💢اما و اگرهای افزایش نرخ ارز
🔹نرخ ارز طی روزهای اخیر، کمی روند صعودی به خود گرفته و وارد کانال ۵۴ هزار تومان شده است. این در حالی است که تقریبا در سال جاری روند ثابتی را طی کرده است.
🔸درباره دلایل افزایش نرخ ارز نظرهای گوناگونی وجود دارد، اما افزایش نرخ ارز که در حقیقت گویای کاهش ارزش پول ملی است، تابع تورم است؛ یعنی تورم سبب کاهش ارزش پول ملی و کاهش ارزش پول ملی موجب افزایش نرخ ارز میشود. با این احتساب تورم حدود ۴۰ درصدی منجر به افزایش حدود ۴۰ درصدی نرخ ارز میشود؛ قاعدتا چنین موضوعی پذیرفتنی نیست، زیرا نرخ پایه ارز بر مبنای قیمت ابتدای سال واقعی نیست.
🔹برای نمونه، با این قاعده در سال گذشته که تورم ۴۶/۵ درصدی داشتهایم، باید نرخ ارز نیز همین اندازه افزایش پیدا میکرد؛ در حالی که در سال گذشته نرخ دلار حدود ۱۰۰ درصد افزایش داشته است؛ بنابراین چون نرخ پایه در این موضوع محل مناقشه است، نمیتوان افزایش نرخ ارز را در کوتاهمدت مانند تورم انتظار داشت، اما در بلندمدت این مسئله درست است.
🔸برخی افزایش نرخ ارز را تابع تورم انتظاری میدانند،؛ در یک دستهبندی سه نوع تورم داریم، تورم از ناحیه تولید، تورم از ناحیه مصرف و تورم انتظاری؛ تورم از ناحیه تولید مربوط به افزایش هزینه تولید میشود که این تورم به نوعی تورم واقعی است، تورم از ناحیه مصرف مربوط به رقابت عرضه و تقاضاست و اتفاقی که در دی و بهمن سال گذشته افتاد، در همین راستا تحلیل میکنند و نوع سوم تورم، یعنی تورم انتظاری تابع عنصر روانی جامعه برای افزایش نرخ ارز است. از نظر این دسته از تحلیلگران افزایش فعلی قیمت ارز به دلیل تورم انتظاری است.
🔹بر اساس این نگاه، رکود چهار بازار جذب سرمایه در طول سال جاری باعث شده در این مقطع نگاهها به افزایش نرخ ارز و طلا معطوف شود. این چهار بازار عبارتند از مسکن، خودرو، بورس و طلا؛ رکود در این بازارها باعث شد که نقدینگی جامعه به سمت بانک متمایل شود ولی بانک نمیتواند جذابیت خود را حفظ کند؛ چون سود بانکی کمتر از نرخ تورم است و سرمایهدار مایل به سرمایهگذاری در بانک نیست. در این شرایط فضای جامعه به این سمت سوق پیدا کرده است که ثبات نرخ ارز دائمی نیست و به زودی ما شاهد افزایش نرخ ارز خواهیم بود، از آنجا که طلا نیز چسبندگی بالایی با نرخ ارز دارد، قیمت طلا نیز متناسب با نرخ ارز افزایش پیدا کرده است.
🔸سخن پایانی اینکه در شرایط فعلی، افزایش نرخ ارز بیشتر تابع تورم انتظاری در جامعه است و اگر این فضا از سوی مردم و مسئولان مدیریت شود و به شایعات و انتظارات افزایشی دامن زده نشود، قاعدتا شاهد ثبات نسبی در این بازار حساس خواهیم بود.
🍃🇵🇸🇮🇷🍃
✳️گل به خودی های انتخاباتی
خیلی ساده و کوتاه؛ همانها که سالها کشور را تحریم و سفرهٔ مردم را کوچک کردند و خیابانها را آتش زدند و خوبان شهر را ترور کردند، پروژهٔ مشارکت پایین در انتخابات را هم دنبال میکنند.
اما ابزار نهایی این خناسان برای قهر مردم با صندوق رأی چیست؟ دو هدف میانی دارند؛ اول اینکه رأی مردم در گذشته بیاثر بوده است. دوم اینکه در آینده هم بین این و آن تفاوتی نیست.
اما دشمن به کنار، برخی در داخل نقش گل به خودی را بازی میکنند و همین دو پروژهٔ دشمن را ناخواسته مدد میدهند.
1⃣یکم. سهم خودیها در پروژهٔ اول دشمن:
🔻دستهٔ اول کسانی هستند که تصور میکنند با تخریب و اتهامزنی و بهاصطلاح افشاگری، موجب روشنگری و رونق انتخابات میشوند و متأسفانه این اقدام زشت و زننده را هم اخیرا کلید زدند. این افراد نمیدانند که ثمرهٔ نهایی این دست اقدامات، فارغ از قضاوت اخلاقی و شرعی و قانونی، تنها و تنها تأیید گزارهٔ فساد سیستمی دشمن است که این روزها و در شب انتخابات، هر دم بدان میدمند.
توجه کنیم کسی منکر مبارزه با خطا و تخلف و فساد نیست، اما این دست اتهامات رسانهای، بدون حضور محکمه و عدلیه، آنهم در زمان کوتاه تا شب انتخابات، تنها و تنها اثبات این ادعاست که بین این و آن فرقی نیست و رأی دادن بیاثر است.
2⃣دوم. سهم خودیها در پروژهٔ دوم دشمن:
🔻دستهٔ دوم برخی از مسئولین هستند. برخی تصمیمات شتابزده در این زمان کوتاه که موجب سوءتفاهم و خطای ادراکی در جامعه میشود، فرصت را برای دشمنیها فراهم میکند. پروژهٔ دشمن این است که صندوق رأی در گذشته مؤثر نبوده است و رفتوآمد دولتها موجب اصلاحات یا توسعه نمیشود. از اینسو تصمیمات خلقالساعهای که در این زمان اندک فرصت روشنگری و اقدام رسانهای مؤثر برای آن وجود ندارد، تنها پاس گل به دشمنیهاست. چه بسا تصمیمی که بهجهت کارشناسی نیز منطقی است، اما بهجهت زمان اندک برای روشنگری و تبیین و کار رسانهای، طعمهٔ دشمن میشود.
مصادیق هر دو بخش کم است، اما کمش هم در شب انتخابات بسیار است. نمونهها را خودتان فهرست کنید.
📝مهدیان
✳️اهداف آمریکا از پیشنهاد طرح سه مرحله ای آتش بس در غزه چیست؟
آمریکا، مصر و قطر برای تبادل اسرا و آتش بس در غزه یک طرح سه مرحلهای طراحی کردند.
برخی رسانه ها از ارائه یک طرح سه مرحله ای توسط آمریکا، مصر و قطر برای تبادل اسرا و آتش بس در غزه خبر می دهند. در رابطه با این طرح و ابعاد آن ذکر نکاتی قابل ذکر است:
۱. براساس این طرح یک فرآیند دیپلماتیک چند مرحلهای و ۹۰ روزه باید اعمال شود که بر اساس آن، اقدامات نظامی متوقف شود، حماس کلیه اسرای غیر نظامی را در قبال آزادی صدها اسیر فلسطینی آزادکند، نظامیان اسرائیلی از شهرهای نوار غزه خارج شوند، آزادی تردد در نوار غزه تضمین شود، پرواز پهپادهای اسرائیلی متوقف شود و کمکهای بشردوستانه به میزان دو برابر وارد نوار غزه شود.
۲. مشکل اصلی این طرح همچنان بحث آتش بس دائم در غزه است. براساس موضع گیری اخیر آمریکایی ها، آنها موافق آتش بس در غزه است اما نه آتش بس دائم بلکه یک آتش بس موقت.صهیونیست ها نیز بارها اعلام کرده اند که موافق آتش بس دائم در غزه نیستند و اخیرا نتانیاهو نیز اعلام کرد که آتش بس دائم به منزله تقویت حماس خواهد بود.
۳. بسیاری از موارد طرح سه مرحله ای اجرا نخواهد شد. زیرا کاملا معلوم است که این پیشنهاد در جهت حمایت از رژیم صهیونیستی برای آزادی اسرا مطرح شده است. به عنوان نمونه خود صهیونیست ها بارها اعلام کرده اند که به هیچ وجه از مناطق اشغالی غزه خارج نخواهند شد. این درحالی است که یکی از بندهای این طرح خارج شدن نیروهای صهیونیست از شهرهای نوار غزه است.
۴. این طرح عملاً و علناً یک حالت تنفس برای این رژیم ایجاد خواهد کرد و علناً مسیر را برای انجام حملات آتی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی ها فراهم می کند. اصل مهم و اساسی در جنگ کنونی توقف حملات به صورت کامل و دائمی است نه به صورت موقت. زیرا این رژیم بعد از وقفه های آتش بس مجدداً با توان بیشتری به غزه حمله خواهد کرد.
۵. در میان بندهای مطرح شده در این طرح شاید بتوان گفت تنها بندی که صهیونیست ها به آن عمل کنند، همان بند توافق اسرا باشد که آن نیز به دلیل فشار داخلی شهرک نشینان صهیونیست است و به بقیه بندها صهیونیست ها جامه عمل نخواهند پوشید. زیرا در توافق موقت قبلی این امر برای همگان روشن شد.
✅ حسن روحانی رئیس جمهور سابق در واکنش به رد صلاحیت خود از سوی شورای نگهبان بیانیه داد
بخشی از بیانیه حجت الاسلام روحانی:
🔹چرا دلایل رد صلاحیت را با مردم در میان نمیگذارید؟
🔹 شورای نگهبان جریان مأیوسسازی مردم را تقویت کرد
🔹آیا شما مصلحت نظام را بهتر از مردم و رهبری تشخیص میدهید؟
🔹 معتقدم باید در انتخابات شرکت کرد اگرچه مرا هم رد کرده باشند
🔹باید با رأی دادن اعتراض کرد
🔹 از این آقایان باید پرسید آیا در این تصمیم، شما بیطرفی سیاسی را رعایت کردهاید؟
🔹شما اگر نیت سیاسی جانبدارانه نداشتید، به کدام دلیل قانونی، صلاحیت کسی که بیشترین سابقه نمایندگی مردم در نظام را داشته را زیر سؤال بردهاید؟
🔹اگر نیت جانبدارانه سیاسی ندارید و از ترس رأیآوری او خود دست به کار حذف پیشاپیش نشدهاید، چرا این دلایل را با مردم در میان نمیگذارید؟
🔹 اگر نیت سیاسی جانبدارانه داشتید، آیا این عملکرد، صلاحیت شما در نظارت منصفانه بر انتخابات را از شما سلب کرد؟
🔷جزئیات عملیات ترکیبی المغازی از زبان یک فرمانده قسامی
🔹الجزیره به نقل از یک فرمانده گردانهای قسام شاخه نظامی حماس به تشریح جزئیات عملیات ترکیبی اخیر در اردوگاه المغازی در مرکز نوار غزه پرداخت.
🔹در این عملیات طبق اعتراف رسمی رژیم صهیونیستی 21 نظامی اسرائیلی کشته شدند.
🔹این فرمانده قسامی تاکید کرد که مجاهدان ما با وجود بمبارانهای شدید و بیوقفه، از هفتهها پیش در شرق المغازی ـ محل اجرای عملیات ـ مستقر شده بودند.
🔹این فرمانده تاکید کرد که به مجاهدان اعلام شده بود با نیروهای اسرائیلی که وارد این منطقه میشوند، درگیر نشوند و منتظر شکاری بزرگ و ارزشمند باشند.
🔹منبع مذکور اشاره کرد: دشمن صهیونیستی حملات و بمبارانهای خود به این منطقه را شدت بخشید و آن را کاملا با خاک یکسان کرد تا جایی که گمان میکرد دیگر پاکسازی شده و منطقهای امن است و پس از آن نیروهای مهندسی دشمن وارد این منطقه شدند.
🔹این فرمانده قسامی بیان کرد که مجاهدان این گردانها نیروهای دشمن را که وارد این منطقه شدند، رصد کرده و با توجه به هویت و تجهیزاتی که در اختیار داشتند، متوجه شدند که نیروهای مهندسی دشمن هستند.
🔹به گفته این فرمانده، مجاهدان قسام ترجیح دادند با گروهی دیگر از نیروهای پیاده دشمن که روی یک میدان مین ایستاده بودند، تعاملی نداشته باشند و منتظر ماندند تا این نیروها کار خود را انجام داده و مواد منفجره را در داخل ساختمانها جاسازی کنند سپس آنها را با یک راکت ضدنفر هدف قرار دادند.
🔹این فرمانده قسامی گفت که این راکت همچون جرقهای عمل کرد که منجر به انفجار مواد منفجره و تخریب ساختمان شد و نیروهای اشغالگر به قتل رسیدند.
🔹فرمانده قسامی بیان کرد که همزمان با آن، یک تانک اسرائیلی نیز که مسئول تامین این نیروها بود، هدف قرار گرفت و نیروهای داخل آن کشته و زخمی شدند.
🔹در ادامه اظهارات این فرمانده قسام آمده است: پس از رسیدن نیروهای پشتیبانی دشمن و حضور آنها در میدان مین، مجاهدان ما آن را منفجر کرده و به سلامت از آنجا عقبنشینی کردند.
🔹این فرمانده قسامی تاکید کرد که دشمن صهیونیستی مناطق اطراف محل اجرای عملیات را بمباران کرد و پس از آن ماشینآلات سنگین این رژیم وارد این منطقه شده و حدود 12 ساعت در حال بیرون کشیدن اجساد کشتهها بودند.
🍃🇵🇸🇮🇷🍃
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻یک شبهه رایج
مگه خدا نمیگه لااکراه فی الدین، پس چرا اینهمه احکام اجباری داره اسلام، مثلا حجاب یا چیزای دیگه
پاسخ دکتر غلامی را بشنوید
🔴 حزبالله عراق: فریب دروغهای آمریکا را نمیخوریم
🔹مسئول امنیتی گروه #مقاومت کتائب حزبالله عراق در واکنش به گفتوگوی آمریکا با عراق درباره پایان حضور نظامیش در این کشور، گفت: مطمئن باشید این هم یکی دیگر از دروغهای آمریکاییها است و ما فریب نمیخوریم.
🔹عملیات جهانی ما علیه اشغالگران آمریکایی تا خروج آخرین سرباز آنها از خاک عراق ادامه می یابد
#عراق #آمریکا
13.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥چرا بعضیها بهسمت بیحجابی میروند
💥غلامی، استاد دانشگاه جواب میدهد
🛑اظهارات آيزنهاور درباره اهميت ايران و ابراز نگراني از احياء میلیتاریسم ايراني
🔹ژنرال آيزنهاور ۲۹ نوامبر ۱۹۵۲در نخستين مصاحبه عمومي اش پس از انتخاب شدن به سمت رئیس جمهور آمریکا گفت: گمان نمي كنم منطقه اي مهمتر از ايران روي نقشه جغرافيايي جهان وجود داشته باشد؛ ايران؛ داراي نفت است و هم در چهار راه جهان واقع شده است [حايل ميان قدرت هاي مطرح].
اگر روزگاري ايران و شوروي با هم كنار آيند، كره زمين جاي امني براي غرب (كشورهاي عضو ناتو) نخواهد بود. همچنین نباید وضعیتی پیش آید که ایران به گذشته دور خود بازگردد و یک قدرت نظامی شود. وای به وقتی که میلیتاریسم ایرانی زنده شود؛ بروید تاریخ این کشوررا بخوانید تا متوجه حرف من بشوید.
💢محتوای نامه مهم امریکا به عراق
🔹خبرگزاری رویترز از محتوای نامه آمریکا به وزیر خارجه عراق از طریق سفیر آمریکا در بغداد خبر داد.
🔸این خبرگزاری مدعی شد محتوای این نامه درباره آغاز مذاکرات اولیه دو کشور در رابطه با پایان عملیات ائتلاف بین المللی تحت رهبری آمریکا در عراق است.
🔹این خبرگزاری در عین حال تاکید کرد که این روند ممکن است چندین ماه تا سالها طول بکشد، بنابراین خروج نیروهای آمریکایی قریب الوقوع نیست.
🔸از سوی دیگر سی ان ان ان به نقل از منابعی نوشت که انتظار میرود که واشنگتن مذاکرات خود را با بغداد در خصوص آینده حضور نظامی آمریکا در عراق به زودی آغاز کند.
🔹سی ان ان به نقل از مقامات آمریکایی همچنین با اشاره به حضور نیروهای این کشور در سوریه گفت که این کشور قصد ندارد نیروهای خود از سوریه را خارج کند و این موضوع در دست بررسی نیست.