🔴 پاسخی به شبهات مطرح شده پیرامون فیلترشکنها!
🔻پستهای زیر را با حوصله بخوانید تا نسبت به مسئلـهٔ #فیلترشکنها آگاه شوید... 👇👇
@basirat283
⚠️ پاسخی به شبهات مطرح شده پیرامون فیلترشکنها!
به واسطه حواشی پیشآمده در مجلس پیرامون فیلترینگ و کار کردن فیلترشکن های پولی دوباره شبهات و سوالات زیادی در فضای رسانه ای مطرح شد، مثلا؟
❓آیا با فیلترشکنهای پولی برخورد نمیشود؟
❓چه کسی از بازار فروش فیلترشکن بیشترین سود را میبرد؟
❓براستی آیا در کشور مافیای فیلترشکن فروشی وجود دارد و نهادهای امنیتی آنها را به حال خود رها کرده یا خود عضوی از این مافیااند؟
❓آیا دولت از روی عمد سرویسهای فراگیری مثل اینستاگرام و واتساپ را فیلتر کرده است تا از درآمد فروش فیلترشکن بهرهمند شود؟
🔻ابتــدا سوال آخــر؛
در مورد شبهه عمدی بودن فیلترینگ توسط دولت باید در جواب متذکر شد که بهکلی عمدی بودن فیلترینگ اینستاگرام و... توسط دولت، رد هست!
چرا که همه دیدند، چگونه این پلتفرمها با هدایت آمریکا و اسرائیل برای براندازی در ایران پایکار اغتشاشگران آمدند.
لــذا چــاره دیگــری نبــود!
از حذف مطالب و حسابهای کاربری موافق جمهوری اسلامی بگیرید تا بهخط کردن اکثر سلبریتیها و ورزشکاران معروف دنیا برای حمایت از کمپین براندازانه #زن_زندگی_آزادی !
حتی در این بین سرویسهای مورد اشاره برخلاف همه قوانین بینالمللی اقدام به ترویج آموزش فعالیتهای تروریستی کردند!
#ادامه_دارد...
@basirat283
🔸برای پاسخ به بقیه سوالات و شبهاتِ بالا، لازم است ابتدا چند نکته را عرض کنیم و سپس کمی وضعیت فضای مجازی ایران و فیلترشکنها در دو سال اخیر را بررسی کنیم!
🔻نکته اول؛
بستن فیلترشکنها یک کلیک نیست، یعنی دولت نمیتواند با یک کلیک تمام فیلترشکنها را ببندد!
بله دولت میتواند مثل زمان اغتشاشات، دسترسی مردم به ترافیک بینالملل را قطع کند، این کار آسیبهای فراوانی دارد و نمیتواند تداوم یابد.
🔻نکته دوم؛
دقت کنید وقتی دولت دسترسی مردم به ترافیک بینالملل (یا همان اینترنت مصطلح بین مردم) را قطع میکند، برخی افراد شبکهٔ در دسترس مردم را #اینترنت_ملی مینامند که این نیز اشتباه است.؛
چراکه باتوجه به نوع زیرساختهای داخلی ایران، اصولا اینترنت ملی در یاران یک واژهٔ جعلی و امکان ناپذیر است!
🔻نکته سوم؛
بستن فیلترشکنها نیازمندیهایی دارد:
الف) ابزار فنی سنگین میخواهد
ب) همراهی و هماهنگی دستگاههای زیادی را میطلبد
ج) نیازمند هزینه مالی زیاد است
د) استفاده از نفرات فنی بسیار زیاد تا بتوان فیلترشکنها را محدود کرد.
🔻نکته چهارم؛
دولت بخاطر استفادههای مختلف فیلترشکن در سطح کشور نمیتواند همه فیلترشکنها را ببندد، چرا که موارد مصرف فیلترشکن فقط برای استفاده مردم از اینستاگرام نیست، بسیاری از کاربران در بحث رمزاَرزها و کارهای مالی یا علمی و... از فیلترشکن استفاده میکنند، برخی از دور زدن محدودیتها و تحریمها نیز مستلزم فیلترشکن است و ما دقیقا برای همین به دنبال #فیلترشکن_قانونی هستیم، چرا که وظیفه دولت است نیازهای مشروع کاربران ایرانی را تامین کند پس باید قسمتی از فیلترشکن ها حتما باز بماند.
🔻نکته پنجم؛
بحث مشکلات قانونی است که متاسفانه در این زمینه هیچ قانونی نداریم و همچنین در قانون، جرمانگاریِ درستی برای فروشندگان فیلترشکن وجود ندارد.
مثلا در همین اتفاقات اخیر تعداد زیادی فیلترشکن فروش را گرفتند که اگر خیلی قاضی سخت بگیرد نهایتا شش ماه زندان برایشان در نظر بگیرند!
که در انتها نیز مشمول عفو میشوند و اتفاق خاصی نمیافتد، به همین دلیل هاستینگها با افرادی که بصورت انبوه و برای امور تجاری اقدام به تولید فیلترشکن میکنند، همکاری میکنند.
🔻نکته ششم؛
دو دسته بودن مسئولین در ماجرای فیلترینگ و فیلترشکنها پاشنه آشیل جدی این بحث میباشد!
همانطور که اشاره شد بستن فیلترشکن نیازمند همکاری چندین دستگاه با هم است و قسمتی از مشکل جمهوری اسلامی در عدم موفقیت ایدهآل در مسدود کردن فیلترشکنها همین دو دستگی بین مسئولین است و همین ناهماهنگی بانی وضعی است که مشاهده میکنید.
🔻نکته هفتم؛
دولت نمیتواند همه فیلترشکنها را ببندد چرا که برخی فیلترشکنها روی سِرورها و بسترهایی هستند که پلتفرم های بومی خودمان از آن استفاده میکنند و ما نمیتوانیم آنها را مسدود کنیم چرا که در صورت مسدود شدن آن سِرور، سرویس داخلی خودمان قطع میشود.
مثلا اگر سایتی مثل دیجیکالا، سرورش روی آمازون باشد! دولت دیگر نمیتواند سرور آمازون را فیلتر کند چرا که دیجیکالا نیز مسدود یا دیگر نمیتواند مثل قبل خدمات دهد!
از سویی در داخل هم توانایی تامین نیازهای دیجیکالا را نداریم، پس لاجرم فیلترشکن هایی که روی آمازون هستند، باز میمانند!
#ادامه_دارد...
@basirat283
🔺با توجه به ۷ نکتـه بالا، زمان آن است به سراغ ماجرای #مهسا_امینی برویم و فضای مجازی ایران را در قبل و بعد این حادثه بررسی کنیم!
تا قبل از ۲۶ شهریور ۱۴٠۱، بیش از ۹۵درصد کاربران اینترنت در ایران از فیلترشکن های رایگان، و کمتر از ۵ درصد از فیلترشکن های پولی استفاده میکردند!
از فیلترشکنهای رایگان که مشخص است افراد داخل ایران درآمدزایی نداشتند. فیلترشکنهای پولی نیز که درآمد داشتند اکثرا درگاههای پرداختشان توسط خارج از کشور هدایت میشد! دقیقا همانند سایتهای قمار که کاملا از خارج کشور هدایت میشوند.
لذا این موضوع به خوبی نشان میدهد تا قبل از ماجرای مهسا امینی به کاربردن لفظ مافیای فیلترشکن و ... در داخل ایران کاملا فعالیتی در راستای فریب افکار عمومی بوده است!
نکته مهمی که هست اینجاست تا قبل از ماجرای مهسا امینی ارادهای برای بستن و مسدود کردن فیلترشکنها هم نبود!
لذا دو نکته بسیار قابل توجه است:
الف) آنانی که این روزها میگویند پلتفرمهای متخلف را رفع فیلتــر کنید تا استفاده مردم از فیلترشکن کاهش یابد و فیلترشکن به دست کودکان و نوجوانان نیوفتد، به وضعیت قبل از فتـنه اخیر که در کمتر از سی ثانیه و با چند کلیک (چه در موبایل و چه در کامپیوتر) همه اقشار جامعه میتوانستند به راحتی به vpn رایگان دسترسی پیدا کنند، اعتراضی نداشتند! لذا حسن نیت این افراد به شدت زیر سوال است!
ب) با توجه به حجم کم فیلترشکنهای پولی و مدیریت اکثر آنها از خارج کشور هم شائبـه مافیای فیلترشکن در داخل یک دروغ و تهمت بزرگ به جمهوری اسلامی بود!
بله ممکن است فردی نفوذی یا مسئول خائنی باشد که یک راهی را باز کند که کسی بتواند درآمدزایی کند اما عددش آن اعداد نجومی که میگفتند نیست.
یادمان نرفته است که آذری جهرمی در مجلس شورای اسلامی به دروغ گفت: 25 همت گردش مالی صنعت فیلترشکن در ایران است که دروغ بود!
با یک ضرب و تقسیم ساده مشخص میشود اعلام چنین اعداد بزرگی چه قدر از واقعیت دور است!
اینجاست که نکات مهمی برای افراد آگاه به بحثهای سیاسی روشن میبود.
مواردی که گفته شد به این معنی نیست که قبل از ماجرای مهسا امینی در داخل کشور، کسی فیلترشکن نمیفروخت، نه! فروش فیلترشکن بود ولی به شدت کم بود و گردش مالی کمی هم داشت!
#ادامه_دارد...
@basirat283
🔻اما وضعیت فیلترشکن ها بعد از ماجراهای مهسا امینی؛
از همان ابتدا با فیلترشکن های رایگان به شدت برخورد شد، تقریبا بالای 70 الی 80 درصد مسدود شدند و باقی مانده هم سرعت بشدت پایینی داشتند. با فیلترشکنهای پولی هم کم و بیش برخورد میشد و برخورد شده.
سند برخورد با فیلترشکن های پولی اینجاست که تقریبا کاربری نیست که فیلترشکن بخرد و آن فیلترشکن بیش از 3 یا 4 هفته برای شخص خریدار کار کند!
موضوعی که متاسفانه برخی نماینده های دروغگوی مجلس همچون آقای رشیدی کوچی به دروغ بارها آن را گفتند که دولت با فیلترشکن های پولی برخورد نمیکند.
اگرچه بستن فیلترشکن های پولی سخت و مستلزم هزینه و زمان زیادی است، باز هم انجام شد و همچنان نیز میشود! اما طبیعتا چون سِرورهایشان را خیلی بیشتر از قبل به سمت سرورهای مشترک با سرویس های داخلی بردند، دولت کمتر میتواند آنها را مسدود کند.
نکته دیگر در این بحث اینجاست که بعد از ماجرای مهسا امینی و فیلتر اینستاگرام، درخواست فیلترشکن پولی توسط مردم به شدت بالا رفت و خب مگر چند درصد مردم میتوانند با رمز ارز یا ویزا کارت یا... فیلترشکن خارجی بخرند؟
نتیجتاً با توجه به همکاری شدید هاستینگهای داخلی با عرضه کنندگان فیلترشکن، عرضه فیلترشکن پولی در داخل زیاد شد و خب همینطور که اخبارش هم میآمد برخورد هم شد، میلیونها یوزر بسته شد ولی خب فروش از داخل همچنان هست و مثل قبل نیست که همه فروش شبیه شبکه قمار باشد.
لذا نقدی که به مسئولین وزارت ارتباطات و شورایعالی فضای مجازی است اینجاست که حالا که مردم از سرویسهای داخلی استقبال کردهاند و بسیاری از کسب و کارها مهاجرت کردند، چرا با عرضه کنندگان فیلترشکن برخورد لازم انجام نمیشود و به موازات آن برای سالم سازی فجازی، کاهش مصرف فیلترشکن و رفع نیازهای کاربران، بحث #فیلترشکن_قانونی به جد پیگیری نمیشود!
موضوعی که در همین مدت اخیر به نوعی برای عدهای از کاربران از اقشار مختلف و بر اساس نیازهایشان به صورت محدود ارائه شد!
✍ احمـــد آرام
@basirat283
هر جا شنیدین یه برانداز گفت:
دین من انسانیته
با این تصویر ازش پذیرایی کنید!
چون دین اینها فقط رذالته
@basirat283
شاید با شنیدن واژه ی 《استعمار》ذهنتون برگرده به قرن ۱۷ و ۱۸ اما جای دوری نریم...🤔👇🏻
هدف نهایی استعمار، بهره کشی از تو و منابع کشور توست
استعمارگران در گذشته مجبور بودند هزینه کنند برای لشکرکشی، گاهی مجبور بودن در این راه تل.فات بدن... چندسال بعد از استعمار با مقاومت مردم مواجه میشدن... استعمارگران بین سایر کشورها و مردم خودشون بدنام میشدن و درنهایت با انقلاب های مردمی و خیزش های مردمی مجبور به ترک مستعمره میشدن
اگه تمام این منافع با شبکه های اجتماعی تامین بشه
با گرفتن زبان تو و تحمیل زبانشون
با گرفتن فرهنگ تو و تحمیل فرهنگشون
با گرفتن مذهب تو و تحمیل مذهبشون
با فروپاشیِ خانواده ی تو
با گرفتن وقت و فکر و تلقین به تو...
دیگه چه نیازی به لشکرکشی؟
وقتی به خودت میای که به جای شکایت از استعمارگر عاشقِ اون شدی!
@basirat283