🌍 اوقات شرعی #یکشنبه ۲۵ خرداد ماه ۹۹ به افق کرج
🌞اذان صبح: ۰۴:۰۲:۴۶
☀️طلوع آفتاب: ۰۵:۴۹:۲۴
🌝اذان ظهر: ۱۳:۰۶:۲۹
🌒غروب آفتاب: ۲۰:۲۳:۳۹
🌑اذان مغرب: ۲۰:۴۴:۵۱
🌓نیمه شب شرعی: ۰۰:۱۳:۱۲
@beytonoor
رفیعی شادی شیطانی (1).mp3
4.92M
🎙خوشحالی شیطان...
#استاد_رفیعی
@beytonoor
#یک_آیه_یک_تفسیر
💖 سوره حمد
…قرآن نمى خواهد كه ما صرفاً با لقلقه زبان اين كلمات(سوره حمد) را بر زبان آوريم؛ بلكه مى خواهد حقايق اينها را درك نماييم.
🔹آن كه در نماز خود، خدا را با اين اوصاف ياد مى كند، در حقيقت در مقام ادعاى شناخت خداوند به اين اسماء و صفات است:
✨شناخت اينكه: او اللَّه است:
يعنى ذات كامل و شايسته پرستش كه همه موجودات عالم بالفطره متوجه اويند.
به عبارت ديگر شناخت و اقرار و اعتراف به موجودى كه كامل مطلق است؛ نقص، كاستى و نيستى و نياز را در او راهى نيست و به همين دليل همه چيز از او و متوجه او و به سوى اوست.
🔸شناخت آنكه او رحمن است:
كه جدّاً بايستى -چنانكه بحث كرديم- انسان انديشه اش را بسيار دقيق و لطيف كند تا بتواند خدا را به اين صفت بشناسد؛
يعنى درك كند كه سراسر وجود، مظهر رحمانيت ذات حق است؛ آنچه از او صدور مى يابد جز خير و رحمت نيست؛ هيچ موجودى از آن جهت كه موجود است، از آن جهت كه منتسب به ذات حق است، يعنى از آن جهت كه عينى و واقعى است جز خير و رحمت نيست؛
▫️شناخت آنكه او رحيم است:
بنده اى كه خدا را با اين صفت مى خواند ادعا مى كند كه به اين مرحله از معرفت و شناخت رسيده كه تشخيص مى دهد نه تنها نظام خلق و صدور اشياء مظهر ذات حق است، بلكه نظام بازگشت اشياء به سوى حق نيز نظام خير و رحمت است؛ يعنى موجودات از رحمت آمده و به رحمت باز مى گردند.
🔹اين به معنى سبقت و تقدم رحمت بر غضب و نقمت است، و به تعبير ديگر:
نقمت و عذاب نيز اگر درست شناخته شود رحمتى است در لباس نقمت.
🔻به عبارت ديگر: خداوند متعال داراى صفات جمال و صفات جلال است.
صفات جمال از قبيل علم و قدرت و حيات و جود و رحمت، و صفات جلال از قبيل قدّوسيت، جباريت، منتقميت و امثال اينها.
🔸خداوند متعال در مرتبه ذات خود داراى دوگانگى نيست كه مثلًا نيمى از ذاتش رحمت و خير و جود و ربوبيت باشد و نيم ديگر قدوسيت و جباريت و انتقام.
✍استاد شهيد مرتضی مطهرى
@beytonoor
سه دقيقه در قیامت 55.mp3
34.56M
🔈 شرح و بررسی کتاب #سه_دقیقه_در_قیامت
🔈 تجربه نزدیک به مرگ جانباز مدافع حرم
🔊 جلسه پنجاه و پنج
* ادامه کتاب: داستان " جانبازی در رکاب مولا "
* آثار طواف خالصانه
* مظهر اسم " هو الغائب "
* تاویل به چه معناست؟
* چه کسی به اسم تاویل دسترسی پیدا میکند؟
* سن برزخی و سن دنیوی
* بعد از ۷ قرن، در صفین جانباز شد
* شخصیتهای قرآنی را نماد ببینیم
* قرآن را با این زاویه نگاه تلاوت کنیم
* تعبیر خواب، تاویل مکاشفه
* پیشنهادی به پژوهشگران
* پیشنهاد به مطالعه آثار امام خمینی ره
📅99/01/28
⏰ مدت زمان: ۱:۱۱:۰۲
@beytonoor
🌍 اوقات شرعی #دوشنبه ۲۶ خرداد ماه ۹۹ به افق کرج
🌞اذان صبح: ۰۴:۰۲:۴۳
☀️طلوع آفتاب: ۰۵:۴۹:۲۸
🌝اذان ظهر: ۱۳:۰۶:۴۲
🌒غروب آفتاب: ۲۰:۲۴:۰۰
🌑اذان مغرب: ۲۰:۴۵:۱۳
🌓نیمه شب شرعی: ۰۰:۱۳:۲۲
@beytonoor
📚 نسبت فرآیند تکاملی انقلاب اسلامی و بیانیه گام دوم
📌 حجتالاسلام عباسعلی مشکانی سبزواری در یادداشتی مطرح کرد:
✍️ فرآیند تکاملی انقلاب اسلامی بر اساس آنچه رهبر معظم انقلاب طراحی نمودهاند، شامل مراحل پنجگانهای میشود که عبارت است از: انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، دولت اسلامی، جامعه اسلامی و تمدن نوین اسلامی.
🔻 تقریرات چندگانهای از فرآیند تکاملی انقلاب اسلامی وجود دارد؛
1️⃣ تقریر سه مرحلهای سیاسی-ساختاری: در یک تقریر، فرآیند تکاملی انقلاب اسلامی، سه مرحلهای تبیین شده است: 1. ایجاد انقلاب اسلامی؛ 2. استقرار انقلاب اسلامی؛ 3. توسعه انقلاب اسلامی.
2️⃣ تقریر چهار مرحلهای: در تقریر دیگر، فرآیند تکاملی انقلاب اسلامی، به صورت چهار مرحلهای تبیین شده است: 1. ایجاد انقلاب سیاسی؛ 2. ایجاد انقلاب فرهنگی؛ 3. ایجاد انقلاب اقتصادی؛ 4. ایجاد تمدن اسلامی.
3️⃣ تقریر پنج مرحلهای: در تحلیلی دیگر نیز این فرآیند 5 مرحلهای تقریر شده است: 1. ایجاد انقلاب اسلامی؛ 2. ایجاد نظام اسلامی؛ 3. ایجاد دولت اسلامی؛ 4. ایجاد کشور اسلامی؛ 5. ایجاد تمدن نوین اسلامی.
4️⃣ تقریر سه مرحلهای انسانشناختی-جامعهشناختی: در این تقریر که مبنا و ملاک تحلیل فرآیند تکاملی، از عناصر تشکیلاتی و مدیریتی به عناصر انسانشناختی و تربیتی مبدل میشود، سه مرحله طرح میشود: 1. فردسازی؛ 2. جامعهسازی و تمدنسازی.
✅ در بیانیه گام دوم در مورد فرآیند تکاملی انقلاب از «فرآیند سه مرحلهای انسانشناختی-جامعهشناختی» استفاده شده است.
📖 متن کامل در:
🌐 http://meftaah.com/?p=17079
#تحلیل_نخبگان_گام_دومی
@beytonoor
موسسه بیت النور کرج
—◇— 🍃🌺🌸🌹🌸🌺🍃—◇— #کلام_امیر 🌴 #نهج_البلاغه 🌹 #حکمت_شماره_251 و قال عليهالسلام مَرَارَةُ الدُّنْ
—◇— 🍃🌺🌸🌹🌸🌺🍃—◇—
#کلام_امیر
🌴 #نهج_البلاغه
🌹 #حکمت_شماره_256
▫️و قال عليهالسلام
صِحَّةُ الْجَسَدِ، مِنْ قِلَّةِ الْحَسَدِ.
✍شرح و تفسير
ترك حسد، و تندرستى
امام عليه السلام در اين كلام كوتاه و پرمعنا به نكتهاى دقيق از نظر روانشناسى اشاره مىكند و مىفرمايد:«تندرستى، از كمى حسادت است»
🔹مىدانيم رابطۀ روح و جسم به قدرى زياد است كه هرگونه ناراحتى كه در روح ايجاد شود آثارى در جسم به جاى مىگذارد بهگونهاى كه بسيارى از بيمارىهاى جسمانى هيچ عاملى جز ناراحتى روح ندارند؛ زخم معده به گفتۀ پزشكان در بسيارى از موارد، ناشى از استرسها و نگرانىهاست، بيمارىهاى مغز و اعصاب، سكتههاى قلبى و مغزى و دردهاى عضلانى در بسيارى از موارد از ناراحتىهاى روحى سرچشمه مىگيرند.
🔸 #حسد در ميان بيمارىهاى روحى يكى از بدترين آنهاست؛ حسد گاه چنان شخص حاسد را ناراحت مىكند كه نه روز استراحت دارد و نه شب و در آتشى كه خود در درون خود برافروخته مىسوزد و آثارش در بدن او روز به روز نمايانتر مىشود.
🔹خطيب رحمه الله در کتاب مصادر، كلامى از يكى از روانشناسان معروف به نام پيتر اشتاينكرون نقل مىكند كه خلاصهاش چنين است: ممكن نيست انسان زندگى سعادتمندانهاى داشته باشد در حالى كه حسد در درون جانش رخنه كرده است. حسد تمام مجارى حيات را مسموم مىكند. بسيارى از بيمارىهاى خونى به خصوص زخم معده ناشى از حسد است؛ هر كجا زخم معدهاى يافتيد تحقيق كنيد ببينيد، در ريشههاى آن حسد وجود دارد. حسد شبيه افسونگرى است كه داراى سه سر باشد كه هر گاه يكى از آنها در جايى نمايان بشود دو تا ديگر نيز نمايان مىشوند و حسد در ميان آنها قرار دارد؛ هرجا حسد پيدا شد كينه و تعصب در كنار آن خواهند بود.
🔻در قرآن مجيد و روايات اسلامى نيز مطالب فراوانى دربارۀ نكوهش حسد ديده مىشود؛ از جمله خداوند به پيامبرش دستور مىدهد كه از شرّ حاسدان به او پناه برد «قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ ... وَ مِنْ شَرِّ النَّفّاثاتِ فِي الْعُقَدِ* وَ مِنْ شَرِّ حاسِدٍ إِذا حَسَدَ».
قرآن انگيزۀ بسيارى از كارهاى زشت دشمنان را حسد مىشمارد: «وَدَّ كَثِيرٌ مِنْ أَهْلِ الْكِتابِ لَوْ يَرُدُّونَكُمْ مِنْ بَعْدِ إِيمانِكُمْ كُفّاراً حَسَداً مِنْ عِنْدِ أَنْفُسِهِمْ مِنْ بَعْدِ ما تَبَيَّنَ لَهُمُ الْحَقُّ؛ بسيارى از اهل كتاب، از روى حسد - كه در وجود آنها ريشه دوانده - آرزو مىكردند شما را پس از اسلام و ايمان، به حال كفر بازگردانند؛ با اينكه حق براى آنها كاملاً روشن شده است».
▫️در حديثى از امام صادق عليه السلام مىخوانيم كه مىفرمايد:
«آفَةُ الدِّينِ الْحَسَدُ وَ الْعُجْبُ وَ الْفَخْرُ؛ آفت دين انسان، حسد، خودبينى و فخر فروشى است».
در جاى ديگر مىفرمايد:
«إِنَّ الْحَسَدَ يَأْكُلُ الإِيمَانَ كَمَا تَأْكُلُ النَّارُ الْحَطَبَ؛ حسد، ايمان انسان را مىخورد همانگونه كه آتش، هيزم را مىخورد و نابود مىكند».
مىدانيم حسد عبارت از اين است كه انسان نمىتواند نعمتهايى را كه خدا به ديگران داده ببيند و تحمل كند و پيوسته زوال آن نعمتها را آرزو مىكند، بنابراين او در واقع به حكمت خدا اعتراض دارد همانگونه كه در حديثى از رسول خدا صلى الله عليه و آله مىخوانيم كه خداى متعال به موسى بن عمران عليه السلام فرمود:
«يَا ابْنَ عِمْرَانَ لا تَحْسُدَنَّ النَّاسَ عَلَى مَا آتَيْتُهُمْ مِنْ فَضْلِي وَ لا تَمُدَّنَّ عَيْنَيْكَ إِلَى ذَلِكَ وَ لا تُتْبِعْهُ نَفْسَكَ فَإِنَّ الْحَاسِدَ سَاخِطٌ لِنِعَمِي صَادٌّ لِقَسْمِيَ الَّذِي قَسَمْتُ بَيْنَ عِبَادِي وَ مَنْ يَكُ كَذَلِكَ فَلَسْتُ مِنْهُ وَ لَيْسَ مِنِّي؛ اى فرزند عمران! به مردم دربارۀ آنچه از فضلم به آنها دادهام حسادت مكن و چشم به آنها مدوز و نفس تو به دنبال آن نرود، زيرا حسود در واقع دشمن نعمتهاى من است و مانع از قسمتى است كه بين بندگانم كردهام و هركس چنين باشد من از او نيستم و او هم از من نخواهد بود».
در ذيل حكمت ٢٢٥ نيز توضيحات بيشترى در اين زمينه آمده است.
—◇—🍃🌺🌸🌹🌸🌺🍃 —◇—
@beytonoor