هرزگی اخلاقی و سیاسی⬅️ نا امنی
امنیت، متاع پر بهائی است که به دست آوردن آن و حفظش ، هزینه می خواهد. تنها کسی قدر آن را می داند که آن را از دست داده باشد دقیقا همانند سلامتی. لذا پیامبر رحمت فرمودند: "نعمتان مجهولتان الصحه و الامان".
اما سئوال این است که این نعمت چگونه به دست می آید و یا اینکه چگونه از دست می رود؟
پدیده های اجتماعی، اصولا تک علتی نیستند و به عبارت دیگر، در عالم ماده و هر آنچه که متعلق به آن است، پدیده ها؛ چند علتی هستند و نه تک علتی. از مهمترین مولفه های اثر گذار در امنیت، اخلاق و سیاست هستند.
اخلاق نیک همانند: احسان، صبر، صداقت، حیا، عدالت، مبارزه با فساد و... همانند روح جامعه بشری هستند. ارزش های اخلاقی یک جامعه، شاهرگ حیاتی آن جامعه هستند که تمام ابعاد و زوایای یک جامعه را به همدیگر متصل می کنند و باعث حیات، نشاط و به هم پیوستگی آن می شوند. به عنوان مثال؛ بی حجابی منجر به آسیب های اجتماعی زیادی مانند: رواج روابط نامشروع و به تبع آن بالارفتن سن ازدواج، طلاق، نا امنی در محیط خانواده، بدبینی زوجین به همدیگر، افسرده شدن زن، بحران هویت در فرزندان، به هم ریختگی فرزندان، زیاد شدن بچه های طلاق و... می شود که در نهایت باعث افزایش فرزندان نسلی غیر تربیت شده و دارای انواع آسیب های اجتماعی، می شود. لذا قرآن کریم می فرماید: حتی نزدیک کار خلاف عفت هم نشوید چرا که این کار، (فی نفسه) زشت و بد مسیری است"(اسرا،32 ). یعنی حرمت این کار غیر اخلاقی، به خاطر تبعات منفی اجتماعی و اخلاقی آن است.
از سوی دیگر، ارزشها ی سیاسی و مبانی سیاسی هر ملتی، ارتباطی مستقیم و تنگاتنگ با امنیت آن جامعه دارند. استقلال طلبی، مبارزه با ظلم و سایر ارزش های سیاسی، به صورت مستقیم با امنیت یک ملت در ارتباط هستند. و هم چنین، سازشکاری و پشت کردن به هویت ملی، به صورت وحشتناکی، ضریب امنیت ملی را پایین می آورند. به عنوان مثال؛ نداشتن اعتماد به نفس ملی، زمینه نفوذ بیگانگان، شیوع ترور، اشغال و تصرف یک کشور می شود.
بنابر این، نداشتن مبانی مستحکم سیاسی و اخلاقی، منجر به نا امنی و به هم ریختگی یک کشور می شود. بر همین اساس، بسیاری از معارف اسلامی و بلکه اکثر قریب به اتفاق معارف اسلامی، برای معارف اخلاقی و سیاسی است. بنابراین، حمله دشمنان ایران اسلامی، به ارزش های اخلاقی و سیاسی ملت بزرگ ایران، برای به اسارت گرفتن روح عزت و آقایی ملت بزرگ ایران است. اگر ارزش های اخلاقی و سیاسی یک ملت آسیب ببیند، نیروهای امنیتی و انتظامی، خودشان تسلیم و بلکه نیروی دشمن خواهند شد.
محمد علی خسروی،
استاد حوزه علمیه یزد
#یادداشت_تحلیلی1
💢سیره نبوی(ص) در برخورد با اغتشاشگران
🔹چگونگی برخورد و مجازات اغتشاشگران، حامیان و تحریککنندگان آنها یکی از مهمترین مسائلی که این روزها در جامعه رسانهای کشور مطرح میشود.
🔰گزارههای خبری:
🔸1ـ مقام معظم رهبری در دیدار با دانشآموختگان نیروهای مسلح فرمودند: «این کسانی که در خیابان فساد و تخریب میکنند و کردند، اینها همه یک حکم ندارند. یک عده کسانی هستند که آنها را احساس و هیجان به خیابان میکشاند، مشکل اینها را با یک تنبیهی میشود حل کرد، یعنی هدایتشان کرد و تفهیمشان کرد که دارند اشتباه میکنند، لکن بعضی از اینها این جور نیستند، بعضی از اینها بازمانده عناصر ضربت خورده چهل سال گذشته هستند: منافقین، تجزیهطلبها، بقایای رژیم منهوس پهلوی، خانواده ساواکیهای مطرود و منفور... قوه قضائیه بایستی اینها را به میزان مشارکتشان در تخریب و ضربه به امنیت خیابانها محاکمه کند.»
🔹2ـ رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیرشان با مردم اصفهان دوباره بر این مسئله تأکید کردند و فرمودند: «پس ما هم نصیحت داریم، هم مجازات داریم، مثل پیغمبر، روش رسولالله.»
🔰گزارههای تحلیلی:
🔸1ـ یکی از نکات مورد تأیید رهبر انقلاب در خصوض اغتشاشات اخیر، سطحبندی اغتشاشگران است، کسانی که احساسی ورود کردند، در برابر کسانی که با ارتباطگیری با عناصر و گروههای ضد انقلاب با هدف فروپاشی و تجزیه کشور وارد خیابانها شدهاند، باید مشخص شوند.
🔹2ـ این دیدگاه مقام معظم رهبری هم ریشه عقلایی دارد و هم برگرفته از سیره پیامبر اسلام میباشد. زیرا حضرت محمد(ص) وقتی که نضربن حارث (پسرخاله پیامبر) را در جنگ بدر اسیر شد، دستور قتل او را صادر کرد. تحریک و تغییر موضع دیگران علیه پیامبر، طراحی نقشه قتل پیامبر، نویسندگی پیماننامه شعب ابیطالب و محاصره مسلمانان و... از جمله موارد فتنهانگیزی نضر ابن حارث علیه مسلمانان بود. اما در سویی دیگر، پیامبر در زمان فتح مکه، مشرکان مکه را مورد بخشش قرار میدهد و در پاسخ کسانی که شعار (امروز روز درهم کوبیدن است) فرمودند بگویید: «امروز روز رحمت است.»
🔸3ـ این تفاوت برخوردها به این دلیل است که حکومت اسلامی در حوزه اجتماعی و عمومی با کسانی که نقش راهبری بر هم زدن نظم اجتماعی را دارند، جامعه را دچار اختلال و فتنه کردند و یا جنگ شناختی راه انداختند، باید قاطعانه برخورد کند.
🔅نکته پایانی؛ نظام اسلامی در مواجهه با اغتشاشگران سعی کرده که از خود مدارا نشان دهد. زیرا برخی از افراد حاضر در کف خیابان، قربانیان جنگ شناختی هستند. خوش رفتاری، سعهصدر، آرامش و برطرف کردن ضعفهای جدی نیروهای انقلاب در نبرد رسانهای میتواند، عامل درمان مجروحان گردد. از آنسو از برخورد طبق سیره نبوی(ص) از برخورد با عاملان و آمران اغتشاشات نیز غافل نخواه شد.
#ثامن
#روشنگری
#ثامن27
19.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷
📹 #کلیپ4
از درمان سرطان خون با روش ژندرمانی تا راهافتادن پالایشگاه فراسرزمینی در هفتههای آشوب در کشور
🍃🌹🍃
#ثامن
#پایان_مماشات
#لبیک_یا_خامنه_ای
#ثامن27
5.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷
🎥 روزمان را با #قرآن آغاز کنیم/ ترتیل صفحه ۴۱۷ قرآن کریم ( آیات ۱ تا ۶ سوره مبارکه احزاب )
🍃🌹🍃
🌺 پیامبر (ص) میفرمایند: «اِذَا التَبَسَت عَلَیکُمُ الفِتَنُ، کَقِطَعِ الَّیلِ المُظلِمِ فَعَلَیکُم بِالقُرآنِ» هنگامی که فتنهها، همچون پارههای شب تاریک، شما را در خود پیچید، برشماست که به قرآن تمسک جویید. (اصول کافی ج۲ص۴۵۹)
🎙 استاد پرهیزگار
#ثامن
#ثامن_یزد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢پاشنه آشیلی به نام صندوق بازنشستگی
🔹از هر ۱۰۰ نفر، بیش از ۵۰ نفر، با بازنشستگی پیش از موعد در ایران بازنشست میشوند این آماری است که سجاد پادام مدیرکل بیمههای اجتماعی وزارت کار میدهد.
🔸طبق این آمار هیچ کشوری در دنیا نیست که زیر ۶۰ سال کارکنان خودش را بازنشسته بکند ولی میانگین سن بازنشستگی در کشور ما زیر ۵۳ سال است.
🔹پادام معتقد است هیچ صندوقی در دنیا نمیتواند با قواعد صندوقهای بازنشستگی ما چند سال بیشتر دوام بیاورد. کدام صندوق بازنشستگی در دنیا میتواند مثل صندوقهای ما ۲۲ سال بیمه دریافت کند و بیش از ۳۰ سال مستمری بپردازد.
#ثامن
#ثامن_یزد
#یادداشت_تحلیلی2
💢چالشها و فرصتهای وزیر جدید مسکن
🔹این روزها در حالی شاهد استعفای وزیر مسکن هستیم که همچنان یکی از وعدههای اصلی دولت سیزدهم مبنی بر ساخت یک میلیون مسکن، پیشرفت چندان محسوسی نداشته است. البته نباید عملکرد نامطلوب دولتهای یازدهم و دوازدهم در بخش مسکن که منجر به انباشت مطالبات مردمی شده را نادیده گرفت.
🔸به هر حال در طول سالهای اخیر آمار ساخت مسکن به شدت نزولی شده و یک شکاف و رکود بزرگ در عرضه و تقاضای یکی از اصلیترین بخشهای اقتصاد کشور ایجاد شده است.
🔹آنچه در گام اول اهمیت دارد این است که در چنین شرایطی که افزایش قیمت مسکن و اجارهبها، سهم اصلی را در تورم اقتصاد ایران دارد؛ و معضلات اجتماعی و فرهنگی زیادی را بوجود آورده، دولت و مجلس محترم باید در کوتاهترین زمان ممکن این وزارتخانه مهم را تعیین تکلیف کنند. اما وزیر جدید نیز باید با لحاظ تجربیات گذشته در مسکن مهر و نهضت ملی مسکن، چالشها و فرصتهای این حوزه را از هم تمیز دهد و اقدامات عملی را در پیش گیرد.
🔸از آنجا که قیمت زمین، سهمی در حدود ۶۰ درصد در قیمت تمام شده مسکن دارد، میتوان گفت، وجود زمین دولتی فراوان در کشور برای ساخت مسکن یک فرصت باشد. اما در عین حال منافع شرکتهای دولتی و بانکهایی که املاک را در اختیار دارند و از عرضه زمین بیشتر برای توسعه ساختوساز مسکن جلوگیری میکنند یک چالش مهم است.
🔹بر اساس آمارها حجم زیادی از خانههای خالی در کشور وجود دارد که میتواند بخشی از مشکلات این حوزه را مرتفع کند. این فرصت را باید از طریق ابزارهای مالیاتی فعال کرد تا فعالیتهای غیر مولد این حوزه کاهش یابد.
🔸یکی از فرصتهای بینظیر این حوزه وجود نقدینگی مورد نیاز برای تأمین مالی ساخت مسکن میباشد که در کشور وجود دارد. جذابسازی سرمایهگذاری این بخش و ورود سرمایههای بخش خصوصی و خارجی میتواند تأثیرگذار باشد.
ضمن اینکه استفاده از تکنولوژی روز برای کاهش هزینهها ساخت مسکن نیز باید مد نظر باشد.
🔹به نظر میرسد عدم اختصاص زمین مناسب و ناتوانی اقشار کم درآمد در تأمین سرمایه اولیه دو دلیل اصلی کنارهگیری بخش زیادی از متقاضیان واقعی مسکن از ثبتنام است و وزیر جدید باید با رفع این دو نقیصه، به فعالسازی ظرفیتهای بالقوه بخش مسکن بپردازد.
#ثامن
#روشنگری
#ثامن27