🔴وزیر خارجه روسیه:
🔸به دلیل بسته بودن زنگزور ارتباط در منطقهی قفقاز دشوار شده است/این کریدور باید سریعتر ایجاد بشود.
🔸رهبر جمهوری اسلامی ایران، آیت الله خامنه ای بارها درباره بازشدن گذرگاه زنگزور و اتصال قره باغ تصرف شده توسط آذربایجان و جمهوری نخجوان و از دست رفتن مرزهای زمینی ایران با ارمنستان هشدار داده و گفته ایران به این تحرکات پاسخ می دهد.
🔹ایجاد راهگذر زنگزور، شرق را به غرب و آذربایجان را به ترکیه و اروپا متصل می کند و موقعیت استراتژیک ایران و دست برتر ایران در اتصال غرب و شرق را از بین می برد.
🔸ایران حالا به اشتباه استراتژیک خود در دفاع از آذربایجان در تصرف قره باغ و از دست رفتن این منطقه برای ارمنستان پی می برد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴گنجی: پزشکیان قرابت گفتمانی با جریان اصلاحات ندارد.
🔰هم خودکفا نباشیم؛ هم دشمن تحریم کند!
🔹عباس آخوندی، وزیر مسکن دولت روحانی و از حامیان انتخاباتی پزشکیان طی یادداشتی که کانال تلگرامی امتداد آنرا منتشر کرد دست به یک انتقاد عجیب گفتمانی از دولت جدید زد.
🔹آخوندی در یادداشت خود نوشته است: ایران درگیر صدها مشکل و گرفتاری اقتصادی است. چون تورم بالا و مزمن، کاهش قدرت خرید مردم، بیثباتی پولی و مالی، افزایش نرخ ارز، بحران بانکی، بیکاری، رشد منفی سرمایهگذاری، فقر و دهها مساله دیگر. لیکن ریشهی آنها دو مساله اصلی است: کسری بودجه که چاپ پول را در چهل سال گذشته سبب شده و غلبه توهم خوداتکایی و یا خودکفایی بر سیاست تجارت آزاد.
🔹او میافزاید: اگر دولتمردان تا حدی به پیامدهای چاپ پول آگاه شدهاند؛ و در انتصابات دولت چهاردهم نیز کموبیش اثر آن را میتوان دید، در انتخاب وفاداری به سیاست ضدتوسعهی خوداتکایی که بلای جان اقتصاد ایران است همچنان در بیراهه هستند!
🔹آخوندی مینویسد: اصلیترین مأموریت اقتصادی نهاد دولت در ایران با توجه به موقعیت ژئوپلیتیک کشور که چهارراه جهان است، باید توسعهی تجارت آزاد باشد. در حالیکه ضرورت دارد دولت با پایش فرایندهای تجاری کشور، هر جا مانعی بر رشد تجارت دیده شد سریعا آن را مرتفع کند، سیاست خودکفایی مبتنی بر ایجاد مانع بر تجارت انتخاب شده است. این یعنی همچنان اجبار ملت به رفتن در صف خرید خودرو بد کیفیت در برابر خود رو ایمن به نفع سوداگران نهادی و... سیاستی صددرصد ضدتوسعه.
🔹قبل از هرچیز؛ مردم و مخاطبان محترم باید بدانند که یکی از مؤلفههای اصلی در سواد رسانه و پر کردن حافظه از اطلاعات و تحلیلهای صحیح؛ شنیدن تحلیل از جانب تحلیلگران، سیاسیون و مدیران دارای کارنامههای خوب است.
🔹آقای آخوندی هم یک رجل سیاسی و مدیریتی است که نگاهی به کارنامه او در فتنه سال ۸۸ و در دوران مدیریت وزارت مسکن نشان میدهد در هیچیک از این ۲ عرصه معدل خوبی بهدست نیاورده است.
🔹و اما مسئله خودکفا شدن...
کسانی مثل محمود سریعالقلم و عباس آخوندی صراحتا مخالف این سیاست عقلانی هستند.
🔹امثال این دو نفر در جبهه اصلاحات توضیح نمیدهند که اگر کشور روزی محتاج یک کالای غیر استراتژیک شد؛ شبکه سلطه جهانی با ایران چه خواهد کرد؟
🔹اینان نمیگویند اکنون که نظام سلطه در کالاهای استراتژیک ایران را با تحریم گسترده مواجه کرده است؛ چه راهکار دقیقی برای رفع این مشکل به جز اقتصاد مقاومتی و "خودکفا شدن" ولو با هزینه بیشتر وجود دارد؟
🔹البته آقایان روحانی و ظریف به نمایندگی از اینان تز برجام و گره زدن رفع مشکلات کشور به توافق نهایی با غرب را پیش بردند که همه دیدیم ماحصل آن "خسارت محض + هیچ" بود.
🔹یعنی نظام سلطه نشان داد که دست از دشمنی با ایران برنمیدارد و به عزم توافق و رفع مشکلات نیز به چشم "کرنش ذلیلانه" در مقابل خودش مینگرد.
🔹باز میگردیم به آن سؤال عقلانی و آن اینکه امثال سریعالقلم و آخوندی باید پاسخ بدهند اگر کشور در یک کالای استراتژیک یا غیر استراتژیک دچار کمبود شد؛ آنگاه آیا باید کشور را تسلیم بیگانه کرد یا اینکه از هماکنون و با تز امتحانپسدادهی خودکفایی از بروز چنین فاجعهای جلوگیری کرد؟!
🔹تأسف اینجاست که امثال آخوندی نه تنها به این سؤال عقلانی پاسخی نمیدهند بلکه حتی اگر متحد انتخاباتی خودشان هم به قدر سر سوزنی معتقد به خودکفایی باشد یا نخواهد کشور را تسلیم بیگانه کند؛ بدینسان که میبینیم به او میتازند و بیواهمه از امیدهای مردم برای روی کار آوردن یک دولت و گفتمان جدید؛ نهال نوپای دولت جدید با همه امیدهایش را به زیر دست و پا میکشانند.
تغییر در میز ایران!
🔹براساس شواهد و قراین، کاخ سفید به دنبال آن است تا پاسخ ایران به ترور شهید هنیه را دچار اخلال در ادراک آن کند. همزمان با تلاش آمریکاییها برای کنترل پاسخ ایران، حوادث قابل توجهی در مناطق اشغالی روی داده است، از جمله آن تغییر دوباره در میز ایران در موساد است.
🔸برخی منابع عبری از جابهجاییهای مکرر در میز ایران در موساد پس از عملیات وعده صادق خبر دادهاند تا جایی که گفته شده است «یوسی کوهن» رئیس سابق موساد به عنوان مسئول میز ایران از امارات به تل آویو فراخوانده شده و مسئولیت جدیدی را پذیرفته است.
🔹قرار بود این افسر اطلاعاتی موساد ردای سیاست پوشیده و با عادیسازی در انتخابات آتی پارلمانی در مناطق اشغالی شرکت کرده و راهی کنست شود، اما حالا بار دیگر مأموریت جدیدی به کوهن ابلاغ شده است.
🔸بازگشت کوهن به موساد از یک سو و نیز تکاپوی «ویلیام برنز» رئیس سازمان سیا برای سوزاندن مکرر اطلاعات استراتژیک از سوی دیگر حکایت از آن دارد که طرحی جدید روی میز قرار گرفته است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷🇵🇸
﷽
🎥 ماجرای جدا شدن منطقه استراتژیک آرارات از ایران به دست رضا شاه خائن
🍃🌹🍃
🇮🇷🇵🇸
﷽
📝 #تبیین_کنید | با توجه به تحولات اخیر در سرزمینهای اشغالی و تلاشهای جاری برای برقراری آتشبس نکات زیر ارائه میشود:
🍃🌹🍃
1⃣ سران رژیم صهیونیستی بویژه نتانیاهو با وجود حضور نمادین در مذاکرات آتش بس، با ارائه شروط غیرقابل اجرا عملا مانع توقف جنگ و کشتار جمعی مردم غزه شدهاند. سران صهیونیستی با ژست صلحطلبانه در واقع بدنبال ایجاد انسجام داخلی و خرید زمان برای بقا و به نفع رئيس این رژیم هستند.
2⃣ تلاش ظاهری کشورهای غربی بخصوص آمریکا برای توقف درگیریها و آتشبس عمدتا مصرف داخلی و یا انتخاباتی داشته، بنظر میرسد تاکتیکی است برای کمک به رژیم اشغالگر و مدیریت تبعات گسترش بحران در منطقه برای این رژیم. مقصرنمایی حماس برای تحقق نیافتن آتشبس در همین چارچوب قابل تحلیل است.
3⃣ درحالی که اقدام تروریستی اسرائیل در به شهادت رساندن نخست وزیر پیشین فلسطین در قلمرو جمهوری اسلامی ایران با مجازات حتمی رو به رو خواهد شد، اما دولت ایران با لحاظ شرایط و مصالح مردم ستم دیده #فلسطین، آماده حمایت از آتش بس مورد توافق حماس است.
4⃣ اقدامات تنبیهی اخیر نیروهای مقاومت در قلب فلسطین اشغالی از جمله تلآویو، در نوع خود کمسابقه بوده، مناسب است در اطلاع رسانی و انتشار اخبار آن مورد توجه ویژه قرار گیرد.
🔺این توییت #سعید_محمد را بخوانید و سپس کامنت های طرفداران جلیلی و رائفی پور و پایداری و مصاف زیر این توییت را مرور کنید. سعید محمد دیگر انقلابی نیست، یا حلقه حضرات هر روز تنگ تر میشود؟!
سه سال با تمام توان به دستاوردهای سیاست خارجی دولت سیزدهم حمله کردند؛
از صادرات نفت به چین بگیرید تا تجارت گاز با روسیه و صدور تجهیزات به ونزوئلا،
و در آخر وزیر پیشنهادی نفت در مجلس گفت:
«در حوزه #دیپلماسی_انرژی، راه شهید رئیسی را ادامه میدهیم»
✅رأی اعتماد کامل به کابینه پزشکیان نشانه چیست؟
🔺پیش از انتخابات رسانه های معاند مدعی بودند که تایید صلاحیت پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم برای گرم کردن تنور انتخابات است و نظام اجازه نخواهد داد او رییس جمهور شود!
🔺 متأسفانه برخی از آن ۶۰ درصدی که در مرحله اول در انتخابات شرکت نکردند هم به این تحلیل باور پیدا کردند ، اما پیروزی دکتر پزشکیان نشان داد این باور غلط هیچ جایگاهی در نظام جمهوری اسلامی ایران ندارد.
🔺در فاز بعدی ضد انقلاب مدعی شد که پزشکیان کابینه ای رادیکال را معرفی و قالیباف و جلیلی اجازه تشکیل کابینه مناسب را به پزشکیان نخواهند داد. اما این گزاره ضد انقلاب هم با معرفی کابینه معتدل توسط رییس جمهور منتخب و رای اعتماد مجلس ناکام ماند.
🔺پیام دیگر رای اعتماد کامل مجلس را باید در عقلانیت مجلس انقلابی یا همان گمشده این روزهای عالم سیاست جست، چرا که علیرغم تبلیغات منفی جریان معاند و حتی اصلاح طلبان رادیکال، این مجلس به دور از نگاه جناحی و سیاسی و با هدف وفاق ملی و خلع سلاح کردن خناسانی که نانشان در ایجاد اختلاف و انشقاق بین قواست در فضایی کاملا دموکراتیک و مردم سالارانه این تصمیم جمعی را گرفتند. کاری که سال ۷۶ با مدیریت رقیب خاتمی ( ناطق نوری) انجام شد ،اینبار توسط رقیب پزشکیان ( قالیباف) صورت پذیرفت تا برگ زرینی بر عقلانیت مجلس انقلابی باشد.
موضوعی که در جنگ شناختی ، عکس آن از سوی جریان اصلاحات علیه جریان انقلابی در جامعه تزریق می شود امروز مهر باطل خورد.البته اگر قدر دانسته شود.
✍ سعید میرزایی
🇮🇷🇵🇸
﷽
📝 #تحلیل_و_تبیین | کنش فعال و اثربخشی در سیاست خارجی ایران
🍃🌹🍃
🔻کشوری که در منطقه آشوب و تهدیدات فزاینده قرار دارد، به گونهای اجتنابناپذیر نیازمند آن است که زمینهی لازم برای شکلگیری «دولت قوی» را بهوجود آورد. ویژگی دولت قوی آن است که قادر باشد تا زمینههای لازم برای «انسجام درونی»، «اثربخشی پیرامونی» و «تحرک ژئوپلیتیکی» را در دستور کار قرار دهد.
🔹هرگونه اثربخشی ایران در محیط منطقهای و سیاست بینالملل در شرایطی حاصل میشود که اولاً زمینههای لازم برای «بازدارندگی تاکتیکی» و «بازدارندگی راهبردی» ایران فراهم گردد. کشوری که در چنین سطحی از قدرت واقع شود، بهگونه اجتنابناپذیر قادر خواهد بود تا سیاست «موازنه قدرت» و «موازنه تهدید» را دستور کار خود قرار دهد.
🔸تاریخ نظام بینالملل بیانگر این واقعیت است که کشورهایی توانستند در فضای «پیچ تاریخی» معادلهی قدرت مؤثر را شکل دهند که از قابلیت، اثربخشی و همچنین انگارهی علمی برای عبور از «نقاط عطف تاریخی» را در دستور کار قرار داده باشند.
🔹معادلهی کنش رفتاری کشورها در اواسط دههی سوم قرن ۲۱ تابعی از معادلهی «فناوری شبکهای» و همچنین «هوش مصنوعی» خواهد بود.
🔺اولویتهای اصلی هر کشوری را حوزهی همسایگان و همکیشان تشکیل میدهند. روندهای سیاست خارجی ایران بدون توجه به قالبهای همسایگی، تمدنی و هویتی مطلوبیت و نتیجه چندانی نخواهد داشت.
✍ابراهیم متقی، استاد دانشگاه تهران
🔍ادامه را بخوانید👇
khl.ink/f/57390
#روشنگری | #اربعین
🔴 نکات نبویان نماینده مردم تهران از رای آوردن همه کابینه پزشکیان
۱. به چند وزیر پیشنهادی که در سوابقشان،فتنه گری علیه مردم و نظام بوده است، رای مخالف دادم
۲.گرچه برخی وزرای پیشنهادی که سابقه فتنه گری داشتند، در روزهای اخیر به مراکز امنیتی کشور تعهد دادند که دست از فتنه گری وتقابل با مردم ونظام در حوادث بردارند اما در جریان باشند که نیروهای انقلابی رفتارهای انها را رصد خواهد کرد
۳.نمایندگان مجلس آزمون سختی را در مقابل چشمان تیزبین مردم عزیز ایران، پس دادند
۴. شاید در کمتر دوره ای کل کابینه رای آورده باشند، مثلاً مجلس به همه وزرای پیشنهادی شهید رئیسی رای نداده است
۵. سراغ ندارم هیچ رئیسجمهوری برای پیشبرد کارهایش، تا این اندازه از رهبری هزینه کرده باشد
۶. مردم عزیز باید توجه کنند که ناتوانی وزرای دولت آقای پزشکیان نباید به پای نهج البلاغه یا رهبری نوشته شود
۷. با رای اعتماد مجلس به همه وزرای پیشنهادی، بهانه همیشگی این طیف که «نمی گذارند کار کنیم» از بین رفته است
۸. مردم به وظیفه خود عمل کردند و به آقای پزشکیان رای دادند، مجلس نیز با همراهی بیش از حد متعارف، وظیفه خود را عمل کرده است، حالا نوبت دولت پزشکیان است تا با این پشتوانه ها صرفا به فکر خدمت به مردم باشد، و از حاشیهها بپرهیزد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ فعال رسانهای بریتانیایی بررسی میکند:
📍حمله پیشین ایران به اسرائیل چه اطلاعات ارزشمندی نصیب تهران کرد و چگونه ایران میتواند دوزخی ویرانگر برای اسرائیل رقم بزند؟
باسلام و ادب
در مورد رای اعتماد به وزرای پیشنهادی جناب آقای پزشکیان چند نکته را باید توجه قرار دارد.
۱. آنچه باید مد نظر نیروهای انقلابی قرار بگیرد این است که رئیس جمهور منتخب فردی است از جناح اصلاح طلب با بدنه نخبگی خاص خود و و بدنه اجتماعی ویژه خودش، پس نباید انتظار داشت، وزرای پیشنهادی در تراز وزرای دولتی مانند دولت آیت الله رئیسی باشد، بنابراین باید انتظارت و مطالبات خود را در همین میزان تنظیم و مطرح کنیم.
۲.با توجه به مطلب ارائه شده در بالا می توان گفت با توجه به هماهنگی انجام شده بین آقای پزشکیان با نهادهای امنیتی و عدم معرفی افراد تند مسئله دار که می توانست در این شرایط اقتصادی کشور موجبات دامن زدن به ناآرامی و تنش در مجلس و بیرون آن نماید و با توجه به توقعات و انتظارات برخی از رئیس جمهور در معرفی افراد مسئله دار داشتند و همچنین عدم تمکین آقای پزشکیان با انها می توان گفت که وزرای مطرح شده در در تراز نسبتا قابل قبولی قرار دارند.
۳. اینکه رئیس جمهور با گفتگو و هماهنگی با جریانات مختلف و همچنین مجموعه های مسئول در این خصوص، نشان داد که اعتقاد به وفاق ملی صرفا یک شعار دهان پرکن برای ایشان نیست و ایشان برای تحقق آن عزم راسخ دارد، قابل تقدیر است و امیدواریم با این دست فرمان، بسیاری از توطئه های دشمنان در به آشوب کشیدن کشور و ایجاد هزینه و چالش برای نظام ناکام بماند و کشور در مسیر رشد و بالندگی و اقتدار بیش از پیش باسرعت مناسب به حرکت خود ادامه دهد.
۴.اینکه مجلس تلاش کرده در ایجاد وفاق ملی با دولت همکاری مناسبی را انجام دهد قابل تقدیر است و امیدواریم در این هماهنگی و وفاق بین این دو قوه بتواند زمینه طرح بهانه جویی هایی که برخی دولت ها که تحت واژه نمیگذارند از خود سلب مسئولیت می کرده اند را بگیرد.
۵.اما کلامی هم با برخی از نیروهای انقلابی که در ذکر محاسن گرفتن رای برای تمامی وزرای پیشنهادی از مجلس ، دست از پا نشناخته و هیچ نقدی را بر نمی تابند، ضمن مثبت ارزیابی کردن نسبی این قضیه عرض می کنم، مواظب باشید از هول حلیم در دیگ نیوفتید، چون به هر حال دولت دولت اصلاطلبان است و حداقل دوران ریاست جمهوری آقایان خاتمی و روحانی و چالش ها و انحرافات انها را فراموش نکنید وانچنان تایید صد درصدی نکنید که در آینده، بسیاری از اندیشه و عملکرد منفی انها به حساب شما گذاشته نشود.
سید جلال حسینی
🔴حسین شریعتمداری خطاب به پزشکیان: ادعای خودتان را درباره انتخاب تمام وزرا با هماهنگی رهبری پس بگیرید/ دشمنان تابلودار نظام سوءاستفاده کرده اند
🔹حسین شریعتمداری در روزنامه کیهان نوشت:
◀️ جناب پزشکیان در جلسه علنی دیروز مجلس و پیش از آن نیز به تلویح و گاه به تصریح فرموده بودند که در انتخاب تمامی وزرا با رهبر معظم انقلاب «هماهنگی» شده است! این ادعای ایشان بلافاصله به دستاویز و بهانهای برای دشمنان تابلودار نظام تبدیل شد که با استناد به اظهارات آقای پزشکیان، مردمسالاری و جایگاه مجلس و حتی اختیارات رئیسجمهور را در جمهوری اسلامی ایران به زیر بکشند!
🔰 خداحافظی با وزیری که دیپلماسی انرژی را احیا کرد
🔸وزارت نفت جواد اوجی دیروز به پایان رسید و حال یک کارنامه ۳ ساله از او باقی مانده. اگر از امور و آمار روتین گذر کنیم، در حوزه دیپلماسی انرژی یک تغییر ریل اساسی رخ داد، به گونهای که حتی محسن پاکنژاد وزیر جدید نفت نیز خود را دنبالهروی آن معرفی کرد.
🔸افزایش تولید نفت یکی از اقدامات مثبتی بود که از ۲.۱ در خرداد ۱۴۰۰ به ۳.۴ در تیر ۱۴۰۳ رسید و ۱.۳ میلیون بشکه در روز افزایش داشت. البته این اتفاق به پشتوانه بازارسازی نفت و افزایش ۱۵۸ درصدی میانگین سالانه صادرات نفت و رسیدن به عدد ۱.۵۵ میلیون بشکه در روز رخ داد.
🔸در این دوره صنعت نفت ایران با حضور در پروژههای خارجی از تعمیرات پالایشگاه ونزوئلا و صادرات فراورده و تجهیزات در بازار کارائیب تا صادرات کاتالیست به روسیه، به یک صنعت بینالمللی تبدیل شد و در هر سفر خارجی، صدور خدمات فنی و مهندسی ایرانی یکی از محورهای اصلی گفتگو بود.
🔸امضای ۲۵ قرارداد به ارزش ۱۰.۴ میلیارد دلار و ۶۶ تفاهمنامه به ارزش ۶۲ میلیارد دلار با کشورهای خارجی آن هم در شرایط تحریم یک رکورد بیسابقه محسوب میشود.
🔸امضای ۳.۵ میلیارد دلار قرارداد توسعه میادین با روسیه و افزایش ۲۰۰ هزار بشکهای تولید نفت در تعامل با روسها، ۲ برابر شدن فروش نفت به چین نسبت به دوره برجام و جهش صادرات خدمات فنی و مهندسی از هیچ به ۱.۵ میلیارد دلار از نکات جالب توجه است.
🔸احیای روابط گازی با ترکمنستان و پاکستان، وصول بخشی از طلب گازی از عراق، فروپاشی ادعای ۳۲ میلیارد دلاری کرسنت، بازگشت اموال بابک زنجانی و امضای توافق راهبردی انتقال گاز از روسیه تنها مرور تیتروار برخی از این اقدامات است./ خط انرژی
📝 #یادداشت_سیاسی | کابینه چهاردهم
▪️نمایندگان مجلس به همه وزرای پیشنهادی دولت رأی اعتماد دادند. حتماً در این ماجرا نشانه همدلی مجلس و دولت هویداست که امیدواریم مردم عزیز ایران به زودی شاهد ثمرات این همدلی🤝 باشند. اما جلسه رأی اعتماد کابینه #دولت_چهاردهم نکات قابل ملاحظه ای را داشت که به جهت تنویر افکار بایستی آن ها را طرح کرد.
🔷احترام به جمهور
🔹برخی از وزرای جناب رئیس جمهور، پیش از این، مواضع و عملکرد تندی داشته اند و آنجا که نتیجه انتخابات علیرغم میل شان بوده است توان احترام به آن انتخابات، رأی مردم و منتخبین را نداشته اند. لذا با باور به ارتجاعی بودن چنین مواضع و رفتاری، امروز همگی با هر سلیقه سیاسی بایست برخلاف مشی چنین افرادی به رئیس جمهور منتخب و کابینه پیشنهادی اش احترام بگذاریم و موفقیت آن ها در خدمت به مردم را آرزو🤲 کنیم.
🔶هزینه رهبری
🔸اقدام آقای پزشکیان در جلسه رأی اعتماد در نسبت دادن معرفی وزرا به مقام معظم رهبری در ذهن افراد کم اطلاع و بی اطلاع دو پیامد دارد،
۱- درصورت عدم رأی نمایندگان به وزرای پیشنهادی، این به معنای تقابل مجلس با رهبری بود.
۲- و اکنون با رأی آوری همه اعضای کابینه، مسئولیت متوجه رهبری است نه رئیس جمهور.
اما توجه به مشی رهبری ناقض چنین تحلیل های است.
🔷مشی رهبری
🔹این که رهبری در بین چند گزینه پیشنهادی رئیس جمهور ، نظر مشورتی دهند چندان دور از ذهن نیست اما مشی رهبری به هیچ عنوان معرفی فرد نیست. لذا نسبت دادن انتخاب وزرا به رهبری آن هم به گونه ای که کلیت کابینه با ایشان هماهنگ شده است یک بی اخلاقی از سوی رئیس جمهور است.
لذا باتوجه به مطلب اخیر، مسئولیت این کابینه در درجه اول متوجه شخص رئیس جمهور و در درجه دوم متوجه نمایندگان مجلس است.
🔶بی اعتمادی در پی رأی اعتماد
🔸مجلس دوازدهم علیرغم همه ی سوابق سؤ و تند افرادی همچون ظفرقندی و صالحی امیری، به آن ها رأی اعتماد داد، چهره هایی که ثابت کرده اند چندان متخلق به آداب و معاشرت سیاسی نیستند و فرآیندهای سیاسی و قوانین را مادامی پذیرا هستند که مطابق میل شخصی و حزب سیاسی شان باشد؛ در غیر این صورت رفتار متفاوتی از خود بروز می دهند. رأی اعتماد به چنین اشخاصی، کاهش اعتماد به برخی نمایندگان را به دنبال خواهد داشت.
🔷نادیده انگاری معیارها
🔹نشست و برخاست و تعامل با سلایق مختلف در عرصه سیاسی امری پذیرفته است اما این تعامل هیچ گاه نبایست منتهی به نادیده انگاری معیارها شود، ضمن این که انتظار شناخت و رعایت اصول و معیارها از افرادی در سطح نمایندگی مجلس بیش از دیگران است. لیکن رأی به وزیری که به هنگام شعله فتنه ها نه تنها همتی بر خاموشی آتش🔥 نداشته است که از آتش بیاران معرکه بوده است قابل تأمل است.🧐
این رأی نشانگر این است که نمایندگان مجلس در تشخیص و تفکیک بعضی مسائل موفق نبوده اند که مثال بارز آن این است که وفاق و وحدت منافاتی با رعایت استانداردها و معیارها ندارد.
🔶موقعیت پرتناقض
🔸رأی اعتماد به وزیری که مجلس را فاقد مشروعیت می داند نیز موقعیت جالبی را ایجاد می کند، یک موقعیت متناقض (پارادوکسیکال)،
هم برای آن وزیر، که در طلب کسب رأی اعتماد از مجلسی است که آن را مشروع نمی داند.
هم برای آن مجلس که به چنین وزیری رأی اعتماد می دهد.
این یک تناقض سیاسی است که برای ناظرین پیام هایی را دارد که ...
بگذریم.
فقط از نماینده ای که گاه بر سر انتصاب یک مدیر شهری که در حیطه وظایف نمایندگی اش هم قرار ندارد، شهری را مشغول می سازد انتظار است بر سر انتخاب وزیر که در حدود وظایفش قرار دارد، سنجیده تر اقدام کند.
🔷بازی «نمی گذارند»
🔹به هر روی اینک، مجلس به تمام کابینه پیشنهادی رأی اعتماد داده است. جدای از همه نقدها، معنای مترتب بر چنین اعتمادی این است که عزم مجلس بر تعامل بی چون و چرا با دولت است و اینک بنا بر منطق جناب رئیس جمهور توپ در زمین دولت است که با تلاش رفع مشکلات کند و سرگرم بازی قدیمی و خیالی «نمی گذارند» نشود.
✍ مسلم معين الدینی