🚨 چند گذاره مهم در خصوص اتفاقات عراق
⭕️ اتفاقات عراق را می توان بر اساس سه گذاره زمان، مکان و عوامل ایجاد کننده تحلیل کرد
🔻 در برهه زمانی کنونی که
1⃣ تنش بین مقاومت در فلسطین و لبنان با اسرائیل در حال اوج گیری است و چیزی به پایان مهلت حزب الله به اسرائیل نمانده است که این رژیم باید تسلیم شود یا وارد جنگ که باز به تسلیم ختم خواهد شد
2⃣ شکست طرح تسلیم ایران در مذاکرات و داشتن دست برتر کشورمان در مذاکرات که طولانی شدن مذاکرات هم به نفع ما می باشد
3⃣ اوضاع خراب مزدوران و مرتجعین منطقه در یمن و برنامه انصارالله برای انتقام حمله به پایگاه پهپادی اش توسط رژیم قاصد صهیونیستی
4⃣ شکست سنگین و مفتضحانه آمریکا و ترکیه در سوریه در حملات اخیر که با پاسخ های متعدد و کوبنده جبهه مقاومت رو به رو شد
5⃣ پوشش جبهه مقاومت در سوریه و سرزمین های اشغالی توسط مقاومت عراق به صورت سایبری و پهپادی
6⃣ داشتن دست برتر روسیه در اوکراین و حمایت ایران از این کشور که با فرا رسیدن فصل سرما که چیزی هم به آن نمانده شاهد فروپاشی امپرالیسم غربی خواهیم بود که این امر در جهان مخصوصاً منطقه ما موازنه قدرت را به شدت دگرگون کرده و اسرائیل به این باور رسیده فرصت کمی برای مصون ماندن از این تغییر موازنه دارد
7⃣ برپایی پیاده روی اربعین به عوان بزرگ ترین و عظیم ترین حرکت مردم و اجتماع جهان که منجر به همگرایی شیعیان با محوریت مقاومت و دشمنی با صهیونیست خواهد شد و همچنین تشدید روحیه جهادی نیروهای مقاومت تا برای درگیری های پیشرو با توان مضاعف وارد میدان شوند
8⃣ گذر هوشمندانه نیروهای نزدیک به ایران و عناصر مقاومت از فتنه صدر تا به امروز و داشتن دست برتر در عرصه سیاسی
9⃣ درگیر کردن نیروهای مقاومت در عراق به جنگ داخلی و فتنه برای کاهش قدرت جبهه مقاومت در مواجه با رژیم صهیونیستی
تعدادی از دلایل انتخاب چنین زمان و مکانی برای بروز فتنه در عراق می باشد البته دلایل دیگری مثل مساعد بودن وضعیت عراق برای فتنه، درگیری بودن جبهه مقاومت به یک سری امورات دیگر و... نیز وجود دارد که در حوصله این نوشتار نیست
🔻 این نکته را باید تحلیل ها گنجاند که هدف این اتفاقات صرفاً اهداف سیاسی در عراق یا لغو مراسم اربعین نیست که این خطایی بزرگ است
✍ محمدمهدی شریعت
🔴 ظهور تا سقوط مقتدا صدر
✍دکتر محمد صادق کوشکی
🔹 مقتدا پسر کوچک سید محمد صادق صدر(عموزاده شهید محمد باقر صدر) پس از ترور برادران و پدرش بدست عوامل صدام، عملا رهبری جریانی را بدست گرفت که برآمده از برپایی نماز جمعه در مسجد کوفه در اواخر حکومت صدام بود.
🔹بدنبال سرنگونی صدام، مقتدا با استفاده از فضای آشفته عراق و با شعار مقابله با اشغالگری آمریکا، گروه جبش المهدی را به راه انداخت و از همان زمان بنای برخورد منفی با مرجعیت شیعه( و بخصوص آیت الله سیستانی) را گذاشت و به صورتی خودسر و ناهماهنگ با جریان اصلی شیعه در عراق و بنام جهاد با آمریکا به درگیری با دولت نوری مالکی مشغول شد تا کار به جایی رسید که رهبرانقلاب برای نجات جان او به آیت الله سیستانی نامه نوشتند.
🔹 او برای فرار از دست آمریکاییها مدتی را در قم گذراند و ماجرای پناهندگی او به قم چندین مرتبه تکرار شد و این درحالی بود که او از ابتدای حرکت خود رفتار نامناسب با ج. ا. ا و مردم ایران را در پیش گرفته و به شکل نامحسوس به پیروانش آموزش می داد.
🔹 تاریخ فراموش نمی کند زمانی که قاسم سلیمانی به همراه یارانش در شمال بغداد مشغول نبرد با باداعش بود( 2014 میلادی) مقتداصدر با هزاران نفر از پیروانش به منطقه سبز بغداد و پارلمان عراق حمله کرد و چندین روز در میدان تحریر بغداد تحصن ضد ج. ا. ا برپا کرد (با شعار صریح و اهانت به شهید سلیمانی)
🔹 پس از تشکیل حشد الشعبی، مقتدا با ایحاد مجموعه ای نظامی به نام سرایا السلام ( گروهانهای صلح) مدعی عضویت در حشد و مبارزه با داعش شد و از حقوق و امکانات حشد برای تقویت سرایا السلام بهره برد اما هیچ کمک موثری برای مبارزه با داعش انجام نداد.
🔹قدرت سیاسی مقتدا به فرصت طلبی و شناخت جامعه عراق باز می گردد. او بخشی از جامعه عراق را که به حاشیه رانده شده و مورد توجه سایر احزاب و جریانات نبودند را هدف گرفت و با بسیج آنها بدنه قوی و پایگاه رای خود را بنا کرد. اقشار فقیر شیعه که علاوه بر فقر مادی از استضعاف فکری و فرهنگی رنج می بردند با شعار مبارزه با فساد و احقاق حق فقرا از مسئولان فاسد جلب مقتدا شده و موجبات ورود او به صحنه سیاسی شدند( هرچند که جریان مقتدا در همه مواقعی که در دولت و پارلمان جای گرفتند در فساد مالی رکورد زدند اما بواسطه تقسیم برخی از دستاورد های فساد با زیرمجموعه خود، مورد تایید بیشتر حامیانشان قرار گرفتند).
🔹این جریان پایبندی به مسائل شرعی نداشته و بارها اقدام به قتل و کشتار شیعیان و مردم بیگناه عراق و حتی رزمندگان و مجاهدان حشد هم کرده است.
🔹 انگليسیها و آمریکاییها پس از شناخت این جریان و ظرفیت بالای آن برای تخریب وحدت شیعه و بر هم زدن ثبات عراق به سعودیها و اماراتیها برای کمک مالی و رسانه ای به جریان مقتدا چراغ سبز دادند و به همین علت میلیون ها دلار از منابع سعودی و اماراتی به اشکال مختلف در اختیار جریان مقتدا قرار گرفت.
🔹مقتدا شخصیتی بسیار مغرور و خودبرتر بین است و به هیچ عنوان نمی تواند کسی را برتر و بالاتر از خود ببیند و این ضعف باعث شده تا او ولایت فقیه و حتی مرجعیت عراق را هم نپذیرد و در توهم مرجعیت و رهبری سیاسی عراق غوطه ور باشد.
🔹 شکست مقتدا در تشکیل دولت و قبضه کردن قدرت پس از انتخابات اخیر عراق اورا شدیدا خشمگین کرد و پس از آن که نتوانست مانع تلاشهای چهاچوب هماهنگی جریانات شیعی برا ی تشکیل دولت شود از طریق تجمع پیروانش و تصرف ساختمان مجلس عراق خواستار انحلال پارلمان این کشور شد. اما شکست مجدد او در این مسیر باعث شد تا او برای جنگ داخلی از جانب انگلیسیها و سعودیها تحریک شود و کار جریان او به اشغال کاخ ریاست جمهوری و شروع جنگ داخلی برسد.
🔹 حرکات اخیر مقتدا آخرین تلاشهای او و جریانش بود که محبوبیت و جایگاهش را در جامعه عراق کاهش داد و او را به عنوان برهم زننده امنیت و ثبات عراق معرفی کرد. مقتدا قدرت برپایی جنگ داخلی گسترده را ندارد و حامیان او مانند بنزین به همان سرعتی که شعله ور می شوند با همان سرعت هم خاموش و پراکنده خواهند شد و در آینده نزدیک جز بدنامی چیزی از مقتدا و جریانش باقی نخواهد ماند.
❇️ این دومین باری است که مقتدا از صحنه سیاست کنار می کشد!!( این حرکت او را نباید به توبه یا تنبه او یا سرخوردگی واقعی از عالم سیاست تعبیر کرد!)
❇️ ج. ا. ا از ابتدای تشکیل جریان مقتدا سعی در هماهنگ کردن این جریان با منافع ملت مسلمان عراق نمود و در این مسیر در برابر اهانت ها و گستاخیهای این جریان صبر کرد تا شاید این جریان و رهبری آن سرعقل آمده و از راه خطا بازگردد اما مشکلات شخصیتی مقتدا و فقدان معنویت اجازه بازگشت او با مسیر صلاح را نداد و سرمایه ای که می توانست در خدمت امت اسلامی و منافع عراق بکار گرفته شود با تحریک دشمنان اسلام و عراق به عامل تخریب وحدت و امنیت عراق تبدیل شد.
در سال اول دولت رییسی، هفت وزیر به برنامه جهان آرا آمدند و سوالات انتقادی را شنیدند و پاسخ دادند.
اما در چند سال دولت روحانی حتی یک وزیر جرات آمدن به برنامه و شنیدن سوالات انتقادی را نداشت، مولاوردی هم که بعد از دوره مسئولیتش آمد، وسط برنامه فرار کرد...
🗣امیرحسین ثابتی
هدایت شده از کانال خبری تحلیلی بصیرت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مجموعه کلیپ های معاونت سیاسی سپاه
🎬 قطب نما 243 / سنجه مسئولیت
🔻از زمان مشروطه تا پايان دوران پهلوي، 40 نخستوزير بر اين سرزمين حکومت کردند. اغلب آنان دست نشاندگاني بودند که بيش از آنکه منافع ملت را هدف فعاليتهاي خود قرار دهند، در خدمت استبداد داخلي يا استعمار خارجي بودند.
🔗دریافت با کیفیت اصلی👇
https://basirat.ir/fa/news/339547
✅#بصیرت
✅#قطب_نما
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷 www.basirat.ir
💬 رهبر انقلاب، صبح امروز: نشنیدیم کسی در دولت بگوید اختیار نداریم / شعارهای انقلاب در این دولت برجستهتر شده است
حضرت آیتالله خامنهای، در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت: توفیق دیگر شما این است که این دولت از فرافکنی و بهانه تراشی احتراز کرده. مسئولیتپذیر بوده. ما نشنیدیم در این مدت از مسئولین محترم دولتی که بگویند آقا نمیگذارند کار کنیم، اختیار نداریم. از این حرفها نشنیدیم از شما. این مسئولیتپذیری خیلی چیز خوبی بود.
یکی از توفیقات شما برجسته شدن شعارهای انقلاب، شعارهای اسلام مثل عدالتطلبی، مثل پرهیز از اشرافیگری، حمایت از مستضعفان، استکبارستیزی است، اینها شعارهای اصلی انقلاب است. اینها در زبانها برجستهتر شده واضحتر شده و این خیلی چیز خوبی است. ۱۴۰۱/۰۶/۰۸
💠 شیرینی فتوای تاریخی که موقتا با دسیسه های دشمنان تلخ شد!!
🔰 اعلام کناره گیری مرجعیت عظمای تشیع در عراق حضرت آیت الله العظمی سید کاظم الحائری و اعلام رجوع به امام المسلمین حضرت امام خامنه ای به عنوان پدیده ای کم نظیر در تاریخ تشیع منشا تحولات سیاسی دینی اجتماعی بزرگی خواهد شد.
✅ با اینکه هم زمانی این اتفاق فوق العاده با حوادث تلخ عراق کام شیعه را تلخ کرد اما قطعا این فتوای تاریخی و پشتیبانی مرجعیت شیعه از امام المسلمین کام دشمنان عظمت شیعه را تلخ تر از پیش خواهد کرد!
✡ دشمنانی که سالهاست در پی دسیسه چینی و اختلاف افکنی در بین امت اسلامی بوده اند اینک مصداق فبهت الذی کفر شده اند!
ومکرو و مکرالله و الله خیر الماکرین
بمیرید از این غیض و خشم!!
✍ محمد تقی احمدی پرتو
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎦 فتنه صدری در عراق را مقایسه کنید با این قسمت کلام مختار
🥇#کارنامه_دولت_مردمی|رئیسی در یک سال دولت خود چه کرد؟
👈27 مورد از اقدامات دولت سیزدهم را بخوانید.
🔺بخشی از اقدامات دولت سیزدهم را در یک سال گذشته به مناسب هفته دولت:
1. مهار بحران کرونا و واردات انواع واکسن بیش از میزان تقاضا.
2. افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی.
3. ایجاد ساختار نسخه نویسی الکترونیکی.
4. ایجاد بیمه رایگان برای بیش از 6 میلیون نفر از افراد فاقد بیمه.
5. اجرای طرح دارویار و مدیریت در تامین و توزیع دارو.
6. حذف ارز فسادزا 4200 تومانی به عنوان عامل اصلی تورم چند سال اخیر.
7. عدم چاپ پول و جلوگیری از افزایش پایه پولی.
8. کاهش رشد نقدیندگی پس از 9 سال به میزان 6/3 درصد.
9. پرداخت 50 هزار میلیارد تومان از بدهیهای دولت قبل.
10. کاهش 28 درصدی تورم نقطه به نقطه نسبت به دولت قبل.
11. کاهش تورم بلند مدت از نزدیک 50 درصد به زیر 40 درصد.
12. افزایش 400 میلیون دلاری میزان صادرات نسبت به واردات و در نتیجه مثبت شدن تراز تجاری کشور پس از 6 سال.
13. افزایش 60 درصدی ترانزیت کالا و رسیدن به عدد 12 میلیون تن پس از 7 سال.
14. آغاز اجرایی شدن کریدور شمال- جنوب ایران به منظور کاهش هزینه های حمل نقل و افزایش عبور و مرور بین المللی.
15. افزایش 45 درصدی تعاملات تجاری با همسایگان و رسیدن به بیش از 20 میلیون کالا به ارزش 12 میلیارد دلار در طول 9 ماه.
16. افزایش 5 برابری درآمد نفتی ایران بدون برجام و FATF.
17. دهکبندی صحیح و آغاز اصلاح نظام مالیاتی و کاهش پرداخت مالیات از سوی دهک های پایین.
18. افزایش یارانهها متناسب با افزایش قیمت کالاهای اساسی.
19. آغاز مبارزه با فسادهای دستگاههای اجرایی و اقتصادی همچون فولاد مبارکه.
20. امضای قرارداد سه جانبه سواپ گاز بین ایران، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان.
21. ایجاد پایداری گازی در استانهای شمالی.
22. ایجاد پایداری در شبکه برق و قطع نشدن برق حتی در گرم ترین روزهای سال.
23. مدرن سازی نیروگاه رامین اهواز.
24. خرید 200 دستگاه لوکوموتیو از روسیه.
25. تفاهمنامه مشترک میان شرکت توانیر ایران و مؤسسه عمومی قطر در برق و آب.
26. توافقنامه در زمینه گردشگری بین ایران و قطر.
27. حضور مستقیم در میان مردم.
🔴واکنش ایران به اظهارات تحریکآمیز فرمانده سازمان تروریستی سنتکام
♦️رسانه نزدیک به شورای امنیت ملی:
🔸حضور نامشروع نیروهای نظامی آمریکا در خلیج فارس همواره موجب ایجاد ناامنی بوده است.
🔸ژنرال گوریلا فرمانده تروریستهای سنتکام روز گذشته اقدام سپاه در کنترل قایق بدون سرنشین آمریکا در خلیج فارس را غیر قانونی و بیثبات کننده عنوان کرد.
🔸اقدام به موقع نیروی دریایی سپاه در کنترل و یدک یک فروند قایق بدون سرنشین آمریکایی که ارتباطات ناوبری آن قطع شده بود از بروز حادثه دریایی جلوگیری کرد.
🔸اخیراً تعداد زیادی از قایقهای نظامی بدون سرنشین با پوشش کاوشگر از سوی نیروی دریایی آمریکا به پهنه خلیج فارس و دریای عمان اعزام میشوند که امنیت خطوط کشتیرانی را تهدید وقوع برخی حوادث دریایی را نیز بهدنبال دارند.
🔸نیروهای دریایی جمهوری اسلامی ایران برای جلوگیری از ایجاد هرگونه ناامنی و بیثباتی در خلیج فارس و دریای عمان به وظایف قانونی خود در چارچوب ماموریتهای ذاتی حفاظت و ایمنسازی خطوط کشتیرانی ادامه خواهند داد.
🔰ماجرای کاهش ۱۰۰ لیتری سهمیه بنزین چیست؟/ کدام سهمیه آب رفت.
علت تغییر سهمیه بنزین چیست؟
به نظر میرسد این تغییر و کاهش سهمیه بنزین به مساله قاچاق بنزین در استانهای مرزی مربوط میشود. اینکه دارندگان کارت بنزین با استفاده از کارت بنزین خود ماهانه ۳۰۰ لیتر بنزین آزاد را قاچاق میکردند و گاهی هم از کارت جایگاه داران استفاده می کردند
🔻 از زمان دو نرخی شدن بنزین، تمامی خودروها دو سهمیه مجزا داشتند. یکی ۶۰ لیتر سهمیه بنزین دولتی ۱۵۰۰ تومانی در ماه و دیگری ۲۵۰ لیتر سهمیه بنزین آزاد یا همان ۳ هزار تومانی.
🔻 کمتر کسی از وجود سقف سهمیه دوم خبر داشت چراکه مردم با تمام شدن سهمیه بنزین دولتی خود، با کارت جایگاهداران بنزین میزدند و از کارت یا همان سهمیه دوم خود استفاده نمیکردند.
🔻اما حالا دولت تصمیم گرفته این سهمیه را کاهش دهد و از ۲۵۰ به ۱۵۰ لیتر برساند. اما این تغییر تنها مربوط به سهمیه بنزین آزاد است و هیچ تغییری در قیمت بنزین و سهمیه ماهانه خودروها رخ نمیدهد.
🔻جلیل سالاری هم این مساله را تایید کرده و گفته پس از بررسی مشاهده کردیم تراکنشها عمدتا در سهمیه دوم بر اساس کارتهای جایگاهدار اتفاق میافتد در نتیجه سقف این سهمیه را کاهش دادیم و اگر فردی بیش از ۱۵۰ لیتر سهمیه بخواهد میتواند از کارت جایگاهداران استفاده کنند.
🔻سهمیه بنزین در کدام استانها کم شد؟
گویا این کاهش سهمیهبندی ابتدا در برخی از استانهای مرزی از جمله سیستان و بلوچستان رخ داده بود اما حالا قرار شده به کل کشور تسری پیدا کند و در تمام استانها اجرا شود.
🔻برخی معتقدند که این تصمیم مقدمه تغییر قیمت بنزین است و ممکن است سهمیه و یا قیمت بنزین به زودی تغییر کند. اما مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فراوردههای نفتی تاکید کرده که این خبر به معنای تغییر قیمت و سهمیه بنزین دولتی یا آزاد نیست و فقط سهمیه بنزین آزاد تغییر کرده است.
🔻حداقل در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ هیچ قانونی درباره تغییر قیمت بنزین وجود ندارد و دولت هم بارها اعلام کرده که حداقل در سال جاری برنامهای برای تغییر قیمت ندارد.
🔴چرا مقتدی خیلی زود کوتاه آمد؟
🔹مقتدی صدر همانگونه که پیش بینی می شد امروز در یک کنفرانس خبری از طرفداران و شبه نظامیانش خواست از منطقه سبز بغداد عقب نشینی کنند...
🔻در مورد دلایل عقب نشینی وی چند نکته باید ذکر گردد؛
1️⃣ مقتدی صدر گروهی از شیعه را روبروی اکثریت شیعه قرار داده و به همین جهت آبروی او روز به روز در حال فروکش کردن بود؛ در نتیجه اقدام امروز او هم هوشمندانه می نمود و هم از روی ناچاری برای حفظ تتمه اعتبار سیاسی اش بود .
2️⃣ بعد از بیانیه دیروز آیت الله سید کاظم حائری، مشروعیت مقتدی صدر کاملا زیر سوال رفت و او دیگر پوشش مذهبی برای اقداماتش نداشت و به همین دلیل نمی توانست خود را نماینده مرجعیت جا بزند و رفتارهای سابق خود را تداوم ببخشد..
3️⃣ در درگیری های دیروز و دیشب، نیروهای مقتدی به شدت در حال دادن تلفات و سرکوب شدن بودند و تحولات میدانی نشان میدهد سرایا السلام بر خلاف آوازه ای که از خود ساخته بود، توانایی نظامی بالایی ندارد و اگر تنش ادامه می یافت ، شبه نظامیان مقتدی ، مانند سال ۲۰۰۸ در بصره کاملا منکوب می شدند و این ابزار قهری از دست جریان صدر خارج می شد؛ در نتیجه مقتدی امروز با هوشیاری و البته از روی استیصال، از نابودی شبه نظامیانش جلوگیری کرد...
4️⃣ اعتراف امروز مقتدی در خصوص پیروی کامل از نظرات آیت الله سیدکاظم حائری را باید با گذشت زمان بررسی نمود؛ ماهها و سالهای آینده نشان خواهد داد که تا چه میزان او به مرجعیت پایبند است زیرا در بیانیه آیت الله حائری، همگان به اطاعت محض از آیت الله العظمی خامنه ای توصیه شده اند و مقتدی نیز قاعدتا بر اساس ادعای خودش باید از این توصیه پیروی کند...
➕ این که مرجع تقلید جریان صدر، رهبر جمهوری اسلامی را با لفظ " آیت الله العظمی" خطاب کرد نشان دهنده اعتقاد او به اعلمیت ایشان است..
5️⃣ رهبر جریان صدر امروز معترف گشت که حشدالعشبی دیروز یک گلوله هم به سمت طرفدارانش شلیک نکرده و به همین سبب از این نهاد قانونی امتنان داشت.
➕ حشدالشعبی عاقلانه و زیرکانه در فتنه طرفداران صدر هیچ دخالتی نکرد تا مبادا متهم به تفرقه افکنی و ریختن خون شیعیان شود.
6️⃣ به نظر می رسد تندروی های جریان صدر و اقدامات غیرقانونی آنها باعث شد وجهه آنها در بین جامعه عراق ملکوک شود و به همین دلیل بود که رهبر جریان صدر امروز یک عقب نشینی تاکتیکی انجام داد و در نتیجه به نظر می رسد پارلمان تشکیل خواهد شد و مانع اصلی تعیین نخست وزیر جدید (محمد شیاع السودانی ) رفع شده است.
7️⃣ نگارنده بعید می داند مقتدی صدر برای مدت طولانی از سیاست کنار بکشد ؛ او مدتی را صبر خواهد کرد و مجددا به بهانه ای وارد عرصه سیاست عراق خواهد شد و رفتارهای غیرقابل پیش بینی اش را از سر خواهد گرفت
در جلسه هفته های دولت سالهای متمادی، رهبری در ۴حوزه ورود می کنند:
-تقدیر از اقدامات برجسته
-تایید بعضی خط و مشی ها
-آسیب شناسی و هشدار
-ارائه راهبرد
امسال وزن تایید و تقدیر بسیار برجسته تر بود.شاید پیدایش افق تولید امید از سوی دولت راز آن باشد
✍عبدالله گنجی
🇮🇷📝 دسترسی فراپادمانی نمیدهیم
🍃🌹🍃
🔻«روزنامه ایران» که هر روز از هفته دولت را یک ویژه نامه داشته، امروز به اقتصاد رسیده و مفصلا موفقیتهای دولت در این زمینه پردخته است.
🔹 از جمله «جهش درآمدها، کاهش هزینهها» «رشد پایه پولی، ۴ برابر کمتر از قبل»، «مهار تورم از اتاق کنترل بازار پول» و ... . بگذریم از اینکه آنچه ایران در باب موفقیتهای اقتصادی دولت مینویسد، بعضا مورد نقد کارشناسان قرار میگیرد.
🔺ایران در گزارش دیگری با عنوان «دسترسی فراپادمانی نمیدهیم» به نقل از بهروز کمالوندی نوشته: «طبق قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران که مصوب مجلس شورای اسلامی است، قرار است آژانس بینالمللی انرژی اتمی حداقل نظارتها و در حد پادمانی باشد. البته اگر غربیها تحریمها را لغو کنند و به تعهدات خودشان باز گردند، ایران نیز به تعهداتی که ذیل برجام پذیرفته بود، باز خواهد گشت. ایران هیچ تعهد فرا پادمانی ندارد.»
💬 واکنش ایران به اظهارات تحریکآمیز فرمانده سازمان تروریستی سنتکام
یک مقام مطلع نظامی:
🔹️حضور نامشروع نیروهای نظامی آمریکا در خلیج فارس همواره موجب ایجاد ناامنی بوده و این روند اخیراً با بهرهگیری از قایقهای بدون سرنشین، مشکلات جدیدی را برای کشتیرانی ایمن در منطقه ایجاد کرده است.
🔻️ژنرال گوریلا فرمانده تروریستهای سنتکام روز گذشته اقدام سپاه در کنترل قایق بدون سرنشین آمریکا در خلیج فارس را غیر قانونی و بیثبات کننده عنوان کرده بود.
🔹️اقدام به موقع نیروی دریایی سپاه در کنترل و یدک یک فروند قایق بدون سرنشین آمریکایی که ارتباطات ناوبری آن قطع شده بود از بروز حادثه دریایی جلوگیری کرد.
🔹️اخیراً تعداد زیادی از قایقهای نظامی بدون سرنشین با پوشش کاوشگر از سوی نیروی دریایی آمریکا به پهنه خلیج فارس و دریای عمان اعزام میشوند.
🔹️نیروهای دریایی جمهوری اسلامی ایران برای جلوگیری از ایجاد هرگونه ناامنی و بیثباتی در خلیج فارس و دریای عمان به وظایف قانونی خود در چارچوب ماموریتهای ذاتی حفاظت و ایمنسازی خطوط کشتیرانی ادامه خواهند داد.
💬 دستور کار اصلی جلسات سران اصلاحات چیست؟
🔹 در ادامه جلسات اعتدال گرایان و سران جریان اصلاحات، شنبه ۲۹ مرداد سایت «انتخاب» از جلسه تازه روحانی، ناطق، خاتمی و سیدحسن خمینی در منزل جهانگیری خبر داد. پیش از این و در ۲۴ خردادماه ۱۴۰۱ بود که روزنامه ایران، خبر از جلسهای داد که در منزل حسن روحانی و با حضور سیدمحمد خاتمی و سیدحسن خمینی و برگزار شد (امکان اینکه در این فاصله زمانی جلسهای با حضور سران اصلاحات و اعتدالگرایان برگزار و رسانهای نشده باشد نیز وجود دارد.)
بر اساس آنچه سایت انتخاب رسانه نزدیک به روحانی به آن اذعان کرده «جلسات این جمع به صورت منظم» برگزار میشود. بنابراین برخلاف ادعای افراد نزدیک به روحانی و خاتمی نمیتوان این جلسات را گعده یا «دورهمی غیرسیاسی» خواند. انتخاب در خصوص دستورالعمل این جلسه اخیر نوشت: «در این جلسه ظاهرا به بررسی مسائل روز از جمله احیای برجام، مشکلات فضای مجازی و محدودیتهای اجتماعی، بحث حجاب و گشت ارشاد پرداخته شده است».
🔸 اصلاح طلبان و اعتدالگرایان برای بازگشت مجدد به ساختار رسمی قدرت، نیاز دارند تا در سطح سران به بازاندیشی تاکتیکی و هماوردی جبههای روی آورند تا بتوانند از یک سو زمینه ساز ائتلافهای بزرگتری شوند و از سوی دیگر در نقش یک تنظیمگر سیاسی که توانایی چانهزنی با نهادهای قدرت را دارد، ایفای نقش کند.
🔰 نیاز راهبردی جامعه عراق
✍️ حمید خوشآیند
♨️ مقتدیصدر رهبر جریان صدر دیروز سهشنبه با برگزاری نشست خبری در حنانه نجف از حامیان خود و جنبش صدر خواست تا ظرف یک ساعت ساختمان پارلمان را خالی کنند و به اعتصاب خود پایان دهند. وی تهدید کرد، اگر ظرف یک ساعت حامیان وی از خیابانها عقبنشینی نکنند از آنها اعلام برائت میکند. صدر ادامه داد: جریان صدر یک جریان منضبط و مطیع است و در صورتی که نخواهند پارلمان را تا یک ساعت خالی کنند، از این جنبش تبری میجویم. وی با تأکید بر اینکه ریختن خون شهروندان عراقی حرام است، به شدت از عناصر جنبش صدر انتقاد کرده و گفت حشد شعبی هیچ ارتباطی با آنچه رخ داده، ندارد. صدر افزود: صرف نظر از اینکه چه کسی این فتنه را آغاز کرده، من از مردم عراق بابت اتفاقاتی که افتاده است، عذرخواهی میکنم.
🔸️گزارههایتحلیلی:
1️⃣امروز هیچ چیز به اندازه حفظ انسجام ملی، اتحاد راهبردی شیعیان و در کنار این دو تبعیت از دیدگاهها و نکته نظرات مرجعیت شیعی، نیاز راهبردی عراق را تشکیل نمیدهد؛ سه اقدام مهمی که با عمل به آن میتوان ضمن برونرفت عراق از بحرانهای هفتههای اخیر، روند تشکیل دولت را نیز تسهیل و تسریع نمود.
2️⃣عراق در مرحله «بسیار حساس» قرار دارد. «هوشیاری» لازمه عبور از این مرحله خطیر است. مقتدیصدر باید دقت نظر کافی داشته باشد که مورد «سوءاستفاده» دشمنان داخلی و خارجی ملت عراق قرار نگیرد. برخی بازیگران مخرب منطقهای و بینالمللی و عناصر داخلی در حال برنامهریزی هستند تا از نام مقتدیصدر و با پوشش او، عراق را در باتلاقی از «بحرانهای پیچیده و درازمدت» فرو ببرند. تنش و بحران در عراق که نتیجه آن گسترش درگیریها، عدم تشکیل دولت و در نتیجه «بلاتکلیفی سیاسی» است، فضایی است که بیش از همه آمریکاییها و صهیونیستها از آن سود میبرند.
3️⃣فضای نامساعد سیاسی و میدانی که در هفتههای اخیر در عراق به وجود آمده است، اگر در نقطهای متوقف و یا کنتزل نشود، روند پیشبرد «طرحها و برنامههای آمریکا» در عراق را تسهیل و تسریع خواهد نمود. اگر تا چند سال پیش آمریکاییها به دنبال شکل دادن به منازعات شیعیـ سنی در عراق بودند، امروز دامن زدن به «منازعات شیعیـ شیعی» در رأس برنامههای آمریکا در عراق قرار دارد.
🔸️نکته پایانی؛ فضای سیاسی عراق به گونهای است که بدون مشارکت، همراهی و تعامل با دیگر جریانهای سیاسی موفق، نمیتوان کاری را از پیش برد و دولت تشکیل داد. در پیش گرفتن رادیکالیسم سیاسی، تمامیتخواهی، یکجانبهگرایی و بیتوجهی به مطالبات احزاب و جریانهای دیگر سیاسی در عراق، همیشه نتیجه معکوس در پی داشته است.
🔰میراث تورمی روحانی به اعتراف روزنامه اصلاحات
🗞روزنامه اصلاحطلب در متنی تحلیلی نسبت به دولت روحانی نوشت: «روحانی بزرگترین میراث تورمی پس از انقلاب را برای دولت سیزدهم به یادگار گذاشت. آمارها نشان میدهد در حالی که در پایان دولت دهم در تیر ۱۳۹۲ بدهی دولت به بانک مرکزی فقط 18/9 هزار میلیارد تومان بود، این رقم در هشت سال دولت روحانی با ۷۶۶ درصد افزایش به 163/7 هزار میلیارد تومان رسید. به عبارت سادهتر بدهی دولت به بانک مرکزی در دوره روحانی نزدیک به ۹ برابر شد. علاوه بر این، دولت گذشته در ۴ ماه اول سال ۱۴۰۰ که ماههای پایانی عملکردش بود، بیش از ۵۴ هزار میلیارد تومان پول چاپ کرد و با بیانضباطی تمام، کسری بودجه را در این مدت رفع کرد و تبعات وحشتناک تورمی آن را برای دولت آیتالله رئیسی به جای گذاشت. دولت سیزدهم تمام ۵۴ هزار میلیارد تومانی را که دولت قبل در چهار ماه نخست سال ۱۴۰۰ از بانک مرکزی استقراض کرده بود، تا پایان سال ۱۴۰۰ تسویه کرد تا مانع از بروز اثرات تورمی جدید در اقتصاد کشور و تحمیل فشار مضاعف بر معیشت مردم شود.»
🔰دو ویژگی مدیر و دولت تراز انقلاب
✍️ علی محمدی
💠 رهبر معظم انقلاب به سبک و سیاق هر ساله در هفته دولت، ضمن دیدار با رئیسجمهور و هئیت وزیران، به تحلیل عملکرد یک ساله دولت سیزدهم و بیان توصیههایی راهبردی پرداختند. ایشان در ابتدا با گرامی داشت یاد شهیدان رجایی و باهنر، این دو نفر را مدیرانی در تراز انقلاب اسلامی خواندند و سپس اقدامات و عملکردهای یک ساله دولت سیزدهم را با کلید واژه «توفیق» تشریح کردند. در فرهنگ دینی، آن جایی که خداوند به کسی توفیق میدهد، به این معناست که گرایش قلبی او به سمت امور خداپسند، آسانتر میشود و اسباب و علل حرکت در این مسیرها، برایش فراهمتر میشود. توفیق ریشه در اخلاص و کار خدایی دارد و هر آنچه اخلاص و نیت انسان خداییتر باشد، اسباب و لوازم انجام امورات نیز بیشتر فراهم میگردد. از همین منظر نگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی بر این تعلق گرفته که چون در رویکرد کلی، دولت سیزدهم خالصانه بنا و نیت زنده کردن شعارها و ارزشهای انقلاب و امام راحل را دارد، لذا خداوند به اقداماتش برکت داده و خواهد داد و نتیجه آن در تغییر رویکردهایی است که معظمله به آن اشاره کردند. در همین زمینه، رهبر انقلاب بزرگترین توفیق دولت را زنده کردن امید و اعتماد در جامعه نام بردند که نشان از اهمیت و ریشهای بودن این موضوع برای عبور از مشکلات و معضلات فعلی کشور دارد. امید، یکی از مؤلفههای حائز اهمیت در جامعه به شمار میآید که فقدان آن موجب یأس، دلمردگی و افسردگی میشود و بالا بودن آن پویایی و سرزندگی را به یک ملت هدیه میدهد و زمینهساز تغییرات و تحولاتی مثبت و رفع معضلات و مشکلات در جامعه خواهد بود.
بخش دوم سخنان رهبری اگر چه شامل توصیههای اقتصادی و اجتماعی مختلف بود ولیکن یک توصیهای که به عنوان مهمترین سرفصل بیانات ایشان قرار گرفت و قطعا سهم مهمتر و بیشتری را در رفع مشکلات کشور دارد، لزوم شکر نعمت توفیق خدمت به مردم میباشد. شکر توفیق خداوند که خود زمینهساز توفیقات بعدی است، در درجه اول با تقویت ارتباط با خدا و دعا و توسل و تضرع و انس با قرآن است و در درجه بعد با ادامه تلاش جهادی برای خدمت به مردم و البته داشتن نیت الهی و مخلصانه و پرهیز از کارهای نمایشی است که البته رهبری فرمودند که با اطلاعرسانی منافاتی ندارد.
«مردم قهرمان اصلی سرگذشت انقلاب بودند.»
هر وقتی که نظام نیاز به حضور مردم داشت، خودشان بدون اینکه کسی به آنها چیزی بگوید، حاضر شدند.
نمونههای حضور مردم:
۲۲ بهمن
روز قدس
تشییع پیکر حاجقاسم
میهمانی روز غدیر
تشییع پیکر مطهر آیتالله ناصری در اصفهان
رهبر انقلاب ۱۴۰۱/۰۶/۰۸
سؤال: چرا رهبر انقلاب اینقدر نمونههای حضور بینظیر مردم را «یادآوری» میکنند؟
پاسخ: بهجهت امیدآفرینی
عدهای - که در میان آنها، خواص و مذهبی و انقلابی و آخوند و آیتالله هم هست - دائم القا میکنند که مردم از «دین» و «انقلاب» فاصله گرفتهاند، یادآوری این حضورهای عمومیِ کمنظیر درست عکس آن را اثبات میکند. مردم از اوایل انقلاب، انقلابیتر و دیندارتر شدهاند.
✅موتور اصلی تورم در اقتصاد کنترل و مهار شده است🔰
🔷 مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت و اقتصاد دان اسلامی:
🔹 دولت در پی اصلاحات ساختاری است و چند اصلاح ساختاری را شروع کرده که کمتر دولتهای قبلی جرات میکردند به سمت آنها بروند. یکی از آنها که برای عامه مردم مشهود نیست، استقراضنکردن از بانک مرکزی است. از شهریور سال گذشته دولت از بانک مرکزی استقراض نکرد. تنخواهی که امسال در بودجه مجلس تصویب شده بود، در حداقل قلیل مورد استفاده قرار گرفت.
🔹 این تنخواه به معنای استقراض از بانک مرکزی است، چرا که دولت میداند استقراض از بانک مرکزی پایه پولی را توسعه میدهد و منشاء اساسی تورم کشور همین است. همچنین دولت جلوی برداشت بانکها از بانک مرکزی را تا حدود زیادی گرفته است.
🔹 البته دولت یک اقدام دیگری هم داشته که همان حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی است. همه صاحبنظران اقتصادی به اتفاق معتقد بودند که ارز ۴۲۰۰ تومانی منشاء رانت و فساد است. این رانت به حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر در کشور میرسید. حالا همان رانت را برداشتند و میان ۹۰ درصد مردم کشور بازتوزیع کردند، این کار مثبت است یا منفی؟
👈 علاوه بر این همین کالاهایی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی تهیه میشدند از کشور قاچاق میشدند. مردم عراق و مردم افغانستان و پاکستان و حتی مردم امارات از کالاهای یارانهای ما استفاده میکردند. ماکارونی ایرانی که در پاکستان عرضه میشد یکسوم ماکارونی اروپایی قیمت داشت. پس دیگران از آن استفاده میکردند.
⛔️همزبانی روزنامه شرق با رسانه های غربی
💠روزنامه شرق طی یادداشتی با انتقاد از سخنان رئیس جمهور، وی را متهم به بی اطلاعی از وضعیت واقعی کشور و شانه خالی کردن از مشکلات کرده است.
🔹یادداشت شرق اما نکات جالبی دارد که بیان آن شاید لبخند تلخی را بر روی لبان مردم ایران نمایان سازد:
🔹شاید از معدود دفعاتی باشد که ادعای شرق را مورد تایید قرار دهیم اما سینا رحیم پور نویسنده یادداشت روزنامه شرق به درستی مدعی زندگی در یک ایران دیگر شده است وگرنه هیچ توجیه دیگری ندارد که این روزنامه جوانان این سرزمین را که برای دفاع از جان، مال و ناموس ملت به شهادت رسیده اند را به مانند بی بیسی و منوتو و رسانه های سعودی اسرائیلی«کشته» خطاب کند.
🔹هنوز درصد قابل توجهی از مردم و اصحاب رسانه اعتراف مدیر مسئول روزنامه شرق در مورد تبدیل این روزنامه به ماشین پروپاگاندایی دولت شیخ حسن روحانی را فراموش نکرده اند، اعترافی دردناک که نشان میداد این روزنامه چگونه با فریب مخاطبان و مردم ایران به دنبال دستیابی به اهداف حزبی بوده.
🔹حال سوال تمامی مردم از نویسندگان روزنامه شرق این است؛ مگر اولین اصل یک رسانه استقلال و صداقت نیست؟پس چگونه با سواستفاده از اعتماد مخاطبین افکار عمومی را برای پیشبرد اهداف دولت روحانی هموار ساختید؟
🔹اما ای کاش شرق تنها روزنامه تحت فرمان حزب بود، همه ما تیتر های همسو با رسانه های امریکایی و عربی روزنامه شرق را بخاطر داریم ، فراموش نکرده ایم دقیقا در زمان مذاکرات دولت جدید با کشورهای اروپایی شرق چگونه با تیتر هایی همسو با رسانه های غربی دولت را تحت فشار قرار میداد و توپ را در زمین ایران قرار میداد، اما شرق باید پاسخ دهد که چرا در حال همکاری رسانه ای با دولت های غربی است؟ در حالی که میداند اگر غرب به خواسته های خود در مورد ایران برسد منافع ملی ما به خطر خواهد افتاد؟ البته شرق در کارنامه خود سابقه حمایت بی چون و چرا از برجام را نیز دارد، توافقی که صنعت هسته ای ایران را ده ها سال به عقب برگرداند و بدون هیچ فایده ای برای مردم فشار بر روی کشور را چند برابر کرد.
🔹بله آقای رحیم پور ایران ما و ایران شما بسیار متفاوت است، در ایران ما اولویت ابتدا وطن است نه کدخدا و خوشنودی بن سلمان، در ایران ما شرافت حکم می کند که برای بازی های سیاسی سرنوشت یک ملت را تحت الشعاع قرار ندهیم و از اعتماد مردم سو استفاده نکنیم.
🔹خلاصه بگویم ؛ در ایران ما، قلم شرافت دارد و نه خرید و فروش می شود و نه دروغ می گوید ، البته تنها در ایران ما...
✍صبح_صادق