🌀بوی سقوط ولیعهد
📰روزنامه لبنانی البنا در یادداشتی با استناد به گفته یک منبع آگاه اروپایی نوشت که با هماهنگی لندن و واشنگتن، محمد بن سلمان ولیعهد سعودی به زودی از مقام خود عزل خواهد شد و عموی او شاهزاده «احمد بن عبدالعزیز» در جایگاه ولیعهد قرار خواهد گرفت
💠او حوادث بعدی متاثر از این اتفاق را در 17 مورد بیان میکند که برخی از آنها به این شرح است:
🔻جانشینی بننایف برای ولیعهد بعدی یعنی احمد بن عبدالعزیز
🔻باقی ماندن (حصر) محمد بن سلمان در اقامتگاه اجباری
🔻حذف او از صحنه سیاسی، امنیتی و نظامی عربستان به صورت کامل
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
♦️چرا آمریکا دسترسی ایران را به سوئیفت کاملاً قطع نمیکند؟
📝وزارت خزانهداری ایالاتمتحده اخیراً اعلام کرده دسترسی ایران به سوئیفت را کاملاً قطع نمیکند.
❓اما اصلیترین دلایل پشت این تصمیم چیست؟
💡 تحلیل و ارزیابی
1⃣ سوئیفت سامانهای بینالمللی است که امکان پیامرسانی میان بانکها را فراهم و تبادلات مالی را میان این مؤسسات، در سراسر جهان تسهیل مینماید. این سامانه همچنین در دورهی سختترین تحریمهای وضعشده علیه ایران، یکی از منابع شناسایی و ردگیری تراکنشهای مالی ایران بوده است.
2⃣ گرچه قطع دسترسی به سوئیفت میتواند تعاملات بانکی را دچار چالشهایی نماید، بااینحال طی سالهای گذشته، برخی کشورهای جهان با ایجاد پیمانهای پولی دوجانبه و راهاندازی سامانههای بینالمللی جایگزین، تأثیرات عدم دسترسی به این سامانه را کاهش دادهاند.
3⃣ ازجمله دلایلی که سیاستمداران آمریکایی را در قبال میزان دسترسی ایران به سوئیفت دو دسته کرده، حفظ امکان ردگیری تراکنشهای مالی ایران است. برخی در ایالاتمتحده معتقدند با حفظ دسترسی حداقلی ایران به آن سامانه، علاوه بر ایجاد چالش برای نظام بانکی آن کشور، میتوان امکان شناسایی تعاملات مالی ایران را همچنان حفظ نمود.
4⃣ علاوه بر این، باید در نظر داشت که حتی با فرض دسترسی کامل ایران به سوئیفت نیز، اکثر بانکهای بزرگ بینالمللی از ترس مجازاتهای آمریکا، حاضر به خدماترسانی به بانکهای ایرانی نبوده و نیستند.
5⃣ همچنین قطع دسترسی کامل ایران به سوئیفت میتواند نقض قرار موقت دیوان بینالمللی دادگستری بوده و امکان طرح شکایت مجدد در این حوزه را فراهم کند.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
#حدیث_روز
🚩امروز و فردا کردن
رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله :
يا أبا ذَرٍّ ، إيّاكَ والتَّسويفَ بِأمَلِكَ ، فإنَّكَ بِيَومِكَ ولَستَ بما بَعدَهُ ، فإن يَكُن غَدٌ لكَ فَكُن في الغَدِ كما كُنتَ في اليَومِ ، وان لم يَكُن غَدٌ لكَ لَم تَندَمْ على ما فَرَّطتَ في اليَومِ .
اى ابوذر! زنهار كه بر اثر آرزو ، كار امروز را به فردا فكنى ؛
زيرا كه تو در امروز به سر مى برى نه در فردا ؛ چه اگر فردايى براى تو بود ، در فردا نيز چنان باش كه امروز بوده اى و اگر فردايى در كار نبود به خاطر كوتاهى كردن دركار امروزت پشيمان نشوى .
🔸 بحار الأنوار : 77/75/3
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔰 از جنگ و #تحریم واهمه نداریم
🔹امام خمینی(ره):
ما نه از جنگ سیاسی او واهمه داریم و نه از اقتصادی. بلکه اعتقاد داریم که جنگ سیاسی حتماً به ضرر #آمریکا ست و جنگ اقتصادی به ما ضرری نمیرساند.( ۲۸آبان۵۸)
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔵 رهبر معظم انقلاب :
لیبرال دموکراسیای که امروز در غرب رائج است، خود آنها را بیچاره کرده، حالا این آقا هم که آمده، این رئیسجمهور فعلی عجیب و غریب آمریکا که دیگر چوب حراج زده به همهی اینها و در واقع تتمهی آبروی هم آمریکا و هم لیبرال دموکراسی را برده. ۹۷/۸/۱۲
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔻سوئیفت دسترسی برخی بانکهای ایرانی را تعلیق کرد
🔹سامانه تراکنشهای مالی بینبانکی موسوم به سوئیفت با انتشار بیانیهای اعلام کرد که دسترسی برخی بانکها ایرانی را در راستای «ثبات و یکپارچگی نظامی مالی جهانی» تعلیق کرده است.
🔹با این حال، سوئیفت در بیانیه خود مشخص نکرده است که دسترسی کدام بانکهای ایران به سامانه سوئیفت قطع (تعلیق) شده است
🔴 واکنش عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی به تحریم و محدودیت جدید سوئیفت:
🔹 بانک مرکزی با توجه به احتمال قطع خدمات پیام رسان مالی سوئیف، سامانه های جایگزین برای تعامل بانکی با کشورهای طرف تجاری را پیش بینی کرده است.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔴 چرا تصمیمات یکجانبه #ترامپ مقبول کشورهای دنیا نیست ؟!
♦️ #گاردین در گزارش اخیر خود به سخنان #رهبر_انقلاب در رابطه با ترامپ پرداخته و کلام ایشان مبنی بر مقبول نبودن تصمیمات ترامپ در بین سایر قدرت های جهان را به عنوان تیتر خود برگزیده است که نشان از اهمیت بیانات ایشان در بین افکار عمومی جهان دارد.
🔻اما چرا دنیا مانند دهه های گذشته با تصمیمات یکجانبه ترامپ خصوصا در موضوع #تحریم ها همراهی نمی کند؟
1⃣ یکجانبه بودن تصمیمات ترامپ که مبتنی بر شعار انتخاباتی و یعنی #First_America است که در نتیجه آن توجه به منافع سیاسی و اقتصادی سایر همپیمانان سنتی آمریکا در تصمیم گیرهای ترامپ دارای اولویت نیست!
2⃣ پاسخگو نبودن دولت آمریکا در قبال هزینه های اضافه تحمیل شده به ساختارهای سیاسی و اقتصادی همپیمانان تاریخی خود
3⃣ عدم اعتماد قدرتهای جهان به آینده سیاسی ترامپ و تداوم سیاست های یکجانبه او در دولت های بعدی آمریکا
5⃣ ظهور قدرت های نوپدید سیاسی و اقتصادی و کاهش وابستگی قدرتهای بزرگ جهان به چتر حمایتی آمریکا
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔶 استنادی سهگانه برای زیارت #اربعین
🔺 معنای دیگر «الحسین یَجمَعُنا» چیست؟
✅ #زیارت_اربعین و جایگاه رفیع آن در فرهنگ #تشیع، لااقل از سه جنبهی مختلف، دارای استنادی قوی و متقن است؛ اگرچه ممکن است بتوان جنبههای دیگری را نیز به آن اضافه کرده، بر اتقان آن افزود.
این جنبههای سهگانه، عبارتاند از:
🔹 جنبه تاریخی:
مستند بودن یا نبودنِ زیارت قبر #سیدالشهدا (ع) در اولین اربعینِ پس از شهادت آن حضرت، از جمله مسائل پرچالشِ تاریخ تشیع محسوب میشود که تاکنون از سوی علمای مختلفی، مورد نقادی قرار گرفته است. در این میان، عدهای آمدن خاندان پیغمبر (ص) در روز اربعین به کربلا و ملاقتشان با جابربنعبداللّه انصاری را تصدیق کرده و در مقابل، عدهای دیگر، تنها به زیارت جناب #جابر در روز اربعین بر سر مزار سیدالشهدا بسنده کرده و صحبتی از حضور اهلبیت پیغمبر (ص) به میان نیاوردهاند. اما به نظر میرسد که فصل مشترک میان اقوال مختلف، همانا زیارت قبر سیدالشهدا توسط جابر در اربعین شهادت آن حضرت باشد.
🔹 جنبه حدیثی:
مؤید مهم دیگری که در اثبات اهمیت و فضیلت زیارت اربعین سیدالشهدا (ع) وارد شده، روایت منسوب به #امام_عسکری (ع) است که #شیخ_طوسی، در #تهذیبالأحکام آورده است:
«از ابومحمد، حسنبنعلى العسکرى (ع) نقل شده که فرمودند: مؤمن پنج علامت دارد: پنجاه رکعت نماز، زیارت اربعین، انگشتر به دست راست کردن، گونه بر خاک ساییدن و بلند گفتنِ بسم الله الرحمن الرحیم»
🔹 جنبه کلامی:
از حیث اعتقادی و کلامی، جذبهی عجیبی در زیارت اربعین نهفته، به نحوی که به عنوان نمونه، در ایران اسلامیِ خودمان، هموطنان بسیاری هستند که با فرارسیدن این ایام، حس میکنند که گویی جاذبهای، آنها را به سمت کربلا جذب میکند؛ احساس میکنند که اگر در سیل خروشان جمعیتِ حاضر در پیادهروی نجف تا کربلا، برای یکبار هم که شده، حاضر نشوند، دچار خسران شده، از قافله عقب خواهند ماند. گویی از درون، ندایی به آنها میگوید: اگر به این سفر نورانی نروی، دچار نوعی کمبود در درونت خواهی شد که با چیز دیگری قابل جبران نخواهد بود!
این جذبهی عجیب، با جمعِ دو روایت از ائمه (ع)، قابل فهمتر خواهد شد:
1️⃣ در حدیثی، ابنعباس از امیرالمومنین (ع) نقل میکند که آن حضرت فرمود: «ما از نورِ خدا خلق شدیم و شیعیان ما از شعاعِ نور ما خلق شدند.»
2️⃣ در گفتگویی میان مُفَضَّلبنعمر و امام صادق (ع) اینطور آمده است:
«امام صادق (ع) فرمود: آگاه باش ما از نور خدا خلق شدیم و شیعیان ما از مادون آن نور و هنگامی که روز قیامت فرا برسد، پایینترین (مادون) به بالاترین ملحق میشود. سپس آن حضرت بین دو انگشت مسبحه و انگشت وسط را جمع کرد و فرمود: مانند این دو. سپس آن حضرت فرمودند: ای مفضل! آیا میدانی که چرا شیعه، شیعه نامیده شد؟ [زیرا که] شیعیان ما، از ما هستند و ما از شیعیانمان. آیا نمیبینی که این خورشید از کجا شروع به حرکت میکند؟ گفتم از مشرق. سپس فرمود: به سوی کجا برمیگردد؟ گفتم به سوی مغرب. امام (ع) فرمود: شیعیان ما چنین هستند. از ما شروع میشوند ـ شروع به حرکت میکنند ـ و به سوی ما برمیگردند.»
🔹 مبتنی بر این روایات، در فرهنگ تشیع، هویت امام و شیعیان، هویتی واحد و نوری یکپارچه است؛ به نحوی که شیعیانِ امام، در حکمِ شعاعی نورانی از خورشیدِ وجود امام هستند و پیوسته در تلاش برای بازگشت به سوی اصلِ نورانیشان ـ که همان امام معصوم است ـ میباشند؛ این رفتار، همانگونه که در قبال جنبهی نورانیِ امام معصوم صادق است، قطعاً میبایست در قبال جنبهی جسمانیِ امام نیز صادق باشد که تجلی تامّ آن، فعلاً زیارت سیدالشهدا در کربلا و در ایام اربعین است.
لذا تلاش و دغدغهی شیعیان و محبین سیدالشهدا در اقصینقاط عالم برای رساندن خودشان به حرم امن آن حضرت و تبدیل پراکندگیشان در زمین به اجتماع گستردهی اربعین، نشاندهنده هویت یکپارچه و نورانیِ امام ـ امت است و این معنا، تفسیر همان شعار معروف #الحسین_یجمعنا است.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔰«مؤمن به #طاغوت» کیست؟
🔘چرا بعضیها #ضعف_آمریکا را باور نمیکنند؟
🔘«مؤمن به طاغوت» ممکن است اهل نماز و روزه هم باشد!
🔻در قرآن کریم، دربارۀ «#طاغوت» دو تعبیر مهم و عجیب وجود دارد: یکی «#ایمان_به_طاغوت» و دیگری «#عبد_طاغوت». خدا در #قرآن میفرماید: «بعضیها مؤمن به طاغوت هستند» واقعاً معنای این جمله چیست؟ مؤمن به طاغوت چه ویژگیهای دارد؟
🔻به نظر میرسد «مؤمن به طاغوت» کسی است که:
1️⃣- آنقدر تحت تأثیر هیمنۀ طاغوت است، یا آنقدر #شیفتۀ نظام طاغوتی است که عیبهای طاغوت را نمیبیند.
2️⃣- سخنان طاغوت را بهصورت تعبدی و بدون تحقیق و بررسی میپذیرد و عیوب طاغوت را برای خودش توجیه میکند.
3️⃣- تفکر و منش طاغوتی را آنقدر معقول میداند که حتی آن را مقدّس میشمرد!
4️⃣- به خودش اجازۀ #اندیشیدن در نقد طاغوت نمیدهد.
🔺همۀ این ویژگیها در #غربزدگان دیده میشود. تمدن غرب با همۀ ویژگیهای مثبتی که احیاناً میشود برای آن برشمرد، یک تمدن طاغوتی است؛ چون در ساختار و ذات خودش نمیتواند حقوق انسانها را رعایت کند.
🔻اگر به یک غربزده بگویید که «آمریکا ضعیف است و احمقانه رفتار میکند» باور نمیکند؛ چون به قدرت و هوشمندی آمریکا ایمان آورده است، هرچند موارد نقض آن را آشکارا میبیند.
🔻حتی در مواردی که بهصورت تجربی ضعف و حماقت آمریکا را برای او اثبات میکنید و به او میگویید «دیدی که در این موارد ضعیف است!» هرگز قبول نمیکند و میگوید: نه، آنها حسابشده عمل میکنند! این ناشی از ایمان او به طاغوت است.
🔻کسی که حماقت دشمنان دین را باور نکند، نوعی ایمان به طاغوت دارد. #امام_خمینی(ره) عمیقاً کافر به طاغوت بود، به همین دلیل میفرمود: «#آمریکا_هیچ_غلطی_نمیتواند_بکند»
👌مؤمن به طاغوت، ممکن است نماز بخواند و روزه هم بگیرد؛ اما باورش این است که ما نمیتوانیم بدون یک ساختار طاغوتی زندگی کنیم. غربزدگی، ایمان به طاغوت و ساختار اجتماعی و سبک زندگی طاغوتی است.
👤علیرضا پناهیان- ۹۶.۱۱.۱۶
🚩دانشگاه صنعتی شریف
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
💥اولین واکنش آیتالله شبیری زنجانی به نامه آیتالله یزدی: ایشان فردی دلسوز و متدین است و من ایشان را قبول دارم. من از قدیم به ایشان ارادت دارم
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی:
🔹بعضیها خیلی به این ماجرا دامن زدند و خواستند آن را به یک فتنه جدید تبدیل کنند.
🔹بعد از نامه آیت الله یزدی، آیت الله شبیری به یکی از بزرگان فرمودهاند که من ارادت قدیمی به آیتالله یزدی دارم و میدانم که ایشان دلسوز انقلاب و دین است و انسان متدینی است و ایشان را قبول دارم.
🔹وقتی یک جریانی در حال تلاش برای سواستفاده از اقدام آیتالله شبیری زنجانی بود، آیتالله یزدی نگران سواستفاده از ایشان شدند و این نامه با این هدف نوشتند که کسی از رفتار ایشان سواستفاده نکند.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
✅برگ برنده ایران در برابر آمریکا
🔹یکی از راه هایی که ایران می تواند به راحتی تحریم های نفتی را دور بزند، استفاده از ظرفیت بنادري مانند بندر چابهار است. وال استریت جورنال اخیرا در گزارشی نوشت: «بندر شهید بهشتی» یکی از برنامه های توسعه اقتصادی ایران است که دولت ترامپ قصد دارد آن را در تحریم های ۱۳ آبان متوقف کند.
🔹تکمیل بندر چابهار موجب تقویت روابط اقتصادی ایران با کشورهای جنوب آسیا و آسیای مرکزی می شود، امکان صادرات نفت بیرون از خلیج فارس را فراهم کرده و کاربرد نظامی استراتژیک پیدا خواهد کرد.
🔹در بحث اهمیت بندر چابهار امکان صدور نفت ایران به کشورهای آسیای مرکزی و خاصا هند است که دومین خریدار نفت ایران است و مشارکت هند بخاطر همین مساله در توسعه چابهار است.
🔹احداث این بندر وابستگی کامل افغانستان را به پاکستان در زمینه اقتصادی از بین خواهد برد.
ایران از طریق افغانستان می تواند فعالیتهای اقتصادی خود را باتوجه به عدم توان افغانستان در تولید مواد اولیه، امکان صادرات به کشورهای آسیای مرکزی و جنوب آسیا خاصا ژاپن و کره جنوبی که خریداران نفتی مهم ایران هستند را فراهم آورد.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔴 توضیحات کدخدایی درباره اختلاف نظر لاریجانی و مجمع تشخیص درباره CFT
🔹در آییننامه مجمع تشخیص مصلحت نظام زمان مشخصی برای اعلام نظر تعیین نشده است
🔹 البته این یک امر اختلافی است، دوستان ما در مجلس معتقد هستند که باید ظرف ۲۰ روزی که شورای نگهبان اعلام نظر میکند، این نظرات ارسال شود، از طرفی دوستان در مجمع تشخیص هم نظرشان این است که، زمانی که لایحه در رفت و برگشت بین شورای نگهبان و مجلس است، این امکان وجود دارد که در مجمع نیز بررسی شود، البته این بحث اختلافی است که انشاءالله امیدواریم که یک راهکار روشنی برای آن تعیین و اعلام شود.
🔹آنچه که در رابطه با لایحه CFT مطرح شده است، ۸ حق شرط را مجلس در این زمینه قرار داده بود، عمده ایرادات هم مربوط به این حق شرطهایی است که با نگاه به محتوای این کنوانسیون وضع شده است، البته طبیعتا اگر محتوا مشکلی نداشته باشد، حق شرط هم میتواند مسئله را بهگونهای حل کند؛ خوشبختانه با توجه به ظرفیتهای قانون اساسی، بُنبستی در اینگونه مسائل نخواهیم داشت.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔴وحدت در #زمانه تقابل با دشمن!
🔻در طول چهار دهه عمر انقلاب اسلامي، روزي نبوده که استکبار جهاني براي ضربه زدن به جمهوري اسلامي و ناکام گذاشتن ملت ايران برنامهاي نداشته باشد. تحريک تجزيهطلبان، طرحريزي کودتا، تجهيز تروريستها، هدايت گروهکهاي برانداز، پشتيباني از گروههاي سياسي معاند، جاسوسي و نفوذ، بلواي منافقين، تجاوز مستقيم به خاک کشور و... از جمله اقداماتي است که همگي طی کمتر از دو سال پس از پيروزي انقلاب اسلامي به طور همزمان اجرا شد، اما بينتيجه ماند و در نهايت حمله نظامي رژيم بعثي عراق در دستور کار استکبار قرار گرفت!
🔹 پس از پايان جنگ تحميلي نيز حربههاي مختلف جنگ نرم و نيمهسخت اعم از تهاجم فرهنگي، ناتوی فرهنگي، تحريم اقتصادي، تهديد نظامي، نفوذ و براندازي، کودتاي رنگي به کار گرفته شده، اما يکي پس از ديگري ناکام ماندهاند! آخرين حربه دشمن در اين روزها را ميتوان #جنگ_هوشمندانه_ترکیبی ناميد. جنگ هوشمندانه بر مبناي به کارگيري توامان ابزارهاي جنگ نرم و نيمهسخت طرحريزي ميشود و تلاش دارد با تنوع فشارها، مسئولان کشور را دچار اشتباه محاسباتي کرده و به انفعال، تغيير رفتار يا فروپاشي سوق دهد. در اين جنگ ابزار فشار اقتصادي، فشار رواني و فشار عملي و آشوبافکني، سه ضلع مثلثي است که به طور همزمان کليد خورده است که هر يک با اهداف مشخصي دنبال میشود.
1⃣ #فشار_اقتصادی: هدف از فشار اقتصادي به ستوه آوردن ملت از طريق ابزارهاي اقتصادي است. اين بعد از جنگ که در کلام رهبر معظم انقلاب اسلامي با عنوان «جنگ تمامعيار اقتصادي» ياد شده است، مدتهاست که کليد خورده و با ابزارهايي چون؛ تحريمهاي بيسابقه، جلوگيري از همکاري اقتصادي ديگر کشورها و شرکتهاي صنعتيـ تجاري، کاهش ارزش پول ملي و... دنبال ميشود.
2⃣ #فشار_رواني :در بعد دوم، یعنی فشار روانی، دلسرد کردن ملت هدفگذاري شده است. به واقع، با سناريوهاي رسانهاي و جنگ رواني تلاش دارند به نحوي القا کنند که دستاوردهاي جمهوري اسلامي نه تنها نقاط قوت نيستند؛ بلکه به عاملي براي چالش و ضربهپذيري کشور تبديل شدهاند که ضروري است مسئولان نظام براي حفظ حيات و امنيت کشور، از آن دست بکشند! به واقع با فريب افکار عمومي ابزار قدرت کشور را به مثابه نقطه آسيب ما تصويرسازي میکنند! به همين دلیل است که مدتهاست تلاش ميشود دستيابي به فناوري هستهاي، توان موشکي، موفقيتهاي منطقهاي و نظایر آن که به عواملي مؤثر در پيشرفت و توانمندسازي کشور بدل شده را اقداماتي غیر مفيد و پردردسر معرفي کنند که آرامش و امنيت کشور در گرو دست کشيدن از آنها خواهد بود!
3⃣ #فشار_عملي : بعد سوم و تکميلکننده جورچین دشمن فشار عملي و ناامنسازي داخلي از طريق ايجاد آشوب و بلوا در کشور است که گام اول آن در ديماه سال گذشته برداشته شد. در اين مسير نقشه دشمن بهرهبرداري از مطالبات مردمي است که خود را در قالب اعتراضاتي نشان دهد.
🔹 براي مواجهه با اين سناريوي چندجانبه دشمن بايد ضمن داشتن برخی ملاحظات به نکاتی توجه کرد که مهمترين آن حفظ وحدت ملي است!
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
|حدیث روز|
امام علي سلام الله علیه:
الصَّدَقَةُ و الحَبسُ ذَخيرَتانِ فَدَعُوهُما لِيَومِهِما
صدقه و وقف دو ذخيره اند ، آنها را براى روز خودشان (قيامت) وانهيد .
دعائم الإسلام ، ج۲ ، ص۳۴۰
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔶 امام خمینی(ره):
◼️ #امام_حسن(ع) آن قدر گرفتاری که از اصحابش داشت از دیگران نداشت. اصحابی که توجه نداشتند که امام زمانشان روی چه نقشه دارد عمل میکند، با خیالهای کوچکشان، با افکار ناقصشان در مقابلش میایستادند و اذیتش کردند، و شکستش دادند، معاهده با دشمنش کردند.➖ ۱۸تیر۵۸
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
▪️▪️▪️▪️▪️
⚫️ رحلت جانسوز رسول خوبی ها، پیامبر اعظم حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله و همچنین شهادت دومین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت حضرت امام حسن مجتبی صلوات الله علیه را به ساحت مقدس حضرت بقیه الله الاعظم ارواحنا لک الفدا، ولی امر مسلمین جهان، همه مسلمانان عالم، هموطنان گرامی، خانواده معزز شهدای والامقام و ایثارگران محترم تسلیت و تعزیت عرض می نماییم.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔴جالب است بدانید
1⃣آمریکا از آغاز انقلاب تاکنون۳۵بار ایران را تحریم کردهاست
2⃣۲۴بار توسط دموکراتها و ۱۱بار جمهوریخواهان
3⃣اوباما با اعمال۱۱تحریم علیه ایران رکورددار است
⭕️این یعنی آمریکا، همان آمریکاست چه اوباما باشدکه خاکستری بازی کند یا ترامپ که رو بازی کند
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔴درخواست «روزنامه جوان» از دادستان برای محاکمه علنی محمدرضا خاتمی
روزنامه جوان نوشت:
🔹اصرار اصلاحطلبان بر دوگانه تقلب – پیروزی در ۱۳۸۸ و سازماندهی شبانه و انتخاب رنگ مقدمه طراحی آگاهانه است که نمیتوان با شتر دیدی ندیدی از آن گذشت و اداره کشور را مجدداً به همین جماعت متنبه نشده، پررو و پرمدعا داد.
🔹بنابراین چه خوب است دادستان همین جمله محمدرضا خاتمی را مبنا قرار دهد و در یک دادگاه علنی (غیرعلنی فاقد ارزش است) اسناد تقلب ۸ میلیونی را از او بخواهد
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔴 دلیل اختلاف نظر آمریکاییها درقبال دسترسی ایران به سوئیفت...
#سوئیفت، یک سامانهی بینالمللی است که بنحوی امکان پیامرسانی میان بانکها را فراهم و #تبادلات_مالی را میان این مؤسسات، در سراسر جهان تسهیل مینماید اما قطعاً یکی از منابع شناسایی و ردگیری تراکنشهای مالی هم میتواند باشد؛ اگر چه قطع دسترسی به آن میتواند تعاملات بانکی را دچار چالشهایی نماید اما با ایجاد #پیمانهای_پولی دوجانبه و راهاندازی سامانههای بینالمللی جایگزین، میتوان تأثیرات عدم دسترسی به این سامانه را نیز کاهش داد...
دقیقاً به همین دلیل است که امروز #سیاستمداران_آمریکایی در قبال میزان دسترسی ایران به سوئیفت به دو دسته تقسیم شدهاند؛ برخی در ایالات متحده معتقدند هرچند قطع ارتباط ایران با این سامانه میتواند باعث شود که #چالشهای_مالی برایش ایجاد شود اما ایران نیز میتواند با استفاده از راههای جایگزین از آن بی نیاز شود پس بهتر است با حفظ دسترسی حداقلی ایران به آن سامانه، علاوه بر ایجاد چالش برای #نظام_بانکی ایران، امکان شناسایی تعاملات مالی ایران را نیز همچنان حفظ نمود....
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
☑️ چرا امام حسین(ع) قیام کردند ولی امام حسن (ع) صلح؟
از زبان شهید #مطهری
🔹به طور کلی تاریخ اسلام نشان مىدهد که براى امام و پیشواى مسلمین، در یک شرایط خاصى جایز و احیانا لازم و واجب است که قرار داد «صلح» امضاء کند، همچنان که پیغمبر اکرم رسما این کار را در موارد مختلف انجام داد؛ هم با اهل کتاب در یک مواقع معینى قرار داد صلح امضا کرد و حتى با مشرکین قرار داد صلح امضا کرد و در مواقعى هم البته مىجنگید.
🔹این مطلب معقول نیست که بگوییم یک دین یا یک سیستم (هر چه مىخواهید اسمش را بگذارید) اگر قانون جنگ را مجاز مىداند معنایش این است که آن را در تمام شرایط لازم مىداند و در هیچ شرایطى صلح و به اصطلاح همزیستى، یعنى متارکه جنگ را جایز نمىداند کما اینکه نقطه مقابلش هم غلط است که یک کسى بگوید: به طور کلى اساساً ما دشمن جنگ یا طرفدار صلح هستیم. اى بسا جنگهایی که مقدمه صلحِ کاملتر است و اى بسا صلحها که زمینه را براى یک جنگ پیروزمندانه، بهتر فراهم مىکند.
🔹اما زمانی که موقعیت امام حسن(ع) را با امام حسین(ع) مقایسه مىکنیم مىبینیم که اینها از هیچ جهت قابل مقایسه نیستند؛ امام حسین یک منطق بسیار رسا و یک تیغ برنده داشت آن چه بود ؟ «من رأى سلطانا جائرا مستحلا لحرام الله . . . کان حقا على الله ان یدخله مدخله»: اگر کسى حکومت ستمگرى را ببیند که چنین و چنان کرده است و سکوت بکند، در نزد پروردگار گنهکار است. اما براى امام حسن این مسئله هنوز مطرح نیست براى امام حسن(ع) حداکثر این مطرح است که اگر اینها بیایند بعد از این چنین خواهند کرد. اینکه (اگر بیایند بعد از این چنین مى کنند) غیر از این است که یک کارى کردهاند و ما الان سند و حجتى در مقابل اینها بالفعل داریم.
🔹این است که مى گویند صلح امام حسن زمینه را براى قیام امام حسین فراهم کرد. لازم بود که امام حسن مجتبی(ع) یک مدتى کناره گیرى کند تا ماهیت امویها که بر مردم مخفى و مستور بود آشکار شود تا قیامى که بناست بعد انجام گیرد، از نظر تاریخ، قیام موجهى باشد. پس از همین قرار داد صلح که بعد معلوم شد معاویه پایبند این مواد نیست عدهاى از شیعیان آمدند به امام حسن(ع) عرض کردند: دیگر الان این قرار داد صلح کأن لم یکن است - و راست هم مى گفتند زیرا معاویه آن را نقض کرد - و بنابراین شما بیایید قیام کنید. حضرت فرمود: نه، قیام براى بعد از معاویه، یعنى کمى بیش از این باید به اینها مهلت داد تا وضع خودشان را خوب روشن کنند، آن وقت، وقت قیام است. معنى این جمله این است که اگر امام حسن(ع) تا بعد از معاویه زنده مىبود و در همان موقعىتی قرار مىگرفت که امام حسین قرار گرفت قطعا قیام مىکرد.
🔹بنابراین از منظر عواملی که انگیزههاى صحیح و مشروع و جدى قیام امام حسین(ع) بود، وضع امام حسن با وضع امام حسین کاملا متفاوت و متغایر بود. از او تقاضاى بیعت مىکردند و از این بیعت نمىخواستند. (خود بیعت کردن یک مسئلهاى است). براى امام حسین(ع) از ناحیه مردم کوفه اتمام حجتى شده بود و مردم مىگفتند کوفه دیگر بعد از بیست سال بیدار شده است، کوفه بعد از بیست سال معاویه غیر از کوفه قبل از بیست سال است اینها دیگر قدرشناس على شدهاند، قدرشناس امام حسن(ع) و امام حسین(ع) شدهاند، نام امام حسین(ع) که در میان مردم کوفه برده مىشود اشک مىریزند، دیگر درختها میوه دادهاند و زمینها سر سبز شده است، بیا که آمادگى کامل است!
🔹این دعوتها براى امام حسین(ع) اتمام حجت بود. براى امام حسن(ع) بر عکس بود، هر کس وضع کوفه را مشاهده مىکرد مىدید کوفه هیچ آمادگى ندارد.
🔹مسئله بعدی، مسئله فساد عملى حکومت است (فساد حاکم را عرض نمىکنم، فساد حاکم یک مطلب است، فساد عمل حکومت مطلب دیگرى است). معاویه هنوز در زمان امام حسن دست به کار نشده است تا ماهیتش آشکار شود و تحت عنوان امر به معروف و نهى از منکر زمینهاى براى قیام باشد یا به اصطلاح تکلیفى بالفعل به وجود آید ولى در زمان امام حسین صد در صد اینچنین بود.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
| حدیـــــثِ روز ✍🏻|
💠 امام صادق (ع) :
كام كودكانتان را با تربت حسين (ع) برداريد چرا كه خاك كربلا فرزندانتان را بيمه میكند.
وسائل الشيعه، ج 10، ص 410
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔶 امام خمینی(ره):
شما یک پناهگاه دارید، پناهگاه اسلامی و آن بقعه مطهر علی ابن موسی (ع) است که کسی که یک همچو پناهگاهی دارد این قدرتمند است.
#امام_سید_روح_الله_موسوی_خمینی
#صحیفه_امام
#امام_خمینی
📚صحیفه نور ، جلد ۱۰ ، صفحه ۱۲۶
👈بیانات امام خمینی در جمع اعضای کمیته ها و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی استان خراسان
🗓مورخ: ۱۳۵۸/۰۸/۱۲
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
رهبرانقلاب، خطاب به خدام امام رضا(ع):
دل ما آن جايى است كه شما همواره در آنجا مشرفيد
🔻رهبرانقلاب: حقاً و انصافاً خدمت آستان مقدس امام هشتم عليهالسّلام وقتى با شرايط و شئون ويژهى آن انجام بگيرد، از بزرگترين ارزشها و بزرگترين افتخارات است و امروز چنين چيزى ميسور است و وجود دارد، بنده هم افتخار مىكنم اگر چه به نام و نه به عمل جزء شما هستم و مشرف به خدمت اين آستان قدسم ...
🔺اين سخن دل را با شما در ميان بگذارم كه دل ما آن جايى است كه شما همواره در آنجا مشرفيد و خوشا به حالتان و حقيقتاً شيرينترينِ لحظات براى بنده، آن لحظاتى است كه به آستان قدس مشرف مىشوم. ۶۷/۰۹/۱۷
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir