#اخبار_کوتاه
1️⃣ هزاران حساب کاربری وابسته به سعودی علیه ایران
«الی کلیفتون» خبرنگار اندیشکده «Responsible Statecraft» پس از مرور پیامهای 6 هزار حساب کاربری که به تازگی توئیتر آنها را حذف کرده، متوجه شده محور این پیامها درخواست از «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا برای تغییر حکومت ایران بوده است. حسابهای کاربری حذفشده افزون بر این، به دنبال موجهسازی جنایتهای حقوق بشری عربستان سعودی در یمن و مسئولیتزدایی از این کشور در ماجرای ترور «جمال خاشقجی» روزنامهنگار منتقد سعودی بودهاند! شرکت توئیتر اعلام کرد هزاران حساب کاربری وابسته به حکومت عربستان سعودی را به دلیل نقض قوانین این شرکت حذف کرده است. الی کلیفتون نوشته است، این حسابهای کاربری را که بیش از ۲۹ میلیون پیام در توئیتر منتشر کردهاند، «سماءات» که شرکتی مستقر در عربستان سعودی است، اداره میکنند.
2️⃣ روزنامه «نیویورکتایمز» با اشاره تلویحی به اینکه «محمدبنسلمان» پادشاه واقعی عربستان است، تصریح کرد: «بنسلمان احساس میکند هیچ تضمینی برای کمکهای آمریکا وجود ندارد، به همین سبب رویکرد و استراتژی خود را تغییر داده است.» این رسانه نوشت: «طی ماههای اخیر و پس از حملات پهپادی و موشکی به تأسیسات نفتی آرامکو، «محمدبنسلمان» ولیعهد سعودی با تغییر دیپلماسی این کشور بهدنبال کاهش تنشها با رقبای منطقهای است.» نیویورکتایمز، کاهش اقدامات خصمانه علیه ایران و قطر را از دیگر نتایج تغییر راهبرد بنسلمان اعلام کرده است.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
#حديث_روز
رسول اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم:
خداوند، مردمانى را به واسطه اين قرآن و علمِ به تأويل آن و به سبب دوستى و پيروى[ شان ] از ما خاندان و بيزارى از دشمنانمان، بلندى مىبخشد و آنها را در خوبىها پيشوا مىگرداند، به طورى كه ديگران از آنها پيروى مى كنند و چشم به كارهاى آنان مىدوزند و از رفتارشان الگو مىگيرند.
التفسير المنسوب إلى الإمام العسكري عليه السلام : ص ١٦ ح ٢
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔰 نگهداری همه جانبه از #استقلال برای پیروزی
💢امام خمینی(ره):
اگر بخواهید به همه مشکلات پیروز بشوید باید همه محکم بایستید در مقابل همه قدرتها. باید مهیا کنید خودتان را در مقابل همه مشکلات. باید ارزشهای انسانی را از اینجا به همه جا صادر کنید؛ و استقلال خودتان را همه جور؛ استقلال فرهنگی، استقلال اقتصادی، استقلال اجتماعی همه اینها را باید شما محکم نگاه دارید
📅 ۴ اردیبهشت ۱۳۶۲
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
فتنه تحریمساز
🔹امام خامنهای:
«کسانی که در سال ۸۸ چون رأی نیاوردند، مردم را به خیابانها کشاندند، کار را به زدوخورد کشاندند، برای کشور هزینه درست کردند، دشمن را جری کردند، طمع دشمن را برانگیختند.» (۹۴/۱۲/۲۰) چرا که «اگر دشمن در ما احساس ضعف بکند، جَری میشود و شدّت عملش را افزایش خواهد داد.» (۹۷/۷/۱۲)
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔸پیام تهران!
برای «دونالد ترامپ» که روزهای پایانی حضور خود پیش از انتخابات ۲۰۲۰ را در کاخ سفید پشت سر میگذارد، هیچ خبری مأیوسکنندهتر و تلختر از خبر رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین در خلیجفارس و دریای عمان نیست. رئیسجمهور جمهوریخواه ایالات متحده که چهار سال همه تلاش خود را با هدف منزوی کردن تهران به کار بست، حالا با فاصله یک روز از خبر شکست پروژه آشوب و ایجاد اغتشاش، برگزاری رزمایش دریایی مشترک سه قدرت بزرگ ایران، روسیه و چین را در برابر خود میبیند. ترامپ که وجهه بینالمللی آمریکا را با خروج از برجام و وضع تحریمهای یکجانبه به تاراج گذاشت و سختترین تحریمهای تاریخ را علیه یک ملت وضع کرد، حالا که در آستانه انتخابات ۲۰۲۰ قرار گرفته است، رهاورد سیاستهای ضد ایرانیاش را صفر مطلق میبیند. صفری که میتواند برای رئیسجمهور تاجر مسلک آمریکا در انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده نیز دردسر شود. اما این رزمایش علاوه بر پیام روشن و مشخص به ایالات متحده، برای آن دسته از کشورهای منطقه که به دنبال ائتلاف دریایی با ایالات متحده در منطقه هستند و به طرح صلح هرمز با دیده تردید نگریستند نیز پیامی کاملاً واضح را مخابره میکند. جمهوری اسلامی با برگزاری مانور مشترک با روسیه و چین هم به آمریکا و هم به کشورهای خلیجفارس نشان داد اگرچه طرح صلح هرمز به عنوان راهکاری دیپلماتیک روی میز است و ایران در مرتبه اول ائتلافی منطقهای و حرکت جمعی برای تأمین امنیت و ثبات معتقد است، اما تهران در مواقع ضروری توانایی تشکیل ائتلافهای نظامی را دارد و از این پس آنها باید در معادلات خود گزینه «ائتلافسازی» ایران را نیز در نظر بگیرند؛ مسئلهای که میتواند معادلات منطقهای را وارد فاز جدیدی کند.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔴 موسوی راه بازگشتی ندارد‼️
🔺 باجناق میرحسین موسوی: فکر میکردم موسوی از نظام و رهبری و مردم عذرخواهی کند اما دیگر راه بازگشتی ندارد.
🔻عبدالحمید نقرهکار عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت و باجناق مهندس موسوی:
🔹 در اطراف سران فتنه کسانی بودند که مستقیم وابسته بودند و برای اینها فضا سازی کردند و اینها را در دام انداختند. بخشی از مردم هم از پشت صحنه واقعیتها اطلاعی نداشتند و گول خوردند و دست به اغتشاش زدند.
🔹 من فکر میکردم امثال موسوی به سمت عذرخواهی از ملت، نظام، رهبری و خانواده شهدا بروند اما حقیقتا احساس میکنم دیگر راه بازگشتی ندارند.
🔹 فکر نمیکردم موسوی تا این حد نزول پیدا کند و فریب بخورد. ما چون ارتباط خانوادگی داشتیم نمیخواستیم صله رحم و ارتباط خانوادگیمان قطع شود و در جلسات متعددی به خود ایشان و همسر محترمشان گفتیم که شما نه مجوز قانونی برای این کارها دارید و نه مجوز شرعی دارید.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
#بازنشرر #خیلی_مهم
🔴 بیانات منتشرنشده رهبر انقلاب در روز ۳۰ تیرماه ۸۸
🔹رهبر انقلاب: آقای موسوی اعلام کرد که در این انتخابات تقلب شده و این منشاء تمام اتفاقات بعدی شد!!. آقای موسوی گفت: من از حق شما دفاع می کنم. مردم بیایید. منم میام. دعوت مردم به نافرمانی، به شورش. به استناد این که در انتخابات تقلب شده!
🔹سوال آنجاست. شما از کجا فهمیدید در انتخابات تقلب شده؟ چه دلیلی اقامه شد؟ این شد منشاء حرف های بعدی. سعی کردند ایشان را در صحنه نگه دارند. من در جریان مذاکرات و گفتگوهای متعددی که با ایشان شده قرار دارم. خود من هم خیلی سعی کردم با سوابقی که با آقای موسوی دارم، چون بین ما و آقای موسوی یک ارتباط عاطفی و وحدت سلیقه در بعضی از مسائل خاص وجود دارد. من از این فرصت استفاده کردم و همان روز شنبه عصر ( ۲۳خرداد ۱۳۸۸ ) که ایشان ظهر اطلاعیه داده بود، یک نفر را پیش ایشان (آقای موسوی ) فرستادم. گفتم یک تنبه به ایشان بدهیم تا ایشون عقب بنشیند.
🔹 اما ایشان حرفایی زدند که بنده را خیلی متعجب کرد. ایشان گفته بود نه. باید انتخابات ابطال شود. ما امروز جلسه داشتیم با فلان کس و فلان کس . همه در آن جلسه اتفاق نظر داشتند که باید انتخابات ابطال شود. از آن ۴ نفر که در آن جلسه بودند، ۲نفر (آقایان خاتمی و هاشمی رفسنجانی ) منکر شدند. ۲ نفر دیگر باقی ماند که یک نفر آن خود آقای موسوی بود
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔴 جنگ روایتها از فتنه آبان
در کتاب «جنگهای شبکهای» که سالها پیش اندیشکده آمریکایی «رند» آن را منتشر کرد جملهای اساسی وجود دارد: «در جنگهای فردا برنده کسی نیست که بزرگترین بمبها را دارد، پیروز کسی است که بهترین روایت را دارد.»
استراتژیستهای رسانه برنده شدن به سبب روایت برتر و غالب را پیروزی بدون جنگ تعبیر میکنند. قدرت تولید محتوا و روایت غالب تعیین میکند پیروز میدان نبرد رسانهای و افکار عمومی چه کسی است.
سالهاست نظام سلطه با درک اهمیت و قدرت افکار عمومی ملتها، سرمایهگذاری هنگفتی کرده و با به کار گرفتن کارشناسان رسانهای، ابزارهای رسانهای گوناگونی را به خدمت گرفته است تا با تشکیل امپراطوری بزرگ رسانهای، اهداف شیطانیاش را دنبال کند.
یکی از آخرین جنگهای روایت از فردای آشوبهای آبان ماه آغاز شد. دشمن به دنبال این است تا عملههای خود را که ماهها در سرزمینهای اشغالی فلسطین، افغانستان و عراق آموزش جنگ شهری و اغتشاش داده است، با مردم معترض به بیتدبیری مسئولان جمع بزند و حافظان امنیت کشور را به عنوان چهرههای خشن و آدمکش معرفی کند.
از جمله سؤالات جمعهای دوستانه و خانوادگی در یک ماه گذشته این است که در آشوبها چند نفر کشته شدند؟ سؤالی که هنوز هیچکدام از مسئولان به آن پاسخ ندادهاند.
در حقیقت حجم تخریب اموال عمومی و خصوصی مردم و خشونت آشوبگران میان همه فتنههای گذشته بیسابقه بود و حجم شهدای حافظ امنیت و مردم عادی و رهگذر و کشتههای عناصر ضد انقلاب، به سبب جنس آشوبها با گذشته تفاوت دارد. اما مردم با حضور در صحنه دفاع از انقلاب و حتی کنار کشیدن از اعتراضات به حق خود نقشه دشمن را ناکام گذاشتند. در این میان ارائه روایت صحیح و به موقع برای افکار عمومی از سوی دستگاههای ذیصلاح امری حیاتی است تا اجازه موجسواری و خبرسازی از رسانههای دشمن گرفته شود.
با وجود پیچیدگی صحنه و تلاش عوامل ضد انقلاب برای کشتهسازی در حوادث آبان ماه و در پی آن فرمان رأفت رهبر معظم انقلاب، باید با دقت هرچه تمامتر به پرونده کشتهشدگان رسیدگی شود تا جای افراد بیگناه با اشرار و تروریستها عوض نشود، اما تسریع در این امر مهم و اطلاعرسانی و اقناع افکار عمومی در شرایط سمپاشی شدید رسانههای بیگانه در موضوع آمار کشتهها، لازم و ضروری است.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
#اخبار_کوتاه
1️⃣ سهم بسیار پایین آموزش در اقتصاد ایران!
در شرایطی که سهم مخارج دولت در آموزش از اقتصاد (تولید ناخالص داخلی)، از 4/3 درصد در سال ۱۳۸۵ به 2/2 درصد در لایحه بودجه ۱۳۹۹ کاهش خواهد یافت، این سهم در جهان 4/8 درصد، نروژ، سوئد، دانمارک و فنلاند بالای ۷ درصد، انگلستان، فرانسه، استرالیا، کانادا، عربستان، سویس، آمریکا و آلمان ۵ درصد و حتی در افغانستان 4/1 و پاکستان 2/9 درصد است. اجرای سه نسخه ابزاری و گزینشی نئولیبرال، یعنی «خصوصیسازی»، «شوک ارزی» و «سرکوب دستمزدها» به سقوط کیفیت آموزش عمومی و طبقاتی شدن آموزش منجر شده و عامه مردم را از دسترسی به آموزش مناسب محروم کرده است. نحلههای اقتصادی و رسانهای نئولیبرال کماکان نسخه کاهش مخارج آموزشی دولت را تجویز میکنند.
2️⃣ پیغام خصوصی رهبر معظم انقلاب به موسوی
هفتهنامه «خط حزبالله» نوشت: «رهبر معظم انقلاب پیش از انتخابات از آقای موسوی خواسته بودند مراقب گفتار و رفتارش باشد که دشمنان ملت از آن سوءاستفاده نکنند. در همان ساعات اول پایان انتخابات نیز به او پیغام خصوصی دادند که «این را شما دارید شروع میکنید، اما نمیتوانید تا آخر کنترل کنید؛ میآیند دیگران سوءاستفاده میکنند.» در جلسهای هم که با اعضای ستادهای انتخاباتی چهار نامزد انتخابات ۸۸ داشـتند، از توافقی که با میرحسینموسوی داشتهاند، خبر دادند: «من به آقای مهندس موسوی هم گفتم؛ ایشان هم قبول کرد از من که راه، راه قانونی است؛ از همان طریق قانونی مشی کنند، من هم قرص و محکم پشتش میایستم.» البته موسوی هیچگاه به قولی که در این جلسه داده بود عمل نکرد.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
13.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸نتیجه اعتماد به آمریکا
🔹قصه نیست،تاریخ است.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
✅ فتنه 88 را چگونه تحلیل کنیم؟
در تحلیل رخدادهای پس از انتخابات ۸۸ باید از خلط دو مطلب اجتناب کرد؛
🅰 یکم اینکه فعّالیّت گسترده و سازمانیافتهی پس از انتخابات برای مقابله با نظام از سوی بیگانگان دنبال شده است، درنتیجه میتوانیم خطّ کلّی و مدیریّت آن را دارای منشأ خارجی بدانیم؛
🅱 و امّا مطلب دوّم اینکه اگر بخواهیم از این مسئله نتیجه بگیریم که عوامل داخلی نقشی نداشتهاند، پاک کردن بخشی از صورتِ مسئله است؛ زیرا فتنه نمیتوانست در خلأ شکل بگیرد و اگر برخی از فعّالان سیاسی و خواص و نامزدها و حامیان آنها بهانه به دست دشمن نمیدادند، بیگانگان نمیتوانستند غلطی بکنند.
⚠️این جامعِ نظر رهبری به فتنه پس از انتخابات است.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
#حديث_روز
امام علی علیهالسلام فرمودند:
إِنَّ قَوْماً عَبَدُوا اللَّهَ رَغْبَةً فَتِلْكَ عِبَادَةُ التُّجَّارِ، وَ إِنَّ قَوْماً عَبَدُوا اللَّهَ رَهْبَةً فَتِلْكَ عِبَادَةُ الْعَبِيدِ، وَ إِنَّ قَوْماً عَبَدُوا اللَّهَ شُكْراً فَتِلْكَ عِبَادَةُ الْأَحْرَارِ.
گروهى خدا را به اميد بخشش پرستش كردند، كه اين پرستش بازرگانان است، و گروهى او را از روى ترس عبادت كردند كه اين عبادت بردگان است، و گروهى خدا را از روى سپاسگزارى پرستيدند و اين پرستش آزادگان است.
حکمت ۲۳۷
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔴 نظر امام خمینی درباره علت #فتنه انگیزی برخی افراد
امام خمینی(ره):
💢 آنهایی که از اول انقلاب میخواستند که یک مسائلی برای خودشان باشد، در انقلاب کاری نکرده بودند، لکن میخواستند بهرهبرداری کنند، و حتی مثلا رئیس جمهور بشوند، خب نشدند، بعدش شروع کردند به کارهایی که همه میدانید.
📅۱۹ فروردین ۱۳۶۰
#۹دی
#فتنه۸۸
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
💠 امام خامنه ای :
#بصیرت یعنی شناخت زمان، شناخت نیاز، شناخت اولویت، شناخت دشمن، شناخت دوست و شناخت هر وسیله ای که در مقابل دشمن باید به کار برد.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔴 چرا #نه_دی یک روز ملی است و چرا بزرگداشت آن لازم است؟‼️
1⃣ ۹ دی یک مناسبت حزبی نیست بلکه حقیقتا یک یوم الله ملی است. در روز ۹ دی، حامیان یک نامزد به خیابان نیامدند، بلکه مردم با ذائقههای متفاوت فکری و #سیاسی به خیابان آمدند و پاییندی همگان به قانون را مطالبه کردند.
2⃣ در ۹ دی مردم دیدند که #فتنه_گران پای خود را از حریم یک نامزد انتخاباتی فراتر گذاشتهاند و گام در مرحله براندازی و عقدهگشایی در برابر جمهوری اسلامی برداشتهاند و در این مسیر از هتک حرمت به قانون اساسی، جایگاه ولی فقیه، عاشورای حسینی و خدشه به منافع ملی، امنیت ملی و وحدت ملی ابا ندارند.
3⃣ در ۹ دی مردم هم چنگ و دندان و نیشخند دشمنان ایران اسلامی را از #فتنه_۸۸ میدیدند، هم تلاششان برای حمایت از فتنهگران با تحمیل تحریمها و فشارهای بیسابقه را و هم بیتفاوتی و بیخیالی فتنهگران و اصرارشان به طی مسیر خائنانه فتنه و دیگر نمیتوانستند بپذیرند این اقدام در جهت احقاق حق یا خدمت به مردم یا حتی خدمت به کسانی باشد که به ایشان رأی دادهاند.
4⃣ در #۹_دی مردم از ذائقههای سیاسی خود گذشتند و حول محور منافع ملی و قانون اساسی و بیرق امام حسین(ع) جمع شدند و این خروش پر شور باعث شد تا فتنهگران متوجه شوند که حنایشان دیگر حتی نزد حامیانشان رنگی ندارد و ساکتان #فتنه نیز بفهمند که دیگر مهی برای پرسه در آن وجود ندارد.
5⃣ آری! #حماسه_۹_دی نه تنها برای فتنهگرانی که با بیظرفیتی در برابر رأی مردم شورش کردند، پیامی قاطع داشت بلکه هشداری هم بود برای همه کسانی که در آینده بخواهند در برابر رأی مردم بایستند و از بدعت خطرناک #سران_فتنه تبعیت کنند.
6⃣ البته در کشور جریانات بیظرفیتی داریم که همواره به غیر از راه قانونی و صحیح، دوست دارند از گزینههای غیرقانونی و فتنهگرانه علیه حاکمیت و آرای مردم، در آنجا که به نفعشان نباشد، استفاده کنند و بدیهی است این جریانات میکوشند قباحت فتنه را بپوشانند و خیانت فتنهگران را یا در حد همان رقابت قبل از #انتخابات توجیه کنند!
7⃣ آری! امروز اگر چه ١٠ سال از فتنه ۸۸ گذشته است اما "٩ دی" به عنوان نماد روزی که همه مردم در حمایت از قانون اساسی، مقدسات، منافع ملی و امنیت ملی و وحدت ملی ایستادند، در تاریخ ماندگار شد، و بزرگداشت این یوم الله باعث میشود تا هیچ شخص و جریانی، دیگر به فکر شورش در برابر آرای مردم و قانون اساسی نباشد.
8⃣ ۹ دی روزی است که شورش عظیم فتنه گران علیه جمهوریت و اسلامیت نظام شکست خورد و شکست فتنه ۸۸ همانند تشکیل #جمهوری_اسلامی و در همان راستا امری فرخنده و مبارک است که اگر بزرگ داشته نشود چه بسا زحماتی که برای #انقلاب کشیده شده است و آثار و برکات آن را به راحتی فراموش کنیم و به حفظ آن اهتمام لازم را نداشته باشیم.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔴 صدای چکمههای دشمن!
حمله آمریکا به نیروهای حشدالشعبی، رخدادی نیست که در یک شب گذشته رخ داده باشد؛ بلکه این جنایت نتیجه اقدامات اجتماعی و سیاسی است که در طول سه ماه گذشته در عراق و شهرهای مذهبی و شیعهنشین و همچنین در سطح سیاسی شروع کرده است. آمریکا با راهبردهایی بسیار ساده و نه چندان پیچیده، ابتدا شیعیان عراق را علیه نخستوزیر و دولت بسیج کرد، شهرها را به ناامنی کشاند، نیروهای نظامی و حشدالشعبی را با جنگ روانی و شناختی مورد تهاجم قرار داد و در مرحله دوم دولت را به استعفا کشاند و با سواری گرفتن از برخی احزاب اجازه معرفی نخستوزیر جدید را نداد. در همین حال، با تحت فشار قرار گرفتن رئیسجمهور او را نیز به استعفا مجبور کرد واکنون مرحله سوم را در عراق شروع کرده که شامل حمله به زیرساختها، فعال شدن داعش و ایجاد ناامنی، هرج و مرج، کشتار، غارت و حمله سازمانیافته دولت آمریکا به حشدالشعبی است.
اقدامات آمریکا که بر پایههای جهل و بیبصیرتی عدهای از شیعیان عراق، گروههای سیاسی و سوءاستفاده جریان داعشِ شیعی حامی آمریکا مانند یمانیها، صرخیها و شیرازیها سوار شده است هنوز هم برای عراق برنامه دارد. داعش شکست خورده، بعثیون منفور و آمریکای رانده شده از عراق در دروازههای عراقی منتظر جان دادن آخرین نشانههای حکومت و ساختارهای رسمی کشور عراق هستند تا با ضربههای پیاپی وضعیتی بدتر از سوریه را برای آن ایجاد کنند.
امروز در ایران یومالله 9 دی و آغاز دهه بصیرت است، اهمیت گرامیداشت این روز برای آن است که در شرایط خطیر 10 سال ایران، جریانهای سیاسی وابسته به آمریکا خواهان ابطال انتخابات بودند. موج اول اعتراضات سیاسی و حمایت کودتاگران شروع شده بود، موج دوم ناامنی در برخی از شهرها هم در حال پا گذاشتن به فاز سوم بود که بصیرت انقلابی مردم سبب شد آمریکا و فرصتطلبان اجازه پیدا نکنند ساختارهای رسمی و انقلابی مورد هجمههای منافقین و داعشیهای وطنی قرار بگیرد و به شرایط امروز عراق دچار شود.
باید چنین روزی را گرامی داشت؛ چرا که سبب شد انقلاب اسلامی در منطقه و جهان به چنان قدرتی برسد که در آغاز گام دوم انقلاب قدرتهای برتر دنیا خواهان ائتلاف با آن باشند و این دستاورد کمی نیست که بصیرت برای ما به ارمغان آورده است؛ ملت ایران به هنگام یاری ولی خود در خواب نبود و چکمههای دشمن به رختخوابهایش باز نشد!
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔴 به موسوی گفتم اپوزیسیون دولت و مجلس باشید!
«محمدرضا باهنر» با اشاره به دیدار خود با «میرحسینموسوی» پس از انتخابات ریاستجمهوری سال ۸۸ گفت: موسوی گلایه میکرد که رئیس و اعضای ستاد را گرفتهاند! با توجه به سابقهای که از مهندس موسوی و خدمات خوبشان در دوران دفاع مقدس میشناختم، به ایشان گفتم شما از سال ۶۷ به بعد به مدت ۲۰ سال از عالم سیاست دور بودهاید و اکنون ۱۳ میلیون رأی آوردهاید و اگر مدبرانه کار کنید میتوانید دور بعد رئیسجمهور شده و حتی اپوزیسیون دولت و مجلس بشوید. من هم کمک میکنم که صداوسیما کرسی برای شما در نظر بگیرد و حرفتان را بزنید. به او گفتم همه اینها به شرطی است که اپوزیسیون دولت و مجلس باشید اگر اپوزسیون نظام بشوید و اسلامیت و جمهوریت نظام را زیر سؤال ببرید، ممکن نیست؛ اگر اپوزسیون نظام بشوید نظام کوتاه نمیآید و در بهترین حالت به سرنوشت نهضت آزادی دچار میشوید. وی با بیان اینکه به موسوی گفتیم اگر انتخابات دوباره برگزار شود و شما رأی نیاوردید چه؟ گفت: دوباره باید برگزار شود، اظهار داشت: هرچه راه پیش پای موسوی گذاشتیم قبول نکرد و حتی پیشنهاد دادیم ۱۰ درصد آرا را بررسی کنیم، اما او گفت: باید انتخابات دوباره برگزار شود و من هم برنده آن باشم؛ او گفت که من شورای نگهبان و داوری انتخابات را قبول ندارم که به او گفتم این موضوع را باید پیش از انتخابات اعلام میکردید.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
💎تبعات فتنه 88 به لحاظ اقتصادی چه بود؟
🔰 فتنه 88 باعث ضربه های اقتصادی متعددی به ملت ایران شد که برخی از آنها عبارتند از:
1️⃣.اعمال تحریم ها علیه اقتصاد ایران منجر به افزایش بیست درصد هزینه های مبادلاتی ما شد
2️⃣.فتنه 88 زمینه و بستر ساز تداوم تحریمهای بعدی علیه اقتصاد ایران گردید
3️⃣. فتنه 88 امنیت اقتصادی ایران را خدشه دار کرد
4️⃣.حجم سرمایه گذاری در ابعاد داخلی و خارجی به شدت کاهش یافت
5️⃣.فتنه 88 منجر به توقف رونق شد و سپس سیر نزولی به خود گرفت چه بسا این رونق در کوتاه مدت به صفر رسید
6️⃣.متاسفانه سیاستهای بی تدبیرانه دولت تدبیر وامید نتوانست موجب امنیت سرمایه گذاری در کشور شد؛ کما اینکه در لایحه بودجه 99 نیز شاهد هستیم سیاست گذاریها همچنان براساس همان تصورات متوهمانه است و دولت هیچ حرکت انقلابی در ساختار هزینه ها و درآمدها صورت نداده است.
7️⃣.فتنه88 عملا اقتصاد کشور و سفره و معیشت و قدرت خرید مردم را نشانه گرفت و دست آمریکا را برای توجیه تحریم های شدید اقتصادی ایران باز گذاشت.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
یک خاطره واقعی و انکار نشدنی از فتنه88
🔵 دو سه روز پس از برگزاری انتخابات، آقای علی عبدالعلیزاده که یکی از افراد شناختهشدهی حامی آقای موسوی بود، به دیدار یکی از مسئولین دفتر رهبر انقلاب میرود. وقتی از مسائل پیشآمده خیلی اظهار نگرانی و ناراحتی میکند و خواستار تلاش برای حلّوفصل مسائل میشود.
🔴 آن عضو دفتر آقا از او میپرسد شما بهعنوان کسی که استاندار و وزیر بودهاید، احتمال میدهید تقلّب شده باشد؟ او کمی درنگ میکند و پاسخ میدهد: نه. میپرسد: پس حرف حسابتان چیست؟
🔵 او میگوید من همهی این حرفها را قبول دارم ولی برایم این مسئله قابل حل نیست که در شبستر، رأی آقای موسوی شده دو هزار تا، رأی آقای احمدینژاد شده سه هزار تا؛ اصلاً باورکردنی است؟ او همچنین میگوید برخلاف دورههای قبل، آراء در حوزههای انتخابیّه شمرده نشده و نیز فرمهای شماره چند و چند تکمیل نشده است.
🔴 عضو دفتر رهبر انقلاب به او میگوید: اگر شما درمورد درستی نتایج اعلامشدهی انتخابات برای شبستر تردید دارید، حاضریم پس از کسب موافقت رهبر انقلاب و هماهنگی با نهادهای مسئول بهاتّفاق هم برویم همین شبستری که شما میگویید، شروع کنیم بازشماری، هر صندوقی که شما گفتید. اگر دیدیم آراء مخدوش بود، میرویم سراغ همهی صندوقهای شبستر؛ بعد میرویم سراغ صندوقهای استان آذربایجان شرقی، اگر دیدیم اشکال دارد، میرویم سراغ همهی صندوقها در سراسر کشور. امّا آیا قول میدهید پای نتیجهی این بررسی بایستید؟
🔵 بههرحال آراء شبستر از ستاد انتخابات کشور دریافت میشود. آقای موسوی در شبستر، سیونه هزار و خردهای رأی آورده بود و آقای احمدینژاد، سیوهفت هزار و خردهای. اصلاً دو هزار و سه هزار تا نبود؛ اضافه بر آنکه، رأی آقای موسوی هم بیشتر بود.
🔴 پس از بررسی مشخّص شد که اشکال دوّم و سوّم او نیز خلاف و نادرست بوده است. وقتی رهبر انقلاب از ادّعای طرحشده دربارهی شمارش آراء شبستر مطّلع میشوند اظهار میدارند: اِ! عجب! آقای موسوی هم در ملاقاتش با من همین حرف را زد؛ همین دو سه هزار را گفت.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔴 تحلیل انتخابات همسایه
سه مهرماه در افغانستان انتخابات ریاست جمهوری زیر سایه تهدیدات طالبان و تحریم انتخابات توسط این گروه برگزار گردید و پس از وقفه ای طولانی (قریب به۳ماه) نتایج آن توسط کمیسیون انتخابات اعلام شد.
🔹 میزان مشارکت در این انتخابات نیز حدود ۲۰ درصد بود و بر اساس نتایج اولیه اشرف غنی با ۹۲۳ هزار رای بیشترین آراء و پس از او عبدالله عبدالله با ۷۲۰ هزار رای قراردارد. با اعلام نتایج انتخابات عبدالله عبدالله نتایج انتخابات را ناشی از تقلب و تبانی کمیسیون انتخابات با اطرافیان اشرف غنی مردود دانست و اشرف غنی در این خصوص بیان داشت : «ما به قوانین پایبندیم و تا اعلام نتیجه انتخابات از سوی کمیسیون انتخابات صبر میکنیم.»
🔻 نتیجه نهایی انتخابات در افغانستان پس از بررسی شکایات معترضین حدود یک ماه دیگر اعلام خواهد شد. در خصوص این انتخابات چند نکته حائز اهمیت است.
1⃣ مشارکت پایین (۲۰ درصد) حکایت از نابسامانی سیاسی و مشکلات فراوان جامعه در حرکت به سمت مردمسالاری دارد که عمدتا ناشی از بی اعتمادی مردم به دولت و همچنین ساختار چند هویتی جامعه این کشور است؛
2⃣ عملکرد طالبان و کارشکنیهای این گروه در کنار منازعات حاکمان و جریان های سیاسی موجود در این کشور سد در راه تحقق دموکراسی در این کشور شده است.
3⃣ وجود دولت مقتدر و غیروابسته در تعارض با منافع آمریکاست. مداخلات خارجی به ویژه از سوی آمریکا موجب شده تا کنون حکومتی واقعی، قدرتمند و غیروابسته در این کشور تشکیل نشود.
4⃣ رفتار سیاسی و اجتماعی در افغانستان کماکان بر رویکردهای فروملی مانند عشیره ای و قبیلهای تکیه دارد تا عناصر ملی و وحدت آفرین، موضوعی که سبب شده است نه تنها مردم تمایل چندانی برای شرکت در انتخابات نداشته باشند، بلکه جریانهای سیاسی را نیز به سمت رفتارهایی در سطح فروملی ترغیب کرده است که زمینه مشکلات فراوان سیاسی برای این کشور شده است.
5⃣ با شکلگیری هر حکومتی در افغانستان سه چالش اساسی در سر راه آن وجود خواهد داشت:
🔹 تلاش برای برپایی حکومتی فراگیر
🔹 کاستن از دخالت کشورهای خارجی
🔹 پیشبرد فرآیند صلح
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔺چرا حشد شعبی مشخصا در منطقه قائم هدف حمله قرارگرفت؟
پس از بمباران پایگاه امریکایی «کی 1» در غرب کرکوک قابل پیش بینی بود که امریکا در مقام پاسخ برآید و گروه های نزدیک به کرکوک و دشت نینوا را هدف قرار دهد؛ نه اینکه در منطقه مرزی بین سوریه و عراق حمله ای انجام دهد. می توان تاکید کرد که حمله به تیپ 45 حشد شعبی در واکنش به بمباران پایگاه امریکایی «کی 1» نبوده بلکه اهداف دیگری را پس پرده اقدام اخیر امریکا وجود دارد:
🔺اول: امریکا از ابتدا مخالف حضور نیروهای حشد شعبی در قائم بود و این برای سومین بار است که مواضع آنها را هدف حمله خود قرار می دهد. قائم در بخش محاسبات راهبردی رژیم صهیونیستی اهمیت زیادی دارد و واشنگتن بر این باور است که این منطقه می تواند به حلقه رابط ایران و سوریه تبدیل شود و در عین حال پلی به سمت لبنان باشد. از همين روست که تلاش می کند تا مانع از هرگونه حضور نیروهای مسلح شیعه در این منطقه شود.
🔺دوم: قائم از لحاظ جغرافیایی نزدیک به پایگاه امریکایی عین الاسد قرار دارد و مشرف به مسیرهای حرکتی نیروهای امریکایی بین عراق و سوریه است. در نتیجه حضور حشد شعبی در این منطقه آزادی عمل و حرکت نیروهای امریکایی را محدود می کند و آنها در تیررس حشد شعبی قرار می دهد.
🔺سوم: قائم مجرای تنفسی گروه تروریستی داعش نیز به حساب می آید و از طریق قائم است که صدها نفر از عناصر این گروه به مناطقی در الانبار می روند؛ منطقه ای که حتی هواپیماهای عراقی هم اجازه پرواز بر فراز آن را ندارند. واشنگتن معمولان از این گروه ها به عنوان یک اهرم و کارت امنیتی به منظور باج خواهی از عراق استفاده می کند.
🔺چهارم: هدف قرارگرفتن تیپ 45 از این حیث اهمیت دارد که متعلق به گردان های حزب الله است؛ گروهی که از لحاظ تاکتیکی، تسلیحاتی و قدرت مانور، قوی ترین نیروی جنگی به حساب آید. قبل از این حمله حملات تحریک آمیز گسترده ای توسط ارتش الکترونیک سفارت امریکا علیه این گروه صورت گرفته بود و چند ساعت قبل از حمله نشت اطلاعات امنیتی امریکایی ها از طریق مزدوران عراقی آنها حاکی از وقوع این حمله بود.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🤝 با #مردم بمانید
💢امام خمینی(ره):
این استحکام دولت-ملت را هر کدام شما در محلتان عهدهدارش هستید، یعنی یک تکلیف شرعی-وجدانی است که شما نگذارید در هر جایی که هستید آن کسانی که در زیر نظر شما هست به مردم بدسلوکی کنند، بروید تو مردم، جدا نشوید از مردم.
📅 ۱۵ آذر ۱۳۵۹
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🏔 قلهها را فتح خواهید کرد
🔸 امام خامنهای:
در میدان سیاسی، فتنهی سال ۸۸ را جوانهای ما خواباندند...
توی صحنه بمانید عزیزان من! کشور مال شماست... در دورانی که شما به کمال سنی رسیدید، انشاءالله این قلهها را خواهید دید و برای ملت خودتان افتخار خواهید آفرید... ۱۳۸۹/۰۸/۱۲
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔴 هرگاه سخن از #جنگ باشد؛ نام نحس آمریکا میدرخشد‼️
🔻نشریه نشنال اینترست در تحلیلی احتمال درگیری و جنگ را در سال ۲۰۲۰ در نقاط زیر بیش از سایر نقاط دانست.
1⃣ درگیری ایران با رژیم صهیونیستی: اختلاف عمیق ایران با رژیم صهیونیستی در حال حاضر این دو کشور را به جنگ های نیابتی و زد و خوردهای محدود کشانده است. احتمال درگیری مستقیم در آینده دور از انتظار نیست هرچند رژیم صهیونیستی دوست دارد کشور دیگری مانند عربستان وارد درگیری با ایران شود.
2⃣ ترکیه و آمریکا: اختلافات آمریکا و ترکیه در سوریه، حمایت #آمریکا از کردها و مخالفت ترکیه با آن، نا همسویی ترکیه با آمریکا در پیمان ناتو، به گروگان گرفته شدن پایگاه های نظامی آمریکایی در ترکیه با وجود داشتن بمب های اتم، حمایت آمریکا از کودتای ترکیه اختلافات بین آمریکا و ترکیه را عمیق کرده است.
3⃣ منطقه کشمیر : اختلافات سرزمینی و مذهبی پاکستان و هندوستان در کشمیر، قوانین تسویه نژادی نخست وزیر هندوستان این دو کشور را به درگیری رو در رو نزدیک کرده است. حمایت #آمریکا از هندوستان و چین از پاکستان اختلاف منطقه ای را به جهانی تبدیل خواهد کرد.
4⃣ کره شمالی: شروع مذاکرات آمریکا و کره شمالی امید آرامش را به این نقطه تزریق کرده بود. با خلف وعده #آمریکا شعله اختلافات بین این دو کشور برافروخته تر از گذشته شده است. ترامپ در آستانه انتخابات بین دو گزینه کوتاه آمدن در مقابل کره شمالی یا برخورد محدود و مستقیم مردد است.
5⃣ دریای چین جنوبی: اختلافات آمریکا با چین در ابعاد سیاسی و اقتصادی، حمایت #آمریکا از معترضان هنگ کنگی شکاف بین آمریکا و چین را روز به روز گسترده تر کرده است. این اختلافات احتمال جنگ را بین چین و آمریکا افزایش می دهد.
✅ جدا از میزان تحقق یا عدم وقوع احتمالات فوق ؛ نکته مهم تحلیلی در یادداشت فوق، حضور مستقیم یا غیر مستقیم آمریکا در همه این درگیری ها است.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔴 الآن دیگه وقت مذاکره است!
«علی بیگدلی» فعال سیاسی اصلاحطلب در مصاحبه با روزنامه «آرمان» با تأکید بر ضرورت مذاکره با آمریکا در پاسخ به این پرسش که «چه عواملی میتوانند سببساز موفقیت در حوزه سیاست خارجی شوند؟» گفته است: «آمریکا پیشتر خواستههای بیمنطق خود را مطرح کرده و گفته که از ایران چه میخواهد. به نظر من این روزها که اوضاع در سوریه، عراق، لبنان و یمن چندان خوب نیست، فرصت خوبی برای ما فراهم است که بتوانیم در برخی سیاستهای منطقهای تجدیدنظر کرده و شرایط را برای آغاز مسیر جدید و نتیجهمحور فراهم کنیم. وقتی در کانون نفوذ ما در منطقه مشکلات تا این اندازه جدی است و افکار عمومی آن کشورها ایران را به عنوان مقصر میشناسند، ما میتوانیم با به وجود آوردن تغییراتی در سیاستهایمان راه را باز کنیم.» جدای از این نکته که منطق این توصیه تا چه حد سست است، نکته جالب اینجاست که اگر رسانههای اصلاحطلب را در دوران ریاستجمهوری «دونالد ترامپ» در آمریکا مرور کنیم، با توصیهای جالب روبهرو خواهیم شد و آن، اینکه «الآن وقت مذاکره است»! این رسانهها در همان ماههای ابتدای حضور ترامپ و اظهارات ضد ایرانیاش اعلام کردند او فردی تاجرمسلک است و الآن وقت مذاکره با آمریکا و حل متناقضات برای همیشه است! چندی پس از خروج ترامپ از برجام و نمایش اختلاف اروپا و آمریکا باز این رسانهها اعلام کردند الآن وقت مذاکره است؛ چون آمریکا تنها مانده است. موضعگیریهایی که در مواقع متعدد دیگری نیز تکرار شد و این جریان به بهانههای گوناگون مذاکره را تجویز کرد! اما یکی از جالبترین این پیشنهادها پیوند زدن مذاکره به دو شرایط کاملاً متضاد در منطقه است. رسانههای اصلاحطلب پس از پیروزیهای گسترده محور مقاومت در منطقه نوشتند، حالا که دست برتر در منطقه را داریم وقت مذاکره با ترامپ است و در کمال تعجب حالا نیز که شرایط منطقه کمی تغییر کرده است و شاهد برخی ناآرامیها در منطقه هستیم، باز هم میگویند الآن وقت مذاکره است! موضوعی که نشان میدهد گویا مذاکره با آمریکا برای این جریان هدف است و اوضاع مختلف تنها وسیلهای برای توجیه تحقق آن!
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir