فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🎥 فیلم کمتر دیده شده ازدستگیری سربازان انگلیسی توسط نیروی دریایی سپاه
مذاکره طرف انگلیسی و سردار تنگسیری برای آزادی سربازان انگلیسی
#ایران_قوی
🇮🇷🕊☫https://t.me/bazgashtaznimehrah
🇮🇷🕊☫ @bazgashtaznimehrah
🔴 نمی توان در عصر اینترنت و انفجار اطلاعات، فساد را پنهان کرد!
دکتر علیرضابیگی شامگاه پنجشنبه با حضور در گفتگوی مجازی با جمعی از فعالان رسانه ای و سیاسی تبریز در گروه اینستاگرامی " خیزش جوانان گام دوم انقلاب" به سوالات طرح شده در موضوعات مختلف سیاسی ، اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی پاسخ داد که در ادامه، خلاصه نظرات ایشان در پاسخ به سوالات مختلف درج می گردد.
➖ تنها چاره ما گردن نهادن به اراده ملت و بازگرداندن قدرت و ثروت به مردم و کاهش تصدی گری دولت هاست.
➖ برای رهایی از شرایط سیاسی ، اجتماعی و اقتصادی موجود ، باید به نقطه ای برگردیم که اشتباه کرده و مردم را ناديده گرفتیم و به جای مردم تصمیم گرفتیم.
➖ منشا قدرت ، اراده مردم در بستر باورهای دینی است و تا زمانی که به این امر گردن ننهیم و طبق اصول انقلاب و اراده مردم عمل نکنیم نمی توانیم ادعای اصولگرايی نماییم.
➖ قبل از آنکه با دول خارجی به تفاهم برسیم باید با مردم خودمان به تفاهم برسیم.
➖ تفاهم با مردم و انسجام و وحدت ملی، پیش نیاز موفقیت در روابط خارجی است.
➖ اگر حرکت غرورآفرین و بازدارنده ایران در برابر رژیم صهیونیستی آنگونه که در دنیا انعکاس یافت در داخل بازتاب نمی یابد به این دلیل است که سرمایه اجتماعی در طی سالیان اخیر کاهش یافته است.
➖ مساله گشت ارشاد از جمله موضوعات تنش زا در جامعه است و در شرایطی که با هزاران تنش در روابط خارجی مواجهیم ، متأسفانه این مساله تمامی مسائل را تحت الشعاع خویش قرار می دهد.
➖ برای مردم سوال است چرا به همان اندازه که روی حجاب تاکید داریم ، روی حقوق ملت و بهره برداری صحیح از منابع کشور تاکید نمی کنیم!
➖ در عصر اینترنت و انفجار اطلاعات، نمی توان فساد را پنهان کرد.
➖ وقتی بر اثر نارضایتی و کاهش مشارکت مردم، دولتی مستقر می شود که بزرگترین رقیبش آرای باطله است افرادی ناتوان در آن مسئولیت می گیرند که توانایی برخورد با ناکارآمدی و فساد را ندارند.
➖ توسعه نظارت مردم و رسانه ها و بازگرداندن قدرت به مردم می تواند جلوی بسیاری از مفاسد را بگیرد.
➖ دخالت نمایندگان در انتصابات به منزله یک سم مهلک است!
➖ از مجلسی که ۲۲۰ نماینده آن برای به قدرت رسیدن رییس جمهور نامه می نویسند و بعدا سهم خواهی کرده و بعضا در انتصابات دخالت می کنند انتظار نمی رود که بتوانند به ناکارآمدی های موجود اعتراض نمایند.
➖ بسیاری از نمایندگانی که در هنگام اعتراض به رانت هایی نظیر شاسی بلندها ، برخی فسادها ، ممانعت از نطق و رد صلاحیت بنده ساکت بودند، از من انتظار اعلام حمایت در رقابت های انتخاباتی داشتند.
➖ در رقابت های موجود له یا علیه هیچ کاندیدایی اعلام نظر نکرده و حمایت نکرده ام.
➖ علیرغم تمامی محدودیت ها ، هم چنان در مسیر اعتقاد به انقلاب ، نظام و مردم ثابت قدم هستم.
➖ سیاست ما در دولت دکتر احمدی نژاد، تلاش برای بازگرداندن نقش بین المللی و تاریخی تبریز و آذربایجان بود.
➖ پیوستگی قومی بر خلاف تصور و توهم برخی افراد یک تهدید نیست، بلکه یک فرصت است.
➖ از ظرفیت پیوستگی قومی می توان علاوه بر داخل مرزها ، در ارتباط با کشورهای پیرامونی جهت تاثیر بر سیاست های آنها استفاده کرد.
➖ تامین مسکن برای هم هممیهنان از وظایف مصرح دولتها در قانون اساسی است.
➖ در دولت نهم و دهم بر اساس وظایف قانونی و مرام نامه دولت در راستای بازگرداندن ثروت مردم به خودشان ، مساله تامین مسکن در اولویت امور دولت بود.
➖ تامین بیش از ۲۵۰ هزار مسکن شهری و روستایی و ذخیره سازی آب فراتر از ۴ میلیارد مکعب ، از جمله اقدامات بنده در دوران استاتداری آذربایجان شرقی بود.
➖ نامه دکتر احمدی نژاد به بن سلمان با موضوع دعوت به رعایت اصول انسانی و اسلامی را کرنش در برابر ظالم تعبیر کردند و بعدها با تغییر سیاست نظام در برابر عربستان و کشورهای عربی ، حقانیت موضع دکتر احمدی نژاد اثبات گردید.
➖ در شرایطی که حتی محکومین سال ۸۸ در تریبون ها و صدا و سیما در هر موردی اظهار نظر می کنند دکتر احمدی نژاد از امکان دسترسی به این امکانات محروم است و بعد انتظار دارند در مورد تمامی مسائل اظهارنظر نماید.
🇮🇷🕊☫https://t.me/bazgashtaznimehrah
🇮🇷🕊☫ @bazgashtaznimehrah
🔴 دانش بنیانها برای گرفتن مجوز تولید دارو در وزارت بهداشت دچار مشکل میشوند
محمدامین قبادی، دبیر انجمن داروسازان تهران، درباره ادعای وزیر بهداشت مبنی بر حمایت از دانش بنیانها برای تولید دارو گفت: ساخت دارو در ایران ممکن است؛ دانش بنیانها برای گرفتن مجوزهای خود در وزارت بهداشت دچار مشکل میشوند. این مجموعهها محصولات مختلفی ارائه میکنند که تاکنون وجود نداشته است. محصولات آنها در معاونت تحقیقات برای کسب کد اخلاق جهت پژوهشهای پزشکی، دو سال گیر میکنند. یک شرکت دانش بنیان مگر چقدر توانایی دارد که فقط ۲ سال برای یک مجوز منتظر بماند؟ طرح اقتصادی دانش بنیانها نیز با این شرایط به مرور از دست میرود. ما در حوزهی واکسنها این مشکل را داریم. بحث حمایت از دانش بنیانها نیازمند طراحی ساز و کار مناسب است.
او افزود: متولی حوزه دانش بنیان در کشور، معاونت فناوری ریاست جمهوری و ستادهای زیرمجموعهی آن است. در معاونت علمی قوانین حمایتی خوبی شامل قانون جهش دانش بنیان را داریم، اما به نظر میرسد وزارت بهداشت در معاونت تحقیقات و فناوری و به طور خاص در دفتر توسعه فناوری سلامت، نیاز به تدوین قوانین حمایتی دارد.
وی در ادامه درباره تداوم کمبود دارو در کشور بیان کرد: کمبود دارو یک بحث سلسلهوار است که ما را به این نقطه رسانده است. مدتی است که سندیکاهای تولید دارو هشدار میدهند که ذخیره خیلی از داروهای ما به زیر سه ماه میرسد. عمده این مشکل به مسأله طرح دارویاری و تخصیص ارزی است که باید به شرکت دارویی انجام شود. در حوزهی دارویاری قرار شد برای اینکه پرداخت بیماران نسبت به شهریور ۱۴۰۱ تغییر نکند، سازمانهای بیمهگر تفاوت قیمت را به شرکتها بدهد. برای ۱۴۰۲ نزدیک ۶۹ همت بودجه مصوب شد در حالیکه درخواست سازمان غذا و دارو ۱۲۵ همت بود. با این وجود تنها ۵۰ همت تخصیص پیدا کرد. وقتی این پول به سازمانهای بیمهگر داده نشد، پول داروخانهها نیز دیر پرداخت شد و خیلی از داروخانهها متضرر شدند. شرکتهای پخش هم دچار بحران نقدینگی شدند و به تولیدکنندهها منتقل شد. همین مسأله باعث شد تولید خیلی از داروها متوقف شود.
دبیر انجمن داروسازان تهران اضافه کرد: وقتی از محل فروش نتوانید مطالبات را دریافت کنید، باید سراغ تسهیلات ارزان قیمت بروید که فقدان آن باعث کمبود دارو شده است. اگر مشکل بودجه طرح دارویاری حل نشود و در عین حال تسهیلات کم سود داده نشود، سال ۱۴۰۳ سال سختی خواهد شد.
قبادی درباره ادعا خودکفایی دارو گفت: سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت میگویند ما ۹۷ درصد خودکفا شدهایم، اما گزارش دقیقی از آن ندیدم. چیزیکه واضح است ما یک جامعهی پزشکی پویا داریم و باید سعی کنیم دارو بسازیم. البته همیشه یک سری دارو و مواد اولیه وجود دارد که باید آنها را وارد کنیم. یک سری بیماریهای خیلی خاص وجود دارند که مثلاً ۸۰ نفر به آن مبتلا هستند و بهتر است که دارو را به جای تلاش برای تولید، وارد کنیم./ انتخاب
🇮🇷🕊☫https://t.me/bazgashtaznimehrah
🇮🇷🕊☫ @bazgashtaznimehrah
📝 ایران با زور مانده
#دانشطلب
🔸 به بیسوادی یا سادهلوحی آلوده است اگر کسی بگوید ایران با فرهنگش یا با نیروی مردمش مانده. ایران را شمشیرِ اسماعیل از نو ساخت و زور عباس و نادر و آقامحمدخان تثبیت کرد. بعد از آن هم که دیگر حاکمِ فاتح نداشتیم، نزاع ابرقدرتها و توازن قوا باعث شد ایران بماند والا هر کدام از امپراطوریهای انگلیس یا روسیه تزاری، امپریالیسم آمریکا یا کمونیسم شوروی، قادر بودند ایران را به سادگی ببلعند.
🔹 تا حالا هم داستان همان است. هیچ کدام از دو نیروی شرق و غرب نتوانست بر جریانِ نفرت از پهلویها سوار شود و در همین خلأ، روحانیت و مذهبیها (که سر نخواستنشان بین شرق و غرب دعوا است) موفق شدند نیروی هویتطلبی را، فارغ از سیاستمدارانی که خودشان را به شرق یا غرب بسته بودند یا نگاهشان به آنها بود، به رخ بکشند. در بقای جمهوری اسلامی هم بازی در کشمکشِ ابرقدرتها کاملا موثر بوده.
🔸 بعد از آقامحمدخان ما دائما ایران را از دست دادهایم. حتی در زمان رضا که سلطنتطلبها میخواهند از او چهره مقتدر بسازند از ایران کاسته شده. پهلویها در برابر اراده انگلیس، از بلوچستان و افغانستان تا مرزهای عثمانی سابق و بحرین، کاملا مطیع بودند. شرمساریِ پاره کردن امتیاز نفت و بعد تن دادن به چیزی شبیه یا بدتر از آن در دوره رضاخان دقیقا فاصله بین توهم و واقعیتِ روی زمین را نشان میدهد.
🔹 در ایران رجز و ادعا پرطرفدار شده. به شکل عجیبی خیلیها دنبال این هستند که افتخار کنند و به هر دستاویزی چنگ میزنند. اگر از مردم بپرسند شاعر ملی ایران کیست و کدام یک از مشاهیر ادبی، روحِ تاریخی ما را نمایندگی میکند بسیاری از پاسخها فردوسی خواهد بود اما آن قهرمانی و پهلوانی، آن تلاش برای فتح و پیروزی، قرنها است که از بین رفته. سخنگوی فرهنگی ما امثال حافظ و مولوی شدهاند.
🔸 ضعف بزرگ ما نظامیگری است و این همان چیزی است که هند و مصر و چین را با همه عظمت فرهنگی و تمدنیشان به فلاکت کشید. چین خودش را تکان داد و ایستاد هند هم پشت سرش حرکت میکند، مصر با غرب ساخت و در فلاکت ماند، وضع عراق و شام هم نیازی به توضیح ندارد. اگر ایران وضع متوسطی دارد و علیرغم همه فشارها در این چهار دهه مانده به خاطر نیروی نظامی متوسطی است که ساخته.
🔹 توهم، رجزخوانی، لافزنی، گزافهگویی و... به غایت در سیاست و فرهنگ ما موج میزند. حتی اعتراضِ آکادمیکها و لیبرالها به نظام علتش همین است چون وجودش را مانع شکوفایی خودشان میدانند اما کسی نمیپرسد از کدام توان و استعداد حرف میزنید؟ چند میلیون نخبه به قول خودتان با ضریب هوشی بسیار بالا در غرب زندگی میکنند، چه شاهکارهایی ازشان دیده شده که در ایران ممکن نبود؟
🔸 اگر در زمان عقب بروید و درب برخی دانشگاهها و دانشکدهها را ببندید یا حتی بعضی مدارس علمیه و محافل عرفانی فلسفی را حذف کنید هیچ اتفاق بدی برای ایران نمیافتد. اینها عمدتا چیزی به ما نیافزودهاند بلکه بعضا خوردهاند و اسباب ضعف و شکاف را تقویت کردهاند. برای مثال چند گروه جامعهشناسی را تعطیل کنید، نه تنها دردسرهای سیاست که فشارِ تنشزایِ سکولاریسم هم کمتر خواهد شد.
🔹 به همان تعبیری که درباره نیروی فرهنگ یا خواست مردم به میان آمد، در قله خودفریبی است اگر کسی نهاد علم را (چه مدرن چه سنتی) شریکِ بقا بداند. فقهایی که به شیعه سیاسی گرایش پیدا کردند اول با بدنه محافظهکار در حوزههای علمیه به اختلاف خوردند. ایران اگر مانده با اصرار همین فقها بر ساختن نیروی سیاسی از شیعیانِ معتقد بوده تا آنچه از صفویه مانده را نگه دارند، مابقی جدی نیستند.
🇮🇷🕊☫https://t.me/bazgashtaznimehrah
🇮🇷🕊☫ @bazgashtaznimehrah
10.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
👹 صدای مصی علینژاد صدای سازمان سیا آمریکا است
🟨 اعترافات صریح پرفسور جونز در مورد عواقب برداشته شدن #حجاب زنان ایرانی
🟡 #طرح_نور
🇮🇷🕊☫https://t.me/bazgashtaznimehrah
🇮🇷🕊☫ @bazgashtaznimehrah
11.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
⚫️ رئیس دانشگاه هومبولت برلین، یولیا فون بلومنتال، از محکوم کردن قتل هزاران فلسطینی بیگناه در غزه توسط اسرائیل خودداری میکند، در حالی که دانشجویان از او خواستهاند که این موضوع را محکوم کند، به ویژه پس از محکومیت او از کشتن غیرنظامیان در اوکراین.
🇮🇷🕊☫https://t.me/bazgashtaznimehrah
🇮🇷🕊☫ @bazgashtaznimehrah
🔴 سردار غلامعلی رشید:
🔻اگر شرایطی و امکانی به وجود بیاید که ارتش و سپاه در کنار هم در مقابل ارتش اسرائیل قرار بگیریم، فقط با یک عملیات و نه بیشتر در همان مقیاس عملیاتهایی مثل فتح المبین و بیت المقدس کار اسرائیل را تمام میکنیم./روزنامه ایران
🇮🇷🕊☫https://t.me/bazgashtaznimehrah
🇮🇷🕊☫ @bazgashtaznimehrah
13.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💐💐💐💐
📖 سوره #آل_عمران بخونید
🌺🌺🌺
جالب و شنیدنی
نشر حد اکثری
واسه خدا و امام زمان از خدا فرزند بخواهید.
انشا الله خدا فرزندانی امام زمانی که در ظهور امام زمان نقش مئاثری دارن خدا بهتون خواهد داد.
🇮🇷🕊☫https://t.me/bazgashtaznimehrah
🇮🇷🕊☫ @bazgashtaznimehrah
15.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✊تظاهرات دانشجویان و اساتید دانشگاه منچستر جهت مطالبه قطع روابط علمی و اقتصادی با موسسات و دانشگاههای رژیم صهیونیستی
🇮🇷🕊☫https://t.me/bazgashtaznimehrah
🇮🇷🕊☫ @bazgashtaznimehrah
🔴 بلومبرگ تحلیل کرد؛
پیش بینی ۲۷ سال پیش برژینسکی درمورد ایران که درست از آب درآمد / فعلا در جریان جنگ سرد دوم هستیم / حمله ایران به اسرائیل، جهان بینی جمهوریخواهان آمریکا را تغییر میدهد؟/۱
🔻در رشته افسانه معروف تخیلی و حماسی ارباب حلقه ها، اثر جی آر آر تالکین به تدریج مشخص می شود که نیروهای تاریکی با یکدیگر متحد شده اند. سائورون، با چشم بصیرت خود به عنوان رهبر محور شیطانی یا ارباب تاریکی انتخاب می شود. تالکین خوب می دانست چه وضعیتی را توصیف می کند. او که یک کهنه سرباز جنگ جهانی اول بود، با ناامیدی نزدیک شدن دومین جنگ خانمان سوز جهانی را تماشا می کرد. در آن سال ها و در فاصله 1936 تا 1937 شاهد همگرایی و نزدیکی تدریجی آلمان نازی، ایتالیای فاشیست و ژاپن امپریالیست و تشکیل یک نیروی اهریمنی جهانی بود.
ما نیز امروز شاهد تشکیل و تحکیم یک محور مشابه هستیم. همانطور که متیو میلر سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا هفته گذشته گفته بود، در پس تلاش های جنگی روسیه، منابع عظیم اقتصادی چین قرار دارد. میلر روز سه شنبه به خبرنگاران گفت: «آنچه طی ماه های گذشته شاهد بوده ایم این است که مواد خامی از چین به روسیه منتقل شده و روسیه از آنها برای بازسازی صنایع خود و تولید تسلیحاتی که در صحنه نبرد اوکراین کاربرد دارد استفاده کرده است... ما به شدت نگران این وضعیت هستیم.» اوایل ماه جاری میلادی در پکن، جانت یلن وزیر خزانه داری آمریکا به همتای چینی خود هشدار داد که اگر پکن به حمایت از تلاش های جنگی روسیه در اوکراین ادامه دهد "تبعات قابل توجهی" در انتظارش خواهد بود.
رهبران چین علیرغم مواضع علنی شان مبنی بر اینکه می خواهند به عنوان یک دولت صلح طلب عمل نمایند، قبل شروع جنگ اوکراین در این خصوص به روسیه چراغ سبز نشان داده بودند. تعهد متقابل نسبت به شراکت "بدون محدودیت" با روسیه چه مفهوم دیگری می توانست داشته باشد؟ از زمانی که دو سال پیش نیروهای متجاوز روسی از حومه کیف عقب رانده شدند، حمایت شی جینپینگ برای تداوم بقای پوتین در قدرت نقشی حیاتی داشته است.
بر اساس همین تحلیل، نمی توان رویارویی ایران با اسرائیل را به عنوان رویداد منفرد و فاقد عقبه راهبردی تعبیر کرد. تهران از روسیه در جنگ اوکراین حمایت می کند و هزاران پهپاد و موشک، مشابه همان هایی که آخر هفته گذشته به سمت اسرائیل شلیک کرد تحویل روسیه داده است. روسیه به نوبه خود احتمالا به تقویت دفاع هوایی ایران کمک خواهد کرد. چین نیز نمی تواند تنها یک خریدار عمده نفت ایران باقی بماند. وانگ یی، وزیر امور خارجه چین بلافاصله پس از حمله به اسرائیل با تهران تماس گرفت و به جای محکوم کردن حمله ایران، این اقدام را تحسین نمود. دستگاه پروپاگاندای دولت چین از زمان حمله 7 اکتبر به صورت مداوم در خدمت انتقاد از اسرائیل بوده است.
ظهور این محور جدید در سال 1997 توسط ژبیگنیف برژینسکی، مشاور امنیت ملی جیمی کارتر، رئیس جمهور سابق آمریکا پیش بینی شده بود. وی در کتاب خود تحت عنوان صفحه شطرنج نوشته بود: «احتمالا خطرناکترین سناریو تشکیل یک ائتلاف عظیم متشکل از چین، روسیه و احتمالا ایران خواهد بود که یک ائتلاف "ضدهژمونیک" تشکیل شده نه بر اساس ایدئولوژی بلکه بر اساس شکایت های مکمل هم خواهد بود. این ائتلاف از نظر ابعاد و گستردگی مشابه چالشی خواهد بود که بلوک چین و شوروی برای غرب ایجاد کرده بود، اما این بار چین احتمالا رهبر و روسیه دنباله رو آن خواهد بود.»
پیش گویی برژینسکی پیامبرگونه بوده است. با این حال نگاهی به عملکرد سه سال گذشته نشان می دهد که جانشینان برژینسکی دردولت بایدن خواسته یا ناخواسته نقش بی نقصی در محقق کردن این پیش بینی ایفا کرده اند. این اقدامات از تنها گذاشتن افغانها دردست طالبان درسال 2021 تاکوتاهی در بازداشتن روسیه از تهاجم به اوکراین درسال 2022 و درنهایت کوتاهی در بازداشتن ایران ازتشویق نیروهای نیابتی اش برای حمله به اسرائیل در سال 2023 نمود یافته است. بله زمانی که اوکراین و اسرائیل هدف حمله قرار گرفتند بایدن برای کمک به آنها دست به کار شد، اما احتمالا یک نمایش قدرت اولیه می توانست از بروز هر دوی این وضعیت ها جلوگیری کند.
جمهوری خواهان اکنون متوجه شده اند، آنطور که مایک پمپئو وزیرامورخارجه سابق مدت ها استدلال می کرد، برخی ازنزاع های موجود در کشورهای دور دست احتمالا باید درنهایت موجب نگرانی ما شود. این منازعات بخشی ازجنگی واحد هستند که توسط این ائتلاف جدید علیه ارزش های بنیادینی که ما آنها را ارج می نهیم یعنی دموکراسی، حاکمیت قانون وآزادی های فردی آغاز شده اند. پیش بینی من این است که استدلال های انزواطلبانه دوام چندانی نخواهد داشت.
خوشبختانه ما فعلا در جنگ سرد دوم قرار داریم نه جنگ جهانی سوم. اما جنگ سرد دوم سریعتر از جنگ سرد اول به پیش می رود.
🇮🇷🕊☫https://t.me/bazgashtaznimehrah
🇮🇷🕊☫ @bazgashtaznimehrah
🔴 بلومبرگ تحلیل کرد؛
پیش بینی ۲۷ سال پیش برژینسکی درمورد ایران که درست از آب درآمد / فعلا در جریان جنگ سرد دوم هستیم / حمله ایران به اسرائیل، جهان بینی جمهوریخواهان آمریکا را تغییر میدهد؟/۲
🔻اگر تهاجم روسیه به اوکراین را معادل جنگ کره در سال های 53-1950 بگیریم، ما بحران موشکی دوم کوبا را بر سر تایوان رد کرده ایم و اکنون وارد دوران تنش زدایی شده ایم؛ دوره ای که دو دهه به طول انجامید. از زمان نشست قبلی روسای جمهور دو کشور در وودساید کالیفرنیا در ماه نوامبر، به نظر می رسد که چینی ها از هرگونه نمایش قدرت امتناع می کنند و خواستار تعاملات جدی با همتایان آمریکایی شان هستند که این یادآورد تعاملات دو کشور در طی سال های 1969 تا 1972 است.
اما حمله غیرمنظره حماس به اسرائیل در اکتبر سال گذشته به یکباره ما را به سال 1973 رساند. لازم به یادآوری است که دوران تنش زدایی دوام چندانی نداشت و با ادعای برتری آمریکا در خاورمیانه توسط هنری کسینجر پس از جنگ یوم کیپور در آن سال از بین رفت. به طور خلاصه، به نظر می رسد که در جنگ سرد دوم ما دهه های 1950، 1960 و 1970 را در یک ترکیب تا حدی گیج کننده در هم فشرده ساخته ایم.
حال سوال اینجاست که بزرگترین تفاوت های بین جنگ سرد اول و دوم در چیست؟
اولا چین رقیب اقتصادی بسیار قدرتمندتری نسبت به اتحاد جماهیر شوروی است. ثانیا، غرب از نظر اقتصادی با اقتصاد چین در هم تنیدگی دارد و شبکه زنجیره عرضه کالاهای مختلفی که در چین تولید می شوند هرگز با شوروی قابل مقایسه نیست. ثالثا، ما از نظر ظرفیت تولید در وضعیت به مراتب ضعیف تری قرار داریم در حالی که چین مقادیر عظیمی محصولات سازگار با طبیعت روانه بازار جهانی می کند، غرب گزینه دیگری جز احیای سیاست حمایت گرایی و سیاست های صنعتی و بازگرداندن ساعت استراتژی اقتصادی به دهه 1970 میلادی ندارد. ماه گذشته جانت یلن وزیر خزانه داری آمریکا اظهار داشت که ظرفیت بالای چین در صنایع نوین نظیر باطری های خورشیدی، خودروهای برقی و باطری های لیتیومی در حال آسیب زدن به شرکت ها و کارگران آمریکایی و شرکت ها و کارگران سراسر جهان است.
رابعا سیاست پولی آمریکا در مسیر کاملا غیر پایداری قرار دارد. هماگونه که دفتر امور بودجه کنگره اعلام کرد، رشد بی وقفه بدهی های دولت فدرال نسبت به تولید ناخالص داخلی از کنترل خارج شده و از 99 درصد در سال جاری به 166 درصد در سال 2054 میلادی خواهد رسید.
ایرانی ها با انجام حمله پهپادی و موشکی به اسرائیل به صورت ناخواسته این مجوز را به بسیاری از جمهوری خواهان داده اند تا از رویکرد تهاجمی پمپئو که به هیچ وجه انزواطلبانه نیست دنباله روی کنند. کافی است نگاهی به مقاله مایک گالاگر نماینده ویسکانسین در کنگره و مت پوتینگر، مشاور سابق ترامپ که در فارن افرز منتشر شده بیاندازید. در این مقاله آمده است: «چین... در حال تضمین حیات کشورهای توسعه طلب در روسیه، ایران، کره شمالی و ونزوئلاست.» متوقف کردن این کشور «مستلزم یک اصطکاک گسترده در روابط آمریکا و چین و افزایش سریع توانمندی های دفاعی آمریکاست.»
بنابراین به نظر می رسد که اهمیت تاریخی حمله ایران به اسرائیل را نباید در تاثیر آن بر خاورمیانه بلکه بر برداشت جمهوری خواهان از رویکرد آمریکا در عرصه سیاست جهانی و خروج از سیاست انزواطلبی جستجو کرد./انتخاب
🇮🇷🕊☫https://t.me/bazgashtaznimehrah
🇮🇷🕊☫ @bazgashtaznimehrah
.
🟤 هاکان فیدان ،وزیر خارجه ترکیه
تنش ایران و اسرائیل ممکن است منادی یک جنگ بزرگتر باشد. اگرچه وضعیت در حال حاضر آرام به نظرمی رسد، اما این پتانسیل همیشه وجود دارد."
"اگر از این فاجعه (در غزه) درس نگیریم، جنگ ها و اشکهای دیگری در انتظار ما خواهد بود."
🇮🇷🕊☫https://t.me/bazgashtaznimehrah
🇮🇷🕊☫ @bazgashtaznimehrah