🛑زلزله ترکیه؛ ۳۸ کشته و ۱۶۰۷ زخمی/ ۴۵ نفر همچنان زیر آوارند
🔹مدیریت بحران ترکیه اعلام کرد، شمار تلفات زمینلرزه ۶.۸ ریشتری شامگاه جمعه در شرق این کشور به ۳۸ کشته و ۱۶۰۷ زخمی افزایش پیدا کرده است.
متن کامل👇👇
https://basirat.ir/fa/news/319999/
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
♦️جایی برای مانور آمریکا نمانده است
🔹شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی با اشاره به سفر «بنی گانتس» و «بنیامین نتانیاهو» به واشنگتن گزارش داد، تلاشهایی برای برگزاری دیدارهایی با وزیران خارجه کشورهای عربی با این دو مقام رژیم صهیونیستی در حال انجام است و قرار است دونالد ترامپ در جریان سفر مقامات رژیم صهیونیستی از سند معامله قرن رونمایی کند.
🔹«محمد الوندی» عضو دفتر سیاسی جهاد اسلامی اعلام کرد: «سخن گفتن از معامله قرن در این برهه زمانی با هدف نابودی «آنچه از مسئله فلسطین باقی مانده» است و احتمالاً وضعیت به سمت تنش پیش خواهد رفت. مقدمات امروز برای معامله قرن، مقدمات منطقهای میان کشورهایی که معتدل خوانده میشوند و اسرائیل است و تمام مطالبات مبنی بر اعطای دولتی به فلسطینیها در کرانه باختری و نوار غزه بر باد رفته است.»
🔹«خالد البطش» از اعضای ارشد جهاد اسلامی فلسطین هم از کشورهای عربی و اسلامی خواست هرگونه هماهنگسازی با سیاستهای آمریکا را متوقف کنند. به نظر میرسد، برخی حکام کشورهای عربی با آمریکا و رژیم صهیونیستی در حال خیانت بزرگ به سرزمینهای عربی هستند که بحرین، عربستان و امارات متحده عربی مهمترین آنها هستند. اما اینکه معامله مد نظر آمریکا اتفاق خواهد افتاد یا نه، باید گزارههای متعددی را در نظر گرفت.
🔹«فیصل الفایز» رئیس مجلس سنای اردن اعلام کرد: «معامله قرن از نظر این کشور مردود است. اردن هیچ زمانی بر سر مواضع ملی و عربی خود چانهزنی نکرده، حالا این موضوع هر بهایی داشته باشد.» «عبدالله دوم» شاه اردن اولین کسی بوده که تصمیم دولت آمریکا برای شناسایی قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی را مردود دانسته است.
🔹«عبدالباری عطوان» تحلیلگر مطرح جهان عرب نیز معتقد است: «معامله به اصطلاح قرن موجب فروپاشی تشکیلات خودگردان و توافق اسلو و تحکیم جبهه مقاومت میشود.»
🔵با این حال حتی نزدیکترین افراد به ترامپ نیز معتقدند، با توجه به تبلور گفتمان مقاومت در منطقه و شکستهای متعدد واشنگتن، جایی برای مانور بانیان معامله قرن باقی نمانده است.
منبع: سایت بصیرت
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
9.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴دیپلماسی تبدیل فرصت به تهدید!!!
🔺پمپئو می گوید اعتراضات در ایران تاثیر سیاست #فشار_حداکثری ست.
🔹مقامات آمریکایی قبلا گفته بودند هدف سیاست فشار حداکثری تسلیم ایرانیان به #مذاکره است.
🔹اول هفته گذشته روحانی در سیستان و بلوچستان پالس مذاکره می دهد.
🔹وسط هفته آمریکایی ها شرایط بی شرمانه مذاکره با ایران را مطرح می کنند.
🔹و آخر هفته جناب ظریف در مصاحبه با اشپیگل از منتفی نبودن مذاکره مشروط با آمریکا حتی پس از ترور (شهادت) #سردار_سلیمانی سخن می گوید!
🔹نشریه های غربی هم می نویسند که «پس از سردار سلیمانی احتمال مذاکره زیاد است.» مذاکره ای که برای دنیا «تسلیم ایران» ترجمه می شود!
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
🛑ظریف همچنان به دنبال مذاکره است!!!
🔹در شرایطی که آمریکا فرمانده نیروی قدس را به شهادت رساند و برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران جانشین سردار سلیمانی را به ترور تهدید می کند، آیا مقامات وزارت خارجه همچنان باید اظهارات گذشته خود را تکرار کنند؟ بطوری که با پاسخ تحقیرآمیز از سوی ترامپ روبرو شوند؟ آیا اقدامات تروریستی آمریکا نیاز به موضع گیری مناسب ندارد؟
🖍فرهاد کوچک زاده
متن کامل👇👇
https://basirat.ir/fa/news/320031/
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
⁉️#شبهه_انتخاباتی
✅چرا باید 12 نفر بتوانند برای80 میلیون نفر تصمیم بگیرند ؟
☑️زندگی اجتماعی اقتضائاتی دارد و یکی از اقتضائات آن واگذاری تصمیمگیری در حوزههای کلان به کسانی است که بتوانند به نمایندگی از مردم عهدهدار انجام مسئولیتهایی برای پیشبرد اهداف جامعه باشند؛ چراکه با وجود تکثر دیدگاهها، نمیتوان در همه امور اجتماعی نظر یکایک مردم را جویا شد و همه را نیز اعمال کرد. به همین دلیل در همه کشورها مردم ابتدا درباره چگونگی اداره جامعه نظر میدهند و به ساختار کلان و نهادهای اساسی رأی میدهند و پس از آن افرادی به نمایندگی از مردم وظایف و اختیاراتی را به عهده میگیرند و در چارچوب آن ساختار کلان اعمال وظیفه میکنند.
در نظام جمهوری اسلامی ایران هم مردم با رأی به قانون اساسی، شیوه اداره حکومت، ساختار کلان و نهادهای اساسی آن را معین کردند.
بر همین اساس مسئولان و مدیران وظایف و اختیارات خود را اعمال میکنند و تصمیماتی برای کلان کشور میگیرند. دیگر اینجا این شبهه مطرح نیست که چرا یک نفر برای سایرین تصمیم میگیرد؛ زیرا این مسئله برای هر کسی که در هر سمتی عهدهدار مسئولیتی باشد، صادق است. این شبهه درباره رئیسجمهور، وزرا، نمایندگان مجلس، استانداران و فرمانداران نیز میتواند مطرح باشد؛ چراکه آنان نیز تصمیماتی میگیرند که بر سایرین اثر میگذارد؛ در نتیجه اینکه یک نفر برای دیگران تصمیم میگیرد اشکالی ندارد، مهم این است که تصمیمی که گرفته است آیا مبتنی بر اختیارات و وظایف قانونی او باشد و مشروعیت اتخاذ آن تصمیم را داشته است یا خیر؟ وآیا توانسته است این وظایف قانونی خود را به خوبی انجام دهد یا خیر؟
در ایران، قانون اساسی با رأی مردم نهادی به نام شورای نگهبان را شکل داده و برای عضویت در آن فرایند و ترکیبی را پیشبینی کرده و اختیارات و وظایفی را برشمرده است. پاسخ به این پرسش که چرا شورای نگهبان مرکب از 12 نفر است و چرا 15 نفر نیست؟ یا اینکه چرا فقط فقها و حقوقدانان عضو این نهاد هستند؟ و چرا شورای نگهبان مرجع نظارت بر انتخابات یا مصوبات است و... را باید در همین قانون اساسی جستوجو کرد.
همانطور که در اصل 71، قانون اساسی اختیار قانونگذاری را به مجلس سپرده و ریاست قوه مجریه را در اصل 113 برعهده رئیسجمهور گذاشته است، وظایف و اختیارات شورای نگهبان را نیز در اصول 94، 96 98 و 99 قانون اساسی ذکر کرده است. پس پاسخ این پرسش را که چرا شورای نگهبان این وظایف را برعهده دارد، باید در قانون جستوجو کرد. اگر زمانی قانون به نحوی اصلاح شد که این وظیفه برعهده دستگاه دیگری گذاشته شد، مسئلهای نیست، از آن به بعد باید همان دستگاه این وظیفه را انجام دهد؛ اما تا زمانی که قانون این مسئله را بر عهده شورای نگهبان قرار داده است، نباید انتظار داشت این وظیفه و تکلیف قانونی رها شود و انجام نشود.
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
✅موضعگیریها و توئیتپراکنیهای رئیس جمهور آمریکا در واکنش به مصاحبه وزیر امور خارجه کشورمان که در آن شرط مذاکره را بازگشت آمریکا بر سر میز 1+5 دانسته بود و القای این مطلب نادرست که ایران تقاضای مذاکره کرده است، نشان میدهد مسئولان کشور باید مراقبت بیشتری داشته باشند؛
🔻 چرا که ترامپ به دلیل شکست در میان افکار عمومی آمریکا و جهان، به گونهای پیام میدهد که گویا ایران خواستار مذاکره با آمریکاست و با این وارونهانگاری به دنبال احیای حیثیت از دست رفته خویش است.
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
⁉️#شبهه_انتخاباتی
🔴هیئتهای اجرایی و نظارت صلاحیتهای داوطلبان را چگونه بررسی میکنند؟
🔻وزیر کشور در خصوص چگونگی بررسی صلاحیتها توسط هیئتهای اجرایی گفته است: «در این دوره از انتخابات، با تغییر قانون در سال 95، دادستانهای مراکز حوزه انتخابیه به ترکیب هیئتهای اجرایی اضافه شدند و نماینده شورای اسلامی شهرستان از جمع معتمدین حذف شد. هیئتهای اجرایی بر اساس استعلام از مراجع چهارگانه و مبتنی بر موازین قانونی مأموریت بررسی صلاحیت داوطلبان را به انجام میرساندند.»
🔻منظور از مراجع چهارگانه وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، دادگستری و ثبت احوال است.
🔺در خصوص چگونگی بررسی صلاحیتها توسط هیئتهای نظارت نیز سخنگوی شورای نگهبان گفته است که علاوه بر گزارشهای مراجع چهارگانه، گزارشهای نهادهای مردمی و مراکز امنیتی ورای وزارت اطلاعات هم بررسی میشود، ضمن اینکه تحقیقات محلی انجام میگیرد.
🔺ماده 50 قانون انتخابات به تحقیقات محلی اشاره دارد؛ یعنی این ماده کنار گزارشهای مراجع چهارگانه، گزارشهای مردمی را هم در بحث احراز صلاحیتها مورد تأکید قرار داده است. زمانی، مجلس شورای اسلامی به این ماده ایراد گرفت، شورای نگهبان آن را نپذیرفت و موضوع برای اعلام نظر به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع داده شد، مجمع هم نهایتاً نظر شورای نگهبان را پذیرفت، بنابراین ما قانونی نداریم که فقط نظر مراجع چهارگانه در احراز صلاحیتها ملاک باشد.
،
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
✅تفاوت این روزهای دولت با سالهای اخیر این است که تاکنون روی ثروتی از نفت خوابیده بود و خیلی حواسش به پرخوریها و ثروت اندوزیها و رشد فاصله طبقاتی نبود، ولی انگار با حذف اجباری درآمدهای نفتی قصد ایستادن روی پای خود و اجرای عدالت درآمدی در کشوررادارد؛این نیزازبرکات تحریم است.
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
✅تصمیم جدید کمیسیون تلفیق.
🔻یارانه نقدی در سال ۹۹ کاهش مییابد
🔺علاوه بر این که مجلس تصمیمی برای حذف یارانه دهکهای بالای اقتصادی در سال آینده ندارد، بلکه به آنان یارانه معیشتی نیز خواهد داد که این مصوبه در تضاد با قانون هدفمندسازی یارانهها میباشد.
پایگاه بصیرت / گروه اقتصادی/ اکبر کریمی
متن کامل👇👇
https://basirat.ir/fa/news/320029/
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
⁉️#سوال_انتخاباتی
🔴تفاوت ردصلاحیت با عدماحراز صلاحیت چیست؟
🔻رد صلاحیت، به این معناست که مسئولین مربوطه علم قطعی و یقینی بر فقدان شرایط موضوع ماده 28 قانون انتخابات در فرد داوطلب کسب کرده باشند که در این صورت فرد حق شرکت در انتخابات بهعنوان نامزد انتخاباتی را نخواهد داشت.
🔺عدم احراز صلاحیت هم بدین معناست که ناظران علیرغم انجام تحقیقات گسترده سلباً و اثباتاً نتوانستهاند در خصوص شرایط موضوع ماده 28 علم قطعی کسب کنند.
🔺آقای دکتر کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، نمونهای از ردصلاحیت را اینگونه توضیح داده است که برخی افراد که احراز صلاحیت نشدهاند بههنگام نام نویسی آدرس و شماره تلفنی دادهاند که اکنون نه تلفن آنها پاسخگوست و نه آدرس آنها درست است و مشخص نیست این فرد کجا زندگی میکند و چهکاره است. اگر دسترسی به این افراد داشته باشیم میتوانیم از مراجع چهارگانه درباره آنها استعلام بگیریم و اگر آنها تأیید کردند بهطور طبیعی فرد تأیید صلاحیت میشود.
🔹کسی که صلاحیتش احراز نمیشود بهمعنای فقدان شرایط است یعنی در این بازه زمانی کوتاه شورا نتوانسته صلاحیت را احراز بکند اما اگر در مرحله دوم و سوم شکایات بتواند شرایط نمایندگی را به شورا ثابت بکند احتمال تأییدش هست. همچنین کسی که احراز صلاحیت نمیشود بهمعنای این نیست که فاقد شرایط در دیگر پستهای کشور است، بلکه شورا صرفاً نتوانسته صلاحیت او را برای پست نمایندگی مجلس احراز کند.
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
نشریه اخبار و تحلیلها سهشنبه 8 بهمن
https://basirat.ir/fa/news/320050
سروش
https://sapp.ir/basirat_fa
ایتا
https://eitaa.com/basirat_fa
تلگرام
https://t.me/basirat_fa
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir