قطعهای از نامه مرحوم استاد علی صفایی به یکی از دوستان آزاده به تاریخ ۱۰/۲/۶۵
السلام علیکم و رحمةالله
.... امروز روز ۱۸ شعبان است به این فکر می کردم که ما دو تولد داریم تولدی در طبیعت و از طبیعت تولد انسانی ما تولد دوم است که از سطح طبع و از شکم طبیعتهامان بیرون میآییم چون آدم طبیعی آدمی است که طبیعی نباشد و از سطح طبیعت به مرحله وظیفه و تکلیف قد کشیده باشد آدمهای طبیعی با احساس و طبعشان زندگی میکنند در حالی که چنین انسانی با یک موتورش راه میرود و بقیه نیروهایش را بهکار نیانداخته که عیسی میگفت لایلج فی الملکوت من لایولد مرتین کسی که دوبار تولد نیابد از ملکوت خبری نخواهد داشت معراج در ملکوت در گرو این تولد دوم و تولد از طبیعت است و این جریان غیرطبیعی برای کسی که ریشه نداشته باشد مقدور نیست سنگ تا آنجا بالا میرود که پشت سرش نیرویی باشد ولی گیاه که ریشه دارد رو به بالا میرود حتی سنگ ها و آسفالت ها را به کنار میاندازد و سربلند میکند کسانی که این تولد را شروع کردهاند به غربت و تنهایی میرسند برای نجات از تنهایی باید تولید کرد که فرموده توالدوا تناسلوا فانی اباهی بکم الامم و غربت و بیگانگی زمینهساز توحید است انسان به اندازهای که غربت را احساس میکند موحد میشود و با این درک از توحید،
رنج راه و
رنج رفتن و
رنج همراهان را میتواند تحمل کند چون از آنها توقعی ندارد و انسان با توقعها تحملهایش را از دست می دهد هرچقدر توقع کم بشود تحمل زیاد میشود و هر چقدر توقع زیاد شود تحمل کم میگردد و انسان ضعیف و شکسته بار میآید و دنبال راحتی و یسر در امور میشود چون یسر گاهی در امور است و گاهی در وجود، کارها را نمیتوان راحت کرد ولی میتوان با ناراحتیها راحت برخورد کرد و با رنج راحت بود که" ان مع العسر یسرا "بارنج نه پس از رنج که با خود رنج می توان راحت بود کسانی که رفعت ذکر دارند به وسعت صدر می رسند و این ظرفیت آنها را با رنج ها راحت میسازد غرض اینکه فکر میکردم ما در تولد اسلام خود مدیون رسولایم و در بلوغ آن منتظر مهدی و با این بلوغ در فکر و عقل و در قلب و احساس و در علم و تجربه و حس به تکالیف جدید میرسیم اینطور نیست که با ظهور کارها تمام شده باشد که انسان بالغ تازه به تکلیف میرسد و این تکلیف شروع استقلال است که در آن آیه آمده" محمد رسول الله ... والذین آمنوا معه ... تا مثلهم فی التوراة و مثلهم فی الانجیل کزرع اخرج شطاه فازره فاستغلظ فاستوی علی سوقه."
این چهار مرحله جوانه زدن قد کشیدن خشن شدن(استغلاظ) و مستقل شدن(استوی علی سوقه) مراحل رشد انسان تا بلوغ است و در این بلوغ دیگر تو منتظر دیگران نیستی از تنهایی وحشت نداری که "لا تستوحشوا فی طریق الهدی لقلة اهلها "در راه از تنهایی نترس و در بیراه از جمع مطمئن مباش که آن تنهایی مولد است و این جمع مضمحل.
من این امید را دارم که شما در این فرصت موجود و در این کلاس درس خود را خوب بخوانید چون انسان واقعگرا انسانی است که در فکر موقعیتها نیست بلکه در حساب موضع گیری صحیح است این مهم نیست که تو در چه موقعیتی هستی این مهم است که در هر موقعیت چگونه موضع میگیری و با چه زاویهای با مشکل برخورد می نمایی بعضیها در کشاکش حالتها میمانند و بعضیها از موانع وسیله میسازند کوثر همین نکته این است که نباید فراموش کرد کوثر کثیرالخیر است نه کثیرالنعمه گاهی تو امکانات زیاد داری و گاهی بهرهبرداری و خیر زیاد این دوم مهم است که بتوانی در هر موقعیت درس آن مرحله را بخوانی و به حسرت موقعیتهای دیگر خودت را به ناتوانی نسپاری.
رسول در آیه چهارم سوره احقاف مامور است که بگوید" قل ما کنت بدعا من الرسل و ما ادری مایفعل بی و لا بکم " مامور است که بگوید من نمیدانم چه پیش میآید و موقعیت ها چیست ولی میدانم چه باید بکنم و دنبال امر و وحی باشم کسانی که دستور را میشناسند دیگر در گرو شرایط و موقعیت ها نمیمانند ما در اسلام خود فرزند رسول هستیم و برای بلوغ خود در انتظار مهدی موعودیم تا در فکر و بینش و در علم و دانش و در احساس و قلبمان به آن چنان بلوغی برسیم که سزاوار استقلال و شایسته اقدام باشیم و حتی در تنهایی نمانیم و از رنجها نترسیم و دنبال راحتی امر نباشیم که وسعت صدرمان هدیه ایست که خدا از رنج ها به ما ارزانی می دارد خیلی پرگویی کردم امیدوارم که بتوانی با آنچه که داری به آنچه که نداری راه یابی که در روایت است "من عمل بما علم علمه الله علم ما لم یکن یعلم" کسی که به دانسته هایش عمل کند به آنچه که نمیداند راهنمایش میشوند.
#رنج_۶۴
#علی_صفایی
@booyebaran313
رنج.mp3
1.62M
❓چرا رنج میبریم؟
✅مقایسه زندگی با دیگران.
و اثرات منفی این مقایسه
#رنج_۶۵
#سواد_بندگی
@booyebaran313
سیاست شیطانی
💥 شیطان موفقیتهای دیگران را به رخ شما میکشد!
«اگر انسان دنبال تکلیف خدا بگردد و آنجا که تکلیف میآید، بایستد و عمل کند، همهٔ رشدها را خداوند برای او رقم میزند؛ اما اگر با تدبیر خود دنبال رشد خودش باشد، به هیچکُجا نمیرسد.
خدای متعال، متناسب با شخص و ظرفیّتِ هرکس، زمینهٔ رشدی برای او فراهم کرده است و زمینهٔ رشدش، انجام تکلیفی است که متوجه اوست؛ برای مثال، انسانی که مادری مریض دارد، میفهمد که باید وقتش را برای او بگذارد؛ اما اگر برود کار دیگری انجام دهد، رشدش در آن کار نیست.
تمام تلاش شیطان این است انسان را از آن نقطهٔ حرکت، به مسیر دیگری بکشاند. ممکن است نقطهٔ حرکتِ ما، با نقطهٔ حرکتِ فرد دیگر، متفاوت باشد؛ اما شیطان ما را فریب میدهد و میگوید: ببین که فلانی چطور به کمال رسید!
تو هم همان مسیر را برو!
[مثلاً] رشد حضرت یوسف(ع) در یک امتحان خاصی است و رشد حضرت موسی(ع) در امتحان دیگری است؛ نمیشود که حضرت موسی رشد خودش را در امتحان حضرت یوسف دنبال کند. حضرت موسی باید از امتحان خودش موفق بیرون بیاید؛ رشد حضرت موسی در زندانرفتن نیست.»
تکلیف خودمون و پيدا کنیم تا به رشد برسیم.
#تکلیف_الهی_تدبیر_آدمی
#استاد_میرباقری
#رنج_۶۶
@booyebaran313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 دستور العملِ آسان، برای زیاد شدنِ مُحبّتِ خداوند...
خودمان را دوست داریم ولی خدا را که ما را خلق کرده را دوست نداریم
برای زیاد شدن محبت خداوند در دلمان زیاد صلوات بفرستیم
🎙آیت الله بهجت
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
هدایت شده از موکب سفراء الحسین
⭕️ وضو گرفتن با آب نذری
#عکسنوشت #احکام #اربعین
🏴 موکب سفراء الحسین علیهالسلام
موکب طلاب و مبلغان اصفهان
🌐 eitaa.com/joinchat/3742237174C1a58c0c067
🍂🥀 رنج گذشته
توصیه داداش علیرضا:
روزنامه دیروز و برای امروز نخوون!
قدیما میگفتند:
*گذشته ها گذشته...
اما
امروزه میگویند:
*گذشته در گذشته(گذشته از دنیا رفته😔)
❌ دو چیز انسان را نابود میکند :
1⃣ مشغول شدن به دیگران:
🔻 هرکسی نگهبان رفتار دیگران باشد قسمتی از آسایش و راحتی خود را از دست میدهد!
2⃣مشغول بودن به گذشته:
🔻زیرا ماندن در گذشته باعث میشود آینده را از دست بدهیم.
زیرا اگر تمامِ علم و علمای جهان را هم جمع کنیم؛ حتی نمی توانیم رنگ لباسی که در مهمانی قبلی پوشیده بودیم را عوض کنیم، تمام شد و رفت.
وقتی هیچ کس نمیتواند هیچ کاری برای گذشته بکند
چرا آدم باید در گذشته بماند؟
یادی کنم از عزیزی که میگفتند برای اینکه غم اتفاقات بد گذشته را نخوری سریع فاتحه برایش بخوان و واقعا سوره حمد و توحید را تلاوت میکردند.
بنابر این گذشته ها را تجربه های گرانقدری بدانیم که به قیمت هزینه کردن بزرگترین سرمایهمان که صرف وقت بوده بدست آوردهایم.
پس
✅*از گذشته باید آموخت
نه به آن آویخت.
✅*گذشته برای آموزش است
نه برای سرزنش.*
🔻 بهترین انتخاب در زندگی:
☘ادامه دادن به راه خود و فراموش نمودن اتفاقات ناگوار.
☘ شاکر و شاد بودن و داشتن ترسیم زیبایی از مسیر زندگی.
#رنج_۶۷
@booyebaran313
⁉️نحوست ماه صفر، واقعیت یا خرافه؟
تبیین با بیان دو نکته:
1⃣ در اسلام فال بد نداریم که مانع اقدام ما به امورات زندگیمان شود؛ نظیر قار قار کلاغ، خواب بد و عطسه؛ بلکه اسلام دین عقلانیت است و انسان سرنوشت خوب یا بد را با عملکرد خوب یا بد خود رقم میزند.
تمام ایام از آنِ خداست و نحوست یا برکت ایام بستگی به عملکرد ما انسانها دارد که روزی برایمان عید و با برکت شود یا نحس شود.
هر چند اثبات عقلی این مطلب که نحس یا مبارک بودن یک زمان به معنای آن باشد که در آن روز نحس، انسان باید انتظار پیشامدهای بد و در روز مبارک، انسان در انتظار فزونی نعمت از جانب خدا باشد؛ دشوار است اما بعید نیست اجزای زمان به خودی خود، تأثیرات تکوینی خوب یا بدی داشته باشند که عقل ما نتواند این مطلب را درک و نفی کند ما برای مبارک و یا نحس دانستن ایام نیازمند نصهستیم؛ چنانچه در برخی آیات و روایات، روزها یا ماههایی به عنوان ایام نحس یا مبارک نام برده شده است به عنوان نمونه، چهارشنبه آخر ماه قمری نحس دانسته شده و شب قدر شب مبارک معرفی شده است، روایت بر فضیلت ماه رجب، روز بیستم جمادیالثانی وارد شده است اما هیچگونه دلیل و روایت خاصی بر نحوست ماه صفر وجود ندارد و نحس دانستن این ماه از جمله مشهورات بدون سند است بنابراین بر ماست که با اعمال نیک خود این ماه را پربرکت کنیم؛ چنانچه طبق فرمایش امیرمؤمنان هر روز که در آن معصیت خدا نشود عید است.
یا طبق آیا ۱۱۴ سوره مائده روزی که درخواست مائده آسمانی از خداوند شده، آن روز عید و مایه برکت دانسته شده است.
طبق آیه ۱۶ فصلت که بخاطر عملکرد بد افراد، عذاب میآید.
آیه ۱۱ سوره مبارکه رعد نیز اشاره به این مطلب دارد که احوالات ما بواسطه عملکرد خودمان رقم میخورد؛ همچنین در آیه ۳۹ سوره نجم نیز اشاره به تلاش و عملکرد انسان در تغییر موقعیت زندگیاش دارد.
2⃣ علامه مجلسی میگوید: در کتب شیعی روایتی که دلالت بر نحوست ایام صفر کند، نداریم اما ممکن است به ۲ دلیل این ماه مشهور به نحوست باشد:
۱. اربعین امام حسین، شهادت پیامبر اکرم، امام حسن مجتبی و امام رضا علیهمالسلام باشد؛ نظیر نحس شمردن همیشگی روز عاشورا که از قرینهی کلام معصوم فهم میکنیم در آن روز از برکت جستن، خودداری کنیم.(کامل الزیارات، ص175)
بنابراین ممکن است علت اینکه شیخ عباس قمی نیز در مفاتیح الجنان در بیان اعمال ماه صفر نوشته است، آگاه باش كه اين ماه معروف به نحوست و بديُمنى است و براى رفع نحوست و بديُمنى آن دستوراتی اعم از: صدقه دادن، خواندن دعاها، استعاذات وارده شده است و یا اگر محدث فیض برای رفع بلاهاى نازله در اين ماه فرموده است روزی ده مرتبه : يا شَدِيدَ الْقُوَى وَ يَا شَدِيدَ الْمِحَالِ يَا عَزِيزُ يَا عَزِيزُ يَا عَزِيزُ ذَلَّتْ بِعَظَمَتِكَ جَمِيعُ خَلْقِكَ فَاكْفِنِي شَرَّ خَلْقِكَ
يَا مُحْسِنُ يَا مُجْمِلُ يَا مُنْعِمُ يَا مُفْضِلُ يَا لا إِلَهَ إِلا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَ نَجَّيْنَاهُ مِنَ الْغَمِّ وَ كَذَلِكَ نُنْجِي الْمُؤْمِنِينَ
وَ صَلَّى اللَّهُ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ.
را بخوانید دلایلشان این دلیل یا دلیل بعدی علامه باشد.
۲. چون صفر بعد از سه ماه حرام است که در آن جنگ و خونریزی حرام بوده است و عرب جاهلی نیز آن را رعایت میکرده با شروع ماه صفر دوباره جنگ و خونریزی و انتقامها شروع میشود، از این جهت خاطره خوشی در ذهن مردم نبوده بنابراین میگفتند: ماه نحس شروع شد.
⬅️بنابراین بر فرض اگر دلیل نقلی بر نحوست ماه صفر وجود داشت، اعتقاد به نحوست، به معنای دست کشیدن از کار و فعالیت نیست، بلکه به معنای توجه بیشتر به خداوند متعال از طریق دعا، صدقه، برای از بین بردن موانع احتمالی از طریق دعا و صدقه و اطعام، صله رحم، احسان به والدین و استعاذه به خدا و... است.
✍خواهران رمضان قاسم
#مناسبتی
#شبهه
#ماه_صفر
@booyebaran313
هدایت شده از دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان
47.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎧 خدا کجاست؟ خدا چه شکلیه؟
▫️یزدان رضوانی، کارشناس قرآن و حدیث دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان
#ویدئوکست #عقاید #خدا #رضوانی
🚩 پاسخ سرای سؤالات فرهنگیان
🚩 دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان
🌐 @Pasokhsara
🌐 @Morsalat_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👆این حسین کیست که عالم همه...
دانه دانه، ذکر تسبیحم فقط شد یاحسین
شأن ذکرت کمتر از یا «نور و یا قدوس» نیست!
شاگرد مکتب حسین باشیم دیگر لازم نیست بگوییم دین من انسانیت است.
همچون حسین باشیم.
دوستان را کجا کنی محروم
تو که با دشمنان....
#مکتب_حسین
@booyebaran313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨
✍مرحوم آقا مجتبی تهرانی:
💌حاجت های بزرگ خودتان را از آقازادهی کوچک امام حسین؛ حضرت علی اصغر«علیه السلام» و حضرت رقیه«سلام الله علیها» بگیرید.
اگر حاجتمندی بگو یا رقیه
💠ویراننشین شدم که تماشا کنی مرا
مثل قدیم در بغلت جا کنی مرا
#حضرت_رقیه
@booyebaran313
انسان نمیتواند
غمهایش را کم کند
پس باید خودش را زیاد کند
و همین است که رنجها
میشوند زمینهساز ..
«استاد علی صفایی»
#رنج_۶۸
#سواد_بندگی
@booyebaran313
هدایت شده از دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان
تا بهشت ویژه نامه اربعین حسینی .pdf
1.17M
📕 ویژهنامه اربعین حسینی «تا بهشت»
🔹 ۱۱ پرسش و پاسخ احکام
🔹 ۹ پرسش و پاسخ اعتقادی
🔹 ۷ پرسش و پاسخ اخلاقی
🌀 تهیه شده در نمایندگی مرکز ملّی پاسخگویی به سؤالات دینی در اصفهان وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان
🇮🇷 دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان
🌐 eitaa.com/joinchat/309461000C26df2b53cf/3742237174C1a58c0c067
هدایت شده از مداحی آنلاین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
لال است آن زبان که نگوید ثنای تو
کور است دیدهای که ببندد سوای تو
🎥خدمترسانی و عشق ارادات مرد عراقی به زائران امام حسین علیه السلام - #اربعین 1446
♨️ @Maddahionlin 👈
داشتن و نداشتن هر دو رنج است.
بعدها كه تجربههاى گستردهتر و برخوردهاى بيشتر پيدا كردى، مىبينى كه تمامى زندگىها و تمام آدمها، از زن ومرد و محروم و بهرهمند،با رنجهايى همراه هستند.
داشتن و نداشتن، هر دو رنج است.
داشتن، غصّهى جدايى را دارد
و نداشتن، تلخى محروميت و زخم تحقير
و سرشارى و كامروايى هم، رنج پوچى را دارد و درد بىدردى؛
كه دل آدم، از دنيا بزرگتر است.
دل ما، از تمامى هستى، بزرگتر است.
#استاد_علی_صفایی
#سبک_زندگی
#رنج_۶۹
@booyebaran313
هدایت شده از دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان
🎁 هدیهی انتشارات انقلاب اسلامی به زائران اربعین حسینی
📕 کتاب صوتی و نسخهی الکترونیکی رایگان کتاب «جاذبهی حسینی»
📚 جاذبهی حسینی گزیدهی بیانات حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای(مدّظلّهالعالی) دربارهی حضرت زینب(سلاماللهعلیها) و اربعین حسینی است.
🔹دریافت کتاب صوتی رایگان
🔹دریافت نسخهی الکترونیکی رایگان
🚩 موکب سفراء الحسین علیهالسلام
🚩 دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان
🌐 @Sofaraa
🌐 @Morsalat_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روایت است که بهترین عمل بین اعمال مستحبی، زیارت امام حسین(ع) است چه از نزدیک چه از دور!
#آقا_مجتبی_تهرانی🎙
@booyebaran313