🔴حیات سیاسی لاریجانی به آخر خط رسید | خاتمی هم حمایت کند ذرهای به شانس ناطقنوری یا لاریجانی در ۱۴۰۰ اضافه نمیشود
✔️زیباکلام، فعال سیاسی اصلاحطلب: اصلاحطلبان هم لاریجانی را به عنوان یار قرضی نمیگیرند. حتی اگر این اتفاق هم بیفتد ۱۰ درصد رأی دهندگان نیز حاضر نیستند به آقای لاریجانی رأی دهند | ما اوج قدرت اصلاحطلبان را در انتخابات اسفند ۹۸ مشاهده کردیم و دیدم چطور اصلاحطلبان با صورت به زمین خوردند | خاتمی از لاریجانی حمایت کند هیچ شانسی برای پیروزی در انتخابات ۱۴۰۰ به وجود نمی آید.
✅ پایانی بر رؤیای لیبرال دموکراسی
رهبر انقلاب در سالروز رحلت حضرت امام(ره) در بخشی از سخنان خود به حوادث اخیر آمریکا پرداخته و فرمودند:
«آنچه امروز در شهرهای آمریکا مشاهده میشود بروز یک واقعیاتی است که همیشه پنهان نگه داشته میشد، اینها چیز جدیدی نیست، بروز واقعیتها است که آن لجن ته حوض میآید بالا و خودش را نشان میدهد.»
نکات تحلیلی: 1- واقعیت این است که ویترین دروغین که آمریکا سالها برای جهانیان از خود به نمایش گذاشته است امروز در حال شکسته شدن است. قاب عکس فانتزی برخلاف چهره فریبندهاش که در نگاه اول در آن همهچیز زیبا و ستودنی است در لوای خود پر است از بیعدالتی، نژادپرستی، ضعف در کنترل بحران، سرکوب معترضان، پایمال کردن حقوق بشر و ... .
2- علاوه بر این حوادث، این روزهای آمریکا نشان میدهد همه اتهاماتی که تا به امروز دستاویز دولتمردان آمریکایی برای تهاجم، تهدید، دخالت و تحریم به حقوق سایر ملتها بوده است، با شدت بیشتری در خود آمریکا جریان داشته اما دولتمردان آمریکا با تحریف حقیقت و قلب واقعیت و با کمک غولهای رسانهای، آن را طور دیگری نشان میدادند. برملا شدن واقعیتهای امروزین آمریکا سبب شده تا اکنون انگشت اتهام جهان بهسوی دولتمردان آمریکایی برگردانده شود. امروز برخلاف گذشته متهم واقعی در جای خود قرارگرفته و جهان چهره جدیدی از غرب وحشی را به نظاره نشسته است.
نکته راهبردی: به نظر میرسد تحولات امروز آمریکا پیشرانهای خواهد بود که مسیر آینده جهان را دگرگون خواهد کرد. در این آینده، دیگر لیبرال دموکراسی پایان تاریخ نیست بلکه تاریخ امروز جهان پایانی خواهد بود بر رؤیای لیبرال دموکراسی؛ رؤیایی که شاید تصور میشد تمامی آمال و آرزوهای این جهانی بشر در آن قابل تحقق است در حالی که در مقام عمل، کوچکترین حقوق بشری نیز در آن نادیده گرفته میشود، گلوی بشری که ادعا میشد خود خدای خویش است و مقامی بالاتر از آن وجود ندارد، امروز زیر زانوان این گفتمان بشرساز خفه میشود؛ گفتمانی که محصول آن برای ملتهای جهان چیزی جز جنگ و کشتار و تباهی نیست و امروز نیز به خوبی محصول خویش را برای ملتهای غرب به نمایش گذاشته است.
🖌نویسنده: عزیز غضنفری
✅گزارش روز
🔻معادله چندوجهی
تبادل زندانیان بین ایران و آمریکا برای چندمین بار در طول یک سال گذشته اتفاق افتاد. این بار ایران «مارتین وایت» نظامی سابق آمریکا را در برابر آزادی «مجید طاهری» دانشمند کشورمان مبادله کرد.
گزارههای خبری: ۱- بعد از این مبادله، ترامپ از ایران تشکر کرد و در صفحه توئیترش نوشت: بسیار عالی است که مایکل به خانه بازگشته است. بسیار هیجانانگیز است. ایران متشکریم. برای انجام آن توافق بزرگ تا بعد از انتخابات صبر نکنید. من پیروز [انتخابات] میشوم. الآن شما توافق بهتری انجام میدهید. ۲- این دومین بار است که ترامپ از ایران در کمتر از چند ماه به خاطر تبادل زندانیان تشکر میکند. بار قبلی درباره آزادی ژیائو وانگ بود. همچنین در همان توئیت ترامپ دوباره بحث مذاکره را پیش کشیده بود.
گزاره راهبردی: بعد از شکست رویکرد فشار حداکثری، آمریکا لاجرم دو راهبرد در مواجهه با ایران پیش روی خود دارد: ۱. با ایران وارد یک مذاکره دوجانبه شود؛ ۲. با ایران وارد یک رویکرد تقابلی سخت شود. گزینه دوم برای آمریکا به دلیل شرایط موجود در داخل آمریکا و همچنین ضرورت دوری از تنش، مدنظر آمریکا نخواهد بود؛ بنابراین تنها راه امید آمریکاییها گزینه اول است. برای ایجاد شرایط مذاکره (بخوانید گرفتن امتیازهای بیشتر از ایران)، ترامپ بهزعم خویش دو پیشفرض را در دستور کار قرار داده است: اول؛ فشار اقتصادی به ایران که از آن به «فشار حداکثری» یاد میشود و دوم؛ القای این امر به ایران که ترامپ پیروز انتخابات آینده خواهد بود. با این دو پیشفرض، آمریکاییها امیدوارند ایران را دوباره به میز مذاکره بکشانند تا هر آنچه را که تاکنون در آن موفق نبودهاند، در مدت یکساله آینده به دست آورند.
🖌نویسنده: محمدرضا فرهادی
🔴آمریکا از آشوب تا شورش
🔹بحران در آمریکا در مرحله آشوب قرار دارد و این احتمال وجود دارد که وارد مراحل اغتشاش و یا حتی شورش گردد.
🔹ایجاد فاصله نامطلوب بین انتظارات مشروع افراد و آنچه در واقعیت جامعه وجود دارد، موجب بروز رفتارهای اعتراضی و مطالبهگرایانه میشود که در صورت فراگیری به آشوب منتهی میگردد. معمولا در مرحله آشوب، انسجام مشاهده نمیشود. چنانچه رفتارهای نامنسجم در مرحله آشوب، منسجم شده و با سازماندهی دامنه وسیع و گستردهای پیدا کند به اغتشاش میانجامد. شورش و قیام، ادامه بحرانِ آشوب و اغتشاش است که به صورت منسجم و سازمان یافته و البته به شکل مسلحانه به وقوع میپیوندد.
🔹رفتارهای وحشیانه پلیس ایالات متحده از یک سو و ناکارآمدیها، انباشت مطالبات اجتماعی و تعارضات هویتی ازسوی دیگر، عبور بحرانِ آشوب در آمریکا و تبدیل آن به اغتشاش را بسیار محتمل میسازد و در عین حال با توجه به دسترسی آسان افراد به سلاح و همچنین قطببندی شدید هویتی، وقوع شورش نیز دور از تصور نخواهد بود.
رضا سراج
آیا اختیارات و پاسخگویی رهبری همخوانی دارد؟
✍️محمد عبدالهی
🔰 #اختیارات_رهبری از موضوعاتی ست که گرچه پاسخ مشخصی دارد، اما بسیار مورد مناقشه و شبهه افکنی قرار می گیرد و البته خیلی اوقات هم فقط حربه ای برای مخفی کردن خطاها و کم کاری های افراد پشت این شبهه افکنی ها و اتهام زنی هاست؛ که مثلا رهبری و نهادهای زیر مجموعه اش پاسخگو نیستند؛ یا حیطه دخالت رهبری در امور گاهی فراتر از #اصل_110 قانون اساسی است یا اینکه مقام #ولایت_فقیه دارای اختیارات متعدد و گسترده ای طبق شرع و قانون اساسی است که با میزان پاسخگویی یا احساس مسئولیت ایشان همتراز و قابل قیاس نیست.
🔰اخیرا نیز #علی_مطهری که به جای پاسخگویی و دفاع شرافتمندانه از عملکرد ۱۲ ساله خود در جایگاه نمایندگی مجلس، تمام توانش را روی تخریب رهبری، #شورای_نگهبان و مجمع تشخیص گذاشته، در سخنانی اتهامات بیشماری از جمله این موارد ذکر شده را به رهبری وارد کرده تا به خیال خود نقش خودش و مجلس #وکیل_الدوله دهم را در شرایط فعلی کشور تطهیر کند و بگوید اختیارات دست دیگران بوده و ما اختیاری نداشتیم.
شبهه همترازی یا ناهمترازی اختیارات و پاسخگویی رهبری
1️⃣ رهبر انقلاب، به شدت بر دو خط قرمز در مسائل سیاسی باور دارند. این دو خط قرمز عبارتند از: مردم و قانون.
🔺مشی #آیت_الله_خامنه_ای در اغلب مسائل کلان سیاسی، درست همانند سیره #امام_خمینی و ائمه اطهار(ع) مطالبه مردمی و رسیدن جامعه به بلوغ و پختگی است. چنانکه امام(ره) با #بازرگان و #بنی_صدر مخالف بودند ولی تا زمانیکه افکار عمومی به مرحله بلوغ و مطالبه نرسید، برکنار نشدند. پذیرش #برجام همینطور؛ آنگاه که رهبر انقلاب خود شخصا مخالف مذاکره و توافق با آمریکا بودند ولی به رای مردم به نامزدی که مدعی «مذاکره به عنوان کلید اداره کشور» بود احترام گذاشتند و آن را تجربه ای ماندگار برای مردم خواندند.
نکته: در دیدگاه رهبر انقلاب خط قرمز "مردم" صرفا در مسائل سیاسی یا اجتماعی رعایت میشود نه در مسائل اعتقادی و شرعی. چنانکه ایشان علیرغم جوسازی های گسترده رسانه ای موضوع #حجاب را وظیفه حکومت اسلامی دانسته و دیدگاه عده ای که با توجه به وجود جو بی حجابی در برخی اقشار، نظام را به عبور از قانون رعایت حجاب الزامی فرا می خواندند، نکوهش نمودند.
🔺 اما قانون! سیره رهبران انقلاب همواره احترام به جایگاه سایر نهادهای نظام اسلامی است. اگر قرار بود یک نفر به شکل #تیرانی و #استبدادی همه کاره کشور باشد پس چه نیازی به ساختارسازی و نهادمندی! مثلا مجلس اختیار دارد #قراردادهای_بین_المللی را به رای بگذارد و تا جاییکه از اصول یا منافع کشور فرا نرفته، ایشان ممانعتی نمیکنند. تشخیص این موضوع هم نه تحت تاثیر تبلیغات سیاسی یا جناحی بلکه با نظر خود ایشان است. چنانکه ایشان در موضوع #قانون_مطبوعات در مجلس ششم، خود را ملزم به کنش دیدند و در موضوع CFT یا پالرمو آن را به مجلس و شورای نگهبان و سایر دستگاهها سپردند. و چنانکه حضرت امام(ره) در موضوعی مثل الگو قرار دادن #اوشین در یک برنامه رادیویی دست به واکنش زدند ولی در موضوعی مثل تعیین #قائم_مقام به نظر مجلس خبرگان علیرغم باور شخصی خویش تمکین کردند.
2️⃣برخلاف ادعا یا تصور برخی که اختیارات ولایت فقیه را شاهانه و بی حد و مرز ترسیم میکنند؛ مقام رهبری نه مقام شاهنشاهی و #دیکتاتوری است و نه حتی دارای برخی اختیارات سایر رهبران دنیا. بعنوان نمونه، طبق قانون اساسی، رهبری حق انحلال و تعطیلی مجلس را ندارد؛ حال آنکه بسیاری از روسای جمهور از جمله در آمریکا و فرانسه و آلمان و ملکه انگلستان و حتی شاه مشروطه از چنین اختیاری برخوردارند. حتی در موضوع عزل رئیس جمهور، رهبر پس از حکمِ دیوانعالی کشور یا رأی مجلس قادر به عزل اوست. نه یک شبه و ناگهانی. در آمریکا اما رئیس جمهور حتی اختیاراتی در عرصه قانونگذاری هم دارد. مثلا حق وتوی مصوبات کنگره!
✅نتیجه طبیعی این تصور غلط یعنی «همه کاره بودن رهبر» تصور غلط دیگر «تنها جوابگو بودن رهبر» است. که مطابق آن، این رهبر است که باید هزینه ناکارآمدی سایر مسئولان را بپردازد. این برخلاف انگیزه تاسیس #جمهوری_اسلامی است که رهبر بجای همه تصمیم بگیرد، بجای همه عمل کند و بجای همه بازخواست شود. نظام سیاسی ایران بر اساس رای قاطبه مردم، #مردمسالاری_دینی است و رهبر بعنوان رکن رکین آن، وظیفه منحرف نشدن آن از اصول کلان انقلاب اسلامی را دارد، نه دخالت در جزئیات امور یا هر رخداد سیاسی کوچک و بزرگ.
#دکتر_رمضان_عبدالله رهبر جهاد اسلامی فلسطین پس از طی دوره بیماری مشکوک رحلت کرد او یادگار #شهید_فتحی_شقاقی بود که در مالت توسط صهیونیستها ترور شد.رمضان عبدالله را به شیعه گری متهم کردند اما هیچگاه جهاد را رها نکرد.کتاب"امام خمینی راه حل جایگزین"از شهید فتحی شقاقی مانیفست او بود.
💠 عبدالله گنجی
9.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 اتهامات تاجگردون؛ از مدرک جعلی تا دستکاری بودجه
🔴 ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ ؛ برنده یا بازنده؟‼️
🔻 حدود ۱۵۰ روز تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا (۳ نوامبر ۲۰۲۰/ ۱۳ آبان ۱۳۹۹) باقی مانده و در این فاصله معلوم نیست چه حوادثی رخ دهد و بر افکار عمومی آمریکائیان چه تأثیراتی بگذارد. ولی هماکنون، در فضای تنشهای سیاسی و اقتصادی گسترده و کمسابقه در تاریخ آمریکا، بنظر میرسد ترامپ بازنده بزرگ انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود.
🔸 نتایج نظرسنجی شبکه فاکس نیوز در چند ایالت به شرح زیر است: ایالت آریزونا: بایدن ۴۶ درصد، ترامپ ۴۲ درصد؛ ایالت اوهایو: بایدن ۴۵ درصد، ترامپ ۴۳ درصد؛ ایالت ویسکانسین: بایدن ۴۹ درصد، ترامپ ۴۰ درصد.
🔻 اما چرا نتایج نظرسنجی در بعضی ایالتهای آمریکا مهمتر از بعضی ایالتهای دیگر است؟
🔹 در انتخابات ریاست جمهوری، نتایج آراء انفرادی مردم هر ایالت تعیین میکند که الکتورهای آن ایالت باید به چه کسی بعنوان رئيس جمهور رأی دهند و رئیسجمهور کسی است که بتواند حداقل ۲۷۰ رأی الکتورها را به دست آورد.
🔸 به این ترتیب، آراء آحاد مردم برای یک نامزد ریاست جمهوری میتواند بیش از نامزد دیگر باشد ولی سهم ایالتهایی که به او رأی دادهاند در الکتورال کالج کمتر از نامزد دیگر باشد و رئیسجمهور نشود.
🔹 به دلیل این سازوکار بود که در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ ترامپ با کسب ۳۰۶ رأي الکتورال (در مقابل ۲۲۷ رأی هیلاری کلینتون) رئیسجمهور شد در حالی که آراء فردی کلینتون ۲٫۸ میلیون بیش از آراء ترامپ بود.
🔸 سهمیه ایالتی در الکتورال کالج در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نقش اصلی را ایفا میکند و از دست دادن یک ایالت با سهمیه بالای الکتورال میتواند به بهای شکست یک نامزد تمام شود.
🔹 ترامپ برای رسیدن به ریاست جمهوری به ۲۷۰ رأی از کل ۵۳۸ رأی الکتورال کالج نیاز دارد و تعداد آراء الکتورال ترامپ در انتخابات پیشین ریاست جمهوری ۳۰۶ رأی بود.
🔸 اگر ترامپ در همه ایالتهایی که سال ۲۰۱۶ رأی آورد برنده شود ولی در ایالت تکزاس ببازد، بایدن با ۲۷۰ رأی الکتورال (در مقابل ۲۶۸ رأی ترامپ) برنده خواهد شد.
🔹 اگر ترامپ در همه ایالتهایی که سال ۲۰۱۶ رأی آورد برنده شود ولی در سه ایالت میشیگان، پنسیلوانیا و ویسکانسین ببازد، ۲۷۸ به ۲۶۰ بازنده خواهد شد.
🔸 اگر ترامپ در همه ایالتهایی که سال ۲۰۱۶ رأی آورد برنده شود ولی در سه ایالت آریزونا، میشیگان و پنسیلوانیا ببازد، ۲۷۹ به ۲۵۹ بازنده خواهد بود.
🔹 اگر ترامپ در همه ایالتهایی که سال ۲۰۱۶ رأی آورد برنده شود ولی در سه ایالت اوهایو، میشیگان و ویسکانسین ببازد، ۲۷۶ به ۲۶۲ بازنده است.
🖌 #عبدالله_شهبازی
📍دختران؛ هدف و طعمه
🔸اینستاگرام زمینهای بود تا افسر آمریکایی، "مایک وایت" با دختری از مشهد ارتباط بگیرد و از طریق او اهدافش را دنبال کند
سرویس های غربی از طریق دوست دخترانِ جوانِ افسرانِ میانسال یا پیر خود در کشور هدف جاسوسی می کنند. این چندمین بار است که چنین افرادی دستگیر می شوند
🔹 سال ۸۰ و در کارزار سخت هستهای ایران با دولتهای غربی، یکی از خبرهای عجیب آن روز دوستی وزیر خارجه آلمان "یوشکا فیشر" با یک دختر جوانِ ایرانیِ اپوزسیون بود.
🔴 چرا مذاکرات با طالبان انجام میگیرد؟‼️
🔺 این نقشه جنگ افغانستان را ببینید و به نوار مرزی با ایران دقت کنید.
🔸 بخشهایی که سبز است در کنترل طالبان است، بخشهای قرمز در کنترل دولت؛ اما دولت افغانستان رسماً پاسگاههای مرزی با ایران را رها کرده و کمترین نظارتی بر مرزهایی که محل انتقال بخش عمده مواد مخدر دنیاست ندارد. تمام مسئولیت را گردن ایران انداخته؛ حالا به لطف جنگ آمریکا، بیش از ۷۰ درصد افغانستان در کنترل طالبان است.
🔹 میگویند چرا ایران با طالبان مذاکره میکند؟ چرا که دولت رسمی پاسگاههای مرزی را رها کرده و طالبان عملاً و رسماً همسایه ایران شده و چند گلوگاه مهم مرزی و گمرکی را در کنترل دارد. پس ایران باید برای تامین امنیت خود با آنها مذاکره کند.
🖌 #احسان_سلطانی
از هشتم تا شانزدهم خرداد یعنی در مدت هشت روز در37 محور عملیات روانی علیه مجلس صورت گرفته است که در حدود یک سوم آن خلق سوژه توسط خود نمایندگان صورت گرفته.محور تولید سوژه و عملیات روانی بخشی از اصلاح طلبان،رسانه های فارسی زبان غرب و کانال های نقاق و سلطنت طلب بوده اند.
💠 عبدالله گنجی
🔴 عِرض خود میبری و کذا و کذا...‼️
🖌 #حسین_شریعتمداری
🔻 پشهای روی درخت تنومند خرما نشسته و خستگی در میکرد. هنگام برخاستن به درخت گفت؛ خودت را محکم نگهدار که قصد برخاستن دارم! درخت پوزخندی زد و گفت مگر آمده بودی که میخواهی بروی؟! روزی هزاران پشه مانند تو بر تنهام مینشینند و بر میخیزند و من متوجه آمدن این موجودات بینهایت ریز نمیشوم که از رفتنشان خبر داشته باشم!
🔸 مدتی است برخی از کسانی که غیر از وابستگی نزدیک به این یا آن شخصیت سیاسی و یا مذهبی نظام، هویت قابل اشاره و درخور ذکری ندارند، با سوءاستفاده از وابستگی خود به آن شخصیتها، به بدگویی و سیاهنمایی علیه نظام و ارزشهای آن روی آورده و سخنانی بر زبان میآورند که نه فقط سخیف و دمدستی است بلکه از شدت بلاهت، خندهدار نیز هست!
✅ آن یکی نظر حضرت امام(ره) درباره رهبری بعد از ایشان را زیر سؤال میبرد! و اصلاً به روی خود هم نمیآورد که صدها سند غیرقابل انکار، ادعای او را نفی میکند، و دیگری در حالی که رسوایی آمریکا به علت جنایات بیشمارش علیه مردم آن کشور همه جهان را فرا گرفته و این کشور را به اوج استیصال رسانده است، با بخش فارسی شبکه بیبیسی مصاحبه میکند و نقض حقوق بشر را در جمهوری اسلامی ایران به مراتب بیشتر از آمریکا معرفی میکند!
🔹 آن یکی، به اعتبار اینکه فرزند یکی از شخصیهای برجسته و نظریهپرداز اسلامی بوده است، علیه بسیاری از ارزشهای نظام دهان میگشاید و برایش اهمیتی ندارد که آنچه میگوید اولاً با دیدگاه صریحاً اعلام شده مرحوم پدرش در تناقض آشکار است و ثانیاً اظهاراتش بهاندازهای عوامانه و مضحک است که رسانههای بیگانه هم برای حفظ پرستیژ و آبروی نداشته خود، اظهارات وی را با جرح و تعدیل و رفوکاری نقل میکنند!
🔸 از آنجا که رسانههای وابسته به دشمنان اسلام و انقلاب، مشتریان اصلی اظهارات این عده هستند به وضوح از استیصال دشمنان حکایت دارد و نشان میدهد کفگیر سیاهنمایی و مخالفخوانی دشمن به تهدیگ خورده که به اظهارات خندهدار این قماش دل بسته است.
🔹 خدای مهربان بر درجات امام راحلمان بیفزاید که در اینگونه موارد به این بیت از حافظ اشاره میکردند که «ای مگس عرصه سیمرغ نه جولانگه توست» ولی نیم بیت بعدی را به گونهای دیگر میخواندند. مصراع بعدی این است «عِرض خود میبری و زحمت ما میداری» اما حضرت امام میخواندند «عِرض خود میبری و کذا و کذا» یعنی زحمت ما هم نمیداری!