🔴 تیتر ایندیپندنت فارسی از شیرینکاری جدید دولت مسعود پزشکیان؛ لابد توقع دارند با پاک کردن نمادین پرچم آمریکا و اسرائیل از کف حیاط ساختمان ریاست جمهوری، کاندیدای دریافت جایزه صلح نوبل شوند
🔻پرچم اسرائیل را چرا پاک کردید؟!
🇮🇷🕊☫ @bazgashtaznimehrah
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 جزئیات ترور ۲ قاضی دیوانعالی کشور به روایت سخنگوی قوهقضائیه
🇮🇷🕊☫ @bazgashtaznimehrah
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 اگر چین کمی مقابل ترامپ کوتاه بیاید و صادرات نفت ایران فقط ۱ میلیون بشکه کم شود، کسری بودجه و تورم ما افزایش مییابد!
محمدحسین عادلی رئیسکل اسبق بانک مرکزی: ترکیه به پنج شریک اول تجاری خودش ۴۰ درصد وابستگی دارد، وابستگی عربستان ۶۲ درصد است و وابستگی ما ۹۴ درصد است! این وابستگی ها بخاطر نداشتن مناسبات مناسب بین المللی است که خیلی خطرناک است!
🇮🇷🕊☫ @bazgashtaznimehrah
🔴 ترامپ میمکوین رسمی خود را راهاندازی کرد
🇮🇷🕊☫ @bazgashtaznimehrah
🔴 ریزش ۵۰ هزار واحدی شاخص بورس
شاخص کل بورس با ریزش ۵۰ هزار واحدی در پایان معاملات امروز به ۲ میلیون و ۸۱۵ هزار واحد رسید.
شاخص کل هم (وزن): ۱۲ هزار واحد منفی
ارزش معاملات: ۹۴۸۰۰ میلیارد تومان
🇮🇷🕊☫ @bazgashtaznimehrah
🔴 هشدار ایلان ماسک نسبت به احتمال ورشکستگی آمریکا
میلیاردر آمریکایی حوزه فنآوری و از چهرههای نزدیک به دونالد ترامپ هشدار داد ایالات متحده در صورت دست نزدن به اقدام «فوری و بزرگ» برای رسیدگی به هزینههای دولت همزمان با روند رو به افزایش بدهی، در خطر ورشکستگی قرار دارد.
«ایلان ماسک»، کارآفرین شناخته شده آمریکایی و مالک شرکتهای مشهور اسپیس ایکس، تسلا و شبکه اجتماعی «ایکس» به عنوان گزینه رهبری وزارتخانه کارآمدی دولت معرفی شده است؛ وزارتخانهای که ماموریت آن کاستن از هزینههای غیرضروری دولت فدرال بعد از شروع دور دوم ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» اعلام شده است.
ایلان ماسک که پیش از این نیز سابقه هشدار دادن از بابت محتمل بودن ورشکستگی ایالات متحده را داشته با انتشار پست دیگری در شبکه اجتماعی «ایکس» این هشدار خود را مجددا تکرار کرد.
ایلان ماسک در پاسخ به یک پست حساب کاربری وزارتخانه کارآمدی دولت با موضوع هزینههای مهار نشده دولت فدرال آمریکا نوشت: «نیاز به اتخاذ اقدام فوری و بزرگی هست تا جلوی ورشکستگی ایالات متحده گرفته شود.»
این حساب کاربری در پست خود متذکر شد آخرین بررسی جامع از هزینههای دولت فدرال در سال ۱۹۸۴ صورت گرفت که طبق آن بدهی ملی آمریکا ۱.۶ تریلیون دلار و نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی آمریکا حدود ۳۸ درصد برآورد شد امروز اما بدهی ملی آمریکا به ۳۶ تریلیون دلار رسیده و نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی آمریکا نیز به ۱۲۱ درصد جهش یافته است.
«جنت یلن»، وزیر خزانهداری آمریکا پیش بینی کرد که بدهی ایالات متحده یک روز بعد از شروع به کار دولت دوم دونالد ترامپ از سقفی که برای آن تعیین شده گذر خواهد کرد.
ایلان ماسک در طول کارزار اخیر دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ وعده داده بود اتلاف هزینهها در دولت ایالات متحده را کاهش داده و بروکراسی در این دولت را کم کند. او همچنین یک بار پیشنهاد داد که بودجه فدرال حدودا هفت تریلیون دلاری آمریکا به اندازه دو تریلیون دلار کاهش یابد. ماسک اما اخیرا در یک مصاحبه با تعدیل توقعات از این نظر بیان کرد که این رقم را به عنوان «نتیجهای که در بهترین حالت اتفاق بیفتد» ذکر کرده است.
ایلان ماسک در گفتگو با «مارک پن»، مدیر عامل شرکت «استاگول» بیان کرد: «وقتی برای دو تریلیون دلار هدفگذاری کنید با دقت بیشتری میتوانید یک تریلیون دلار را محقق کنید.»
او همچنین استدلال کرد که کاهش هزینههای فدرال به میزان ۱-۲ تریلیون دلار باعث ایجاد توازن بین خروجی کالاها و خدمات با عرضه پول شده و به مهار تورم کمک میکند.
🇮🇷🕊☫ @bazgashtaznimehrah
😞#گورپدرملتایران_و_بیتالمالش:
🔴 کرسنت، برجباغ شرکت ملی نفت در هلند را هم گرفت!
محمد نجارصادقی، روزنامهنگار اقتصادی:
پس از ساختمان شرکت ملی نفت ایران در لندن حالا ساختمان شرکت ملی نفت کشورمان در روتردام هلند نیز به دلیل کرسنت توقیف شد.
هر ساعت تعلل در محاکمه زنگنه مساوی با ادامه دومینوی مصادره اموال کشورمان در سراسر جهان است./ نود اقتصادی
🇮🇷🕊☫ @bazgashtaznimehrah
🔴 #دکترمحموداحمدینژاد:"
من به عنوان یک ایرانی، هرگز نمیخواهم کشورم مثل کره شمالی شود. ایران متفاوت از دیگران است. اینجا سرزمین فرهنگ و تمدن و تاریخ است. من دوست دارم همه ملتها با هم ارتباط داشته باشند، همکاری کنند و با صلح و دوستی زندگی کنند."
🇮🇷🕊☫ @bazgashtaznimehrah
🔴 سه کشور اروپایی اعلام کردهاند موشکهای بالستیک باید بخشی از مذاکره ایران با ترامپ باشد/ ایران هم گفته در صورت کلید خوردن اسنپبک، نه تنها از انپیتی خارج میشود، بلکه دکترین هستهای خود را هم تغییر میدهد!
لارنس نورمن، خبرنگار وال استریت ژورنال:
سه کشور اروپایی (E3) در ژنو به ایران اعلام کردند که موشکهای بالستیک باید بخشی از هرگونه مذاکره آینده ایران با ترامپ باشد.
ایران به اروپاییها گفته این اتفاق نخواهد افتاد.
همچنین ایران به اروپاییها اعلام کرده است که در صورت فعال شدن مکانیزم اسنپبک، نه تنها ایران از معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) خارج خواهد شد، بلکه ممکن است دکترین یا موضع هستهای ایران نیز تغییر کند.
از یک منظر، این موضوع تعجبآور نیست، اما این اولین باری است که میدانم ایران چنین چیزی را مستقیماً به مقامات غربی گفته است.
با این حال، پیام غالب ایران این است که مایل به مذاکره هستند. اما آنها ابتدا میخواهند ترامپ یک پیشنهاد ارائه دهد. فکر میکنم اگر فرض کنند که این اتفاق خواهد افتاد، ممکن است اشتباه کنند.
🇮🇷🕊☫ @bazgashtaznimehrah
🔴 ۱۰۰ قلم دارو نایاب شد!
«دکتر هادی احمدی» عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران گفت: در مورد تعداد اقلام دارویی که دچار کمبود هستیم بین سازمان غذا و دارو و صنف داروسازان کشور از گذشته اختلاف نظر وجود داشت، اما اکنون بیش از ۳۰۰ قلم دارو در کشور دچار کمبود است و سازمان غذا و دارو هم این آمار را قبول دارد.
وی افزود: از این تعداد حدود ۱۰۰ قلم دارو مانند برخی اسپریهای بیماران تنفسی و برخی داروهای قلبی نایاب شده است. امیدواریم تیم جدید وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو واردات این داروها را آزاد کنند و اجازه دهند مردم به این داروها دسترسی داشته باشند زیرا جان مردم شوخی بردار نیست.
عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران ادامه داد: برخی از این داروها مربوط به بیماران تنفسی است. بیمارانی که در شرایط آلودگی هوا بد حال میشوند و به شدت به این داروها نیاز دارند.
وی افزود: آلودگی هوا هم که در بسیاری از روزهای سال وجود دارد. همین مسائل باعث شده که سالانه بیش از ۳۰ هزار نفر در ایران بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست بدهند. مسالهای که سالانه حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان برای دولت بار مالی دارد در حالی که با ارقامی بسیار کمتر از این می توان قانون هوای پاک را تا حد زیادی اجرا کرد و هم جان مردم را نجات داد و هم از تبعات سنگین اقتصادی آلودگی هوا برای مردم کم کرد.
دکتر احمدی درباره علت کمبود و مشکلات دارویی افزود: مشکلات کمبودهای دارویی به دلایل مختلف همچنان پا برجاست و حل نشده است. قیمت دارو در ایران با اینکه بعد از طرح دارویار اصلاح شد همچنان نسبت به کشورهای همسایه بسیار پایین تر است و قیمت گذاری دستوری دارو ادامه دارد.
او تاکید کرد: دولت ارز ترجیحی را با نرخهای مختلف ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی و ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومانی به تولیدکنندگان دارو می دهد اما این ارز فقط برای بخشی از مواد اولیه داده میشود و هزینه های دیگر مانند بسته بندی را شامل نمیشود و در قیمتگذاری هزینه تامین این اقلام را که با ارز آزاد وارد می شود در نظر نمیگیرد، بنابراین تولید برخی داروها برای شرکتهای دارویی صرفه اقتصادی ندارد.
وی گفت: به عنوان نمونه برای بسیاری از داروهای تزریقی، قیمت پوکه آمپول که با ارز آزاد وارد میشود بخش مهمی از قیمت تمام شده آن است. در مواردی قیمت پوکه خالی یک آمپول حدود ۴ هزار تومان تمام میشود اما قیمت محصول نهایی بعد از تولید و پرشدن آن به عنوان مثال ۴۵۰۰ تومان تعیین میشود، هیچ داروسازی با عقل اقتصادی، تولید این دارو را با این قیمت ادامه نمیدهد. برخی مکملها مانند ب کمپلکس هم همین طور است.
دکتر احمدی افزود: قیمت ارز ترجیحی در بسیاری از موارد فقط شامل ماده موثره است که حدود ۳۰ درصد قیمت داروی نهایی را شامل می شود و بقیه فرآیند تولید دارو مشمول حمایت دولتی نیست، اما قیمتگذاری در اختیار دولت است. دولت در قیمت گذاری دارو باید همه جوانب را در نظر بگیرد تا تولید دارو کاهش پیدا نکند.
🇮🇷🕊☫ @bazgashtaznimehrah