فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 "زن نباید استثمار شود"
#قصههای_زندگی ؛
روایتی از زندگی علما
قسمت اول
➕با کیفیت: https://goo.gl/Dzt99y
@basiratafzayi
#پاسخ_شبهات
💢در فضای مجازی تبلیغ می کنند که پیامبر اسلام با دختره #باکره هفت ساله ازدواج کرده اند.
عایشه همسر پیامبر چند سال داشت؟
پیامبر اسلام با آن سن، با یک #کودک #همبستر شده است.
#با_ذکر_سند_و_منابع
قبل از پرداختن به اصل مطلب، بايد تاريخ ازدواج رسول خدا با عایشه روشن شود تا بعد نتيجه بگيريم كه عایشه در هنگام ازدواج با رسول خدا چند سال داشته است.
در باره تاريخ ازدواج رسول خدا با عائشه ديدگاههاي متفاوتي وجود دارد. محمد بن اسماعيل بخاري ، از خود عایشه نقل مي كند كه رسول خدا سه سال بعد از حضرت خديجه (س) با او ازدواج كرده است:
از عائشه نقل شده است كه به هيچ زني به اندازه خديجه ، حسادت نكردم؛
زيرا: (الف) رسول خدا زياد از او ياد ميكرد؛ (ب) رسول خدا سه سال بعد از خديجه با من ازدواج كرد؛ (ج) خداوند به رسول خدا و يا جبرئيل دستور داد كه به خديجه سلام رسانده و او را به خانهاي در بهشت بشارت دهد كه از ني ساخته شده است.
📚صحيح البخاري، ج 3 ، ص 3606، ح3606
با توجه به اين كه حضرت خديجه (س) در سال دهم بعثت از دنيا رفتهاند؛ پس زمان ازدواج رسول خدا با عایشه در سال سيزدهم بعثت بوده است.
و ابن ملقن بعد از نقل روايت بخاري و #استدلال به آن ميگويد :
رسول خدا در سال دوم هجري ، #عایشه را به خانه خود آورد.
📚غاية السول في خصائص الرسول ، ج 1 ، ص 236
طبق اين نقل، رسول خدا در سال سيزدهم بعثت، عایشه را به عقد خود درآورده و در سال دوم هجري رسماً با او #عروسي كرده است.
از نقل برخي ديگر از #بزرگان اهل سنت به اين نتيجه ميرسيم كه ازدواج رسول خدا با عایشه در سال چهارم هجري بوده است.
#بلاذري در انساب الأشراف در شرح حال سوده ، همسر ديگر رسول خدا (ص) مينويسد:
رسول خدا بعد از خديجه، چند ماه قبل از هجرت با سوده بنت زمعه ، ازدواج كرد و او #نخستين همسري بود كه رسول خدا در مدينه با او همبستر شد.
📚 أنساب الأشراف، ج 1 ، ص 181
در نتيجه ، عایشه در سال چهارم هجرت (چهار سال بعد از ازدواج رسول خدا با سوده) با آن حضرت ازدواج كرده است.
✅نتیجه گیری:
حال با مراجعه به مدارك و اسناد تاريخي سن عائشه را در هنگام ازدواج بررسي خواهيم كرد:
✅مقايسه سن عایشه با سن اسماء بنت أبي بكر:
يكي از مسائلي كه سن #دقيق عایشه را در هنگام ازدواج با رسول خدا به اثبات ميرساند، مقايسه سن او با سن خواهرش اسماء بنت أبي بكر است.
طبق نقل بزرگان اهل سنت، اسماء ده سال از #عایشه بزرگتر بوده و در سال اول هجري بيست و هفت سال داشته است. همچنين در #سال هفتاد و سه از دنيا رفته است؛ در حالي كه صد ساله بوده است.
ابونعيم اصفهاني مينويسد:
اسماء #دختر ابوبكر، از جانب پدر خواهر عائشه و از او بزرگتر بود، اسماء، بيست و هفت سال قبل از تاريخ به دنيا آمد.
📚معرفة الصحابة ج 6 ، ص 3253
و حافظ هيثمي مينويسد:
اسماء در هنگام وفات صد سال داشت، بيست و هفت سال قبل از تاريخ به دنيا آمد، و ابوبكر در هنگام #ولادت او بيست و يك سال داشت.
📚مجمع الزوائد ومنبع الفوائد، ج 9 ، ص 260
#سن_عایشه:
اسماء در سال اول بعثت 14 ساله و 10 سال از #عایشه بزرگتر بوده است . پس عائشه در سال اول بعثت 4 ساله و در سال 13 بعثت (سال عقد با رسول خدا) 17 ساله و در شوال سال دوم هجرت (سال ازدواج رسمي با پيامبر)19 ساله بوده است.
از طرف ديگر: اسماء در سال 73 صد ساله بوده ، 100منهاي 73 مساوي است با 27 . پس در سال اول هجرت،27 سال داشته است.
اسماء از عایشه 10 سال بزرگتر بوده. 10 منهاي 27مساوي است با 17 .
✅پس #عایشه در سال اول هجرت 17 سال سن داشته است . پيش از اين ثابت كرديم كه پيامبر در شوال سال دوم هجري رسماً با عائشه ازدواج كرده است ؛ يعني عائشه در هنگام ازدواج با رسول خدا 19 سال داشته است.
@basiratafzayi
#پاسخ_شبهات
اگرشراب در اسلام به دستور خدا حرام است، پس چرا در آیات قرآن خداوند به بهشتیان #شراب را پاداش و وعده میدهد؟
✅پاسخ
شراب دنیایی با شراب آخرت گرچه در نام مشترک هستند، امّا این تنها اشتراک لفظی است که ماهیتاً 180 درجه با هم تفاوت دارند؛ زیرا شراب دنیایی رجس و پلید است، اما شراب بهشتی در دنیای واپسین پاک و طهور و از نعمت های الاهی به بندگان شایسته اش است، از این رو است که می بینیم پیامبر (ص) علی (ع) می فرماید: یا على! کسى که شراب را براى غیر خدا ترک کند خداوند از شراب بهشتى که مهرشده به مُشک است به او می نوشاند، پس على (ع) عرض کرد حتی اگر این ترک براى غیر خدا باشد؟
حضرت فرمود: آرى به خدا سوگند، کسى که براى حفظ سلامتى خود شراب را ترک کند خداوند از او قدردانى نموده و جزاى خیر به او می دهد.
📚طرائف الحکم، ج 2، ص 189
حرام عبارت است از چیزی که #شارع_مقدس(خدا) از آن نهی کرده باشد و حلال عبارت است از چیزی که در مورد آن نهیی از جانب شارع نرسیده باشد و خداوند ارتباط زن و مرد را به طور مطلق منع ننموده، بلکه خارج از محدوده شرع را منع و حرام نموده است، پس اگر در بهشت نیز در موردی ارتباط رن و مرد را خداوند اجازه داد این یعنی جواز و مشروع بودن این عمل، پس حرام نمی باشد.
بنابراین با توجه به این نکات به نظر می رسد، مقایسه مسائل و احکام دنیا با عالم آخرت چندان درست نباشد.
@basiratafzayi
#پاسخ_شبهات
💢 آیا روزه داری از لحاظ #علم_پزشکی برای بدن انسان #ضرر دارد؟
پیش از هر چیز باید پرسید آیا #اساسا احکام و دستورات خدا را چون #علم تایید یا رد میکند، باید بپذیریم؟ اینکه پذیرش دستور الهی را #فقط وابسته به #علم کنیم، باعث نقص فهم ما میشود، مثلا علم میتواند ثابت کند چرا نماز #صبح دو رکعت است؟ یا علم میتواند #اثبات کند مرگ چیست؟ عزرائیل چگونه جان میگیرد؟ و آیا اساسا #علم میتواند وجود #عزرائیل را اثبات کند؟
✅ از همه این سوالات که بگذریم، به سوال نخست بازمیگردیم، آیا #روزه_داری برای انسانها مضر است و علم پزشکی آن را #تایید میکند!؟
#چون روزه یک عبادت در ادیان مختلف بوده است و مختص به #اسلام نیست (اشکال مختلف روزه داری) در جوامع مختلف مراکز علمی به فواید آن پرداخته اند.
موسسات علمی مختلف در دنیا با عناوین و سرفصلهای متنوع:
✅بعنوان مثال: مقاله اثر روزه داری در رمضان بر روی قلب
https://www.emirates247.com/ramadan/ramadan-fasting-is-good-for-the-heart-study-2012-07-20-1.468006
✅فواید و دستاوردهای روزه برای انسان
https://www.soundvision.com/article/the-spiritual-and-health-benefits-of-ramadan-fasting
✅هفت اثر شگفت انگیز #روزه بر سلامتی
https://www.realbuzz.com/articles-interests/nutrition/article/7-surprisingly-health-benefits-of-ramadan/
✅اینها تنها بخشی از مقالات و دستاوردهای علمی مراکز مختلف در دنیاست.
@basiratafzayi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 "شیخ عباس قمی"
#قصههای_زندگی ؛ روایتی از زندگی علما
📺این شبها از شبکههای سیما
قسمت دوم
➕با کیفیت: https://goo.gl/Dzt99y
@basiratafzayi
#پاسخ_شبهات
💢 روایت میگوید در #ماه_رمضان دست و پای شیطان در غُل و زنجیر است، اگر دست و پای شیطان در ماه رمضان بسته است چرا باز گناه میکنیم؟
#پاسخ
این عبارت به معنی آن نیست که واقعا دست و پای شیطان در غل و زنجیر است و او نمی تواند حرکتی کند، بلکه خداوند دستورات ویژه ای برای بندگان خود در این ماه صادر کرده که اگر به درستی انجام شوند، نوعی خودکنترلی در او به وجود می آورد که این امر مقضی گناه کردن را بی اثر کرده یا کُند می کند در نتیجه تمایل انسان به گناه کمتر می شود.
از سوی دیگر اضافه بر کارهایی که انسان در این ماه نباید انجام دهد - مثل #خوردن و آشامیدن – دستورات دیگری نیز مانند قرائت قرآن، اذکار و ادعیه وارد شده و اضافه بر آن، دستورات خاص دیگر مانند غیبت نکردن و دروغ نگفتن که اینها از نظر ایمانی و محتوایی روزه را باطل می کنند، تاکید شده که همه اینها در کنار هم، موجبات تقرب به خدا و دوری از شیطان را فراهم می کند.
اگر کسی به روزه توجه نکرد و فقط آن را در نخوردن و نیاشامیدن خلاصه کرد، این دست و پا بستن شیطان نیست چرا که این مواظبت و سر سپردن به دستورات الهی نیست و حتی فرد ممکن است در این اثناء به حقوق دیگران نیز تعدی و تجاوز کند اما خود را هم به دلیل نخوردن و نیاشامیدن، روزه دار به حساب آورد!
@basiratafzayi