♦️احمدی نژاد هم صدا با پمپئو پیشنهاد مذاکره مستقیم با آمریکا را داد!
رئیسجمهور پیشین در گفتوگوی تلفنی با نیویورکتایمز:
🔹سه بار به ترامپ نامه نوشتم
🔹ترامپ مرد عمل است و قادر به محاسبه سود و زیان و تصمیمگیری بر این مبناست
🔹ایران و آمریکا باید به صورت مستقیم با یکدیگر گفتگو کرده و اختلافات ۴۰ساله خود را حل و فصل کنند.
امام خامنه ای؛
🎥🔴به برکت دل بریدن مسئولین و ملت از بیگانگان، کشور در حال جوشیدن از درون است. ۹۸/۴/۲۵
#دیدار_ائمه_جمعه
بیرون آمدن #جانسون و #ترامپ از دمکراسی غربی بعد از 200،300 سال تمرین دمکراسی،نشان میدهد دمکراسی با تفسیر امروزی غرب،از ظرفیت کمال گرایی برخوردار نیست.انتخاب عقلایی مانند نسیم تصادفی است که بعضا می وزد.قاعده همان پوپولیستی است که فرومایگان را از نردبان پول پرستی،لذت گرایی و ملی گرایی بالا می برد
@Dr_A_Ganji
#خواندنی
🔴 رنج دوران دیدنها و خون دل خوردنها جواب داد‼️
✍ #پرویز_امینی (جامعهشناس و عضو هیاتعلمی دانشگاه شاهدتهران)
🔹 ضرب شست مقتدرانه توقیف کشتی دولت انگلیس، بعد از شکار پهپاد فوق مدرن دولت آمریکا، که هر یک به نوعی حریم ایران و ایرانی را نقض کرده بودند، نقطه عطفی در تاریخ دویست ساله ایران در مواجهه با دولتهای بیگانه علیالخصوص دولت انگلیس است!
🔸 باید تحقیرهای بعد از شکستهای سنگین ایران در دو جنگ با روسیه و تحمیل شدن قراردادهای خفتبار گلستان و ترکمنچای را چشیده باشیم تا لذت این روزها را درک کنیم.
🔹 باید تلخی قراردادهای ۱۹۰۷ و ۱۹۱۵ مابین روسیه و انگلیس را که ایران را بین خود تقسیم کرده بودند، در ژرفای جان احساس کرده باشیم تا شیرینی فتح و ظفر این روزها را بفهمیم.
🔸 باید اندوه فلاکت ایران و ایرانی را در تحملِ گذاشتن و برداشتن شاه این مملکت به دست بیگانگان (انگلیس) در دوره پهلوی اول و دوم را تا عمق روح و جانت احساس کرده باشیم تا برق شادی این روزها در چشمانمان تجلی کند.
🔹 باید رنج ناکامی نهضت ملی شدن صنعت نفت با کودتای آمریکایی و انگلیسی آژاکس در ۲۸ مرداد سال ۳۲ را بر چهره تکیدهی وطن درک کرده باشیم تا بتوانیم خوشی این لحظات را تا اعماق وجودمان امتداد بدهیم.
🔸 باید در غم مظلومیت ۱۵ خردادها و ۱۷ شهریورها و ۱۶ آذرها و کاپیتولاسیونها شریک شده باشیم تا احساس اقتدار این روزها در جانمان بنشیند.
🔹 باید جنایت ناو وینسنس آمریکایی در پرپر کردن مردان و زنان و کودکان عروسک به دست وطنت وجدانمان را بیتاب و بیقرار کرده باشد که امروز به ضرب شست کوبنده فرزندان خمینی و خامنهای افتخار کنیم و مرحبا و آفرین بگوییم!
🔸 خلاصه در یک کلام باید به پدرانمان و مادرانمان در این تاریخ دویست ساله بگوییم رنج دوران دیدنها و خون دل خوردنها بالاخره جواب داد و شد آنچه باید میشد!
🔻ما برای آنکه ایران ، گوهری تابان شود
خون دلها خورده ایم؛ خون دلها خورده ایم
🔺ما برای آنکه ایران خانه خوبان شود
رنج دوران برده ایم؛ رنج دوران برده ایم
🎯روزنامه آلمانی: دستکم گرفتن قدرت ایران برای غرب گران تمام میشود
روزنامه "تاگس سایتونگ:
▫️ اگر کسی دوران قبل از روی کار آمدن دونالد ترامپ و جریانات مربوط به ایران و منطقه را به یاد آورد متوجه می شود که سخت ترین تحریم های تمام زمان ها علیه ایران همچنین تحت ریاست جمهوری سلف ترامپ یعنی "جورج دبلیو بوش" که ایران را به عنوان دولت شرور ارزیابی می کرد هم وجود داشته و برای تغییر نظام در این کشور هم تلاش ها و حمایت های گستردهای وجود داشته است.
▫️قدرت و برتری ایران به این بر می گردد که جمهوری اسلامی ایران دهه ها است به این مسئله عادت کرده که با تحریم های بین المللی زندگی کند.
▫️ اینکه این تحریم ها دوباره به خاطر توقیف یک نفت کش انگلیسی توسط ایران تشدید شود مسئلهای است که کسی (در ایران) از آن ابایی ندارد.
▫️ترامپ ایرانی ها و به ویژه مهارت های تاکتیکی و استراتژیک آن ها را دستکم می گیرد. ایرانی ها در پانزده سال گذشته بدون اینکه مستقیما جنگی را هدایت کنند نفوذ خود در تمام منطقه را گسترش دادهاند.
✅ خطر تکثیر منافقان دانا در اخر الزمان!!
🌺 حضرت علی علیه السلام فرمودند:
🔴دو گروه از مردم دنيا پشت مرا شكسته اند!
1⃣گروهى كه به زبان دانا، و در نهان فاسقند
2⃣ وگروهى كه نادان، و پارسايند.
آن يكى با زبان خود فسق خويش را پوشيده مى دارد و اين يكى با زهد خويش نادانى خود را.
💢 بنا بر اين از عالم تبهكار و پارساى نادان پرهيز كنيد كه اينان مايه فتنه هر فريب خورده اند و من شنيدم رسول خدا صلی الله علیه و آله مى فرمود: اى على! هلاك امت من به دست #منافقان_داناست.
📙روضه الواعظین ج۱ص۶
🔴 یک عکس با دنیایی حرف‼️
🔺تایمز در صفحه اینستاگرامی خود و برای خبر نخست وزیری بوریس جانسون این عکس را انتخاب کرده است.
❇️ نکته:
🔹ارزش هر عکس به اندازه یک خبر هزار کاراکتری است. این عکس اما به اندازه چندین هزار کاراکتر حرف دارد. صفحه اینستاگرام نشریه تایمزبا کنایه نوشته: "این مرد رسما نخست وزیر بعدی ما خواهد بود!
🔺 به عکس با دقت نگاه کنید، جزییاتی دارد که هر کدام معنایی را با خودت یدک می کشد: حالت کاملا غیر رسمی، کودکانه و شلخته، موهای آشفته، موهای بیرون زده از بینی، زبان بیرون آمده از دهان، بستنی آب شدۀ چکیده روی دست، پرچم انگلستان روی بستنی...
این قدرت تصویر است که آنچه کلمات، شفاف و مستقیم نمی توانند بگویند، تصویر با استفاده از نشانه ها و عناصر بصری و با کنایه و ایهام بصری به مخاطب منتقل می کند!
منبع: #عصر_هوشمندی
✔️ وزارت اطلاعات دقیقا با سرویس اطلاعاتی آمریکا چه کرد؟!
🔴 خبر مهمتر از دستگیری 17 جاسوس سازمان سیا
✍️ پیش از این درباره ابعاد راهبردی موفقیت وزارت اطلاعات در شناسایی شبکه جهانی جاسوسان سازمان سیا سخن گفته شده است. اما به بهانه انتشار خبر دستگیری 17 جاسوس آموزش دیده سازمان سیا در ایران، می توان یکبار دیگر و به صورت اجمالی به ابعاد دیگر این موفقیت افتخارآمیز امنیتی اشاره کرد.
👈 برای رسیدن به فهم دقیق در اینباره باید به این سوال پاسخ بدهیم که وزارت اطلاعات در چند سال اخیر دقیقا با سازمان سیا چه کرده؟!
1️⃣ اولین اتفاق راهبردی در وزارت اطلاعات، تغییر وضعیت ضدجاسوسی ایران در سالهای اخیر از حالت دفاعی به حالت تهاجمی است. به معنای دیگر، ایران پس از این تنها جاسوس دستگیر، نخواهد کرد، بلکه افسران سازمان سیا را مورد هدف قرار میدهد و این حالت تهاجمی نه صرفا در داخل بلکه در فرامرزهای ایران خواهد بود.
2️⃣ اتفاق راهبردی دوم، تشکیل ائتلافی از سرویسهای اطلاعاتی کشورهای دوست و همراه با هدف تمرکز بر شناسایی و ضربه به شبکه اطلاعاتی سازمان سیا در سرتاسر دنیا است. ایران همچنین فهرست بلندبالایی از جاسوسان مخفی در سرتاسر دنیا را با تصویر، نوع ارتباط مخفی، آدرس اینترنتی، پاتوقهای مجازی و... را به دوستان و همکاران و حتی دشمنان دشمنش ارائه داده است!
3️⃣ ایران در رویارویی با آمریکا، در حقیقت چشم – نقش سازمان سیا در ساختار تصمیم گیری و تصمیم سازی آمریکا در عرصه بین الملل- را مورد هدف قرار داده است. ادامه ضربات به این چشم ها، آمریکا را در صورت ادامه تنش با ایران، آسیبپذیرتر میکند.
4️⃣ در بخش دستاوردهای اطلاعاتی، وزارت اطلاعات، اولا یک شبکه بزرگ از جاسوسان داخلی را متلاشی کرده و همچنین امکان بازسازی و تولید مجدد شبکه جاسوسی در ایران را بسیار سخت تر کرده است. دوما بخشی از جاسوسان سازمان سیا را به استخدام خود درآورده و از آنها استفاده کرده و احتمالا از بخشی نیز همچنان در حال استفاده هست. به معنای دیگر نفوذ ایران در لایههای امنیتی سازمان سیا، تقریبا غیرقابل مهار و یا حداقل با گذشته قابل قیاس نیست.
5️⃣ بازسازی- بخوانید تولید و اختراع!- یک سیستم جدید ارتباط مخفی، جذب و آموزش جاسوسان جدید، هدر رفتن صدها میلیارد هزینه مالی برای شبکه جاسوسی– سوخته – قبلی، تنها بخشی از فهرست صدها میلیاردی، خسارت وزارت اطلاعات به دولت آمریکا هست. جمهوری اسلامی گرچه در جنگ اقتصادی از طریق تحریم ها، آسیب دیده ولی با قدرت ایمان و هوشمندی نیروهای اطلاعاتی خود، ضربه متقابل اقتصادی هم میزند.
6️⃣ پمپو- وزیر امور خارجه فعلی آمریکا- وقتی رئیس سازمان سیا شد، اصلیترین کارویژه دوران مدیریتش را بازسازی شبکه جاسوسی و جمع آوری خبر از ایران قرار داد. این شبکه به علت ضربه بزرگی که در سال 92 دریافت کرده بود، با احتیاط مجبور به بازتولید مجدد خود شد. اما اینک با دستگیری 17 جاسوس سازمان سیا در سال 97 معلوم شده که بازسازی مجدد شبکه اطلاعاتی و جاسوسی آمریکا نیز با شکست روبه رو شده است. به معنای دیگر ضربه وزارت اطلاعات در سالهای قبل به قدری سنگین و عمیق بوده است، که حتی امکان بازسازی مجدد آن را نیز به شدت دچار مشکل کرده است. این خبر و اتفاق از دستگیری 17 جاسوس آمریکایی در خاک کشورمان، نیز راهبردیتر است.
♦️♦️پی نوشت: بسیاری از موفقیتهای اطلاعاتی منتشر شده برای ایران و بالطبع تبعات آن برای آمریکا مربوط به اوایل دهه نود است و از ابعاد جدید موفقیت های ایران در شرایط فعلی اینک سخنی گفته نخواهد شد و باید منتظر اعترافات مهم و البته اجباری مقامات و مسئولین آمریکا در آینده نه چندان دور ماند.
✍مهدی جهان تیغی
🔴 نودلواپسان ؛ از حجاریان تا خاتمی‼️
🔻اخیراً رئیس دولت اصلاحات سرمقاله ای در بخش ایران تارنمای گاردین منتشر کرده است. در بخشی از این یادداشت آمده است:
"ضمن ابراز نگرانی شدید نسبت به چشمانداز پیش روی ملت ایران و ملتهای منطقه، از همه آنان که در آمریکا و سراسر جهان حسن نیت دارند و «گفتگوی تمدنها» و «صلح» را جایگزین «برخورد تمدنها» و «جنگ» میخواهند، دعوت میکنم برای تشکیل «#ائتلاف برای صلح» بسیج شوند تا صدای «#نه به جنگ با ایران » را بلند کنند."
🔻 نکاتی درخصوص دعوت به این پویش نهفته است:
1⃣ تورقی بر رفتارشناسی برخی اصلاح طلبان بیانگر این حقیقت است که طیفی در داخل در آستانه هر انتخابات با برجسته سازی شبح جنگ به دنبال طرح دوگانگی صلح_جنگ، مذاکره_جنگ و معیشت_جنگ می باشند. به بهانه دور کردن جنگ، مذاکره و صلح را مطرح نموده تا از این راه خود را ناجی و قهرمان کشور معرفی کنند بدون اینکه بگویند صلح با چه کسی؟ با چه هزینه ای ؟ و قس علیهذا؛
نسخه تجویزی ائتلاف برای صلح به گونه ای تَکرار طرح نسخه ی آشتی ملی بعد از فتنه۸۸ است البته در مقیاس جهانی!
2⃣ در حالیکه برحسب داده ها و تحلیل های کنشگران سیاسی و نظامی، احتمال جنگ بسیار ضعیف است برجسته کردن موضوع جنگ توسط این طیف ( که در آستانه انتخابات تشدید خواهد شد) عجیب به نظر میرسد!؛ از یکسو سعید حجاریان نگران تجزیه ایران میشود و از سویی خاتمی بابت خطر جنگ ابراز نگرانی شدید میکند!
فارغ از تحلیل انگیزه ؛ سوالی که بایست پاسخ داده شود اینست که آیا درخواست نه به جنگ با ایران در شرایط حساس فعلی به گونه ای ارسال پیام ضعف نیست؟ آیا خواسته یا ناخواسته ابراز دلواپسی و #نگرانی_شدید برای ملت ایران در شرایط فعلی تکمیل جورچین جنگ رسانه ای و لفظی ترامپ نیست؟
قدرتهای فرامنطقهای مانند آمریکا و انگلیس، تنها زمانی به یک کشور حمله میکنند که از ضعف آن کشور و پیروزی کمهزینه خود در جنگ مطمئن باشند.
رهبرانقلاب اسفند۹۵ در این خصوص میفرمایند: " این، یک قاعده کلی است که «احساس ضعف موجب تشویق دشمن به حمله خواهد شد»، بنابراین اگر می خواهید دشمن را از تهاجم منصرف کنید، باید از نشان دادن احساس ضعف بپرهیزیم و نقاط قوت فراوانی را که در اختیار داریم، آشکار کنیم."
3⃣ طیف مذکور در راستای مهندسی ادراکات معمولا میان دو راهی جنگ و صلح حرکت کرده و با زدن برچسب خشونت طلبی و تنش زایی، منتقدان خود را حامی جنگ و خشونت طلبانی معرفی نموده که زبان گفتگو با دنیا را بلد نیستند! ؛
4⃣ تجربه های تاریخی و برجامی ثابت کرده است که کشورهای غربی پایبند صلح ، مذاکره، معاهده و گفتگو نیستند. حقیقتی که این روزها حتی چهره های رادیکال اصلاح طلب(نبوی، میردامادی ، عبدی و...) بدان اعتراف کرده اند. چرا که در مرام انحصارگرایی قدرت طلبان جهانی منافع ملی، بلکه منافع و لجبازی های شخصی مقدم بر هر گفتگو، مذاکره و تعهدی است.
پیشنهاد مذاکره و طلب صلح با کسی که علناً مذاکره دیروز را زیر پا میگذارد به تعبیر جناب روحانی داستانی مضحک، حرف های خنده دار تاریخ و نشانه ای از جنون است!
🔸 #نکته_نهایی: به نظر میرسد بر اساس یک رویکرد واقع گرایانه، مقاومت و اقتدار درونی، موفق ترین مسیر کشاندن کشورهای سلطه گر به صلح پایدار است و پیوستن به پویش و کمپین #مقاومت میتواند بهترین گزینه دور کردن سایه جنگ از کشورهای منطقه می باشد.
✍ #موسی_سلیمانی
🔴 مذاکره بدون پیش شرط به شرط نرمالیزه شدن‼️
«ایران باید همانند یک کشور نرمال رفتار کنند و اگر آنها این کار را انجام دهند ما آماده مذاکره درباره طیف وسیعی از موضوعات بدون هیچ پیششرطی خواهیم بود.» ؛ جمله مذکور سخنی از وزیرخارجه آمریکاست که به سادگی دروغ بودن ادعای «مذاکره بدون پیششرط» را به اثبات میرساند؛ چرا که «مایک پمپئو» در همین عبارات کوتاه، «مذاکره بدون پیششرط» را به «نرمال رفتار کردن» ایران منوط میکند!!
🔻 اما فارغ از این دروغ آشکار، پرسش اصلی این است که رفتار نرمال، چگونه رفتاری است و به چه عملکردی در روابط بینالملل، عملکرد نرمال میگویند؟
🔸 آن کشوری که از هزاران کیلومتر دورتر به بهانههای واهی علیه ملتها جنگهای خانمانسوز راه میاندازد، آن دولتی که از گروههای تروریستی حمایت میکند؟ آن دولتی که حقوق مسلم کشورها در بهرهمندی از دانش و علوم را محدود میکند، یا به بهانههای مضحک تحریمهای ظالمانه علیه دیگران اعمال میکند؛
🔹آن دولتی که از ماشینهای جنگیای که بزرگترین جنایات و کشتارها را رقم میزنند و از رژیم کودک کش اسرائیل تمامقد حمایت میکند و در مقابل در پی محدود کردن و از بین بردن توان دفاع مشروع کشورهای مستقل است، آن دولتی که از کودتاهای ضد مردمی حمایت میکند و سابقه استفاده از سلاح کشتار جمعی در کارنامه خود دارد، رفتارش نرمال به شمار میرود یا کشوری که به دنبال تأمین منافع ملی و امنیت خود، پایان دادن به ظلم علیه ملتها و مبارزه با تروریسم است؟!
🔺 همه اینها از یکسو بیانگر وقاحت و صداقت آمریکایی است و از سویی به خوبی نشان میدهد، دولتی که باید به یک دولت نرمال تبدیل شود، نه جمهوری اسلامی، بلکه دولت ایالات متحده آمریکا با سیاهه بلند بالایی از جنایت است!
🔴حساس ترین پروژه مملکت دست کیست؟
طبق لیست انتشار یافته توسط کریمی قدوسی نماینده مجلس "کاوه هوشیار" (مسئول پروژه شبکه ملی اطلاعات)، دوتابعیتی در آمد آنهم با تابعیت مضاعف آمریکا!
شبکهای که قراربود دیتاهای حساس۸۰میلیون ایرانی را حفظ کند، رییسش یک "ایرانی_آمریکایی" است
حالا بهتر میفهمیم که چرا شبکه ملی اطلاعات هنوزم که هنوز است درگامِ اول مانده
جالبتر آنکه کیهان در سال۹۴ افشا کرده بود که وی دوتابعیتی هست
✍ "علی قلهکی"
رئالیسم شجاعانه آیتالله خامنهای در «جنگ ارادهها»
ابراهیم متقی : امنیتسازی منطقهای تحتتاثیر سازوکارهای قدرت حاصل میشود. تاریخ روابط بینالملل بیانگر این واقعیت است که هیچ کشوری بدون «اراده برای اعمال قدرت» نتوانسته به سازوکارهای امنیتساز نایل گردد. در عصر موجود، نشانههایی از «جنگ ارادهها» وجود داشته که میتواند بر معادله قدرت و امنیت کشورها و در روند بحرانهای منطقهای تاثیرگذار باشد. اگر خواسته باشیم به گونه مشخص به این پرسش پاسخ دهیم که چرا بحران منطقهای در خلیجفارس افزایش یافته و یا برجام با برگشتپذیری روبهرو گردیده، پاسخ را میتوان در معادله قدرت جستجو کرد.
بازیگرانی که در مدیریت بحرانهای منطقهای از «سیاست سازش و تردید» استفاده نمایند، به گونه اجتنابناپذیر با روندهای برگشتپذیر روبهرو شده و به این ترتیب، موقعیت خود را از دست میدهند. در سال 1395 مقام معظم رهبری این موضوع را مطرح نمودند که «هزینههای سازش از هزینههای مقاومت بیشتر است». بیان چنین رویکردی هیچگاه مورد پذیرش کارگزاران برجام و نظریهپردازان لیبرالی قرار نخواهد گرفت. علت آن را باید در از دست دادن اعتماد به نفس در رقابتهای بینالمللی دانست.
برجام در شرایطی تنظیم و به مرحله اجرا درآمد که نشانههایی از عدم توازن در معادله قدرت و اجرای تعهدات وجود داشت. بیانیه 9 مادهای مقام معظم رهبری درباره چگونگی اجرای تعهدات نشان میدهد که ایشان نسبت به سازوکارهای معادله قدرت واقف بوده و به همین دلیل بر ضرورت انجام متوازن تعهدات تاکید داشتند. بیان چنین شرایطی، بخشی از ضرورتهای رئالیسم روابط بینالملل به منزله «مکتب سیاست قدرت» بوده و در آینده تاثیر خود را در الگوهای کنش ارتباطی کشورها به جا میگذارد.
دونالد ترامپ احساس میکرد که فرآیند تصمیمگیری در ایران مشابه سالهای 16-2013 خواهد بود. در این دوران تاریخی، تیم سیاست خارجی و دیپلماتیک ایران در صدد برآمد تا از سازوکارهای «همکاری سازنده» برای حل اختلافات هستهای ایران و جهان غرب استفاده کند. در این فرآیند، از الگوی مماشات بهره گرفت و این امر چالشهای جدیدی برای دولت ایران به وجود آورد. مهمترین نشانههای چالش ناشی از مماشات را میتوان خروج آمریکا از برجام و بیتوجهی اروپا نسبت به تعهدات آمریکا و سایر کشورهای گروه 1+5 در برابر ایران دانست.
اگر ایران همچنان از سیاست مماشات در برابر آمریکا بهره میگرفت، هماکنون غرش هواپیماهای ایالاتمتحده، آرامش شهروندان ایرانی را خدشهدار میکرد. تجربه برجام به زمامداران ایرانی آموخت که در برابر اقدامات تهاجمی میبایست از سازوکارهای «اقدام متقابل» بهره گرفت. الگوی رفتاری ایران تاکنون نشانههایی از سیاست دفاعی موثر را منعکس میسازد.
اراده نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با تهدیدات ایالاتمتحده بیانگر این واقعیت است که در برابر سیاست قدرت، صرفا میتوان از سازوکارهایی استفاده کرد که مبتنی بر قدرت باشد.
ادبیات ما ادبیات عدالتمحور است که در بحثهای سیاسی ما موج میزند اما آمریکاییها میگویند ما قدرت برتریم و هر کار فراقانونی که بخواهیم انجام میدهیم و شما باید الگوهای رفتاری ما را بپذیرید. پس اگر ایران این الگوها را قبول نکند برتری آمریکا از بین رفته و هژمونی و موازنه جهانی به هم خواهد خورد.
در چهل سال اخیر و بعد از انقلاب مساله قدرت و نقش منطقهای ایران کاملا دگرگونی شده و به همین دلیل رئیس جمهوریهای مختلف آمریکا از اوباما تا ترامپ برای تامین اهدافشان عملکردی متفاوت ندارند و هر دو بر این اعتقادند که ایران مهمترین تهدید رویکردهای آمریکا و برخی شرکای این کشور است. واقعیت تفکر آمریکا درباره ایران سیاست مهار ایران است. اگر آمریکا در اعمال سیاست تغییر رفتار و مهار ایران، به نتایج مطلوبی منجر شود در آن شرایط، اهداف خود را [علیه ایران] گسترش خواهد داد.
در شرایط موجود، ساختار راهبردی ایران براساس توصیههای مقاومت فعّال که از سوی مقام معظم رهبری ارایه شده، به انجام اقدام متوازن در برابر امریکا مبادرت میکند. واقعیت آن است که آمریکا نمیتواند در فضای تصاعد بحران به نتایج مطلوبی نایل شود. به همین دلیل است که میگوید سیاست تحریم را ادامه و گسترش میدهد. در چنین شرایطی، ترامپ تلاش دارد تا قدرت فروریخته آمریکا در ارتباط با هدفگیری پهپاد رادارگریز ایالاتمتحده را بازسازی نماید. به همین دلیل است که بدون پیگیری واقعیتهای محیط عملیاتی خلیجفارس به مخاطبین خود یادآوری میکند که نیروهای مسلح آمریکا پهپاد ایرانی را هدف قرار دادهاند!
واقعیت آن است که اگر پهپاد ایرانی هدف هم قرار میگرفت، هیچ مطلوبیتی برای ایالاتمتحده ایجاد نمیکرد. چالش ترامپ با موضوع امنیت ملی آمریکا مربوط به شرایطی است که پهپاد ایرانی بعد از انجام ماموریت خود به آشیانه برگشته است.
ایران امروز این
اراده را دارد که در برابر اقدامات آمریکا رفتارهای متقابل انجام دهد. آمریکا نیز نشان داده که در افغانستان و عراق آسیبپذیر است و نمیتواند به پیروزی لازم برسد. ترامپ نمیخواهد هزینههای انسانی و اقتصادی بیشتری را برای آمریکا ایجاد نموده و سودمندی چندانی به دست نیاورد.
اگر ایالاتمتحده تاکنون نتوانسته موقعیت و سیاست تهاجمی در برابر ایران اتخاذ نماید، علت آن را باید در اقدام متقابل ایران دانست. رئالیسم شجاعانه براساس اراده راهبردی شکل گرفته و چنین فرآیندی میتواند زمینههای لازم برای اقدامات دفاعی و بازدارنده ایران را ایجاد کند. روند مدیریت بحران در شرایط تهدیدات تصاعدیابنده آمریکا بیانکننده این واقعیت است که سیاست مماشات در دوران بحران، بدترین نتیجه را خواهد داد. ایران در سه ماه گذشته تلاش نمود تا از سیاست اقدام متقابل استفاده کند. رئالیسم تهاجمی و فعّال ایران مبتنی بر سیاست قدرت و تهدید در برابر تهدید، عامل اصلی تردید در سیاستگذاری آمریکا در دورانی است که کشورها در فضای «جنگ ارادهها» قرار گرفتهاند.
🔴 بزرگترین #کابوس_ترامپ چیست؟‼️
🔻 نشنالاینترست: سپاه پاسداران بزرگترین کابوس ترامپ است
🔹نشریه آمریکایی نشنالاینترست با اشاره به اقدام بیسابقه کاخ سفید در قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای اصطلاحاً «تروریستی» نوشته نفوذ این بخش از نیروهای مسلح ایران فراتر از توانمندیهای صرف نظامی است.
🔸رسانه آمریکایی از نیروی قدس سپاه پاسداران به عنوان یک «سد دائمی» علیه منافع آمریکا در منطقه خاورمیانه (غرب آسیا) یاد کرده و به نقش آن در مبارزه با گروههای تروریستی در حال مبارزه با دولت «بشار اسد»، رئیسجمهور سوریه اشاره کرده است
🔹نشنالاینترست تصریح کرده روشهای نامتقارن و غیرمتعارف نظامی سپاه پاسداران، توانسته آمریکا را دچار چالش کند.
🔴طعم آدامس رئیسجمهور چه ارزشی برای یک جاسوس دارد؟
خود #جیسون_رضاییان میگه من اینقدر نزدیک شده بودم که طعم آدامس روحانی رو هم میدونستم ولی #آشنا میگه چون طعم آدامس چیز مهمی نیست پس جیسون رضاییان جاسوس نبوده! یعنی آشنا اینقدر کُندذهنه که نمیفهمه منظور جیسون رضاییان عمق و دقت موفقیتش در نفوذ بوده؟!
#آقاجانی
🔻صندوق بینالمللی پول پیشبینی کرد: اقتصاد ایران از رکود خارج میشود
🔷در جدیدترین گزارش بازبینی شده صندوق بینالمللی پول از کشورهای جهان، پیشبینیهای مربوط به ایران اعلام شده است که براساس آن، اقتصاد ایران از سال آینده پس از دو سال، از رکود خارج میشود و رشد آن تا سال ۲۰۲۴، مثبت خواهد بود.
🔴 سناریوهای تامین امنیت تردد در خلیج فارس و تنگه هرمز
🔻پس از انفجارهای بندر فجیره، ساقط شدن پهپاد آمریکا، توقیف نفتکش انگلیس، برخی کشورهای غربی با دسیسه کشورهای منطقه دنبال طرحی برای امنیت رفت و آمد کشتی ها در خلیج فارس هستند.تا کنون سه طرح ارائه شده است. این طرح ها با چالش جدی مواجه هستند.
1⃣ #تشکیل_ناوگان_اروپایی: این ایده مهم ترین گزینه مطرح است. جرمی هانت وزیرخارجه مستعفی انگلیس طراح این ایده است. فرانسه، ایتالیا و دانمارک و هلند از این طرح استقبال کردند. بریتانیا پیشنهاد داده تا در این طرح علاوه بر کشتیهای جنگی، جنگندهها نیز حضور داشته باشند. فرانسه، ایتالیا و اسپانیا کشورهایی خواهند بود که در بخش پشتیبانی هوایی شرکت خواهند کرد.
با توجه به رویکرد نخست وزیر جدید انگلیس، احتمال همگرایی و حمایت کشورهای اروپایی از این طرح ضعیف تر شده است.
2⃣ #طرح_امنیت_گروهی. این ایده از سوی روسیه داده شده است. این طرح پیشنهاد میکند کنفرانسی بینالمللی دربارهٔ امنیت و همکاری در خلیج فارس برگزار شود که بعد به تشکیل یک سازمان امنیت و همکاری در منطقه بیانجامد. از این طرح فقط چین حمایت کرده است.
عمده ترین چالش این طرح حمایت نکردن ایران، از آن، اختلافات سیاسی کشورهای منطقه، اروپا و آمریکا با روسیه است. مهمترین انگیزه این ایده، حضور ناوگان روسیه و چین در منطقه است. کشورهای عرب منطقه و اروپا و آمریکا با حضور این دو کشور به شدت مخالفند.
3⃣ #نیروی_دریایی_سلطنتی: نیروی دریایی سلطنتی انگلیس، با هدف تامین امنیت آزادی دریانوردی، نفتکشهایی که پرچم بریتانیا را برافراشته باشند را در تنگه هرمز همراهی و اسکورت میکند. بریتانیا پیش از این گفته بود منابع نظامی کافی برای این کار ندارد. قدرت نیروی دریایی انگلیس در ۱۵ سال گذشته، نصف شده است. همه روزه بین ۱۵ تا ۳۰ کشتی با پرچم بریتانیا از تنگه هرمز عبور می کنند. تامین امنیت این تعداد کشتی هزینه زا و نیازمند ناوگانی مجهز است.
✅ اما #ایده_ایران چیست؟ ج. ا ایران با رد هر سه گزینه فوق، ۳ ایده مذکور را در راستای ماجراجویی کشورهای خارج از منطقه میداند؛ ایران بارها اعلام کرده به دنبال تنش زایی نیست و مشروط به رعایت قوانین بین المللی از سوی کشتی ها و نفتکش ها، کما فی السابق خود را موظف به تامین امنیت تردد تنگه هرمز میداند. بهترین طرح، تامین امنیت از طرف کشورهای منطقه به ویژه ایران اسلامی طبق قوانین بین اللملی دریایی مشروط به ماجراجویی نکردن آمریکا و کشورهای اروپایی در خلیج فارس و آزادی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در آبهای بین المللی است.
✍ #موسی_سلیمانی
🔴 پاسپورت آخرین شاه
🔹 در سالروز مرگ آخرین پادشاه تاریخ ایران خوب است به سالهای پایانی زندگی او به عنوان یک درس عبرت تاریخی نگاه کنیم.
🔻"آوارگی شاه"
دی ماه سال ۱۳۵۷ #شاه ایران را به مقصد آسوان #مصر ترک می کند سفری بی بازگشت و پرحاشیه پرحاشیه از این جهت که شاه آمریکا را مقصد اول خود میدانست اما با مخالفت دولت #آمریکا مواجه شد. مدت کوتاهی را در مصر گذراند سپس به دعوت مَلک حسین به مراکش رفت گروههای مسلمان مراکشی ملک حسن را تهدید کردند او با زبان بی زبانی شاه را از کشورش بیرون کرد. شاه دلگیر بود اما چاره ای نداشت.
🔺ملک حسن در دوران پادشاهی خود بارها از کمکهای شاه استفاده کرده بود حال سوال این است که مقصد بعدی کجاست؟ کجای این دنیا برای شاه و همسرش محل سکونت وجود دارد؟
🔺شاهی که پدرش وقت خروج از ایران نیمی از زمینهای مرغوب کشور را در مالکیت داشت و با نامه فروغی نخست وزیر خود تمام زمینهای به زور تصرف شده را به نام شاه در آورد.
🔺ویلیام شوکراس در کتاب آخرین سفر شاه میزان نامعلوم دارایی شاه در بانک های اروپایی را دلیل اصلی طمع برخی از کشورها میدانست تا از او موقتا پذیرایی کنند.
🔹هیچ کشوری حاضر به دادن اقامت بلند مدت نبود. باهاما، مکزیک و بعد از اینکه مجددا بیماری سرطان او عود میکند با نام مستعار به امریکا سفر می کند حتی برای اینکه شناخته نشود فرح در خاطرات خود اشاره می کند که امریکاییها او را از درب پشتی بیمارستان وارد ساختمان میکردند اما این خبری نبود که مخفی بماند خبرنگارها در مقابل بیمارستانی که شاه سالها قبلتر مادرش تاجالملوک در آنجا درمان شده بود و به آنها پاداش همراه یک تابلو ایرانی داده بود بستری شد. وقتی تهدید ها بالا گرفت، سفارت اشغال شد و شاه را به بیمارستان نظامی انتقال دادند.
🔻 فرح پهلوی در خاطرات خود به این ماجرا اشاره میکند ما در بخش بیماران روانی یک بیمارستان نظامی بودیم. دور تا دور اتاق بسته و در ها حتی دستگیر نداشت.
🔸 شاه دیگر نمی توانست در آمریکا بماند و در کشور خود جایی برای او وجود نداشت و نه در دنیا کسی پذیرای او بود.
🔹انور سادات رئیس جمهور مصر تنها رئیس دولتی بود که پذیرفت شاه در روزهای پایانی زندگی اش در کشور او بماند او در مصاحبه رسمی خود به دلیل حمایت های شاه از او و ارسال نفت به مصر گفت: درست نیست ما برادرمان شاه را تنها بگذاریم او در بحرانها کنار مصر بود حالا ما در کنار او هستیم.
🔸شاه سرنوشت و زندگی خود را با وابستگی مطلق به آمریکا قمار کرد. آمریکایی ها در کودتای ۲۸ مرداد به داد او رسیدند و با کودتا او را در قدرت نگه داشتند. بارها در بحرانهای مالی، اقتصادی و درگیری با شوروی از شاه حمایت کردند. سودش را هم بردند.
🔹 ایرانِ زمان شاه بازار اصلی ادوات نظامی آمریکاییها بود درست مثل عربستان فعلی؛ در خاطرات سپهبد آذربرزین آماده است که ما ادوات را میخریدیم که حتی در ایران کاربرد نداشت هواپیماهایی که باند فرود آن را نداشتیم .
اما وقتی دیگر شاه از مصرف افتاده بود، آمریکاییها حتی برای درمان هم حاضر به پذیرش او نبودند.
✍🏻 #علیرضا_زادبر
اعتراف آمریکاییها به شکست
«راهبرد ایالات متحده درباره ایران، گیج و گنگ شده و به نظر میرسد، دست واشنگتن به طور فزاینده از به کار گرفتن برخی گزینهها به منظور جلوگیری از تشدید تنش کوتاه است.» این بخشی از تحلیل ارائه شده در مؤسسه «بروکینگز» در زمینه حوادث و تحولات اخیر منطقه است. بر اساس گزارش دانشگاه پنسیلوانیا در سال ۲۰۱۲، این مؤسسه تأثیرگذارترین اتاق فکر در جهان شناخته میشود.
مؤسسه «بروکینگز» در ادامه تحلیل خود مینویسد، رئیسجمهور آمریکا در پی آن است که با اعمال فشار حداکثری و وضع مجدد تحریمها ایران را پای میز مذاکره برگرداند؛ اما ایران عملاً حاضر به شرکت در مذاکرات تحت فشار نبوده و در عین حال، تنشها با ساقط شدن هواپیمای بدون سرنشین آمریکا، حملههای مرموز به تانکرهای نفتکش در خلیجفارس و توقیف نفتکشها از سوی تهران و بریتانیا، به اوج رسیده است.
«شورای آتلانتیک»، یکی دیگر از مؤسسات تحقیقاتی در واشنگتن در همین باره مینویسد، این وضعیت سبب میشود ایالات متحده واقعاً ضعیف به نظر آید و وضعیت خطرناکی ایجاد شود؛ چون ممکن است حوادث در خلیجفارس ادامه داشته باشد و خطر لغزش را به سمت منازعهای که هر دو طرف خواهان اجتناب از آن هستند، افزایش دهد.
آتلانتیک مدعی است، مشکل این است که ترامپ در سال گذشته وقتی ایالات متحده را از قرارداد 2015 با ایران خارج کرد، خود را در گوشه رینگ قرار داد. عکسالعمل شدید از سوی ایران قابل پیشبینی بود، به ویژه هنگامی که دستوری مبنی بر تمدید معافیت برای صادرات نفت ایران صادر نشد. این مؤسسه اضافه میکند، بازگرداندن برخی معافیتهای مربوط به فروش نفت یا حداقل سختگیری در اجرای ممنوعیت فروش، موجب خنثیسازی بحران خواهد شد؛ اما واشنگتن با اعمال اقدامات تنبیهی علیه یک شرکت چینی متهم به ادامه خرید نفت خام ایران، سیگنالی کاملاً متضاد ارسال کرده است. آتلانتیک در نهایت نتیجه میگیرد که اگر هدف به دست آوردن توافق جدید باشد، موفق نخواهد شد.
ارزیابی و اعتراف مؤسسه آتلانتیک آنجایی تأملبرانگیز است که بیان میکند، فشار بر ایران با پایان معافیتهای نفتی به اوج خود رسیده است و در نزاع اقتصادی نمیتوان کار بیشتری انجام داد. اگر هدف ترامپ تنها تضعیف ایران و از بین بردن توافق هستهای باشد، ما [آمریکاییها] نتیجه خوبی نخواهیم گرفت؛ چرا که ما رفتارهای سرسختانهتری از ایران خواهیم دید، نه رفتارهای نرمتر.
🔴 جناب زیباکلام منافق وکیل مدافع نمیخواهد‼️
🔺از قرار معلوم آنهایی که تخصصشان عوض کردنِ جایِ مظلوم و ظالم است و در انتخابات نیز سعی کردند با استفاده از همین تخصصشان (برای مُشتی رای)، جای "جلاد" و "شهید" را عوض کنند، امروز سعی دارند بنحوی دیگر جنایتکاران آدمهای جهان را بزک کنند؛ جناب #زیباکلام، منافقین با اعلام جنگ و ورود به فاز نظامی عملاً #محارب بودند و حکمشان نیز #اعدام بود و باوجود اینکه نیتشان از قبل (با جنایتهایشان)، به اثبات رسیده بود ولی به امید اینکه #توبه کنند در زندان نگه داشته شده بودند تا وقتی که مشخص شد اینها با دوستانشان در #مرصاد هماهنگ شدهاند و قرارست با ورود آنها، دوباره سلاح به دست بگیرند که باعث شد تا تخفیفشان برداشته شود!!
#قاسمزاده
🔴 احترام به جانباختگان جنگ جهانی به سبک پوتین‼️
🔻 ادای احترام پوتین به جان باختگان جنگ جهانی دوم در عمق ۵۰ متری آبهای خلیج فنلاند
🔹رئیس جمهور روسیه با استفاده از یک فروند زیردریایی تک نفره «باتیسکاف» به عمق ۵۰ متری آبهای خلیج فنلاند رفت تا به جان باختگان زیردریایی «ش۳۰۸ سمگا» ادای احترام کند.
🔹زیردریایی «ش۳۰۸ سمگا» در جنگ جهانی دوم بدست نیروهای ارتش آلمان نازی غرق شد و همه سرنشینان آن کشته شدند.
❇️ #پینوشت :
🔻قابل توجه سه گروه:
1⃣ عزیزان و مسئولانی که برای گرامیداشت شهدای عزیز کم کاری میکنند
2⃣ روشنفکرنمایانی که گاهی برای بزرگداشت شهدا و گرامیداشت هفته دفاع مقدس و.... نسخه های ناصواب تجویز میکنند
3⃣ جوانان عزیز: بایست قدر قهرمانان ملی خود را بیش از پیش بدانیم
🔸شادی روح شهدا صلوات🔸
🔴 اخبار ویژه و کوتاه
🔹 یک منبع آگاه در وزارت خارجه ضمن تکذیب گمانه زنی های رسانه ای و شایعات گفت: وزیرخارجه عمان حامل پیامی از سوی لندن یا واشنگتن نبودهاست.
🔹باهنر: جامعه روحانیت قرار نیست لیست مستقل بدهد/ برخی برایشان مهم نیست از نردبان عارف بالا بروند یا آیتالله مصباح/۸۰ درصد نمایندگان فعلی رای نمیآورند
🔹نشست فوقالعاده کمیسیون مشترک برجام فردا ششم مردادماه در حالی در وین برگزار میشود که به گفته سخنگوی وزارت خارجه ایران، این نشست فرصتی برای طرح مباحث و آمادهسازی نشست پیش روی وزرای خارجه ایران و ۱+۴ است.
🔹حجه الاسلام علیرضا پناهیان با اشاره به یادداشت خاتمی در گاردین : کاسهای زیر نیمکاسه وجود دارد/ بعضیها چون مطمئن هستند جنگ نخواهد شد فریاد میزنند «نه به جنگ علیه ایران» تا بعدا بگویند این سرمقالههای گاردین بود که جلوی جنگ را گرفت!
🔹«وکیلی» عضو فراکسیون امید: با هیچ کسی و هیچ قدرتی که مدعی برترین قدرت دنیا هم باشد شوخی نداریم و حتما اقدام به جا میکنیم. وقتی پهپاد آمریکایی فوق پیشرفته آمریکایی را اینچنین ساقط میکنیم در روز حساب، چنان حسابی از آنها کشیده خواهد شد که محاسبه آن از عهده خارج است.
🔹کره تایمز: کره جنوبی تصمیم دارد در پی تقاضای آمریکا برای تشکیل ائتلاف دریایی در خلیج فارس، یک کشتی جنگی پیشرفته خود را اوایل شهریور به تنگه هرمز اعزام کند.
🔹«پورمختار» نماینده مجلس: اصلاحطلبان با توجه به عملکردشان در مجلس دهم امیدی به کسب کرسی در مجلس یازدهم ندارند و قصد دارند با ترفندی جدید، با استفاده از گزینههای ناشناخته و با تابلوی اصولگرایی در انتخابات آینده حضور پیدا کنند.
🔹 «جک استراو» وزیر خارجه پیشین انگلیس: تحریمها خطای محاسباتی ترامپ و جان بولتون بوده که برای ایجاد ناآرامی در ایران انجام میشود، اما این اتفاق نخواهد افتاد.
🔹برنی سندرز ، سناتور یهودی و نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا:ما داریم مقادیر زیادی پول به اسرائیل میدهیم./ عربستان سعودی یک دیکتاتوری خبیث و کریه است و باید با صدای بلند دربارهاش حرف زد. کاری که ما باید بکنیم این نیست که بگوییم، ما ۱۰۰ درصد حامی اسرائیل هستیم، ما ۱۰۰ درصد حامی عربستان سعودی هستیم، ما از ایران متنفر هستیم، ما از فلسطینیان متنفر هستیم.
🔹 کاهش معنادار ایرانیان مقیم امارات: تعداد ایرانی های مقیم در امارات از ۱۱۷ هزار نفر در سال ۲۰۱۶ به ۷۳ هزار نفر در حال حاضررسیده است. تعداد گردشگران هم در همین مدت از ۷۰۰ هزار نفر به ۳۵۰هزار نفر کاهش پیدا کرده است
🔹«زِوی هزکیلی» ؛ تحلیلگر صهیونیست: تهران در حال تعلیم غرب در یک مدرسه خصوصی در خلیج (فارس) است و هر آنچه میخواهد در آنجا انجام میدهد!
🔹سخنگوی دولت شايعه استعفاى وزير بهداشت را تكذيب کرد
🔹صفایی فراهانی (اصلاح طلب) : مردم حق دارند اعتمادشان به جریانهای سیاسی کم شده باشد.
🔹کارشناسان پیش بینی کردند: احتمال کاهش قیمت دلار تا ۱۰ هزار تومان
🔹فرار بابك زنجانی تکذیب شد
🔹رای دادگاه پدیده صادر شد.
🔴 تکرار عصر برلوسکونیزم...‼️
🔻 واقعیت این است که غرب یکی یکی در حال از دست دادن نشانههای اقتدار و اعتبار خود است؛ شاید بتوان آغاز این اتفاق را به دوران ریاست جمهوری برلوسکونی ایتالیا نسبت داد. زمانی که بسیاری از منتقدانش از او به عنوان یک انتخاب عجیب یاد می کردند اما واقعیت این بود که این ماجرا خیلی هم عجیب نبود. همان زمان یکی از روزنامههای ایتالیایی مقالهای را منتشر کرد که می گفت:
«شاید در نگاه اول فکر کنیم که مردم حاضر نیستند به یک رئیس جمهور که رفتارها مضحک انجام میدهد، متهم به روابط جنسی خارج از عرف است،دروغ می گوید و مشکلات مالی دارد رای بدهند اما او رای می آورد چون به شدت شبیه ما مردم است. در حقیقت مردم ایتالیا ممکن است شکل و شمایل با کلاسی را برای خود انتخاب کنند یا سعی کنند خیلی روشنفکرانه سخن گفته و با ناهنجاری ها مخالفت کنند اما مساله این است که بیشتر ما در درون خود یک برلوسکونی نهفته داریم که به شدت به آن فردی که در معرض انتخابات قرار گرفته نزدیک است. لذا بهتر است بگوییم ما در حال انتخاب خود مخفیمان هستیم ولی در مجالس و درمیان دیگران حاضر به اعتراف به این مساله نیستیم و می خواهیم ظاهر روشنفکر خود را حفظ کنیم.»
🔸امروز غرب وارد #عصر_برلوسکونیزم شده است. عصر رفتارهای پوپولیستی، تجاوز به حقوق زنان و مهاجران، بی مهابایی در ادبیات و رفتار اخلاقی، سواستفاده های اقتصادی و ...
🔹اما نکته اینجاست که اینها هیچ کدام مورد نفرت رای دهندگان به امثال برلوسکونی نیست! و به همین دلیل است که بر اساس تمام نظرسنجی ها ترامپ نباید رئیس جمهوری آمریکا می شد اما شد. چون مردم حتی به نظرسنج ها هم دروغ میگفتند و میل خود برای انتخاب ترامپ را پنهان میکردند در حالی که آنها خیلی هم از او متنفر نبودند! همانطور که حال متنفر نیستند و بسیار امکان دارد که او یک دوره دیگر هم افسار اسب ریاست در کاخ سفید را در دست داشته باشد.
🔸شاید باور این مساله سخت باشد اما وقتی نگاه می کنیم که مثل برلوسکونی و ترامپ امروز در انگلستان هم زمام امور را در دست گرفته است باید کمی در باور نکردن موضوع تامل کرده و به آغاز عصر برلوسکونیزم در غرب فکر کنیم و درست به همین دلیل است که برلوسکونی، ترامپ را به شدت شبیه خود دانسته است.
✍ #مسعود_بصیری
🔴 کشوری ذره ای با توهمات کهکشانی‼️
🔻 بالاخره افزایش فشارها بر محمدبنزاید نتیجه میدهد و حاكم دبی به وليعهد ابوظبی اعلام میکند که بايد استارت عقبنشينی از #یمن کلید بخورد! ؛ کشور کوچک امارات که تا چندسال قبل در بعد اقتصادی،توسعه، پیشرفت، صنعت گردشگری و هواپیمایی جلب توجه می کرد اکنون چند سالی است که حکام امارات، این کشور را در بعد سیاسی و نظامی در صدر اخبار رسانه ها قرار داده اند.
در گذشته معمولا این کشور مانند عمان سیاست بی طرفی داشت اما در سالیان اخیر امیرنشین های امارات برای حفظ قدرت، سیاست تنش زایی را جایگزین تنش زدایی کرده اند.
🔻اما تاکتیک های امارات در این مسیر پرخطر چیست؟
1⃣ کمک به سرکوب اخوان المسلمین و طرفدارانشان در مصر، فلسطین، سوریه، لیبی، سودان، تونس
2⃣ مخالفت با دولت های برخاسته از ایده اخوانی ها یا دولت های طرفدار اخوانی ها مانند ترکیه، قطر
3⃣ نزدیک شدن به عربستان و حمایت مادی و معنوی از ولیعهدی محمد بن سلمان
4⃣ همراهی و ائتلاف با عربستان در سیاست های منطقه ای مانند تحریم اقتصادی قطر، حضور نظامی در یمن و لیبی
5⃣ حمایت از دیکتاتورهای نظامی به جای حکومت های مردمی. این موضوع در مصر، سودان و لیبی مشاهده می شود.
6⃣ مخالفت و مبارزه با جبهه مقاومت و دولت های حامی جبهه مقاومت در لبنان، سوریه و یمن
7⃣ آشکار کردن روابط اقتصادی و سیاسی با رژیم صهیونیستی
8⃣ همراهی با سیاست های آمریکا در منطقه و جهان
🔹اما راهبرد امارات علیرغم هزینه های گزاف موفقیتی نداشته است. انتشار خبر خروج و کاهش نیروی های نظامی امارات از ائتلاف علیه یمن موید این حقیقت است.
🔻نشانه هایی از ناکامی امارات و چالش های پیش رو:
الف) باقی ماندن بشار اسد در سوریه، شکست گروههای مورد حمایت امارات در سوریه، تغییر راهبرد امارات در یمن از جنگ به عقب نشینی، حکایت از شکست این راهبرد در مقابل جبهه مقاومت دارد.
ب) موفقیت قطر در دور زدن تحریم های امارات، مصر و عربستان، شکست دیگری یرای امارات رقم زده است.
ج) پیروز نشدن جنرال حفتر و ادامه جنگ در لیبی، تردید جدی در تاکتیک امارات در لیبی ایجاد کرده است.
د) هر چند امارات در حکومت رساندن نظامیان در مصر و سودان با کودتا وهمکاری دیگر کشورها موفقیت نسبی داشته است. ولی خشم و نفرت مردم این کشورها را خریده و با کوچکترین جرقه اجتماعی خشم توده مردم علیه حکام دیکتاتور فوران خواهد کرد.
ه) اختلافات درونی امیران امارت های کشور امارات متحده یکی دیگر از چالش های عمده راهبرد این کشور در منطقه است.
✍ #موسی_سلیمانی
🔴 اثر صفر تحریمها بر نقش منطقهای ایران
🔻 #کنث_کاتزمان، تحلیلگر مسائل ایران در پژوهشکده کنگره آمریکابا نگارش یادداشتی در اندیشکده شورای آتلانتیک به چرایی ناکارآمدی تحریمها مینویسد:
🔹 ترامپ و مقامات جنگطلب وی از درک سادهترین واقعیتهای استراتژی و دکترین ایران بازماندهاند؛ تهران با توجه به موقعیت ژئوپلیتیک خود و تهدیدات بالقوه، فعالیتهای منطقهای را نقطه کانونی استراتژی و بازدارندگی خود میداند و امکان ندارد بهدلیل تحریمها یا در مذاکرات، به تعدیل سیاست کنونی خود تن بدهد.
🔸 بهدلیل آنکه تهران فعالیتهای منطقهای خود را بهعنوان نقطه کانونی استراتژی بازدارنده خود میداند، به صراحت میتوان گفت ایرانیها هرگز دست به تعدیل سیاستهای منطقهای خود درپی تحریمها یا درخواستهایی که در مذاکرات مطرح میشوند، نمیزنند.
🔴 اخبار ویژه
🔹در ارتباط با پرونده اکبر طبری ۱۰ نفر بازداشت شدهاند که از این ۱۰ نفر برخی نیروهای شاغل قبلی قوه قضائیه و برخی نیز نیروهای بیرونی هستند.
🔹توضیح ظریف درباره پاسخ رهبری به نامه خود در خصوص سریال گاندو: رهبری همیشه به من محبت داشتند و من وامدار محبت ایشان هستم؛ این محبت همچنان ادامه دارد و اگر محبتهای ایشان نبود، برخی اتفاقاتی که در بعضی جاها میافتد، امکان تحمل را از بین میبرد. در برابر انتقادات بسیار شکیبا هستم و هیچ مشکلی با انتقاد ندارم. انتقاد با تخریب، توهین و افترا فرق بسیار دارد و امیدوارم این بلیه از جامعه ما برداشته شود و به دنبال توهین و تخریب شخصیت افراد نباشیم.
🔹سخنگوی قوه قضاییه: نجفی به قصاص محکوم شد. رضوی داماد وزیر کار به ۲۰ سال حبس
🔸ناگفتههای بطحایی از استعفایش: وقتی خدای نکرده آموزش و پرورش رنگ و بوی سیاسی به خودش گرفت و سیاسیکاری کرد، این سیاسیکاری حتماً مأموریت اصلیاش را تحتالشعاع قرار خواهد داد. کسانی که از اسناد غربی دفاع می کنند سند تحول داخلی را مطالعه هم نکردهاند. آموزه های تعلیم و تربیت اسلامی ما خیلی بالاتر از سند ۲۰۳۰ است. سند ۲۰۳۰ با هویت ما بیگانه است.
🔸ترامپ: « فقط به خاطر داشته باشید، ایرانیها هرگز در جنگی پیروز نشدهاند اما هرگز در مذاکرهای هم شکست نخوردهاند.»
🔸 پاسخ ظریف خطاب به ترامپ: چندین هزاره است که ایرانیها همه متجاوزان را پشت سرگذاشتهاند. اما آمریکا در مسیر رقم زدن بزرگترین شکست خود در منطقه ما از زمان جنگ ویتنام ۷ تریلیون دلار هزینه کرده و رودخانههایی از خون جاری کرده است
🔸«ضرغامی» : تعدادی از اعضای خبرگان به رهبر انقلاب پیشنهاد دادند نهادهای زیرمجموعه ایشان بخشی از وظایف اقتصادی دولت را بر عهده بگیرند و یک دولت پنهانی شکل بگیرد که رهبری مخالفت کرده و فرمودند: فرمانده کار اقتصادی، دولت است.
🔹جهیزی؛ رئیس اداره تنظیم بازار جهاد کشاورزی استان تهران به عنوان متهم ردیف دوم پرونده گوشتهای برزیلی گفت: به خاطر مشکل روانی که بر اثر ریخته شدن آبرویم در سازمان پیدا کردهام، ۲ ماه است که استعلاجی دارم!
🔹سخنگوی قوهقضاییه: لیست ادعایی درباره دوتابعیتیها از سوی دادستانیکل به وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه ارجاع شده و از این دو نهاد خواستهایم با شفافیت کامل درباره صحت این لیست اظهارنظر کنند.
🔹روز دوشنبه سکه تمامبهار آزادی در بازار تهران به ۴میلیون و ۱۷۶ هزار تومان، طلای ۱۸عیار هم ۴۰۸ هزار و ۴۰۰ تومان و قیمت دلار در صرافیهای بانکی ۱۲ هزار و ۵۰ تومان ارزشگذاری شده است.
🔹ناخدای نفتکش حامل نفت ایران: نظامیان انگلیسی هنگام توقیف نفتکش از خشونت استفاده کردند. نیروی دریایی سلطنتی انگلیس مانند مجرمان جنایتکار با ما برخورد کرده و همه خدمه نفتکش را در حالتی که اسلحه روی سرشان گرفته بودند، به روی زانوهای خود نشاندند.
🔸 گرامی مقدم در اولین جلسه انتخاباتی حزب اعتمادملی: اصلاحطلبان در چند انتخابات اخیر برنده شدهاند، اما به دلایل روشن نتوانستهاند مطالبات مردم را پاسخگو باشند. اما ما نباید عرصه را خالی کنیم و باید اشتباهات گذشته را جبران کنیم.
🔸 بهزاد نبوی چهره شاخص اصلاحطلب و نماینده مجلس ششم: آقای کدخدایی اشتباه میکند، این دوره باید فرش قرمز پهن کنند، چون در این دوره، انتخابات پرشور برای حفظ امنیت ملی ضروری است /در هر شرایطی باید در انتخابات شرکت کنیم. رد صلاحیت در تمام ادوار وجود داشته است. ما نباید مبنای کارمان صرفا رد صلاحیت باشد.
🔸 کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان: اگر کسی خیالش راحت است که شرایط قانونی را دارد ما به او اطمینان میدهیم که فارغ از اصلاح طلب یا اصولگرا بودن در شورای نگهبان هم مشکلی نخواهد داشت.
🔴 برای چه آمده بودند؟‼️‼️
🔻 توضیح رئیس دفتر رئیسجمهور درباره حضور هیئت اماراتی در تهران
🔸امروز یک شبکه خبری لبنانی از حضور هیئت اماراتی در تهران خبر داده و نوشته بود این هیئت با مقامات ایرانی گفتوگو کرده است
🔹محمود واعظی نیز درباره حضور هیئت اماراتی در تهران گفت: امارات در حال تجدید نظر در رویکرد تند خود درباره یمن، تغییر آرایش نیروهای خود در این کشور و ایجاد تفاوت کمی در دیدگاههای خود با عربستان در موضوع یمن است.
🔹واعظی با اشاره به نگرانی های امارات درباره امنیت خلیج فارس، گفت: امارات با روشهایی علاقمند است در این زمینه با ایران ارتباط داشته باشد.
🔴 ترامپ ؛ آلزایمر یا توهم ؟!
🔻ترامپ اخیرا در توییتر نوشته است: "ایران هرگز در جنگی پیروز نشده اند اما هرگز در مذاکرهای هم شکست نخورده اند"
هر چه به انتخابات آمریکا نزدیک میشویم عطش انتخاباتی ترامپ برای نشاندن دوباره ایران بر سر میز مذاکره بیشترمیشود. در همین راستا رئيس جمهوری آمریکا که بارها برجام را بدترین توافق تاریخ آمریکا خوانده، همزمان با فشارحداکثری علیه ایران اعلام کرده که حاضر است با ایران بر سر میز مذاکره بنشیند تا به توافقی جدید دست یابد.
توییت اخیر ترامپ در حقیقت کاسبی ترامپ با گزینه شبه جنگ است. این توئیت از سویی تشویق ایران به مذاکره ای است که هدف آن نامشخص است و فقط در آن شخص ترامپ به راحتی و با هزینه کم به اهدافش می رسد و از سویی دیگر این توییت تهدید ضمنی ایران است که در صورت شعله ور شدن زبانه های جنگ بازنده ایران خواهد بود.
🔸شاید حافظه تاریخی ترامپ ضعیف باشد، اما بهتر است مشاورانش فیلم مناظرات انتخاباتی ترامپ با هیلاری کلینتون را دوباره برایش به نمایش بگذارند تا شاید اعترافات شخص ترامپ به شکست ماشین جنگی آمریکا با هزینه های تریلیون دلاری در جنگ افغانستان، عراق و سوریه ترامپ را از توهم برنده شدن در جنگ احتمالی با ایران بیرون کند..
🔸عقلای آمریکا بایست به ترامپ یادآور شوند که پیروز جنگ های نیابتی علیه حزب الله لبنان و جریان مقاومت در سوریه و یمن کدام گفتمان بوده است و پرچمدار این گفتمان اکنون در جنوب غربی آسیا کدام کشور است؟
#جنگ_نخواهد_شد
#مذاکره_نخواهیم_کرد
✍ موسی_سلیمانی