🔰خطای راهبردی در تحلیل سوریه (۱)
✍سعدالله_زارعی
🔸گرفتن سرپل از مقاومت و سپس توسعه آن، حکایت تلاش ۴۶ سال است اما بعضی بدون توجه به تاریخ، وقوع یک اتفاق را محور قرار داده و بقیه مسائل را با آن تحلیل کرده و افق تحولات را هم بر اساس آن تبیین مینمایند. از اینرو در زمانهای مختلف شاهد انتشار تحلیلهای فراوان مبتنی بر تعمیم نتایج یک پدیده بر سایر پدیدهها بودهایم و اینک میتوانیم با قاطعیت بگوییم خطا بوده است. الان در صحنه تحولات، با سقوط یک دولت مقاومت در منطقه مواجه شدهایم و باید اعتراف کنیم که دشمنان یک سرپل مهم از محور مقاومت گرفتهاند. اما خطاست اگر گمان کنیم روند منطقه و تحولات در منطقه به سمت غلبه مخالفان بر مقاومت تغییر مسیر داده است. مرور تحولات این ۴۶ سال خطا بودن چنین نگاهی را نشان میدهد.
🔸در سال ۱۳۶۱ حدود دو هفته پس از بازپسگیری خرمشهر توسط قوای نظامی ایران، رژیم صهیونیستی از فضای درگیریهای داخلی لبنان استفاده و به این کشور حمله کرد و چند برابر مساحت خرمشهر را - که عمدتاً به شیعیان لبنان تعلق داشت - به تصرف خود درآورد. فضای رعب ناشی از اقدام سریع ارتش اسرائیل و ضعف شدید نظامی لبنان، این تصور را رقم میزد که اشغال لبنان دائمی خواهد بود. در آن زمان تحلیلهای زیادی در رسانههای عربی و غیرعربی نوشته میشد که از تهاجم قریبالوقوع ارتش اسرائیل به سوریه حکایت میکرد. اما برخلاف این تحلیلها، ارتش متجاوز اسرائیل چهار سال پس از تجاوز، در سال ۱۳۶۵ استان بیروت و مناطق شمالی و شرقی آن را ترک کرد و اولین عقبنشینی ارتش اسرائیل رقم خورد. در آن زمان شهید سیدحسن نصرالله فرمانده نظامی حزبالله در استان بیروت بود.
🔸یک واقعه دیگر مذاکرات مادرید و توافق اسلو بود که در سال ۱۳۷۲ صورت گرفت. در آن زمان دولتهای غربی، عربی، روسیه، چین، اسرائیل و سازمان آزادیبخش فلسطین که مهمترین سازمان نظامی فلسطین بود، توافقی را شکل دادند که ظاهر آن حل و فصل نهائی مسئله فلسطین و حل منازعه بین اسرائیل و فلسطینیها اما باطن آن، تثبیت اسرائیل و حذف فلسطین از معادله منطقه بود. در آن زمان جو آنقدر به نفع توافق اسلو غلیظ بود که بعضی دوستان منطقهای به مسئولان ما میگفتند، «مسئله تمام شده و نادیده گرفتن یک توافق جهانی، دیوانگی است.» اما برخلاف آنچه تصور میشد مذاکرات و توافق و درواقع طرح اسلو، به حل مسئله منجر نشد، به انتفاضه سال ۲۰۰۰ ختم شد که طی آن هم درگیری نظامی میان طرفین، جای سازش را گرفت و هم سازمان آزادیبخش فلسطین جای خود را به گروههای جدید جهادی داد. این در حالی بود که همانطور که گفته شد، برای تحقق اهداف اسلو، همه دولتهای اروپایی، آمریکایی، عربی، اسرائیل، روسیه، چین، سازمان ملل و مهمترین سازمان فلسطینی همداستان شده بودند.
یک رخداد دیگر، اشغال نظامی عراق از سوی آمریکا و انگلیس در روزهای آخر سال ۱۳۸۲/ اول بهار ۲۰۰۳ بود. در این ماجرا همه تحلیلها و تصورها این بود که کار جمهوری اسلامی هم تمام است، بنابراین ایران یا همه سیاستهای داخلی و خارجی خود را تغییر میدهد و یا اینکه مانند دولتهای افغانستان و عراق از بین میرود. در آن زمان هنوز «جبهه مقاومت» وجود نداشت و دولتهایی در سوریه، سودان و حزبالله در لبنان با جمهوری اسلامی همراهی داشتند. جو آنقدر غلیظ بود که یکی از معاونان وقت وزارت امور خارجه ایران در اقدامی عجیب، از طریق سفارت سوئیس - بهعنوان حافظ منافع آمریکا در ایران - با تقدیم یک فکس به وزارت خارجه آمریکا اطلاع داد «ایران آمادگی دارد همه اختلاف خود با آمریکا را به گونهای که منجر به رضایت ایالات متحده شود، حل کند.» براثر این جو، یک جمع ۱۲۳ نفری از نمایندگان وقت مجلس ایران، طی بیانیهای خطاب به رهبر معظم انقلاب، تغییر اساسی در سیاست خارجی نظام را خواستار شدند!
🔻ادامه دارد...
🔰خطای راهبردی در تحلیل سوریه (۲)
✍سعدالله_زارعی
🔻در همان زمان نخستوزیر وقت انگلیس، تونیبلر در جمع نظامیان انگلیسی مستقر در بصره اعلام کرده بود «آنچه بر افغانستان و عراق گذشت یک پیام آشکار به ایران بود تا سیاستهای خود را تغییر دهد.» اما برخلاف آنچه تصور و بیان میشد صحنه به شکل دیگری رقم خورد و آمریکا سه سال پس از اشغال نظامی عراق به بنبست نظامی گرفتار شد و زمزمه خارج شدن از عراق آغاز کرد و جرج بوش در سال ۱۳۸۶/ ۲۰۰۷ ناگزیر شد توافق امنیتی خروج از عراق را با نوری المالکی نخستوزیر وقت عراق امضا نموده و دو سال بعد، خروج از این کشور را آغاز نماید. البته پیش از این و آنچه در اولین سالگرد اشغال عراق پیش آمد یعنی تن دادن آمریکا به تشکیل شورای عراقی حکم، اولین نشانههای بنبست آمریکا را بروز داده بود.
🔸با شکست برنامه نظامی آمریکا در عراق و افغانستان، خیزشهای عربی شکل گرفت که رژیمهای سنتی عربی وابسته به آمریکا را هدف قرار داد و منجر به تغییر وضعیت در پنج کشور عربی شد. غربیها درصدد برآمدند با بدل زدن به این خیزشها، مسیر تحولات را برگردانند. از اینرو گروههای تکفیری با نامهای مختلف شکل گرفتند و با سرعت زیاد منطقه را تحت تأثیر خود قرار دادند. این گروهها، آشکار و پنهان از سوی آمریکا و بعضی کشورهای اروپایی، ترکیه و اکثر دولتهای عرب حاشیه خلیجفارس حمایت میشدند اما این پروژه هم چندان دوام نیاورد و تا سال ۱۳۹۷ / ۲۰۱۸ عملاً تحت کنترل درآمد. شکست پروژه گروههای تکفیری، سبب تقویت بیشتر جریانات مقاومتی و جبهه مقاومت شد.
🔸پس از این تحولات، غربیها پیمان ابراهیم ناظر بر عادیسازی عربی - اسرائیلی را روی میز گذاشته و چند دولت عرب با خود همراه کردند. در این زمان وقتی فضای توافق اسلو برگشت، خیلیها گمان کردند از این پس این اسرائیل است که آینده منطقه را رقم میزند و دیگر جایی برای اندیشهها و راهکارهای معارض نظیر «جریان مقاومت» باقی نمیماند. اما بهزودی در این کار هم گره افتاد و این روند پس از پیوستن لرزان سودان و مراکش متوقف گردید. کمی بعد، جهان با عملیات حیرتانگیز فلسطینیهای ساکن در غزه - طوفان الاقصی - مواجه گردید. اقدام فلسطینیها آنقدر مؤثر بود که صحنه منطقه را دگرگون کرد. اسرائیل که تا قبل از آن خود را در موقعیت «حکمران منطقه» میدید، به یک باره به موقعیتی نزول کرد که به گفته نتانیاهو مابین مرگ و حیات قرار گرفت. با واکنش خشن اسرائیل و شروع جنگ علیه غزه، جهان علیه اسرائیل به پاخاست، دولتهای غربی شکلگیری دولتی فلسطینی در مرزهای ۱۹۶۷ را مطرح کردند تا بر جراحات ناشی از حملات وحشیانه رژیم، مرهم گذارند. دادگاه لاهه به بازداشت سران اسرائیل رأی داد. ارتباطات عربی - اسرائیلی از هم گسیخته شد و مقاومت در سطح جهان بهعنوان تنها گزینه ممکن، مورد تمجید قرار گرفت. پس در اینجا هم یک بار دیگر ورق برگشت.
🔸پس از این صحنه، آمریکا، اسرائیل و ترکیه به ابتکار جدیدی دست زدند؛ این ابتکار، تغییر دولت در دمشق بود. وضع داخلی سوریه طی ده سال گذشته به گونهای بود که شکلدهی به یک جبهه کوچک هم میتوانست به تغییر حاکمیت سیاسی منجر شود اما آمریکاییها و اسرائیلیها به دلیل نگرانیهایی که داشتند، تغییر دولت را اجرائی نکردند تا اینکه مشکلات شدید در مدیریت تحولات منطقه، آنان را بهشدت به آن نیازمند کرد. نخستوزیر اسرائیل در سخنرانی مرداد ماه گذشته در سازمان ملل، از ضرورت همکاری همگان برای تغییر در خاورمیانه صحبت کرد و گفت «اگر خاورمیانه تغییر نکند، ایران نقشه آینده آن را ترسیم خواهد کرد». این عبارات بیانگر آن بود که از نظر آنان باید کاری صورت گیرد تا همگان تغییر در خاورمیانه را لمس کرده و با اسرائیل در این مسیر همراه شوند.
🔸این کار نمادین، «تغییر نظام سیاسی سوریه» بود. در ایجا اسرائیل برای رها شدن از نگرانیهای امنیتی قبلی خود، به عملیات نظامی و تصرف بخشهایی از سوریه دست زد. از نظر رژیم اسرائیل سقوط یک دولت متعارف در دمشق در حالی که ماهیت دولت جایگزین آن مبهم و مخاطرهآمیز میباشد، ریسک بزرگ دارد چرا که رژیم غاصب هیچگاه از سمت جریانهای تکفیری از جمله «تحریرالشام» نگرانی نداشته است کما اینکه اظهارات اخیر مقامات این گروه هم نشان داد جایی برای نگران شدن اسرائیل وجود ندارد. پس نگرانی اسرائیل - و آمریکا، ترکیه و حوزه عربی - طبعاً چیزی دیگری است. چه چیزی بیش از دولت اسد در دمشق میتواند اسرائیل را تهدید کند؟ این چیزی غیر از سر برآوردن نهائی یک جریان مقاومت مردمی از نوع حزبالله لبنان یا از نوع حشدالشعبی عراق یا از نوع انصارالله یمن در سوریه نیست.
🔺️حمله اسرائیل به ایران؟!
🔹رسانه ها از قول هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه گزارش داده اند که احتمال حمله اسرائیل به ایران وجود دارد؛ آنها در عین حال نوشته اند که فیدان گفته ایرانی ها تمایلی به یک جنگ گسترده ندارند.
🔹این تحلیل که نتانیاهو با توجه به شرایط اخیر در سوریه و نیز ورود قریب الوقوع ترامپ به کاخ سفید، ممکن است فرصت را غنیمت شمرده و به ایران حمله کند را امروز از چند تحلیلگر آمریکایی نیز شنیدم که آنها نیز نه با قاطعیت، بلکه شبیه آنچه فیدان گفته احتمال حمله را رد نکردند.
🔹بنابراین اگر مبنا را بر احتمالات قرار دهیم، این ادعا میتواند چندان هم دور از واقعیت نباشد، همانطور که گزاره دوم یعنی عدم تمایل ایران برای ورود به یک جنگ بزرگ نیز امری واقعی است. اما اینجا ذکر چند نکته خالی از لطف نیست؛ اولا اینکه عدم تمایل ایران برای ورود به یک جنگ بزرگ هیچگاه به معنی تزلزل جمهوری اسلامی در دفاع از خود تعبیر نخواهد شد و این را صهیونیست ها بهتر میدانند؛ ثانیا اسرائیل بدون چراغ سبز و دخالت آمریکا جرات و توان حمله به ایران را ندارد و جمهوری اسلامی به دنیا نشان داد دستان بلندش تا هر کجای فلسطین اشغالی که اراده کند خواهد رسید.
🔹ورود مستقیم آمریکا به جنگ با ایران اگرچه آرزوی نتانیاهو است، لیکن همانطور که ایران از یک جنگ بزرگ اجتناب میکند، آمریکا نیز تا به امروز از آن اجتناب کرده و بعید است این بار نیز به سادگی دست به چنین اقدام پر خطر و پر هزینه ای بزند؛ زیرا جنگ با ایران شوخی نیست و تبعات بسیار سختی برای اسرائیل، آمریکا و دنیا در پی خواهد داشت، و اساسا ورود به چنین جنگی اگر برایشان ممکن بود ابتدا آن را در یمنی آزمایش میکردند که بارها قلب اسرائیل را هدف گرفته و ناوهای آمریکایی را موشک باران، و بعضا از دریای سرخ فراری داده است.
🔹ثالثا حمله به ایران باید برایشان آورده ای داشته باشد؛ آنها میتوانند به زیرساختهای ایران آسیب بزنند، اما پس از آن آیا زیرساختی برای اسرائیل باقی خواهد ماند؟ پایگاه های آمریکایی در منطقه در امان خواهند بود؟ آیا با حمله به ایران میتوانند توانمندی هسته ای ایران را نابود کنند؟!
🔹تقریبا پاسخ به همه این سوالات یک "نه" بزرگ است؛ یعنی اینکه احتمالا خودِ دشمن هم مسیر غلبه بر ایران را درگیری مستقیم نمیداند، اما احتمال اینکه با این ژست ها بخواهد جمهوری اسلامی را از عواقب وعده صادق۳ بترساند دور از ذهن نیست؛ غافل از آنکه خیلی بعید است ایران وعده صادق۳ را کنار گذاشته باشد؛ به عبارتی نه تنها از آن عقب ننشسته که احتمالا آن را در زمانی که نتانیاهو و "ترامپ" فکرش را هم نمیکنند عملیاتی خواهد کرد تا دشمن متوجه شود، همانطور که رهبر حکیم انقلاب اعلام کرده اند، برخی تحولات منطقه ای را نمیشود به ضعف جمهوری اسلامی ایران تعبیر کرد.
#عبدالرحیم_انصاری
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭐️ لحظاتی از سرود جمعی مداحان و شاعران اهل بیت(ع) با اجرای آقای سید محمدرضا نوشهور در دیدار امروز با رهبر انقلاب به مناسبت ولادت حضرت زهرا سلاماللهعلیها. ۱۴۰۳/۱۰/۲
💻 Farsi.Khamenei.ir
سقوط جنگنده آمریکایی
درحالیکه آمریکا علت سقوط جنگنده اف۱۸ خود در دریای سرخ را آتش خودی عنوان کرد، محمدعلی حوثی عضو شورای عالی سیاسی یمن گفت: سنتکام نمیخواهد واقعیت سقوط جنگنده آمریکایی را بیان کند.
شاید این تاکتیکی باشد برای جلوگیری از کاهش روحیه سربازان و جلوگیری از فشار خانوادههای آنان. تا صدور بیانیه منتظر میمانیم.
بدین ترتیب به نظر میرسد احتمالا یمن در سقوط آن نقش داشته باشد.
آمریکا در حمایت از آدمکشان صهیونیست، به یمن حمله میکند تا توان رزمی آنان را کاهش دهد. با این حال هنوز موشکهای سوپرسونیک یمن به راحتی به تلآویو میرسند.
7.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ملیحه محمدی؛ ایران، هدف بزرگ داعش و سد محکم در برابر آن!
🔶ملیحه محمدی، فعال و تحلیلگر سیاسی: آنچه که ایران در گذشته انجام داد روشن است، داعش مهمترین هدفش ایران بود، چربترین لقمهای که در نظر داشت ایران بود، کما اینکه در مجلس تهران آنها نفوذ کردند. اگر داعش از بین نمیرفت الان معلوم نبود وضعیت چطور بود شاید با خلافت اسلامی داعش در منطقه روبرو بودیم.
🔰 اشغال سوریه از ۳ جهت آمریکا از شرق، اسرائیل از غرب، ترکیه از شمال
🔸در شرایطی که شرق سوریه در اشغال آمریکاییهاست و شمال نیز دست نیروهای نزدیک به ترکیه، اسرائیل هم مشغول پیشروی در بخشهایی از غرب خاک سوریه است. همه این اتفاقات مقابل چشمان تروریستهایی صورت میگیرد که با شعار «آزادی شام» سوریه را تصرف کردند!
🔸چشمانداز تحولات سوریه بعد از سقوط دمشق مبهم به نظر میرسد، اما یکچیز واضح است و آن اینکه این سرزمین در حال تقسیم شدن بین بیگانگان است...
🔸وضعیت شمال سوریه همواره تحت شعاع تصمیمات آنکاراست. کار به جایی رسیده است که برخی از کارشناسان سخن از این میگویند که «ترکیه در حال بازتولید سیستم قیمومیت بریتانیا و فرانسه در سوریه» است.
🔸اما سمت دیگری از خاک سوریه! پایگاههای نظامیان آمریکایی در مناطق شمالشرق و جنوبشرق این کشور متمرکز است و میادین نفتی و گازی در شمالشرق سوریه نیز در کنترل نظامیان آمریکایی است. حالا هم که خبر میرسد اولین کاروان نظامی آمریکا به سوریه پس از سقوط حکومت «بشار اسد» وارد شده است.
🔸سپس نوبت غرب این سرزمین رو به ویرانی است که محل تُرکتازی رژیم آپارتاید اسرائیل شده است. ارتش رژیم صهیونیستی بعد از سقوط دمشق به گسترش نفوذ خود در اراضی سوریه ادامه داده است. به گفته منابع نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی کنترل روستاهای «جمله» و «معربه» در حوض الیرموک در استان درعا را در دست گرفتند.
هدایت شده از بصیرت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رهبر انقلاب: اگر روزی بخواهیم اقدامی کنیم احتیاج به نیروی نیابتی نداریم
🗣امام خامنهای:
🔹مرتب میگویند که جمهوری اسلامی نیروهای نیابتی خودش را در منطقه از دست داد! این هم یک غلط دیگر! جمهوری اسلامی نیروی نیابتی ندارد.
🔸یمن میجنگد چون با ایمان است؛ حزبالله میجنگد، چون قدرت ایمانی او را به میدان میکشاند؛ حماس و جهاد میجنگند چون عقیدهشان آنها را وادار میکنه به این کار میکند/ اینها نیابت از ما ندارند.
🔹ما اگر یک روزی بخواهیم اقدام بکنیم احتیاجی به نیروی نیابتی نداریم.
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
هدایت شده از بصیرت
8.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 رهبر انقلاب: آمریکا با استبداد یا اغتشاش به فکر تسلط در کشورها است
🗣امام خامنهای:
🔸من حدود شاید ۲-۳هفته قبل در سخنرانی همین جا گفتم برنامه آمریکا برای تسلط بر کشورها یکی از این دو چیز است: یا ایجاد یک حکومت فردی استبدادی که بروند با آن بسازند، حرف بزنند، منافع کشور را تقسیم کنند بین هم؛ یا این، اگر این نشد، هرجومرج، اغتشاش؛ در سوریه به اغتشاش منتهی شدند، هرجومرج به وجود آوردند.
🔹حالا به خیال خودشان احساس پیروزی میکنند. آمریکاییها، رژیم صهیونیستی و کسانی که با اینها همراهند، اینها احساس میکنند به پیروزی رسیدهاند و به گزافهگویی افتادهاند. خاصیت اهل شیطان هم همین است که وقتی احساس میکنند پیروز شدند، اختیار زبانشان از دستشان خارج میشود، گزافه میگویند، حرف مفت میزنند.
🔸اینها امروز به حرف مفت افتادهاند؛ یک عنصر آمریکایی از مسئولین آمریکایی، جزو گزافهگوییهایش یکی این است که-در لفافه بیان میکند اما کاملاً روشن است که این را دارد میگوید- میگوید: «هر کس که در ایران اغتشاش کند، ما کمکش کنیم» احمقها بوی کباب شنیدهاند.
🔹نکته اول این است که ملت ایران هر کسی را که مزدوری آمریکا را در این زمینه قبول کند، در زیر گامهای محکم خود لگدمال خواهد کرد.
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
16.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ جوابهای قاطع کارشناس یمنی به کارشناس ضد ایرانی:
📍ما نه به دستورات ایران بلکه به دستورات قرآن عمل میکنیم/ما را از مرگ و ترور نترسانید آنچه برای ما قابل پذیرش نیست تسلیم است/فرعون هم احساس بزرگی میکرد و موسی را فردی تنها و بیچاره میدید اما نهایتا غرق شد/اسرائیل طرح خاورمیانه جدید را در سر میپروراند اما ما و آزادگان امت این طرح را نابود خواهیم کرد...
نبود دو موضوع در درک تحولات منطقه بسیار مهم و البته مخرب است:
۱ تفوق رسانه ای مقابل بر ما در خصوص عملیات روانی؛ همان موردی که حاج قاسم دغدغه همیشگیش بود.
۲ جهل غلیظ توده ای در جبهه مقاومت که بی ملاحظه اقدام به نظر دادن می کنند.
در خصوص مورد اول وضوحش بیشتر از نکات مبهمش است. ارهاب و اخوان در همراهی با سرویس عملیات روانی آمریکا به یک بلوغ قابل توجه رسیده اند به نحوی که نقش رسانه و تکنیک های پردازش اخبار، قسمت اصلی نبرد را به خود اختصاص می دهد...( ارهاب و اخوان با رسانه و با این هجم جنایت و نسل کشی در بین اهل سنت فلسطین توسط رژیم صهیونیستی می تواند فضای افکار عمومی را مجددا از دیدن سیاهی مطلق صهیونیسم، به سمت جنگ مذهبی و عقده گشایی علیه مدافعان اصلی اهل سنت هدایت کند...)
این قسمت نمی تواند عمده اش در اختیار ما باشد اما درد در بخش دوم خودنمایی می کند.
آنجا که افکار حامیان جبهه مقاومت و توده، بعد از آتش بس تاکتیکی و برنامه ریزی شده حزب الله در جهت پیش برد راهبرد جبهه مقاومت در ورود زمینی به سرزمین های اشغالی از یک سو و مدیریت فضای داخلی لبنان از سوی دیگر، به جای حمایت و تبریک، به سمت محکوم کردن اقدام هوشمندانه حزب الله،انتشار جو ناامیدی، خودتخریبی، خالی کردن حمایت از بخش غزه و... سوق پیدا می کند.
چرا؟ چون از معادلات سیاسی، نظامی، امنیتی پشت صحنه خبر ندارد و فقط متعصبانه بدنبال توجه کردن به خط خبری ساخته و پرداخته سرویس های امنیتی مقابل است!!!
وقتی افکارعمومی جبهه مقاومت به وضوح و گسترده بیان می کند حزب الله از سر استیصال و شکست آتش بس را پذیرفته و پشت جبهه غزه را خالی کرده است، چرا نباید بخش اخوانی برای برزمین زدن برنامه های مقاومت، این پاس گل خودی را پردازش نکند، ضریب ندهد و به عنوان عامل عملیات روانی در تایید خیانت شیعه و مقاومت، به جامعه اهل سنت در جهت تحریک مدیریت شده ارهاب مزدور آمریکا، منتشر نکند؟
درد آنجاست که انتشار خیانت و سازش و کوتاه آمدن بخش شیعی جبهه مقاومت توسط خودی ها و توده باغیرت جبهه مقاومت، در شرایطی انجام می شود که هیچ دولت سنی و هیچ گروه اخوانی_ ارهابی کوچکترین حمایت مادی و معنوی از اهل سنت غزه انجام نداده است...
نمی دانم تا کی باید هزینه ضعف مفرط در درک و اهمیت جایگاه دو متغیر گفته شده را در تضعیف ناخواسته برنامه های جبهه مقاومت و تقویت ناخواسته برنامه های جبهه آمریکایی_صهیونی_ارهابی بدهیم...
✍پوریا طیبی
قبلا در بررسی کلی ساختار حماس عرض کرده بودیم حماس دو گرایش دارد
یک نگاه اخوانی
دو نگاه مقاومتی
آن طیفی که در طی طوفان الاقصی به این سو متمرکز دفتر سیاسی و گردان های القسام را در اختیار داشته طیف مقاومتی بود ولی با شهادت شهید هنیه و شهید سنوار آینده حماس بعد از آتش بس مجهول است.
به این معنی که آیا آتش بس غزه باعث تقویت نگاه مقاومتی در حماس می گردد یا فعال شدن نگاه اخوانی در فردای بعد...
امیدواریم آتش بس در غزه، با بازی خوردن بخش اخوانی حماس در پازل ترکیه و خدایی نکرده ادغام شدن در طرح ابراهیم اعراب خصوصا با فشارهای هزینه های بازسازی بر آن ها، منتهی نگردد...
نکته مهم اینجا می باشد که تقریبا برای رژیم صهیونیستی مسجل شده حماس و تفکر حماس حذف شدنی نیست لذا با همراهی دولت جدید آمریکا بدنبال نفوذ می باشند تا اولا وحدت بخش اخوانی و مقاومتی را بر هم بریزند ثانیا نقش بخش اخوانی را پررنگ کنند...
لازم به ذکر است که مقاومتی ها قائل به تک دولتی فلسطینی هستند و اخوانی های منطقه قائل به دو دولتی هستند هرچند که تاکنون بخش اخوانی حماس نگاه تک دولتی را به عنوان هدف خود در کل فلسطین انتخاب کرده است اما فشارهای اقتصادی و هزینه های بازسازی می تواند شروطی را برای جذب سرمایه گزاری خارجی تحمیل کند از جمله پذیرش طرح دو دولتی مورد نظر اعراب و ترامپ...