🌀بوی سقوط ولیعهد
📰روزنامه لبنانی البنا در یادداشتی با استناد به گفته یک منبع آگاه اروپایی نوشت که با هماهنگی لندن و واشنگتن، محمد بن سلمان ولیعهد سعودی به زودی از مقام خود عزل خواهد شد و عموی او شاهزاده «احمد بن عبدالعزیز» در جایگاه ولیعهد قرار خواهد گرفت
💠او حوادث بعدی متاثر از این اتفاق را در 17 مورد بیان میکند که برخی از آنها به این شرح است:
🔻جانشینی بننایف برای ولیعهد بعدی یعنی احمد بن عبدالعزیز
🔻باقی ماندن (حصر) محمد بن سلمان در اقامتگاه اجباری
🔻حذف او از صحنه سیاسی، امنیتی و نظامی عربستان به صورت کامل
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
♦️چرا آمریکا دسترسی ایران را به سوئیفت کاملاً قطع نمیکند؟
📝وزارت خزانهداری ایالاتمتحده اخیراً اعلام کرده دسترسی ایران به سوئیفت را کاملاً قطع نمیکند.
❓اما اصلیترین دلایل پشت این تصمیم چیست؟
💡 تحلیل و ارزیابی
1⃣ سوئیفت سامانهای بینالمللی است که امکان پیامرسانی میان بانکها را فراهم و تبادلات مالی را میان این مؤسسات، در سراسر جهان تسهیل مینماید. این سامانه همچنین در دورهی سختترین تحریمهای وضعشده علیه ایران، یکی از منابع شناسایی و ردگیری تراکنشهای مالی ایران بوده است.
2⃣ گرچه قطع دسترسی به سوئیفت میتواند تعاملات بانکی را دچار چالشهایی نماید، بااینحال طی سالهای گذشته، برخی کشورهای جهان با ایجاد پیمانهای پولی دوجانبه و راهاندازی سامانههای بینالمللی جایگزین، تأثیرات عدم دسترسی به این سامانه را کاهش دادهاند.
3⃣ ازجمله دلایلی که سیاستمداران آمریکایی را در قبال میزان دسترسی ایران به سوئیفت دو دسته کرده، حفظ امکان ردگیری تراکنشهای مالی ایران است. برخی در ایالاتمتحده معتقدند با حفظ دسترسی حداقلی ایران به آن سامانه، علاوه بر ایجاد چالش برای نظام بانکی آن کشور، میتوان امکان شناسایی تعاملات مالی ایران را همچنان حفظ نمود.
4⃣ علاوه بر این، باید در نظر داشت که حتی با فرض دسترسی کامل ایران به سوئیفت نیز، اکثر بانکهای بزرگ بینالمللی از ترس مجازاتهای آمریکا، حاضر به خدماترسانی به بانکهای ایرانی نبوده و نیستند.
5⃣ همچنین قطع دسترسی کامل ایران به سوئیفت میتواند نقض قرار موقت دیوان بینالمللی دادگستری بوده و امکان طرح شکایت مجدد در این حوزه را فراهم کند.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
#حدیث_روز
🚩امروز و فردا کردن
رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله :
يا أبا ذَرٍّ ، إيّاكَ والتَّسويفَ بِأمَلِكَ ، فإنَّكَ بِيَومِكَ ولَستَ بما بَعدَهُ ، فإن يَكُن غَدٌ لكَ فَكُن في الغَدِ كما كُنتَ في اليَومِ ، وان لم يَكُن غَدٌ لكَ لَم تَندَمْ على ما فَرَّطتَ في اليَومِ .
اى ابوذر! زنهار كه بر اثر آرزو ، كار امروز را به فردا فكنى ؛
زيرا كه تو در امروز به سر مى برى نه در فردا ؛ چه اگر فردايى براى تو بود ، در فردا نيز چنان باش كه امروز بوده اى و اگر فردايى در كار نبود به خاطر كوتاهى كردن دركار امروزت پشيمان نشوى .
🔸 بحار الأنوار : 77/75/3
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔰 از جنگ و #تحریم واهمه نداریم
🔹امام خمینی(ره):
ما نه از جنگ سیاسی او واهمه داریم و نه از اقتصادی. بلکه اعتقاد داریم که جنگ سیاسی حتماً به ضرر #آمریکا ست و جنگ اقتصادی به ما ضرری نمیرساند.( ۲۸آبان۵۸)
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔵 رهبر معظم انقلاب :
لیبرال دموکراسیای که امروز در غرب رائج است، خود آنها را بیچاره کرده، حالا این آقا هم که آمده، این رئیسجمهور فعلی عجیب و غریب آمریکا که دیگر چوب حراج زده به همهی اینها و در واقع تتمهی آبروی هم آمریکا و هم لیبرال دموکراسی را برده. ۹۷/۸/۱۲
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔻سوئیفت دسترسی برخی بانکهای ایرانی را تعلیق کرد
🔹سامانه تراکنشهای مالی بینبانکی موسوم به سوئیفت با انتشار بیانیهای اعلام کرد که دسترسی برخی بانکها ایرانی را در راستای «ثبات و یکپارچگی نظامی مالی جهانی» تعلیق کرده است.
🔹با این حال، سوئیفت در بیانیه خود مشخص نکرده است که دسترسی کدام بانکهای ایران به سامانه سوئیفت قطع (تعلیق) شده است
🔴 واکنش عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی به تحریم و محدودیت جدید سوئیفت:
🔹 بانک مرکزی با توجه به احتمال قطع خدمات پیام رسان مالی سوئیف، سامانه های جایگزین برای تعامل بانکی با کشورهای طرف تجاری را پیش بینی کرده است.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔴 چرا تصمیمات یکجانبه #ترامپ مقبول کشورهای دنیا نیست ؟!
♦️ #گاردین در گزارش اخیر خود به سخنان #رهبر_انقلاب در رابطه با ترامپ پرداخته و کلام ایشان مبنی بر مقبول نبودن تصمیمات ترامپ در بین سایر قدرت های جهان را به عنوان تیتر خود برگزیده است که نشان از اهمیت بیانات ایشان در بین افکار عمومی جهان دارد.
🔻اما چرا دنیا مانند دهه های گذشته با تصمیمات یکجانبه ترامپ خصوصا در موضوع #تحریم ها همراهی نمی کند؟
1⃣ یکجانبه بودن تصمیمات ترامپ که مبتنی بر شعار انتخاباتی و یعنی #First_America است که در نتیجه آن توجه به منافع سیاسی و اقتصادی سایر همپیمانان سنتی آمریکا در تصمیم گیرهای ترامپ دارای اولویت نیست!
2⃣ پاسخگو نبودن دولت آمریکا در قبال هزینه های اضافه تحمیل شده به ساختارهای سیاسی و اقتصادی همپیمانان تاریخی خود
3⃣ عدم اعتماد قدرتهای جهان به آینده سیاسی ترامپ و تداوم سیاست های یکجانبه او در دولت های بعدی آمریکا
5⃣ ظهور قدرت های نوپدید سیاسی و اقتصادی و کاهش وابستگی قدرتهای بزرگ جهان به چتر حمایتی آمریکا
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔶 استنادی سهگانه برای زیارت #اربعین
🔺 معنای دیگر «الحسین یَجمَعُنا» چیست؟
✅ #زیارت_اربعین و جایگاه رفیع آن در فرهنگ #تشیع، لااقل از سه جنبهی مختلف، دارای استنادی قوی و متقن است؛ اگرچه ممکن است بتوان جنبههای دیگری را نیز به آن اضافه کرده، بر اتقان آن افزود.
این جنبههای سهگانه، عبارتاند از:
🔹 جنبه تاریخی:
مستند بودن یا نبودنِ زیارت قبر #سیدالشهدا (ع) در اولین اربعینِ پس از شهادت آن حضرت، از جمله مسائل پرچالشِ تاریخ تشیع محسوب میشود که تاکنون از سوی علمای مختلفی، مورد نقادی قرار گرفته است. در این میان، عدهای آمدن خاندان پیغمبر (ص) در روز اربعین به کربلا و ملاقتشان با جابربنعبداللّه انصاری را تصدیق کرده و در مقابل، عدهای دیگر، تنها به زیارت جناب #جابر در روز اربعین بر سر مزار سیدالشهدا بسنده کرده و صحبتی از حضور اهلبیت پیغمبر (ص) به میان نیاوردهاند. اما به نظر میرسد که فصل مشترک میان اقوال مختلف، همانا زیارت قبر سیدالشهدا توسط جابر در اربعین شهادت آن حضرت باشد.
🔹 جنبه حدیثی:
مؤید مهم دیگری که در اثبات اهمیت و فضیلت زیارت اربعین سیدالشهدا (ع) وارد شده، روایت منسوب به #امام_عسکری (ع) است که #شیخ_طوسی، در #تهذیبالأحکام آورده است:
«از ابومحمد، حسنبنعلى العسکرى (ع) نقل شده که فرمودند: مؤمن پنج علامت دارد: پنجاه رکعت نماز، زیارت اربعین، انگشتر به دست راست کردن، گونه بر خاک ساییدن و بلند گفتنِ بسم الله الرحمن الرحیم»
🔹 جنبه کلامی:
از حیث اعتقادی و کلامی، جذبهی عجیبی در زیارت اربعین نهفته، به نحوی که به عنوان نمونه، در ایران اسلامیِ خودمان، هموطنان بسیاری هستند که با فرارسیدن این ایام، حس میکنند که گویی جاذبهای، آنها را به سمت کربلا جذب میکند؛ احساس میکنند که اگر در سیل خروشان جمعیتِ حاضر در پیادهروی نجف تا کربلا، برای یکبار هم که شده، حاضر نشوند، دچار خسران شده، از قافله عقب خواهند ماند. گویی از درون، ندایی به آنها میگوید: اگر به این سفر نورانی نروی، دچار نوعی کمبود در درونت خواهی شد که با چیز دیگری قابل جبران نخواهد بود!
این جذبهی عجیب، با جمعِ دو روایت از ائمه (ع)، قابل فهمتر خواهد شد:
1️⃣ در حدیثی، ابنعباس از امیرالمومنین (ع) نقل میکند که آن حضرت فرمود: «ما از نورِ خدا خلق شدیم و شیعیان ما از شعاعِ نور ما خلق شدند.»
2️⃣ در گفتگویی میان مُفَضَّلبنعمر و امام صادق (ع) اینطور آمده است:
«امام صادق (ع) فرمود: آگاه باش ما از نور خدا خلق شدیم و شیعیان ما از مادون آن نور و هنگامی که روز قیامت فرا برسد، پایینترین (مادون) به بالاترین ملحق میشود. سپس آن حضرت بین دو انگشت مسبحه و انگشت وسط را جمع کرد و فرمود: مانند این دو. سپس آن حضرت فرمودند: ای مفضل! آیا میدانی که چرا شیعه، شیعه نامیده شد؟ [زیرا که] شیعیان ما، از ما هستند و ما از شیعیانمان. آیا نمیبینی که این خورشید از کجا شروع به حرکت میکند؟ گفتم از مشرق. سپس فرمود: به سوی کجا برمیگردد؟ گفتم به سوی مغرب. امام (ع) فرمود: شیعیان ما چنین هستند. از ما شروع میشوند ـ شروع به حرکت میکنند ـ و به سوی ما برمیگردند.»
🔹 مبتنی بر این روایات، در فرهنگ تشیع، هویت امام و شیعیان، هویتی واحد و نوری یکپارچه است؛ به نحوی که شیعیانِ امام، در حکمِ شعاعی نورانی از خورشیدِ وجود امام هستند و پیوسته در تلاش برای بازگشت به سوی اصلِ نورانیشان ـ که همان امام معصوم است ـ میباشند؛ این رفتار، همانگونه که در قبال جنبهی نورانیِ امام معصوم صادق است، قطعاً میبایست در قبال جنبهی جسمانیِ امام نیز صادق باشد که تجلی تامّ آن، فعلاً زیارت سیدالشهدا در کربلا و در ایام اربعین است.
لذا تلاش و دغدغهی شیعیان و محبین سیدالشهدا در اقصینقاط عالم برای رساندن خودشان به حرم امن آن حضرت و تبدیل پراکندگیشان در زمین به اجتماع گستردهی اربعین، نشاندهنده هویت یکپارچه و نورانیِ امام ـ امت است و این معنا، تفسیر همان شعار معروف #الحسین_یجمعنا است.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔰«مؤمن به #طاغوت» کیست؟
🔘چرا بعضیها #ضعف_آمریکا را باور نمیکنند؟
🔘«مؤمن به طاغوت» ممکن است اهل نماز و روزه هم باشد!
🔻در قرآن کریم، دربارۀ «#طاغوت» دو تعبیر مهم و عجیب وجود دارد: یکی «#ایمان_به_طاغوت» و دیگری «#عبد_طاغوت». خدا در #قرآن میفرماید: «بعضیها مؤمن به طاغوت هستند» واقعاً معنای این جمله چیست؟ مؤمن به طاغوت چه ویژگیهای دارد؟
🔻به نظر میرسد «مؤمن به طاغوت» کسی است که:
1️⃣- آنقدر تحت تأثیر هیمنۀ طاغوت است، یا آنقدر #شیفتۀ نظام طاغوتی است که عیبهای طاغوت را نمیبیند.
2️⃣- سخنان طاغوت را بهصورت تعبدی و بدون تحقیق و بررسی میپذیرد و عیوب طاغوت را برای خودش توجیه میکند.
3️⃣- تفکر و منش طاغوتی را آنقدر معقول میداند که حتی آن را مقدّس میشمرد!
4️⃣- به خودش اجازۀ #اندیشیدن در نقد طاغوت نمیدهد.
🔺همۀ این ویژگیها در #غربزدگان دیده میشود. تمدن غرب با همۀ ویژگیهای مثبتی که احیاناً میشود برای آن برشمرد، یک تمدن طاغوتی است؛ چون در ساختار و ذات خودش نمیتواند حقوق انسانها را رعایت کند.
🔻اگر به یک غربزده بگویید که «آمریکا ضعیف است و احمقانه رفتار میکند» باور نمیکند؛ چون به قدرت و هوشمندی آمریکا ایمان آورده است، هرچند موارد نقض آن را آشکارا میبیند.
🔻حتی در مواردی که بهصورت تجربی ضعف و حماقت آمریکا را برای او اثبات میکنید و به او میگویید «دیدی که در این موارد ضعیف است!» هرگز قبول نمیکند و میگوید: نه، آنها حسابشده عمل میکنند! این ناشی از ایمان او به طاغوت است.
🔻کسی که حماقت دشمنان دین را باور نکند، نوعی ایمان به طاغوت دارد. #امام_خمینی(ره) عمیقاً کافر به طاغوت بود، به همین دلیل میفرمود: «#آمریکا_هیچ_غلطی_نمیتواند_بکند»
👌مؤمن به طاغوت، ممکن است نماز بخواند و روزه هم بگیرد؛ اما باورش این است که ما نمیتوانیم بدون یک ساختار طاغوتی زندگی کنیم. غربزدگی، ایمان به طاغوت و ساختار اجتماعی و سبک زندگی طاغوتی است.
👤علیرضا پناهیان- ۹۶.۱۱.۱۶
🚩دانشگاه صنعتی شریف
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
💥اولین واکنش آیتالله شبیری زنجانی به نامه آیتالله یزدی: ایشان فردی دلسوز و متدین است و من ایشان را قبول دارم. من از قدیم به ایشان ارادت دارم
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی:
🔹بعضیها خیلی به این ماجرا دامن زدند و خواستند آن را به یک فتنه جدید تبدیل کنند.
🔹بعد از نامه آیت الله یزدی، آیت الله شبیری به یکی از بزرگان فرمودهاند که من ارادت قدیمی به آیتالله یزدی دارم و میدانم که ایشان دلسوز انقلاب و دین است و انسان متدینی است و ایشان را قبول دارم.
🔹وقتی یک جریانی در حال تلاش برای سواستفاده از اقدام آیتالله شبیری زنجانی بود، آیتالله یزدی نگران سواستفاده از ایشان شدند و این نامه با این هدف نوشتند که کسی از رفتار ایشان سواستفاده نکند.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir