🔰 ثروت باید به طور عادلانه در جامعه توزیع شود
🔹 مردم برای پولداران بهخاطر پول آنها احترام قائلند و پول را یکی از راههای بهدست آوردن شرافت و ارزش میدانند، که این از اشتباهات مردم است؛ ولی از نظرِ اسلام، استفادهی شخصی از پول ارزش نیست، بلکه ثروت مانند خونی است که در کالبد اجتماع در جریان است و باید بهطور عادلانه و معیّن به تمام سلّولهای اجتماع برسد تا همهی سلّولها به مقدار لازم از آن استفاده نمایند.
🔹 همچنین میتوان ثروت را به سفرهای تشبیه کرد که پهن شده و باید همهی افراد به مقدار لازم از آن بهرهمند شوند.
🔹 اسلام میگوید وقتی شکم را پُر کردی، حق نداری جیب را هم پُر کنی و برای فردا ذخیره کنی؛ یا وقتی خون مورد احتیاج را گرفتی، نباید مازاد بر احتیاج را استفاده نمایی؛ لذا در تعبیراتی از احادیث آمده است که مال، مالِ خدا است و آن امانت است در دست شما: «المال مال الله»، که این تعبیر حدیث، بیانگر حکمی حقوقی است.
🔹 البتّه این موجب نمیشود که از دارندگان مال، بهزور، مالی گرفته شود یا غصب شود، بلکه ثروت، از آنِ خدا است و همه در آن شریکند و این باید به شکل خاصّی توزیع شود...
🔹 خلاصه آنکه، ما از این آیه بهدست آوردیم که مال و ثروتی که انسان کسب میکند، از هر طریقی که باشد، همچنانکه اسلام در نحوهی کسب آن دارای نظر است، در نحوهی خرج کردن و صرف آن و نیز تصرّف در آن هم دارای نظر است.
* تفسیر سوره برائت، حضرت آیتالله خامنهای، صص ۲۲۱ تا ۲۵۰(خلاصه).
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 اهمیت روش ها، در کنار ارزش ها
🔹 در اسلام، روشها بسیار مهمّند؛ روشها مثل ارزشها هستند.
🔹 در اسلام همچنان که ارزشها بسیار اهمیت دارند، روشها هم اهمیت دارند و ارزشها باید در روشها هم خودشان را نشان دهند.
🔹 امروز اگر میخواهیم حکومت ما به معنای حقیقی کلمه اسلامی باشد، بدون ملاحظه باید در همین راه حرکت کنیم. مسؤولان بخشهای مختلف، قوای سهگانه، مدیران میانی، همه و همه باید سعیشان این باشد که برای کارها و پیشبرد اهدافشان، از روش سالم و اخلاقی استفاده کنند.
🔹 استفاده از این روش ممکن است در جایی ناکامیها و دردسرهایی را هم به لحاظ کسب قدرت به وجود آورد؛ اما درعینحال این متعیّن است که از نظر اسلام و از نظر امیرالمؤمنین، تشبّث به روشهای غیر اخلاقی بههیچوجه صحیح نیست.
🔹 راه علی این است و ما باید اینگونه حرکت کنیم.
#حکیم_انقلاب 26-12-79
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 زور منشا حکومت ها در طول تاریخ
🔹 افلاطون ملاک حکومت را فضل و فضیلت میداند، حکومت افاضل؛ اما فقط نقشی بر روی کاغذ است، بحثی در کنج مدرسه است.
🔹در دنیای جدید دموکراسی یعنی خواست مردم و قبول و اذعان اکثریت مردم ملاک و منشاء حکومت شمرده میشود، اما کیست که نداند که دهها وسیلهی غیر شرافتمندانه بهکار گرفته میشود تا خواست مردم آنچنان که زورمداران و قدرتطلبان میخواهند هدایت بشود؛
🔹بنابراین میتوان در یک جمله گفت که در فرهنگ رایج انسانی از آغاز تا امروز و از امروز تا آن زمانی که فرهنگ علوی و فرهنگ نهجالبلاغه بتواند بر زندگی انسانها پرتوافکن بشود منشاء حاکمیت را اقتدار و زور دانسته و لاغیر.
#حکیم_انقلاب 29-2-60
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 جایگاه رضایت و رای مردم در مشروعیت بخشی به حاکمیت اسلامی
🔹امیرالمؤمنین در نهجالبلاغه منشاء حکومت را این چیزها (اقتدار و زور) نمیداند و خود او هم در عمل این را ثابت میکند.
🔹از نظر علی علیهالسلام منشاء اصلی حکومت یک سلسله ارزشهای معنوی است؛ آن کسی میتواند بر مردم حکومت کند و ولایت امر مردم را به عهده بگیرد که از یک خصوصیاتی برخوردار باشد. نگاه کنید به نامههای فراوان علی علیهالسلام به معاویه و به طلحه و زبیر و به عاملان خود و به مردم کوفه و به مردم مصر، نامههای فراوانی که اگر یکی اش را هم بخواهیم اینجا بخوانیم وقت زیادی را خواهد گرفت. او حکومت را و ولایت امر مردم را ناشی از یک ارزش معنوی میداند،
🔹اما فقط این ارزش معنوی هم کافی نیست برای اینکه انسان فعلاً و عملاً حاکم و والی باشد،
🔹 بلکه مردم هم در اینجا سهمی دارند و آن #بیعت است.
🔹امیرالمؤمنین در هر دو بخش تصریحاتی دارد که متأسفانه نمیخواهم وقت را حالا به این بگذرانم. آنچه دربارهی اهل بیت آمده آن را هم اضافه کنید به نامههای امام به رقبای حکومتش در آن زمان که اشاره کردم، در کنار این، آن بیاناتی که دربارهی اهل بیت وارد شده همچنین میتواند آن ارزشهای معنوی که ملاک حکومت هست اینها را بیان کند و مشخص کند. اما فقط این نیست،
🔹بلکه بیعت هم شرط است. «انه بایعنی القوم الذین بایعوا ابابکر و عمر و عثمان علی ما بایعوهم علیهم فلم یکن للشاهد عن یختار و لا للغائب عن یرد و انما الشوری للمهاجرین و الانصار فان اجتمعوا علی رجلٍ و سموه اماماً کان ذلک لله رضی»(نامه 6 نهج البلاغه)
🔹اگر مهاجر و انصار جمع بشوند و کسی را پیشوای خود بدانند و به امامت او گردن بنهند خدا بر این راضی است.
🔹بیعت منجز کنندهی حق خلافت است؛
🔹آن ارزشها آن وقتی میتواند فعلاً و عملاً کسی را به مقام ولایت امر برساند که مردم هم او را بپذیرند و قبول کنند، که این مسأله در باب نقش مردم در حکومت باز مورد توجه قرار میگیرد.
#حکیم_انقلاب 29-2-60
https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=23349
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 منطق جذب حداکثری و جلوگیری از ریزش ها
✔️ حجتالاسلام و المسلمین سعید صلح میرزایی، عضو مجلس خبرگان رهبری:
🔹 وظیفه اصلی رهبر انقلاب جلوگیری از انحراف انقلاب است. اگرچه رهبر انقلاب تلاش میکند تا ریزش نداشته باشیم و کسانی که در مسیر انقلاب هستند از آن منحرف نشوند، اما جلوگیری از انحراف اصل انقلاب اولویت اصلی است.
🔹 به عنوان مثال، همین آقای میرحسین موسوی، در مقاطع مختلف حمایتها و راهنماییهای زیادی از سوی رهبری دریافت کرد، که نشاندهنده تلاش حضرت آقا برای این است که ایشان منحرف نشوند. رهبری همچنین برای برخی دیگر از خواص مذهبی نیز چنین رویکردی داشتند؛ مانند آقای امجد که حضرت آقا به ایشان رسیدگیهای خصوصی زیادی کردند تا از ریزش ایشان جلوگیری شود.
🔹 علاوه بر این، بسیاری از دگراندیشانی که گاهی با تلویزیونها و شبکههای بیگانه مصاحبه میکنند، اگر پیگیری کنیم، متوجه میشویم که حضرت آقا بعضاً از طریق آقازادههای خود نیز احوال آنها را جویا میشوند و برای رفع نگرانیهایشان تلاش میکنند. حضرت آقا برای خودشان وظیفه میدانند که نسبت به افراد حساس باشند و از هیچ تلاشی برای حفظ آنها در مسیر انقلاب دریغ نکنند.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 چرا رای مردم در انتخاب حاکم اسلامی معتبر است؟
🔹در مردمسالاری دینی و در شریعت الهی این موضوع مطرح است که مردم باید حاکم را بخواهند، تا او مورد قبول باشد و حق داشته باشد که حکومت کند.
❗️ای کسی که مسلمانی، چرا رأی مردم معتبر است؟
🔹میگوید چون مسلمانم؛ چون به اسلام اعتقاد دارم و چون در منطق اسلام، رأی مردم بر اساس کرامت انسان پیش خدای متعال معتبر است.
🔹در اسلام هیچ ولایت و حاکمیتی بر انسانها مقبول نیست، مگر اینکه خدای متعال مشخّص کند.
🔹ما هرجا که در مسائل فراوان فقهی که به ولایت حاکم، ولایت قاضی یا به ولایت مؤمن - که انواع و اقسام ولایات وجود دارد - ارتباط پیدا میکند، شک کنیم که آیا دلیل شرعی بر تجویز این ولایت قائم هست یا نه، میگوییم نه؛ چرا؟ چون اصل، عدم ولایت است. این منطق اسلام است.
🔹 آن وقتی این ولایت مورد قبول است که شارع آن را تنفیذ کرده باشد
🔹و تنفیذ شارع به این است که آن کسی که ولایت را به او میدهیم - در هر مرتبهای از ولایت - باید اهلیّت و صلاحیت یعنی عدالت و تقوا داشته باشد و مردم هم او را بخواهند.
🔹این منطق #مردمسالاری_دینی است که بسیار مستحکم و عمیق است.
#حکیم_انقلاب 26-9-82
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 معنای ولایت مطلقه فقیه
🔹 بعضیها خیال میکنند که این «ولایت مطلقهی فقیه» که در قانون اساسی آمده، معنایش این است که رهبری مطلقالعنان است و هر کار که دلش بخواهد، میتواند بکند!
🔹 معنای ولایت مطلقه این نیست.
🔹 رهبری بایستی موبهمو قوانین را اجرا کند و به آنها احترام بگذارد.
🔹 منتها در مواردی اگر مسؤولان و دستاندرکاران امور بخواهند قانونی را که معتبر است موبهمو عمل کنند، دچار مشکل میشوند. قانون بشری همینطور است.
🔹 قانون اساسی راه چارهای را باز کرده و گفته آنجایی که مسؤولان امور در اجرای فلان قانون مالیاتی یا سیاست خارجی، بازرگانی، صنعتی و دانشگاهی دچار مضیقه میشوند و هیچکار نمیتوانند بکنند - مجلس هم اینطور نیست که امروز شما چیزی را ببرید و فردا تصویب کنند و به شما جواب دهند - رهبری مرجع است.
🔹 زمان امام هم همینطور بود. بنده خودم آنوقت رئیس جمهور بودم و جایی که مضیقههایی داشتیم، به امام نامه مینوشتیم و ایشان اجازه میدادند. بعد از امام، دولت قبلی و دولت فعلی گاهی راجع به مسائل گوناگون نامه مینویسند که در اینجا مضیقه وجود دارد، شما اجازه بدهید که این بخش از قانون نقض شود. رهبری بررسی و دقّت میکند و اگر احساس کرد که بناگزیر باید اینکار را بکند، آن را انجام میدهد.
🔹 جاهایی هم که بهصورت معضل مهمّ کشوری است، به مجمع تشخیص مصلحت ارجاع میشود.
🔹 این معنای ولایت مطلقه است، والّا رهبر، رئیس جمهور، وزرا و نمایندگان، همه در مقابل قانون تسلیمند و باید تسلیم باشند.
#حکیم_انقلاب 26-9-82
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
16.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 عراقچی: زمان اجرای وعده صادق ۳ را نظامیان مشخص میکنند!
🔹وزیر امور خارجه در پاسخ به سوال فرماندهان سپاه در خصوص زمان اجرای وعده صادق ۳ :این را که شما باید جواب دهید !
🔹آنچه که به ما مربوط است؛ اعلام کردیم که عملیات اخیر رژیم اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران یک تهاجم جدید است.
🔹وعده صادق دو مانند وعده صادق یک، عملیات دفاعی بود. این تهاجم جدید نیز مستحق واکنش است و ما حق خود برای واکنش را کنار نگذاشتهایم و در زمان خود و به شکلی که مناسب بدانیم، واکنش نشان خواهیم داد.
🔹در طول ۱۲ ماه گذشته به صورت خاص و بسیار هوشمندانه و با درایت برخورد کردیم تصمیمات ما هیجانی و احساسی نبوده است. برای وعده صادق ۳ نیز همین خواهد بود.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
6.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 نماهنگ | جهاد فکری کم نظیر علامه طباطبایی
🔹️بیانات رهبر انقلاب درباره خصوصیات علامه طباطبایی
🗓 سالروز درگذشت علامه طباطبایی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
💢به دنبال ناآرامی
▫️مهدی سعیدی
🔹جنگ به افق فلسطین به روزهای سرنوشتساز خود نزدیک شده است و رژیم غاصب صهیونیستی بیش از هر روز دیگر خود را دچار زوال و نابودی میانگارد. درست مانند هفت دهه پیش که مهمترین مسئله آنان، «بقا و ماندن» بود! صهیونیستها عامل این فلاکت و فروپاشی را هدایت مقاومت از تهران میدانند. سر مار ایران است و تا آن هوشیار و قدرتمند است، ضربات بر پیکر رژیم صهیونیستی ادامه خواهد داشت!
🔸برای مهار ایران، آنان به خوبی دریافتهاند که تهدیدات نظامی جوابگو نخواهد بود. صهیونیستها هنوز از خفت و خواری وعده صادق 1 و 2 رهایی نیافتهاند؛ لذا وعدههای صادق بعدی بدون شک شکنندهتر خواهد بود. آنچه در اتاقهای فکر این رژیم مورد توجه قرار گرفته و به عنوان تنها راه شاید بتواند مؤثر افتد، راهاندازی مجدد فتنهای از درون است. باید ایادی داخلی رژیم صهیونیستی در ایران بار دیگر فعال شوند و خیابانها ناآرام شود تا فتنه مهسای دیگری کلید زده شود.
🔹به دنبال این طراحی است که سلسله اقداماتی عجیب در فضای مجازی وایرال میشود، دختر دانشجویی در دانشگاه علوم تحقیقات تهران عریان شده و فیلمهای او به سرعت دست به دست میشود! چند روز بعد مرد جوانی خودش را از بالای ساختمان چارسوی تهران به پایین پرتاب کرده و خودکشی میکند. در این میان، پسر دانشجویی هم در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی فوت شده است و جمعی در آن دانشگاه گرد هم میآیند! اخبار خودکشیهای روزمره که معمولاً در میان اخبار شنیده نمیشود، این بار با آب و تاب فراوانی در حال وایرال شدن است. فضای مجازی که متأسفانه مدتهاست حساب و کتاب مشخصی ندارد؛ این روزها برخی بیتدبیریها در حوزه معیشت و اقتصاد، همچون گران قیمت خودرو و ... هم بر این شرایط افزون شده و ذهن جامعه را آشفته کرده است و خواسته یا ناخواسته کمککار اثربخشی سناریوی ناآرام سازی صهیونیستها شده است.
🔸وضعیت حساس ایجاد شده در مواجهه جبهه مقاومت و جبهه استکبار جهانی ایجاب میکند که هوشیاری مردم و مسئولان بیش از پیش شده و نسبت به نقشههای دشمن هوشیار عمل کنند. سال گذشته رهبر حکیم انقلاب اسلامی در دیدار با مردم یادآوری فرموده بودند: «اینکه میگوییم دشمن دارد ضعیف میشود معنایش این نیست که نمیتواند مکر کند، نمیتواند دشمنی کند، نمیتواند ضربه بزند؛ میتواند؛ مشغول نقشهکشیاند. ما باید خوابمان نبرد، ما باید غافل نشویم. ما یعنی چه کسانی؟ یعنی مسئولین و آحاد مردم.»
#حرفروز
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
sedaye enghelab-sarmaghale-manee erteja.mp3
7.84M
📢#صدای_انقلاب شماره۱۴۴۸
💠سرمقاله صبح صادق۱۱۶۴
💠مانع ارتجاع
✍مهدی سعیدی
🎙موضوع «آسیبشناسی انقلاب» یکی از مباحثی است که در حوزه جامعهشناسی انقلابها نقد و بررسی میشود. انقلاب همچون هر پدیدهای آفاتی دارد که در صورت آلودهشدن به آن در معرض افول و بیماری قرار گرفته و جایگاه خود را متزلزل خواهد یافت. بسیاری از انقلابها در مسیر تداوم خود دچار آفت شدند و خیلی زود از حرکت در مسیر آرمانی که طرحریزی کرده بودند، باز ماندند و به سرنوشت شوم سقوط و انحطاط محکوم شدند!
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 چنار و کدو بن
نشنیدهای که زیر چناری کدوبنی
بررُست و بردمید برو بر، به روز بیست؟
پرسید از آن چنار که «تو چند سالهای؟»
گفتا «دویست باشد و اکنون زیادتی است»
خندید ازو کدو که «من از تو به بیست روز
برتر شدم بگو تو که این کاهلی ز چیست»
او را چنار گفت که «امروز ای کدو
با تو مرا هنوز نه هنگام داوری است
فردا که بر من و تو وزد باد مهرگان
آنگه شود پدید که از ما دو، مرد کیست»
#ناصرخسرو
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj