eitaa logo
بصیر
369 دنبال‌کننده
9.4هزار عکس
6.6هزار ویدیو
449 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
🔰 | چرا اقتصاد نمی تواند! 📝 🔹اگر چه ممکن است کمی جسورانه به نظر برسد اما فکر می کنم نباید از گفتنش پرهیز کرد چرا که این گفتن دستکم می تواند یک الم شنگه ای در ذهنمان راه بیندازد که ما حصل آن اندیشیدن بیشتر و بیشتر برای یافتن راه حل های جدید باشد. 🔹مسئله این است ، با اینکه دیگر باورمان شده است که "ما می توانیم" اما در بعضی موارد واقعا "نمی توانیم"! 🔹مشخصا اقتصاد را ببینید با اینکه نزدیک به یک دهه شعار سال معطوف به حل مشکلات اقتصادی و افزایش تولید بوده، با این حال در این زمینه بسیار ناموفق بوده ایم؛ اینکه چرا نتوانسته ایم به نظرم مسئله مهمی است! از این رو شاید بهتر باشید به جای پرداختن به اینکه "چگونه می توانیم؟" به این توجه کنیم که "چرا نمی توانیم؟" 🔹اگر چه از اقتصاد خیلی سر در نمی آورم اما طعم تلخ سیاست را در اقتصاد لنگان ایران خوب فهم می کنم؛ نمی دانم ! شاید اشتباه کنم اما راه حلهای اقتصادی که برای درمان درد اقتصاد مطرح می شود مرا یاد «حسین شمر» روستامان می اندازد، 🔹با اینکه نامش حسین بود اما چون شمر خوان تعزیه بود در یک تناقض کامل «حسین شمر» صدایش می کردند؛ این بنده خدا کمتر سالی بود که بعد از پایان تعزیه از سمت یکی دونفر از عزاداران مورد حمله قرار نگیرد و یا فحش نشنود، او شمر واقعی نبود و فقط گناهش این بود که نقش شمر را داشت. 🔹حکایت رفتار ما با مشکلات اقتصادی دقیقا همین است، دائم به وزرای اقتصاد و سیاستهای اقتصادی دولتها حمله می کنیم که چرا اینکار را کرده یا نکرده اند و گاها توصیه می کنیم که این کار را بکنید و آن کار را نکنید! غافل از اینکه سر نخ ماجرا جای دیگری است. 🔹من فکر میکنم ما سوراخ دعا را گم کرده ایم ، به نظرم پرداختنِ به اقتصاد از درون اقتصاد ره به جایی نخواهد برد، باید به اقتصاد ایران از دریچه سیاست نگریست و با ابراز سیاسی آنرا حل کرد چرا که اگر اقتصاد "می توانست" مشکلاتش را حل کند تاکنون "توانسته" بود! 🔹اینکه چرا اقتصاد نتوانسته مشکلاتش را حل کند شاید به این دلیل باشد که عرصه سیاسی کشور به او مجال تغییرات لازم و آنچه او میخواهد را نداده است ، این ذات سیاست است که همیشه در بالا دست رودخانه و در سرچشمه می نشیند؛ طبیعی است اگر آب از سرچشمه گل آلود شود تلاش در پایین دست رودخانه برای زلال کردن آب کم اثر خواهد بود.
🔰بازدهی بازارهای مالی در سال۱۴۰۲‌ 🔹سال آینده وضعیت کاملا متفاوت خواهد بود. نرخ بهره امریکا، کاهش احتمالی ارزش دلار، انتخابات امریکا، تلاطم های امنیتی در جهان و میل به ذخیره طلا به جای دلار، نشان می‌دهد که احتمالا سال ۱۴۰۳ سال طلا خواهد بود.
🔰بخشی از تورم ایران به دلیل تورم حاکم در بازار جهانی است 🔹روزبهانی، کارشناس و پژوهشگر اقتصاد ایران و اقتصاد جهان در گفت‌وگو با مهر با اشاره به وضعیت کلی اقتصاد ایران و جهان گفت: صندوق بین‌المللی پول، ایران را در بین ۲۰ کشور تورم‌خیز جهان دسته‌بندی کرد. زیمبابوه، ونزوئلا، سودان، ترکیه، آرژانتین، سریلانکا، لیتوانید، استونید، اوکراین، مولداوید، سورینام، غنا، هائیتی، سیرالئون، آنگولا، نیجریه، ایران و مالاوی جزو ۲۰ کشوری هستند که بالاترین نرخ تورم را در سال ۲۰۲۳ داشتند. 🔹صندوق بین‌المللی پول در یکی از جدیدترین گزارش‌های خود می‌نویسد پیش‌بینی می‌شود که رشد جهانی در سال ۲۰۲۴ در سطح ۱/۳ درصد باقی بماند و در سال ۲۰۲۵ به ۲/۳ درصد برسد؛ این صندوق، ایران را در بین ۲۰ کشور تورم خیز جهان دسته بندی کرد. 🔹بر اساس گزارش صندوق بین‌المللی پول، زیمبابوه با ۹۴/۲۸۴ درصد بالاترین نرخ تورم را دارد و ونزوئلا با ۲۱۰ درصد تورم در رده بعدی قرار گرفته است. ایران نیز با تورم ۵۵ درصدی جزو کشورهای با تورم بالا دسته‌بندی شده است.
9.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨افشاگری منظرپور، سردبیر سابقBBC از پشت‌‌پرده پروژه‌ رژیم صهیونیستی و سازمان مجاهدین برای افکارسازی در فضای مجازی فارسی زبان! 🔹محمد منظرپور: فیواستار و ترند شدن برخی مطالب توئیتر مخصوصا در پروژه «» توسط سیستم امنیتی سایبری اسرائیل و سازمان مجاهدین خلق صورت می‌گیرد! عوامل شبکه اینترنشنال جزئی از این پروژه‌ها هستند!
حماس از وتوی قطعنامه «جانبدارانه» آمریکا استقبال کرد 🔺حماس پیش‌نویس قطعنامه آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل متحد را «جانبدارانه» خواند از وتوی آن توسط روسیه و چین استقبال کرد. 🔺حماس در بیانیه‌ای گفت پیش‌نویس این قطعنامه به اسرائیل اجازه می‌داد عملیات‌های نظامی خود در غزه را ادامه دهد. 🔺جنبش مقاومت فلسطین در این بیانیه همچنین تأکید کرده است که این قطعنامه به اسرائیل «پوشش و مشروعیت» لازم را برای جنگ خود در غزه می‌داد. 🔺در این بیانیه آمده است: «این قطعنامه فاقد درخواستی روشن برای توقف فوری جنایت‌های صهیونیست‌ها علیه غزه بود.» 🔺حماس از روسیه، چین و الجزایر بابت رأی منفی به این قطعنامه «جانبدارانه» تشکر کرد و گفت که وضعیت انسانی در غزه برقراری آتش‌بس فوری را ایجاب می‌کند.
⛔️فریب فضای مجازی و رسانه‌ها را نخوریم 🔸در کوچه‌ها و آپارتمان‌ها را که نگاه کنیم هنوز موقع سحری، چراغ خانه‌ها یکی‌یکی روشن میشود. 🔸هنوز در مهمانی‌های خانوادگی، درباره «» بحث میکنند. 🔸هنگام تحویل سال جمعیت چند میلیونی رو میبینیم که در مکان های زیارتی و مذهبی مثل حرم امام رضا (علیه السلام)، کربلا، حرم امام زادگان، گلزار شهدا و... سال نو خود را با زبان روزه شروع می‌کنند. 🔸هنوز هم فامیل به دخترها و پسرهای روزه‌اولی، ماشاءالله می گویند و انها با شوق و ذوق از خاطرات روزه گرفتنشان میگویند. 🔸دختر و پسرهایی در بین نزدیکان و آشنایان روزه داری میکنند که اصلا به ظاهرشان نمی‌اید. 🔸هنوز نزدیک اذان مغرب که می شود، فوج فوج جمعیت را میبینیم که به سمت خانه‌هایشان میروند تا افطار کنند و خیابان‌ها راه‌بندان میشود. بعضی‌ها هم به مساجد میروند تا بعد از اقامه نماز به جماعت در مسجد، افطار کنند. 🔸هنوز صدای اذان از مأذنه‌ها بلند است. 🔸هنوز بی‌دین‌ها پویش روزه‌خواریِ علنی راه می‌اندازند تا با رمضان مبارزه کنند. این یعنی هست و ده‌ها میلیون‌ نفر روزه‌دارند. ✅مبادا هوچی‌گری و سروصدای بلند رسانه‌ها و روزه‌خوارها ناامیدمان کند. ✅مبادا «برو بابا کی دیگه روزه میگیره» گفتن‌های چند نفر، عصبی‌مان کند و جامعه را کافر بپنداریم. ✅مبادا دچار بشویم.
✅ تورم از ۶۰ به ۴۲ ✅‏آمار رسمی و محل اعتنا است.البته مردم را قانع نمی کند و اپوزیسیون بازان را هم عصبانی می کند ظاهرا حدود نصف تورم در ایران سهم مسکن است و مسکن امسال ثبات قیمت داشت امید است این شیب با رشد قانونی قیمت ها در اوائل هر سال رشد نکند و ان شاالله وارد کانال ٣٠ شود ✍عبدالله گنجی
طبق نظر سنجی موسسه گالوپ چین با۴١درصد اولین دشمن آمریکاست روسیه با٢۶درصد در جایگاه دوم است فقط ٩درصد آمریکایی ها ایران را دشمن خود می دانند نکته مهم این است که از نظر مردم آمریکا دولت خودشان چهارمین دشمن کشورشان و قبل از کره شمالی قرار دارد 🗣 عبدالله گنجی
عکس لئونارد کوهن یهودی که وسط جنگ یوم کیپور برای سربازای صهیونیست گیتار میزده رو گذاشته و نوشته حضور فرامرزاصلانی درمیان رزمندگان در خرمشهر! طرف مثلا نویسنده دفاع مقدسه و عنوانش رو تریلی نمیکشه اما همچین گاف تابلویی میده! بعد همین جعلیات میره تلگرام و اینستا و میشه باور نسل جدید!
5.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷🇵🇸 ﷽ 🎥 تنها تأسفی کہ من دارم••💔 🍃🌹🍃 |
چند نکته درباره حمله تروریستی مسکو 1️⃣ چند روز قبل از این حمله ، سفارت آمریکا از شهروندان این کشور در روسیه میخواهد از اجتماعات و به خصوص کنسرت ها و مراکز تفریحی دوری کنند. 🔸️دولت آمریکا چگونه و از کجا از اهداف حمله داعش باخبر بوده است ؟ 2️⃣ این حمله تروریستی پس از پیروزی های سیاسی و نظامی اخیر پوتین در انتخابات ریاست جمهوری و ارتش روسیه در اوکراین انجام شد ؛ قاطبه صاحب نظران سیاسی معتقدند که اوکراین دیگر توان جنگیدن موثر و عملیات های آفندی ندارد و به همین دلیل رئیس جمهور فرانسه نیز از احتمال ورود ارتش این کشور به اوکراین سخن گفت. 🔸️به نظر می رسد آمران پشت پرده این حادثه قصد دارند پیامی با این مضمون به کرملین ارسال کنند که هزینه اقداماتش از این پس سنگین و خونین خواهد بود و خاک روسیه را در بر می گیرد. 3️⃣ تروریست ها پس از انجام عملیات در تالار کروکوس مسکو ، سوار خودروی رنوی خود شده و قصد عزیمت به اوکراین می نمایند. یعنی در مرز اوکراین و روسیه که جنگ در جریان است ، نیروهای اوکراینی منتظر آنها بوده اند. 🔸️جالب تر اینجاست که می توانندحدود ۳۰۰ کیلومتر از محل حادثه دور شوند و از استان کالوگا نیز بگذرند و در استان بریانسک نیروهای FSB خودروی آنها را متوقف می کنند. 🔸️این تروریست ها چگونه توانسته اند به ۲۰۰ کیلومتری مرز اوکراین برسند ؟ 🔸️طراحی این حمله و پشتیبانی آن بدون حمایت سرویس های اطلاعاتی قدرتمند ممکن نیست. 4️⃣ تروریست های دستگیر شده در لحظات اولیه دستگیری اعتراف می کنند که در ۴ مارس از ترکیه وارد روسیه شده اند و بابت این حمله به آنها ۵۵۰۰ دلار داده شده است. اگر اینها داعشی هستند که باید جهت جهاد در راه خدا و با شعارهای اسلامی این عملیات را انجام می دادند نه با هدف کسب پول و بعد نیز به اوکراین بگریزند. 5️⃣ سرویس اطلاعاتی روسیه در این حادثه غافلگیر شد تا جایی که تروریست ها ۳۰۰ کیلومتر از مسکو دور شدند. 🔸️از این سرویس که جانشین KGB شده است ، ناتوانی در پیش گیری از این حادثه و عدم مقابله با تروریست ها و دستگیری یا کشتن آنها در صحنه حادثه بعید بود‌.
نکته عجیبی که پوتین گفت ... 🔸️از اولین جملات پوتین بعد از حمله تروریستی تالار کروکوس این بود : از وتو کردن قطعنامه شورای امنیت و حمایت از مردم غزه پشیمان نیستیم، حتی اگر به ما ضربه بزنید. 🔸️چرا پوتین حمله تروریستی اخیر در مسکو را مرتبط با وتوی روسیه بر پیش نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا در خصوص آتش بس فوری در غزه می داند ؟ 🔸️ واقعیت ماجرا اینست که آمریکا کوشش دارد با ایجاد آتش بسی که مفادش به نفع اسرائیل باشد، نبرد غزه را فریز کند تا با خیال راحت بتواند بر جنگ اوکراین تمرکز کرده و توان خود را برای شکست ارتش پوتین بسیج کند. 🔸️روسیه و چین نیز که دست آمریکا را خوانده بودند ، برای این که ایالات متحده نتواند بر جبهه اوکراین معطوف شود و همزمان در جبهه غزه نیز درگیر باشد، پیش نویس قطعنامه واشنگتن را وتو کردند. 🔸️البته این وتو را که در اصل برای منافع خودشان بود، به حماس و مردم غزه فروختند. 🔸️ این روزها آمریکا در ۲ جبهه درگیر است؛ اول جبهه نبرد درغزه ( که اسرائیل به اهداف خود نرسیده و از طرفی نتانیاهو نیز از دستورات بایدن و بلینکن سرکشی می کند و عزم حمله به رفح دارد) و دوم جنگ بزرگ اوکراین. 🔸️یانکی ها نیک می دانند روسیه تا ۲ ماه دیگر حمله بزرگی را انجام خواهد داد و آنها باید برای عدم موفقیت دشمن شان کاری کنند و ایضا ملتفت اند که نتانیاهو دارد برخلاف منافع ایالات متحده عمل می کند و نبرد در غزه را کِش می دهد. 🔸️ پس باید هر طور که شده بحران غزه را (ولو برای چند هفته )خاموش کنند والا در میدان اوکراین روسها یکه تازی خواهند کرد. 🔸️اما مشکل اصلی نتانیاهوست که نه توانسته نبرد را به سود اسرائیل پایان دهد و نه از دستورات بایدن پیروی می کند‌‌. 🔸️احتمالا آمریکا طی هفته های آتی باید برای مدیریت این چالش ها، تصمیمات سختی بگیرد.