
🔺‏تیتر امروز روزنامه صهیونیستی هاآرتص: "پوتین، شی و خامنه‌ای می‌دانند: نظم مبتنی بر قوانین آمریکا به پایان رسیده است" بله، و با درک واقعیت براساس منافع ملی کشور خود عمل می‌کنند! 💬فواد ایزدی
🔺اسرائیلی‌ها پس از رزمایش سپاه، دیگر حتی جرات تهدید کلامی هم ندارند 🔹رویترز: اسرائیل از توافق هسته‌ای «خوب» با ایران استقبال می‌کند، اما خواهان شروط سخت‌تر در وین است 🔹نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل روز سه شنبه گفت که اسرائیل به طور خودکار با توافق هسته ای با ایران مخالفت نمی کند، اما قدرت های جهانی باید موضع محکم تری اتخاذ کنند. 🔹بنت در مصاحبه با رادیو ارتش اسرائیل، با اشاره به یک شخصیت محبوب ادبیات کودکان گفت: «ما آن خرسی نیستیم که «نه» گفتیم. 🔹او گفت که اسرائیل رویکرد نتیجه محور را ترجیح می دهد. 🔹وی افزود: ایران با موضع بسیار ضعیفی در حال مذاکره است. اما متأسفانه جهان طوری رفتار می کند که ایران در نقطه قوت خود قرار دارد بنت از اظهار نظر در مورد توانمندی های حمله نظامی اسرائیل علیه ایران خودداری کرد و گفت که رویکرد "کم حرف زدن و زیاد انجام دادن" را ترجیح می دهد. 🌹اللهم عجل لولیک الفرج
🔴 مقایسه عجیب سرانه بودجه فرهنگی ایران با سایر کشورها 🚫جدای از فاصله عجیب بودجه فرهنگی ایران با سایر کشورها لازم هست چند مقایسه ساده داشته باشیم با بودجه چند رسانه که بر علیه ما فعالیت فرهنگی سیاسی میکنند. ⭕️بودجه سالیانه بی‌بی‌سی بالغ بر ۴ میلیارد و ۷۲۲ میلیون پوند است. ⭕️همچنین شبکه خبری "من و تو" مجموع هزینه‌های عملیاتی این شبکه طی سه سال مالی، از مرز ۵۳ میلیون پوند گذشته است. که از بارزترین فعالیت ضد فرهنگی این شبکه تبلیغ افکار فرقه ضاله و تبلیغ سگ پروری در منازل هست . ⭕️و اما اینترنشنال به گفته علی علیزاده تحلیلگر سیاسی، از قول روزنامه گاردین بودجه ۲۵۰ میلیون دلاری دارد که از طریق محمد بن سلمان تامین میشود. ♨️و یا بودجه فعالیت های ضد فرهنگی مسیح علینژاد که طبق اسناد عمومی قراردادهای دولت آمریکا، مسیح علینژاد تا امروز مبلغ ۳۱۷,۴۰۰ دلار از دولت آمریکا دریافت کرده است. و اینجاست که به فرمایش رهبری جنگ روایتها اتفاق افتاده و آنچه را که در اتاقهای فرمان ضد نظام اسلامی میخواهند، در رسانه هایشان به اذهان ببینندگانشان دیکته میکنند. 🖊 - تحلیلگر رسانه
⭕️ وزیرخارجه روسیه گفته: «هرگز از کسی نخواسته ایم که تحریمها را از سر ما بردارد و خود را مقابل کسی تحقیر نمیکنیم» علت این موضع درست لاوروف یک نکته کلیدی است؛ روسها خوب فهمیده اند که غرب هیچ وقت از راه مذاکره تحریم را لغو نمیکند، واقعیتی که فهم آن در ایران همچنان زمان خواهد برد... ✍ امیرحسین ثابتی
💬 دلیل ایفای نقش مثبت روسیه و چین در مذاکرات وین
🛑 تاملی بر مصاحبه اخیر دکتر زیبا کلام ✍ رمضان شعبانی سارویی 🔰 اعتبارزدایی در جنگ نرم از تقدسات دینی و ارزشهای اخلاقی جامعه و گسترش اباحه گری و حیازدایی در کشور اسلامی ایران یکی از مهم ترین اهداف و خطوط مستمر نوکران و پرورش یافتگان غرب و بنگاه های رسانه ای دشمن است. 🔰 وجود منحوس چنین چهره هایی در کشور حاوی درس ها و عبرت هاست. چهره ای که سالها کسوت مدرسی درس انقلاب اسلامی را در سطح تحصیلات تکمیلی دانشگاههای کشور در جهت سکولاریزه کردن نظام و اعتبارزدایی از انقلاب و ارزشهای آن دنبال کرده است. 🔰 نمایان شدن چهره و هویت حقیقی این ریزش ها در انقلاب، برجسته سازی ثابت قدمان و همگامان با انقلاب و نظام اسلامی را آشکار می کند. به تعبیر فیلسوفان؛ تعرف الاشیا باضدادها. چهره انسان هایی در تراز انقلاب اسلامی که شهیدان نمادهای برجسته آن هستند با نمایان شدن این چهره های انسان نما و لاابالی و در تمایز با آنان عیان می گردد. 🔰 روشدن چهره و ماهیت این انسان های استادنما، سنت الهی است. قطار انقلاب و نظام اسلامی در مسیر پیشبرد اهداف تکاملی خود علیرغم بالا بردن آستانه تحمل خود در سالهای گذشته، بدون پرداخت هزینه ای این دون مایه ها و غرب لیسان و بوسه زنندگان بر پنجه گرگ را به فراموشی سپرده است. و مطرح کردن خود هر از چند گاهی، با هدف اعلام حضور و دیده شدن و در حقیقت اعلام احتضار و مرگ تدریجی شان است. 🔰 نیروهای مومن انقلاب، با صبر انقلابی، آستانه تحمل خود را در گام دوم انقلاب با الهام از سنت استدراج قرآنی در مواجهه با این ریزشها بالا برده و در مواجهه با این بظاهر روشنفکران واداه ، با جهاد تبیین و خدمت و با بهره گیری از معارف دینی و معنوی، در میدان پیشبرد انقلاب در تحقق دولت و جامعه اسلامی همت می گمارد و از هویت و ارزشهای اسلامی و ایرانی خود پاسداری می کند. پایدار مکتب انقلاب اسلامی⚘
⭕️ دیدار روحانی و رهبر انقلاب به درخواست روحانی و با پیگیری‌های مکرر او انجام شده 🔻مهدی فضائلی، عضو دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری، در رابطه با دیدار اخیر رئیس‌جمهور سابق کشورمان با رهبر معظم انقلاب: 🔸 مقام معظم رهبری همواره دیدارهای متنوع و متعددی با افراد داشته و دارند. بعضی از این دیدارها، دیدارهای کاری با دولتمردان و فرماندهان نظامی کشور در دوره مسئولیت‌شان است و برخی دیگر از دیدارها با دولتمردان سابق یا حتی غیردولتمردان انجام می‌شود. 🔹دیدار دولتمردان سابق با مقام معظم رهبری یک امر مسبوق به سابقه‌ای است و بحث جدیدی نیست. 🔸 نکته دیگر این است که این دیدار به درخواست روحانی و با پیگیری‌های مکرر او انجام شد که البته جنبه کاری هم نداشت و به عبارتی نوعی تجدید دیدار بود. بحث‌هایی که در این دیدار مطرح شده، بحث‌های روز نبودند و در مجموع می‌توان گفت دیداری معمولی بوده است.
💢 چرا ۹ دی ماندگار شد؟ 🔷ایران در طول سالهای پس از انقلاب روزهای حساس و باشکوه زیادی به خود دیده ولی جنس بعضی از این ایام متفاوت و ماندگارتر است.نمونه بی بدیل آن یوم الله ۹ دی است که راز ماندگاری آن در کلام امام خامنه ای این گونه بیان شده است: 1⃣ حماسه نهم دی نشانگر حاکمیت روح دیانت بر دل مردم بود. یعنی همان روحی که حاکم بر اصل انقلاب ما و حضور عظیم بی نظیر تاریخی در سال 57بود، در 9 دی این روح به شکل بارزی نشان داده شد. 2⃣ نهم دی حاصل احساس وظیفه دینی و انجام عمل صالح بود. ایمان دینی آن معجزه گری است که قادر است همه مردم را بسیج کند و آنها را در صحنه نگه دارد و سختی ها را برای آنها آسان کند. هیچ ایمان دیگری این خصوصیت را ندارد. 9 دی این را نشان داد. 3⃣ رد پای عاشورای 57 در نهم دی 88 در قضیه 9 دی هم باز پای امام حسین(ع) و عاشورا در میان بود. اگر آن حرکات سخیف و گریه آور از سوی فتنه گران، در عاشورا پیش نمی آمد، این حرکت عظیم معلوم نبود به این شکل بوجود بیاید. اینجا هم پای عاشورا در میان بود. 4⃣ حضوری بی سابقه برای خنثی سازی چالش های فتنه انگیز دشمنان دشمنان امیدوار بودند که بتوانند با این فتنه، نظام را شکست بدهند؛ اما به عکس شد. در فتنه‌ 88، دو روز بعد از حوادث عاشورا، آن قضیه‌ عظیم نهم دی به راه افتاد. همان وقت بعضی از ناظران خارجی که از نزدیک دیده بودند،گفتند آنچه در نهم دی در ایران پیش آمد، جز در تشییع جنازه‌ امام، چنین اجتماعی، چنین شوری دیده نشده بود. 5⃣ نهم دی نماد اعتماد مردم به نظام کمتر کشوری در دنیا وجود دارد که اعتمادی را که مردم ایران نسبت به نظام جمهوری اسلامی دارند، نسبت به نظام حکومتی خود داشته باشند. اعتماد به نظام، از این بهتر و روشن‌تر نمی شود. این حضور، حضور بسیار پرمعنایی است. 6⃣حضور در نهم دی هنر مردم بود. بعد از آنکه باطن ها ظاهر شد، در روز قدس مردم دیدند که اینها حرف دلشان چیست، در روز عاشورا فهمیدند که اینها عمق خواسته‌هاشان تا کجاست، مردم عزیز ما به میدان آمدند و حماسه‌ی 9 دی را به راه انداختند. این، هنر مردم است. درود به مردم ایران. 7⃣ نهم دی به معنای واقعی ایام الله بود. ۹ دی ایام‌اللَّه - به معنی حقیقی کلمه - بود. دلها دست خداست. خدای متعال این دلها را آورد وسط صحنه، ملت ایران عظمت خودش را نشان داد. 8⃣ 9 دی تجلی احساس مسئولیت مردم همه باید این احساس مسئولیت دفاع از انقلاب و نظام جمهوری اسلامی را داشته باشیم. حالا یک نمونه‌ واضحش همین 9 دی بود. 9⃣ نهم دی اعلام حضور در صحنه بود. معنای حرکت ۹ دی این است که امروز جوانان ما که اکثریت قاطع ملت ما هستند و عموم ملت ما در همان جهت حرکت انقلاب اسلامی دارند پیش می روند. 🔟حماسه نهم دی قوی ترین و آخرین ضربه به دشمن. قوی‌ترین و آخرین ضربه را ملت در روز نهم دی وارد کرد. یکپارچگی ملت آشکار شد. همه‌ کسانی که در عرصه‌ سیاسی به هر نامزدی رأی داده بودند، وقتی دیدند دشمن در صحنه است، وقتی فهمیدند اهداف پلید دشمن چیست، نسبت به آن کسانی که قبلاً به آنها خوشبین هم بودند، تجدید نظر کردند. 1⃣1⃣حماسه نهم دی برخاسته از بصیرت مردم حماسه نهم دی برخاسته از بصیرت است، برگرفته از دشمن‌‌‌‌‌شناسی و وقت‌‌شناسی و حضور در عرصه مجاهدانه است. 2⃣1⃣ حماسه نهم دی نشانه قدرت الهی و روزی ماندگار حماسه مردم در ۹ دی کار بزرگی بود. هرچه انسان در اطراف این قضایا فکر می کند، دست خدای متعال را، دست قدرت را، روح ولایت را، روح حسین بن علی (علیه السّلام) را می‌‌‌بیند. این کارها کارهایی نیست که با اراده‌‌‌‌ امثال ما انجام بگیرد؛ این کار خداست، این دست قدرت الهی است. ۹دی 🖌
⁉️چرا ایران به دنبال تضمین گرفتن در مذاکرات است؟ 🔰مذاکرات ایران و ۱+۴ با محوریت لغو تحریم، تضمین و راستی‌آزمایی در وین آغاز شده است. یکی از خواسته‌های اساسی هیأت ایرانی در وین ارائه تضمین‌های لازم از سوی آمریکا بوده است. از جمله مواردی که دریافت تضمین از آمریکا را به امری غیرقابل چشم‌پوشی بدل نموده عبارتند از: 1⃣ناپایداری آمریکا در عرصه سیاست خارجی و احتمال تکرار تجربه ترامپ با روی کار آمدن دولت جدید در آمریکا؛ 2⃣سابقه عدم اجرای کامل تعهدات آمریکا حتی در دوره اوباما؛ 3⃣انفعال کشورهای اروپایی در برابر بدعهدی آمریکا و رأی اخیر دیوان عالی اتحادیه اروپا 4⃣در غیاب تضمینی روشن و موثر، شرکت‌های بین‌المللی از بیم آنکه شاید تحریم‌ها دو سال دیگر با تغییر دولت در آمریکا بار دیگر اعمال شوند، از همکاری با ایران خودداری خواهند کرد و عملا رفع تحریم‌ها در عمل انتفاع اقتصادی برای ایران نخواهد داشت. 🔰 نکته راهبردی 🔻در حقیقت تأکید ایران بر لزوم دریافت تضمین‌های لازم با هدف ایجاد ساز و کاری بازدارنده در برابر بدعهدی‌های آتی و رویکردی در راستای اطمینان از بقاء توافق است
⭕️جزییات تماس گلشیفته فراهانی با سردار سلیمانی محمدرضا زائری کارشناس فرهنگی و مذهبی در یادداشتی جزییاتی از گفت‌وگوی تلفنی گلشیفته فراهانی با سردار قاسم سلیمانی را منتشر کرد. به گزارش ایسنا، محمدرضا زائری در یادداشتی در کانال تلگرامی خود نوشت: یکی از هنرمندان مشهور در خلال گفتگویی خصوصی، خاطره‌ای از مرحوم شهید سردار قاسم سلیمانی نقل کرد که نشان دهنده ابعاد ناشناخته‌ای از شخصیت آن شهید بزرگوار است. او گفت که قرار بود ایشان در یکی از برنامه‌های من شرکت کند. روزی که برنامه در حال برگزاری بود وقتی تیم حفاطت برای آماده‌سازی زمینه حضور ایشان در محل حاضر می‌شوند به دلایلی پیشنهاد می‌کنند که ایشان به این برنامه نیایند، بعداز برنامه گوشی تلفن این هنرمند با شماره مخفی زنگ می‌خورد و شخصی از آن سوی خط می‌گوید: سلیمانی هستم. این شخص می‌گفت با تعجب پرسیدم: سلیمانی، کدام سلیمانی؟ گفت: قاسم سلیمانی هستم که قرار بود امروز عصر در برنامه شما باشم، متاسفانه به دلایلی شرایط حضور من نبود. خواستم ا ز شما عذرخواهی کنم. ان‌شاءالله در اولین فرصت جبران می‌کنم و همدیگر را خواهیم دید. او می‌گفت باورم نمی‌شد. خیلی خوشحال شدم و منتظر دیدار ایشان بودم، اما متاسفانه چندی بعد ایشان به شهادت رسید. همچنین دوستی دیگر نقل کرد؛ خانمی از ایرانیان ساکن خارج کشور که برای بازسازی حرم‌های مطهر در عراق کمک مالی قابل توجهی کرده بود اصرار زیادی داشت که سردار سلیمانی را فقط برای چند دقیقه ملاقات کند. مسؤولان امر به خاطر ملاحظات امنیتی و نیز سر و وضع ظاهری آن خانم تردید داشتند که در میان گرفتاری‌های شدید سردار این موضوع را مطرح کنند. اما وقتی ایشان از درخواست ملاقات مطلع می‌شوند دستور می‌دهند در فاصله کوتاه حضور او در ایران وقتی کوتاه تنظیم شود. زمانی که آن خانم به نزد ایشان می‌آید و رفتار متواضعانه و محبت‌آمیز او را می‌بیند می‌گوید: حالا که این قدر بزرگواری کردید می‌شود اجازه بدهید یک درخواست دیگر داشته باشم؟ می‌خواهم شماره یک نفر را بگیرم تا با شما صحبت کند، فقط قول بدهید ناراحت نشوید و من هم قبل از مکالمه او را معرفی نکنم! با این که اطرافیان سردار اصرار می‌کنند که این کار انجام نشود، ایشان قبول می‌کند و آن خانم شماره را می‌گیرد و گوشی را به سردار می‌دهد. ناگهان شخصی از آن سوی خط می‌گوید: سلام آقای سلیمانی، من گلشیفته فراهانی هستم! سردار با تعجب به سخن او گوش می‌دهد و او بسیار اظهار ارادت و احترام به ایشان می‌کند و شجاعت و صلابت ایشان را می‌ستاید. وی به سردار می‌گوید شما یک نفر کسی هستید که من به عنوان یک ایرانی به او افتخار می‌کنم و با تمام وجود دوستش دارم. سردار هم ضمن تشکر با زبانی محترمانه و مهربانانه او را به توجه به مصالح کشور و جایگاه جمهوری اسلامی در جهان و صف آرایی دشمن در مقابل ایران و اسلام توصیه می‌کنند و به او می‌گویند شما دختر ما هستی و فرزند این آب و خاک هستی، مراقب باش که هرجا هستی مصلحت این کشور و نام ایران را در نظر بگیری. (نقل به مضمون) این دو مورد تنها نمونه‌هایی اندک از شیوه مستمر سردار دلها در توجه به همه مردم و باور قلبی به طیف‌های گوناگون و سلیقه‌های مختلف است. کاش کسانی که به آن شهید اظهار ارادت و دلبستگی می‌کنند به جای پنهان کردن این ابعاد ناشناخته از شخصیت ایشان به او اقتدا می کردند و از این ظرفیت استثنایی و بی نظیر برای نزدیک کردن دلها بهره می بردند. او که دوست داشت روی قبرش تنها بنویسند "سرباز قاسم" و بس! https://www.isna.ir/news/1400100704867
♨ پشت پرده حمله موشکی به بندر لاذقیه ✍حمید خوش‌آیند 🔹رژیم صهیونیستی شامگاه سه‌شنبه طی تجاوزی آشکار بندر لاذقیه را مورد حمله موشکی خود قرار داد. بنا بر اعلام وزارت دفاع سوریه این حمله منجر به خسارات مادی ازجمله تخریب بنای یک بیمارستان، چندین ساختمان مسکونی و تجاری شده است. 👈 گزاره خبری 🔹حمله موشکی به بندر لاذقیه، دومین حمله رژیم صهیونیستی به این منطقه در کمتر از یک ماه به شمار می‌رود. پیش‌ازاین و در 16 آذرماه نیز رژیم صهیونیستی پس از سه سال، این بندر را مورد حمله موشکی قرار داده بود (حمله سال 2018 به شهر و نه بندر لاذقیه بود که به بروز تنش میان تل‌آویو و مسکو منجر شد). مقامات صهیونیستی پس از حمله 16 آذر مدعی شده بودند که بر اثر آن «75 درصد از جنگ‌افزارهای ارسالی ایران به سوریه و حزب‌الله منهدم شده است». 🔸البته این ادعای صهیونیست‌ها نیز همانند بسیاری از ادعاهای قبلی که انبارهای متروکه را بمباران کرده و در سطح عملیات روانی و رسانه‌ای از آن دستاوردسازی می‌کردند، توهمی بیش نبود.مق 👈 گزاره تحلیلی 🔹لاذقیه یکی از بنادر تجاری مهم سوریه است که در شمال شرق این کشور قرار دارد که در کنار طرطوس از مناطق اصلی علوی‌نشین و وفادار به دولت به‌حساب می‌آید. 🔸بندر لاذقیه که کانال اصلی ورود کالاهای اساسی به این کشور محسوب می‌شود، برای دو متحد اصلی دمشق یعنی روسیه و ایران حائز اهمیت راهبردی است. در پی حمایت روسیه از سوریه در سال‌های اخیر، دمشق یک پایگاه هوایی در حمیمیم واقع در جنوب شرقی لاذقیه را به‌طور دائمی به روسیه واگذار کرده است. این پایگاه از نظر دسترسی به آب‌های گرم مدیترانه برای مسکو بسیار باارزش است. 🔹برای جمهوری اسلامی نیز با توجه به مذاکراتی که در خصوص واگذاری مدیریت بندر لاذقیه به ایران مطرح است، یک نقطه راهبردی است، چراکه می‌تواند مسیر ارتباطی کشورمان با شمال آفریقا، جنوب اروپا و بخش بزرگی از غرب آسیا را کوتاه‌تر کند و منافع سرشار اقتصادی برای ایران داشته باشد. لاذقیه با توجه به اهمیت ژئوپلیتیکی و ژئواستراتژیکی که از آن برخوردار است، یکی از قطعات مهم پازل چشم‌انداز پیشرفت و منافع مشترک در منطقه است. 🔸جمهوری ‌اسلامی با حضور در این بندر و دسترسی به آب‌های مدیترانه، به‌راحتی می‌تواند نفت و گاز خود را به اروپا صادر کند. حمله اخیر رژیم صهیونیستی به بندر لاذقیه عمدتاً واکنشی برای جلوگیری از واگذاری مدیریت این بندر به ایران است. درواقع رژیم صهیونیستی که از خرابکاری و اقدامات تروریستی و ناتوانی از حمله نظامی ناامید شده، به اقدامات مخرب ضد اهداف و چشم‌اندازهای اقتصادی ایران در سطح منطقه روی آورده است.
♨ اهمیت و ضرورت جایگزینی ارز ترجیحی ✍ علی کارگر 🔹ارز ۴۲۰۰ تومانی که به ارز جهانگیری نیز معروف است در سال ۱۳۹۷ و به دنبال نوسانات شدید در نرخ ارز، به اقتصاد ایران وارد شد. این ارز که در ابتدا برای تمامی متقاضیان پیش‌بینی شده بود، با کاهش سریع ذخایر ارزی دولت دوازدهم، عرضه آن به 25 قلم کالا محدود شد و طی سال‌های بعد به‌تدریج تعداد کالاهایی که واردات آن‌ها مشمول ارز ترجیحی می‌شد نیز کاهش یافت. در حال حاضر تنها 5 گروه کالایی مشمول این ارز هستند که به دلیل جایگاه آن‌ها در سبد مصرفی خانوار ایرانی، حذف ارز ترجیحی از آن‌ها به آسانی دیگر کالاها نیست. بااین‌حال، دولت سیزدهم بر اساس قانون بودجه 1400 و همچنین بودجه پیشنهادی 1401 قصد دارد حمایت نقدی از خانواده‌ها را جایگزین ارز ترجیحی کند. 👈 نکات تحلیلی 1⃣ اختصاص ارز ترجیحی، نوعی حمایت از مصرف‌کننده از طریق پایین آوردن قیمت کالای مصرفی است؛ یعنی دولت با تخصیص ارز ارزان، قیمت کالای وارداتی را کاهش می‌دهد؛ در حال حاضر دولت قصد دارد حمایت خود را از روی کالا برداشته و مستقیماً از خانواده‌ها حمایت کند، یعنی کالاهای وارداتی با ارز نیمایی به مصرف‌کننده داده می‌شود ولیکن در مقابل، یارانه نقدی در حمایت از معیشت خانوارها پرداخت می‌شود. 2⃣ در اجرای این طرح هم‌زمان باید دو گروه عمده مورد حمایت قرار گیرند که عبارت‌اند از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان؛ حمایت از مصرف‌کنندگان از طریق کنترل قیمت و جلوگیری از افزایش غیرمنطقی کالاهای مشمول طرح و همچنین جلوگیری از تورم انتظاری در سایر کالاها می‌باشد. 3⃣ اطمینان بخشی به مردم برای اجرای بهینه طرح بسیار مهم است. شنیده‌ها حاکی از آن است که دولت در ابتدای امر یارانه ریالی به مردم اختصاص خواهد داد و با اطلاع‌رسانی عمومی از قبل، طرح موردنظر را عملیاتی خواهد کرد. 👈 نکته راهبردی رانت و فساد زیادی در این شیوه حمایتی فعلی وجود دارد؛ بسیاری از منابع کشور به دلیل صادرات مجدد محصولات حمایتی، هدر می‌رود و امکان تأمین منابع ارزی بیشتر وجود ندارد. از طرفی طرح جدید دولت حمایت را به عدالت نزدیک‌تر می‌کند؛ زیرا در شیوه فعلی هرکسی کالای بیشتری مصرف کند از حمایت بیشتری برخوردار خواهد شد و هر کس مصرف نکند مشمول حمایت نخواهد شد! اما در شیوه جدید به همه مشمولین بر اساس طبقه‌بندی صورت گرفته، یارانه نقدی پرداخت خواهد شد. از طرف دیگر باعث ایجاد ثبات در روند تولید و عرضه کالاهای اساسی نیز می‌شود.