🔰 گفتگو در مورد تعریف اصلاحات
🔹شب با سران سه قوه، در دفتر رهبري، با دعوت ايشان، براي مسأله تعريف اصلاحات جلسه داشتیم. آیتالله خامنهاي، حدود پنجاه دقيقه صحبت كردند؛ براي توجيه اين اقدام و قانعكردن آقاي [سیدمحمد] خاتميكه البته قانع نشدند، ولي تسليم شدند. خواستندكه در جلسه سران قوا با حضور من بررسي شود و پيشنهاد براي بررسي و تأييد، به ايشان داده شود. هر دو ماه يك جلسه با ايشان باشد.
🔹گفتند، برخي اصلاحات را به معناي تغيير نظام تعريف ميكنند كه خواست دشمنان است و تعبير اصلاحطلب را دشمنان خارجي مطرح كردند که در صحبتهاي اول آقاي خاتمي نبود. آقاي خاتمي توضيحاتي دربارة اشكال تعريف اصلاحات داد وگفت، از جنبه ايجابي چيزي نميشود گفت، چون بيش از همين برنامه سوم، چيزي نداريم، ولي از لحاظ سلبي ميتوانيم بگوييم، منظور تغيير نظام نيست و اصلاحات در چارچوب نظام است.
🔹من گفتم، اصولاً مطرح كردن اصلاحات در اين حجم، به عنوان تبليغات است. اصلاحات امري مستمر است و هميشه بوده و در آينده هم هست و تازگي ندارد و تبليغات زيادي، خيلي را قانع كرده كه نظام اسلامي فاسد است و سرانجام هم، چون اقدام چشمگيري به عنوان اصلاح نداريم، باعث يأس و سرخوردگي مردم ميشود و خطرناك است.
🔹آقاي [مهدی] كروبي، [رییس مجلس]، به دليل آراي دوم خرداد، كشور را نيازمند اصلاحات دانست و آقاي [سیدمحمود] هاشميشاهرودي، [رییس قوه قضاییه] هم گفت، بايد با تأييد مداوم اقدامات گذشته و خدمات و كارآيي نظام، وعده اصلاحات داد و عمل هم كرد. گفتم، مثل گذشته، عمل بدون تبليغات، بهتر است. بعد از شام، ساعت دوازده شب به خانه رسيدم.
✅خاطرات هاشمی، 12 مرداد 1379
#تاریخ_معاصر
#جریان_شناسی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 آقاي مسيح مهاجري، [مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی] آمد. از خطبههاي جمعه من قدرداني كرد و از اقدام قاطع آيتالله خامنهاي در مورد طرح مطبوعات، اظهار خوشحالي نمود
🔹 و لزوم پيگيري اين سياست را تأكيدكرد
🔹 و براي منصرفساختن آقاي خاتمي از رياستجمهوري آينده -كه آن را به صلاح نميداند- چارهجويي نمود و خواست بفهمدكه من آمادگي نامزد شدن را دارم يا نه كه جواب منفي شنيد.
✅خاطرات هاشمی، 16 مرداد 1379
#تاریخ_معاصر
#جریان_شناسی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰رد قانون مطبوعات
🔹مجلس ششم، زمانی در هشتم خرداد ۱۳۷۹آغاز به کار کرد که يک ماه پيش از آن، دادگستری تهران، ۱۸ روزنامه و هفتهنامه را تعطيل کرده بود و مطبوعات حامی اصلاح طلبان زير فشار سختی قرار داشتند. بنابراين، مجلس همزمان با جنگ اعتبارنامهها، کار خود را با طرح «اصلاح قانون مطبوعات» آغازکرد. در نخستين صبح شروع به کار پس از تعطيلات تابستانی، آقای مهدی کروبی، ریيس مجلس، اعلام کرد که جلسه غيرعلنی خواهد بود. در اين جلسه که فقط ۱۵ دقيقه طول کشيد، رييس مجلس پس از شرح رايزنیهای خود در ايام تعطيلات، با خواندن نامه آيت الله خامنهای، رهبر معظم انقلاب، خروج طرح اصلاح قانون مطبوعات را از دستور اعلام کرد. آقای محسن آرمين، نماينده تهران و چند تن ديگر از نمايندگان، برای خواندن نامه رهبری اصرار ورزيدند و سرانجام نامه به طور علنی خوانده شد. با خواندن نامه، جلسه به تشنج کشيده شد. آقای محمد رشيديان، نماينده آبادان گفت: «من تذکر دارم، من تذکر شرعی دارم، میخواهم شرع را به آقای خامنهای يادآوری کنم.» آقای محمدمهدی شاهرخی، نماينده پلدختر و از نمايندگان جناح راست، فرياد زنان در حالی که به رشيديان دشنام میداد، به سوی او حملهور شد… چند تن از نمايندگان از هر طرف وارد معرکه شدند.
🔹گروههایی از معترضان اصولگرا، در مقابل ساختمان مجلس اجتماع کردند و دو روز پياپی دست به تظاهرات زدند و عليه نمايندگان اصلاح طلب شعار دادند. در جلسه بعد، نامه ۱۶۱ تن از نمايندگان خطاب به مردم قرائت شد که در آن با توجه به تظاهرات اطراف مجلس آمده بود: «غوغاسالاریها و جوسازیهای اخير، ذرهای تأثير در اراده شما مردم متعهد و آگاه ايران اسلامی، برای ادامه روند اصلاحات نخواهد داشت. هشدار میدهيم که از تلاش بيهوده برای نااميد ساختن مردم دست برداريد.» اين نخستين شکست مجلس در تصويب طرحها و لوايحی بود که از آن پس، به مانع شورای نگهبان برخورد. تقريباً تمام تلاشهای بعدی اصلاحطلبان برای ايجاد تغييراتی هرچند جزیی در قانون مطبوعات با استناد به همين حکم حکومتی، از طرف شورای نگهبان غيرشرعی تشخيص داده شد. برخی تحلیلگران معتقدند، اگر اصلاحطلبان، به جای تندروی، مسیر اعتدال را میپیمودند، میتوانست گرههای کور توسعه و دموکراسی در ایران را با هزینه کمتر بگشاید و نظام را به سمت موفقیت رهنمون سازد.
#تاریخ_معاصر
#جریان_شناسی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰ولیّ منتخب مردم
🔻ما که نمیتوانیم نظام اسلامیمان را بدون سرپرست رها کنیم.
🔻باید فردی را انتخاب کنیم که از حیثیت اسلامیمان در جهان سیاست و نیرنگ دفاع کند.
🔻من از ابتدا معتقد بودم و اصرار داشتم که شرط «مرجعیت» لازم نیست.
🔻مجتهد عادل مورد تأیید خبرگان محترم سراسر کشور کفایت میکند.
🔻اگر مردم به خبرگان رأی دادند تا مجتهد عادلی را برای رهبری حکومتشان تعیین کنند، وقتی آنها هم فردی را تعیین کردند تا رهبری را به عهده بگیرد، قهری او مورد قبول مردم است. در این صورت او ولیّ منتخب مردم میشود و حکمش نافذ است.
🔻در اصل قانون اساسی من این را میگفتم، ولی دوستان در شرط «مرجعیت» پافشاری کردند، من هم قبول کردم. من در آن هنگام میدانستم که این در آینده نه چندان دور قابل پیاده شدن نیست.
صحیفه امام جلد 21 - صفحه 371 - 9 اردیبهشت 1368
روح الله الموسوی الخمینی💚
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
5.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰رهبر انقلاب خطاب به بهداد سلیمی، قهرمان وزنهبرداری جهان درباره داشتن فرزند بیشتر گفتند: شماها که بهترینها هستید، شایسته است که بیشترینها را داشته باشید
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 بدل شدن اختلافات عاطفی و اخلاقی به دسته بندیهای سیاسی در دهه 1360
🔻با تجربه ای که بنده از اول انقلاب تا حالا دارم - که غالبِ دسته بندیهای سیاسىِ کشور ما از این قبیل بود که متأسفانه بعد به دسته بندیهای عمیق تر هم منتهی شد.
🔻در آن سالهای ریاست جمهورىِ بنده، دو گروه در کشور بودند: چپ و راست. یک عده ای می گفتند چپ، یک عده می گفتند راست.
🔻بنده یک بحث تحلیلىِ مفصلی کردم - سالهای ۶۲، ۶۳ بود؛ حالا دقیقاً یادم نیست - و ثابت کردم که این اختلافات مثل اختلافات قبائل قدیمی عرب است. یک قبیله با یک قبیله ی دیگر بد بود؛ منشأش نه یک مبنای اقتصادی بود و نه یک مبنای اعتقادی.
🔻فرض کنید یک وقتی اسب این قبیله در مرتع یکی از افراد آن قبیله چریده، او هم مثلاً گفته بالای چشمت ابروست؛ این هم یک جوابی داده و احیاناً خونی هم بینشان ریخته شده یا نشده، اما این دو تا قبیله دیگر تا ابد باید با هم دشمن باشند!
🔻بنده ثابت کردم که اختلافات آن روزِ چپ و راست در کشور ما از این قبیل است؛ و بود. اختلافات عاطفی و اخلاقی به دسته بندیهای سیاسی تبدیل شده بود.
🔹بيانات #حکیم_انقلاب در ديدار دانشگاهيان سمنان، 18/8/85
#تاریخ_معاصر
#جریان_شناسی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰اختلافات مبنای جریانهای سیاسی پس از دوم خرداد
🔻 البته امروز آن طور نیست.
🔻 امروز یک عده عمیقاً با نظام جمهوری اسلامی مخالفند؛ حالا با زبانها و شعارهای گوناگون و تحت پرچمهای مختلف با اصل نظام مخالفند.
🔻 مخالفت هم نه به خاطر اینکه یک جایگزین بهتری برای آن دارند. با همان شعارهایی که جمهوری اسلامی به خاطر مبارزه با آنها به وجود آمد، می خواهند با جمهوری اسلامی مخالفت کنند.
🔻 جمهوری اسلامی براساس نفی سلطه ی غرب و امریکا سرکار آمد؛ اما اینها طرفدار سلطه ی غربند.
🔻 جمهوری اسلامی برای گسترش دین و معنویت و مفاهیم اسلامی سرکار آمد؛ در حالی که اینها اصلاً مخالف گسترش این مفاهیمند.
🔻 جمهوری اسلامی شعار خودش را وحدت دین و سیاست قرارداد؛ در حالی که اینها اصلا دشمنِ وحدت دین و سیاستند.
🔻 بعضیها این طوری اند؛ حالا کمند، زیادند، چه کسانی اند و چه هستند، اینها را کار نداریم.
🔹بيانات #حکیم_انقلاب در ديدار دانشگاهيان سمنان، 18/8/85
#تاریخ_معاصر
#جریان_شناسی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 منطق امیرالمومنین💚 در مواجهه با مخالفین
🔻اول خلافت، یک عدهای آمدند دور امیرالمؤمنین - اشاره میکردند به بعضی - آقا! تکلیف اینها را یکسره کن. اصرار میکردند.
🔻امیرالمؤمنین در جواب، اینها را نصیحت به صبر کرد و از جملهی چیزهائی که فرمود، این بود: این نظری که شما دارید، یک نظر است.
🔻«فرقة تری ما ترون»؛ یک عده همین نظر شما را قبول دارند.
🔻«و فرقة تری ما لاترون»؛ یک عده حرفی را قبول دارند که شما معتقد به او نیستید، او را قبول ندارید.
🔻«و فرقة لاتری هذا و لا ذاک»؛ یک عدهای هم نه آنطرفی و نه آنطرفی، یک نظر سومی دارند.
🔻«فاصبروا»؛ صبر کنید تا امیرالمؤمنین با حکمت کار خود را انجام بدهد. «حتّی ... تؤخذ الحقوق مسمحة»؛ بگذارید با سماح، با ملاطفت، با ملایمت، حق ذیحق را بگیریم، احقاق حق بکنیم.
🔻«و اذا لماجد بدّا فاخر الدّواء الکىّ»؛ تا میتوانیم با تسامح، با سماح، با خوشرفتاری، حق را به حقدار برگردانیم، احقاق حق بکنیم.
🔻اگر دیدیم چارهای نماند، زیر بار حق نمیروند، آن وقت «اخر الدّواء الکىّ».
🔻این یک مثل معروف عربی است؛ «اخر الدّواء الکىّ»؛ یعنی آخرین چاره را دیگر با قاطعیت انجام میدهیم. تا آنجائی که ممکن است، با دارو و مرهمگذاری عمل میکنیم برای اینکه این زخم را علاج کنیم و شفا بدهیم؛ مرهم میگذاریم؛ وقتی نشد، آخر کار داغ میکنیم؛ چارهای نیست.
#حکیم_انقلاب 20 شهریور 1388
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰منطق متفاوت امیرالمومنین 💚 در برخورد با مخالفان و معارضان
🔻یکی از خصوصیات دیگر این بزرگوار هم این است که رفتارش با مخالفان و معارضان یک جور نیست؛ همه را به یک چوب نمیراند.
🔻امیرالمؤمنین فرق میگذارد بین افرادی و جریانهائی، با افرادی و جریانهای دیگری.
🔻دربارهی خوارجِ - البته در مقابل انحراف و انحطاط و توسل به ظواهر دینی - بدون اعتقاد، علی ایستاد؛ هم در مقابل معاویه ایستاد - آنوقتی که قرآنها را سر نیزه کردند، امیرالمؤمنین فرمود: واللَّه این مکر است، این خدعه است، این فریب است؛ اینها به قرآن اعتقادی ندارند - هم در آنوقتی که خوارج با آن ظواهر دینی، با آن صوت حزین قرآنخوانی در مقابل حضرت قرار گرفتند، حضرت ایستاد. یعنی آنجائی که کسانی بخواهند با ظواهر دینی کار بکنند و پیش بروند، امیرالمؤمنین میایستاد؛ حالا چه معاویه بود، چه خوارج بود؛ تفاوتی نمیکرد.
🔻 اما در عین حال یک جور با اینها برخورد نمیکرد. ایستادگی بود، اما نصیحت امیرالمؤمنین و رفتار خود او همیشه این بود.
🔻لذا فرمود «لاتقاتلوا الخوارج بعدی»؛ بعد از من با خوارج نجنگید؛ جنگ با خوارج نکنید؛ «فلیس من طلب الحقّ فاخطأه کمن طلب الباطل فأدرکه»؛ آن کسی که دنبال حق هست، منتها اشتباه میکند - دنبال حق است؛ از روی جهالت، از روی قشریگری خطا میکند، اشتباه میکند - او مثل کسی نیست که دنبال باطل میرود و به باطل میرسد؛ اینها یک جور نیستند.
#حکیم_انقلاب 20 شهریور 1388
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰نظام با دگراندیشان چگونه رفتار میکند؟
🔻البته کسی عقیدهای مخالف داشته باشد، کاری به کار نظام نداشته باشد، نظام با او کاری ندارد. بعضی رائج کردهاند: «دگراندیشان». نظام با دگراندیشان چگونه رفتار میکند؟
🔻نظام با دگراندیشان کاری ندارد. این همه دگراندیش هست.
🔻دگراندیش سیاسی که بالاتر از دگراندیش دینی نیست.
🔻خوب، ما اقلیتهای دینی داریم که دگراندیشند، توی مجلس شورای اسلامی هم عضو دارند، در مناصب مختلف هم حضور دارند.
🔻بنابراین بحث دگراندیشی نیست؛ بحث مخالفت است، بحث معارضه است، بحث ضربه زدن است، در مقابل نظام و در مقابل انقلاب شمشیر کشیدن است.
🔻آنی که نظام با او برخورد میکند، این است.
🔻اما اگر اختلاف، اختلاف در سلائق است، در روشهاست، نه، این اختلافات مضر نیست؛ نافع هم هست.
#حکیم_انقلاب 20 شهریور 1388
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 نظام هم حق دفاع از خودش را دارد!
🔻ما دربارهی افرادی که به آنها اهانت میشود، تهمت زده میشود، میگوئیم اینها حق دفاع دارند؛
🔻خوب، نظام هم همین جور است؛ نظام هم حق دفاع از خودش را دارد.
🔻این خطاست که کسی خیال کند چون نظام حاکمیت است و قدرت سیاسی است، نباید دفاع کند؛ بیدفاع بماند؛ در مقابلش هرگونه مخالفتی، معارضهای، قانونشکنیای، مرزشکنیای انجام بگیرد، باید عکسالعمل نشان ندهد؛ این درست نیست؛ هیچ جای دنیا هم چنین نیست.
🔻در اختلافات گوناگونی که در بین احزاب دنیا وجود دارد - در همین کشورهائی که خودشان را پیشرو دموکراسی میدانند - هیچکدام از این احزاب متعارض و متخالف، با اصول و مبانی آن نظام مخالفت نمیکنند؛ والّا از نظر مردم مردود هستند.
🔻دستگاههائی دارند؛ دستگاههای رعایت قانون اساسی و دادگاه قانون اساسی - شبیه شورای نگهبان خودمان - اینها را رد میکنند.
🔻اینجور نیست که قبول کنند یک نفری بیاید در یک نظامی علیه مبانی آن نظام مبارزه کند، معارضه کند، آن وقت نظام در مقابل او ساکت و آرام بنشیند.
🔻به کمتر از آن هم گاهی دیده میشود که در همین نظامهای اروپائی برخوردهای خشن و تندی میکنند؛ چیزهائی که جزو اصول هم محسوب نمیشود.
🔻بنابراین برخورد با نظام، برخورد با مبانی نظام، ایستادگی و شمشیر کشیدن روی نظام، جواب تند دارد؛
🔻اما نظر مخالف داشتن، نظر متفاوت داشتن، آن وقتی که با این اشکالات همراه نباشد، تهمت و شایعهافکنی و دروغ و از این چیزها نباشد، نه، نظام هیچگونه برخوردی نخواهد کرد. شیوهی نظام این نبوده، امروز هم نیست و انشاءاللَّه در آینده هم نخواهد بود.
#حکیم_انقلاب 20 شهریور 1388
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 سیرت و صورت جمهوری اسلامی
🔻در یک نظام حکومتی، یک نظام سالم، یک نظام اسلامی، همین بیماری ای که اشخاص ممکن است دچارش بشوند، ممکن است به سراغ نظام اسلامی بیاید، به سراغ جمهوری اسلامی بیاید.
🔻اسم، جمهوری اسلامی باشد، ظاهر اسلامی باشد، صورت، صورت اسلامی باشد، اما سیرت و رفتار و عملکرد و برنامهها، برنامههای غیر اسلامی ...
🔻باید همه مراقب باشیم که نظام جمهوری اسلامی - که نظام اسلامی است، نظام دینی است، مفتخر به این است که در قالب احکام دین و اسلام و قرآن میخواهد حرکت کند - تبدیل نشود به یک نظام بیاعتقاد به دین؛ به قول آقایان، یک نظام سکولار؛ باطن سکولار، ظاهر دینی؛ باطن مجذوب به فرهنگ غربی و قدرتهای مسلط بر آن فرهنگ، و ظاهر شعائر دینی و مسائل دینىِ دمدستی؛ اینجوری نشود.
🔻نظام اسلامی باید به معنای واقعی کلمه، اسلامی باشد و روزبهروز به مبانی اسلام نزدیکتر شود؛
🔻 این است که گرههای فروبسته را باز میکند، این است که مشکلات را حل میکند، این است که به جامعه عزت و اقتدار میدهد، این است که طرفداران نظام جمهوری اسلامی را در همه جای دنیا بیشتر خواهد کرد.
#حکیم_انقلاب 20 شهریور 1388
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj