⭕️ اردوغان پس از 6 ماه تامین سوخت ، مواد غذایی و همچنین ارسال سلاح برای صهیونیست ها در سخنانی مدعی شد ترکیه اولین کشوری ست که اسرائیل را تحریم کرده است
🇮🇷 بدون مرز
https://eitaa.com/joinchat/1644822562C2eae0dcc44
⭕️ #پرونده_ویژه
تحلیلی در باب استعفای رییس آمان
عملیات وعده صادق یا طوفان الاقصی؛ کدامیک عامل اصلی استعفای ژنرال بلندپایه صهیونیست است؟
#قسمتاول
آهارون هالیوا سرلشگر مراکشی الاصل و کارکشته ارتش اسرائیل که فرماندهی سازمان اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل (آمان) را برعهده دارد با نامه ای به فرمانده ارتش صهیونیستی استعفای خود را بدلیل شکست اطلاعاتی در 7 اکتبر و وقوع عملیات مبهوت کننده #طوفان_الاقصی اعلام کرد.
هالیوا که سابقه نزدیک به چهل سال در ارتش صهیونیستی داشته و سابق بر این فرمانده نیروی زمینی و معاونت عملیات ارتش اسرائیل را نیز برعهده داشته؛ یکی از بلندپایه ترین ژنرال های کنونی اسرائیل است و استعفای وی در این مقطع زمانی که اسرائیل در وضعیت جنگی و ناپایدار با ایران و غزه به سر میبرد؛ منطقی به نظر نمی رسد.
داستان از ۶ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد. زمانی که واحدهای اطلاعاتی، گزارشاتی از تحرکات حماس در مرز غزه به هالیوا مخابره کردند. هالیوا با رد برآوردهای سازمان مطبوعش، این تحرکات را تمرین و رزمایش یگانهای عملیاتی حماس خواند و از اعلام وضعیت هشدار و آماده باش خودداری و برای تعطیلات به ایلات رفت. روز ۷ اکتبر رزمندگان مقاومت فلسطین در یک عملیات غافلگیرانه و برق آسا ضمن نفوذ به داخل سرزمینهای اشغالی و حمله به مراکز نظامی و امنیتی رژیم، بسیاری را به هلاکت رسانده و تعداد زیادی نیز اسیر گرفتند. این عملیات بقدری برق آسا انجام شد که ژنرال نمرود آلونی فرمانده لشگر ویژه ارتش اسرائیل زمانی که خواب بود به اسارت نیروهای مقاومت درآمد.
انتقادها از همان روز اول عملیات طوفان الاقصی از هالیوا بالا گرفت اما نتانیاهو تصمیم گرفت تا تثبیت اوضاع امنیتی رژیم، از برکناری هالیوا امتناع کند. بیش از ۶ ماه از عملیات طوفان الاقصی گذشت اما همچنان برآوردهای اطلاعاتی سازمان اطلاعات نظامی ارتش صهیونیستی (آمان) از وضعیت آمادگی گردانهای القسام و سرایاالقدس، محل تونلها، محل نگهداری اسرای صهیونیست و بسیاری دیگر از برآوردهای مرتبط، دقیق نبوده و باعث آبروریزی های مضحک مانند آب بستن بی ثمر در تونل های حماس، کشته شدن اسرای صهیونیست در حملات هوایی و زمینی و تلفات بالای انسانی و تجهیزاتی تیپهای ارتش صهیونیستی شد.
اسرائیل همچنان در باتلاق غزه گرفتار بود که آمان طرحی را برای کاهش فشار بین المللی تبعات جنایات این رژیم در غزه طراحی کرد. طرحی که در واقع ترور شهید زاهدی از مهمترین فرماندهان سپاه در حوزه جبهه مقاومت بود. این طرح پس از جمع بندی توسط آمان، تحویل نتانیاهو شد. شهید زاهدی از نظر آمان؛ مهمترین فرد در پروژه و استراتژی "نبرد بین نبردها" بود. شهید زاهدی بعد از انتصاب شهید سلیمانی به عنوان فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، در سال ۱۹۹۸ توسط ایشان به عنوان فرمانده جبهه سوریه و لبنان نیروی قدس سپاه منصوب شده و به زعم برآوردهای اطلاعاتی آمان؛ پروژه تسلیح گسترده حزب الله را نیز برعهده داشت. اما سوال اساسی برای کابینه جنگ اسرائیل این بود که پاسخ و واکنش ایران به این ترور چه خواهد بود؟ برآورد سازمان اطلاعات نظامی ارتش صهیونیستی (آمان) این بود که پاسخ ایران به مانند ترور شهید سیدرضی محدود و قابل کنترل خواهد بود. اما تمام این برآوردها اشتباه از آب درآمد.
با حمله مستقیم صهیونیستها به کنسولگری ایران در سوریه و ترور ناجوانمردانه و شهادت شهید زاهدی و همراهان ایشان استراتژی صبر استراتژیک ایران به پایان رسید. رهبر معظم انقلاب که فرماندهی کل قوا نیز برعهده ایشان است شخصاً اعلام کردند که اسرائیل با این اقدام به خاک ایران تجاوز کرده و قطعاً تنبیه خواهد شد. با وعده ای که رهبر معظم دادند ترس بر تمام اسرائیل مستولی شد به گونه ای که سیستم امنیت اسرائیل تصمیم گرفت از ترس حملات احتمالی ایران؛ چند شب نتانیاهو را به ویلای مستحکم سیمون وایک تاجر ثروتمند صهیونیست، منتقل کند. حال اسرائیل که دچار خطای محاسباتی جدی شده، متوسل به آمریکا می شود. از سال ۱۹۶۷ و جنگ شش روزه با اعراب، اسرائیل هیچگاه شاهد چنین روزهای وحشتناک و تهدید موجودیتی نبوده است. با جدی تر شدن احتمال حمله ایران، همزمان آمریکا به کشورهای دوست خود دستور داد با تهران تماس گرفته و آنرا از حمله احتمالی به اسرائیل منصرف کنند اما تهران بر عزم خود جهت حمله به اسرائیل و تنبیه آن تاکید کرد. تلاویو و نتانیاهو در بد مخمصه ای گیر افتاده بودند. آنقدر وحشت بالا گرفت که صهیونیستها با میدان داری آمریکا در پیامی به ایران اعلام کردند در صورت منصرف شدن ایران از حمله، از غزه عقب نشینی خواهند کرد و خبر عقب نشینی را نیز منتشر کردند. اما ایران با توجه به رذالت صهیونیستها همچنان بر تأدیب تلاویو تاکید داشت.
ادامه دارد👇
🇮🇷 بدون مرز
https://eitaa.com/joinchat/1644822562C2eae0dcc44
🇮🇷 بدون مرز 🇮🇷
⭕️ #پرونده_ویژه تحلیلی در باب استعفای رییس آمان عملیات وعده صادق یا طوفان الاقصی؛ کدامیک عامل اصلی
⭕️ #پرونده_ویژه
تحلیلی در باب استعفای رییس آمان
عملیات وعده صادق یا طوفان الاقصی؛ کدامیک عامل اصلی استعفای ژنرال بلندپایه صهیونیست است؟
#قسمتدوم
حال دیگر چاره ای جز دفاع برای اسرائیل باقی نمانده و شهروندان غاصب صهیونیست با هجوم به فروشگاهها و پناهگاهها وحشت صهیونیستها را به نمایش گذاشتند.
آمریکا با مستأصل شدن تلاویو و علم به اینکه اسرائیل به تنهایی قادر به مقابله با ایران نخواهد بود، با مرکزیت سنتکام ، فرماندهی مقابله با حملات ایران را برعهده گرفت و ژنرال کوریلا فرمانده سنتکام بسرعت عازم فلسطین اشغالی شد. رفتار تهران اما عجیب بود. رسماً اعلام کرد حمله خواهد کرد. ساعت صفر روز ۱۴ آوریل حمله با اطلاع به آمریکا آغاز شد. این یک قدرتنمایی بزرگ و مخوف از جانب ایران بود. در یک شب طولانی برای صهیونیستها موجی از موشک های کروز و بالستیک و پهپاد ها برای اولین بار بصورت مستقیم از خاک ایران به سمت فلسطین اشغالی شلیک شد. تقریبا تمام رسانه های دنیا بصورت زنده این حمله را پوشش دادند. اما ناکامی بزرگتری برای صهیونیستها در پیش بود. سیستم پدافندی امریکا، انگلیس، فرانسه و اسرائیل و سیستم پدافندی منطقه ای آنها از جمله در اردن، عربستان، قطر و... در مقابله با تاکتیک عملیات آفندی ایران موفق عمل نکرد. و تهران با درگیرسازی سامانه های پدافندی با موشک ها و پهپادهای ارزان قیمت، توانست تعداد زیادی از موشکهای بالستیک قدیمی خود را با دقت بالا به اهداف نظامی مهم اسرائیل از جمله پایگاه هوایی نواتیم (آشیانه اصلی جنگنده های F35) در 20 کیلومتری نیروگاه اتمی دیمونا و پایگاه هوایی رامون و چند مرکز اطلاعاتی دیگر رژیم بکوبد. شکست پشت شکست که دلیل عمده آن؛ ضعف آمان به عنوان مهمترین رکن ارتش صهیونیستی در شناسایی و کشف و از همه بدتر برآورد غلط از اقدامات نظامی ایران برعلیه اسرائیل بعد از ترور شهید زاهدی تا حمله مستقیم ایران به فلسطین اشغالی و از دست رفتن بازدارندگی این رژیم در برابر ایران و بر باد رفتن هیمنه نظامی رژیم علیرغم اینکه به عنوان قدرت اتمی مطرح است میباشد. این شکستهای پی در پی که حیثیت اطلاعاتی و نظامی صهیونیستها را بر باد داده و مهمتر از همه؛ ازدست رفتن بازدارندگی در برابر بزرگترین دشمن موجودیت اسرائیل یعنی ایران، باعث عصبانیت نتانیاهو شده و راساً دستور برکناری فرمانده آمان یعنی ژنرال آهارون هالیوا را صادر کند. اوضاع اما وخیم تر از این است. تایمز اسرائیل اعلام کرد با تثبیت اوضاع امنیتی به احتمال زیاد فرمانده ارتش صهیونیستی و رییس سازمان شاباک(یا شین بث: سازمان امنیت داخلی رژیم صهیونیستی) نیز استعفا دهند (برکنار شوند). به غیر از آهارون هالیوا یک ژنرال ارشد اطلاعاتی رژیم نیز برکنار شده اما دلیل آن ابتلا به سرطان عنوان شده و ژنرال یهودا فوکس فرمانده منطقه مرکزی ارتش صهیونیستی ( فرمانده منطقه کرانه باختری و بیت المقدس) نیز استعفا (برکنار شده است) داده است. دو شکست سنگین اطلاعاتی برای اسرائیل یکی در #طوفان_الاقصی و #وعده_صادق باعث برکناری هالیوا بوده اما صهیونیستها در تلاش اند آنرا فقط به شکست اطلاعاتی در عملیات طوفان الاقصی نسبت دهند اما در حقیقت شکست اطلاعاتی در برابر ایران در ذیل عملیات انتقامی وعده صادق که ممکن بود با گسترش درگیری دوطرف، موجودیت این رژیم را بخطر بیاندازد؛ و تبعات و مخاطرات امنیتی آن به مراتب بیشتر از جنگ برعلیه غزه است، دلیل اصلی برکناری هالیوا بوده است. مطابق مقاله گاردین؛ پیش بینی می شود در آینده ای نه چندان دور فرماندهان ارشد دیگری از ارتش صهیونیستی حتی فرمانده ارتش صهیونیستی نیز از کار برکنار شوند.
🇮🇷 بدون مرز
https://eitaa.com/joinchat/1644822562C2eae0dcc44
⭕️ مقاله جالب توجه فارین افرز: غزه و پایان نظم بین الملل
👁🗨 فارین افرز در مقاله ای جالب توجه با اشاره به همدستی آمریکا و اسرائیل در کشتار فلسطینیان به بهانه نابودی حماس نوشت:
"بیش از هر کشور دیگری، ایالات متحده می تواند از ادامه ارتکاب جنایات متحد نزدیک خود جلوگیری کند. اما تا کنون، آن را انتخاب نکرده است.
پس از بیش از چهار ماه درگیری، کارزار تلافی جویانه اسرائیل علیه حماس با الگویی از جنایات جنگی و نقض قوانین بین المللی مشخص شده است. توجیه اعلام شده اسرائیل برای جنگش در غزه، از بین بردن حماس است.
ایالات متحده و بسیاری از کشورهای غربی از اسرائیل حمایت کردهاند، کمکهای نظامی ارائه کردهاند، با درخواستها برای آتشبس در سازمان ملل مخالفت کردهاند، کمکهای مالی آژانس امداد و کار سازمان ملل برای خدمت به آوارگان فلسطینی را متوقف کردهاند، و پرونده نسلکشی آفریقای جنوبی علیه اسرائیل را رد کردهاند.
همدستی دیپلماتیک امروز در بحران فاجعه بار حقوق بشر در غزه، اوج سال ها فرسایش حاکمیت قانون بین المللی و نظام جهانی حقوق بشر است. این فروپاشی به طور جدی پس از ۱۱ سپتامبر آغاز شد ، زمانی که ایالات متحده «جنگ علیه تروریسم» خود را آغاز کرد؛ کارزاری که این ایده را عادی کرد که همه چیز در تعقیب «تروریستها» مجاز است. این تحولات نشان دهنده پایان نظم مبتنی بر قوانین و آغاز عصر جدیدی است.
تلفات فوقالعاده کشتار غیرنظامیان غزه به نام دفاع از خود و مقابله با تروریسم، نتیجه منطقی آن چارچوب است که قوانین بینالمللی و در کنار آن، اصل جهانی بودن را منحرف و تقریباً از بین برده است.
اسرائیل و بزرگترین حامی آن، ایالات متحده، باید بپذیرند که هدف نظامی اعلام شده از بین بردن حماس هزینه هنگفتی برای جان غیرنظامیان و زیرساخت ها داشته است، که احتمالاً تحت قوانین بین المللی قابل توجیه نیست."
https://www.foreignaffairs.com/israel/gaza-and-end-rules-based-order?utm_source=twitter_posts&utm_campaign=tw_daily_soc&utm_medium=social
🇮🇷 بدون مرز
https://eitaa.com/joinchat/1644822562C2eae0dcc44
⭕️ شرکت «امپری» انگلیس اعلام کرد که گمان میرود یک حادثه امنیتی در ۱۴ مایل دریایی در جنوب غربی المخا در یمن رخ داده باشد.
🇮🇷 بدون مرز
https://eitaa.com/joinchat/1644822562C2eae0dcc44
🔴اسکای نیوز عربی:
🔻 قاهره به هرگونه نقض پیمان صلح و ضمائم امنیتی آن توسط اسرائیل واکنش قاطع نشان خواهد داد.
🇮🇷 بدون مرز
https://eitaa.com/joinchat/1644822562C2eae0dcc44
🚨#فوری
⭕️ حمله عربستان به مناطقی در استان صعده یمن
🔸برخی منابع : عربستان، روستاهای مرزی در استان صعده در را هدف حملات موشکی و توپخانهای قرار داد.
🇮🇷 بدون مرز
https://eitaa.com/joinchat/1644822562C2eae0dcc44
⭕️ در جریان حملە بە میدان گازی کورمور سلیمانیە اقلیم کردستان عراق دو کارمند کشتە و شش کارمند دیگر زخمی شدەاند.
دو تن از این کارمندها خارجی هستند.
حملە برای اولین بار با پهپاد انتحاری صورت گرفتە است.
بخشی از میدان گازی دچار آتش سوزی و انفجار شدە است
🇮🇷 بدون مرز
https://eitaa.com/joinchat/1644822562C2eae0dcc44
رون آراد کیست؟
✍ متن از خبرگزاری مهر
روز بيست و سوم مهرماه سال 1365، ساعت 3 بعدازظهر، چندين فروند هواپيماي جنگی « اف4 » كه از پايگاه هوايي داخل خاك فلسطين اشغالي برخاسته بودند ، براي بمباران مواضع نيروهاي فلسطيني و لبناني در منطقه « اشرفيه » در جنوب شرقي شهر « صيدا » و همين طور اردوگاه آوارگان فلسطيني « الميه و ميه » ، به حريم هوايي لبنان تجاوز كردند.
با شدت گرفتن بمباران خانه هاي كوچك و ضعيف آوارگان، ضدهوايي هاي متعلق به گروههاي مبارز ، به مقابله با اين تهاجم هوايي كه كشته و زخمي شدن زنان و كودكان را به همراه داشت ، پرداختند.
در آن ميان جواني فلسطيني كه يك قبضه موشك ضدهوايي ( از نوعي كه به دنبال حرارت هواپيما میرود ) بر دوش خويش داشت ، پس از نشانه روي و شليك به موقع، موفق شد يكي از هواپيماهای فانتوم را هدف قرار دهد.
پس از آنكه هواپيما مورد اصابت موشك قرار گرفت، دو سرنشين آن سراسيمه و به سرعت دكمه پرتاب صندلی را فشار دادند كه با انفجاري خفيف، از داخل هواپيما به بيرون پرتاب شدند . به دنبال سقوط هواپيما ، خلبان و كمكاش به وسيله چتر نجات ، در دو منطقه جدا گانه در داخل خاك لبنان فرود آمدند.
هلي كوپترهای جنگي رژيم صهيونيستي كه مشغول گشت زنی نزديك آنجا بودند ، پس از اخذ دستور ، به سرعت به محل فرود يكی از خلبانها شتافتند و توانستند او را قبل از اينكه به دست نيروهاي مبارز بيفتد ، سوار و از مهلكه نجات دهند.
به محض سقوط هواپيما و انفجار آن ، تلاش نيروهاي شبه نظامي لبناني و فلسطيني كه از بمباران خانه و كاشانه خويش عصباني بودند ، براي ردگيري و دستگيري خلبانان آن آغاز شد.
رون آراد 28 ساله ، كه در يك باغ فرود آمد ، بر اثر شدت ضربه وارده ، آرنج دست چپش شكست و دقايقي بعد نيروهاي گروه «مقاومت مومنه» به رهبري «مصطفي ديراني» منشعب از «سازمان امل» ، كه در يكي از روستاهاي اطراف به نام « زغداريا » مستقر بودند، سر رسيدند و زودتر از فلسطيني ها ، او را به اسارت خود درآوردند. برحسب اتفاق، محلي كه آراد در آنجا فرود آمده بود ، خط تماس جنگ داخلي امل و سازمانهاي فلسطيني بود.
3 ساعت بعد ، آراد كه از شكستگي دست رنج مي برد ، سوار بر اتومبيلي شخصي ، در حالي كه چند ماشين ديگر حامل نيروهاي مسلح او را اسكورت ميكردند ، از صيدا به طرف بيروت حركت داده شد. در طي مسير ، دژباني ها و پست هاي بازرسي گروههاي مختلف مسلح از جمله ارتش لبنان قرار داشتند . ماشين حامل آراد ، قبل از رسيدن به يكي از اين پستها ، سعي كرد تا با روشن و خاموش كردن چراغهاي جلو ، بفهماند كه مجروح دارد و نمي تواند بايستد . ولي نيروهاي ارتش ، به سمت كاروان در حال عبور شليك كردند اما به كسي آسيبي نرسيد.
دقايقي بعد در « افران الرميله » ( نانوایی رميله ) كه همه خودروهاي كاروان اسكورت به هم ملحق شدند ، براي رعايت جوانب امنيتي ، آراد در خودرويي ديگر قرار گرفت و به سمت بيروت حركت داده شد.
در بيروت، خلبان مجروح را مستقيما به خانه شخصي مصطفي ديراني (مسئول وقت كميته امنيت سازمان امل) بردند. ساعتي بعد كه اضطراب و ترس آراد فروكش كرد، با پسر دوسال و نيمه ديراني به بازي و سرگرمي مشغول شد . ساعت 10 شب ، به دليل شدت جراحت به يكي از درمانگاهها برده شد كه دكتر ارتوپد در محل كار خود حضور نداشت. پس از دقايقي با پيگيري هاي زياد ، دكتر از منزل خود به بيمارستان آمد و دست چپ خلبان اسرائيلي را گچ گرفت و مداوا كرد.
سازمان امل، در اولين روزها مدعي شد كه رزمندگانش موفق شده اند هواپيماي جنگي اسرائيلي را ساقط كنند و خلبان آن را به اسارت درآورند ، ولی سازمان فلسطيني «فتح» (گروه ابونضال) اين ادعا را رد كرد و گفت : «ما هواپيماي اسرائيلي را با موشك زديم ولي چون خلبان آن در نزديكي خطوط نيروهاي امل فرود آمد ، آنها توانستند او را اسير كنند»
از همان روز به بعد ، رژيم صهيونيستي - كه براي حفظ روحيه نيروهاي مسلح و بخصوص خلبانانش اهميت بسياري قائل است و همواره سعي دارد تا از هر عملی كه باعث تضعيف روحيه جنگی و جنايتكار آنان شود، جلوگيري كند - پيدا كردن و كسب خبر از ران آراد را بهانه بسياری از جناياتش قرار داد.
درنيمه شب 6 مرداد ماه سال 1368 ، هلی كوپتری متعلق به ارتش اسرائيل در محوطهای باز در مركز شهر « جبشيت » در جنوب لبنان فرود آمد و در ميان ترس و اضطراب مردم ، نيروهاي كماندوئی، به آپارتمانی كه در آن نزديكی قرار داشت ، هجوم بردند و پس از شكستن در ورودی طبقه دوم ساختمان ، در ميان وحشت زن و فرزندان ، اقدام به ربودن « حجت الاسلام شيخ عبدالكريم عبيد » امام حمعه جبشيت نموده و پس از انتقال او به هلی كوپتر ، با سرعت هر چه تمامتر به داخل فلسطين اشغالی پرواز كردند
بهانه اسرائيل براي اين آدم ربايی جنايتكارانه ، اين بود كه مدعی شدند شيخ عبيد دستور نقل و انتقال آراد را داده است.
🇮🇷 بدون مرز 🇮🇷
رون آراد کیست؟ ✍ متن از خبرگزاری مهر روز بيست و سوم مهرماه سال 1365، ساعت 3 بعدازظهر، چندين فروند ه
چند سال بعد ، در نيمه شب 3 خرداد 1373 ، مصطفی ديرانی در حالی كه در جمع خانواده خود خفته بود ، با صداي هلیكوپتر هايی كه بر تپهاي نزديك روستاي « قصرنبا » در دره بقاع فرود آمده بودند ، از خواب پريد ولي تا بخواهد اسلحه كمری را از زير بالش خود بردارد ، با عكس العمل كماندوهای « تيپ ويژه گولانی » - كه وظيفه اصلیشان اين گونه آدم ربائیها بود ـ بر بالين خود رو به رو شد و در ميان بهت و وحشت زن و فرزندانش ، به داخل هلیكوپتر منتقل شد و از آنجا به پايگاهی نظامي در فلسطين اشغالی منتقل شد .در آن ميان برادر وی از پنجره خانهشان كه مقابل خانه مصطفی بود ، با تفنگ شكاري اقدام به تيراندازی به سمت صهيونيستها كرد كه با پاسخ شديد آنان رو به رو شد ولی به كسي آسيبی نرسيد.
پس از چند سال كه از آدم ربايیهای رژيم صهيونيستي میگذشت ، سرانجام در خرداد ماه سال 1379 دادگاهی نظامی و در حصاری از نيروهای امنيتی ، برای رسيدگی به پرونده عبيد و ديرانی تشكيل شد.
در اين فاصله اخبار متناقضی از سرنوشت آراد منتشر میشد. خرداد ماه سال 1373 روزنامه "نداء الوطن" چاپ بيروت ، بدون اشاره به زمان و مكاني خاص ، نوشت :«ران آراد به هنگام فرار از محل بازداشت خود ، از سوی نگهبانانش هدف شليك قرار گرفته و كشته شده است.»
اين روزنامه در ادامه نوشت :«آراد هنگامی كه در اسارت عناصر منشعب از سازمان امل به رهبری مصطفی ديرانی بود ، به قتل رسيده است»
شهريور سال 1375 راديو رژيم صهيونيستي به نقل از روزنامه اسرائيلي « يديعوت آحارونوت » اعلام كرد :«هرگونه اطلاعات در مورد ديپلماتهای ايرانی ربوده شده در لبنان ، میتواند اطلاعات متقابلی در مورد ران آراد به همراه داشته باشد»
اشاره میشود «احمد متوسليان» ، «سيد محسن موسوی» ،« تقی رستگارمقدم» و «كاظم اخوان» عليرغم برخورداری از مصونيت ديپلماتيك ، 14 تير ماه سال 1361 در پست بازرسی فالانژيستها در شمال بيروت معروف به «حاجز برباره» به اسارت در آمدند كه از آن تاريخ به بعد هيچ خبر موثقي از سرنوشت آنان به دست نيامده است . رژيم صهيونيستي همواره به دنبال گره زدن اخبار و اطلاعات ماجرای ران آراد با گروگانهاي ايراني است.
مجله «نيستان» چاپ تهران نيز، در شماره فروردين ماه سال 1376 خود مدعی شد كه ران آراد در اسارت سوريه بسر میبرد.
اسرائيل همواره تلاش دارد تا اين گونه وانمود كند كه آراد توسط حزب الله لبنان ربوده شده و در اختيار ايران است ولي حزب الله نيز در مقابل، هرگونه ارتباط خود را با اين قضيه رد كرده است و دليل صحت اين مطلب نيز اين است كه اگر خلبان اسرائيلي در دست حزبالله بود ، اين حزب به راحتي میتوانست بر سر اين خلبان معامله كرده و بهای گزافی از اسرائيل طلب كند، كما اينكه در گذشته نيز شاهد بودهايم در ازاي تكه هاي بدن چند سرباز متجاوز اسرائيلي ، حزب الله توانست صدها تن از اسراي خود را از چنگال اين رژيم آزاد كند.
شيخ عبدالكريم عبيد از مسئولين حزب الله در جنوب لبنان كه در اسارت بسر ميبرد ، خرداد ماه سال 1379 در مصاحبه با روزنامه اسرائيلي « معاريو » ، ضمن تاكيد بر اينكه هيچ ارتباطي با اسارت خلبان اسرائيلي ندارد و عبيد بي جهت ربوده شده است ، گفت:« آراد گروگان حزب الله نبوده و به همين دليل اميدي براي آزادي او از طريق ربودن من وجود ندارد ، بلكه برعكس ، اين امر ممكن است اوضاع را پيچيدهتر كند.»
مصطفي ديراني نيز روز پنجشنبه 19 خرداد ماه 1379 در مصاحبه با همين روزنامه ، گفت:« من نمي دانم آراد زنده است يا مرده و نمیدانم او در حال حاضر كجاست؟ ولی به نظر من تا وقتي مرگش ثابت نشود ، زنده است.»
ديرانی درباره وضعيت آراد در اولين ساعات اسارت ، گفت:«اولين بار كه او را ديدم ، پس از سقوط هواپيمايش بود . چند ساعت بعد او به خانه من در بيروت منتقل شد . من به او لباس و غذا دادم و او با پسر من كه در آن موقع دوساله و نيم بود ، بازی كرد»
ديرانی همچنين تحويل خلبان اسرائيلي به عوامل ايران در بعلبك در مقابل 300 هزار دلار را تكذيب كرد و درباره گم شدن آراد گفت: « ارتش اسرائيل به منطقه « ميدون » در دره بقاع حمله كرد و دهها تن كشته و زخمي از مردم عادي برجاي گذاشت . نگهبانان آراد كه از نيروهاي امل بودند ، براي جويا شدن از احوال نزديكانشان ، او را ترك كردند و پس از بازگشت متوجه شدند كه آراد نيست و پيدايش نكردند.»
ديراني مدعي شده كه بعدا شنيده است يك گروه ايراني از ترس اينكه اسرائيل عمليات تهاجمي براي نجات آراد انجام دهد ، خلبان اسرائيلي را از مخفيگاه سازمان امل ربودهاند . وی براي ادعاي خود هيچ دليل و مدرك مستندي ارائه نداده است . البته اين امر مي تواند عكس العملي در برابر خبر كشته شدن ران آراد توسط نيروهاي سازمان امل باشد و اينكه خود را از اين اتهام مبرا كند.
🇮🇷 بدون مرز
https://eitaa.com/joinchat/1644822562C2eae0dcc44