📆 تقویم روز
📌 دوشنبه
☀️ ۱۰ مهر ۱۴۰۲ هجری شمسی
🌙 16 ربیع الاوّل ۱۴۴۵ هجری قمری
🎄02 اکتبر 2023 میلادی
📎 #تقویم
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
✳️هر روز یک آیه✳️
🔺موضوع 👇👇🔺
🔰فضایل و کمالات اخلاقی
۱۷. تعاون و همکاری در کارهای نیک
. . . وَتَعَاوَنُوا عَلَى الْبرِ وَالتَّقْوَى وَلَا تَعَاوَنُوا عَلَى الإِثْمِ وَالْعُدْوَنِ
و یکدیگر را بر انجام کارهای خیر و پرهیزگاری یاری نمایید، و یکدیگر را بر گناه و تجاوز یاری ندهید؛ و از خدا پروا کنید که خدا سخت کیفر است. (مائده، ۲)
توضیح: تعاون و هم بستگی در انجام امور خیر از عناصر ذاتی پیشرفت جامعه ی اسلامی است. از این رو، در آیات و روایات آن را فریضهای بزرگ و حیاتی دانستهاند.
از نگاه قرآن کریم مؤمنان باید یکدیگر را به خوبیها دعوت و از بدی ها دور سازند. مسئولیت پذیری هر فرد نسبت به جامعه کارکرد دینی آن جامعه را ارتقاء میدهد. بسیاری از فرائض دینی جز با تعاون و هم بستگی مردم تحقق نمی یابد. البته همان گونه که در آیه ی فوق نیز به آن اشاره شده، مفاهیمی چون هم بستگی، اتحاد و مانند آن، تنها زمانی ارزش حقیقی و دینی دارد: که در جهت تقول و نیکوکاری باشد؛ نه اینکه در مسیر گناه و ستم به دیگران قرار گیرد. توجه به اصل تعاون در امور اقتصادی، فرهنگی و علمی . . . نگرش صحیحی از ارتباط دولت با مردم و مردم با یکدیگر ارائه میدهد که تأثیر شگرفی در پیشرفت همه جانبه ی جامعه خواهد داشت.
حدیث: پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله: لايَزالُ النَّاسُ بِخَير ما أمرها بِالْمَعْرُوفِ ونَهَوا عَنِ الْمُنكَرِ وتَعاوَنُوا عَلَى البر والتقوى:
مردم تا وقتی که امر به معروف و نهی از منکر می کنند و در نیکی و پرهیزکاری یکدیگر را یاری میرسانند در خوبی هستند.
تهذیب الاحكام ج ص ١٨١ ٢٧٢.
هر روز به قرآن و عترت ص 256
📎 #ماه_ربیع_الاول
📎 #هر_روز_یک_آیه
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
✳️حدیث ناب✳️
🔺موضوع👇👇🔺
🔰وارد میدان کردن «خود» به جای «خدا»، آغاز نقطهی انحراف
هرکسی! دارای هر سلیقه و هر جناح و هر فکر و - به قول معروف - هر خطی که هست، بداند که یکجا نقطهی انشعاب است؛ مواظب آنجا باشید. آنجا عبارت از آن نقطه و لحظهیی است که احساس میکنید به جای خدا، «خود» وارد میدان میشود. نقطهی انحراف، اینجاست. «اعدی عدوّک نفسک الّتی بین جنبیک»(1) این نفس و این من، از همهی دشمنان، دشمنتر است؛ چیزی است که برای ارضای آن، گاهی ممکن است خدای ناکرده ما حاضر بشویم که شریفترین و عزیزترین ارزشها را هم از یاد ببریم. اینجا نقطهی انحراف است و هر لحظه هم در انتظار ماست؛ باید مواظب این بود.
1)قال النبی ص أعدى عدوك نفسك التی بين جنبيك
«پیامبر گرامی اسلام (ص)فرمود: سرسخت ترین دشمنت نفس تو هست كه در میان دو پهلويت قرار دارد».
عوالی اللئالی ،ابن ابی جمهور احسائی ج 4 ص 118 ح187 میزان الحكمه ، ری شهری : ج3 ص 1848 ب 2561 ؛ جامع الصغیر، سیوطی : ج1 ص 173 ح 1147؛ بحارالانوار ،علامه مجلسی: ج 67 ص 36 ؛ كنز العمال ،متقی هندی : ج 4 ص 431 ح 11264 ؛
منبع: پايگاه اطلاعرساني؛ KHAMENEI.IR به آدرس: https://farsi.khamenei.ir/newspart-index-old?2323&mid=1&npt=8#3579
newspart-index-old?2323&mid=1&npt=8#3238
📎 #ماه_ربیع_الاول
📎 #نکته_ناب
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
✳️ احکام ✳️
🔺موضوع👇👇🔺
🔰استفتاء از محضر مقام معظم رهبری مدظله
احکام طهارت - احکام اموات
س. یک تیم پزشکی برای انجام آزمایش ها و تحقیقات پزشکی احتیاج دارند که قلب و بعضی از اعضای مرده را از جسد او جدا سازند و بعد از گذشت یک روز از انجام آزمایش ها و مطالعات، اقدام به دفن آن کنند. امیدواریم لطف نموده به سؤالات زیر پاسخ فرمایید:
1. آیا با توجه به این که امواتی که این آزمایش ها بر روی آن ها اعمال می شود از مسلمانان هستند، اقدام به این کار برای ما جایز است؟
2. آیا دفن قلب و بعضی از اعضای جسد جدای از بدن میّت جایز است؟
3. آیا با توجه به این که دفن جداگانه قلب و بعضی از اعضا مشکلات فراوانی برای ما ایجاد می کند، دفن آن اعضا با بدن میّت دیگر جایز است یا خیر؟
ج. در صورتی که نجات نفس محترمه یا دست یابی به تجارب علوم پزشکی که جامعه به آن محتاج است، و یا شناسایی نوعی بیماری که حیات مردم را تهدید می کند، متوقف بر تشریح باشد، تشریح جسد میّت جایز است، لکن لازم است تا آن جا که استفاده از جسد غیر مسلمان امکان دارد، از جسد مسلم استفاده نشود. حکم شرعی اعضایی که از جسد مسلمان جدا شده اند، این است که با بدن دفن شوند، و اگر امکان نداشت، دفن آنها به طور جداگانه و یا با جسد میت دیگر اشکال ندارد.
پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
https://www.leader.ir/fa
📎 #ماه_ربیع_الاول
📎 #احکام
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
✳️نکته ناب✳️
🔺موضوع👇👇🔺
🔰تبدیل به احسن
اواخر اسفند سال 1365 ش با خانواده به منزل شهید حاج محمدحسن كسایی رفتیم. هوا بسیار سرد و چند درجه زیر صفر بود. در عین حال، هیچ وسیله گرم كننده در اتاق ایشان نبود. از ایشان پرسیدم: حاجی! اتاق شما خیلی سرد است. دوباره پرسیدم و اصرار كردم. با بی میلی و خیلی عادی گفت: «چند روزی است كه نفت نداریم.» این درحالی بود كه همه اموال و امكانات جهاد سازندگی در اختیار ایشان بود.
حاجی هرگز از امكانات بیت المال استفاده نمیكرد؛ حتی وقتی پنج شنبهها به زیارت شهدا در باغ رضوان میرفت، از دوچرخه استفاده میكرد یا پیاده میرفت. او نه تنها از اموال و امكانات بیت المال استفاده نمیكرد كه هر چه از مال دنیا داشت، در راه خدا میداد. همسر ایشان میگوید: «اوایل ازدواجمان بود و ما از مال دنیا یك فرش 6 متری داشتیم. او روزی به من گفت: تصمیم گرفتهام این فرش را تبدیل به احسن كنم. پرسیدم: چگونه؟ گفت: میخواهم آن را به یك نیازمند ببخشم، نظر تو چیست؟ گفتم: حرفی ندارم.»
منبع: مجله مبلغان، شماره97
1. راوی: علی پورحسن؛ ر. ك: گلهای عاشورایی، ج 2، ص 149.
2. راوی: شیخ زاده؛ ر. ك: همان مأخذ، صص 149 - 150.
3. راوی: همسر شهید؛ ر. ك: همان مأخذ، ص 150.
📎#ماه_ربیع_الاول
📎 #نکته_ناب
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
@BayaneNab-عوامل افزایش روزی-6.pdf
196.3K
✳️منبر کوتاه ✳️
🔺موضوع👇👇
📌عوامل افزایش روزی-6
🔰یكى از عوامل بسیار مؤثر در جلب روزى و ازدیاد آن، بهرهگیرى از اخلاق خوب در مواجهه با دیگران است. البته همه كسانى كه به كار تولید و تجارت و خرید و فروش مشغولاند، اذعان دارند كه برخورد خوب و مناسب با مشترى، رمز جذب مشتریان بیشتر، تولید بیشتر و در نهایت سودآورى بیشتر است.
📎#ماه_ربیع_الاول
📎 #منبر_کوتاه
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
@BayaneNab-ولادت پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله.pdf
509.5K
✳️ سوژه سخنرانی 1✳️
🔺موضوع👇👇
📌ولادت پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله 📌
🔰در ماه ربیع الاول، حوادث مهمی واقع شده است؛ یکی از آنها ولادت حضرت محمدصلی الله علیه وآله میباشد که هنگام طلوع فجر روز جمعه هفدهم این ماه واقع شده است.
📎 #ماه_ربیع_الاول
📎 #سوژه_سخنرانی
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
@BayaneNab-امام صادق علیه السلام و تبيين جایگاه امامت-1.pdf
510.1K
✳️ سوژه سخنرانی 2✳️
🔺موضوع👇👇
📌امام صادقعلیه السلام و تبيين جایگاه امامت-1 📌
🔰پيدايش انديشههای «زيديّه» و «كيسانيّه» و رواج جنبشهای مدّعي مهدويّت و قيام عباسيان ترديدها و ابهامات گوناگونی را پيرامون امامت سبب گرديد، چنانكه عباسيان در مناقشات دامنهدار خود با علويان همانند «نفس زكيّه» و «زيديّه» بر حقانيّت خود به وراثت و امامت عباس، عموی پيامبر صلی الله علیه و آله و فرزندان او تأكيد میكردند، و دست كم از زمان منصور عباسی اين ادّعا با صراحت تمام بيان گشت.
📎 #ماه_ربیع_الاول
📎 #سوژه_سخنرانی
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
@BayaneNab-تحلیل سیاسی دوشنبه10 مهرماه.pdf
432.8K
#تحلیل_سیاسی_روز
🗞 نشریه روزانه داخلی معاونت سياسی نمايندگی ولیفقيه در سپاه.
🔰 اهم عناوین امروز:
🔹گزارش روز: عبور از تحریم!
🔹 حرف روز: ایران منتظر مذاکره نمی ماند.
🔹 اخبار کوتاه: برخورد با فساد بدون هیچ خط قرمزی
🔹 اخبار: تهدید سران اقلیم کردستان
🔹لیدر اصلاحات به نمایش اطلاح طلبی پایان می دهد؟
🔹باید واقعیت را بپذیریم
📎 #ماه_ربیع_الاول
📎 #تحلیل_سیاسی
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
📆 تقویم روز
📌 سهشنبه
☀️ ۱۱ مهر ۱۴۰۲ هجری شمسی
🌙 17 ربیع الاوّل ۱۴۴۵ هجری قمری
🎄03 اکتبر 2023 میلادی
📎 #تقویم
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
✳️هر روز یک آیه✳️
🔺موضوع 👇👇🔺
🔰فضایل و کمالات اخلاقی
١٨. دعا
(الف) اهمیت دعا
دعا؛ سبب رشد بندگان
وَإِذَا سَأَلَكَ عِبَادِي عَنِّي فَإِنِّي قَرِيبٌ ۖ أُجِيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ ۖ فَلْيَسْتَجِيبُوا لِي وَلْيُؤْمِنُوا بِي لَعَلَّهُمْ يَرْشُدُونَ (بقره، ۱۸۶)
هنگامی که بندگانم از تو دربارهی من بپرسند، بگو: یقیناً من نزدیکم، دعای دعا کننده را زمانی که مرا بخواند اجابت میکنم؛ پس باید دعوتم را بپذیرند و به من ایمان آورند، تا به حق و حقیقت راه یابند و به مقصد اعلی برسند. (بقره، ۱۸۶)
توضیح: دعا و نیایش، به جهت تأثیر فراوان در رشد و تعالی انسان، مورد توجه تمام ادیان الهی قرار داشته است. برقراری ارتباط با خدا نه تنها ارتباط خالق و مخلوق را دوسویه و زمینه ی فیض و رحمت پروردگار را فراهم میسازد؛ بلکه موجب تقویت باورهای دینی و تسکین رنجهای روحی بندگان نیز میگردد.
دعا در حقیقت، نوعی عبادت و خشوع در برابر پروردگار و اعتراف به ضعف و ناتوانی انسان است. در آیهی فوق، خداوند با لطیف ترین تعابیر از نزدیکی خود به بندگان سخن به میان آورده و آنان را به مناجات و نیایش با خود فرا خوانده است. مهمترین فایدهی دعا - یعنی رشد و تکامل معنوی بندگان- نیز در انتهای آیه بیان شده است.
حدیث: پیامبر اکرم صلى الله عليه وسلم «الدُّعاء مخ العبادة؛
دعا مغز و روح عبادت است.
عدة الداعى ص ۴۹
هر روز با قرآن و عترت ص 267
📎 #ماه_ربیع_الاول
📎 #هر_روز_یک_آیه
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
✳️حدیث ناب✳️
🔺موضوع👇👇🔺
🔰حفظ وحدت ، حاصل علم به زمان و آگاهی از توطئههای دشمنان
سعی زیاد میشود که بین مسلمین اختلاف بیندازند؛ مخصوصاً از زمانی که انقلاب اسلامی پرچم وحدت اسلامی را بلند کرد و به دوش کشید، این تلاش بیشتر شد. در داخل کشور ما هم کوشش زیادی کردند، تا در مناطقی که برادران اهل سنت و برادران شیعه سکونت دارند، عدهیی را وادار کنند بذر اختلاف بپاشند. متأسفانه همهی این اقدامات شوم هم به نام دین انجام میگرفت. البته کسانی که پرچمهای قومیت و طرفداری از خلق کُرد را در دست داشتند، به گونهیی دیگر مزدور شیطان بزرگ و آلت دست امریکا بودند. بحمداللَّه همهی اینها به وسیلهی ایمان و هوشیاری و توجه شما به کید دشمن خفه شدند و کارشان بینتیجه ماند. اگر ملتی هوشیار باشد، بسیار با ارزش است؛ «العالم بزمانه لاتهجم علیه اللوابس .»1
خاصیت علم به زمان و آگاهی از توطئههای دشمنان، این است.۱
) مُفَضَّلُ، لَا يُفْلِحُ مَنْ لَا يَعْقِلُ وَ لَا يَعْقِلُ مَنْ لَا يَعْلَمُ وَ سَوْفَ يَنْجُبُ مَنْ يَفْهَمُ وَ يَظْفَرُ مَنْ يَحْلُمُ وَ الْعِلْمُ جُنَّةٌ وَ الصِّدْقُ عِزٌّ وَ الْجَهْلُ ذُلٌّ وَ الْفَهْمُ مَجْدٌ وَ الْجُودُنُجْحٌ وَ حُسْنُ الْخُلُقِ مَجْلَبَةٌ لِلْمَوَدَّةِ وَ الْعَالِمُ بِزَمَانِهِ لَا تَهْجُمُ عَلَيْهِ اللَّوَابِسُ وَ الْحَزْمُ مَسَاءَةُ الظَّنِّ وَ بَيْنَ الْمَرْءِ وَ الْحِكْمَةِ نِعْمَةُ الْعَالِمِ وَ الْجَاهِلُ شَقِيٌّ بَيْنَهُمَا وَ اللَّهُ وَلِيُّ مَنْ عَرَفَهُ وَ عَدُوُّ مَنْ تَكَلَّفَهُ وَ الْعَاقِلُ غَفُورٌ وَ الْجَاهِلُ خَتُورٌ وَ إِنْ شِئْتَ أَنْ تُكْرَمَ فَلِنْ وَ إِنْ شِئْتَ أَنْ تُهَانَ فَاخْشُنْ وَ مَنْ كَرُمَ أَصْلُهُ لَانَ قَلْبُهُ وَ مَنْ خَشُنَ عُنْصُرُهُ غَلُظَ كَبِدُهُ وَ مَنْ فَرَّطَ تَوَرَّطَ وَ مَنْ خَافَ الْعَاقِبَةَ تَثَبَّتَ
عَنِ التَّوَغُّلِ فِيمَا لَا يَعْلَمُ وَ مَنْ هَجَمَ عَلَى أَمْرٍ بِغَيْرِ عِلْمٍ جَدَعَ أَنْفَ نَفْسِهِ وَ مَنْ لَمْ يَعْلَمْ لَمْ يَفْهَمْ وَ مَنْ لَمْ يَفْهَمْ لَمْ يَسْلَمْ وَ مَنْ لَمْ يَسْلَمْ لَمْ يُكْرَمْ وَ مَنْ لَمْ يُكْرَمْ يُهْضَمْ وَ مَنْ يُهْضَمْ كَانَ أَلْوَمَ وَ مَنْ كَانَ كَذَلِكَ كَانَ أَحْرَى أَنْ يَنْدَمَ
اى مفضل؛ كسى كه تعقل نكند رستگار نگردد و كسى كه نداند نمی تواند تعقل وفكر نماید و كسى كه بداند گرامی مىشود، و كسى كه بردباری كند پيروز شود، دانش سپر [بدبختى] است و راستى عزت است و نادانى ذلت، دانایی بزرگوارى و سخاوت كاميابى و خوش خلقى عامل دوست یابی است و كسى كه به اوضاع زمانش آگاه باشد شبهات بر او هجوم نياورد، دورانديشى گمان [های بد] را از بین می برد و بين انسان و [رسیدن به]حكمت نعمت وجود عالم است و نادان در اين ميان بدبخت است، خدا دوست كسى است كه او را شناخت و دشمن آنكه خود سرانه خويش را در زحمت [شناسائيش] انداخت و خردمند عيبپوش است و نادان بدسرشت است و اگر خواهى بزرگوار شوى پس نرم خو باش و اگر خواهى خوار شوى درشتى كن. و هر آن كس كه سرشتش نیك باشد نرم دل است و كسی كه طینتش زشت باشد نیرنگ او زننده است و كسى كه كوتاهى كند به پرتگاه افتد و كسى كه به خاطر آنچه نمی داند از سرانجام كار هراسان باشد سالم ماند، كسى كه ندانسته و ناآگاه به كارى در آيد بينى خود را بريده است (خود را بنهايت سختی و مشقت انداخته است). هر كه نداند آگاه نشود و هر كه آگاه نشود سالم نماند و آنكه سالم نماند عزيز نگردد و هر كه عزيز نگردد خرد شود و آنكه خرد شود سرزنش شود و هر كس چنين باشد سزاوار است كه پشيمان شود.
الكافی،ثقه السلام كلینی ج1ص26 ؛ تحف العقول ،حسن بن شعبه حرانی،ص 356 ؛ بحارالانوار ، مجلسی ،ج68ص307 ؛
منبع: پايگاه اطلاعرساني؛ KHAMENEI.IR به آدرس: https://farsi.khamenei.ir/newspart-index-old?mid=8&npt=8#3184
📎 #ماه_ربیع_الاول
📎 #نکته_ناب
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯