✅ پرسش وپاسخ :
❓چرا روسیه وچین قطعنامه های تحریمی علیه ایران راوتونکردند؟
پاسخ : چین و روسیه نه در آژانس انرژی اتمی مانع ارسال پرونده ایران به شورای امنیت شدند. و نه در شورای امنیت تحریم ها را وتو کردند.
که البته ایران در هر دو مورد انتظار همراهی و کمک داشت.
🔘 البته اروپایی ها قول دادند ولی عهدشکنی کردند : پیمان سعداباد : زمان خاتمی ، روحانی ۱۳۸۲
🔴 برای بررسی علت عدم همراهی روسیه و چین بایستی به فضای دهه ۸۰ تا ۹۰ خورشیدی : دوره خاتمی،احمدی نژاد و نیز امریکا و چین و روسیه : دوره بعد از ۱۱ سپتامبر ، همراهی چین و روسیه با امریکا درعرصه جهانی و سپس دور ه دموکرات ها و رویکرد جذبی اوباما ، وضعیت سیاسی داخلی روسیه و چین(ضعف،تمایل ونیاز به غرب و پرهیز از تنش) پرداخت.
دیپلماسی ایران نیز تا اواخر برجام وحتی بعد از آن تمرکز بر نگاه به اروپا و بعد آمریکا بوده است تا دوره دولت سیزدهم ونگاه جدی به شرق. و اصولا این دو کشور درحاشیه تحولات جهانی و منجمله برجام بوده اند.
از تحولات سوریه به بعد است که وتوی چین و روسیه مطرح می شود.
🔺البته اصولا عمده استفاده ازحق وتو با آمریکایی ها بوده است ؛ آمریکا تنها در مورد اسراییل ۵۳ بار از حق وتو استفاده کرده است.
🔻اکنون شرایط به طورکامل فرق کرده است . هم در جمهوری اسلامی ایران،هم درکنشگری متقابل چین،روسیه،امریکا واروپا ونمونه بارز و حاد آن مسئله اوکراین و تایوان ...
✍ محمدحسن ربانی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷سکانس تلخ فرار احمد مرادی بی شرف با یک اف چهارده مسلح به فینیکس به عراق در فیلم منصور.
🔹کابین عقب مرادی ،ازاده سر افراز شادروان نجفی حاضر به همکاری با عراق نشد و سال ها اسارت و شکنجه کشید ، احمد مرادی توسط اطلاعات ایران در اروپا ترور و به درک واصل شد.
🔥یقهدستفروشاناینترنترابگیرید❗️
🔻کوچ مردم از یک پیام رسان به پیام رسان دیگری که دارای سرعت و امکانات بهتری است، امری عادی در همه دنیاست، بنابراین دلیلی ندارد عموم مردم مخالف واقعی مدیریت ملی فضای مجازی باشند.
🔻یکی از مخالفان اصلی، سرسخت و پنهان توسعه پیام رسانهای بومی، همین اپراتورهای عزیز دستفروش اینترنت هستند که از فروش اینترنت بینالملل به کاربران اینستاگرام و واتساپ و ... #سود_نجومی می برند.
🔻آیا عمده سران اصلی مخالف پیام رسان داخلی (نه مردم عادی) پروژه بگیر این اپراتورها هستند؟
🔻آیا سهامداران اصلی شرم خواهند کرد؟
🔻سئوال مهم:
چرا هر وقت بحث مدیریت فضای مجازی مطرح می شود، سرعت اینترنت در کشور کاهش مییابد؟!
✍حمیدرضا ابراهیمی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چند ثانیه زشتی ببینیم!
🔹درسته شما هیچوقت نگران حال ما و مردم منطقه ما نبودید، ولی ما خاورمیانهایها همین الان هم نگران شما هستیم! بورهای چشم آبیِ زیبایِ بیمعرفت!
⭕️ هر چند جنگ های خاورمیانه را هم شما بی شرفا ایجاد کردید
✅ یک نکته تحلیلی در مورد جنگ اوکراین :
🔵بعد از حمله ایران به عین الاسد دنیا فهمید آمریکا طبل تو خالیست
🔴 اگر روسیه جرأت کرد به اوکراین حمله کند یا ژنرال چینی تایوان را تهدید می کند نتیجه حوادث بعد از شهادت سردار سلیمانی است
🔻 جزئیاتی تازه از توافق احتمالی در وین
🔹جدیدترین اطلاعات از توافقِ در حال نگارش در وین نشان میدهد ایران مصمم است به هیچ وجه از خطوط قرمز خود عبور نکند.
🔸توافق احتمالی در قالب یک "تصمیم" کمیسیون مشترک برجام همراه با سه ضمیمه شامل ضمیمه رفع تحریمها، ضمیمه اقدامات هستهای، و ضمیمه برنامه بازاجراست.
🔹از دیگر نکات مهمی که در این توافق وجود دارد رد شدن خواسته مهم امریکایی ها در خصوص زمانهای پایانی در برجام است.
🔸در ضمیمه سوم موارد تازهای نظیر تضمین سیاسی و تضمین ذاتی و راستیآزمایی عملیاتی و حقوقی اقدامات طرف آمریکایی به توافق احتمالی افزوده شده و با توجه به سابقه آمریکا، در ارتباط با استفاده از ساز و کار حل اختلاف (مکانیزم موسوم به ماشه)، تعهدی فردی و جمعی برای مقابله با سوء استفاده از این ساز و کار ایجاد شده است.
🔹از دیگر خطوط قرمز ایران برای رسیدن به توافق این بود که آمریکا حتی بعد از انجام همه تعهداتش هم بلافاصله به برجام بازنگردد و آمریکا تا پیش از انجام تمام تعهدات خود و راستیآزمایی رفع تحریمها از جانب ایران، عضو برجام و کمیسیون مشترک نخواهد شد.
#مذاکرات_وین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ کارشناس آمریکایی: مسئولین کودنی داریم که دشمنانمان مثل چین، روسیه و ایران را به آغوش یکدیگر هل میدهند
🔹ما فکر میکنیم فقط خودمان در دنیا حق داریم درباره منافع امنیتی و موجودیتی نگران باشیم
🔹امپراتوری آمریکا را بر #دروغ بنا گذاشتهایم و این امپراتوری به #آخر_خط رسیده
🔹#ناتو تبدیل به یک #ببر_کاغذی شده و اتفاقات اخیر آغازی بر پایان این سازمان است.
🔴 ریشههای جنگ در اوکراین
✍رضا سراج
🔹اقدامات آمریکا و ناتو برای گسترش به شرق و دور جدید مهار روسیه و همچنین موضوع استقرار سامانههای سپر دفاعی در شرق اروپا، به مخالفتهای روسیه و ناخشنودی کرملین از کاخ سفید شکل تازهای داد. روسها که نظارهگر پیشروی آمریکا و ناتو در حیات خلوت و منطقه خارج نزدیک خود بودند، منافع ملی و توازن استراتژیک مورد نظرشان را در خطر دیدند. از این رو مسکو بناچار وارد یک رویارویی با آمریکا و ناتو گردید.
🔹این رویارویی در وهله اول منجر به بازبینی مجموعه اسناد استراتژیک و تنظیم دکترین نظامی جدید در روسیه شد. روسها در این بازنگری ضمن ارزیابی نظام حاضر در جهان، نظم موجود را چند قطبی معرفی نموده و بر بقاء روسیه به عنوان یک قدرت بزرگ تاکید کردند. مقامات مسکو در بازنگری مذکور، تهدیدات امنیتی خود را مورد بازبینی قرار داده و آنها را به چهار دسته تقسیم نمودند که تقویت نیروهای فرا منطقهای و ناتو در اطراف مرزهای روسیه، مناقشات نظامی در محیط مجاور، تهدید تروریسم و تهدید سلاحهای کشتار جمعی را در بر میگرفت. در این میان ایجاد حساسیت نسبت به تقویت نیروهای فرا منطقهای و ناتو در قفقاز، مهمترین بخش دکترین جدید نظامی روسیه است که به رویارویی این کشور با امریکا و ناتو ابعاد تازهای بخشید.
🔹ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین با اعتماد به آمریکا و اتکاء به ناتو، وارد یک قمار سیاسی و نظامی گردید. وی حماقت بزرگی را مرتکب شد که پیش از آن، ساکاشویلی(۱) رئیس جمهور اسبق گرجستان با راهاندازی جنگ در اوستیای جنوبی انجام داد. زلنسکی با حماقت بزرگ، خیلی زود همانند ساکاشویلی در شطرنج روسی کیش و مات شد.
------‐-----------------------------------------------------------------------------------------
(۱) ساکاشویلی با این انگاره که بینالمللی شدن بحران قفقاز، این امکان را به گرجستان میدهد تا بازی با مدل کوزوو را علیه روسیه آغاز کند؛ به اوستیای جنوبی حمله نظامی کرد. وی با اعتماد به آمریکا، انتظار داشت تا با کشیده شدن پای ایالات متحده و اروپا به این مناقشه، برنده نهایی جنگ باشد و با اقتدار جواز حضور در ناتو را بگیرد. پس از تهاجم اولیه گرجستان به اوستیای جنوبی، روسیه با یک تهاجم همه جانبه زمینی و هوایی، گرجستان را مورد حمله قرار داد و ظرف چند روز جنگ را به دروازههای تفلیس کشانید.
✅ دافعه جنگ سخت؛ جاذبه جنگ نرم!
♦️جنگ سخت (نظامی) عموما نفرت انگیز است و به عنوان #تجاوز محکوم می شود. اما وقتی همین #تجاوزگری به شکل نرم (رسانه ای-فرهنگی) در می آید، نه تنها دافعه ای بر نمی انگیزد، بلکه غالبا از سوی قربانیان استقبال هم می شود.
🔹غرب به مدت دو دهه، سرگرم جنگ نرم و دستکاری پنهان در اوکراین بود. بدون جنگ نرم، امکان نداشت آمریکا موفق به ترتیب دادن کودتای مخملین شود، یا از بازیگر مجموعه کُمدی "خادم ملت"، رئیس دولت بسازد و به قیمت قربانی کردن منافع مردم اوکراین، اقدام به چیدن پایگاه های نظامی و جاسوسی در مرز روسیه کند.
♦️جنگ نرم برای ما و همه ملت های با شعور دنیا موضوعیت دارد و باید درست و دقیق رد یابی شود. رهبر انقلاب، سوم آذر ۱۳۹۵ در این باره فرمودند: «جنگ نرم، خیلی خطرناکتر از جنگ سخت است. در جنگ سخت، جسمها به خاک و خون کشیده میشوند [ولی] روحها پرواز میکنند و می روند به بهشت. در جنگ نرم، اگر خدای ناکرده دشمن غلبه بکند، جسمها پروار میشوند و سالم میمانند، روحها میروند به قعر جهنم؛ لذا این خیلی خطرناکتر است».
🔹ایشان همچنین ۲۸ شهریور ۱۳۹۵ متذکر شدند «یکی از اجزای مهم #قدرت_نرم جمهوری اسلامی، بیاعتمادی مطلق به قدرتهای سلطهگر و در رأس آنها آمریکاست و این بیاعتمادی باید روز به روز گسترش یابد. متأسفانه برخیها حاضر نیستند این بیاعتمادی را قبول کنند و اگرچه به زبان میگویند آمریکا دشمن است اما احساس واقعی بیاعتمادی به آمریکا در آنها وجود ندارد... عقلانیت اقتضاء میکند نسبت به کسانی که دشمنی خود را آشکار کردهاند، بیاعتمادی مطلق داشته باشیم».
♦️مقتدای انقلاب ۲۱ مهر ۱۳۹۴ در دیدار مدیران رسانه ملی هم خاطر نشان کردند: "جنگ نرم برخلاف جنگ سخت، آشکار، قابل فهم و ملموس نیست و حتی در برخی موارد، طرف مقابل، ضربه خود را میزند اما جامعه هدف، دچار خواب آلودگی و عدم احساس حمله است. جنگهای سخت معمولا موجب برانگیخته شدن احساسات مردم و ایجاد وحدت و انسجام ملی میشود در حالیکه جنگ نرم، انگیزههای مقابله را از بین میبرد و زمینهساز ایجاد اختلاف نیز میشود".
🔹فضای رسانه ای و مجازی، یکی از معابر مهم در جنگ نرم و شبیخون دشمن است. بنابراین، همه آنها که نسبت به قلمرو حاکمیت ملی غیرت دارند، باید نسبت به این دست درازی، حساسیت مضاعف نشان دهند. رخوت و کرختی نسبت به عملیات دشمن، علامت شبیخون زدگی و قربانی شدگی است.
🇮🇷
📝 #یادداشت_کوتاه | الزامات جهاد تبیین
🍃🌹🍃
🔻 برای انجام ماموریت #جهاد_تبیین، سیاستها و اصولی باید رعایت شود. یکی از الزامات این جهاد فوری و قطعی در مکتب انقلاب اسلامی، عبارتست از؛ هم راستایی با نقشه راه کلان حرکت انقلاب اسلامی.
🔸 جریان بزرگ "حرکت عمومی معقول و منضبط " در گام دوم نیازمندِ امور زیر است:
1⃣ شناخت صحنه جمهوری اسلامی
2⃣ جهت گیری منطقی مشخص به سمت نقشه راه انقلاب در گام دوم در تحقق دولت اسلامی، جامعه اسلامی و تمدن اسلامی
3⃣ توجه به عوامل امید بخش و نقاط روشن مانند شناخت ظرفیتهای ملی در راه انداختن انقلاب، معجزه تشکیل جمهوری اسلامی و نگهداری آن تاکنون. از نقاط امید بخش، فرسودگی جبهه مقابل و زوال و انحطاط تمدن غربی است، همچنین وعده تخلف ناپذیر خدا و نصرت یاران خدا به سمت دولت، جامعه و تمدن اسلامی؛
4⃣ نگاه درس آموزِ کلان، مستمر و فرآیندی به مسیر انقلاب اسلامی و گم نکردن هدف؛
5⃣ چشم و گوش مردم و مسئولان به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در پیشبرد انقلاب اسلامی باشد.
6⃣ تلاش و جهاد فی سبیل الله در مقابل دشمن بخصوص جهاد فکری و جهاد تبیین؛
7⃣ درس گیری از گذشته تاریخ نسبت به سرنوشت جامعه اسلامی به مثابه چشمانی تیزبین، نگهبانی امین و هدایتگری صاحب فکر با ارادههای محکم بعنوان پشتوانه حرکت عمومی.
✍️ دکتر شعبانی سارویی
الینت نیوز : روسها بهتر است از موشک های فاتح ایران استفاده کنند
🔸️یک پایگاه خبری با مقایسه دقت موشک های ایرانی اصابت کرده به عین الاسد و موشک های اسکندر روسی که به سمت اهداف نظامی اوکراینی شلیک شده اند ، نوشت : روسها باید از ایران تعدادی موشک های فاتح را ایران بگیرند.
🔸️لازم به ذکر است موشک های خانواده فاتح ۱۱۰ ایران که به تدریج طی سالهای اخیر ارتقا یافته است بسیار دقیق تر از اسکندر روسی بوده و قیمت مناسبی نیز در مقایسه با آن دارد .
🔸️به طوری که موشک اسکندر ۳ میلیون دلار قیمت داشته ولی فاتح ایرانی با دقت بالاتر ۱۶۰ هزار دلار .
🔸️در جنگ اخیر مشخص شد روسیه به عنوان دومین قدرت نظامی جهان از برخی جنبه های نظامی ضعف های قابل توجهی دارد از جمله عدم دقت موشک ها و ضعیف بودن در حوزه پهپادی ؛ در حالی که جمهوری اسلامی اتفاقا در زمینه موشک و پهپاد و دقت آنها پیشرفت بسیاری داشته و تولیداتش به مراتب ارزان تر از نمونه های خارجی است.
سردار جوانی ارتباط با نویسنده صهیونیست را تکذیب کرد
🔹در پی انتشار برخی مطالب در شبکههای اجتماعی از کاترین شکدوم، نویسنده صهیونیست، سردار جوانی گفت: ادعای مطرحشده مبنی بر ارتباط این نویسنده با من و سپس معرفی او به رسانهها دروغ محض است.
🔹با صراحت اعلام میکنم اساسا من نه او را میشناسم و نه دیدهام.
🛑 طرح نظام تنظیم مقررات فضای مجازی به زبان عامیانه
این طرح می گوید که اگر پلتفرم های ایرانی بخواهد مجوز بگیرند، پلتفرم های خارجی هم باید مجوز بگیرند؛ اگر نمونه داخلی باید عوارض بدهد، خارجی هم باید عوارض بدهد؛ اگر نمونه ایرانی باید حق السهم بدهد، سرورهای خارجی هم باید حق السهم بدهد. این قانون می گوید از این به بعد هر کس می خواهد از زیرساخت های جمهوری اسلامی ایران استفاده کند، باید قوانین این کشور را رعایت بکند. پُرواضح است که اگر چارچوبی در این زمینه نباشد، هرج و مرج در این فضا حاکم خواهد بود و بیگانگان در آن می تازند و دیکتاتوری خود را در آن اِعمال می کنند و هر کسی را خواستند، حذف یا حمایت می کنند. آیا خفت و ذلت نیست که در داخل کشورِ ما، بیگانگان حکمرانی بکنند و بر فرهنگ و ناموس و شرف و دینِ ما بتازند.
کشورهای اتحادیه اروپایی و حتی ترکیه هم در راستای صیانت فرهنگی از جامعه خود و تقویت حکمرانی سایبری نسبت به پاسخگو کردن پلتفرم های مختلف اقدام کرده اند و در این زمینه هیچ اِغماضی ندارند.
برای نمونه در ترکیه، سال گذشته لایحه نظارت و کنترل فضای مجازی را به مجلس ارائه کرد و پس از تصویب این لایحه، فعالیت افسار گسیخته شبکههای اجتماعی، به شدت در این کشور کنترل میشود. به موجب این قانون، همه شرکتهای خارجی پیام رسان، صوتی و تصویری و شبکه نمایش خانگی، موظف به معرفی یک نماینده و تاسیس دفتر رسمی در ترکیه شده و در صورت عدول از مقررات تنظیم شده، باید پاسخگو باشند. اعمال جریمههای نقدی سنگین، نخستین گام برخورد با شبکههای اجتماعی متخلف بوده و در یکسال گذشته، شبکههای اجتماعی چون، یوتیوب، توئیتر، واتس آپ و اینستاگرام میلیونها لیر جریمه شده اند.
لذا طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی موسوم به طرح صیانت، به دنبال قانونمند کردن و ساماندهی فضای مجازی است و در واقع نسخه بومی شده حکمرانی سایبری است.
✍صادق جوادی
🛑 فوتبال و سیاست!
🔹 در تصویر، مسعود شجاعی را میبینید که پیراهن "نه به جنگ" با پرچم اوکراین را به تن کرده و عکس یادگاری هم گرفته است.
او، همان فردی است که چندی قبل، برخلاف تمام قواعد ملی و انسانی، تن به بازی با یک تیم اسراییلی را داد؛ بدون آن که دربارهی جنگهای کودککشی این رژیم، سخنی بگوید و حتی در مقابل فشارها، راضی به عذرخواهی نشد.
امثال این افراد که بعضا به ناحق پیراهن تیم ملی را هم بر تن کردهاند، در مواقعی که مصلحتشان باشد، با شعار "فوتبال و سیاست از هم جداست"، مشغول عوامفریبی میشوند و در برهههایی مثل حالا، دقیقا شعارهای سیاسی را در قالب فوتبال تبلیغ میکنند.
یکی از تریبونهای رسانهای این جماعت، فردوسیپور بود که در ترویج این تفکر دوگانه تلاش میکرد.
🌐 استقلال ایران و ماموریت غربزدگان
✍محمد ایمانی
🔹غربگرایان غربزده مامور شده اند منتقدان را به روس گرایی یا چین گرایی متهم کنند تا از مظانّ اتهام بگریزند. اما معیار راستی آزمایی روشنی وجود دارد.
♦️غربزدگان، همان هایی هستند که می گویند باید از اوامر و نواهی غرب اطاعت کرد، همه چیز خود را تحت نظارت و اراده آنها برد، اختیار خود را به آمریکا و غرب سپرد و از آنها اجازه گرفت. می گفتند همه مشکلات، از اشتغال و تولید گرفته تا آب خوردن و آلودگی هوا صرفا با جلب رضایت #کدخدا حل می شود.
🔹آمریکا را وفادار به تعهد، و امضای کری را تضمین می دانستند و منتقدان را با انواع فحش ها به جهنم حوالت می دادند. اما حالا که دست آمریکا و غرب رو شده، می گویند واقعیت سیاست بین المللی "قدرت" است و هیچ تضمین واقعی وجود ندارد. ضمنا دوباره نتیجه می گیرند که آمریکا ابرقدرت است و باید تسلیم اوامر و نواهی او شد!
♦️منتقدان، اولا می گویند جهان در حال چند قطبی شدن است و نباید در چهار سوق سیاست دنیا، خود را گروگان آمریکا و سه دولت اروپایی کرد. ثانیا جمهوری اسلامی در به هم زدن نظم جهانی تک قطبی، معطل چین و روسیه نمانده، بلکه خلاف رویکرد انفعالی آنها عمل کرده است.
🔹انقلاب اسلامی در جهان دو قطبی وابسته به ایالات متحده آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی که کسی نمی توانست مستقل نفس بکشد، قالب شکنی کرد. در جنگ تحمیلی، هر دو بلوک آمریکا و شوروی پشت سر رژیم متجاوز صدام ایستادند و با این همه، جمهوری اسلامی با عزت از آن میدان بیرون آمد و نفوذ معنوی و سیاسی اش را در حد فاصل کشمیر تا مصر و نیجریه گسترش داد.
♦️آمریکا از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱، در صدد ایجاد دیکتاتوری جهانی بود و آن که مقابل این تاخت و تاز مغول وار ایستاد و به دیگران جرئت داد، جمهوری اسلامی بود که جنگ ۷ هزار میلیارد دلاری آمریکا برای اشغال قلب خاورمیانه و حکومت بر جهان را نابود کرد.
🔹جمهوری اسلامی، هنگامی در مقابل سلطه طلبی غرب ایستاد که چین و روسیه سپر انداخته بودند. و آمریکا تا مرزهای غربی روسیه و دروازه های جنوبی چین در تایوان و هنگ گنگ پیش رفته بود.
♦️همچنین، در حالی که روسیه و چین قافیه را باخته بودند، ایران بود که برای بار دوم مقابل جنگ افروزی -این بار نیابتی- دولت آمریکا در سوریه و عراق (و لبنان و فلسطین و یمن) ایستاد و جبهه مقاومت قدرتمندی را تشکیل داد.
🔹این سردار سلیمانی بود که به روسیه رفت، نقشه ها را روی میز رئیس جمهور روسیه پهن کرد و او را برای مبارزه با تروریسم نیابتی و مهار یاغیگری آمریکا در سوریه قانع کرد.
♦️از طرف دیگر، و صرف نظر از رویکرد برخی مدیران غربگرا که موجب شد موضع ایران در مذاکرات هسته ای گذشته تضعیف شود، نظام در مذاکرات هم مستقل عمل کرده است. در عین حال که از ظرفیت چین و روسیه و سایر کشورها برای مهار فشار حداکثری آمریکا و غرب بهره بردیم.
🔹کشور در همین یک سال اخیر، به موازات فاصله گرفتن از اعتماد به غرب، صادرات نفتی و غیر نفتی، افزایش ۴۰ درصدی را تجربه کرد که نشان از مهار و خنثی سازی تدریجی تحریم ها دارد.
♦️ضمنا برخی مدیران دولت سابق می گفتند چین و روسیه خواستار تمکین ایران از FATF هستند، اما نظام به دلایل کاملا منطقی و معطوف به منافع ملی، تصمیم مستقل گرفت و حاضر نشد همکاری یکسویه و زیانبار با FATF را گسترش دهد.
🔹در دور اخیر مذاکرات وین هم چین و روسیه قائل به لزوم توافق ایران در حد همین امتیازات گرفته شده فعلی هستند؛ اما اینجا هم نظام بر اساس استقلال رای و معطوف به منافع ملی و عبرت های گذشته، خواستار تعیین تکلیف موضوع تحریم ها، راستی آزمایی و تضمین است.
♦️در ماجرای جنگ اخیر هم، رهبر انقلاب، از یکسو نقش بحران ساز رژیم مافیایی آمریکا در قربانی کردن اوکراین را یادآور شدند، و از طرف دیگر بر لزوم توقف جنگ و مخالفت با هر نوع جنگی که به ملت ها و منابع و زیر ساخت های آنها خسارت بزند، تاکید کردند.
✍️ پاشنه آشیل دولت آقای رئیسی
🔰 تقریباً همه منتقدان دلسوز دولت آقای رئیسی در این مسئله اتفاق نظر دارند که #پاکسازی_مدیریتی در دولت ایشان، علی رغم تذکر چندباره خودِ ایشان، با کندی عجیبی پیش می رود. به نظر می رسد اگر این روند اصلاح نشود، همین مسئله در آینده ای نه چندان دور، تبدیل به #پاشنه_آشیل دولت شده و چه بسا عوامل #نفوذی و #بانیان_وضع_موجود که هنوز هم در بسیاری از مناصب دولتی حضور دارند، برای ایشان، دولتی ۴ ساله رقم بزنند.
🔰 ای کاش آقای رئیسی و دولتمردان ایشان به این فراز از نامه امیرالمؤمنین(ع) به مالک اشتر بیشتر توجه کنند و از بروز اتفاقات ناخوشایند در آینده جلوگیری کنند:
🔸 «إِنَّ شَرَّ وُزَرَائِكَ مَنْ كَانَ [قَبْلَكَ لِلْأَشْرَارِ] لِلْأَشْرَارِ قَبْلَكَ وَزِيراً وَ مَنْ شَرِكَهُمْ فِي الْآثَامِ فَلَا يَكُونَنَّ لَكَ بِطَانَةً فَإِنَّهُمْ أَعْوَانُ الْأَثَمَةِ وَ إِخْوَانُ الظَّلَمَةِ وَ أَنْتَ وَاجِدٌ مِنْهُمْ خَيْرَ الْخَلَفِ مِمَّنْ لَهُ مِثْلُ آرَائِهِمْ وَ نَفَاذِهِمْ وَ لَيْسَ عَلَيْهِ مِثْلُ آصَارِهِمْ وَ أَوْزَارِهِمْ وَ آثَامِهِمْ مِمَّنْ لَمْ يُعَاوِنْ ظَالِماً عَلَى ظُلْمِهِ وَ لَا آثِماً عَلَى إِثْمِهِ أُولَئِكَ أَخَفُّ عَلَيْكَ مَئُونَةً وَ أَحْسَنُ لَكَ مَعُونَةً وَ أَحْنَى عَلَيْكَ عَطْفاً وَ أَقَلُّ لِغَيْرِكَ إِلْفاً فَاتَّخِذْ أُولَئِكَ خَاصَّةً لِخَلَوَاتِكَ وَ حَفَلَاتِكَ ثُمَّ لْيَكُنْ آثَرُهُمْ عِنْدَكَ أَقْوَلَهُمْ بِمُرِّ الْحَقِّ لَكَ وَ أَقَلَّهُمْ مُسَاعَدَةً فِيمَا يَكُونُ مِنْكَ مِمَّا كَرِهَ اللَّهُ لِأَوْلِيَائِهِ وَاقِعاً ذَلِكَ مِنْ هَوَاكَ حَيْثُ وَقَعَ وَ الْصَقْ بِأَهْلِ الْوَرَعِ وَ الصِّدْقِ ثُمَّ رُضْهُمْ عَلَى أَلَّا يُطْرُوكَ وَ لَا يَبْجَحُوكَ بِبَاطِلٍ لَمْ تَفْعَلْهُ فَإِنَّ كَثْرَةَ الْإِطْرَاءِ تُحْدِثُ الزَّهْوَ وَ تُدْنِي مِنَ الْعِزَّةِ وَ لَا يَكُونَنَّ الْمُحْسِنُ وَ الْمُسِيءُ عِنْدَكَ بِمَنْزِلَةٍ سَوَاءٍ فَإِنَّ فِي ذَلِكَ؛ بدترين وزراى تو كسى است كه پيش از تو وزير «زمامداران شرور» بوده و در گناهان آنها شركت داشته است. چنين كسى هرگز نبايد محرم اسرار تو باشد. آنها معاون گنهكاران و برادران ستمكارانند. اين در حالى است كه تو مىتوانى جانشينان خوبى بهجاى آنان انتخاب كنى، از كسانى كه از نظر فكر و نفوذ اجتماعى كمتر از آنها نيستند؛ ولى بار سنگين اعمال خلاف، گناهان و معاصى آنها را بر دوش ندارند؛ از كسانى كه هرگز ستمگرى را در ستمش يارى نكرده و گناهكارى را در گناهش معاونت ننمودهاند. هزينه اين افراد بر تو سبكتر و همكارى و ياريشان بهتر و محبتشان با تو بيشتر و انس و الفتشان با غير تو (و بيگانگان) كمتر است، بنابراين آنها را از خواص خود در خلوتها و رازدار خويش در محافل خصوصى قرار بده. سپس (از ميان آنها) افرادى را مقدم دار كه در گفتن حقايق تلخ براى تو از همه صريحاللهجهتر باشند و در مساعدت و همراهى با تو در امورى كه خداوند براى اوليايش دوست نمىدارد كمتر كمك كنند؛ خواه موافق ميل تو باشد يا نه.» (نهج البلاغه؛ نامه ۵۳)
🔰پی نوشت:
بدیهی است تعبیر «وزراء» (جمع «وزیر») در این فراز از نامه ۵۳ ، منحصر در معنای امروزین آن (وزیران عضو هیئت دولت) نیست؛ بلکه این واژه به معنای كسى است كه بار كارهاى سنگين فرمانده خود را تحمل مىكند. (مفردات الفاظ قرآن؛ ص۸۶۸)
بنابراین، شامل هر مسئولی می شود که بگونه ای بار مسئولیتی را در پیشبرد اهداف دولت و حکومت به دوش می کشد.
✅مراقب باش که آب به آسیاب دشمن نریزی
سخنی دلسوزانه با تجمع کنندگان در کف خیابان.
🔻این روزها شاهد هستیم که عده ای از هم وطنان از صنوف مختلف؛ برای احقاق حق خود؛ راه اعتراض و تجمع و تعطیلی محل کار و حضور در کف خیابان را انتخاب کرده اند.
🔰ضمن احترام به همه این هم وطنان. عزیز؛ استدعا دارم به این نکات توجه کنند.
🔻دشمن از حمله نظامی به کشور ما نا امید است و برای ضربه زدن به ایران اسلامی؛ راه نافرمانی مدنی و کف خیابان را به شما پیشنهاد می دهد. آیا صلاح است به حرف دشمن گوش کنیم. ودر زمینی که دشمن طراحی کرده بازی کنیم؟؟
🔻ممکن است شما بگوئید این کار من؛ ربطی به دشمن ندارد؛ من برای احقاق حق خود کف خیابان آمده ام. ولی آیا میدانید که دشمن تمام این اعتراضات شما را اعتراض علیه نظام و شهداء تبلیغ میکند.؟؟؟
🔻شما که مدعی هستید حقوقتان کم است. آیا میدانید میلیونها نفر در همین مملکت؛ حقوقشان از من و شما کمتر است.؟؟ ممکن است بگوئید: خوب آنها هم کف خیابان بیایند. ولی آیا از خود پرسیده اید اگر قرار باشد همه کف خیابان بیایند کشور دچار آشوب می شود و آنگاه وضع ما بدتر از سوریه و عراق خواهد شد؟؟؟
🔻این مشکل شما مربوط به شش ماه پیش است یا شش سال پیش؟؟ قطعا" خواهید گفت : مشکل مربوط به چند سال پیش و دولتهای گذشته است. خوب اگر اینطور است چرا این دولت را فحش می دهیم.؟؟؟
🔻فرض کنید شما از کسی طلبکار هستید. و طلب شما را نداده و رفته. حالا یکی پیدا شده و قول داده طلب شما را بدهد. آیا اخلاقا" باید به این کس فحش داد یا به او فرصت داد.؟؟
🔻اگر این دولت؛ دولت تنبلی بود و کار نمی کرد شاید دلیلی داشتیم که برای ایجاد تحرک و هل دادن دولت برای رسیدگی بیشتر به امور مردم؛ کف خیابان بیائیم. ولی وقتی می بینیم دولت شب و روز مشغول حل و فصل مشکلات و رسیدگی به معیشت مردم است؛ آیا انصاف است. که ما با ایجاد بلوا و آشوب در کار دولت اخلال و وقفه ایجاد کنیم.؟؟
🔻آیا تا کنون از خود پرسیده ایم تعطیلی خود سرانه محل کار و ناراضی کردن مردم؛ علاوه بر تخلف قانونی؛ گناه است؟ براستی ما با کدام مجوز شرعی خود را مجاز به انجام آن میدانیم.؟؟؟
🔻آیا دولت در آرامش و امنیت بهتر می تواند به امور مردم رسیدگی کند؟ یا در اغتشاش و نا امنی؟ و اگر در فضای آرام دولت بهتر می تواند مشکلات ما را حل کند. پس چرا عده ای بصورت مرموز و حساب شده؛ دائم ما را به اعتراض و اغتشاش و بعضا" دادن شعارهای هنجارشکنانه تشویق میکنند.؟؟
🔻طبق اطلاع دقیق از گوشی و لپ تاپ تعدادی از لیدرهای دستگیر شده در این آشوبها؛ ارتباط آنها با سرویسهای جاسوسی و گروهکهای معاند ثابت شده و آنها هم به ارتباط با دشمن اعتراف کرده اند. آیا مطمئن هستید این کسی که جلو افتاده و بنام شما علیه نظام شعار می دهد و هنجارشکنی میکند.مدافع شماست.؟؟.
🔻آیا میدانید هر نوع شعار و تجمع و اعتراض شما هرچند شما چنین قصدی نداشته باشید. توسط بوقهای رسانه ای دشمن؛ شعار علیه نظام و انقلاب و شهداء در تمام دنیا منعکس میشود؟؟
🔻بنده که این حرفها را میزنم نه نجومی بگیرم و نه زندگی لاکچری و بالای شهری دارم. افتخار میکنم که یک بچه کشاورزم. ولی این را بخوبی میدانم که این گونه کارها موجب شادی دشمن و خشم خدا و ناراحتی شهداست. چرا که این نظام روی خون شهیدان بنا شده است. و بدون تردید آنها از تضعیف نظام و ایجاد آشوب در کشور راضی نخواهند بود. و این کار آب ریختن به آسیاب دشمن است. ای بسا در اثر دست زدن به این بلواها و آشوبها تمام اجر و پاداش چندین ساله انسان که در راه خدا و آرمانهای نظام اسلامی داشته؛ به باد فنا برود. ومصداق حبط عمل شود. که این خسارت بزرگی است.
🔻در روایت داریم که پیامبر مکرم اسلام به ابوذر فرمود: 《 ای ابوذر اگر خواستی در امرار معاش و زندگی آرامش داشته باشی؛ اگر به بالاتر از خودت نگریستی؛ به پائین تر از خود هم نگاه کن.》 کنایه از اینکه اگر دو نفر وضع زندگیشان از تو بهتر بود؛ در مقابل چهار نفر هم وضعشان از تو پائین تر و بدتر است. پس همه را با هم ببین.
🔻تجربه پنجاه و چند سال زندگی به من میگوید: اولا" تمام دنیا درگیر مشکلات معیشتی است. و فقط ما نیستیم. ثانیا" دنیا تا بوده همین بوده. پدران ما یک جور درگیر معیشت خود و خانواده هایشان بوده اند. ما یک جور و فرزندان ما هم یک جور. این روزها خواهد گذشت. ولی مواظب باشیم بخاطر مسائل دنیائی فردای قیامت شرمنده امام و شهیدانی مثل قاسم سلیمانی نباشیم....
💬 ۸ دستور رئیس جمهور در بازدید از انبار و خط تولید ایران خودرو
۱_ در حوزه تولید
الف) تولید خودرو در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ حداقل ۵۰ درصد افزایش یابد.
ب) ظرف ۲ سال آینده، حداقل یک خودروی اقتصادی با ساختار به روز، توليد و عرضه شود.
پ) در سال ۱۴۰۱ حداقل تولید ۳ خودروی قدیمی متوقف و ۳ خودرو جدید با کیفیت مطلوب، توليد و عرضه شوند.
۲_ توليد خودروهاي جديد و پيشرفته، خودروهای برقی، متصل و خودران گسترش يابد و سرمايه گذاري و بسترسازي براي ورود دانش و فناوری موجود در صنايع دفاعی و فضايي و ظرفیت شرکت های دانش بنیان براي ايجاد تحول در صنعت خودروسازي «در مقیاس اقتصادی»، فراهم گردد.
۳_ نسبت به تامين قطعات مورد نياز و ترخيص و عرضه فوري خودروهاي دپوشده در انبارهاي شركتهاي خودروساز به بازار، تا نصاب استاندارد، حداكثر ظرف ۲ ماه آينده، اقدام شود.
۴_ به منظور افزايش رقابت پذيري و رفع شائبه انحصار، متناسب سازي قيمت خودرو و جبران كمبود توليد به ميزان مورد نياز بازار، موانع قانوني و اجرايي واردات خودرو در سال ۱۴۰۱، حداكثر ظرف ۳ ماه آينده رفع گردد و با افزایش صادرات خودرو و قطعات، نسبت صادرات به واردات در صنعت خودرو افزایش یابد.
۵_در خصوص نحوه عرضه خودرو به مردم به منظور ایجاد شفافیت و افزایش رضایت مندی مردم
الف) ضمن حذف تدریجی روند قرعه کشی با افزایش عرضه، فرآیند فعلی عرضه خودرو (از طریق قرعه کشی) فوراً اصلاح و شفاف سازی لازم در آن صورت گیرد.
ب) از ابتدای سال ۱۴۰۱ پس از تکمیل وجه، خودروهای پیش فروش شده باید بدون تاخیر بلاوجه، قابل تحویل به مشتری گردد.
پ) هرگونه واگذاري خودرو به شركتها و دستگاههاي دولتي و غير دولتي به صورت رانتي و غيرشفاف و متفاوت با رويه معمول فروش خودرو به مردم ممنوع است.
۶_ به منظور نوسازي ناوگان حمل و نقل عمومي اعم از باري و مسافري، هرساله حداقل ۲۰ هزار خودرو (کشنده، کامیون، کامیونت، اتوبوس و مینی بوس) فرسوده، از رده خارج شده و جايگزين كردن آنها با خودروهاي با كيفيت داخلي ويا خارجي براي صاحبان مشاغل مربوطه، تسهيل شود.
۷_ به منظور افزايش كيفيت و ايمني خودروهاي توليد داخل
الف) هرگونه استفاده از قطعات با کیفیت پایین در مونتاژ خودرو از ابتدای سال ۱۴۰۱ مطلقا ممنوع است و دستگاههاي مسول موظفند با عرضه قطعات یدکی تقلبی و قاچاق به ویژه قطعات پر مصرف و موثر بر ایمنی خودرو نيز مقابله نمايند.
ب) خودروهاي عرضه شده به بازار از ابتدای سال ۱۴۰۱، مي بايست حداقل با ۳ سال یا پیمایش ۶۰ هزار کیلومتر، ضمانت شوند.
۸_ واگذاری مدیریت دولتی شرکت های خودروسازی ایران خودرو و سایپا حداکثر ظرف ۶ ماه آینده به بخش غیر دولتی تعیین تکلیف شود.
💠 پروژه مشترک سایت اسرائیلی و کانال احمدینژادی
🔻درباره ماجرای کاترین پرز شکدم
🔹یک کانال مربوط به بعضی طرفداران احمدینژاد در چند روز اخیر مطالبی را درباره فردی به نام «کاترین پرز شکدم» منتشر کرده و گفته که او نفوذی اسرائیلیها در برخی نهادهای ایران بوده است.
🔹استناد این کانال در این زمینه یک یادداشت کاترین شکدم در وبلاگ یک سایت اسرائیلی آن هم مربوط به ۳ ماه قبل است.
🔹اینکه چرا بعد از ۳ ماه کانال احمدینژادی یاد این مطلب میکند، با توجه به اتفاقات دو سه هفته اخیر، میتواند معنادار باشد که درباره آن میتوان مستقلاً در مطالب بعدی نوشت.
🔹امّا مسئله مهمتر اضافات و تحریفات و دروغهایی است که کانال احمدینژادی به مطلب «کاترین شکدم» اضافه میکند و همین موضوع جهتدار بودن و ارتباط آن به اتفاقات چند وقت اخیر را تقویت میکند.
🔹«شکدم» در متنش توضیح میدهد که اولاً پاسپورتش فرانسوی بوده و ثانیاً پیشتر با یک مسلمان یمنی ازدواج کرده و برای همین کمتر نسبت به او شک و شبهه ایجاد میشود.
🔹با این حال آنچه «شکدم» در ارتباط با برخی رسانههای ایران انجام داده صرفاً مصاحبههایی با عنوان یک تحلیلگر اروپایی علیه عربستان و اسرائیل و آمریکاست. در مصاحبهای که برای راشاتودی گرفته هم باز موضع جمهوری اسلامی منتقل شده است.
🔹اینکه «شکدم» درحال حاضر با رسانه اسرائیلی همکاری و داستانهایی درباره حضورش در ایران تعریف میکند و یا میسازد قاعدتاً محکوم است؛ هرچند مشخص نیست که او چه انگیزهای دارد.
🔹برخی که او را میشناسند تحلیل میکنند که به احتمال زیاد «شکدم» میخواهد پروژه فرصتطلبانه اقتصادی خود که در ایران ناکام ماند را حالا در رژیمصهیونیستی پیش ببرد.
🔹با این حال کانال احمدینژادی قصههای عجیب و غریب جالبی راجع به او بافته و ظاهراً سعی دارد کاری که او نتوانسته علیه جمهوری اسلامی پیگیری کند را خودش به عنوان یک پروژه سیاسی ادامه دهد.
🔹این کانال مدعی دیدار برخی شخصیتها با «کاترین شکدم» شده و بعضاً آنها را مسئول سایت Khamenei.ir معرفی کرده درحالیکه هم این مسئولیت و هم این دیدار از اساس دروغ محض و توهّم است و جالبتر اینکه در متن «شکدم» همچنین مدعایی وجود ندارد!
🔹ظاهراً این کانال بدش نمیآید دروغهایی که علاقه به گسترش آن دارد را به «شکدم» نسبت دهد و یا از این پس سخنان خود را در اقدامی مشترک از زبان او بگوید.
🔹همچنانکه پیشتر نیز در تسنیم نوشته شد، بررسی سابقه و ماهیت این فرد به عهده نهادهای امنیتی بوده و هست و رسانه وظیفهای برای اقدامات اطلاعاتی از این جنس ندارد، اما جالب این است که کانال مذکور مصاحبههای سادهای که آنهم در راستای مواضع خود رسانهها و علیه رژیمصهیونیستی و عربستان سعودی و آمریکا انجام شده را نشانه نفوذ میخواند!
🔹مشخص نیست این کانال احمدینژادی از مصاحبه علیه عربستان و اسرائیل ناراحت شده که آن را نشانه نفوذ میخواند و یا آنقدر برای ضربه زدن به دیگران عجول و یا در دفاع از برخی رادیکالها سراسیمه است که این چنین خود را از هول حلیم به دیگ کارپردازی برای اسرائیل میاندازد.
🔹البته خدمت برخی اطرافیان انحرافی احمدینژاد به رژیمصهیونیستی امر بیسابقهای نیست. یکی از مهمترین دلایل ایجاد شکاف بزرگ میان بدنه مردمی و حزباللهی احمدینژاد با او سخنان یکی از نزدیکان سیاسی احمدینژاد یعنی «اسفندیار رحیم مشایی» در دوستی با اشغالگران صهیونیستی بود!
🔹او افرادی که سرزمین فلسطینیان را اشغال کرده و مردم این سرزمین را از خانهها و زمینهایشان بیرون کرده بودند دوست خود میدانست و در این میان به اعتراضات و انتقادهای مردم عدالتخواه هم وقعی نمیگذاشت.
🔹حالا پس از چند اقدام مشعشع در کمک به تفکر صهیونیستها و همچنین نامهای که چند ماه پیش، از سر تواضع و تکریم به جلاد سعودی یعنی بنسلمان نوشته شد، کانال احمدینژادی که تقریباً ۷۰-۸۰ درصد پستهایش را به پوشش سخنان احمدینژاد اختصاص میدهد، سعی کرده پروژه مشترکی با «کاترین شکدم» -برای دوستان اشغالگر خود!- پیش ببرد و کارپرداز آنها شود.
🔹در این میان برخی اکانتهای جعلی مجازی هم دروغهای شاخداری را علیه برخی اعضای سپاه مانند «سردار جوانی» مطرح کرده و مدعی ارتباط «شکدم» با او شدهاند، حال آنکه چنین ادعایی نیز از اساس دروغ و یک جعل تمام و کمال است.
🔹خود سردار جوانی هم در متنی که برای تسنیم ارسال کرده، چنین مسئلهای را از اساس تکذیب و تاکید کرده که نه او را میشناسد و نه ارتباطی با او داشته است.
🔹بنابراین در مجموع به نظر میرسد، نفوذ واقعی که رخ داده، رسوخ یک تفکر صهیونیستی و کارپردازی برای این رژیم توسط کانال احمدینژادی است وگرنه مصاحبه گرفتن علیه اسرائیل و سعودی فینفسه ارتباطی با نفوذ ندارد. تسنیم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دقت موشک های ایرانی در عملیات کوی سنجق
🔸️در حالی که تصاویر حمله ناموفق موشکی روسها به پایگاه هوایی اوزرنه در استان ژیتومیر اوکراین نشان از عدم دقت موشک پیشرفته اسکندر روسی دارد ، مقایسه آن با یک عملیات موشکی سپاه پاسداران گواه برتری موشک های خانواده فاتح ایران بر نمونه روسی است.
🔸️در اواخر تابستان سال ۱۳۹۷ سپاه پاسداران در یک عملیات موشکی موفق در خاک عراق منطقه کوی سنجق توانست جلسه گروهک تروریستی حزب دموکرات کردستان را با موشک های بسیار دقیق فاتح هدف گرفته و دهها تن از آنان را به هلاکت رسانیده یا زخمی کند .
🔸️نکته قابل توجه اینجا بود که موشک های ایرانی با خطایی نزدیک به صفر به قلعه دموکرات اصابت نمودند و حتی یکی از آنها به اتاق محل جلسه برخورد کرد.
🔸️نکته مهم دیگر این بود که پهپاد کاملا ایرانی به طور آنلاین از این عملیات موشکی فیلمبرداری کرده و تصاویر آن را به اتاق فرماندهی و کنترل سپاه مخابره می کرد .
🔸️این فیلم دقت موشک های سپاه را در زدن قلعه دموکرات نشان میدهد .
🌐 مدیریت شوکهای اقتصادی در سال آینده
📝 علی محمدی
🔰 تنشهایی مانند بحران اوکراین میتواند موجب افزایش قیمتهای جهانی و افزایش تقاضای جهانی برای کالاهای اساسی شده و به موازات آن، در تأمین برخی از کالاهای اساسی برای کشور، چالش ایجاد کند. برای برنامهریزی جهت ایجاد آمادگی برای چنین وضعیتی، انجام چند اقدام عاجل، ضروری است:
✅ برای مثال در سال اخیر برآورد واردات ۹ میلیون تن گندم را داشتیم که بین ۳ تا ۴ میلیون تن از روسیه تهیه میشود و به غیر از این، تقریباً 7.3میلیون تن روغن و دانههای روغنی ما از اوکراین و روسیه تأمین میشود. چنانچه این تنشها در اوکراین ادامه یابد، قطعاً میتواند بر منبع تأمین و قیمت ریالی این دو کالاهای مهم اساسی یعنی گندم و روغن اثرگذار باشد؛ لذا باید در برنامهریزی قانون ارز ترجیحی سال آینده، این نکته مهم مدنظر قرار گیرد.
🔰 در چنین شرایطی باید اولاً در منابع تأمین کالاهای اساسی (واردات)، تنوع ایجاد کرد و برای کاهش ریسک در این حوزه، نیاز مردم را از چند کشور تأمین کرد و ثانیاً باید نظام توزیع را بازطراحی کرد تا با نظارت و کنترل بر بازار، این شوکهای اقتصادی، سریعاً بر نیاز مردم تأثیر منفی نگذارد و موجب کمیاب شدن کالاها در داخل کشور نشود.
✅ مهمتر از این دو مورد، رونق تولید کشاورزی است که باید در برنامهریزیهای بالادستی کشور به آن بها داده شود و زمینههای قانونی برای افزایش تولیدات استراتژیک کشور و کاهش وابستگی به خارج، فراهم شود. مخصوصاً که کشور ما با خشکسالی و کمبود منابع آب مواجه است و برنامهریزی دقیق و همهجانبه در کشور بهمنظور هدایت مصارف آبهای زراعی و باغی به سمت تأمین اقلام و کالاهای راهبردی غذایی ضروری است.
پوتین: مگر ما به مرزهای آمریکا رفتهایم؟ آنها به خانه ما آمدهاند
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در این سخنرانی درباره چرایی حملهاش به اوکراین میگوید:
🔹️توسعه بیشتر ناتو به شرق غیرقابل قبول است.
🔹️آیا ما موشکهایمان را نزدیک مرزهای آمریکا قرار دادیم؟ این آمریکاست که با موشکهایش به خانه ما آمده! آیا این تقاضای زیادی است که سیستم دفاعی بیشتری در مقابل سرزمین ما قرار داده نشود؟ واکنش آمریکاییها چه هست اگر ما موشکهایمان را در مرز کانادا و آمریکا قرار دهیم؟
🔹️در دهه ۹۰ [آمریکاییها] به ما گفتند نه حتی یک اینچ دیگر به سمت شرق [نمیآییم]. خب چه اتفاقی افتاد؟ آنها آشکارا ما را فریب دادند. ۵ موج گسترش ناتو و حالا در رومانی و لهستان هم سیستمهای موشکی [آمریکا] وجود دارد.
🔹️ما هیچ کس را تهدید نمیکنیم؟ آیا به سمت مرزهای آمریکا حرکت کردیم؟ یا به سمت مرزهای انگلستان یا هر کجای دیگر؟ آنها [آمریکا] به سمت ما آمدند و و حالا میگویند اوکراین هم باید به ناتو بپیوندد. این یعنی در اوکراین هم قرار است سیستم موشکی [آمریکا] وجود داشته باشد.
🌐🔏 یک منبع نزدیک به مذاکرات وین: مذاکرات به هیچ وجه با شکست و بن بست مواجه نشده است
یک منبع نزدیک به مذاکرات وین در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار روزنامه ایران در وین در واکنش به ادعای شکست مذاکرات گفت: برخلاف ادعایی که در شبکه های اجتماعی منتشر شده است مذاکرات به هیچ وجه با شکست و بن بست مواجه نشده است.
این منبع نزدیک به مذاکرات افزود: شب گذشته تا پاسی از شب و همچنین صبح امروز چهارشنبه نیز جلسات مفصلی میان هیات ایرانی و طرف های مقابل برگزار شده و هنوز هم بحث های فشرده ای در مورد چند موضوع کم تعداد اما بسیار مهم در جریان است.
💧«ناتو» ناتو از آب در آمد!
🔷️بعد از کلی رجزخوانی آمریکا و کشورهای همپیمان او در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی یا همان ناتو علیه روسیه و اقدامات رسانهای گوش پر کن و چشم کور کن آنها از حمایت همهجانبه از اوکراین در برابر روسیه، دبیرکل ناتو اعلام کرد: «در اولین استقرار نیروهای واکنش سریع ناتو، ارتش فرانسه امروز در رومانی، همسایه اوکراین مستقر شد. ناتو قصد ندارد بخشی از درگیری روسیه و اوکراین باشد. ناتو نیروی نظامی به اوکراین اعزام نمیکند و هواپیماهایی به حریم هوایی این کشور ارسال نخواهد کرد». همچنین سخنگوی کاخ سفید نیز در پاسخ به درخواست اوکراین مبنی بر اعمال «منطقه پروازممنوع» در آسمان این کشور، گفت: «منطقه پروازممنوع مستلزم حضور نیروها برای اجرای آن است و این امر منجر به جنگ با روسیه میشود که خواستار آن نیستیم».
🔰نتایج شکست تحریمها در بازار پولی و ارزی کشور
📈مدیرکل روابط عمومی بانک مرکزی در صفحه خود در توئیتر با اشاره به آمارهای اقتصادی ۱۱ ماه امسال و مقایسه آن با همین آمار در سال گذشته، با برچسب شکست تحریمها و ایران قوی، نوشت: «خبرهای خوب؛ در پایان ۱۱ ماهه ۱۴۰۰ و در مقایسه با مدت مشابه پارسال: ارزش تجارت خارجی: ۹۰ میلیارد دلار؛ رشد ۳۸ درصدی؛ تأمین ارز: بیش از ۵۰ میلیارد دلار؛ رشد ۵۶ درصدی؛ عرضه ارز در نیما: ۲۶.۳ میلیارد دلار؛ رشد ۶۶ درصدی؛ معاملات در بازار متشکل ارزی؛ ۱.۶۲ میلیارد دلار؛ رشد ۲۰۷ درصدی».
⭕️ آیا رهبر ایران بحران اوکراین را متفاوت از دنیا تحلیل میکنند؟!
✍️ اعلام موضع رهبری درباره جنگ روسیه و اوکراین بوضوح بر اصول و مبانی و مولفههای قابل توجهی سوار شده بود و نشان داد که جمهوری اسلامی در همه حوادث به ظاهر متفاوت از یک سری اصول ثابت تبعیت میکند. اما سحنان اخیر رهبر انقلاب علاوه بر آنکه درستدیدن و اندیشیدن درباره بحران اوکراین را میآموزد، نقاط تمایز قابل توجهی با مواضع بسیاری سران کشورهای دیگر جهان نیز دارد.
1️⃣ مستقل و صریح با چاشنی نه شرقی و نه غربی عاقلانه؛ در حادثه اوکراین گرچه همانند جنگهای سالیان گذشته جهان به دو موضع طرفدار قطب شرق و قطب غرب تبدیل نشده ولی یا عمده کشورها با موضع آمریکا و اروپا همسو شدهاند و یا بسیاری دیگر نیز نوعی محافظهکاری و یا در حد توصیهها و اظهارنگرانیهای معمول دیپلماتیک بسنده کردهاند. اما رهبر ایران موضع مستقل و عاقلانه ایران بیان کرد؛ درخواست توقف جنگ و حل ریشه بحران حوادث اوکراین. درخواست توقف جنگ در واقع مقابل بخشی از استراتژی فعلی روسیه در اوکراین هست و مطالبه حل ریشه اصلی بحران هم مخالفت جدی ایران با اقدامات آمریکا در اوکراین هست و ضمن اینکه نسبت به هر دو محور شرقی و غربی، عاقلانه و بر اساس منافع راهبردی خود موضع گیری شده است. اگر این سخنان رهبر معظم انقلاب را با مواضع سران دیگر کشورهای جهان مقایسه کنید؛ جدای از اینکه ایران مستقلتر بوده، صراحت بیشتری نیز در بیان مواضع داشته است.
2️⃣ سیاست اخلاقی صادقانه؛ یکی از اصولیترین مولفه های شکل دهنده موضعگیریهای آیتالله خامنهای و جمهوری اسلامی در تمام این سالها رعایت و در نظر گرفتن اخلاق صادقانه است. اخلاق اسلامی، نه تنها جنگطلبی و کشتار زنان و کودکان و مردم را در هر زمان، مکان و برای هر نوع بشری با هر دین و آیینی محکوم بلکه حتی مخالف از بین بردن زیرساختها و سرمایههای ملتها هم است. بر علت رعایت همین اصل،در مواضع جمهوری اسلامی تاخیر و لکنتی در دفاع از کودک افغانستانی، یمنی یا اوکراینی دیده نمیشود. از سوی دیگر صادقبودن مواضع جمهوری اسلامی و رهبر آن نیز در حادثه اوکراین به خوبی نمایان شده است. در یک نگاه راهبردی، ایران با خارج شدن سریعتر جهان از دنیای تک قطبی موافق و از برتری کامل غرب بر شرق بر پایه مصلحت و منافع ملی خود نیز مخالف است. از این منظر حادثه اوکراین در یک منظر راهبردی به نوعی تلاش یکی از قطبهای شرق برای عقب راندن محور غربی عالم است و ایران در معادلات کلان خود این موضوع را نمیتواند تماما منفی بنگرد. اما در همین شرایط نیز جمهوری اسلامی حاضر نیست به علت برخی ملاحظات راهبردی نسبت به کشتار حتی محدودی از مردم در گوشهای از غرب عالم نیز بیتفاوت باشد.
3️⃣ استقامت و صراحت ثابت در برابر دشمن اصلی؛ دستگاه تبلیغاتی غرب با همه توان یکطرفه در حال روایت جنگ اوکراین و مخفیکردن نقش ریشهای غرب و به خصوص آمریکا در ایجاد بحران اوکراین هست. آنها تا حد زیادی نیز تاکنون توانستهاند که پروپاگاندای جهانی رسانهای خود را تحمیل کنند و حتی استفاده ابزاری از یکی عمومیترین جنبههای روزمره دنیا، مثل ورزش نیز غافل نشدهاند. در چنین شرایطی موضعگیری رهبر معظم انقلاب نشانه این است که با همه این جو رسانهای ایشان در نشان دادن ریشه اصلی بحران در جهان و دشمن اصلی یعنی آمریکا، استقامت و صراحت ثابت دارند.
4️⃣ تحلیل ویژه جنگ روسیه و اوکراین؛ این روزها درباره علت بحران اوکراین سخن بسیار گفته شده و تحلیلگران واقعگرا درباره نقش آمریکا نیز نکاتی را بیان کردهاند؛ ولی رهبر انقلاب راهبردیتر از این لایه نیز تحلیل کردند و بحرانسازی دولتهای آمریکا را در مافیا بودن این رژیم و ذات بحران زیست آن بیان کردند. به بیان دیگر، درک دقیقتر علل و تحلیل حادثه بحران اوکراین ریشه در ذات بحران زیست دولت آمریکا و مافیاهای سیاسی، اقتصادی و اسلحه سازی است که در درون آمریکا وجود دارد. جهان تا حوادث مهم دنیا را از این منظر تحلیل، موضع گیری و اقدام نکند، همیشه در بحرانهای ساخته شده به دست مافیاهای آمریکایی باقی خواهد ماند.
✍ #مهدی_جهان_تیغی