🔆 *«السَّلاَمُ عَلَيْكَ حِينَ تُصْبِحُ وَ تُمْسِي»*
🔆 *«سلام بر زمانی که صبح میکنی و به شامگاه در آیی»*
✍️ علامه مجلسی علل اهتمام به دو زمان صبح و شب را موارد گوناگون دانستهاند كه تعدادی از آنها گذشت:
✍️ در ادامه میفرمايند:
🌀 ۷- *شایسته است که انسان هر روز بلکه هر ساعت به حسابرسی خود اقدام كند*، پیش از آنکه در قیامت مورد حساب قرار گیرد. خصوصاً در این دو هنگام که وقت صعود و نزول ملائکه شب و روز است.
☘️ پیامبر خاتم صلیاللهعلیهوآله میفرمایند:
🔆 «حاسِبُوا اَنْفُسَکُم قبلَ اَن تُحاسَبُوا و زِنُواها قبلَ اَنْ تُوزَنُوا»
🔆 «خود را حسابرسی کنید پیش از آنکه مورد حساب قرار گیرید، و خود را بسنجید پیش از آنکه مورد سنجش واقع شوید»
💠 *حیات انسانی و معقول بشر در گرو پیوند با حقایق قرآن کریم است*
.
✳️ *«رعایت ادب حضور در صبح و شب»*
🔸 آنچه برای انسان در برپایی قیامت در دنیا ضروری است ایجاد و حفظ ارتباط روحی و معنوی با حضرت است. چرا که در پرتو رعایت ادب حضور و ارتباط با آن حضرت در صبح و شب، حیات انسان مملو از برکت و رحمت میگردد.
✳️ *در پاسخ سلام امام به انسان، صبح او با خیر آغاز می شود و تمام لحظاتش با برکت می گردد و شعاع این برکت و نور تا شب ادامه دارد.*
🔹 در واقع صبح هنگام که انسان وارد اجتماع میگردد، با ارتباط با امام هویت انسانیش محفوظ میماند و با توان و نورانیت روز را سپری کرده وارد خلوتگاه خود با خدای سبحان در شب میشود.
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
#حدیث_روز
#خانواده
#خانواده_مطلوب
#شیوه_شوهرداری
#ارزش_شوهرداری
#معامله_با_خدا
#کارگزار_الهی_بودن
#نصف_اجر_شهید
جاء رجل الی رسول الله (ص) فقال: ان زوجة لی اذا دخلت تلقتنی و اذا خرجت شیعتنی و اذا راتنی مهموما قالت لی: و مایهمک؟ ان کنت تهتم لرزقک فقد تکفل لک به غیرک و ان کنت تهتم لامر آخرتک فزادک الله هما. فقال رسول الله (ص) : ان لله عمالا و هذه من عماله. لها نصف اجرشهید؛
مردی به حضور رسول خدا (ص) آمد و عرض کرد: من همسری دارم که وقتی داخل منزل می شوم به استقبال من می آید و آنگاه که خارج می گردم، بدرقه ام می کند و هنگامی که مرا غمگین می بیند به من می گوید: چه چیز باعث ناراحتی تو است؟ اگر به علت خرجی ودرآمدت نگرانی، که خداوند تامین آن را به عهده گرفته است، و اگراندوهت به خاطر امر آخرتت هست، خداوند این اهتمام و غمت را افزون کند.
پیامبر اکرم (ص) فرمود: برای خداوند کارگزارانی است، و این زن جزءکارگزاران او است. برای او نصف پاداش یک شهید است.(من لایحضره الفقیه ج۲ ص۳۸۹-نقل: تحکیم خانواده-ریشهری ص۲۰۸)
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
#راهکارهای_مسرور_بودن
💠 *رسیدگی به غصه داران و گرفتاران، عامل خوشی*
🔸 دومین امری که به عنوان راهکار مسرور بودن از نگاه امیرالمؤمنین علیهالسلام قابل توجه است در حکمت ۲۳ نهج البلاغه است:
🔆 «مِنْ كَفَّارَاتِ الذُّنُوبِ الْعِظَامِ إِغَاثَةُ الْمَلْهُوفِ وَ التَّنْفِيسُ عَنِ الْمَكْرُوب»
🔆 «یکی از کفارات گناهان بزرگ فریادرسی فرد مغموم و غصهدار است.»
🔹 روایات بسیاری وجود دارد مبنی بر اینکه اثر وضعی رسیدگی به غصهدار، رفع غصه از خود انسان است، بنابراین اگر بخواهیم شاد باشیم به اطرافیانمان توجه کنیم.
💢 هر گناه کبیرهای که از ما صادر میشود بار سنگینی بر پشتمان ایجاد میکند و به انسانیت ما آسیب وارد میکند و شاکله حیوانیت را در ما ایجاد میکند،
✅ برای جبران این امر به فرموده حضرت کافی است فریادرسی نسبت به گرفتاران و غصهداران داشته باشیم. این امر میتواند در قالب مشاوره باشد یا خدمات مالی و عاطفی وعلمی ودعایی و … .
🔆 «التَّنْفِيسُ عَنِ الْمَكْرُوب» *خوشحال کردن افراد است*، البته گاهی پیش میآید که به فریاد کسی میرسیم اما او با این کار خوشحال نمیشود ولی خداوند بار گناه کبیره را از دوشمان برمی دارد.
🍃 کربلایی احمد تهرانی می گوید در مکاشفاتم دیدم هرکس زیارت امیرالمؤمنین علیهالسلام میرفت زمانی که از زیارت بر میگردد با نگاهش از سی نفر رفع گناه میشود.
🌀 نگاه زائر امیرالمؤمنین علیهالسلام در برگشت تا سی نفر شعاع دارد و آلودگیهایشان را از بین میبرد.
✳️ *یکی دیگر از راهکارهای مسرور کردن این است که دیگران را از طریق مشروع شاد کنیم نه با تحقیر دیگری یا دروغ، بلکه خوشحال کردن یک غمگین به وجه مشروع سبب شادی است.*
🔸 بازگردان شاد کردن دیگران برای ما بسیار بیشتر از حد شاد کردن یک نفر است زیرا به فرموده قرآن:
🔆 «مَنْ جاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثالِها»؛ «هر كس كار نيكى بياورد، ده برابر آن [پاداش] خواهد داشت.»
📔 سوره مبارکه انعام، آیه ۱۶۰
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
🧔🏻مردان باید چه ویژگیهای داشته باشند⁉️
✅مرد باید به همسرش
محبت بکند 💙
محبت کامل سه مرحله دارد :
☑️قلبی❤️
☑️ابرازی(کلامی ونوازشی)😍
☑️رفتاری😊
#استادتراشیون
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
✍سخنرانی استاد عالی
🎥موضوع: آنچه برای خود نمیپسندی برای دیگران هم مپسند!
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
🌼 پرسش:
کشورهايي مثل ژاپن که هيچ ديني ندارند در آخرت برچه اساس و ملاکي اعمالشون سنجيده ميشه؟
جهنمي هستن يا بهشتي؟
🌼 پاسخ:
خداوند در آيه 85 سوره آل عمران ميفرمايد: «وَ مَن يَبْتَغِ غَيرْ الْاسْلَمِ دِينًا فَلَن يُقْبَلَ مِنْهُ وَ هُوَ فىِ الاَخِرَةِ مِنَ الْخَاسِرِين؛ هر کس غير از اسلام (دين واقعي) ديني را بپذيرد، هرگز از او پذيرفته نيست و او در آخرت از زيانکاران خواهد بود.»
مردمى که به دين اسلام ايمان نياوردهاند ,و یا اصلا دین خاصی ندارند ، دو گروه ميباشند:
1. گروهى که اصطلاحاً به جاهل مقصر و کافر معاند معروفند؛ يعنى اسلام به آنها رسيده و آنان به حقانيت آن پى بردهاند اما با لجاجت و سرکشى حاضر به پذيرش حق نيستند. اينگونه افراد کافر معاندند و مستحق عذاب دوزخ ميباشند؛ زيرا حق و حقيقت را شناختهاند و به سوء اختيار خود و با علم و عمد با آن مخالفت ميکنند. چنين گروهى که ميتوانستند اهل نجات باشند هر چند هم در ظاهر رفتار خوبى داشته باشد؛ چون حق را پوشانده و با حقيقت، عناد و لجاجت ورزيدهاند راه نجات را بر خود بسته، در نتيجه جايگاه خويش را انتخاب کردهاند.
2. گروهى که اصطلاحاً به جاهل قاصر معروفند؛ يعنى يا اسلام و پيام آن به آنها نرسيده و يا بسيار ناقص و غير واقعى به آنها عرضه شده است به قسمى که اسلام را در رديف اديان هند و چين و حداکثر يهوديت و مسيحيت ميپندارند.
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
روشن است که اين گروه چه در مناطق دور افتاده زمين زندگى کنند و چه در قاره اروپا و امريکا و مهد تمدن زندگانى بگذارنند؛ چون در عدم ايمان خود مقصر نيستند، به عذاب جهنم گرفتار نميشوند؛ زيرا عذاب، گرفتارى گناهکاران تقصير کار است و کسانى که پيام اسلام و حقانيت آن به آنها نرسيده يا غير واقعى رسيده است، علم به حقانيت دين اسلام ندارند و در عدم پذيرش، خود مقصر نيستند تا گناهکار محسوب شوند.
متأسفانه چنان تبليغات خلاف عليه اسلام زياد است که هر گونه آزادانديشى و حقيقتبينى را از بسيارى از مردم گرفته است به گونهاى که نميتواند حق را از باطل تشخيص دهند. واقعيت اين است که عليرغم پيشرفتهاى سريع مادى، انسان معاصر از نظر معنويت پس رفته است و عامل آن نيز استکبار جهانى و رسانههاى تبليغى و هنرى آن است که با تمام قوا در صدد تغيير و تحريف حقيقتاند. بنابراين، مردم بسيارى حتى در مهد تمدن، از اسلام و مکتب حياتبخش اهل بيت(ع) بيخبر ماندهاند و از آن بدتر، اطلاعات نادرست و غير واقعى از اسلام به آنها داده شده، به گونهاى که دين رحمت و محبت و عدالت، دين خشونت و ظلم و ناعدالتى معرفى گرديده است.
بنابر نظر اسلام چنين افرادى اگر در دين و آيين خود - آنچه مبتنى بر فطرت است - صادق باشند؛ مثلاً از دروغ بپرهيزند و به کارهاى خلاف انسانيت تن در ندهند، اهل نجات ميباشند و به رحمت الهى اميدوارند.
اين بحث درباره دانشمندان موحد و خداشناس که اسلام به آنها درست معرفى نشده و اهل سنت که حقيقت تشييع براى آنها تبيين نشده است، نيز صادق است.
به طور خلاصه؛ هر کسى که حقيقت به او نرسيده باشد و او نيز در اين حقيقت مقصر نباشد، مستحق دوزخ نيست، زيرا دوزخ جايگاه گنهکاران است، نه کسانى که به حقيقت نادان هستند.[مطهرى، مرتضى، عدل الهى، بخش هشتم، ص 319 – 427]
این گونه افراد در قیامت بر اساس فطرتشان خدا از آنها بازخواست می کند هر انسانی بالفطره یک سری احکامی را در خود داراست به عنوان مثال هر انسانی با ظلم مخالف است و آن را بد می داند و عدل را دوست دارد ستم به بچه یتسم را بدمی داند خوردن مال دیگران را بد می داند کمک به نیازمندان را خوب می داند و ... و این احکام کاری به دین ندارد و هر انسان بی دینی هم آن ها را می فهمد خدا در قیامت با آنها از باب احکام فطرتشان برخورد می کند. اگر طبق این احکام پیش رفته بودند خدا آنها را به بهشت می برد و الا به جهنم می فرستد.
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
🍃مردم زیادند و پرتوقع!
خدا یکی است و سریعالرضا.
🍃پس تو او را راضی کن،
دیگران چیزی نیستند....🖇
📚علی حائری🌱
#پاےدرسدل
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0