✨✨🌟✨✨
🔺قسمت سوم گفتگو با حجت الاسلام عالی
🔸سبک رندگی دینی(۳)🔸
✅آیا این سبک زندگی دینی برای همه افراد جواب میدهد؟ یعنی فرد باید بر چه اساسی زندگی کرده باشد تا وقتی سبک زندگی اسلامی در اختیار او قرار میگیرد بتواند به راحتی آن را اجرایی کند و با مشکلی مواجه نشود؟
◀️نخست باید به اعتقاداتی که بر اصولی استوارند معتقد باشد. در مرحله بعد و برای تکامل این مسیر و برای اینکه بتواند با توجه به این اعتقادات یک سبک زندگی داشته باشد، آن نسخه در اختیارش قرار میگیرد تا بتواند با آن سبک به صورت دینی زندگی کند. فردی که قرار است زندگی دینی داشته باشد، باید به اصول و فروع دین اعتقاد داشته و به آنها پایبند باشد.
آدمی که میخواهد دینی زندگی کند، باید اعتدالگرا باشد و افراط و تفریط در همه عرصهها را کنار بگذارد. ولایتمدار بودن، یعنی اینکه انسان، ولایت حق را تشخیص دهد و بداند تحت سرپرستی چه کسی باید باشد و زندگی و موضعگیریهایش را به عنوان یک معیار با آن تنظیم کند. عملگرایی یکی دیگر از این اصول است. روحیه صوفیمنشی را کسانی داشتند که معتقد بودند در اسلام، اعتقاد صرف کفایت میکند و دیگر عمل اسلامی مهم نیست.
لباس اسلامی از اصول حاکم برای زندگی دینی است. اینکه انسان خودمحور نباشد و دیگران نیز برای او مهم باشند یکی دیگر از اصول است. اعتقاد به آخرت و معاد مربوط به اعمال انسان نمیشود. اینکه فرد اعتقاد داشته باشد، زندگی به این 70 سال ختم نمیشود و ادامه دارد، باعث میشود روش زندگی او عوض شود. فرق آدم دینی و غیردینی در همین اعتقادات است.
آدم دینی معنویتگراست، طالب اخلاق، معنویت و عرفان است اما آدم غیردینی اینطور نیست. مقصود این است که وقتی یک سبک زندگی دینی به معنای مدل عملیاتی برای زندگی در همه عرصهها قرار است تولید شود، باید در وهله اول، اصول دینی بر آن زندگی حاکم باشد. سپس میتوان آن نسخه را به عنوان مدل تکاملی برای بهتر زیستن در اختیار این مسلمان قرار داد.
اما عدهای معتقدند دستورات اسلام در جامع امروزی چندان کاربردی نیستند و آن دستورات برای زمان پیامبر(ص) قابل استفاده بودند و برای زندگی بشر امروز با این وسعت ارتباطات و تکنولوژی دیگر قابل اجرا نیستند!
اینگونه تفکرات در جوامعی وجود دارد که به گمان خودشان به بلوغ نسبی رسیدهاند. این تفکر، ریشه در فرهنگ سکولار دارد. چنین اندیشهای به افراد میآموزد خودشان عقل دارند و به بلوغ فکری رسیدهاند. بنابراین دیگر احتیاجی به مدیریت دین در زندگیشان ندارند. عقل تشخیص میدهد که چه چیزی خوب است یا بد. چه کاری را باید انجام دهند و از انجام چه کاری خودداری کنند.
تصورشان این است که یک ارتباط فردی و قلبی در معبد کفایت میکند. اینکه دین بخواهد به زندگی بیرونی و روابط اجتماعی و کاری ما وارد شده و نقش داشته باشد و حتی دستور دهد که مثلاً روابط در چه حدودی قرار بگیرد و با چه کسی و به چه شکلی باشد ابداً قبول نمیکنند. سکولار، ضد خدا نیست؛ فقط خدا را نه به عنوان یک مدیر که در جایگاه یک خالق و در حدی که نیازهای روحی ما را برطرف کند قبول دارند. اعتقاد آنها بر این است که عقل میداند چه بکند و عقل است که دستور روش زندگی میدهد و باید و نباید میگذارد و نیازی به وجود خدا نیست.🌿
#سبک_زندگی_دینی
🍀پایان قسمت سوم گفتگو🍀
🆔 @ostad_aali110
🔺خشم مقدس و غیرت دینی یعنی اینکه در آنجا که نسبت به حقوق مؤمنین و حدود الهی و نسبت به انبیا و اولیای الهی تعرضی میشود، انسان محکم بایستد. در زمان وجود مقدس سیدالشهداعلیه السلام، مظهر غیرت خدا، ابا عبدالله الحسین علیه السلام در جایی که انحطاط در جامعه مسلمین داشت کاری میکرد که از اسلام فقط اسمی باقی بماند، غیرت دینی حضرت ایشان را به چنین قیام باعظمتی کشانید.🌿
#عالی
#خشم_مقدس
#سید_الشهدا
#غیرت_دینی
🆔 @ostad_aali110
1_30040222.mp3
3.96M
#کوتاه_سخن
🎵میشود با امام زمان(عج)رفیق شد و شوخی داشت❓
#مهدویت
#کریم_کفاش
#مستاجری
🎤حجت الاسلام #عالی
#شیخ_مسعود_عالی
🍃تنها کانال رسمی استاد عالی👇👇
🆔 @ostad_aali110
1_26946587.mp3
831.2K
✅سوال : من برای ظهور امام زمان (عج) به طور جدی دعا نمیکنم ، آیا برای اینکار مواخذه میشوم؟
#امام_زمان
#دعا
#ظهور
#شیخ_مسعود_عالی
🆔 @ostad_aali110
✨✨🌟✨✨
🔺قسمت چهارم گفتگو با حجت الاسلام عالی
🔸سبک زندگی دینی(۴)
✅قبول کنید که این روزها خیلیها اطلاعات دینی خوبی دارند اما عمل نمیکنند. فکر میکنید دلیل بروز چنین رفتاری چیست؟
◀️یکی از مشکلات امروز جوامع دینی این است که به دلیل افزایش ابزارهای اطلاعرسانی، حرفهای دینی زیادی گفته میشود. هرچند که خیلی عمیق نیستند و به موازات آنها عمل دینی، اخلاق و روح دینی رشد نکرده، اما تقریباً هرکسی درباره دین حرفی برای گفتن دارد. یکی از راهکارهای مقابله با این مشکل این است که الگوهای واقعی دینی زیاد شود. الگوهایی که عملاً اخلاق، معرفت، عرفان و دین را گسترش داده و آن را افزایش دهند.
در گذشته، افراد متدین همه جا دیده میشدند. افراد اخلاقی هر کدام مثل یک چراغ بودند که اطراف خود را روشن میکردند؛ اما در چند سال اخیر، کمتر با چنین افرادی برخورد داریم. در واقع این قبیل افراد به دلیل اخلاقی بودن و درک دین به معنای واقعی کلمه سعی کردهاند خود را از این آشفتهبازاری که شکل گرفته دور کنند.
مسئله دیگر این است که ما در دنیایی زندگی میکنیم که به شدت مادی شده. همانطور که ابزارها و رسانههای اطلاعرسانی دینی زیاد شدهاند، ابزارهای گسترش فرهنگ غیردینی و مادی هم کم نیستند. حتی میتوان گفت این فرهنگ غیردینی است که به یک فرهنگ غالب تبدیل شده. به عنوان مثال، صداوسیما را در نظر بگیرید و به مدلهایی که ارائه میکند توجه کنید. برای آن نویسنده، کارگردان و بازیگر، زندگی دینی به آن مفهوم وجود ندارد. طبیعت چیزی که ارائه میشود فرهنگ دینی نیست. این موضوع را به سایر ابزارهای اطلاعرسانی و ترویج روش زندگی بسط دهید. مشکلات مادی، معیشتی و چشم و همچشمیها، همه نشانههای دور شدن از سبک زندگی دینی است. مردم با اینکه حرف دینی میزنند، اما عمل دینی ندارند.
✅مسئولان در پاکسازی این شرایط چقدر وظیفه دارند؟
◀️به طور قطع، عملکرد مسئولان بسیار مهم است. روایت است که مردم به حاکمانشان شبیهتر میشوند تا به پدرانشان. رهبر بزرگوار ما زاهد و ساده زندگی میکنند، ولی الان شاهدیم که برخی مسئولان یک شبه وضع زندگیشان تغییر میکند. حتی بعضی از روحانیون که خادمین دینی هستند ممکن است عمل دینی نداشته باشند.
نمیخواهم این موضوع را به همه مسئولان تعمیم دهم تا خدای نکرده ظلم شود. به هر حال هستند کسانی که حقیقتاً سالم زندگی کردهاند. افراد متدین هم کم نیستند. در این موج که «موج آخرالزمان» نامیده میشود و شدت حملات سهمگین است، نمیتوان از افراد خوب غافل شد.
بهتر است خیلی سیاه نبینیم، اما به هر حال این مجموعه عوامل داخلی و خارجی میتواند باعث دینزدگی برخی مردم شود یا اینکه در آنها بیرغبتی به دین ایجاد کند. اینها عواملی هستند که موجب میشوند عمل دینی به ظاهر افزایش یابد، اما کارهای اخلاق و معرفتی روز به روز کاهش پیدا کنند.🌿
#سبک_زندگی_دینی
🍀پایان قسمت چهارم گفتگو🍀
🆔 @ostad_aali110
1_33020365.mp3
3.66M
🎵 رحمت بی انتهای خداوند ..
🎤حجت الاسلام #عالی
#سخنرانی
#شیخ_عالی
#صدای_عالی
🍃🍃🍃🍃🍃
🆔 @ostad_aali110
1_31712639.mp3
2.75M
🎵نمونه هایی از حق الناس
🎤حجت الاسلام #عالی
#سخنرانی
#شیخ_عالی
#صدای_عالی
🍃🍃🍂🍃🍃🍃
🆔 @ostad_aali110
1_31712656.mp3
171.2K
#معرفی_کتاب
🎵سوال : معرفی کتاب درباره حق الناس
🎤حجت الاسلام #عالی
#سخنرانی
#شیخ_عالی
#صدای_عالی
#حق_عالی
#کانال_رسمی
🆔 @ostad_aali110
4_571974049077395653.mp3
39.63M
فایل صوتی 🎤
👤 #سخنرانی_حجت_الاسلام_عالی (جلسه اول)
📝 موضوع: امید و رضایتمندی در زندگی
⏱ زمان: 41 دقیقه
#صدای_عالی
#امید
#رضایت
🆔 @ostad_aali110
بسم الله الرحمن الرحیم
برخی از #نکات_سخنرانی_حجت_الاسلام_عالی
(جلسه اول)
📝موضوع: امید و رضایتمندی در زندگی
🔸هر انسانی آرامش و آسایش و رضایتمندی در زندگی را دوست دارد. آدم موفق کسی است که هیچ مشکلی "با" زندگی نداشته باشد نه اینکه "در" زندگی مشکلی نداشته باشد.
🔹عالم دنیا عالم سختی و بلاست و رنج و درد لازمه ی عالم دنیاست.
🔸دل بی غم در این عالم نباشد / اگر باشد بنی آدم نباشد.
🔹سلسله ی موی دوست حلقه ی دام بلاست/ هرکه در این حلقه نیست، فارغ از این ماجراست.
🔸عالم دنیا در واقع جلسه ی امتحان بهشت است و خود بهشت نیست، لذا سر جلسه امتحان نشستن سخت است و اضطراب دارد.
🔹اینجور نیست که خداوند عالَم از سر عجز و ناتوانی همچین عالَمی را به وجود آورده است یا اینکه میخواسته عالَمی بدون رنج و درد ایجاد کند ولی نعوذ بالله نتوانسته، بلکه خداوند همین عالم را می خواسته است.
🔸لذا پشت تمام سختی ها و بلاها حکمت خوابیده است. مهم اینست که انسان "با" زندگی مشکلی نداشته باشد، با فلک و ملک و تقدیرات در نیافتد. اون موقع است که انسان در بین سختی ها خوشی حس می کند. و در مشکلات نمی شکند و افسرده نمی شود.
🔹امام صادق(ع) می فرمایند اگر 3 تا بلا نبود انسان هیچ موقع جلوی خداوندسر خم نمی کرد.
1⃣فقر : یعنی اگر همه ی انسانها در رفاه کامل بودند.
2⃣مرض: یعنی هیچ درد و مریضی برای هیچ کسی وجود نداشت.
3⃣مرگ: هیچ مرگ و میری برای هیچ موجودی در کار نبود.
❓از امام کاظم(ع) پرسیدند که چرا خداوند انسان را از عالم ارواح که نقصی در آن نبود و هیچ درد و رنجی در آن نبود پائین آورد؟
حضرت در پاسخ فرمودند اگر انسان ها در همان عالم بالا می ماندند و ضعف و نقص های خود را نمی دیدند، ای چه بسا ادعای خدائی می کردند، اما انسان رو به این دنیا آورد تا با دیدن درد و رنج ها بداند که چقدر به خدا نیاز دارد و بفهمد که باید در برابر او زانو بزند و التماس کند و همین التماس باعث بشود از خدا چیز گیر انسان بیاید. وگرنه خدا که نمی خواهد انتقام بگیرد.
🔸امام سجاد(ع) در یک دعایی در صحیفه سجادیه می فرماید : خدایا،آن شکری که به خاطر چیزهایی که از من میگیری را بیش از شکری قرار بده که بخاطر اون چیزهایی که به من میدهی، به جا می آورم.
🔹خدایا شکر برنداده هایمان را بیشتر از شکر بر داده هایت قرار بده.
🔸یکی دیگر از دعاهای امام سجاد(ع) در حال بیماری: خدایا تو را شکر می کنم بخاطر سلامتی که تا بحال داشتم و بعد عرض میکند: خدایا بخاطر این مریضی هم شکرت می کنم و نمی دانم کدام حالت سزاوارتر است که تو را شکر کنم.
🔹در روایت آمده است که پیامبر(ص)خطاب به سلمان که در بستر بیماری بوده است می فرمایند : خداوند به خاطر این مریضی تمام گناهان گذشته تو را پاک میکند، و دعای تو را مستجاب قرار می دهد، و به 2ملک دستور می دهد ثواب تمام کارهای خیری را که در زمان سلامتی انجام می داده ای و الان به سبب مریضی نمیتوانی انجام بدهی را برایت بنویسند.
🔸دعای ندبه، برای ناله و درد است و در آن بلاهای اولیاء خدا ذکر شده است، اما در شروع دعای ندبه می گوید : خدایا شکرت بر اون جریان قضا و قدر و بلائی که برای اولیایت بوجود آوردی. چون انسان از پشت صحنه ی این بلایا خبر ندارد.
🔷 🔴آخرین جمله ی دعای ابوحمزه را حفظ کنیم و در قنوت ها و سجده های خود آنرا تکرار کنیم:
✏️ امام سجاد (ع) در این دعا می فرماید :
🔺" اَللّهُمَّ اِنّي اَسْئَلُكَ ايماناً تُباشِرُبِهِ قَلْبي وَيقيناً صادقاً حَتّي اَعْلَمَ اَنَّهُ لَنْ يصيبني اِلاّ ما كَتَبْتَ لي وَرَضِّني مِنَ الْعَيشِ بِما قَسَمْتَ لي يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ"🔺
"خدايا از تو ايماني خواهم كه هميشه دلم با آن همراه باشد و يقيني خواهم كه (بدان وسيله) بدانم كه چيزي به من نرسد جز آنچه برايم نوشتهاي، و خشنودم كن از زندگي به همان كه نصيبم كردهاي، اي مهربانترين مهربانان."
🆔 @ostad_aali110
1_33183165.mp3
2.08M
🎵 سه جایی که امام رضا علیه السلام به یاری زائر خود می آید⁉️
🎤حجت الاسلام #عالی
#سخنرانی
#شیخ_عالی
#صدای_عالی
🆔 @ostad_aali110
✨✨🌟🌟✨✨
🔺قسمت پنجم گفتگو با حجت الاسلام عالی
🔸سبک زندگی دینی(۵)
✅بههرحال نمیتوان دست روی دست گذاشت. به نظر شما خانواده به عنوان مهمترین خاستگاه اجتماعی افراد، چه نقشی در شکلگیری سبک زندگی دینی دارد؟
◀️هر قدر بتوانیم به خانواده و تربیت خانوادگی بپردازیم، باز هم کم است. صهیونیستها به خانوادهها پیشنهاد میدادند بچهها را تربیت نکنید؛ ما آنها را تربیت خواهیم کرد. فرزندی که در خانواده تربیت نشود، قطعاً سرباز شیطان خواهد شد. کما اینکه میبینیم متأسفانه در فرهنگ غرب، خانواده بنیانی ندارد و از هم پاشیده است.
اگر چنین شرایطی در جامعه ما ایجاد شود، همان نتیجه را در برخواهد داشت. در واقع مثل یک فرمول ثابت میماند که در شرایط مشابه آن موقعیت صدق میکند. در صورتی که خانواده قبل از تولد فرزند، از امنیت، صداقت، اخلاق و همه چیزهایی که لازمه زندگی سالم است برخوردار باشد، قطعاً فرزندان سالم و محکم در چنین خانوادهای رشد پیدا خواهند کرد. یعنی در صورت ارائه مدل دینی به این خانواده، فرزندان از خطراتی که اجتماع را تحریک میکند مصون خواهند ماند؛ لذا ما باید این جهت را پررنگ کنیم.
✅با این حساب، بحرانهای خانوادگی امروز تا چه اندازه ریشه در دوری از معنویات دارند؟
◀️مهمترین بحرانی که در خانوادهها به وجود میآید، دلیلش فقر است. هرچند که ما خانوادههای فقیری داشتیم که سالم زندگی کردند و در مقابل، خانوادههای ثروتمندی را هم داشتهایم که فاسد زندگی کردهاند. پس نمیتوان گفت عامل بحران، صددرصد فقر است اما به هر حال بیتأثیر یا کم تأثیر نیست.
متأسفانه امروزه شرایط به سمتی پیش میرود که هر مشکلی اعم از کوچک یا بزرگ باعث ایجاد ناسازگاری و در نهایت منجر به طلاق میشود! در جوامع گذشته با اینکه مردم از سطح رفاه کمتری برخوردار بودند اما اعتقادات محکمتری داشتند و طلاق به مراتب کمتر اتفاق میافتاد. اصلاً خانوادهها به بحران نمیرسیدند. اگر معنویت در میان باشد، جلوی بسیاری از ناسازگاریها گرفته میشود. میخواهم بگویم اگر عامل معنویت جدی باشد، بسیاری از عوامل بحرانزا مثل فقر، مشکلات معیشتی و... در مقابل یک عامل قوی به نام «خدا» خنثی خواهند شد.🌿
#سبک_زندگی_دینی
🍀پایان قسمت پنجم گفتگو🍀
🆔 @ostad_aali110
✨✨🌟✨✨✨
🔺حدیثی که آشیخ مرتضای زاهد را پریشان حال کرد
✅آیت الله شیخ مرتضی زاهد، برای نماز خواندن آماده شده بود، آن شب یکی از درسهای اخلاق وی برقرار بود، به طور معمول در این جلسات، ابتدا دوستان نمازهای مغرب و عشا را به امامت او می خواندند و بعد، سخنان و موعظه های آن عالم عارف از روی کتب حدیثی شروع می شد؛ اما آن شب، نمازهای او عادی نبود. به خوبی پیدا بود فکر و حواسش جمع و جور نیست؛ انگار چیزی فکر و اندیشه او را به خود مشغول کرده بود. این حالت، در منبر و در صحبت های او بیشتر مشهود بود، همه فهمیده بودند فکر و حواسش جای دیگری است.
آن جلسه تمام شد؛ اما پریشانی های ایشان حتی در خیابان هم، ادامه داشت، دوستان و رفقای او نیز با نگرانی می گفتند: بیایید برویم دکتر، چرا این طور شده اید؟!
و آقا شیخ مرتضی فقط جواب می داد: نه، نگران نباشید؛ چیزی نیست.
چند روز بعد که دوستان دوباره آقا شیخ مرتضی را دیدند، حال ایشان هنوز خوب نشده بود که گفتند: برای شما مشکلی پیش آمده که چنین شده اید!؟ اما او باز هم در پاسخ می گفت: نگران نباشید.
یکی از دوستان با ناراحتی گفت: چه می فرمایید آقا! شما حواس پرتی پیدا کرده اید؛ ما را نگران کرده اید! ما حق داریم نگران باشیم و بدانیم چه شده است!
آقا شیخ مرتضی که چاره ای جز جواب دادن نداشت، با همان حال و هوای پریشان و نگرانش جواب داد: راستش چند روز پیش، حدیثی را خواندم؛ آن حدیث من را پریشان حال کرده ،در آن حدیث، پیامبر خدا صلی الله علیه و آله به حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام می فرماید: یا علی به اندازه ای که تو با خوبی ها و راه های هدایت آشنایی داری، شیطان نیز به همان اندازه با همه بدی ها و راه های گمراهی و ضلالت در زمین و آسمان آشنایی دارد...
و سپس آقا شیخ مرتضی زاهد با نگرانی و اضطراب، به آرامی و زیر لب گفت: «... و من با این شیطان چه کنم؟»🌿
✨از بیانات حجت الاسلام عالی✨
🆔 @ostad_aali110
4_5773874310112346172.mp3
33.79M
فایل صوتی 🎤
👤 #سخنرانی_حجت_الاسلام_عالی (جلسه دوم)
📝 موضوع: امید و رضایتمندی در زندگی
⏱ زمان: 46دقیقه
#صدای_عالی
#امید
#رضایت
🆔 @ostad_aali110
✨✨✨🌟✨✨✨
#چکیده_منبر
بسم الله الرحمن الرحیم
برخی از #نکات_سخنرانی_حجت_الاسلام_عالی
(جلسه دوم)
📝موضوع: امید و رضایتمندی در زندگی
🔸یکی از مهمترین نیاز های واقعی بشر احساس آرامش و راحتی و رضایتمندی از زندگی است.
🔹اولین خطابی که خداوند به آدم در بهشت کرد این بود که : "یا آدَم اُسکُن اَنتَ و زَوجُکَ الجَنة"
🔸اسکُن - از ریشه ی سَکَنَ و به معنای سکونت و آرامش است.
🔹اگر سکونت و آرامش در زندگی نباشد انسان نمی تواند نقش خود را به درستی ایفا کند .
🔸اصل سکینه و وقار و آرامش از آنِ خداست.
🔹انسان باید بداند که راحتی و خوشی در درون انسان هاست.
🔸رفاه و ثروت و ظاهر خوب، ملاک خوشی و خشنودی و رضایتمندی نیست، و در واقع این طور نیست که هر کس بیرونش خوش باشد الزاماً در درون نیز خشنود و راضی است.
🔹انسان باید ابتدا نگاه خود را به عالم تنظیم کند و درست ببیند و با عقیده ی درست به مسائل نگاه کند.
🔸یک فیلسوف یونانی می گجوید دید و نگاه آدم ها به حوادث، مهمتر از خود آن حادثه است، چرا که این دید ماست که یک حادثه را بزرگ و کوچک می کند، گاهی یک حادثه ی کوچک در دید انسان های ضعیف، می تواند اورا بشکند و از پای در آورد.
🔸مثلا اگر دید یک نفر این باشد که کنکور را تنها راه موفقیت بداند و هیچ راه دیگری را متصور نشود مطمئناً بعد از نتیجه نگرفتن در کنکور افسرده می شود و می شکند.
🔹انسان هایی که دید وسیع و بزرگی دارند، مشکلات و مصیبت ها به چشمشان خیلی کوچک می آید.
🔸سکونت و آرامش را باید در درون خود به دنبالش بگردیم و دید ما به گونه ای باشد که در مشکلات و سختی ها و مصائب و حوادث زندگی نشکنیم.
🔹یکی از عوامل مهمی که انسان می تواند در زندگی اش خوشنود باشد اینست که به خدا حسن ظن داشته باشد.
🔸کسی که حسن ظن به خدا دارد راحت است و دینش سالم می ماند.
ولی کسی که سوء ظن به خدا دارد دینش از بین می رود و درب تمام خیرات و خوبی ها را به روی خودش می بندد.
🔹از بدترین گناهان کبیره، داشتن سوء الظن به خداست.
یکی از بدی های شیطان که تمام 6000 سال عبادتش را از بین برد همین سوءالظن داشتن به خدا بود.
🔸دعای سفارش شده در تعقیبات:
"اللَّهُمَّ إِنَّ مَغْفِرَتَكَ أَرْجَى مِنْ عَمَلِي وَ إِنَّ رَحْمَتَكَ أَوْسَعُ مِنْ ذَنْبِياللَّهُمَّ إِنْ كَانَ ذَنْبِي عِنْدَكَ عَظِيماً فَعَفْوُكَ أَعْظَمُ مِنْ ذَنْبِياللَّهُمَّ إِنْ لَمْ أَكُنْ أَهْلاً أَنْ أَبْلُغَ رَحْمَتَكَ فَرَحْمَتُكَ أَهْلٌ أَنْ تَبْلُغَنِي وَ تَسَعَنِيلِأَنَّهَا وَسِعَتْ كُلَّ شَيْءٍ بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ"
🔹در اصول کافی از پیغمبر اکرم (ص) در باب سوءظن به خدا آمده است.
خداوند متعال می فرماید : کسانی که اهل عمل و عبادتند به عمل خود مغرور نباشند و اگر در تمام عمرشان را هم زحمت بکشند و عبادت کنند، باز هم حق عبادت را به جای نیاوردند، به به عبادت من نمی رسید، اما به رحمت من اطمینان داشته باشید. و به فضل من امیدوار باشید و به من حسن ظن داشته باشید. آن موقع رحمت من شامل حال آنها می شود. و کَرَم من شما را به مقام رضوان می رساند.
🆔 @ostad_aali110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ 18 سال سن کافیه از غفلت دربیای
🔺شیخ مسعود عالی
_________🏴🏴🏴🏴________
📚کانال استاد عالی
#غفلت
#رجبعلی_خیاط
#شیخ_عالی
#صدای_عالی
🆔 @ostad_aali110
✨✨✨🌟🌟✨✨
🔺قسمت ششم گفتگو با حجت الاسلام عالی
🔸سبک زندگی دینی(۶)
✅منظورتان این است اگر خانوادهها مهارتهای زندگی دینی را بدانند، مشکلات کمتر خواهد شد؟
◀️صددرصد. زندگیهای امروزی با مشکلات زیادی روبهرو هستند. شاید به ظاهر، پیشرفت تکنولوژی باعث شده رفاه به زندگی مردم بیاید، اما این پیشرفت، آسایش و آرامش را وارد زندگی مردم نکرده. آسایش و آرامش به چیزهای دیگر مربوط میشود. حتی در مواردی زندگیهای ماشینی باعث شده عوامل لغزش بیشتر شوند.
لازم است زن و شوهر در کنار توصیههای کلی، مهارتهای زندگی را یاد بگیرند و قبل از انتخاب همسر، همسرداری، فرزندپروری و... را آموزش ببینند. درست است که اعتقادات دینی پشتوانه محکمی محسوب میشود، اما چه بهتر که در کنار اعتقادات دینی، علم لازم را هم داشته باشیم.
نکته مهم اینجاست که باید زمینه آموزش مهارتها برای زوجهای جوان فراهم شود. این کاری است که مراکز فرهنگی و دینی ما باید آن را انجام دهند و صادقانه، ساده و آسان این دورهها را در اختیار آنها بگذارند. مراکز دینی شناخته شده و متخصصان و کارشناسان معتقد و دینی که با این مهارتها شناخت کامل دارند، باید این زمینهها را فراهم کنند. اگر این اتفاق نیفتاد، زوجهای جوان میتوانند با همیاری یکدیگر این دورهها را دنبال کرده و با کمک مطالعه و نرمافزارهای آموزشی، مهارتهای زندگی دینی را آموزش ببینند. البته اعتقاد دینی و روح دینی باید پای ثابت کار باشد؛ ضمن اینکه صرف آموزش، کافی نیست و در کنار آن باید عمل و رفتار هم موجود باشد.
اینکه آدم بداند و عمل کند و معرفت دینی خود را بالا ببرد و با عشق و علاقه خاصی در مورد خدا و اهل بیت(علیهمالسلام) کار کند، موفقیت بزرگی است. اگر این معرفت در زوجین بالا برود و از آن طرف مهارت زندگی را هم یاد بگیرند، میتوانند یک زندگی سالم و خداپسند و اهل بیت پسند داشته باشند.🌿
#سبک_زندگی_دینی
🍀پایان قسمت ششم گفتگو🍀
📚کانال رسمی استاد #عالی
@ostad_aali110
nagah dovom be marg.ali.mp3
1.65M
🎼نگاه دوم به مرگ
🍃حالت مأیوسانه...
✅حجتالاسلام عالی
#مسعود_عالی
#صدای_عالی
___________🌺🌺🌺________
📚کانال استاد عالی
🆔 @ostad_aali110
✨✨🌟✨
#چکیده_منبر
بسم الله الرحمن الرحیم
برخی از #نکات_سخنرانی_حجت_الاسلام_عالی
(جلسه سوم)
📝موضوع: امید و رضایتمندی در زندگی
🔸یکی از عوامل بسیار مهمی که برای انسان حالت امیدواری و رضایت و خشنودی به همراه دارد، حسن ظن به خداست.
🔹اینکه انسان نگاهش به عالم و آدم مثبت باشد و نسبت به خدا و سایر مومنین حسن ظن داشته باشد.
🔸حسن ظن مایه ی آرامش قلبی و سلامت دین است، زیرا فرد به خدا توکل دارد و تکیه اش به خداست، لذا دینش هم سالم می ماند.اما سوءظن حالت ناامیدی و یأس در انسان به وجود می آورد و انسان حتی به خدا هم بدبین می شود و لذا دینش هم از دست می رود.
🔹برای داشتن حسن ظن لازم است که واقع بینانه به عالم بنگریم و خدا را به همان مقدار ظرفیت خودمان بشناسیم.
🔸سوءظن ناشی از بی معرفتی و عدم شناخت نسبت به خداست.
🔹در روایتی از امام صادق(ع)نقل شده است که می فرمایند وقتی رحمت خداوند در روز قیامت منتشر می شود حتی ابلیس هم به رحمت خدا امیدوار می شود و طمع پیدا میکند.
🔸در روایتی در اصول کافی آمده است که اگر انسان نیت کار خوب کند برایش ۱حسنه می نویسند و اگر آن کار خیر را انجام دهد برایش ۱۰حسنه می نویسند. واما اگر نیت گناه را داشته باشد برایش نمی نویسند و اگر آن گناه رامرتکب شود برایش ۱گناه می نویسند و تا ۷ساعت به فرد گناهکار مهلت میدهد تا اگر پشیمان شود از گناه و توبه کند، گناه اورا ثبت نمی کند.
🔹ان الحسنات يذهبن السيئات
امیدوارکننده ترین آیه قرآن این آیه است که بلافاصله بعد از توصیه به نماز آمده است و لذا به تعبیر مفسرین مصداق اعلای حسنات نماز است.
🔸در روایتی از امام رضا(ع) آمده است که اگر کسی کار خوبی را پنهانی انجام دهد فرشتگان ۷۰حسنه برای او می نویسند اما اگر کار خوب خود را آشکار کند، ۱حسنه برای او ثبت می شود. و برعکس آن هم اگر کسی گناه خودش را فاش و علنی نکند و بین خود و خدای خودش بوده باشد خداوند همین آشکار نکردن و حیای او را به منزله ی نوعی توبه می داند و اورا می بخشد ولی اگر کسی گناه خودش را فاش و علنی کند ۱گناه برایش ثبت می شود.
🔹اهل بیت(ع) هم مثل خود خدا مظهر صفت ستاریت و غفاریت خدا بودند.
🔸حسن ظن به خدا باید باعث شود انسان با اشتیاق بیشتری بندگی خدا را انجام دهد نه اینکه خدایی نکرده گناه را بی اهمیت بشمارد.
در روایات آمده که خداوند غضب خود را در یکی از گناهان پنهان کرده است که اگر بنده ای مرتکب آن شده و توفیق توبه نیابد مورد عقوبت قرار می گیرد.
🔹غضب خدا از باب کینه و تلافی نیست حتی غضب الهی هم از باب رحم و رحمت است.
🔸صفت رحمت خداوند مقدم بر غضبش هست.
🔹خداوند در سوره الرحمن متذکر می شود که با اسم رحمت و رحمانیت خلقت را شروع کرد.
🔸امام صادق(ع) می فرمایند : فال نیک و خوش بین بودن خوش بیاری به همراه دارد و برعکس فال بد زدن و بد بین بودن بد بیاری به همراه دارد.
🔹لذا فال بد زدن نوعی شرک به حساب می آید و این بد بیاری از سوی خدا نیست، بلکه نفس انسان است که ایجاد شر می کند و باعث بد بیاری می شود. و خود آدم است که گاهی باعث بد بیاری خودش می شود.
🔸کفاره ی فال بد زدن، توکل به خدا داشتن و تکیه بر خداست.
🔹نگاه مومن نگاه مثبت است و حسن ظن دارد چون خداست که در عالم همه کاره است و خدا هیچ گاه بد برای بنده اش نمی خواهد و انسان مومن باید خودش را به او بسپارد.
📚کانال استاد عالی
@ostad_aali110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فایل تصویری سخنرانی مراسم عزاداری
#شب_ششم فاطمیه دوم ۱۳۹۷
گزیده سخنرانی۴(نمونه ای از حیله شیطان)
سخنران : #حجت_الاسلام_مسعود_عالی
هیئت ثارالله مسجد الهادی (ع)
🆔 @ostad_aali110
4_5791904746029711388.mp3
36.29M
فایل صوتی 🎤
👤 #سخنرانی_حجت_الاسلام_عالی (جلسه سوم)
📝 موضوع: امید و رضایتمندی در زندگی
⏱ زمان: 50دقیقه
#صدای_عالی
#امید
#رضایت
🆔 @ostad_aali110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#داستان_منبر
✅داستان میرزا جهانگیر خان قشقایی،از زبان استاد عالی
🔸همونطور که سیم تار خراب میشه ،سیم دل هم خراب میشه باید درستش کرد.
🔺چو سحر رخش دلربایی کند،یکی تار زن را خدایی کند
#مسعود_عالی
#صدای_عالی
#میرزا_جهانگیر
________🌺🌺🌺🌺________
📚کانال استاد عالی
🆔 @ostad_aali110
حکایت نفس.mp3
5.57M
#حکایت_نفس
✅داستان مجنون و شتر،از زبان استاد عالی
🔺همچو مجنون در تنازع با شتر
#مثنوی
#داستان_نفس
#صدای_عالی
#مسعود_عالی
_______🌺🌺🌺______
📚کانال استاد عالی
🆔 @ostad_aali110