فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پنجشنبه_های_مشاوره_ای
سخنران: حجت الاسلام مسعود عالی
"دستورالعمل ریاضت علامه طباطبایی"
علامه طباطبایی فرمودند که یکی از نسخه ها برای اهل سیر و سلوک این است که در خانه اهل سازش بوده و به اهل خانواده سخت نگیرید. این نوعی از سختی کشیدن است که انسان با این روش روی نفس خود پا گذاشته و خود را می آزماید.
#ندای_تهذیب
🌺 @nedaye_tahzib
🍃 tahzib-howzeh.ir
#پنجشنبه_های_مشاوره_ای
🌺 زن، خانواده و تربیت اسلامی در مکتب امام خمینی (ره) (قسمت چهارم) 🌺
◀️ویژگی ها و استعدادهای خاص مادر▶️
همان گونه که بیان شد، امام رحمه الله، در تربیت، بیشترین نقش و سهم را برای مادران قائل بود تا جایی که هیچ کس دیگر حتی پدر یا معلم چنین نقشی را در حد مادر نمی تواند ایفا کند. بی شک، چنین نگرشی نسبت به مادر، از ویژگی های خاص عاطفی و روحی مادران سرچشمه می گیرد. همان ویژگی هایی که امام رحمه الله از آنها آگاهی داشت و در برخی موارد به آنها اشاره کرده است:
1. سرمایه عاطفی والا و منحصر به فرد مادران
«حقوق بسیار مادرها را می توان شمرد و نمی توان به حق ادا کرد. یک شب مادر نسبت به فرزندش از سال ها عمر پدر متعهد ارزنده تر است. تجسم عطوفت و رحمت در دیدگان نورانی مادر، بارقه رحمت و عطوفت رب العالمین است. خداوند تبارک و تعالی قلب و جان مادران را با نور رحمت ربوبیت خود آمیخته، آن گونه که وصف آن را کس نتوان کرد و به شناخت کسی جز مادران در نیاید و این رحمت لایزال است که مادران را تحملی چون عرش در مقابل رنج ها و زحمت ها از حال استقرار نطفه در رحمت و طول حمل و وقت زاییدن و از نوزادی تا به آخر، رحمت فرموده. رنج هایی که پدران یک شب آن را تحمل نکنند و از آن عاجز هستند».(روح اللّه خمینی، جلوه های رحمانی، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، 1371، ص47؛ تبیان، دفتر هشتم، ص 125.)
2. رابطه و علاقه خاص مادر و فرزندی
«دامن مادرها دامنی است که انسان از آن باید درست بشود؛ یعنی اول مرتبه تربیت، تربیت بچه است در دامن مادر؛ برای اینکه علاقه بچه به مادر بیشتر از همه علایق هست و هیچ علاقه ای بالاتر از علاقه مادری و فرزندی نیست. بچه ها از مادر بهتر چیز اخذ می کنند».(صحیفه نور، ج 7، ص 76.)
«علاقه ای که بچه به مادر دارد، به هیچ کس ندارد و آن چیزی که در بچگی از مادر می شنود، در قلبش نقش می بندد و تا آخر همه اش می ماند».(صحیفه نور، ج 8، ص 162)
«... و چون بچه ها آن علاقه ای که به مادر دارند، به هیچ کس ندارند و در دامن مادر که هستند، تمام چیزهایی که دارند، آرزوهایی که دارند، خلاصه می شود در مادر و همه چیز را در مادر می بینند».(صحیفه نور، ج 8، ص 162)
3. اثرگذاری خاص مادران بر فرزندان
«حرف مادر، خلق مادر، عمل مادر در بچه اثر دارد... بچه وقتی در دامن مادرش هست، می بیند مادر اخلاق خوش دارد، اعمال صحیح دارد، گفتار خوش دارد، آن بچه از همان جا اعمالش و گفتارش به تقلید از مادر که از همه تقلیدها بالاتر است و به تزریق مادر که از همه تزریق ها مؤثرتر است، تربیت می شود».(صحیفه نور، ج 6، ص 157.)
«بچه از مادر بهتر چیز اخذ می کنند. آن قدری که تحت تأثیر مادرها هستند، تحت تأثیر پدر نیستند، تحت تأثیر معلم نیستند، تحت تأثیر استاد نیستند».(صحیفه نور، ج 7، ص 76.)
«در دامن مادر، بچه ها بهتر تربیت می شوند تا در پیش استادان... مادرها باید توجه به این کنند که بچه ها را خوب تربیت کنند، پاک تربیت کنند، دامن هایشان یک مدرسه علمی و ایمانی باشد و این، یک مطلب بسیار بزرگی است که از مادرها ساخته است و از دیگران ساخته نیست. آن قدری که بچه از مادر می شنود، از پدر نمی شنود. آن قدری که اخلاق مادر در بچه کوچک نورس تأثیر دارد و به او منتقل می شود، از دیگران عملی نیست».(صحیفه نور، ج 8، ص 162.)
4. آرامش بخشی مادر نسبت به فرزندان
«مادری که بچه اش گرفتاری دارد و می خواهد او را نجات بدهد، آن قدری که الطاف این مادر او را آرام می کند، مداوا آن قدر تأثیر در او ندارد. این الان احتیاج به او دارد که روحش آرام بشود، مادر روح این را آرامش می دهد...».(صحیفه نور، ج 6، ص 280.)
#امام_خمینی_و_خانواده
#تربیت
#مادر
#ندای_تهذیب
🌺 @nedaye_tahzib
🍃 tahzib-howzeh.ir
🔹مجموعه پوسترهای نمایشگاهی
#مشق_عشق / الگوی رفتاری علما در خانواده موضوع: خطاپوشی در جمع و تذکر صمیمانه در نهان
#آقا_مجتبی_تهرانی
شماره 23
🌺 @nedaye_tahzib
🍃 tahzib-howzeh.ir
#تواضع_ایت_الله_میرزا_جواد_تهرانی
در جبهه یک نوجوان بسیجی خدمت ایشان می رسد و می گوید: آقا بیایید با هم یک عکس برداریم، ایشان می فرمایند:من به شرطی با شما عکس می گیرم که یک قول به من بدهید، نوجوان بسیجی میگوید :چه قولی آقا به شما بدهم؟ آقا فرموده بودند:قول بده وقتی فردای قیامت دست جواد را میگیرند که به طرف جهنم ببرند، بیائی و مرا شفاعت کنی! قول می دهد و بعد آقا با اوعکس میگیرد.
خاطراتی از آیینه اخلاق ص62
https://eitaa.com/joinchat/2400124981Cc8b982030d
#بهلول_____ و_____ ابو حنیفه
قاضی نورالله شوشتری یکی از مناظرات بهلول را چنین بیان کرده است.
روزی بهلول از کنار خانه ابوحنیفه (از پیشوایان اهل سنت) عبورمی کرد. در این هنگام شنید که وی به شاگردان خویش می گوید:
امام جعفرصادق(ع) سه مطلب گفته است که من آن را دوست نداشته ونمی پسندم. اول آنکه می گوید: شیطان با آتش جهنم عذاب می شود.
چگونه شیطان که خود از آتش است، با آتش عذاب می شود؟
دیگر آنکه می گوید: خدا را نمی توان دید. چگونه چیزی را که موجود باشد نمی توان دید؟
سوم آنکه می گوید: انسان در کارهای خویش، فاعل مختار است و حال آنکه نصوص و متون دینی برخلاف آن است. (و خداوند خالق و پدیدآورنده همه چیز است.) بهلول کلوخی برداشت و به طرف ابوحنیفه پرتاب کرد و گریخت. کلوخ به پیشانی ابوحنیفه خورد و او راآزرد. پس از دستگیری بهلول، برای شکایت وی را نزد حاکم بردند.
بهلول به او گفت: چه آزاری از سوی من به تو رسیده است؟
ابوحنیفه گفت: کلوخی به پیشانی ام زده و سر من را به دردآورده ای.
بهلول گفت: درد را به من نشان بده؟
ابوحنیفه گفت: درد را چگونه می توان دید؟
بهلول گفت: پس چرا (بر امام صادق(ع) اعتراض می کردی و می گفتی چگونه می توان گفت که خداوند موجود است ولی نمی توان او را دید؟
علاوه آن کلوخ خاک بود و تو نیز از خاک هستی پس نمی بایست خاک از خاک آزار ببیند وعذاب شود. همچنین من تقصیری ندارم و بایداز خدا شکایت کنی، زیرا تو خود می گفتی انسان فاعل کارهای خویش نیست و همه کارها به ست خداست.
پس چرا تو مرا نزد حاکم آورده و ادعای قصاص می کنی؟
ابوحنیفه با شنیدن سخنان منطقی و عاقلانه بهلول شرمنده شد و ازشکایت خویش منصرف گشته، جلسه دادگاه را ترک کرد
@kalameahlolbait
💠 حدیث روز | ۹۹/۱۰/۳
🔸 امام باقر(ع): مَن لَم يَجعَل لَهُ مِن نَفسِهِ واعِظا فَإنَّ مَواعِظَ النّاسِ لَن تُغنِيَ عَنهُ شَيئا.
🔹 كسى كه واعظى درونى نداشته باشد، موعظه هاى مردم سودى به او نمى رساند.
📚 بحارالانوار، ج ۷۸، ص ۱۷۳
💡 تبلیغ نیوز | پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
🌐 Tablighnews.Dte.ir
🆔 @tablighnews
#گفتار_ایت_الله_میرزا_جواد_تهرانی
روزی ایشان در جلسه تفسیر خود اسم امام خمینی را آورده و فرمودند:(( سلام الله علیه)) و بعد افزودند: به من اعتراض نکنید که چرا گفتم(( سلام الله علیه)) زیرا ما در نماز می گوییم :((السلام علینا و علی عباد الله الصالحین)) و امام از صالحین است.
عکس آیت الله میرزا جواد تهرانی وایت الله حائری و آیت الله فلسفی در تصویر
دیده می شود.
روزنه هایی ازعالم غیب ص240
https://eitaa.com/joinchat/2400124981Cc8b982030d
#جمعه_های_مهدوی
در سایه امام زمان عمرمان گذشت
باشد که در دولت او نوکری کنیم...
#ندای_تهذیب
🌼 @nedaye_tahzib
🍀 tahzib-howzeh.ir
#قرآن_کریم
✅سوره مبارکه #انبیاء، صفحه 329، آیات 82 تا 90
🗓1399/10/05
🌼 @nedaye_tahzib
🍀 tahzib-howzeh.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹زیارت امام زمان (عج) در روز جمعه
🔺 با نوای استاد فرهمند
#ندای_تهذیب
🌼 @nedaye_tahzib
🍀 tahzib-howzeh.com