Part6_نظری به نظام اقتصادی اسلام.mp3
9.49M
🔹نظری به نظام اقتصادی اسلام
🔻نوشته استاد مطهری
🔹قسمت ششم
@beytonoor
پرواز در آسمان رجب2_14.mp3
7.2M
#پرواز_در_آسمان_رجب
فایل صوتی چهاردهم
ظرفِ رجب، اندازه ی خداست❤️!
می تونی ازش ظرفِ جانت رو پُر کنــی!
هر چی خالی از خودت بشی؛
از خدا پُرتر میشی!
💫یه فرصتِ فوق العاده است برای رسیدنِ به مُلکِ کبیـر .... به ظرفِ بـزرگ
#استاد_محمد_شجاعی
@beytonoor
—◇— 🍃🌺🌸🌹🌸🌺🍃—◇—
#کلام_امیر
🌴 #نهج_البلاغه
کَمْ مِنْ صَائِم لَيْسَ لَهُ مِنْ صِيَامِهِ إِلاَّ الْجُوعُ وَالظَّمَأُ، وَکَمْ مِنْ قَائِم لَيْسَ لَهُ مِنْ قِيَامِهِ إِلاَّ السَّهَرُ وَالْعَنَاءُ، حَبَّذَا نَوْمُ الاَْکْيَاسِ وَإِفْطَارُهُمْ.
#حکمت_شماره_145
🌸 شرح و تفسير
روزه داران بى نصيب و شب زنده داران بى خبر!
مى دانيم عبادات نيز مانند انسان، روح و جسمى دارند. امام(عليه السلام) در اين کلام حکيمانه اش اشاره به عبادات بى روح و کم نتيجه يا بى نتيجه کرده مى فرمايد: «چه بسيار روزه دارانى که از روزه خود جز گرسنگى و تشنگى بهره اى نمى برند و چه بسيار شب زنده دارانى که از قيام شبانه خود جز بى خوابى و خستگى ثمره اى نمى گيرند. آفرين بر خواب هوشمندان و افطارشان»;
«سَهَر» (بر وزن سفر) به معناى شب بيدارى و «عَناء» به معناى رنج و تعب است.
همان گونه که در بالا اشاره شد عبادات، ظاهرى دارد و باطنى يا صورتى و سيرتى; صورت عبادات افعالى است که در ظاهر بايد انجام شود; ولى باطن آنها فلسفه هاى تربيتى است که نتيجه آن قرب الى الله است. براى رسيدن به اين نتايج قناعت به شکل عبادات #کافى نيست بلکه توجه به آداب آن نيز لازم است. مثلاً در نماز اگر حضور قلب نباشد و انسان اذکار و افعال آن را در حالى بجا آورد که فکر او مشغول برنامه هاى دنياى مادى اوست به يقين از نتايج تربيتى آن که باز داشتن از گناه (نهى از فحشا و منکر) و قرب الى الله (الصَّلاةُ قُرْبانُ کُلُّ تَقِىٍّ)(1)
و شستشوى دل از زنگار گناه است محروم خواهد ماند.
همچنين روزه برنامه هاى ظاهرى مانند خوددارى از خوردنى و نوشيدنى و بعضى ديگر از لذات نفسانى دارد و فلسفه اى که عبارت از تقويت ايمان و اراده و مبارزه با هواى نفس و شيطان است که اگر آنها حاصل نشود نتيجه روزه که تقوا است: (لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ)(2) حاصل نمى گردد و انسان را از عذاب الهى باز نمى دارد و سپرى در برابر آتش نمى شود.
به همين دليل در روايات اسلامى تأکيد زيادى بر آداب نماز و روزه و ساير عبادات شده است تا عبادات افزون بر اسقاط تکليف به درجه قبولى در نزد پرورگار برسد.
علاوه بر اين، افعال و اعمال زشتى جزء موانع قبولى عبادت است; مانند غيبت کردن، نوشيدن مست کننده ها، استفاده از اموال حرام و امثال آن که سبب مى شود عبادات تا مدتى #مقبول درگاه خدا نگردد.
🍀 نيز يکى از مهم ترين شرايط قبولى عبادات، پذيرش ولايت اهل بيت است که اگر نباشد عبادات به کلى بى روح و خالى از محتوا مى شود.
کلام حکيمانه فوق ناظر به تمام اين امور نيز هست; کسانى هستند روزه مى گيرند; اما انواع گناهان را در حال روزه انجام مى دهند; ظلم مى کنند، مال مردم مى خورند، آبروى مسلمانان را مى ريزند و با غيبت و تهمت افراد بى گناه را آزار مى دهند به يقين اين گونه اشخاص از روزه خود جز گرسنگى و تشنگى بهره اى نمى برند، چنان که شب زنده دارانى هستند مانند خوارج که خون بى گناهان را مى ريزند، با امام معصوم به مبارزه برمى خيزند و جنايات بى رحمانه اى مى کنند و با اين حال شب تا به صبح نماز و قرآن مى خوانند. اينها هرگز بهره اى از عبادات شبانه نخواهند برد.
منظور از «اکياس» (جمع کيّس به معناى انسان با هوش است) تنها پرهيزگاران و افراد با معرفت و هوشمند به همه اسرار عبادات آگاهند و آداب آن را به کار مى بندند. آنها اگر چه روزه مستحبى به جا نياورند و عبادات مستحب شبانه را انجام ندهند خواب و افطارشان از عبادات گروه اول بالاتر است; خواب و افطارى که به آنها براى اطاعت خالق و خدمت به خلق نيرو مى دهد.
📖منابع
(1). کافى، ج 3، ص 265.
(2). بقره، آيه 183 .
—◇—🍃🌺🌸🌹🌸🌺🍃 —◇—
@beytonoor
سلام-بر-ابراهیم.pdf
3.54M
🌹پی دی اف کتاب
#سلام_بر_ابراهیم ۱
شهیدے متفاوت از دیگر شهیدان
@beytonoor
🔆 امام مهدی(عج) در نامه ای به شیخ مفید فرمودند :
از برادران دینی ات(شیعیان) کسی که از مخالفت با خدایش دوری کند و تقوا پیشه کند(به واجبات و محرمات پایبند باشد و آلوده به گناه و لقمه حرام نشود) وحق الناس ها را ادا کند، این شخص در فتنه های گسترده ویرانگر سالم خواهد ماند.
📙 کتاب الاحتجاج, ج۲, ص۴۹۹
@beytonoor
Part7_نظری به نظام اقتصادی اسلام.mp3
9.59M
🔹نظری به نظام اقتصادی اسلام
🔻نوشته استاد مطهری
🔹قسمت هفتم
@beytonoor
1_31981245.mp3
7.2M
#انسان_مصلح
⭕️مباحثی پیرامون امر به معروف و نهی از منکر
#جلسه_چهارم
👤استاد علی تقوی
@beytonoor