هدایت شده از عقلانیت انقلاب اسلامی
❇️سلسله نشست های توحیدی
نشست 3⃣
✅موضوع: الهیات اجتماع توحیدی
👨💻ارائه دهنده: حجه الاسلام والمسلمین موسوی(زید عزه)
🕤زمان: پنجشنبه ۹۹.۰۹.۲۰_ ساعت ۱۲.۳۰
🔽مکان: پژوهشگاه باقرالعلوم علیه السلام
🌐https://www.skyroom.online/ch/fvtt_ir/hamandishi
نشست3-الهیات اجتماع توحیدی 99.09.20 (converted).mp3
43.63M
#صوت
موضوع :الهیات اجتماع توحیدی
استاد سید مهدی موسوی
قم. مرکز گفتمان توحید
99.09.20
160311_2259.mp3
40.24M
جایگاه و تاثیر مبانی حکمت متعالیه در تشکیل و تداوم حکومت اسلامی
استاد: سید مهدی موسوی
مرکز آموزش تخصصی فلسفه اسلامی
۲۶ آذر ۱۳۹۹
❇️ تعالی علم در مکتب توحیدی
🔹پنج شنبه ۲۷ آذرماه ۱۳۹۹ اتفاقی مبارک در شهرستان الیگودرز رقم خورد و جمعی از حوزویان و دانشگاهیان با رعایت شرایط کرونایی به بحث و گفتگو پرداختند
🔹حجت الاسلام سید مهدی موسوی استاد حوزه علمیه قم سخنران ویژه نشست وحدت حوزه و دانشگاه در جمع حوزویان و دانشگاهیان شهرستان الیگودرز بود.
🔹این استاد حوزه و دانشگاه با گرامی داشت یاد شهیدان مطهری و مفتح به ذکر خاطراتی از شهید هسته ای دانشمند بزرگ دکتر محسن فخری زاده پرداخت و خون او را مویدی بر موفقیت بر گام دوم انقلاب اسلامی دانست.
🔹استاد موسوی در ادامه درباره وحدت حوزه و دانشگاه گفت برای آنکه اهمیت و ضرورت وحدت حوزه و دانشگاه به درستی درک شود لازم است از علت جدایی و گسست آنها نیز گفتگو کنیم. ایشان در ادامه گفت: ریشه وحدت و گسست حوزه و دانشگاه در نوع تلقی و تعریف از علم است که در طول چند سده گذشته در جهان غرب و جهان اسلام مطرح شده است.
🔹 در تلقی مدرن از علم که محصول عصر رنسانس به بعد و تفکرات مادی عصر روشنگری در غرب است علم به ساینس ( علم تجربی) تقلیل یافت و از فلسفه و ما بعد الطبیعه و دین و معنویت و هنر اخلاقی جدا شد و همین جدایی باعث بی بنیانی علم و فاصله افتادن میان علم و واقعیت و معنا شد.
🔸ایشان با استناد به نظریههای برخی از فیلسوفان غربی همچون آگوست کنت، میشل، فوکو، فایرابند، برنو لاتور و جمع دیگری معتقد است: در عصر جدید غربی همان علم ساینس که قرار بود ناجی بشریت باشد و همه مشکلات بشر حل و فصل کند به تدریج به حضیض کشیده شد و سیاستمداران و کمپانی های اقتصادی و رسانهای مادی گرای غربی آن را به اسارت کشیده اند و به خدمت منافع استعماری کشاندند. به همین جهت، علم از حقیقت خود جدا شد و از معنا تهی شد و علم به خدمت قدرت و سیاست و منفعت و اقتصاد درآمد. (نیهلیسم) و پوچ گرایی نتیجه طبیعی و قهریِ (ماتریالیسم) و خودبنیادی و جدایی علم از واقعیت، متافزیک و دین است که امروز بسیاری از بشریت را به بحران در معنا و مفهوم زندگی کشانده است.
🔸حجت الاسلام موسوی نویسنده کتاب (الگوهای کلان علوم انسانی اسلامی) در ادامه به تلقی اسلامی از علم پرداخت. وی با استناد به برخی از ایات قرآن کریم و روایات معصومین (ع) و میراث عرفانی و ادبی ایران اسلامی بیان داشت: در تلقی اسلامی علم یک حقیقت واحد نورانیست و از جنس نور و معناست و می تواند انسان و جامعه را نورانی کند و تعالی ببخشد. در این نگرش، قدرت و سیاست و اقتصاد تابع علم و معرفت و حقیقت است.
🔹حجت الاسلام موسوی که دانش آموخته دکتری فلسفه علوم اجتماعی نیز هست با استناد به بیانات گهربار امام خمینی به تبیین حقیقت علوم طبیعی و علوم غیر طبیعی از منظر اسلام پرداخت در جمع بندی مباحث خود گفت: وحدت حوزه و دانشگاه در تلقی نورانی و واقع گرایی از علم و بازگشت حقیقت علم به واقعیت و معنا و معنویت ممکن است و این تنها از طریق مکاتب الهی و مبتنی بر حکمت اسلامی ممکن است؛ چرا که اسلام به دنبال مهار همه علوم اعم از علوم طبیعی و علوم انسانی در جهت وحدت و توحید است.
🔸بنابراین وحدت حوزه و دانشگاه در گرو بسط اجتماعی توحید و نگرش الهی به علم و جامعه علمی است و از این طریق می توان از حقیقتِ اعلم پاسبانی کرد و علم را از ذلت و اسارتِ قدرت و سیاست و اقتصاد در آورد و به اوج تعالی و نورانیت رساند واز همه علوم در مسیر گسترش توحید و عدالت در جهان بهره گرفت.
@usul121
برگزاری وبینار «علوم انسانی اسلامی در اندیشه آیت الله خامنهای» در تاریخ دوشنبه 8 دی ماه 1399 از ساعت 10 الی 12
لینک ورود:
https://b2n.ir/900980
هدایت شده از پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
✅ علوم انسانی اسلامی در اندیشه آیتالله خامنهای/ تحول علوم انسانی پیشینهای طولانی در اندیشههای رهبر انقلاب دارد
🔻 حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی موسوی در نشست علمی تأکید کرد؛
📚 خیلیها میگفتند از سال 1388 به بعد این موضوع(علوم انسانی اسلامی) برای رهبر معظم انقلاب دغدغه شده است اما در مجموعه آثار ایشان دیدیم که این موضوع پیشینه گستردهای دارد.
📚 حتی در آثار قبل از انقلاب حضرت آقا هم مفاهیم تحول علوم انسانی و لزوم طراحی آن براساس معارف اسلامی مطرح شده است.
📚 با بررسیهایی که داشتیم برایمان مشخص شد که ایشان(رهبر انقلاب) مطالعات گستردهای در زمینههای ادبی، فلسفه اسلامی، فقه و ... داشتهاند و اگر مباحثی را در زمینه علوم انسانی مطرح میکنند با توجه به مبانی معرفتی این علوم است.
📚 در این موضوع باید بگویم که رهبری از پایگاه فلسفه علوم اجتماعی یا الهیات علوم اجتماعی به این موضوع نگریستهاند.
📚 به نظرم سه عنصر در تحول علوم انسانی دخیلاند؛ 1 - توجه به کارهای پژوهشی معرفتی. 2 توجه به عناصر ارزشی و 3 - توجه به عناصر اجتماعی و سیاستگذاری فرهنگی.
📖 متن کامل پیام:
🌐 http://meftaah.com/?p=21712
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
صوت کنفرانش حجت الاسلام موسوی.جلسه نقد کتاب علوم انسانی.mp3
27.63M
برگزاری وبینار «علوم انسانی اسلامی در اندیشه آیت الله خامنهای» در تاریخ دوشنبه 8 دی ماه 1399 از ساعت 10 الی 12
استاد : سید مهدی موسوی
base.apk
31.16M
#نرم_افزار مجموعه کتب #آیت_الله_مصباح_یزدی(ره)
📚 نرم افزار اندروید مجموعه آثار گفتاری و نوشتاری حضرت آیت الله مصباح یزدی
💥بسیار قابل استفاده💥
📣 #اطلاعیه
💠 سلسله نشستهای #مجازی آشنایی با نظام فکری اندیشمندان انقلاب اسلامی
🔰 ثبتنام و دریافت پیوندِ ورود به جلسه:
🆔 http://forms.khamenei.link/?page_id=197
🗓 زمان برگزاری:
یکشنبه ۳ اسفند تا شنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
⏰ ساعت: ۱۹ الی ۲۱
@qom_khamenei_ir