📜سخنان تاریخنگار انقلاب اسلامی در خصوص اهمیت تاریخنویسی و تاریخ شفاهی:
«ما در دهه ۶۰ و ۷۰ اتفاقات بسیاری را داشتهایم مخصوصا در دهه ۶۰ به دلیل نوپایی #انقلاب_اسلامی، فعالیت گروهکها، ترورهای کور، بمب گذاریها و بسیاری از اتفاقات، با حجم بسیاری از روایتهای ثبت نشده مواجه هستیم، دو بمبگذاری هفتم تیر در #حزب_جمهوری و هشتم شهریور در دفتر نخست وزیری، خود میتواند پروندهای بسیار مفصل باشد که هرچه درباره آن مستندسازی شود هنوز جای کار هست.»
⚪️متن کامل در سایت رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی:
https://b2n.ir/79837
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻پشت پرده جنجالهای دکتر شریعتی
⁉️دکتر #علی_شریعتی در پس هیاهو و هیجان به دنبال چه بود؟ سؤالی اساسی که حتی برخی شخصیتهای انقلابی نیز نتوانستند از عهده پاسخ آن بربیایند و او را شخصیتی انقلابی جلوه دادند و حتّی او را در حدّ امام خمینی قدس سره بالا بردند و آرمانهای شاگرد #ماسینیون و #گورویچ را با آرمانهای امام که جز در مکتب امام باقر و امام صادق درس نخوانده بود یکی دانستند. شریعتی به دنبال چه بود؟ برای پاسخ به این سؤال باید «شریعتی» را در «#دادگاه_تاریخ» دید:
⚖️« شریعتی بر آن بود که اسلام را مانند #مارکسیسم، دینِ ستیز، مبارزه و پیکار محض بنمایاند که گویا جز جنگ و مبارزه راه دیگری برای پیشبرد ایدئولوژی خود نمییابد!! او با تأثیرپذیری از جوی که مارکسیستها ساخته بودند، میکوشید وانمود کند که اسلام نیز مانند مارکسیسم، جریانی #دیالکتیکی دارد و از میان «اضداد» میگذر و برای زیست و پایداری خود راهی جز جنگ و ستیز ندارد...
شماری از نخستین #ماسونهای_ایرانی مانند سرهنگ آخوندف، میرزا آقاخان کرمانی، طالبوف و... برای پیاده کردن تز #اسلام_منهای_روحانیت، طرح « #پرتستانتیزم_اسلامی » را که از برخی از رهبران انقلاب فرانسه فراگرفته بودند مطرح کردند... شریعتی در پی گذشت نزدیک به سدهای از آن جریان بر آن بود که به «پروتستانتیزم اسلامی» در ایران دست بزند... از این رو پیشنهاد داد:
«روشنفکر باید به ایجاد یک پروتستانتیسم اسلامی پردازد تا همچنان که پروتستانتیسم مسیحی، اروپای قرون وسطی را منفجر کرد و همه عوامل انحطاطی را که به نام مذهب، اندیشه و سرنوشت جامعه را متوقف و منجمد کرده بود سرکوب نمود بتواند فورانی از اندیشه تازه و حرکت تازه به جامعه ببخشد.»(شریعتی در دادگاه تاریخ ص178-179)
بنابراین اندیشههای آقای شریعتی، ریشه در اسلام ناب نداشت و حرفهای پرشور او نشانه مناسبی برای انقلابی بودنش نبود. چراکه در همان زمان سران مجاهدین خلق هم دم از اسلام و حرکتهای جهادی میزدند و چه بسا در هزینه دادن و جانفشانی کردن در راه خود از آقای شریعتی هم جلوتر بودند. اما آیا میتوان سران منافقین را انقلابیهای واقعی دانست؟
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
📚آثار بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی در یک نگاه
مخاطبان محترم برای تهیه این کتاب میتوانند از راههای ارتباطی زیر استفاده کنند:
🏢نشانی: تهران، خیابان دیباجی جنوبی، خیابان شهید تسلیمی، کوچه زاور، کوچه گل (سمت راست)، کوچه دادآفرین، پلاک6.
📞تلفن: 22579192_021
❇️معرفی هر یک از آثار بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی؛ به زودی در حساب رسمی بنیاد.
✅با ما باشید؛ با آخرین تحولات تاریخ ایران اسلامی.
@Bonyadtaikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
📚معرفی کتاب «روزگار قائم مقام» در روزنامه صبح نو
در بخشی از این معرفی میخوانید:
💢«وقتی همزمان با سالگرد اعلان جنگ مسلحانه سازمان تروریستی #مجاهدین_خلق (منافقین)، فایل صوتی جنجالی مرحوم #حسینعلی_منتظری در حمایت از اعضای سازمان، توسط اعضای بیت وی در رسانههای معاند پخش شد. انتشار این فایل صوتی بار دیگر بهانهای شد که جامعه ایرانی به حافظه تاریخی خود از وقایع #دهه_شصت بازگردد و البته در این میانه، نسل جوان بهدلیل فقدان روایتهای تاریخی شفاف و مستند، در تحلیل حقایق آن سالها با نسل پیشین همراه نشد...»
پیوند معرفی کتاب: https://b2n.ir/59573
❇️«روزگار قائم مقامی» به زودی در بازار نشر.
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⁉️ماجرای تأسیس گروه ولایت با محوریت شهید بهشتی چه بود؟
⚫️به مناسبت سالروز شهادت #شهید_بهشتی
ماجرای پرشور مبارزات انقلابی و داستان درگیری با رژیم شاه این گمان را در ذهن بسیاری ایجاد کرده که #مجاهدان_انقلابی مدام مشغول نفی و طرد رژیم بودند امّا خودشان الگوی مشخص و منطقی برای اداره کشور نداشتند. اما نگاهی به تاریخ چند دهه قبل این گمان را کنار میزند جایی که شهید بهشتی و عدهای از فضلای حوزه علمیه قم سالها پیش از پیروزی انقلاب اسلامی دور هم جمع شدند تا با تشکیل جلساتی محرمانه به الگوی مشخصی از #حکومت_اسلامی برسند. آیتالله #محمد_یزدی یکی از اعضای این گروه؛ روایت میکند:
🔹«یک بار شهید بهشتی قبل از پیروزی انقلاب به قم آمدند و در جلسه ای محرمانه با حضور ده-دوازده تن از علماء از جمله آقایان محفوظی، طاهری، #مصباح و آذری، شرکت کردند... آن شهید در ابتدای جلسه عنوان کردند که ما باید راجع به شکل حکومت اسلامی، در اینجا بحث کنیم و این بحث تا کنون در جایی مطرح نشده است. برای پربار شدن بحث، باید تمام اسناد و مدارک موجود در این رابطه اعم از قرآن و حدیث گردآوری شود و بعد کار طبقه بندی و تنظیم آنها صورت گیرد تا در نهایت بتوان به شکل کار تحقیقی و دانشگاهی ارائه نمود.» به روایت آیت اللّه یزدی، این جلسات فکری-مطالعاتی محرمانه برگزار می شد اما جالب آنکه، محرمانه بودن جلسات تنها از ترس ساواک نبوده، بلکه مخالفتهای برخی حوزویان نسبت به مسأله حکومت اسلامی نیز دلیل دیگر این مخفی کاری دانسته شده است:
🔹«وجه محرمانه بودن جلسه هم صرفاً ترس از #ساواک نبود، بلکه واهمه از حضراتی بود که تحقیق در خصوص مسأله حکومت اسلامی را نالازم و #مضر میدانستند!»(نخستین پیشنویس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، ص87-86)
◀️پینوشت:
✳️1. این فعالیت و سایر فعالیتهای شهید مظلوم بهشتی بیانگر پایبندی تمام و کمال ایشان به #مبانی_اسلامی است و با این درجه از پایبندی هیچکدام از گروههای شبهروشنفکری نخواهند توانست ایشان را مصادره کرده؛ به صورت طلبهای لبیبرالمسلک و سکولار جلوه دهند.
✳️2. این روایت تا حدّی روشنگر #فضای_تحجّرآلود حوزه علمیه آن زمان بوده است.شناخت دنبالههای متحجّرین در امروزِ قم و تأثیر آن در کند شدن تحول حوزه و نظام اسلامی ضروری است.
✳️3. شهید بهشتی یک فرد نظامی نبود و فعالیتهای ایشان فکری و اجرایی اسلامی بود. آیا کسی حق حذف فیزیکی و به شهادت رساندن چنین شخصیتی را دارد؟ طبق قوانین و #حقوق_بشر_آمریکایی پاسخ مثبت است و در نگاه آمریکایی هرکس که مخالف باشد استحقاق کشته شدن را دارد.
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔴هفتم تا دوازدهم تیر؛ هفته حقوق بشر آمریکایی
« از هفتم تیر تا دوازدهم تیر شما ببینید چقدر ترور، قتلعام و کشتار [انجام شد]؟ [چقدر] زن، کودک، عالِم، سیاستمدار، بهوسیلهی عوامل آمریکا آماج این جنایتها قرار گرفتند؟ اگر طرّاح این حوادث هم سرویسهای امنیّتی آمریکا و غرب نبودند، حدّاقل کمککننده بودند؛ حدّاقل تشویقکننده بودند. این دشمنها را بشناسیم. به تعبیر بعضی دوستان، خوب است این هفتم تا دوازدهم تیر را هفتهی «حقوق بشر آمریکایی» اعلام بکنیم. »(مقام معظم رهبری 1394/4/6)
#هفته_حقوق_بشر_آمریکایی
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
💢آمریکا و متحدانش از هیچ وحشیگری ابایی ندارند
✳️حجت الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی در سالگرد فاجعه هفتم تیر:
شهید بهشتی یک #شخصیت_مردمی داشت و همیشه با مردم بود و همین موضوع را به مسئولان گوشزد میکرد که با مردم باشند. جمله معروف شهید بهشتی همواره در یاد ماست و چه سخن زیبایی فرمودند که به آمریکا بگویید از دست ما #عصبانی_باش و از این عصبانیت بمیر.
🔹رئیس بنیاد تاریخ پژوهشی و دانشنامه انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: #جنایات_آمریکا قبل و بعد انقلاب در این کشور بوده و همچنان ادامه دارد به طوری که 17 هزار نفر فقط بعد از انقلاب در ایران توسط #عملیات_تروریستی شهید شدند.
ایشان با بیان اینکه آمریکا نشان داده است که یک دشمن برای بشریت تلقی میشود، گفت: آمریکا و متحدانش از هیچ وحشیگری ابایی ندارند و همواره در کشورهای گوناگون به جنایات خود ادامه میدهند.
🔸تاریخنگار انقلاب اسلامی با بیان اینکه کسی که به خدا #ایمان داشته باشد از هیچ چیزی نمیترسد، بیان کرد: #رهبر_معظم_انقلاب فردی بسیار شجاع و قدرتمند است که این نشاندهنده این است که به خدا ایمان واقعی دارد و از هیچ چیزی نمیترسد و مقابل دشمنان شجاعانه و با قدرت تمام در مقابل مستکبران ایستاده است.
🔹رئیس بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی با اشاره به سند 2030 گفت: چرا باید در کشور ایرانی که مسلمان است و دستورات آن از قرآنی گرفته شده که از بدو تولد تا مرگ برنامه زندگی دارد، ما به سندی اعتماد کنیم که بیگانگان آن را تهیه و تدوین کردند؟
وی با اشاره به جنایات داعش در منطقه گفت: داعشیها درندگان انساننمایی هستند که بویی از انسانیت نبردهاند و دلایل این جنایات داعش و همینطور آمریکا و بیگانگان ریشه در خودپرستی دارد. (1396/4/7-زنجان)
🔗پیوند از خبرگزاری تسنیم: https://b2n.ir/77227 )
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⚫️امامِ مبارز
امام صادق علیهالسلام مرد مبارزه بود، مرد علم و دانش بود و مرد تشکیلات بود... امام صادق مشغول یک مبارزه دامنهدار و پیگیر بود؛ مبارزه برای قبضه کردن حکومت و قدرت، و به وجود آوردن حکومت اسلامی و علوی. یعنی امام صادق صلوات الله علیه زمینه را آماده میکرد تا بنیامیه را از میان ببرد و به جای آنها حکومت علوی را، که همان حکومت راستین اسلامی است، بر سر کار بیاورد. این در زندگی امام صادق برای کسی که دقت کند و مطالعه کند آشکار است.» (مقام معظم رهبری، انسان 250 ساله، ص262)
#امام_صادق
#شهادت_امام_صادق
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.