🔴 #اشکال_دولت_روحانی
🔻ابراهیم اصغرزاده (اصلاح طلب):
🔻مهمترين دستاورد دولت که قابل دفاع بود، مسئله برجام بود که الان به يک وصله ناجور بدل شده است
🔹اشکال دولت روحاني اين است که چون اولويت خود را حل مسئله هستهاي و برجام گذاشت و در سال ۹۵ هم به موفقيتي دست پيدا کرد، اما باعث شد که در ساير حوزهها دست پايينتر داشته و انگيزهاي هم براي برنامهريزي نداشته باشد.
🔹بر همين اساس، با خروج آمريکا اقتصاد و سياست خارجي متلاطم شده و دولت به لحاظ سياست داخلي و خارجي چون براي تحقق اهداف خود پشتوانه کافي ندارد، باعث ميشود که يا وزراي قدرتمند از کابينه خارج شوند یا اعتراضهاي تندروها بيشتر شود.
سردار سرلشکر قاسم سلیمانی صبح امروز در اجلاسیه پایانی 6500 شهید استان کرمان با تقدیر از همه دستاندرکاران این کنگره عمیق و پربار، اظهار کرد: دست پرحکمت و مبارک رهبری را به دلیل بیانات ارزشمندشان در طلیعه این کنگره برای مردم کرمان که بیانات حکیمانهای داشتند به نیابت از همه شما میبوسیم و از خداوند طول عمر بابرکت برای ایشان خواستاریم.
https://www.mashreghnews.ir/news/940674/
🔶مایه آرامش یا روی اعصاب مردم؟
✍ محمد ایمانی:
🔹یک مدیر را با معیارهای مختلقی می شود سنجید. یکی از مهم ترین معیارها این است که ببینید او مسئله ای را حل می کند و گرهی از مشکلات کشور می گشاید، یا شخصا مسئله تولید می کند و وقت مردم و دیگر مسئولان و رسانه ها را می گیرد؟
🔹متاسفانه ویژگی مسئله تراشی و درگیر کردن فرصت ها برای برطرف کردن همان مسئله، در رفتار برخی مدیران، بر گره گشایی در مدیریت آنها پیشی گرفته است. بلد نیستند سنگی از پیش پای مردم و نظام بردارند اما مشی شان به گونه ای است که هزینه می تراشند و دیگران باید بسیج شوند تا ماجرا را حل و فصل و جبران کنند. یار شاطر نیستند اما آیا نمی توانند بار خاطر مردم هم نباشند و روی اعصابشان راه نروند؟
♦️ژست استعفای آقای ظریف، یک خبر پر سر و صدا بود که دو روز وقت مردم و مسئولان و رسانه های ما را گرفت؛ اما واجد کمترین آورده و عایدی برای مردم یا نظام نبود بلکه مایه خسارت شد. شبیه همین عملکرد را در رفتار سیاسی و رسانه ای هفتگی آقای روحانی و برخی نمایندگان مجلس می توان دید: اهتمام به دو قطبی و دوشقه کردن جامعه، مشغول سازی، حاشیه آفرینی، تزریق نگرانی و یاس و ترس، بدون ارائه خدمت یا خبری خوب به مردم.
🔹یکی هم مثل حاج قاسم سلیمانی است که خیلی اهل خود نمایی نیست. اما مردم هر وقت او را می بینند، روحیه و امید و نشاط و آرامش می گیرند. و اگر هم خود او را نبینند، خبر خدمات او و همرزمانش را که می شنوند، زبان به تحسین می گشایند و انگیزه پیدا می کنند. یا همین خدمتگزاران گمنام مردم در قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) که کارکردشان با آبادگری و خودکفایی و تولید قدرت و خدمت اقتصادی عجین شده است.
♦️ای کاش همه مدیران و مسئولان ما در نقش آفرینی مقابل افکار عمومی، به سیره امام خمینی (ره) و امام خامنه ای اقتدا می کردند: مایه امید و اطمینان و آرامش و همدلی و همت در میان مردم، و نا امیدی و ترس و انفعال در میان دشمنان.
♦️افزایش حقوق ها ناعادلانه است
«حاجیبابایی» نماینده همدان در مجلس:
🔹با مصوبه مجلس حقوق ۲۰ میلیونی ۴ میلیون و حقوق یک میلیونی ۲۵۰ هزارتومان افزایش مییابد.
🔹این اقدام ناعادلانه است.
+فکر کنید درصد افزایش حقوق مدیران برای سال بعد به اندازه حقوق 4 نفر کارگره !
+پولدار پولدارتر و فقیر در جا میزنه !
+مرسی از این که دارید قدرت خرید رو تو جامعه عادلانه بالا می برید!
🔺 دومین نشست #اون_ترامپ رسما شکست خود و پنهان هم نمی کنند
درسی برای ماست تا به سخن امام باز گردیم که:آنان هیچ حد و مرزی جز عدول ما از همه ارزشها و هویتمان نمی شناسد و راهی جز مبارزه، ایستادگی و خود اتکایی نمانده است
پیام این شکست را حتما دولت مردان ما در محاسبات لحاظ خواهند نمود
🔹ترامپ بعداز مذاکره با #اون:
"اساسا آنها (کره ای ها)میخواستند #تحریم ها بهطور کامل لغو شود ولی ما نمیتوانستیم این کار را کنیم. آنها میخواستند بخش بزرگی از تاسیسات اتمی خود را برچینند اما ما نمیتوانستیم از تمام تحریمها دست بکشیم"
منطق را ببینید کپی مواجهه با ما در #برجام
پاسخ سخنان رییس جمهور درباره FATF.mp3
5.01M
#دیدگاه_یک_کارشناس
🔻روحانی روز سهشنبه درمجمع سالیانه بانک مرکزی: "هرکس فکر میکند بدون تصویب لوایح چهارگانه مشکلی برای نظام بانکی ما به وجود نمیآید حتما مصاحبه کند و بگوید این حرف درست نیست."
🔴 پاسخ تخصصی سخنان رییس جمهور درباره FATF را بشنوید.
🎙 دکتر #مجید_شاکری
💥 در مواجهه با تمدن غرب، کدام استراتژی را باید دنبال کنیم؟:
۱. انزوا (کنارهگیری از مدرنیته)؛
۲. مدرنیزاسیون (پذیرشِ کامل مدرنیته)؛
۳. مدرنیته اسلامی (ترکیبِ اسلام و مدرنیته)؛
۴. تمدن اسلامی (انحلال مدرنیته در تمدن نوین).
🔵 استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
«سؤال این است که استراتژیِ انقلاب اسلامی درمقابلِ تمدّن غرب چه باید باشد؟ با این مدنیت مدرن که پیش روی ماست چه باید کرد؟
جوابهای متفاوتی به این پرسش داده شده است و رویکردهای مختلفی شکل گرفته است.
.
1⃣ رویکرد اول این است که ما باید بهطورکلی از این تمدن تبرّی بجوییم و سعی کنیم به هیچ وجه آلودهٔ به آن نشویم و انزوای کامل پیدا کنیم. این یک مدل است که طبیعتاً نمیتواند نسخهٔ اجتماعی باشد و نسخهٔ مقابلهٔ با آن دستگاه نیست. یعنی، اینکه آدم منزوی بشود و بهصورت همان زندگی کاملاً سنتیِ قدیم زندگی کند و از مظاهر تمدنی هم مطلقاً استفاده نکند، تقریباً نشدنی است؛ اگر هم بشود، یک الگوی عمومی نیست و برخورد فعال با واقعه نیست. نمونهاش مدلِ مقلدهای مرحوم میرزا صادق تبریزی است.
2⃣ رویکرد دوم این است که تمدّن غرب کلاً پدیدهٔ خیلی خوبی است و ما باید آن را بپذیریم و خودمان را با آن تطبیق دهیم، و حَتّی فرهنگ دینی و سنن مذهبی خودمان را به نفع آن تغییر دهیم. این پاسخِ روشنفکرهای سکولار است که تمامیتِ اندیشهٔ غربی را قبول کردهاند و معتقد به تمدّن غرب با همه لایههای آن هستند؛ یعنی از لایههای ایدئولوژیک تا فلسفی و تا لایههای علمی و صنعتی و ساختارهای اجتماعیِ آن را به رسمیت میشناسند؛ میگویند ما باید تمامیت این تمدّن را بپذیریم؛ نمیشود اقتصادش را پذیرفت ولی ایدئولوژی آن را نپذیرفت. اقتصادِ لیبرال با فرهنگِ لیبرال و با سیاستِ لیبرال هماهنگ است و اینها با لایههای عمیقترِ اندیشههای فلسفی و با لایههای عمیقتر ایدئولوژیکی یک مجموعه هستند؛ این مجموعه را بهتمامه باید بپذیریم و سعی کنیم که خودمان را با همهٔ لایههای آن وفق دهیم. من گاهی از این نظریه به «مدرنیزاسیون» و اصلاح تمام ابعاد حیات اجتماعی ازجمله قرائت دینی جامعه تعبیر میکنم؛ چون میگویند در چالش بین دینداری و دنیای مدرن ما باید قرائتِ دینی را در همهٔ عرصهها با دنیای مدرن وفق دهیم. که در دورهای سعی کردند این ادعا را در مقیاس منطق هم تئوریزه کنند. مثلاً نظریهٔ قبض و بسط میخواست پذیرش تمدّن غرب را در مقیاس منطق تئوریزه کند؛ این نظریه میگفت منطقاً معرفتی صحیح است که در دادوستدِ با علوم مدرن باشد؛ حَتّی میگفت معرفت دینی هم باید از علوم مدرن تبعیت کند. به عبارت دیگر، در تعاملِ درونیِ منظومهٔ معرفت، باید متغیر اصلیْ معرفتهای تجربی و علمی و عقلانی باشد و معرفت دینی تابع باشد.
3⃣ رویکرد سوّم که معمولاً حقیر آن را «مدرنیته اسلامی» یا اسلامی کردن مدرنیته تعبیر میکنم، میگوید لایهای از مدرنیته باید تغییر کند که آن اخلاق است؛ یعنی لایهٔ معنویت و اخلاق باید احیاء شود و به مناسباتِ دنیای مدرن ضمیمه گردد تا جامعهٔ اسلامی درست بشود. مدل آقای هاشمی همین بود و مدلِ برخی مسئولین کنونی هم همین است.
اما باید توجه کرد که مدرن شدن به این نیست که ما فقط محصولات مدرن را مصرف کنیم؛ باید انسانی که در این فضا زندگی میکند، انسان مدرن بشود؛ انسان مدرن کسی است که احساسش، عواطفش، عقلانیتش و مهارتهایش همه مدرن بشود؛ چون اصل مدرنیته روی دوش انسانهایی سوار است که مدرن شدهاند. لذا بهنظر من، تحول اساسی در دنیای مدرن، تحول انسانی است.
4⃣ رویکرد چهارم، رویکرد تمدّن اسلامی است؛ یعنی اگر «آرمانِ» ما عصر ظهور است، «افقِ» قابلدستیابیِ ما در قبل از ظهور، تمدنسازی اسلامی است.
این تمدّن چگونه ساخته میشود؟ رهبر معظم انقلاب میفرمایند اول باید انقلاب کنیم؛ این انقلاب، چون مبتنی بر یک ارزشها و دنبال تحقق یک ارزشهایی است، حتماً با جامعه جهانی درگیر خواهد شد. و این درگیری هم درگیریِ همهجانبهای است. در متن این درگیری باید شما به سمت تمدّن اسلامی حرکت کنید.
پس باید «انقلاب» کنیم و «نظام» بسازیم. این دو کار را انجام دادهایم. در ادامهٔ مسیر باید «دولت» بسازیم، و بعدش «جامعه» بسازیم و بعد «تمدّن» بسازیم. این پنج مرحلهای است که باید طی کنیم.
در این پنج گام باید با روش «استحاله» با تمدن مدرن مواجه شویم و تلاش کنیم تمدن مدرن را در تمدن اسلامی منحل کنیم (اقلاً در مقیاس منطقهای). ما در مرحلهٔ اصلِ انقلاب اسلامی این کار را کردیم. در مرحلهٔ تدوین قانون اساسی هم این کار را تجربه کردیم. در مرحلهٔ دولتسازی اسلامی هم باید همین کار را بکنیم.» (دی ۱۳۹۷)
🔹همان افراد و جریانی که در انتخابات #رئیسی رابه عنوان نماد #اعدام، #دیوارکشی،خشونت،تفکیک زنها، #زندانی_کردن و..معرفی می کردند
حالا عامل عطوفت،تساهل،گذشت،اغماض،اسلام رحمانی،بخشنده #معروفی معرفی می کنند
با جماعتی بی چشم و رو طرف هستیم که آفتاب را می پرسند اما می خواهند زیر سایه باشند
بحث شخص رئیسی نیست این رویه با اسلام سیاسی و خلاق دینی ناسازگار است و برآمده از مکتب ماکیاولی است
🔻عبدالله گنجی
#واکنش_داوودی
🔴 «داوودی» عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:
🔹هیچ تضمینی برای اصلاح و افزایش رتبه ایران در FATF نیست.
🔹دشمن ابزار جنگ اقتصادی ما را هدف گرفته است.
🔹بیش از ۴۰۰ کارشناس شاغل درFATF حدود ۳۰۰ نفرشان مرتبط با مسایل ایران هستند و رئیس کنونی آن نیز کارشناس مسایل ایران بوده و در اظهاراتش گفته اند برای اینکه تحریمها در ایران کامل شود و نتایج مدنظر را به دست بیاورند ایران باید به FATF بپوندد.
🔸در پاسخ به اظهارات اخیر رئیس جمهور مبنی بر اینکه کشور را نمیشود با ده بیست نفر اداره کرد، مجمع درحال حاضر ۴۳ عضو دارد، نه ده بیست نفر و اینکه تعداد اعضای یک نهاد تصمیم گیر اعم از اینکه ده بیست نفر باشند، ۴۳ نفر باشند یا کمتر و بیشتر اثری در روال قانونی کار نهادها ندارد.
🔹تعداد اعضای دولت ۳۲ نفر است اگر دیدگاه رئیس جمهور را مبنا قرار دهیم پس آیا میتوانیم بگوییم این ۳۲ نفر نمیتوانند برای ملت تصمیم گیری کنند؟ این دو نهاد طبق روال قانونی فعالیت میکنند.
🔴 یک دقیقه سکوت‼️
🔻اخیراً جناب آقاشیخ یوسف صانعی نامه ای برای شیخ کروبی فرستاده و در پایان مرقومه شان نوشته اند :
" از شما می خواهم اینجانب را از دعای خیر برای #حسن_عاقبت فراموش نفرمایید."!!!
🔹خواستم در این خصوص مطلبی بنویسم ولی فکر کردم با توجه به عمق این #فاجعه_معرفتی، بهترین واکنش فقط "یک دقیقه سکوت " باشد!!
خواهشاً یک دقیقه سکوت‼️
#اللهم_اجعل_عواقب_امورنا_خیرا
✍ #محمد_صادق_سلطانزاده
________________________
✅ دلیل تأمل برانگیز هفته نامه تایم درباره خوشحالی غربیها از ماندن ظریف !!!
◀️هفته نامه تایم آمریکا:
باقی ماندن #ظریف در وزارت خارجه ایران، خبر خوبی برای غرب بود زیرا کناره گیری وی، احتمال مذاکره یا دیپلماسی بین #ایران و #آمریکا را از بین می برد.
اگر استعفای ظریف قبول می شد، تاثیر مخربی بر هرگونه "آشتی احتمالی با آمریکا" و "حفظ برجام" داشت!!!
ظریف، تنها دیپلمات ایرانی است که توانایی مذاکره با همتای آمریکایی برای دستیابی به توافقی چندجانبه را دارد.
✍پی نوشت: مدل دیپلماستی!! ظریف برای غرب مفید است زیرا در این مدل هم تحریم و فشار بر ایران حفظ می شود و هم به صورت مرتب امتیازات زیادی از ایران گرفته می شود و عملا ایران تضعیف شده و مهار می شود و در عین حال چهره ملتی مرعوب و ضعیف و توسری خور از ملت ایران به نمایش درمی آید. پس طبیعی است که از ماندن چنین عنصری در رأس دستگاه دیپلماسی کشور خوشحال باشند!
Tamaddone Eslam 01.mp3
1.98M
#تمدن_اسلام_و_غرب
یک مقایسه جسورانه!
🔵 تمدن فعلی اسلامی از تمدن فعلی غرب جلوتر هست یا عقب تر؟
استاد پناهیان
🔯حقیقت و واقعیت کنوانسیونهای پولی و مالی پالرمو و...
آن دسته از مسئولان و دولتمردانی که ناخواسته بهعنوان پیادهنظام نظام سلطه عمل میکنند و برای تحمیل کنوانسیونهای غیر بینالمللی FATF ، CFT ، پالرمو و... به نظام مقدس جمهوری اسلامی تلاش میکنند و ساده لوحانه (و شاید برخی احمقانه و یا خائنانه) بر این باورند که راه حل مشکلات کشور در عقبنشینی از اصول و پیوستن ایران به این کنوانسیونهای استعماری هستند، باید یا تضمین قابل قبول بدهند که پیوستن ایران به این کنوانسیون های استعماری نظام سلطه را از تحمیل اراده شیطانیاش پشیمان میکند و یا این که از مسیر حماقت بازگشته و توجه داشته باشند که این قراردادها فقط و فقط وسیلهای برای استحاله جمهوری اسلامی ایران و براندازی مشی انقلابی ماست.
این دسته از مسئولان آیا نمیدانند که:
مفهوم واقعی و حقیقی این کنوانسیونها این است که تویوتاهای ژاپن (عضو این کنوانسیونها) با سرمایه و پول رژیم سعودی حاکم بر حجاز (عضو و ناظر این کنوانسیونها) خریداری شده و از طریق ترکیه (عضو...) و اردن (عضو...) با نظارت شیطان بزرگ آمریکا (عضو...) فرانسه (عضو...) و رژیم صهیونیستی (عضو و ناظر...) به دست تروریستهای داعش در سوریه (عضو...) و عراق (عضو...) رسانده میشد.
باید بدانند که مفهوم واقعی و حقیقی این کنوانسیونها این است که اروپا و آمریکا (نظام سلطه) نه تنها با تروریستهای سعودی و صهیونیستی کاری ندارند بلکه آشکارا به افکار عمومی جهان دهن کجی کرده و این دو یاغی تروریست را به عضویت این کنوانسیونها هم در آوردهاند.
حماقت و یا خیانت و یا خودباختگی و... تا کجا؟
🔵 قالیباف: برخی گوشت یخی را به FATF گره میزنند
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:
🔴اطمینان داشته باشید که محمدباقر قالیباف در زندگی شخصی خود هیچ کار اقتصادی و ثروت اندوزی حلال در زندگی انجام نداده و انشالله تا آخر عمر هم انجام نمیدهم
🔵در قضیه تحریمها اگر مردم باشند آمریکا را دور میزنند اما اگر دولتها باشند آب را به برجام و حل مشکل گوشت یخی را به FATF گره میزنند.
🔴 در حقیقت FATF مظهر حکم رانی جدیدی است که سرمایه داری در دنیا این را طراحی کرده و خارج از سیستم سازمان ملل است، FATF برای این طراحی شده که هر کس بر خلاف آنها حرکت کند آن را از اقتصاد جهانی محروم کنند.
👉👉 mshrgh.ir/940864
🔴این شبهات رو زود جواب بدین
شبهه درست کردن که دلار ۷۰۰۰ تومانی برای حج و مرغ کیلویی ۱۶۰۰۰برای مردم فقیر ؟
گفتم نه جانم برا مرغ و گوشت دلار ۴۲۰۰ تخصیص دادن اما اینکه تدبیر و نظارتی نیست و مدیریت جریان غربگرا ضعیف و بار رانتخواری هست و گرون بدست ملت میرسه بحثش جداست
این سالها دشمنا و منافقا و ضدانقلاب یاد گرفتن برای زدن دین و انقلاب و امنیت و مقاومت ،معیشت مردم رو مقابل اینها قرار بدن ....
بچه های انقلاب باید آمار و ارقام بلد باشن زود جواب بدن مثلا وقتی میگن پولای مملکت رو میبرن عراق و سوریه، سریع جواب بدن حدود ۹۰ درصد بودجه کشور توسط وزارت خانه های صنعت و رفاه و ارتباطات و بهداشت و....در دولت بلعیده میشه و کمتر از ۵ درصد به نیروهای مسلح داده میشه که ازین مقدار ناچیز درصد بسیار ناچیزی هم برای مبارزه با گروه های تکفیری در منطقه هزینه میشه ....
در مسائل دینی و فرهنگی هم آمار ازین کمتر هست...
شبهات دشمنان رو بی جواب نذارین مردم معمولی زود باور میکنن.
برگی از #تاریخ اسلام
🌹👇ضد تبلیغ
⚜اگرجایی برای تبلیغ یک کالا برویم و عموی ما بر خلاف ما کار کند و آن جنس را بی ارزش بنامد به احتمال زیاد کسی از ما چیزی نخواهد خرید.
🔸اگر بخواهیم گروهی بت پرست را خدا پرست کنیم که خودش چالش بزرگی است ، اثر ضد تبلیغ خودی ها چشمگیرتر خواهد بود.
⚜یک نگاه به زمان پیامبر (ص) بیاندازیم، با آن احترامی که عمو در یک نظام قبیله ای دارد، اگر بگوید حرف برادر زاده ام باطل است یا این دیوانه است در این صورت اثر تلاش برادرزاده به صفر نزدیک می شود.
🔸 از قضا عموی پیامبر در کار باطلش خیلی پشتکار داشت و با عجله خودرا به حلقه تبلیغی پیامبر(ص) می رساند و ضد تبلیغش را تزریق می کرد، مردم از گرد پیامبر(ص) پراکنده می شدند می گفتند قضیه بوداره! از همین اول پاش می لنگه.
⚜سابقه تاریخی ضدتبلیغ توسط خودی ها حتی به جایی بر می گردد که پسر نوح بر علیه او حرف میزد.
🔸 نقش ضد انقلاب داخل و خارج کشورهم اکنون چنین حالتی دارد و می تواند اثر منفی بر تبلیغ و وجهه جهانی انقلاب اسلامی بگذارد، گاهی ضد انقلاب مدتی خودش در داخل نظام مسؤلیت دارد و باز بدتر آنکه اکنون کسی در داخل نظام باشد ولی جسته گریخته به نظام انگ بزند که آزادی نیست ، عدالت نیست ، اثر چنین ضدتبلیغی تصاعدی بالا می رود ...
⚜استقامت در چنین شرایطی مایه افتخار است ، قومی که چهل سال، خون دل خورده و صبر و تلاش کرده قطعا بر ملتی که زیر سایه شاه ستمگر، از ترس سر خم کرده و در رکود و خمود به مرگ تدریجی خو کرده بود، صدها بار شرف دارد و افضل است.
🔸امروز همان ملت، هزاران مبتکر خلاق و نوآور در علم و فن آوری، با افتخار تقدیم دنیای علم کرده و سری در میان سرها شده و راست قامت به پیش می رود.
⚜فقط یادمان نرود که اثر ضدتبلیغ خودی ها بر جای خود باقی است و باید نیروی زیادی را در جهت تبلیغات گسترده داخلی و خارجی بگذاریم و این نمی شود مگر با حرکت جبهه ای و تقسیم کار و ایجاد تخصص های لازم و استفاده از پیشرفته ترین ابزار تبلیغ.
تدوین :سید محمد حسین مرکبی
🔴واکنش سردار اشتری به فیلم منتشر شده از برخورد بازیکن فوتبال با مامور ناجا
✔️سردار اشتری فرمانده ناجا:مأمور وظیفهاش را درست انجام داده است؛ آن آقا توقعی دارد که بماند، نمیشود که به هر کس دست بزنیم صدای اعتراض بلند شود که چرا! خوب نمیشود که! اقتداری برای پلیس نمیماند.
♦️برخی نهادها کمک که نمیکنند بعضاً کارشکنی هم میکنند؛ نباید در جشنوارهای که به نام فجر انقلاب اسلامی است کسانی را به عنوان الگوی جوانان مطرح کنند که نه صحبتهایش با اسم جشنواره تناسبی دارد نه پوششی که در آن حضور پیدا میکنند، به نوعی نقض غرض شده است .
#تحلیل_مذاکرات_ترامپ_و_اون
🔴 منطق رفتاری آمریکا و شکست مذاکرات هانوی!
🔻بعد از گذشت چند روز از مذاکرات دور دوم ترامپ و کیم اون در هانوی ویتنام، این رویداد همچنان در معرض قضاوت و تحلیل کارشناسان سیاسی قرار دارد. در حالی که ترامپ دلیل شکست مذاکرات ویتنام را درخواست پیونگیانگ برای رفع همه تحریمهای آمریکا عنوان کرده بود، اما کره شمالی روایت ترامپ از دلیل شکست مذاکرات ویتنام را به چالش کشید؛ وزیر خارجه کره شمالی گفته کشورش به دنبال رفع بخشی از تحریمها بوده است؛ وی درباره درباره شکست مذاکرات ویتنام اظهار داشت که آمریکا فرصتی را از دست داد که ممکن است تکرار نشود. در عین حال یکی از دیپلمات ارشد کره شمالی به خبرنگاران گفت کشورش برای «از بین بردن دائمی همه تاسیسات ساخت مواد هستهای» در سایت اتمی «یونگ بیون» آمادگی داشت و همچنین آماده بود که به بازرسان آمریکایی برای نظارت بر این روند اجازه حضور در کره شمالی بدهد. همه اینها در حالی است که کیم اون پیش از آغاز مذاکرات در پاسخ به سئوال خبرنگار که از وی پرسید آیا آماده خلع سلاح هستهای هستید؟ جواب داد: اگر چنین قصدی نداشتم، الان اینجا نبودم. با این حال ، آنچه امید به گشایش در بحران شبه جزیره کره را بر باد داد، این بود که برخلاف کیم اون، ترامپ حاضر به دادن حداقل امتیازها هم نبوده است.
🔹واقعیت آن است که بحران شبه جزیره کره به لحاظ زمانی هم اینک سال هاست که ادامه دارد و از حیث موضوع از پیچیده ترین مسائل بین المللی است، و انتظار حل و فصل آن در مدتی کوتاه منطقی نیست؛ اما از دیگر سو پاسخ و تحلیل علل شکست مذاکرات اخیر چندان دشوار به نظر نمی رسد: ایالات متحده امریکا امتیاز می گیرد اما امتیاز نمی دهد؛ این خصلت فراگیر سیاستمداران آمریکائی هاست، اما این وضعیت در زمان ریاست جمهوری نویسنده کتاب «هنر معامله»- یعنی دونالد ترامپ-برجسته تر خودنمایی می کند. ترامپ که تا پیش از تکیه زدن بر کرسی ریاست جمهوری آمریکا در کار تجارت و اقتصاد بوده است، بارها گفته بود که «در هر معامله ای ،هر طرف که بیشتر تحت فشار باشد باید بیشتر امتیاز دهد». حالا نیز وی و تیم سیاسی همراه او منطق رفتاری شان این است که کره شمالی بعد از سپری شدن چند دهه محدودیت و تحریم، در موقعیتی قرار گرفته اند که تن به هر گونه توافقی خواهند داد.
🔹در قاعده و رفتار سیاستمداران کنونی آمریکا، کره شمالی باید تمامی خواسته های امریکا را مو به مو اجرا کند ، تمام ذخایر اتمی و موشکی خود را نابود کند ، دانشمندان اتمی و موشکی خود را به امریکایی ها تسلیم کند و آنگاه «شاید» و« بعدا» اندکی از تحریم ها را بردارند. با این حال، برجام هم اکنون مایه عبرت کره شمالی شده است؛ آنها به چشم خویش می بینند که ایران بعد از توقف و از بین بردن بخش زیادی از توانمندی های هسته ای در انتظار عمل نمودن آمریکا به تعهدات خود بود که ناگهان با پیدا شدن فردی بنام ترامپ و امضاء یک متن کوتاه، کل توافق هسته ای را زیر پاگذاشت و ثمره ده سال مذاکره را هدر داد و آن مختصر تحریم هایی که برداشته شده بود، مجددا برگردانده شد. با این تصویری که کره ای ها از رفتار آمریکایی ها پیش روی خود می بینند نه تنها بحران کره حل و فصل نمی شود، بلکه بر وخامت آن نیز افزوده خواهد شد.
✍ #عزیز_غضنفری
خیانت به مردم یعنی اینکه صادقانه نگویم اجرای #پالرمو در زمان تحریم، یعنی شکست دور زدن تحریم و افزایش فشار بر مردم.
خلاصه حرف موافقان در بستر زمان این است:تحریم حق ماست و دور زدن تحریم امری زشت،غیر اخلاقی و غیر قانونی است.حکومت برود مقابل آمریکایی ها زانو بزنداما تحریم ظالمانه را دور نزنیم.البته پالرمو برای کشوری که تحریم نیست و شرایط عادی دادردبدنیست.اما تحریم بعد از توافق و عمل یکطرفه به تعهد را چه باید کرد؟
🔹شجاعترین و باسوادترین رهبر تاریخ ایران
عبدالکریم سروش به تازگی طی سخنرانی در کالیفرنیا درباره امام خمینی(ره) گفته است: اگر امروز شما را بین شاه و آقای خمینی(ره) مخیر کنند، کدامشان را میپذیرید، اگر فرض کنیم هیچ اختیاری نداشته باشیم جز اینکه یا شاه و آقای خمینی یکی را انتخاب کنیم، بنده صد درصد آقای خمینی را انتخاب میکنم. برای اینکه آقای خمینی، مردمیترین رهبری بود که در تاریخ این کشور ظهور کرد... ما در تاریخ ایران هیچ رهبری را نداریم که اینطور در دل مردم جا داشته باشد. شاه که هیچ، پدرجد شاه هم خواب اینجور پشتیبانی مردمی را نمیدیدند. مردم به هرحال یک چیزی دیده بودند، نشان یک عشقی بود، نشان یک عاطفهای بود که معطوف به یک رهبری میشد که دوستش داشتند؛ در او چیزی دیده بودند. خمینی باسوادترین رهبر این کشور بوده تا کنون؛ از ایام اولیه حکومت هخامنشیان تا روزگار حاضر هیچکس به لحاظ علمی به پای او نمیرسید. چرا؟ برای اینکه اولاً فقیه درجه اولی بود، عرفان هم خوانده بود، فلسفه هم خوانده بود. شاه قبل از آقای خمینی که بود؟ یک جوان ۲۰ ساله که از سوئیس بلند شد آمد ایران پادشاه شد. بعد از پادشاهیاش که درس و مکتب و مدرسهای نبود؛ قبلش هم حداکثر یک دیپلم، اگر آن دیپلم را هم داشت، من خبر ندارم. سوادی نداشت. در تاریخ ما آقای خمینی واقعاً یک نمونه بینظیر بود در مقام حکومتداری.»
☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️از این جماعت خیری ثبت نشده است.شاید مطالبه همین افراد باعث شوند اعضای مجمع مصمم تر موضوع را رد کنند.اما خواهشی می شود از اهل قلم و بیان آنان پرسید و صادقانه جواب دهند؟.در زمانی که تحریم حداکثری اعمال می شود و به قول بهزاد نبوی وقتی اسلحه روی شقیقه شماست وقت مذاکره نیست، با پذیرش آنچه می خواهید چطور می توان تحریم ظالمانه را دور زد؟ اگر با حفظ تحریم این مطالبه شما موجب عدم دور زدن تحریم می شود خیانت به مردمی که به خاطر تحریم در فشارند نیست؟نرمالیزاسیون را طور دیگری دنبال نمایید.
🔴 باز هم ناتمام ماند‼️
👌 مذاکرات مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره «پالرمو» بازهم ناتمام ماند
🔹لایحه الحاق به کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمانیافته فراملّی (پالرمو) با ناتمام ماندن مذاکرات اعضای مجمع تشخیص مصحلت نظام در نشست امروز هم به نتیجه نرسید و مقرر شد، مجمع در نشست آینده در این باره تصمیمگیری کند.
🔹اعضای مجمع، امروز هم در دو گروه موافق و مخالف به اظهار نظر درباره این لایحه اختلافی میان مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان پرداختند، که به علت طولانی شدن مذاکرات، فرصت به رأیگیری نهایی نرسید.
نسبت گرانی با FATF؛
فریب دهندگان و ضریب دهندگان
✍ چالش اقتصادی موجود در شکلی که مردم آن را لمس می کنند، یعنی "گرانی بی قاعده"، ربط تعیین کننده ای با فشار سیاسی خارجی ندارد. منظور از فشار سیاسی خارجی، همین فشار برای تصویب انتظارات FATF در قالب الحاق به کنوانسیون های CFT و پالرمو است.
🔹در چند هفته اخیر، برخی مدیران دولتی به ویژه شخص آقای روحانی به همراه طیفی از نشریات و سایت ها و کانال ها، تلاش پر حجمی را سامان داده اند تا به هم ریختگی قیمت ها را به عدم تصویب لوایح الحاق به پالرمو و CFT نسبت دهند و مجمع تشخیص مصلحت نظام را تحت فشار شدید بگذارند.
♦️آنها می بینند که اغلب اعضای "مجمع" حساس شده اند و نمی خواهند کلاهی که در ماجرای برجام سر نمایندگان مجلس نهم رفت و همچنان بر سر مجلس دهمی ها سنگینی می کند، دوباره با ابعاد وسیع تر بر سر ملت و کشور برود. بنابراین با ایجاد فضای سنگین و عوام فریبی، سعی می کنند افکار عمومی را از علل واقعی نابسامانی اقتصادی موجود منحرف کنند.
🔹سوء مدیریت، تعلل و برجام زدگی، رها کردن نظارت و عدم تنظیم بازار، عدم اهتمام به مبارزه با تروریسم اقتصادی و جولان سودجویان دانه درشت، و اصرار بر نپذیرفتن اشتباه در مسیر تنظیم و اجرای برجام، از علل مهم آشفتگی اقتصادی است.
♦️اما در این میان اگر باید برای فشار اقتصادی و سیاسی خارجی هم سهمی قائل شد، این سهم نه از آنِ خود فشار خارجی، بلکه متعلق به جریان #ضریب_دهنده و موثر کننده آن در داخل است. اکنون با وجود اینکه دو سال است نسبت مشخصی با FATF داریم و حداقل تا چهار ماه دیگر نیز این وضعیت برقرار است، هفته هاست به مردم چنین القا می شود که گرانی ها زیر سر عدم تصویب دو لایحه در "مجمع" است.
🔹در واقع، خود برخی دولتمردان و سیاست بازان و رسانه های ماموریت دار زنجیره ای هستند که برای فرار از پاسخگویی درباره چک بی محل برجام (و وعده های فریبنده پیرامونی آن)، به FATF و CFT و پالرمو اعتبار می دهند و مجالی فراهم می کنند تا سودجویان اقتصادی و بزک کاران سیاسی بتوانند با #بهانه_جویی بازار را مختلف ملتهب کنند. فقط برای اینکه برخی مدیران، نپذیرند در برجام (معامله نقد-نسیه) سرشان کلاه رفته و باید تغییر مسیر دهند.
♦️به عبارت دیگر، اکنون با جریان سازمان یافته ای در داخل رو به رو هستیم که برای فرار از مسئولیت و نپذیرفتن اشتباه خود حاضرند به بلوف توخالی و کم رمق دشمن، ده ها برابر ضریب دهند، صحنه آرایی کنند، موج روانی مصنوعی بسازند و دنیا را به کام غارتگران اقتصادی کنند. این مصداق ضرب المثل "در آتش نشاندن بازار به خاطر یک دستمال" است.
🔹لابد باید به هر قیمت این انگاره را به مردم حقنه کنند که اعتماد به دشمن، نه تنها خسارتی بزرگ نبوده، بلکه خدمتی حیاتی به کشور بوده و همین روند امنیت فروشی، آینده فروشی و خلع قدرت ازملت و کشور را باید ادامه داد! اگر برجام حاصل خطا بود، این بار با تعمد رو به رو هستیم.
🔴 سکوت #آیت_الله شکست‼️
🔺واکنش آیتالله آملی لاریجانی به سخنان اخیر روحانی
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام:
🔹رئیس جمهور محترم، اخیرا درباره مجمع تشخیص مصلحت نظام مطالبی را به تعریض بیان کردند که لحن ایشان قابل قبول نیست و این تعبیر که «ده، بیست نفر نشسته اند و برای مردم تصمیم میگیرند!» هم سخنی هضم ناپذیر است.
🔹چه کسی گفته که نهادهای قانونی برآمده از رای مردم نیستند؟
🔹در تمام دنیا برخی نهادها و افرادی که مسئول هستند با واسطه توسط مردم تعیین میگردند
🔹اعضای دولت و وزرا که با رای مستقیم مردم انتخاب نشدهاند/ پس باید گفت ده، بیست نفر در دولت برای یک ملت تصمیم میگیرند؟
🔹مجمع تشخیص مصلحت وظیفه خودش را انجام میدهد و ما امیدوارم اینگونه نباشدکه مسوولان عالی رتبه کشور، هر وقت باب میلشان مطلبی گفته میشود، بپذیرندو هر وقت خلاف میل ایشان باشد، بگویند ،ده بیست نفر نمی توانند تصمیم بگیرند.
🔹اگر این منطق باب شود ، فردا، مردم می توانند در مورد تصمیمات دولت هم این را بگویند.
🔹امیدواریم مطالب بیان شده دراین خصوص تصحیح و جبران شود.
#اشتباه_استراتژیک
🔴 روزنامه اصلاح طلب شرق: استعفای ظریف اشتباهی استراتژیک بود
🔻 روزنامه "شرق"در سرمقاله امروز خود با اشاره به استعفا و بازگشت ظریف به وزارت خارجه نوشت:
🔹دولت دوازدهم دولت مقتدري نيست
🔹روحانی شاخصهاي قدرت را ندارد قدرت يعني مديريت توانمنديها براي تغيير رفتار ديگران به شيوههاي معين.
🔹استعفای ظریف اشتباهی استراتژیک بود.
🔹بازگشت ظريف به وزارت خارجه پس از استعفا در افكار عمومي به ضد خودش بدل شده است.