32.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
روضه ای که حضرت زینب(س) خواند!
وقتی زنان و دختران با پیکرهای روی خاک روبرو شدند
استاد انصاریان
🌹 @nedaye_tahzib
☘️tahzib-howzeh.ir
🌹قابل توجه طلاب متقاضی آزمون استخدامی آموزش و پرورش 🌹
⭕️ خوداظهاری داوطلبان کرونایی آزمون استخدامی آغاز شد
🔸زرین آمیزی، سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور :
🔹هشتمین آزمون استخدامی متمرکز دستگاههای اجرایی سال ۱۳۹۹ در روزهای ۱۱ و ۱۲ دی با حضور ۵۶۵ هزار و ۲۳۸ داوطلب برگزار میشود.
🔹داوطلبان هشتمین آزمون استخدامی متمرکز دستگاههای اجرایی سال ۱۳۹۹ که دچار بیماری کرونا شدهاند میتوانند فرم خوداظهاری را در سایت سازمان سنجش تکمیل کرده و گواهی مبنی بر داشتن بیماری کرونا را بارگذاری کنند.
🔹مهلت ثبت نام و #ویرایش اطلاعات برای این دسته از داوطلبان از امروز چهارشنبه سوم دی تا پایان روز پنجشنبه ۴ دی ۱۳۹۹ است. پس از اتمام مهلت ثبت نام، امکان تغییر در درخواست به هیچ وجه وجود ندارد.
#کانال_فیضـــیه
@feyzieh
🔰 هدفمندی
#اخبات
☑️ |اینستاگرام| |تلگرام| |کست باکس|
|آپارات|
🛒 برای تهیه کتابهای استاد کلیک کنید.
▶️ @einsad
🔻امام سجّاد عليهالسّلام فرمودند:
☀️ إنَّ عَمَّتي زَينَبَ مَعَ تِلكَ المَصائبَ و المِحَنِ النّازِلَةِ بِها في طَرِيقِنا إلَى الشّامِ ما تَرَكَتْ نوافلها الليلیة.
🔰 عمّه ام زينب، با وجود همه مصيبت ها و رنج هايى كه در مسير شام به او روى آورد، حتّى يك شب نماز شب را ترک نکرد.
🏴 وفات حضرت زینب "سلام الله علیها"
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓در نشست صمیمی طلاب نخبه با مدیر حوزه های علمیه چه گذشت؟
▫️نداشتن تصویر روشن از رسالت های حوزوی و آینده طلبگی
▫️رها بودن طلاب به حال خود و عدم رسیدگی به احوال و اوضاع ایشان
▫️ضعف معنویت در حوزه و عدم برنامه ریزی برای تهذیب طلاب
▫️کوتاهی حوزه علمیه در تولید علوم انسانی اسلامی
▫️عدم مجوز رسمی برای رشته های تخصصی مرتبط با فقه
نکته خواندنی شهید مطهری به اقای قرائتی
اقای قرائتی نقل می کند وقتی در اخلاصم برای مشارکت در نویسندگی تفسیر نمونه،شک کردم، شهید مطهری فرمود (بزرگی می فرمود:در قضاوت اگر اخلاص هم داشتی عجله نکن،در عبادت اخلاص نداشتی انجام نده،در تبلیغ چه اخلاص داشتی چه نداشتی انجام بده)
منبع:
ره توشه۱۳۹۵
عجب نماز شب خوانی
⚠️داستانی که علامه #مصباح یزدی در آخرین دیدار خود با یکی از روسای جمهور، در باب إلقائات شيطان بیان فرمودند:
🔻 " یکی از شاگردان آیت الله انصاری همدانی، خدمت این عالمِ عارف می رسد و می گوید: من برای شب زنده داری و نماز شب، به سختی برمی خیزم؛ ولی مدتی است که هر سحرگاه، حوریه ای زیبا نزد من می آید و مرا برای تهجّد و مناجات شبانگاه بیدار می کند و آنقدر این حوریه زیباست که از شوق او برمی خیزم و به عبادت مشغول می شوم.
آیت الله انصاری همدانی، آن عارف واصل و عالمِ عامل می فرماید: او شیطان است؛ دیگر به آن حوریه توجه نکن و برای شب زنده داری برنخیز...
شاگرد آیت الله انصاری همدانی، نمی تواند این مسئله را قبول کند و تحت القائات شیطان، با خود می گوید که این استاد، به حالات سیر و سلوک من حسد ورزیده و چنین می گوید! چطور می توانم از این لذت چشم بپوشانم و نماز شب برنخیزم؟؟
در نهایت به توصیه استاد خویش عمل نمی کند..."
🔻بنده الان این شخص را می شناسم؛ او به تدریج به ضدانقلاب پیوست و منحرف شد و الان خارج از ایران زندگی می کند!!! "
🔰
بله می شود.....
پس میشود محب اهلبیت بود و امام را وسط معرکه تنها گذاشت؛ میشود اهل بذل و بخشش بود و حسینی نبود؛ میشود عابد زمانهات باشی و راه عبودیت را گم کنی.
هزار و سیصد و چندین سال است که شیعه باید تلاش کند قیام اصلی را محقق کند. قیام اول، قیام حضرت صدیقه طاهره (س) برای امام زمانش بود؛ قیامی که شیعه در آن شهید شد و دستان امام را هم بستند و خانهنشین کردند.
قیام دوم، قیام اباعبدالله بود که در آن، امام و تعداد زیادی از شیعیان شهید شدند و اسرا، رسالت تاریخی خود را انجام دادند. اما در قیام سوم، هم امام حفظ میشود و هم عموم شیعیان؛ درنتیجه جهان از قسط و عدل پر میشود همانگونه که از ظلم و جور پرشده بود.
بهترین، سطح بالاترین و نزدیکترین شرایط به قیام سوم در انقلاب اسلامی فراهم است.
اگر هستی که بسمالله
در تأخیر آفات است
یازینب
❇️ یکشنبههای هفته: #اسوه_های_اخلاقی ❇️
شماره 18
🌺آیت ا... بروجردی / قسمت نهم / مبارزه با خرافات🌺
🔅 مبارزه با خرافات
ملتی که در پنجه خرافات گرفتار باشد، هرگز به خوش بختی و سعادت نخواهد رسید. یکی از خرافات هستی سوز، «شرک» و «دوگانه پرستی» است. هر مسلمانی موظف است که در برابر خدای هستی بخش کرنش کند و پیشانی بر خاک بساید. به خاک افتادن در برابر غیر خدا، امری موهِن و خارج کننده انسان از حصار حصنی «لااله الاّاللّه» است. آیت الله بروجردی برای دور نگه داشتن ساحت جامعه اسلامی از لوث خرافه و اعمال منافی با یکتاپرستی تلاش می کرد. وی بر آن بود که پیرایه ها را از مذهب شیعه بزداید تا فروغی دیگر یابد. در زمان آیت الله بروجردی کم و بیش این فکر حاکمیت داشت و در بین مردم جای پا باز کرده بود. ازاین رو، آیت الله بروجردی وظیفه خود می دانست که بساط این طرز تفکر را برچیند و به حاکمیت متعصبانه و جاهلانه آن پایان بدهد.
روزی هنگام ورود به حرم حضرت رضا علیه السلام یک طلبه به عنوان احترام به حضرت رضا علیه السلام به سجده افتاد. آیت الله بروجردی با دیدن این صحنه به شدت ناراحت شد و عصای خود را بر پشت آن طلبه زد و گفت: «این چه کاری است که می کنی؟ با این عملت، دو گناه مرتکب شده ای: یک، سجده برای غیر خدا؛ ب، تو طلبه هستی و چنین کاری را انجام می دهی و این سبب می شود که دیگران هم از تو پیروی کنند».
روزی ایشان می خواستند از در منزل بیرون آیند که یکی از زوّار برای اظهار ادب، خود را به پای ایشان انداخت. آیت الله بروجردی که این کار را حرام می دانست، عصبانی شد و عصایش را به پشت آن مرد زد. در همین حال فریاد می زد: «این عمل شرک است؛ حرام است»
(مجله حوزه، ش 43 و 44، ص 13.)
#ندای_تهذیب
💐 @nedaye_tahzib
🌱 tahzib-howzeh.com
❇️ یکشنبههای هفته: #اسوه_های_اخلاقی ❇️
⏺#نقش_الگو_در_تربیت
شماره 6
—————————
🔅ضرورت وجود الگوها (قسمت سوم)
جایگاه اساسی الگوی عملی در مکتب های الهی که رسالت اصلی آنها تعلیم و تربیت انسان است، به قدری برجسته است که خداوند در طول تاریخ برای هدایت هر قوم و گروهی، الگویی عملی به عنوان پیامبر و امام فرستاده است تا مردم را هدایت و راهنمایی کند.
عملی ترین و پیروزمندانه ترین وسیله تربیت، تربیت کردن با توجه به نمونه ای عملی و زنده است. نوشتن کتابی در موضوع تربیت آسان به نظر می رسد. همچنین ترسیم یک نقشه خیالی _ اگرچه کامل و همه جانبه باشد _ ، آسان تر است. با این حال، این نقشه تا هنگامی که به حقیقت واقعی و مصداق عینی تبدیل نشود و بیانگر رفتار و درک بشر نباشد، مرکّبی بر کاغذ و نقشه ای معلق در فضا خواهد بود و بس. پروردگار بزرگ طرح و نقشه تربیت الهی را در قرآن بیان کرده است تا بشر آن را به کار بندد و به حقیقت واقعی تبدیل کند. این گونه بود که حضرت محمد صلی الله علیه و آله را برانگیخت تا سرمشقی برای جهانیان باشد.(1) به گفته قرآن مجید، هر قومی، امام و هدایت گری دارد.(2) قرآن همچنین دست یابی به مقام امامت و پیشوایی و اسوه شدن را ارزش و آرمان معرفی می کند. خداوند، زبان حال انسان های آرمان خواه را این گونه نقل کرده است:
وَ الَّذینَ یَقُولُونَ رَبَّنا هَبْ لَنا مِنْ أَزْواجِنا وَ ذُرِّیّاتِنا قُرَّهَ أَعْیُنٍ وَ اجْعَلْنا لِلْمُتَّقینَ إِمامًا. (فرقان: 74)
آنان افرادی هستند که هنگام دعا با خدای خود گویند: پروردگارا، ما را از جفتمان، فرزندانی مرحمت فرما که مایه چشم روشنی ما باشند و ما را پیشوای پرهیزکاران قرار ده.
امام علی علیه السلام، بهترین مفسر قرآن نیز ضرورت وجود امام را چنین بیان می کند:
أَلا وَ إنَّ لِکلِّ مأمُومٍ إمَاما یَقْتَدِی بِه وَ یَسْتَضِی ءُ بِنُورِ عِلْمِه.(3)
همانا برای هر اقتدا کننده ای، امامی است که به آن اقتدا می کند و از نور دانش وی نورانیت می طلبد.
در روایت دیگری از امام باقر علیه السلام نقل شده است:
ای اباحمزه! هر یک از شما اگر بخواهد چند فرسخ روی زمین راه برود، برای خودش، راهنما می خواهد، در حالی که نسبت به راه های ملکوتی آسمان جاهل تر هستی. پس در زمینه هدایت معنوی خود نیز راهنمایی بجوی.(4)
طبق این روایت، نیازمندی به راهنما و الگو برای هدایت، امری ضروری است.
امیرمؤمنان علی علیه السلام در روایت دیگری، پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله را الگو و اسوه امت معرفی می کند و به دیگران دستور پیروی از ایشان را می دهد:
رسول خدا صلی الله علیه و آله حتما برای الگوی تو کافی است. پس از پیامبر پاک تر خود پیروی کن. همانا او الگوی هر فردی است که نیازمند الگو است.(5)
افزون بر این می فرماید: «وَ اقْتَدُوا بِهُدی نَبیِّکُم فَإنَّه أَفْضَلُ الْهُدی؛ از هدایت پیامبرتان پیروی کنید. به درستی که هدایت او برترین هدایت است».(6)
امام علی علیه السلام نیز خود جزو نخستین عمل کنندگان به این روایت است:
من بسان بچه ناقه ای که به دنبال مادر خود می رود، به دنبال پیامبر می رفتم. او هر روز یکی از فضایل اخلاقی خود را به من می آموخت و به من دستور می داد که از آن پیروی کنم.(7)
پی نوشت:
1- محمد قطب، روش تربیتی اسلام، ترجمه: سیدمحمد مهدی جعفری، تهران، شرکت سهامی انتشار، 1353، چ 2، ص 244.
2- رعد: 7: «لِکُلِّ قَوْمٍ هادٍ» و اسراء: 71: «یَوْمَ نَدْعُوا کُلَّ أُناسٍ بِإِمامِهِمْ».
3- نهج البلاغه، ترجمه: صبحی صالح، ص 417.
4- کلینی، اصول کافی، تهران، دارالکتب الاسلامیه، 1365، چ 4، ج 1، کتاب الحجه، باب هفتم، ح 10.
5- نهج البلاغه صبحی صالح، خطبه 160.
6- همان، ص 163.
7- نهج البلاغه، ترجمه: محمد عبده، چ 2، ج 2، ص 182.
ادامه دارد...
#الگو_و_تربیت
#ندای_تهذیب
💐 @nedaye_tahzib
🌱 tahzib-howzeh.ir
🍂سلسله مباحث: #زیِّ_طلبگی
شماره 43
🌺 شاخصها و ملاكهای كلی |
رفتار اجتماعی طلبه🌺
🔅رفتارهای دال بر خود بزرگپنداری، برتریجویی و امتیازخواهی (قسمت دوم)
◀️ موضوع مهم دیگری كه باید در اینجا بدان اشاره كرد، جلال و جبروت علمایی و اسطقسّی فوق اسطقسات! وانمودن است. تظاهر به علمیت، استفاده از كلمات قلمبه، اصطلاحات عربی نامأنوس، تكیه كلامهای آخوندی، و لفظ قلم سخن گفتن خصوصا در محاورات عادی، و اشاره مكرر به مباحث علمی و فنی در بسیاری از موارد تكلفآمیز و نشان نوعی خودبزرگبینی و برتریجویی است.
آوردهاند كه شخصی در میان كوچه جوانی را دیده و با طنین سنگین و آوای رسایی گفته بود: صبحكم اللّه بالخیر و العافیه و السرور. جوان بیچاره كه از این همه عبارت عربی جز نام خدا هیچ نفهمیده بود، ترسان و لرزان دست و پای خویش گم كرده و به دنبال پاسخ آبرومندی در خزانه واژگان خود جست و جو میكرد. در نهایت پس از شرمساری فراوان و واهمه و انفعال بسیار، برای رهایی از فشار آوار آن همه بزرگی و علمیت خجلت زده در پاسخ گفته بود: سمع اللّه لمن حمده، اللّه اكبر!
این رویه علاوه بر اینكه نشان نوعی تظاهر است، بیشك موجب گسست از مردم و به منزله حجابی است كه مانع از ابلاغ پیام دین و ادای وظیفه طلبگی میگردد.
◀️ طلبه باید مانند پیامبران به لسان قوم با آنها سخن گوید و از فضل فروشی و وانمود اینكه شما در سطح ما نیستید، الفبای ما را نمیفهمید و پشیزی ارزش ندارید! به شدت پرهیز كند. در این موارد عمل ما از سلیقه عرفی بسیار فاصله گرفته و مصداق شهرت مذموم گشته است.
◀️ البته، باید توجه كرد كه تحصیل حوزوی، طلبه را با ذخایر واژگانی و ادبیات نوینی آشنا میسازد كه در موارد فراوانی به صورت ناهشیار فاصله زبان او با مردم زیاد میشود؛ اما شاید مراقبت و توجه به این موضوع تا اندازهای مانع از ابراز آن گردد. ارتباط زیاد با توده مردم نیز، زمینه حفظ زبان عرفی را فراهم میآورد.
◀️ پارهای از طلاب از سخنرانیهای ساده، نوشتن مقالههای ساده و مفید، یا بیان احكام شرعی در سخنرانی پرهیز دارند و گمان میكنند این كارها، پرستیژ اجتماعی و كلاس آنان را پایین میآورد. شهید مطهری كه در نوشتن كتاب داستان راستان از سوی كسانی با همین منطق مورد انتقاد قرار گرفته بود، این موضوع را یك بیماری و انحراف بزرگ از تعالیم عالیه اسلام میداند.
◀️ مشكل دیگر اینكه برخی در ادارهها و مشاغل، به دنبال پست و منصب تلاش یا گاهی منازعه میكنند، برخی نسبت به ذكر عنوان حجهالاسلام و المسلمین یا آیهاللّه از خود حساسیت نشان میدهند، ... همه این رفتارها نشان از دنیاطلبی و برتریجویی دارد. كسانی كه به دنبال این امور اعتباری دنیوی باشند، از بركات و نعمات سرای آخرت محروم خواهند ماند:
«تِلْكَ الدَّارُ الْأَخِرَةُ نَجْعَلُهَا لِلَّذِینَ لاَ یرِیدُونَ عُلُوًّا فِی الْأَرْضِ وَلاَ فَسَادًا وَ الْعَـقِبَةُ لِلْمُتَّقِینَ»؛
آن منزلگاه آخرت را برای كسانی قرار میدهیم كه در زمین به دنبال برتری و فساد نیستند، و سرانجام [خوش] برای پرهیزگاران است. (قصص 28: آیه 83.)
امام علی از قول حضرت عیسی علیهالسلام فرمود:
الدُّنیا دَاءُ الدِّینِ وَ العَالِمُ طَبِیبُ الدِّینِ فَإِذَا رَأَیتم الطَّبِیبَ یجُرُّ الدَّاءَ إِلَی نَفسِهِ فَاتَّهِمُوهُ وَ اعلَمُوا أَنَّهُ غَیرُ نَاصِحٍ لِغَیرهِ؛
دنیا، آفت و درد دین است و عالِم، طبیب دین. هرگاه دیدید كه طبیب، درد و آفت را به سوی خود میكشد، به او بدگمان شوید و بدانید كه او دلسوز دیگران نیست. (وسائل الشیعة، ج 20، ص 26. )
امام صادق علیهالسلام میفرماید:
إِذَا رَأَیتُمُ الْعَالِمَ مُحِبّاً لِدُنْیاهُ فَاتَّهِمُوهُ عَلَی دِینِكمْ فَإِنَّ كلَّ مُحِبٍّ لِشَیءٍ یحُوطُ مَا أَحَبَّ وَ قَالَ أَوْحَی اللَّهُ إِلَی دَاوُدَ علیهالسلام لاَ تَجْعَلْ بَینِی وَ بَینَك عَالِماً مَفْتُوناً بِالدُّنْیا فَیصُدَّك عَنْ طَرِیقِ مَحَبَّتِی فَإِنَّ أُولَئِك قُطَّاعُ طَرِیقِ عِبَادِی الْمُرِیدِینَ إِنَّ أَدْنَی مَا أَنَا صَانِعٌ بِهِمْ أَنْ أَنْزِعَ حَلاَوَةَ مُنَاجَاتِی عَنْ قُلُوبِهِمْ؛
اگر عالمی را دوستدار دنیا یافتید، او را در كار دین خود متهم سازید؛ زیرا هر دوستدار در بند چیزی است كه آن را دوست میدارد. خدا به داود وحی فرمود كه میان من و خودت عالم فریفته دنیا را واسطه قرار مده كه تو را از راه دوستیام بگرداند، كه ایشان راهزنان راه بندگان جویای مناند، و من كمتر كاری كه با ایشان كنم این است كه شیرینی مناجاتم را از دلشان برمیكنم. (كافی، ج 1، ص 46)
#ویژه_طلاب
#رفتار_اجتماعی
#راه_و_رسم_طلبگی
#ندای_تهذیب
🌸 @nedaye_tahzib
🌾 tahzib-howzeh.ir
📣 #اطلاع_رسانی
📊 #مسابقه
♻️ برگزاری مسابقه بزرگ کتابخوانی جاودانه تاریخ ویژه عموم و طلاب
🔸 مدرسه علمیه عباسقلی خان شاملو با حمایت معاونت فرهنگی اجتماعی سیاسی حوزه علمیه خراسان به مناسبت میلاد با سعادت حضرت علی(ع) مسابقه بزرگ کتابخوانی "جاودانه تاریخ" ویژه عموم و طلاب خواهر و برادر سراسر کشور در بستر فضای مجازی برگزار می کند.
🔸 مسابقه کتابخوانی "جاودانه تاریخ" با محوريت مجموعه بیانات امام خامنه ای(حفظه الله) درباره شخصیت امیرالمومنین علیه السلام، برگزار مي شود.
⏳ این مسابقه پنج شنبه ۱۴ اسفند ماه از ساعت ۹ الی ۲۱ به صورت مجازی از طریق سایت مدرسه علمیه عباسقلی خان شاملو به نشانی www.magk.ir برگزار خواهد شد.
🎁جوائز مسابقه:
📌 نفر اول: پنج میلیون ریال
📌 نفر دوم: سه میلیون ریال
📌 نفر سوم: دو میلیون ریال
📌 بیست نفر بعدی هر کدام یک میلیون ریال
👈 ارتباط با ادمین:
@mohammadshenavaei
🌤«اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج»🌤
✅ معاونت فرهنگی اجتماعی سیاسی حوزه علمیه خراسان
┏━━━━━━━━━━━━📚┓
eitaa.com/joinchat/4092067873Cd2b9de633c
┗📚━━━━━━━━━━━━┛
┏━━━━━━━━━━🌐┓
farhangi.hozehkh.com
┗🌐━━━━━━━━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نکات_اخلاقی #کلیپ_تصویری
*سلسله مباحث: دروس اخلاق با محوریت نامه 31 نهج البلاغه / قسمت نوزدهم
استاد: حجت الاسلام و المسلمین همتیان
1.. گناه شناسی
2.. مدیریت چشم
3.. حفظ زبان
ایمان انسان درست نمی شود مگر اینکه دلش درست بشود و دل انسان درست نمی شود مگر اینکه زبانش درست بشود
#همتیان
#ندای_تهذیب
🌻 @nedaye_tahzib
🌿 tahzib-howzeh.ir
#جای_دور_نرو...
🍃عارف واصل آیت الله سید عبد الله جعفری (ره) : تا انسان برای پدر و مادر ، همسر ، برادر ، خواهر و دوستانش خاک نشود ، به جایی نمی رسد و در ملکوت به رویش باز نمی شود!
┄┅═✧❁🌟💠🌟❁✧═
#قرآن_کریم
✅سوره مبارکه #قصص، صفحه 394، آیات 71 تا 77
🗓1399/12/10
💐 @nedaye_tahzib
🌱 tahzib-howzeh.ir
قسمتی از وصیتنامه تکان دهنده شهید امیر حاج امینی:
"اگر به واسطه خونم حقی بر گردن دیگران داشته باشم،
به خدای کعبه قسم از مردان بی غیرت و زنان بی حیا نمیگذرم..."
۱۰ اسفند، سالروز شهادت شهید امیر حاج امینی صاحب این تصویر بینظیر و بیسیمچی گردان محمد رسول الله (ص)
🌍 eitaa.com/shakhes1 ایتا
🌍http://sapp.ir/shakhes.1 سروش
#دوشنبه_های_بصیرتی
🔹🔑🔑اقتصاد مقاومتی در کلام امام خمینی / قسمت 16 / بسترهای اقتصادی🔑🔑🔹
1️⃣ کشاورزی (قسمت دوم)
♻️كشاورزي اساس اقتصاد
حضرت امام خمینی رحمه الله:
اول يك كلمه اي راجع به كشاورزان عرض كنم. كشاورزان در هر كشوري كه مثل كشور ما باشد، اصل در امور هستند. كشور ايران كشور كشاورزي است؛ زمين زياد دارد، آب زياد دارد و افراد هم زياد، ما اگر چنانچه از حيث كشاورزي خودكفا نشويم و دستمان پيش قدرت هاي ديگر دراز بشود و به عبارت ديگر گدايي كنيم، از آنها يا فرض كنيد كه پول هم بدهيم به آنها، لكن وابسته ايم. كشاورزان عزيز مي توانند كه ايران را از وابستگي در اين بعد نجات بدهند و اين را يك عبادت شرعي حساب كنند؛ و عبادت است كشاورزي، كه در اسلام آن قدر به آن اهميت داده شده است.
[صحيفه نور ، ج 18، ص 281]
♻️ آسيب هاي غفلت از پرداختن به كشاورزي
حضرت امام خمینی رحمه الله:
مسئله كشاورزي كه در رژيم سابق براي به هم زدن آن نقشه داشتند تا ما را وابسته كنند، بيشتر مورد نظر ما باشد. البته به طرف صنعت هم بايد رفت، ولي اگر از كشاورزي منحرف شويم، اسباب آن مي شود كه آنچه خودمان نيز داريم از بين برود و مقصود رژيم سابق از آن همه تبليغات براي تمدن بزرگ همين بود كه كشاورزي را از بين ببرد و مملكتي كه هم آب داشت و هم زمين، آب ها را به هدر مي دادند و زمين ها هم بدون استفاده مانده بود. بايد مردم سعي كنند كه آب ها به هدر نرود و از زمين ها استفاده كنند و در بخش كشاورزي و صنايع كوچك فعال باشند.
[صحيفه نور ، ج 17، ص 50]
♻️اهميت و فضيلت كشاورزي
حضرت امام خمینی رحمه الله:
كشاورزي در اسلام از امور بسيار مهم و از اموري است كه درباره او گفته شده است كه كشاورزان بهترين مخلوقات هستند و كشاورزان اقرب ناس خداي تبارك و تعالي هستند و كشاورزان در آن عالم شايد در صف اول از مردم نيكوكار واقع بشوند و شغل كشاورزي شغلي بوده است كه انبيا هم به او اشتغال داشته اند و انبيا هم رزق خودشان را از راه كشاورزي به دست مي آوردند.
[صحيفه نور ، ج 15، ص 168]
#اقتصاد_مقاومتی_و_امام_خمینی
#ندای_تهذیب
🌹 @nedaye_tahzib
☘️tahzib-howzeh.ir
#دوشنبه_های_بصیرتی
#خانواده_و_اقتصاد_مقاومتی | نقش و کارکرد خانواده در اقتصاد مقاومتی
شماره 13
3️⃣ مدیریت مصرف (قسمت دوم)
🔅نگاه اسلام به مصرف
نقش مصرف در اقتصاد بسیار مهم است، ولی نگاه اسلام به مصرف، نگاه غایی نیست. به بیان دیگر، نگاه اسلام به مصرف، نگاه ابزاری است؛ زیرا در اسلام، هدف نهایی از تمام فعالیت های انسان که از جمله آنها فعالیت های اقتصادی است «نزدیکی به خدا»ست. چنان که خداوند در قرآن می فرماید:
«وَ أَنَّ إِلَی رَبِّکَ الْمُنتَهَی؛ به درستی که پایان کار به سوی خداست». (نجم: 42)
منظور از نزدیک شدن به خداوند، کم شدن فاصله زمانی و مکانی نیست، بلکه «حقیقتی است که کمال نهایی انسان محسوب می شود و آن را [قرب خدا] می نامیم. مرتبه ای است از وجود که در آن استعدادهای ذاتی مشخص، با سیر و حرکت اختیاری خودش به فعلیت میرسد». [محمدتقی مصباح یزدی، جامعه و تاریخ، ص68]
🔅ترک عادت الگوی مصرف
با توجه به این مقدمه، مصرف هر خانواده ایرانی باید به سمت و سویی هدایت شود که هدف نهایی (رضایت الهی) حاصل شود.
اگر خانواده بتواند در این مسیر، مصرف خود را متناسب با الگوی مصرف اسلامی و مطابق با منافع ملی سامان دهی کند، در اجرای اقتصاد مقاومتی، موفق خواهد بود.
به ویژه اینکه الگوی مصرف کنونی، با منافع ملی و امکانات تولید و نیز درآمد و منافع اکثر خانواده ها متناسب نیست. بی شک، ترک عادت الگوی مصرف کنونی و متناسب کردن آن با الگوی مصرف اسلامی کار آسانی نیست؛ زیرا به فرموده امام علی علیه السلام:
«اَصْعَبُ السِّیاسات نَقْلُ الْعاَدات؛ سخت ترین سیاست ها، جابه جا کردن عادت هاست». [ترجمه و شرح غررالحکم و دررالکلم آمدی (موضوعی)، ج2، ص 220]
با باور این عقیده که انسان توانایی تغییر سرنوشت خویش را دارد، می توان با برخورد آگاهانه و اتخاذ تدابیر خردمندانه، بر عادت های نادرست مصرف چیره شد که در این صورت، انسان و خانواده اش به فضیلت بزرگی دست خواهند یافت.
امام علی علیه السلام می فرماید:
«اَفْضَلُ الْعِبادَهِ غَلَبَهُ الْعاداه؛ برترین عبادت ها، غالب آمدن بر عادت است». [ترجمه و شرح غررالحکم و دررالکلم آمدی (موضوعی)، ج2، ص 220]
آنچه که در دست یابی به این فضیلت بزرگ می تواند یاری گر انسان و خانواده اش باشد، عبارتند از:
1. تعیین هدف از مصرف
2. آگاهی و عمل به اصول اسلامی مصرف
3. مدیریت مصرف خانواده
ادامه دارد...
#خانواده_و_اقتصاد_مقاومتی
#مصرف
#اقتصاد
#خانواده
#اقتصاد_مقاومتی
#ندای_تهذیب
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir
#قرآن_کریم
✅سوره مبارکه #قصص، صفحه 395، آیات 78 تا 84
🗓1399/12/11
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir