✍ امام علی(ع):
« به خدا سوگند... هرگاه فاطمه(س) را میدیدم، غمها و غصههایم از دلم برطرف میشد.»
📚 بحارالانوار، ج۴۳ ص۱۳۴
💢#اعتقادی
✅پرسش: آيا از نظر آموزه هاي اسلامي جنس مرد بر جنس زن برتري دارد؟
✍️پاسخ: يک نگاه کلي به آيات صريح قرآن کافي است تا بدانيم که از نظر قرآن ارزش انساني مرد و زن کاملاً برابر است:
🔹قرآن بدون هيچ تفصيلي، مخاطب سکونت در آن بهشت موقت را آدم و حوا معرفي کرده است:
🔅وَ قُلْنا يا آدَمُ اسْكُنْ أَنْتَ وَ زَوْجُكَ الْجَنَّةَ وَ كُلا مِنْها رَغَداً حَيْثُ شِئْتُما وَ لا تَقْرَبا هذِهِ الشَّجَرَةَ فَتَكُونا مِنَ الظَّالِمينَ؛ و گفتيم:
«اى آدم! تو با همسرت در بهشت سكونت كن؛ و از (نعمتهاى) آن، از هر جا مىخواهيد، گوارا بخوريد؛ (اما) نزديك اين درخت نشويد؛ كه از ستمگران خواهيد شد.چنانچه کاملاً مشهود است در آيه نسبت به ورود به بهشت موقت و بهره مندي از نعمت هاي آن هيچ برتري براي مرد نسبت به زن، قائل نشده است.
🔅وَ مَنْ يَعْمَلْ مِنَ الصَّالِحاتِ مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثى وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَأُولئِكَ يَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ وَ لا يُظْلَمُونَ نَقيراً؛ و كسى كه چيزى از اعمال صالح را انجام دهد، خواه مرد باشد يا زن، در حالى كه ايمان داشته باشد، چنان كسانى داخل بهشت مىشوند؛ و كمترين ستمى به آنها نخواهد شد.
🔹چنانچه در اين آيه هم کاملاً مشهود است، انجام عمل صالح به شرط ايمان، موجب ورود به بهشت دانسته شده است و هيچ نوع برتري در آيه در اين زمينه براي مردان قائل نشده است.
🔅إِنَّ الْمُسْلِمينَ وَ الْمُسْلِماتِ وَ الْمُؤْمِنينَ وَ الْمُؤْمِناتِ وَ الْقانِتينَ وَ الْقانِتاتِ وَ الصَّادِقينَ وَ الصَّادِقاتِ وَ الصَّابِرينَ وَ الصَّابِراتِ وَ الْخاشِعينَ وَ الْخاشِعاتِ وَ الْمُتَصَدِّقينَ وَ الْمُتَصَدِّقاتِ وَ الصَّائِمينَ وَ الصَّائِماتِ وَ الْحافِظينَ فُرُوجَهُمْ وَ الْحافِظاتِ وَ الذَّاكِرينَ اللَّهَ كَثيراً وَ الذَّاكِراتِ أَعَدَّ اللَّهُ لَهُمْ مَغْفِرَةً وَ أَجْراً عَظيما؛ به يقين، مردان مسلمان و زنان مسلمان، مردان با ايمان و زنان با ايمان، مردان مطيع فرمان خدا و زنان مطيع فرمان خدا، مردان راستگو و زنان راستگو، مردان صابر و شكيبا و زنان صابر و شكيبا، مردان با خشوع و زنان با خشوع، مردان انفاق كننده و زنان انفاق كننده، مردان روزهدار و زنان روزهدار، مردان پاكدامن و زنان پاكدامن و مردانى كه بسيار به ياد خدا هستند و زنانى كه بسيار ياد خدا مىكنند، خداوند براى همه آنان مغفرت و پاداش عظيمى فراهم ساخته است.
🔸در اين آيه به طور کاملاً واضح به تساوي مرد و زن در برخورداري از غفران الهي و پاداش بزرگ الهي، تصريح شده و هيچ نوع برتري براي مرد نسبت به زن در بهره مندي از اجر معنوي و اخروي، قائل نشده است.
🔅يا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْناكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَ أُنْثى وَ جَعَلْناكُمْ شُعُوباً وَ قَبائِلَ لِتَعارَفُوا إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَليمٌ خَبير؛ اى مردم! ما شما را از يك مرد و زن آفريديم و شما را تيرهها و قبيلهها قرار داديم تا يكديگر را بشناسيد؛ (اينها ملاك امتياز نيست،) گرامىترين شما نزد خداوند با تقواترين شماست؛ خداوند دانا و آگاه است!
🔹در اين آيه به وضوح تصريح شده که يگانه ملاک برتري نزد خداوند رعايت تقوا است. و ساير تفاوت ها تاثيري در قرب به خداوند که بالاترين ارزش انساني و الهي، محسوب مي شود، هيچ تأثيري ندارد. ضمن اين که اين آيه به خوبي گوياي اين حقيقت است که طي مدارج عالي معنوي و رسيدن به کمالات معنوي براي هر دو جنس بدون هيچ تفاوتي، امکان پذير است.
🌱#روشنای_دل_من
🌼حضرت خورشید سلام
🌱السلام علیک یا بقیه الله
🌼#اللهم_عجل_لولیک_الفرج🌼
•
#امتداد_توحید
🔅موضع انسان در اين مسأله [اثبات یا انکار #خدا]، در #تمام_ابعاد انديشهاش و در #جهان_بينى او و ارزيابيهايش از مسائل و در جهتگيريهاى #اخلاقى و #اجتماعى اش تأثير و نقش تعيينكننده دارد.
📚شهید مطهری، علل گرایش به مادیگری، مقدمه
🔰گفتمان توحید👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3998351448C73bf29b9e1
🔴 گام بیست و یکم:
سرزنش ممنوع
به جز معصومین باقی انسانها کم یا زیاد دارای نقصهایی هستند که باید در مسیر زندگی آنها را برطرف کنند. زندگی مشترک یکی از بهترین موقعیتها برای برطرف کردن این عیبها است.
یکی از عواملی که باعث میشود عیبها و نقصها معضل زندگی شده و آن را به تلخی بکشاند، اخلاق زشت سرزنش است. سرزنش یا به عبارت خودمانیتر سرکوفت زدن، نه تنها مشکلی را مشکلی را حلّ نمیکند؛ بلکه موجب تشدید مشکلات پیشین یا ایجاد مشکلات جدید میشود. سرزنش از جمله صفاتی است که نقش ویژهای در دور کردن انسان از خدا دارد. امام صادق(علیهالسلام) فرمود: دورترین حالتی که بنده نسبت به خدا داردآن است که کسی را به عنوان دوست خود بگیرد؛ اما لغزشهای او را در ذهن نگه دارد تا روزی به وسیلهی آن دوستش را سرزنش کند. (الکافی، ج۲، ۳۵۵)
🔻سرکوفت به قدری زشت است که حتی نسبت به کسی که گناهی را مرتکب شده روا دانسته نشده است
سرکوفت به قدری زشت است که حتی نسبت به کسی که گناهی را مرتکب شده، روا دانسته نشده است. امام سجاد(ع) فرمود: آخرین سفارشی که خضر به موسی نمود این بود که: کسی را به جهت گناهش سرزنش نکن. الخصال، ج۱، ص۱۱۱
16.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ به اسلامتان عمل کنید، تا مردم متوجه و جذب اسلام شوند
🔺توصیه جالب مهندس آمریکایی
«بوب پالمر» و ماجرای اسلام آوردن او از زبان خودش
💡حتما ببینید... بسیار درس آموز و الهام بخش👌
#گزارش
#بینالملل
⛔️ایتالیا ؛ کاهش شدید ازدواج و افزایش روزافزون طلاق ⛔️
♨️ ازدواج در ایتالیا یه طرز شدیدی در حال کم شدن است . اداره ی آمار ملی ایستات اعلام کرد که در سه ماهه اول ۲۰۲۰ ( زمانی که این کشور توسط ویروس کرونا مورد هجوم قرار گرفت) تعداد ایتالیایی هایی که ازدواج کردند حدود بیست درصد کمتر از سال گذشته بودند .
⬅ اما ازدواج در ایتالیا حتی قبل از اینکه این کشور قربانی ویروس کرونا شود ، در حال کاهش بود و برعکس طلاق ها رایج تر شده اند.
🔴 وکلای دادگسترس گفتند که در ۴۰ درصد موارد ، طلاق ها به این دلیل است که قرنطینه پنهان کردن خیانت را دشوار تر کرده است 😏 . ۳۰ درصد از جدایی ها به دلیل خشونت خانگی و ۳۰ درصد باقی مانده به دلایل دیگری بودند .
✅ آژانس آمار ایستات دریافت کرد که نرخ زاد و ولد در ایتالیا به دلیل "جو ترس ، عدم اعتماد ، مشکلات مرتبط با اشتغال و در آمد افراد " کاهش یافته است .
🌐منبع :https://www.thelocal.it/20210218/italys-divorce-rate-shoots-up-by-60-percent-due-to-forced-coexistence-during-pandemicitalys-divorce-rate-shoots-up-by-60-during-pandemic/
حضرت فاطمہ(س) یڪی از سازندگان تاریخ اسلام است، زن بیباڪ، دلیـر، آزاده و خالی از عُجب و خود بزرگبینی!🦋
او مجموعهاے از صفات برجستہے انسانے است.😌🌱
✍🏻توفیقابوعلمے_نویسندهمصرے
#حضرت_فاطمه🌸
🌼 پرسش:
آيا اينکه ميگويند در آب غرق شدن هم شهيد محسوب مي شود درست است؟
🌼 پاسخ:
شهادت مي تواند دو معنا داشته باشد. يکي شهادت به معناي خاص يعني کشته شدن ميدان جهاد و به دست دشمنان اسلام؛ و يکي در معناي اينکه اجر شهادت را برده باشند.
مقام «شهيد» و «شهادت» در فرهنگ اسلامي، منحصر به كساني كه در ميدان جهاد كشته مي شوند، نيست؛ هر چند آنان از روشن ترين مصاديق براي اين واژه هستند. اما چه بسيار افرادي که در بستر از دنيا رفتند ولي اجر شهيد را دارند و چه بسيار افرادي که در ميدان نبرد کشته شدند و مرداري بيش نيستند.
بر اساس روايات و آيات، همه كساني كه عقيده حق داشته، در مسير حقيقت گام بر مي دارند و در همين راه از دنيا مي روند در زمره شهدا هستند و اجرشان مانند آنان است. براي نمونه، در روايتي آمده است: «كسي كه در راه تحصيل علم از دنيا برود، شهيد مرده است»[1] يا در روايت ديگري آمده است: «اگر كسي با وضو بخوابد و مرگ او در خواب فرا رسد، نزد خداوند شهيد است»[2] . هم چنين در روايت ديگري آمده است: «هر كس بميرد و حب آل محمد صلي الله عليه و اله در دلش باشد ، شهيد است»
استاد مطهري ميفرمايند شهيد كسي است كه يك روح بزرگ دارد؛ روحي كه هدف مقدس دارد. كسي است كه در راه عقيده كشته شده است... شهادت، قداست خود را از اين جا كسب مي كند كه فدا كردن آگاهانه تمام هستي خود است در راه هدف مقدس.