فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مروری بر تجربه اعتماد به غرب، همراه با بیانات منتشر نشده رهبر انقلاب
#عبرت_آیندگان
🔴خیانت روحانی به کلمات
🔺بالاخره روحانی رفت. او رفت؛ خاطراتش هم می رود. میراثی که او برای دولت بعدی گذاشت، از تورم ۵۲ درصدی و نقدینگی ۳۶۰۰ هزار میلیاردی و کوچک شدن ۳۵ درصدی سفره مردم و... هم گرچه سخت، بالاخره دیر یا زود دست خوش تغییر خواهد شد. اما خیانت او به برخی کلمات شاید به این زودی ها جبران نشود و تا مدت ها در حافظه جمعی بماند.
❎روحانی به واژه «امید» خیانت کرد. آنجا که آن را به لبخند #کدخدا شرطی کرد. او امید ملت را به نقطه ای گره زد که در دست بدخواه ملت بود. در دولت روحانی جامعه نه تنها برنامه عملیاتی برای قوی شدن در برابر تحریم ها مشاهده نکرد، بلکه مدام با گلایه ها و اتهام زنی های بخشی از حاکمیت علیه بخش دیگر آن مواجه شد که وانمود می کرد «نخواستن ها» و «نگذاشتن ها» و «سنگ اندازی ها» علت برهم خوردن توافقات با غرب شده. تقویت این دوقطبی در مقاطعی مثل انتخابات ۹۶، هم به اتحاد و انسجام مردم لطمه زد، هم امیدی که باید مولد مقاومت و ایستادگی می بود، کم رنگ و کم رنگ تر کرد. جامعه ی شرطی شده و در انتظار گشایش، به شدت مستعد پذیرش دوقطبی ها بود که بر شکاف اجتماعی و بروز کینه توزی حتی بین توده های مردمی افزود.
❎روحانی به «عقلانیت» خیانت کرد. عقلانیتی که در #مجمع_عقلا با منطق تنش زدایی، جنگ را با جام زهر به پایان رساند، در دولت عقلا صاحب اختیار مملکت شده بود. می گفت عقلانیت در سازش با دنیاست؛ منطق مقاومت دنبال تقابل ذاتی با دنیاست و نتیجه اش هم تحریم و بالا رفتن قیمت هاست؛ باید برویم آثار بداخلاقی های ایدئولوژیک انقلاب را از دل دنیا در بیاوریم تا دنیا روی خوش نشان دهد و اوضاع زندگی مردم خوب شود! دستاورد ادعایی این عقلانیت برای کشور، هیچ گاه عملی نشد و جز تجاوزهای مکرر دولت های غربی به حقوق ملت ایران و تحریم های بی سابقه چند سال اخیر چیزی به دست نیامد.
❎روحانی به «اعتدال» خیانت کرد. اعتدالی را که معرف #امت_میانه بود، به حرکت بر مسیر تعارض نداشتن با منافع غربی ها و به عبارتی به پروپای آمریکا نپیچیدن منحرف کرد. در این مسیر هرچه از منافع ما در تعارض با خواست غربی ها بود، می توانست وجه المصالحه قرار گیرد؛ حتی منافع راهبردی مان!
❎روحانی به واژه «جامعه بین المللی» هم خیانت کرد. او افکار عمومی را به این باور رساند که جامعه بین المللی یعنی چهار کشور. اگر با آنان تعاملمان ردیف باشد یعنی دنیا به رویمان آغوش گشوده و اگر آنان روی ترش کنند، یعنی ما در انزوا هستیم. ذیل این باور ما فقط باید با کشورهایی ارتباط داشته باشیم که قدرت های غربی اجازه بدهند و هرکه را آنان نخواهند باید از گردونه روابطمان حذف کنیم. با همین رویکرد، ما سال ها شرکای تجاری مان در کشورهای همسایه و آسیای شرقی و آمریکای لاتین را از دست دادیم و بخش اقتصادی سفارت خانه هایمان عملا بی کار بودند و هیچ کمکی به بالا بردن تراز تجاری مان نکردند.
❎روحانی به واژه «عزت» نیز خیانت کرد. از شعارهای او بازگرداندن عزت به پاسپورت ایرانی بود. اما در انتهای دولت او کارت های ملی هم بی عزت شدند؛ آنجا که برای دریافت دو شیشه روغن مردم باید آن را نشان می دادند!
❎روحانی به اصل «مذاکره» هم خیانت کرد. مذاکره همیشه ابزاری بوده درخدمت تامین منافع. روحانی مذاکره را برای مذاکره می خواست. همین باعث شد پس از رسوا شدن طبل توخالی #برجام، حتی در مذاکرات احیای برجام هم شکست بخورد و در بن بست قرار گیرد.
🔻فهرست این خیانت ها می تواند تا ده ها شماره امتداد پیدا کند. آسیب های این هشت سال بر پیکره سرمایه اجتماعی قابل شمارش نیست. امید که این روزگار بگذرد و روزهای بهتری در انتظار ملتمان باشد تا فرصت ترمیم زخم هایمان را پیدا کنیم. افوض امری الی الله...
📝 #رها_عبداللهی
🌑 پیش داوری و قضاوت عجولانه درباره عملکرد دولت آینده!!
⚛با پایان دولت ۸ ساله آقای روحانی و ملاحظه برخی ناکارآمدی ها و ناکامی های تیم سیاسی و اقتصادی ایشان
گاها پیش داوری هایی از عملکرد آقای رئیسی در دولت آینده و احتمال ناکامی و ناامیدی از موفقیت در حل بحران ها و چالش های پیش رو در بین مردم و فضای رسانه ای می شود.
فارغ از پیش داوری ها اما
🌿راه کار قرآن چیست؟
قرآن می فرماید: لیس للانسان الا ماسعی (نجم:۳۹) لا یکلف الله نفسا الا وسعها ( بقره:۲۸۶)
☝اگر دولت آقای رئیسی با تکیه بر همین دستور قرآنی، نهایت سعی و تلاش خود را
با برنامه ریزی و مشورت با نخبگان
انجام دهد
⬅️◀️بر طبق صریح آیات قرآن( طلاق:۳و۲)
رعایت تقوا و انجام دستورات الهی و توکل بر خالق هستی، قطعا چاره ساز و حلّال بسیاری از مشکلات اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و...خواهد بود.
⛔️فراموش نکنیم ناامیدی بدترین گناهی است که بخشوده نمی شود!!
چاره راه بازگشت به دستورات قرآن است!
✅فرمولِ سعی و تلاش+ انگیزه های خدایی+ توکل و محاسبه خالق هستی در محاسبات
چاره ساز و کیمیای حل مشکلات ماست.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷 به امید سرافرازی ایران کهن بر قله های پیشرفت و آبادانی جهان
✍محمد تقی احمدی پرتو
✍ترس شدید رژیم صهیونیستی
✍ مصطفی برزکار
🔹️بعد از هدف قرار گرفتن کشتی رژیم صهیونیستی، یک خط خبری تحلیلی توسط اکانت های نزدیک به رژیم صهیونیستی مبنی بر اجازه آمریکا به رژیم صهیونیستی برای تلافی حمله به نفتکش این رژیم در توئیتر کلید خورده است و انگشت اتهام را در خصوص این حملات را به سمت جمهوری اسلامی ایران نشانه رفته اند. سخنگوی وزارت خارجه کشورمان این اتهامات را رد کرده است . صرف نظر از اینکه چه کسی کشتی انگلیسی را مورد هدف قرار داده است، فضای سازی رسانه ای رژیم صهیونیستی ناشی از چند نکته است :
1️⃣آسیب پذیر بودن رژیم صهیونیستی در دریا به واسطه اینکه نزدیک به ۸۰ درصد مراودات آن از طریق دریا انجام می پذیرد و این موضوع به رژیم جعلی صهیونیستی فشار وارد ساخته و به همین سبب سعی دارند با عملیات روانی از حملات احتمالی بعدی بکاهند
2️⃣جنبه دیگر این فضا سازی ها آن است که تحقیر این رژیم را بعد از حمله به کشتی به حاشیه براند و از آبروی رفته دفاع کند.
3️⃣آمریکا و اتحادیه اروپا را مجبور به واکنش در مقابل این حملات نمایند
✅ نکته اصلی آن است که اگر رژیم صهیونیستی از ادامه این فرایند ابایی نداشت، برای پاسخ گویی نیاز به تبلیغات نبود!! اما هر زمان صهیونیست ها دست به فضا سازی رسانه ای می زنند نشانه آن است که در میدان عمل سردرگم هستند
🔰 خطای راهبردی اعتماد به غرب
📝 یادداشتی از دکتر محمد جمشیدی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران
🔹 - اوّلین خطای راهبردی این بود که تعامل با آمریکا اصالت داشت، نه حل مشکلات تحمیلشده به کشور؛ مثل تحریم از طرف آمریکا. به همین دلیل در طی فرآیندهای مذاکراتی ما این جملات را از تیم مذاکرهکننده میشنیدیم که میگفتند «هر توافقی بهتر از عدم توافق است»؛ یعنی فارغ از اینکه چه توافقی شود، اصل توافق با آمریکا برایشان اهمیت داشت. این در حالی بود که طرف آمریکایی (خانم شرمن) صراحتاً اعلام میکرد که «توافقنکردن بهتر از توافق بد است»؛ حتی بعد از اینکه آمریکاییها تعهداتشان را نقض کردند، برخی از مذاکرهکنندگان اعلام کردند که هدف ما از مذاکرات رفع تحریم نبود و برای رفع کامل تحریم باید مذاکراتی فراتر از هستهای داشته باشیم.
🔸 - دومین خطای راهبردی، پرهیز از اهرمسازی در مقابل آمریکا و هزینهمندکردن سیاستهای خصمانهی آمریکا بود؛ اهرمسازی یک اصل در سیاست بین کشورهاست و بهمعنی ایجاد ابزارهای قدرت برای وادارکردن طرف دیگر به تصحیح سیاستهای تهاجمیاش است و در اینجا بهمعنی وادارکردن آمریکا به عمل به تعهدات برجامیاش است که البته در دستور کار دولت آقای روحانی اساساً مشاهده نشد. به همین دلیل هنگامی که آمریکا از برجام خارج شد، با واکنش منفعلانهای از طرف دولت مواجه شد. دولت آقای روحانی سیاست صبر راهبردی را اتخاذ کرد و با گامهای ضعیف هستهای که برداشت، سیگنالهای اشتباهی به طرف مقابل فرستاد.
-🔹 سومین خطای راهبردی، برجامیشدن سیاست داخلی و خارجی بود؛ یعنی همه چیز به برجام گره خورد و ابزاری برای تغییر معادلات داخلی شد. در حوزهی خارجی هم دستور کار فقط برجام بود و نسبت به مسائل دیگر بیتوجهی شد. اقدامات اندکی هم که انجام شد، در دورهی خروج آمریکا از برجام بود. به همین دلیل تصور آمریکا این شد که ایران راه یا برنامهای غیر از برجام ندارد و میتوانند به ایران فشار بیاورند.
⛔️ آقازاده از نوع حوزوی
🔻#سید_احمد_خمینی، آقازاده ای حوزوی که به لطف پدر در محافل سیاسیون رده بالای کشور شرکت میکند با انتشار عکسی از سید محمد خاتمی در صفحه اینستاگرام خود نوشت:
«دوستان و به مناسبت عید غدیر گرد هم آمده بودیم. مثل همیشه موقع رفتن همه میخواستند با سید بزرگوار عکسی به یادگار بردارند. بر کنار بودم و تماشای مهر و محبت ایشان را ترجیح داده بودم. نوبت که به من رسید آقای خاتمی گفتند بیا عکسی بگیر و با عکسهای قبل مقایسه کن و بگذار مردم ببینند که چقدر پیر شدهام...
دیشب هم گذشت اما هنوز میتوان به آنچه این پیر در خشت خام میبیند اعتماد کرد»
✍🏻 آقازاده جوان!
ایشان، چهارسال پیش میگفت: حمایت از روحانی را تکرار کنید! حال میگویی آن چه این پیر در خشت خام میدیدید؟؟
⁉️میشود مشخص کنید دقیقاً چه چیز را در خشت خام میدیده که تاکید میکرد، تکرار کنید، تکرار کنید؟؟
1️⃣ دلار 30 هزار تومانی
2️⃣ مرغ کیلویی 35 هزار تومان
3️⃣ پراید 150 میلیونی
4️⃣ سکهٔ 15 میلیونی
5️⃣ میوههای پشت ویترینی که مردم توان خریدش را ندارند
6️⃣ مسکنهای نجومی
7️⃣ خاتمی دقیقاً چه چیزی را در خشت خام میدیده؟ مشکلات اقتصادی مردم را؟ شرمندگی پدران را؟ بیکاری جوانان را؟
🔸 آقازاده که باشی آن هم از نوع حوزوی، مجبور میشوی برای خالی نبودن قافیه هر ازگاهی، زبان به چنین یاوه سرایی هایی بگشایی!
👈🏻 آرام بگیر جوان!
✍️#سید_امیر_حسینی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔️در شام آخر ، روحانی دست از جنگ هراسی دست بر نداشته است
روحانی: در ذهن من بود که گره زندگی مردم با دیپلماسی قابل حل است
روحانی:
🔹این گره به جایی رسیده بود که یا با جنگ یا با مذاکره قابل حل بود.
🔹اولاند در سفر من به پاریس به من گفت تو آمدی ما از جنگ منصرف شدیم.
🔹در مذاکرات ۱+۵ در ظاهر با بقیه حرف میزدیم ولی در واقع با آمریکا حرف میزدیم.
🔹آمریکاییها میخواستند توافقات دیگری هم داشته باشیم.
🔹سال ۹۳ موشک را هم میخواستند وارد توافق کنند که ما گفتیم نه!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 هاشمی: وقتی با رهبری اختلاف نظری داشته باشیم من نظر ایشان را حجت میدانم
🔹امروز دفتر مرحوم هاشمی رفسنجانی در پاسخ به مستندی که شب قبل سایت رهبر معظم انقلاب و صدا سیما تحت عنوان گفتگوی منتشر نشده با هاشمی رفسنجانی در خصوص اعتماد به غرب منتشر کرده بودند، فایلی تصویری از گفتگوی این مرحوم در پاسخ به این مستند منتشر کرده است.
علی قلهکی فعال رسانه ای:
🔹دور آینده مذاکرات نامعلوم است و اصلا مشخص نیست مذاکراتی برگزار بشود.
🔹احتمال دارد مذاکرات 3 تا 6 ماه به تعویق بیافتد
🔹سیاست نظام این بود آقای عراقچی برود در مذاکرات و شروط ایران را مطرح کند و جواب نه را از زبان آمریکایی ها بشنویم
🔹اروپایی ها به ایران پیام دادند اگر علی باقری وزیر خارجه شما باشد به معنای پیام منفی به ماست.
🔹آمریکایی ها در مذاکرات مطرح کردند که ایران باید خاک سوریه را به طور کامل ترک کند تا مذاکرات وین به نتیجه برسد و تحریم ها برداشته شود.
🔹ایران به طور جدی با این شرط آمریکایی ها مخالفت کرد و مذاکرات وین به پایان رسید.
.♻️ وقتی روحانی از فحش سیاسی اولاند، لذت میبرد
✍ حمید رسایی
🔰 حدود دو سال قبل بود که روحانی در گیلان با آب و تاب و افتخار گفت: «رئیسجمهور فرانسه به من گفت ما درسال ۹۱ تصمیم به جنگ با ایران داشتیم، انتخاب شما تصمیم ما را عوض کرد.»
روحانی در آخرین گفتگوی تلویزیونیاش باز هم این خاطره تلخ را یادآوری و به آن افتخار کرد! این سخن اولاند در حقیقت یک فحش سیاسی بود به این معنی که ریاست جمهوری حسن روحانی برای غربیها به اندازه حمله نظامیشان دستآورد خواهد داشت...
تکرار چندباره این سخن رییس جمهور فرانسه و افتخار به آن، اوج حقارت شخصیت حسن روحانی و وادادگی او در برابر غرب را نشان میدهد خصوصا که روحانی در برابر این ادعای بیشرمانه اولاند، هیچ پاسخ درخوری به او نداده و فقط کیف کرده است!
هرچند ادعای اولاند از این جهت که حمله نظامی خواهند کرد، لاف در غریبی و ... در بازار مسگرهاست... چون بدیهی بود که در صورت چنین اتفاقی، با پاسخ قاطع جمهوری اسلامی ایران مواجه میشدند و به همین دلیل اساسا این ادعا جز یک بلف در برابر فردی که شیفته غرب بود، ارزش دیگری نداشت.
اما بیائید فرض کنیم الان سال ۹۱ است و کشورهایی که اولاند ادعا میکرد، به ایران حمله کردهاند، آیا دشمنان ملت ایران، غیر از این اتفاقات را در سر میپروراندند:
ارزاق عمومی مانند گوشت، مرغ و... به شکل سرسامآوری گران میشد.
تاسیسات هسته ای جمهوری اسلامی را با بمب از کار میانداختند.
قیمت دلار تا ۲۵ هزار و یورو تا ۴۰ هزار تومان بالا میرفت.
قیمت اجناس عمومی تا پنج برابر افزایش مییافت.
مراکز هستهای اراک، نطنز و فردو تعطیل میشد.
۱۸ میلیارد دلار ذخیزه ارزی از بین میرفت.
بازار خرید و فروش املاک راکد میشد.
ارزش پول ملی کشور سقوط میکرد.
کالاهای اساسی کمیاب میشد.
کارخانهها تعطیل میشد.
بورس رنگ خون میشد.
در اعتراضات عمومی بیش از ۲۰۰۰ بانک، پمپ بنزین، فروشگاه بزرگ، ساختمان اداری و... در آتش میسوخت و تعدادی از مردم، نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی کشته میشدند و مردم از جهت روحی و روانی لطمه میدیدند و...
خب جناب روحانی! حالا با رییس جمهور شدن شما همه این اتفاقات افتاده، بدون اینکه غربیها هزینه ای کنند، تلفاتی بدهند و...
جسارتا فقط یک نفوذی میتواند به این ننگ افتخار کند.
🌀تجربهای که باید به کار آید
✍ عزیز غضنفری
🔰پس از بیانات رهبر معظم انقلاب در آخرین دیدار با هیئت دولت درباره تجربه اعتماد به آمریکا و مذاکره با آن، انتشار گزیدهای از گفتگوی بین معظم له و مرحوم رفسنجانی در این زمینه، بار دیگر موضوع مهم آمریکا و مسئله مذاکره با این کشور را به عرصه فضای سیاسی کشور کشاند.
✳️نکات تحلیلی:
✅موضوع آمریکا و مذاکره با این کشور قصه کماهمیتی نیست که نیازی به طرح مستمر آن نباشد. ایده مذاکره با آمریکا دستکم در این مقطع از تاریخ کشور ۸ سال است که مبنایی برای کنش گری در سیاست خارجی بوده است. آقای روحانی پیش از انتخابات ۹۲ اعلام کرد که آمریکا کدخداست و برای حل چالش هستهای باید به سراغ کدخدا رفت و نه دیگر کشورها که ارادهای از خود ندارند. این خواسته مورد موافقت قرار گرفت و در پی آن مذاکراتی شکل گرفت که منتهی به برجام شد. درنهایت نیز آمریکا از برجام خارج شد و دوباره به آغاز راه رسیدیم. بااینحال تفکر سیاسی اصلاحطلبانه درون کشور، بایدن و دموکراتها را متفاوت از ترامپ و جمهوری خواهان معرفی کردند. اینک اما روند مذاکرات وین نشان داد که همه آنها سر و ته یک کرباس هستند. اینکه دولت دموکراتها تعهد نمیدهد در آینده با برجام آن نکنند که ترامپ کرد، نشان داد عمل آنها با پیشینیانشان تفاوت چندانی ندارد. این اما همه بدعهدی آمریکا نیست، خبرهای دقیق وجود دارد که در مسئله راستی آزمایی و ضمانت اجرا، آمریکا حاضر نیست به الزامات آن تن دهد. ماجرای خصومت آمریکا با ملت ایران روشن است، در این میان اما بخش تأسفآمیز ماجرا آنجاست که عدهای در کشور با این ایدهها و نظرات، نظام و فرصتهای آن را در مسیر نادرست قرار داده و هزینه بر کشور تحمیل کردهاند. جدای از این، پایان یک دولت نباید برخی حوادث و وقایع را به فراموشی بسپرد؛ مثلاً اینکه آقای روحانی بهجای اشاره به بدعهدی آمریکا و کوتاه نیامدن آن از مواضع قلدرمآبانه، گفتند اگر مصوبه مجلس نبود، ما در اسفند ۹۹ توافق کرده بودیم!
✳️نکته پایانی:
✅ رخدادهای امروز نشان میدهد توافقی که آقای روحانی از آن صحبت میکند، تحریف واقعیتها و تاریخ و یقیناً فاقد ارزشهای عملی ثابت و پایدار برای ایران بوده است. بیانات اخیر رهبری و بخش منتشرنشده گفتگوی بین رهبر انقلاب و مرحوم رفسنجانی و دیگر تجربیات ، برای حرکت آینده کشور دارای ارزش راهبردی است. رویکرد جمهوری اسلامی در همه ادوار گذشته نفی کامل مذاکره نبوده، چه اینکه در مقاطعی مذاکرات موردی روی داده است، اما سیاست مهم آن است که کشور بهجای مذاکره برای لغو تحریمها، سیاست خنثیسازی تحریمها را پی بگیرد.
*توصیه های رهبر معظم انقلاب برای رئیس جمهور*
در حقیقت آنچه که امروز توسط مقام معظم رهبری به عنوان توصیه به دولت جدید بیان شد، مواردی است که دولت آقای روحانی کنار گذاشته بود و ضرورت دارد به آنها بازگشت :
1️⃣ تاکید بر ارزش های اصیل انقلاب اسلامی
2️⃣ حضور در میان مردم، مردمی بودن و دخالت دادن ایشان در امور که جایگزین ندارد
3️⃣ گفتگوی صادقانه با مردم قطع نظر از پیرایه های سیاسی
4️⃣نگاه و توجه به ظرفیت های داخلی، شناخت، بکارگیری و پرداخت به ایشان
5️⃣ مبارزه با فساد با عزم راسخ
6️⃣ اقدام با برنامه و نه مشغول شدن به روزمرگی
امیدواریم دولت آقای رئیسی به این توصیه ها که خلع های کنونی است عمل نماید
مسالهی جنگ تبلیغاتی دشمن
دشمنان ما امروز بیشترین تحرکشان علیه ما - بیش از تحرکات امنیتی و اقتصادی - تحرکات تبلیغاتی و جنگ نرم است. تبلیغات رسانهای است.
برای اینکه بر افکار عمومی مردم مسلط بشوند، مبالغ هنگفت هزینه میکنند، کارهای بسیار انجام میدهند، فکرهای بسیاری را در مجموعههای فکری برای این کار استخدام میکنند، تا بتوانند با جنگ روانی، با تبلیغات گوناگون افکار عمومی کشورها را از جمله بیشتر از همه امروز کشور ما را - که هدف سوء نیت قدرتهای بزرگ است - قبضه کنند و در اختیار بگیرند. وقتی افکار عمومی یک ملت در اختیار بیگانه قرار گرفت، حرکت آن ملت هم طبعاً طبق میل آن بیگانه پیش خواهد رفت. کار تبلیغاتی کار مهمی است، ما در این زمینه ضعف داریم. در زمینهی کار تبلیغاتی و حرکت تبلیغاتی درست، کمکاری داریم. باید قویتر و هوشمندانهتر عمل کنیم.
رهبر انقلاب اسلامی ۱۴۰۰/۰۵/۱۲
کلیدواژهها و جملاتی که باید مورد بحث و دقت و گفتگو قرار گیرد:
۱. جنگ رسانهای، جنگ نرم
۲. اهمیت افکار عمومی
۳. راههای تسلط بر افکار عمومی
۴. حرکت ملتها تابع افکار عمومی است
۵. ضرورت کار رسانهای قوی و هوشمندانه
۶. تعریف هوشمندسازی
ارتباط مباحث بالا با🔻
۱. ضرورت تبیین درست
۲. جلوگیری از تحریف
۳. روایتگری صحیح از جنس روایت آوینی
۴. گفتمانسازی
۵. حرکت جبههای و هوشمندانه
باید #گفتگو و #تبیین کنیم.
🔰 اگر از ظرفیتهای فوقالعاده کشور استفاده کنیم بر کمبودها غلبه خواهیم کرد
🔻 رهبر انقلاب: یک توصیه دیگر به رئیسجمهور نگاه به ظرفیتهاست. این روزها هی از کمبودها و مشکلات گفته میشود؛ خب بله کمبودها زیاد است، مشکلات هم زیاد است؛ ظرفیتها زیادتر از مشکلات است. ظرفیتهای فراوانی در کشور وجود دارد. ما در بخش آب، در بخش نفت، در بخش معادن، در بازار گسترده داخلی، در مسئله همسایگان، در آمادگی حیرتآور جوانان، ظرفیتهای فوقالعادهای داریم؛ اینها ظرفیتهای ماست.
بدون تردید این ظرفیتها میتواند بر مشکلات غلبه کند به شرط اینکه این ظرفیتها درست شناخته بشود و به کارگرفته بشود و به آنها پرداخته بشود. تلاش شبانه روزی و خستگی ناپذیر لازم است و مطمئناً استفاده از این ظرفیت ها به کمبودهای کنونی غلبه خواهد کرد.
#تنفیذ_سیزدهم
🌐 آدرس غلطی که روحانی به مردم داد و همچنان می دهد
✍ علیرضا تقوی نیا
🔸️حسن روحانی در روز پایانی حضورش به عنوان رئیس دولت در مصاحبه اش گفت : توقعاتی داریم که با مذاکرات ما نمی خواند و اگر قصد رفع همه تحریم ها را داریم باید اختیاراتی به ما بدهند تا در همه زمینه ها مذاکره کنیم.
در خصوص سخنان وی چند نکته لازم به ذکر است :
1️⃣ همین فرد بعد از توافق هسته ای به صراحت اعلام کرد با این توافق همه تحریم ها بالمره لغو خواهد شد و نه تعلیق . در حالی که اکنون می گوید اگر قصد رفع همه تحریم ها را داریم باید در همه زمینه ها مذاکره کنیم.
2️⃣ سخنان اخیر وی به وضوح نشان می دهد از سیاست خارجی سراپا غلطش درس عبرت نگرفته یا حداقل نمی خواهد خود را شکست خورده و ناکام تلقی نماید .
🔸️اشتباه استراتژیک وی این بود که قبل از تصدی سمت ریاست جمهوری ، صریحا بر کوتاه آمدن از حق چرخش سانتریفیوژها برای چرخش زندگی مردم تاکید کرد . سخنان وی معنایش این بود که از حقی که طبق معاهده NPT به ما داده شده است صرفنظر می کنیم تا تحریم ها لغو شود.
🔸️همین گرای غلط باعث شکل گیری برهانی قاطع در ذهن طرف غربی شد دال بر این که جمهوری اسلامی تحت فشار حاضر به عقب نشینی از حقوق خود است ؛ پس اهرم تحریم کارآمدترین ابزار برای گرفتن مولفه های قدرت ایران است .
🔸️سوال مهم منتقدان این بود ، هنگامی که مقامات آمریکایی به این تحلیل رسیدند که ایران تحت فشار تحریم حاضر به عقب نشینی از حقوق مصرح خود است پس چرا باید تحریم ها را لغو کنند ؟
🔸️همین موضع گیری غلط حسن روحانی مبنای سیاست گذاری ایالات متحده در قبال جمهوری اسلامی شد که ظریف آن را به اعتیاد آنها به تحریم تشبیه کرد .
3️⃣ طبق معاهده NPT کشورها حق دارند به میزان دلخواهشان غنی سازی اورانیوم داشته باشند به شرطی که به سمت سلاح اتمی نروند و ۶ ماه قبل از تزریق هگزافلوراید اورانیوم به سانتریفیوژها آژانس هسته ای را باخبر سازند.
🔸️ایران در طول دوران فعالیت هسته ای خود، تمام مقررات NPT را رعایت کرد اما به جای این که تعهداتش باعث برخورداری از مزایای این معاهده شود، موجبات فشار بیشتر قدرت های غربی بدان را فراهم آورد .
🔸️نکته مهم این بود که دولت حسن روحانی تحت فشار پذیرفت که فراتر از معاهده فوق الذکر نیز حاضر است رفتار کند و در برجام تعهداتی را پذیرفت که ایران را عملا در دنیا به یک استثنا تبدیل می کرد.
🔸️یعنی مذاکره کنندگان منتخب وی پذیرفتند که ایران یک کشور استثنا باشد و تعهدات بی سابقه ای را نیز به طرف غربی دادند . تعهداتی که مشابه آن در دنیا وجود نداشت ( مثلا داشتن فقط ۶ هزار سانتریفیوژ ir1 و یا منحصر شدن غنی سازی به ۳/۵ درصد ).
🔸️آن هم در قبال امتیازاتی که حق مسلم ایران بود و ایشان با فشارهای غیرقانونی خود آن را سلب نموده بودند ( برای نمونه فروش نفت ) .
🔸️فقر دانش سیاسی در تیم مذاکره کننده هسته ای روحانی تا آنجا بود که نمی دانستند پارادایم حاکم بر سیاست بین الملل واقع گرایانه است و در این پارادایم قدرت های هژمون به دنبال بازی با حاصل جمع صفر هستند و خیال گرفتن نتیجه برد - برد در گفتگو با آنها شوخی ای تلخ بیش نخواهد بود .
4️⃣ حرف خطرناکی که روحانی دیروز بیان کرد، منوط ساختن لغو تحریم ها به مذاکرات جامع با آمریکا بود .
معنای مذاکرات جامع نیز مشخص است ؛ امتیاز دادن در خصوص قدرت پهپادی ، فضایی ، موشکی و منطقه ای.
🔸️پرسش نگارنده اینست که کدام کشور در خصوص حق دفاع و نوع تسلیحاتش حاضر به مذاکره بوده ؟ جز ابرقدرت هایی مثل شوروی و آمریکا که آنهم در پیمان هایی مثل سالت حاضر شدند به صورتی متوازن و متناسب تسلیحاتشان را کاهش دهند.
🔸️آیا آمریکا حاضر خواهد شد در مذاکراتش با ایران نه حتی یک کلمه از حق تسلیحاتی اش کوتاه بیاید بلکه راجع به آن صرفا گفتگو کند ؟ مسلما پاسخ منفی است .
پس چرا جمهوری اسلامی باید حاضر به کوتاه آمدن شود و دست خود را از عناصر قدرت سخت کوتاه کند ؟
🔸️افتادن در دام مذاکره برای لغو تحریم، چاهی بی انتهاست که درآمدن از آن ممکن نخواهد بود .
5️⃣ لکن راه چاره چیست ؟ ممکن است پرسیده شود اگر مذاکره راه حل لغو تحریم نیست پس چگونه باید شر حصر اقتصادی را کم کرد ؟
🔸️جواب اینست که تحریم ها تا وقتی که طرف مقابل احساس کند که کارایی لازم را برایش در بر دارد برداشته نخواهد شد.
🔸️فشارهای اقتصادی زمانی به پایان می رسد که آمریکایی ها این باور را بپذیرند که این شیوه دیگر تامین کننده منافعشان نیست و نمی تواند رفتارهای ایران را تغییر دهد.
🔸️و در آخر این که جواد ظریف در جمله زیبایی بیان می کند : آمریکایی ها می گویند آن چیزی که مال ماست ، خب مال ماست اما آن چیزی که مال شماست قابل مذاکره است.
🔸️انگاره فوق باید در قبال ایران از ذهن یانکی ها زدوده شود تاتحریم هارالغو کنند والا فشارهای اقتصادی روز به روز تشدید خواهدشد
🌐 دولت مستغرق
✍️ دکتر عبدالله گنجی
🔹 دولت روحانی بالاخره در فرجه قانونی به پایان رسید و دولت مستعجل نشد، اما دولت مستغرق بود. در مسائل فرو رفته بود و بسیاری از شاخصها را فرو برد. بسیاری از مردم عادی را سیاسی کرد و رشد اعتراضات در ایران رکورددار شد. اینکه بگوییم دولت روحانی هیچ اقدام مثبتی نداشت قطعاً بیانصافی است، اما اگر بیان مردم شاخص اندازهگیری است، رضایتی را حس نمیکنیم. خروج ایران از بند هفتم منشور شورای امنیت یا توجه ویژه به افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی نمونههای خوبی از هزاران کاری است که روحانی به صورت تکموردی انجام داد. در تحلیل چگونگی عمل دولت روحانی صرفاً نمیتوان به تحلیل سیاسی یا اقتصادی بسنده کرد. در تحلیل دولت روحانی باید جایگاهی برای مسائل اعتقادی باز کرد که در ادامه خواهد آمد. برخی دولت روحانی را بدشانسترین دولت بعد از انقلاب اسلامی میدانند که البته بر سر مفهوم کلمه شانس معمولاً در ایران مناقشه است. این شانس را باید به حوزه اعتقادی برد و براساس قاعده «نزن در کسی را که میزنند درت را» تحلیل نمود.
👈🏻 متن کامل در لینک زیر:
🔗 Javann.ir/1057613
💠 پشت پرده تلاش پر حجم رسانهای غرب برای القاء ناامنی در منطقه
🔹از بعدازظهر امروز سه شنبه ۱۲ مردادماه اخبار جهتدار و مشکوکی از سوی برخی رسانههای آمریکایی و انگلیسی در خصوص رخدادهای دریایی در خلیج فارس و دریای عمان منتشر و به صورت گسترده توسط برخی رسانههای منطقهای و فرامنطقهای بازنشر شد.
🔹اگرچه هیچیک از اخبار منتشر شده دارای منبع روشن و مورد تایید نیست و از قول منابع غیرمشخص منتشر شده، اما جهتگیری مجموعه خبرهای ذکر شده، القاء وجود ناامنی در خطوط کشتیرانی در خلیج فارس و دریای عمان است.
🔹مهمترین خبری که در این چارچوب از سوی وب سایت روزنامه تایمز منتشر شد اعلام برخورد یک کشتی سنگاپوری به نام «آسفالت پرینسس» با مین در سواحل بندر فجیره در امارات متحده عربی بود.
🔹به دنبال انتشار این خبر، بلافاصله برخی رسانههای غربی دیگر از احتمال ربایش، حمله پهپادی و پیاده شدن تعدادی کماندو روی این کشتی خبر دادند که هیچیک از موارد ذکر شده مستند به اخبار منابع رسمی نبود و تنها با عبارات «گفته میشود»، «منابع رسانهای گفتند» و... بازنشر شد.
🔹در پی این جوسازی گسترده، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان بلافاصله به این موضوعات واکنش نشان داد و با مشکوک دانستن انتشار این اخبار، نسبت به هرگونه فضاسازی کاذب برای اغراض خاص سیاسی هشدار داد.
🔹در همین خصوص؛ یک منبع ارشد نظامی حاضر در منطقه خلیج فارس به «نورنیوز» گفت: بر اساس گزارش نیروهای دریایی ایران در دریای عمان و خلیج فارس، شرایط عبور و مرور شناورهای تجاری کاملا عادی است و تاکنون هیچیک از منابع رسمی دریانوردی یا کشورهای حوزه خلیج فارس گزارشی از وقوع رخداد غیر قابل کنترل در منطقه اعلام نکردهاند.
🔹به طور قطع جنگ روانی ایجاد شده از سوی رسانههای تابلودار غربی و منطقهای برای ناامن نشان دادن منطقه خلیج فارس اهداف خاصی را دنبال میکند که بزودی ابعاد آن مشخص خواهد شد اما مسئله قابل توجه در این زمینه این است که ایران به عنوان یکی از استوانههای اصلی ثبات و امنیت در منطقه ضمن تداوم تلاش همهجانبه برای حفظ امنیت آبراه راهبردی خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان، هرگونه تلاش برای ایجاد ناامنی و ناامننمایی در منطقه را به دقت زیر نظر داشته و اقدامات لازم را برای مقابله با این اقدامات به کار خواهد بست.
هدایت شده از خبرگزاری فارس
سردار شکارچی: عملیات رسانهای غربیها بسترسازی برای ماجراجویی است
🔹سخنگوی ارشد نیروهای مسلح: اخبارضد و نقیض برخی رسانههای غربی، صهیونیستی و سعودی مبنی برهرگونه ناامنی دریایی و ربایش کشتی در آبهای منطقه، نوعی عملیات روانی و بسترسازی برای ماجراجوییهای جدید است.
🔹نیروهای مسلح ایران ضمن کمک به تردد ایمن کشتیهای تجاری، نسبت به هرنوع تحرکات مشکوک، دارای اشراف کامل اطلاعاتی بوده و در آمادگی کامل هستند.
@Farsna
🔴سیاستهای آبی ترکیه چه پیامدهایی برای ایران دارد؟
🔹ایران و ترکیه در حوزهی آبی مشترک هستند، رود ارس در ایران از قره سو در ترکیه و رود زنگبار در ایران از ساری سو در ترکیه سرچشمه میگیرد.
احداث سد ترکیه بر رود ارس تهدید آشکاری علیه کشاورزی ایران است. همچنین کم آبی دجله و فرات موجب خشک شدن تالابهایی مانند هورالعظیم، هور الحمر و هور المرکزی شده است.
🔹خشک شدن تالاب هورالعظیم در ایران علاوه بر از بین رفتن اکوسیستم منطقه، سبب به وجود آمدن ریزگردهایی میشود که سالانه 1/6 میلیارد دلار به کشاورزی کشور ضرر میزنند.
🔹از دیگر تاثیرات کم آبی دجله و فرات، در خلیج فارس قابل مشاهده است. میزان آبی که از دجله به خلیج فارس میریزد میزان ثابتی است که موجب تنظیم شوری آب دریا میشود، با کم آبی دجله این میزان تا حد زیادی کاهش یافته و سبب غلظت شوری خلیج فارس شده که در نهایت به نابودی چندین گونه از آبزیان میانجامد.
فرجام
🔹با آنکه ترکیه پیامدهای احداث سدها را برای همهی کشورهای دخیل، مثبت ارزیابی کرده و معتقد است ذخایر آب این سدها در نهایت موجب نجات همهی کشورها خواهد شد اما نتایج غیر قابل انکار این طرح، نابودی محیط زیست، نابودی کشاورزی و دامداری، بیماری، بیکاری، حاشیه نشینی و مهاجرت بوده است.
🔴ساختمان سلام
|| ساختمان فوق لاکچری "سلام" به دستور رئیس جمهور منتخب پلمپ شد ||
ساختمان فوق لاکچری "سلام" که در روزهای آخر دولت تدبیر و امید برای استفاده ی حسن روحانی بعنوان دفتر کار رییس جمهور سابق آماده و تجهیز شده بود، دیروز پلمپ شد.
این گزارش حاکی است : حدود یک سال پیش بود که از ورود پیروز حناچی شهردار تهران به جلسات هیات دولت به دلیل ممانعت او از ساخت یک طبقه اضافی از ملکی در جماران - خیابان یاسر - که متعلق به نهاد ریاست جمهوری است و ظاهراً این اقدام قانونی شهردار تهران به مذاق آقای روحانی خوش نیامده بود که دیگر حناچی را به جلسات هفتگی دولت راه نداد و حناچی هم شهردار منطقه یک را عزل و به خاطر ادامه ساخت یک طبقه اضافی این ساختمان مصوبه ای در هییت دولت مطرح و سطح ساخت کل منطقه را یک طبقه افزایش دادند که اعتراضاتی را برانگیخت و تا حدودی هم رسانه ای شد. ولی به هرحال ساخت ساختمان مذکور با هر ترفندی بود، به اتمام رسید و با بهترین مصالح و اسباب اداری برای رییس جمهور بازنشسته تجهیز و آماده ی تحویل شد. به نحوی که در یکی از طبقات استخر بسیار لاکچری و مجهز قرار دارد و طبقات دیگر به کتابخانه و نمازخانه و دفتر کار و اتاق جلسات روحانی اختصاص دارد که با لوکس ترین اسباب اداری و صنایع چوبی تجهیز گردیده و به نام ساختمان "سلام" معروف شده است.
پروژه ی ساخت ساختمان "سلام" با بودجه ی ویژه زمانی تمام شده که حسن روحانی به همراه تیم خود بتوانند در کمال آرامش، در ملک دولتی جماران و با تنخواه اداری و نیروهای انسانی که کادر نهاد ریاست جمهوری هستند در این ساختمان با بودجه ی چند صد میلیاردی که برای این ملک هزینه شده، دوران بازنشستگی را سپری کنند .
سوال اینجاست که وقتی در این اوضاع بد اقتصادی و مالی که دولت دم از کسری بودجه و نبود منابع جهت پرداخت یارانه می زند، چگونه آقای روحانی با پول بیت المال و در زمین دولت که هماکنون شاید بالغ بر چند صد میلیار فقط قیمت ملک آن که در بهترین منطقه تهران است، می تواند نماز بخواند؟
گفته می شود مبلغی که صرف هزینه ساخت و ساز ساختمان سلام شده، در اسناد حساب و کتابهای مالی نهاد در اسناد پرداخت، وجود نداشته و به گفته منابع آگاه توسط پیمانکاران مسکن و شهرسازی ساخته شده است.
این در حالی است که اصولاً اختصاص ساختمانی با این ابعاد و کیفیت به مدیران عالی دولت سابق برای تجمع و فعالیت سیاسی تحت هر عنوان از قبیل دولت سایه و ... در هیچیک از دولتهای گذشته سابقه نداشته است.
بنا به این گزارش، ساختمان "سلام" روز گذشته به دستور رئیس جمهور منتخب پلمپ شد.
#حلالت_نمیکنیم
#محاکمه_روحانی