فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
3 روز پس از قطعنامه 598
وقتی پس از 3روز از امضای جام زهر، همه جایی رو که همت و باقری و متوسلیان درطول 8 سال گرفته بودند ازدست دادیم
وقتی 12 هزار اسیر ظرف 3روز ازما گرفتند..
این چیزی بود که هاشمی و روحانی به آن افتخار می کردند؟!
@basirtabas
💠 سه توصیه سردار سلیمانی به جوانان
🔹۱- تمام کسانیکه به کمالی رسیدند خصوصا کمالات معنوی که خود منشأ و پایه دنیوی هم میتواند باشد، منشأ همه آنها سحر است. سحر را دریاب نماز شب در سن شما تأثیری شگرف دارد اگر چندبار آنرا با رغبت تجربه کردی، لذت آن موجب میشود به آن تمسک یابی.
🔸۲- زیربنای تمام بدیها و زشتیها دروغ است.
🔹۳- احترام و خضوع در مقابل بزرگترها خصوصاً پدر و مادر؛ به خودت عادت بده بدون شرم دست پدر و مادرت را ببوسی، هم آنها را شاد میکنی و هم اثر وضعی بر خودت دارد
#به_وقت_پرواز
#به_وقت_حاج_قاسم
@basirtabas
🚨 فرزندانمان چگونه در اینستاگرام نابود میشوند⁉️
📌 آمار وحشتناک خودارضایی و انحرافات اخلاقی به نوجوان و کودکان ما رسیده است!!!
📌 چند گروه در این بین مقصر هستند و باید پاسخگو باشند
🔻 رئیس محترم قوه قضاییه‼️ چرا و به چه دلیل این بدافزار نظارت و کنترل نمیشود و به راحتی در دسترس کودکان قرار دارد؟
🔻 وزارت ارتباطات‼️ چرا و به چه دلیل فضای مجازی را رهاکرده و هیچ نظارتی بر روی آن ندارید، همچنین چرا #شبکه_ملی_اطلاعات اجرا نمیشود و از نرمافزارهای وطنی هیچ حمایتی صورت نمیگیرد؟
🔻 صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران‼️ چرا و به چه دلیل در برنامههای تلویزیونی حتی برنامههای مخصوص کودکان تبلیغ این بدافزارها را میکنید؟
🔻مجلس شورای اسلامی‼️ چرا و به چه دلیل قوانین لازم برای مدیریت این فضا، توسعه شبکه ملی اطلاعات و کنترل گیتوی را تصویب و دولت را مجبور به اجرای آن نمیکنید؟
🔻پدر و مادرها‼️ چرا هیچ نظارتی بر روی فرزندان خود ندارید و اجازه میدهید آنها آزادانه و با خیال راحت در این فضای مسموم نفس بکشند؟
🔻 آموزش و پرورش‼️ چرا و به چه دلیل اکثر کارهای آموزشی خود را به نرمافزارهای خارجی منتقل کرده و خانواده و دانش آموزان را مجبور به استفاده از آنها میکنید؟
🔻 برخی سلبریتیها و سخنرانهای انقلابی و مذهبی‼️ چرا و به چه دلیل جوانان را بدون هیچ آموزشی دعوت میکنید به این فضای مسموم و بعد آنها را در این فضا رهاکرده و متاسفانه جوان و نوجوان پاک و عفیف ما که باهدف اصلاح آمده خودش از راه حق منحرف میشود؟!
@basirtabas
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴ببینید: علی آخته، نیروی قراردادی اداره برق دشتستان بوشهر با دریافتی اندک، در دمای ۵۰درجه، بالای تیر بیهوش شد
دولت کارکنان عملیاتی قراردادی نفت و نیرو را با حقوق کم رها کرده، در آستانه رفتن خود، برای نجومی بگیران ستادی، مصوبه صادر کرد
تخریب کنید! ولی مجلس مدافع نجومی بگیران نیست.
✍️ مالک شریعتی _ نماینده تهران
@basirtabas
14000501_41600_1281k.mp3
8.69M
🎙بشنوید | صوت کامل بیانات امروز رهبر انقلاب پس از دریافت نوبت دوم واکسن ایرانی کرونا. ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
💻 @Khamenei_ir
@basirtabas
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #کلیپ
🌀 موضوع: اشکال از افرادست یا نظام؟ ‼️
❌ پاسخ به ناسزا گوییها علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ‼️
#روشنگری
#ثامن
@basirtabas
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رژیم سابق ادعا نمیکرد که من اسلامی هستم
امام خمینی؛ اگر معممی در رژیم سابق یک کار خلاف میکرد، میگفتند این ساواکی است... امروز که ساواکی در کار نیست و همه دفن شدهاند، اگر از شما آقایان یک چیزی صادر بشود، میگویند جمهوری اسلامی این است
@basirtabas
🇮🇷🌸
🍀
✅ طرح یک خبر، یک تحلیل (۷)
🌀 به بهانه تنش آبی در خوزستان!
🍃🌻🍃
🔻 ایران در منطقه خشک خاورمیانه قرار دارد. خاورمیانه با کشف نفت، با جنگ و ناامنی مواجه گردید. به نظر می رسد قرن ۲۱ قرن جنگ آب در دنیا خاصه در خاورمیانه باشد. لذا باید کشورهایی چون ایران خود را برای مواجهه با این بحران آماده سازند.
🔹 در در خصوص کمبود آب پنج نگرش وجود دارد که به اختصار به این ۵ نگرش اشاره می شود:
1⃣ رویکرد امنیتی: در این دیدگاه بین مسئله کمبود منابع و ایجاد کشمکش و نزاع رابطه مثبتی برقرار می شود. بسیاری از رئالیست ها برای توضیح بین مسئله امنیت آب و امنیت ملی، آب را با نفت مقایسه می کنند.
2⃣ آب از منظر اقتصادی: اقتصاد آب یکی از مباحثی است که تحت عنوان مدیریت صلحآمیز منطقهای بر آن تاکید می شود. از منظر اقتصادی، آب کالایی است مانند سایر کالاهای مورد نیاز برای برطرف کردن احتیاجات زندگی.
3⃣ آب از منظر حقوقی: در این رویکرد یکی از ضروریات در بحث آب پای ریزی حقوق آب در سطح ملی و در سطح بین المللی است. در این حوزه واقعا مشکل وجود دارد.
4⃣ آب از منظر تکنولوژیکی: در این نگرش بر مهارت و نوآوریهای تکنولوژیکی در بحث آب تاکید می شود. مردم مهارتها یا روش های مناسبی را با بهره گیری از تکنولوژی برای حل معضل کمبود آب پیدا میکند.
5⃣ آب از منظر زیست محیطی: در این نگرش، بحران آبی که امروزه با آن مواجه شده ایم بخش جدایی ناپذیر از بحران زیست محیطی جهانی است. آنها معتقدند که زمین سیارهای محدود با منابع و ظرفیت های محدود است.
✅ و اما در ایران:
🔸 در ایران در بحث آب هیچ راهبردی تا الان دنبال نشده است، عموما نگاه به آب، نگاه کالایی است. یعنی آب به وفور وجود دارد و هر چه دلمان بخواهد مصرف می کنیم. در حاکمیت هم نگاه واحدی به مسأله آب وجود ندارد. نه از منظر امنیتی، تکنولوژیکی، حقوقی و زیست محیطی و حتی نگاه اقتصادی به آب. غالب دستگاههای مربوط به این بخش نگاه کاملا بخشی داشته اند.
❌ و اما چند نکته:
🔹 الف) اتخاذ نگاه راهبردی به آب.
🔸 ب) ایجاد مرکز راهبری آب در شورای عالی امنیت ملی برای آسیب زدایی در کشور در این حوزه.
🔹 ج) تنظیم سیاستهای سخت گرایانه در مدیریت آب کشور.
🔸 د) مطالعه طرحهای ملی آب با نگاه زیست محیطی و امنیتی و رصد پیامدهای احتمالی آن.
🔹 و) کاهش مصرف آب در مزارع، صنعت از طریق نوآوریهای تکنولوژیکی و توسعه ظرفیت های نمک زدایی وشیرین سازی آب دریا.
💯 کمبود آب در ایران را باید جدی گرفت. باید با این واقعیت مواجه شد و برای آن راهکار پیدا کرد.
✍ دکتر نصرت الله حیدری
#روشنگری
#ثامن
@basirtabas
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 صحبتهای جالب و شنیدنی یک روحانی اهل سنت در مورد امام علی علیهالسلام
@basirtabas
🔴 ماجرای جیب خالی #رهبر_انقلاب
💠 همسر #رهبر_انقلاب در اوایل زندگی یک روز صبح به شوهر خود میگویند برای #ظهر چیزی نداریم فکری بکن! رهبر انقلاب موقع ظهر در کوچه پس کوچههای منتهی به مدرسه نواب یادشان آمد که همسرشان چه سفارشی کرده است. ایشان میگویند: "من دست کردم داخل #جیبم. جیبهای بالا که هیچ نداشت جیب پایین حدود چهار ریال یا چهار ریال و دهشاهی بود بیاختیار #خندهام گرفت و گفتم الحمدلله واقعاً هیچی نداشتم این طور نبود که مثلاً بتوانم بروم از فلان کس بگیرم یا از توی بانک بردارم نه. نه یک ریال #ذخیره نه یک امکان ... در چنین مواقعی خیلی به من فشار میآمد."
💠 روزی نبود که رهبر انقلاب دغدغه معاش نداشته باشند. همیشه #مقروض بودند و اعداد این دیون دائم افزایش مییافت. گاه اگر #منبری میرفتند و صاحب مجلس کرامتی نشان میداد صرف پرداخت قرضها میشد. در این مورد ایشان میگویند: "باز هم #پولم تمام میشد باز هم وضع زندگیام همانطور بود."
📙 کتاب شرح اسم، صفحه ۲۱۸
@basirtabas
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 چی شد؟! متوجه نشدم!
آرشِ میراسماعیلی چی گفت؟!
میگه منو کشوندن توی یه اتاق گفتن در مورد اسرائیل صحبت نکن!
کی چنین غلطی کرده آقای میراسماعیلی؟
داخل ج.ا شمارو کشوندن توی اتاق گفتن در مورد اسرائیل صحبت نکن؟!
آقایونِ امنیتی، آقای قوه قضاییه، سیستم های نظارتی، کلاهتونو بذارید بالاتر
✍️ علی بیطرفان
@basirtabas
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اعتراف جهانگیری به شکست؛
ما در توسعه موفق نبودیم/در مقابل فریادهای مردم بیپاسخ هستیم!/جهانگیری مجددا به جای حل مشکل، دعا کرد!
🔺آقای جهانگیری آن روز که برای رای آوردن از هیچ بیاخلاقی دریغ نمیکردید باید به این روزها فکر میکردید.
👤 جهانگیری:
🔸این خیلی بد است به عنوان کسی که همه عمرم را در توسعه گذاشتم بگویم، برنامه توسعهای که ما اجرا کردیم، دارد عوارضش را اینگونه نشان میدهد.
🔸توسعهای که در آن رضایت مردم نباشد توسعه نیست، توسعه وقتی معنا پیدا میکند که مردم از آن تبعیض، نابرابری و بیعدالتی متوجه نشوند.
🔸مطالبات و خواستههای شما مردم از ما کاملا به حق و صحیح است و ما در مقابل فریادهای مردم کاملاً بیپاسخ هستیم.
🔸قبول داریم که اشکالاتی داشتیم و قبول داریم که برخی از مصوبات بعداً با عوارضی برای مردم مواجه شد.
🔸تمام تلاشمان در جهت برآورد این مطالبات است؛ برخی از توان ما خارج است و دعا میکنیم دولت بعدی در جهت رفع همه مشکلات مردم موفق باشد.
@basirtabas
طرح به مناسبت سالروز تولد شهید احمد کاظمی😍
سه شاخه گُل صلوات هدیه کنید به روح مطهر و مقدس شهید احمد کاظمی🌹
❣همسفر با شهدا❣
@basirtabas
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هر وقت پریشان و گرفتار شدی
سه چیز رو یاد کن
🔹 آیتالله مجتهدی تهرانی (ره)
#درس_اخلاق
@basirtabas
وقایع روز غدیر_124581719763325813.mp3
7.35M
⭕️ #استاد_دارستانی
🎵بسیار زیبا و شنیدنی
💚 دین بدون ولایتِ امیرالمومنین رو میشه بی خطر کرد!! مثل کبریت خیس شده..!
👌 #عید_غدیر
♻️ #تبلیغ_غدیر_واجب_است
🌹🍃🌹🍃
@basirtabas
🔴 پناهندگی ورزشکاران و هنرمندان به چه دلیل؟!
🔸آمریکا باید تحریم را اجتماعی میکرد، مردم نباید یادشان میرفت که کشورشان تحریم است و باید از نظر ذهنی مدام به آنها فشار می آمد. یک راهش این بود که نشان دهند ایران جای زندگی نیست.
🔹یکی از راههای اجتماعی کردن تحریم دست گذاشتن روی تامین کالاهای اساسی بود. ریچارد نفیو در هنر تحریمها میگوید که فشاری که به دلیل کمبود مرغ در سال ۲۰۱۲ به ایران آمد از کل تحریم های نفتی و مالی دیگر بیشتر بود. این خط را در تحریم های جدید با کمبود خوراک دام و پوشک و... ادامه دادند.
🔸اما این پایان خط اجتماعی شدن تحریم ها نبود، آنها تلاش میکردند تیمهای با کیفیت فوتبال با تیم ملی ایران مسابقه ندهند، پا را از این هم فراتر گذاشتد بنحوی که آدیداس در جام جهانی کفش و لباسهای تیم ملی را تحریم کرد، آنچنان که کیروش وارد کارزار شد و در چند کنفرانس خبری رسوایشان کرد.
🔹اجتماعی کردن تحریمها ادامه یافت، دهها پیشنهاد برای ورزشکاران ایرانی از کشورهای مختلف وصول شد، در این میان تعدادی از ورزشکاران به دلایل مختلفی این پیشنهادات را قبول کردند. سرمایه گذاری روی آنها خیلی جواب نداد تااینکه بالاخره چندنفر از آنها در قالب تیم پناهندگان به المپیک دعوت شد
🔸حال به المپیک رسیدیم و موعد این است که به مردم بگویند که اینها فرزندان شما هستند ولی چون کشورتان به دلیل تحریم دیگر محل زندگی نبود ما به آنها پناه دادیم و اینگونه بازهم اجتماعی شدن تحریم را یادآوری میکنند، بخصوص اگر یکی از ایرانیهای پناهنده بر بچه های تیم ملی برنده شود.
🔹پایان سخن اینکه باید بدانیم حضور چند ایرانی در تیم پناهندگان جزئی از یک پروژه است.پروژه بزرگ اجتماعی سازی تحریم برای کاهش سرمایه اجتماعی. آنچه ما وظیفه داریم این است در چنین شرایطی تمام تلاش خود برای رضایت مردم را انجام دهیم نه اینکه خود با سوتدبیر سرمایه اجتماعی کشور را بسوزانیم.
✍سیدسجاد پادام
@basirtabas
وضعیت نامناسب شرکتهای خودروسازی در دوره روحانی/زیان سه برابری ایرانخودرو با وجود افزایش ۷۰ درصدی قیمت محصولات/سایپا ۳۲۵ هزار دستگاه خودرو به مردم بدهکار است
🔸دولت روحانی در حالی شرکت دولتی سایپا را تحویل دولت جدید خواهد داد که این شرکت برای بیش از ۳۲۵ هزار دستگاه خودرو حدود ۲۲ هزار میلیارد تومان پیشدریافت از مردم اخذ کرده و متعهد شده در زمان مقرر خودرو را به آنان تحویل خواهد داد.
🔹همچنین، بر اساس گزارش مجمع عمومی ایرانخودرو، زیان خالص این شرکت در سال ۱۳۹۹ به ۱۵ هزار و ۵۰۵ میلیارد تومان رسیده که نسبت به رقم ۵ هزار و ۲۶۰ میلیارد تومان سال ۹۸ رشد سه برابری داشته است اما سه برابر شدن زیان خالص ایرانخودرو طی سال گذشته در حالی رخ داده که قیمت کارخانهای خودروهای این شرکت به طور متوسط ۷۰ درصد رشد داشته است.
🔹لازم به ذکر است، طبق آمارهای صورت مالی ایرانخودرو، در سال گذشته درآمد عملیاتی شرکت نزدیک به ۶۱ هزار میلیارد تومان و بهای تمام شده درآمد عملیاتی نیز ۷۰.۵ هزار میلیارد تومان بوده است.
#زمین_سوخته
@basirtabas
⛔️مجرمان معترف؛ عذرخواهی
یا خط و نشان برای دولت جدید؟!
🔹معاون اول روحانی، دیروز در اهواز، با دو ادبیات متفاوت حرف زد. او در نشست رسیدگی به مشکلات خوزستان با حضور سران عشایر و نخبگان، با اعتراضات شدید مواجه شد که می گفتند "خجالت بکشید! مردم از گفتار درمانی خسته شدهاند؛ اگر به توصیههای رهبر انقلاب در مورد خوزستان توجه میکردید، کار به اینجا نمیکشید".
♦️جهانگیری در واکنش، مجبور شد به انحراف مسیر توسعه (منهای عدالت) که از سوی طیف متبوعش اجرا شده، اذعان کند:"انتقاد حق شماست. (اعتراض حضار) چشم اجازه بدید. بله حق با شماست. این خیلی بد است که من امروز به عنوان کسی که همه عمرم را در توسعه گذاشتم بگویم، برنامه توسعهای که ما اجرا کردیم، دارد عوارضش را اینگونه نشان میدهد. توسعهای که در آن رضایت مردم نباشد، توسعه نیست. توسعه وقتی معنا پیدا میکند که مردم از آن تبعیض، نابرابری و بیعدالتی متوجه نشوند".
🔹اما ادبیات او در جمع مدیران استانی، به لحنی گستاخانه و طلبکارانه تغییر کرد:"بزودی دولتی تشکیل خواهد شد که در زمان آن، هر سه قوه یکدست خواهد شد؛ ما نظاره کرده و حرف خواهیم زد؛ می بینم که یک من شیر چقدر پنیر دارد"!
♦️جهانگیری هر چند در اظهار نظر دوم، مشکلات را گردن یکدست نبودن سه قوه (در واقع ادعای هماهنگ نبودن دو قوه دیگر با دولت) می اندازد، اما در جمع نخبگان خوزستان، به انحراف برنامه توسعه مد نظر دولت از عدالت و رضایت مردم اعتراف می کند.
🔹طبق آمار رسمی مرکز آمار و بانک مرکزی، شکاف طبقاتی و فقر و محرومیت که روند کاهشی داشته، در دولت روحانی به شکلی بی سابقه ای افزایشی شده است.
♦️درباره هماهنگی قوا و حمایت از دولت هم گفتنی است مجلس نهم و دهم یکسره با دولت روحانی در ماجرای برجام و تایید وزرا و لوایح بودجه و برنامه توسعه و... همراهی کامل کردند.
🔹اما سوء مدیریت فاحش روحانی کار را به استیضاح چند وزیر در مجلس همسوی دهم کشاند و سپس نوبت پنج سوال اقتصادی نمایندگان از روحانی رسید و نمایندگان، چهار پاسخ، او را نپذیرفتند.
🔹در واقع اگر مصلحت اندیشی کلان رهبر انقلاب (ممانعت از بی ثباتی کشور نظیر شرایط لبنان و عراق) نبود، قطعا دولت در همان مجلس همسو (دهم) از نصاب می افتاد و کار روحانی به استیضاح، اعلام عدم کفایت و برکناری می رسید.
♦️مجلس یازدهم در مطالبه گری مردمی، به مراتب مصمم تر از مجلس قبلی بود، اما مراعات حال دولت و شخص رئیس جمهور را کرد که نمونه آن، در اعتراض به ساختار معیوب لایحه بودجه 1400 و تنازل بعدی (همراهی با نظر دولت) مشهود است.
🔹با وجود همه این تنازل ها، گویا جهانگیری و روحانی انتظار داشته اند کلا "خانه ملت تعطیل باشد، و درباره وزرا، توضیح نخواهد و سوال هم نکند. یا مثلا برای مهار زورگویی آمریکا و اروپا بر سر برجام، حتی یک مصوبه حداقلی (ولو با چند ماه تاخیر) هم نگذراند!
♦️اما درباره قوه قضائیه! دستگاه قضایی به ویژه در دوره اخیر، به مبارزه با فساد دانه درشت ها، باز پس گیری اموال بیت المال، و احیای واحدهای تولیدی که با زد و بند واگذار و تعطیل شده بودند، همت گماشت.
🔹بازگرداندن امید به مردم و کارگران، خروجی این روند است، هر چند کام برخی دولتمردان به خاطر محاکمه برادران، دامادان یا فرزندان آنها تلخ شده باشد. آیا جهانگیری توقع داشت دستگاه مسئول عدالت، با فساد دانه درشت هایی مثل فریدون و مهدی جهانگیری و... مبارزه نکند؟!
♦️یادآور می شود اختیارات دولت در هشت سال گذشته به قدری زیاد بوده که سعید لیلاز، هم حزبی جهانگیری در کارگزاران گفت "اگر اختیاراتی را که روحانی دارد، به چوب خشک داده بودند، اقتصاد را بهتر از این اداره می کرد".
🔹جهانگیری گفته؛ "بزودی دولتی تشکیل خواهد شد که در زمان آن، هر سه قوه یکدست خواهد شد؛ ما نظاره کرده و حرف خواهیم زد؛ می بینم که یک من شیر چقدر پنیر دارد". این سخن، اگر به مفهوم تدارک برای کارشکنی و زمین زدن "دولتِ هنوز تشکیل نشده" باشد، قطعا به معنای امید بستن به زمین خوردن آن است!
♦️این ادبیات بیمار گونه که از سوی هم طیفان جهانگیری تکرار می شود، نشان می دهد جماعتی که کشور را هشت سال دچار قهقرا کردند، نه تنها احساس شرمساری نمی کنند، بلکه پیشاپیش آرزو (و شاید برنامه ریزی) می کنند دولت جدید، شکست بخورد تا هشت سال بی کفایتی و خسارات ناشی از سوء مدیریت آنها را بپوشاند! براستی سقوط و انحطاط تا کجا؟!
✍ محمد ایمانی
آثارسوء مدیریت ویحتمل سوءنیت جماعت آلوده وبی هویت افساد طلب؛چنان بر دست وپای ملت ودولت آینده پیچانده شده است ؛که زحمات زیادی برای دولت ؛قابل پیش بینی است.
مراکز عمده اقتصادی ،پولی ومالی کشور،ازجمله بانکهادرچنبره عوامل پنهان وپیدا این جریان مفسد؛قرار دارند.
@basirtabas
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ماجرای بسیار جالب شیعه شدن فرزند عبدالباسط قاری معروف
@basirtabas
🇮🇷🌸
🍀
💠 #یک خبر، یک تحلیل(۹)
🔥 موضوع: آمار کارآمدی «دولت تدبیر و امید»
🍃🌻🍃
🌐 خبر: مشرق نیوز (۲ مرداد ۱۴۰۰) در گزارشی اقتصادی نوشت: «بر اساس گزارش مرکز آمار، شاخصهای توزیع درآمد در دولت روحانی به بدترین وضعیت خود رسیده و فقرا فقیرتر و مرفهان پولدارتر شدند. شاخص ضریب جینی که در پایان دولت دهم به ۳۶۶/۰ واحد کاهش یافته بود، هماکنون به ۴۰۱/۰ واحد افزایش یافته است. بدین ترتیب در ۸ سال عملکرد دولت روحانی نابرابری توزیع درآمد بهشدت زیاد شده و متأسفانه در دولت روحانی با شدیدترین افزایش شکاف طبقاتی مواجه شدیم». در واکاوی چرایی این افزایش نابرابری که نتیجه آن نارضایتی مردم را به همراه داشته است، باید به نوع نگاه دولتمردان و سیاستهای اعمالشده پرداخت.
🔰 گزاره های تحلیلی: عوامل اصلی این اوج نارضایتی در بعد داخلی، در ۴ نگاه کلان دولتمردان قابل تحلیل است:
1⃣ توقف یا کند شدن اجرای کامل سیاستها و طرحهای حمایتی دولت قبل: مهمترین مصادیق طرحهای حمایتی، مسکن مهر و هدفمندی یارانههاست.
2⃣ اجرای سیاستهای غلط تشدید کننده نابرابری: شاخصترین نمونه آن سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی بود. دولت به بهانه کنترل قیمت ارز و مهار تورم، اقدام به تعیین دستوری نرخ ارز و توزیع آن میان افراد خاص برای تأمین نیاز وارداتی کشور کرد. نتیجه این سیاست، سوء استفادههای کلان عدهای خاص و هدر رفت بخش زیادی از منابع ارزی کشور بود.
3⃣ اجرایی نشدن اصلاحات لازم در حوزههای مختلف اقتصاد: از مهمترین مصادیق بیعملی دولت در اجرای اصلاحات اقتصادی، تعلل در اصلاح ساختار مالیاتی کشور است. فرار مالیاتی گسترده، نظام سنتی مالیاتستانی و نبود پایههای مالیاتی، بهویژه در حوزه مالیاتهای تنظیمی، مهمترین معضلات نظام مالیاتی است که دهکهای بالای جامعه، ذینفعان اصلی چنین شرایطی هستند.
4⃣ از همه مهمتر، وابستگی و دلبستگی تا روزهای پایانی دولت به برجام نافرجام بود که قفل بیتحرکی بر تولید کشور زد، بهطوریکه بعد از گذشت هشت سال، هنوز این قفل باز نشده است و اقتصاد و معیشت جامعه با برجام و مذاکره شرطی شده است.
⤵️ نکته پایانی: ناگوارتر آنجاست که متولیان و بانیان این مشکلات بهجای عذرخواهی و مرهم و دوای زخم، نمک روی زخم مردم باشند؛ اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهوری در جریان سفر دیروز خود به خوزستان مطرح کرد که: «سابقه ما نشاندهنده این است که کارآمد هستیم یا نه؟! کارآمدی در این است که در یک دوره باوجود محدودیتها بهگونهای عمل کنیم که کمترین خسارت و بیشترین بازدهی را داشته باشیم!». ﺣﮑﺎﻳﺖ ﺑﻌﻀﻲ از مواضع دولتمردان امروز ما در مقابل مشکلات و نارضایتیهای مردم، حکایت بریدن انگشت با تیزی کاغذ است. این بریدگی اذیت و سوزش و مشغولیت ذهن و فکر را دوچندان میکند. درواقع ﻛﺎﻏﺬ ﺍﺯ ﭼﺎﻗﻮ برندهتر ﻧﯿﺴﺖ، اما ﺁﺳﯿﺐ ﺩﯾﺪﻥ ﺍﺯ ﮐﺎﻏﺬ غیرقابلانتظار است.
✍ حسین عباسیان
#روشنگری
#ثامن
@basirtabas
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سگ بازان و سگ گردان ها ببینند....
مردم هم جهت تذکر و امر به معروف و نهی از منکر ببینند...
@basirtabas