#در_محضر_بزرگان
🔻پاسخ آیتالله بهجت(ره) به یک شبهه فراگیر
👈🏼 «چرا بعضیها آسودهتر از ما زندگی میکنند و کمتر رنج میکشند؟ چرا زندگیِ عدهای سختتر است؟!»
✅ هر کسي کاسهاي از ابتلائات دارد که مطابق وجود و استعداد اوست و کاسههاي اشخاص از بلايا پر شده است، ولي خدا که همه را دوست دارد؛ آيا در برابر طوفانهاي حوادث، ما را در وسط کشتي رها کرده است؟! و يا همواره به فكر ماست؟!
✅ درست است که بعضي از افراد در ماديات و ثروت از تو بالاتر هستند، اما آيا عمر او، صحت او، توسعۀ او از لحاظ اولاد و... از تو بيشتر است يا اينکه تو در اين امور و ديگر نعمتهاي ظاهري و باطني از او برتر هستی؟!
✅ فقرا در کمبودها و فقر و ناداری باید صبر و شکیبایی داشته باشند و بدانند که آنها هم از نعمتهای دیگری برخوردارند که اغنیا برخوردار نیستند.
ثروتمندان بلاها و ابتلائات و گرفتاریهایی دارند که مستضعفان و محرومان ندارند. طاووس را میبینی، پایش را هم ببین!
✅ خوبی و خوشیِ عیش، تنها به زیادی وسایل راحتی نیست؛ راحتی درونی و رفاه و خوشی و آرامش دل، به داشتن وسایل رفاه و راحتی نیست، بلکه چهبسا وسایل رفاه، اسباب نگرانی و ناراحتی و اضطراب درونی را فراهم کنند.
✅ در کلمات امیرالمؤمنین(ع) آمده است: «أَلْمَصائِبُ بِالسوِیةِ مَقْسُومَةٌ بَینَ الْبَرِیةِ» (الدعوات، ص۲۸۸) گرفتاریها بهصورت مساوی و یکسان میان مردم تقسیم شده است.
🔻در محضر بهجت، ج۲، ص۳۸۰، نکته۱۲۱۴
🔻در محضر بهجت، ج۱، ص۶۸، نکته۹۹
🌼 شیعه حق ندارد مأیوس و ناامید بشود
✍رهبرانقلاب: مسئلهى انتظار ظهور صاحبالزّمان (علیه الصّلاة و السّلام) یکى از آن مسائل پُرمغز و پُرمعنا و داراى مضامین عالى در مجموعهى تفکّرات شیعه است. این امیدى که در دل یک انسان به وجود مىآید، به برکت ایمان و اعتقاد و یقین به وجود منجى و به حضور منجى، این امید خیلى داراى ارزش و قیمت است. یقیناً مایهى حرکتهاى بزرگ در جوامع اسلامى و در جوامع شیعى و مایهى اصلى حرکت عظیم انقلاب اسلامى، همین عقیده و همین انتظار فرج است.
شیعه یاد گرفته است که با فضیلتترین اعمال، انتظار فرج است. معناى این جمله آن است که در هر شرایطى - ولو سختترین شرایط باشد - شیعه حق ندارد مأیوس بشود و ناامید بشود؛ [چون] منتظر است، منتظر فرج، منتظر گشایش، منتظر بازشدن افق و نَفْس این انتظار به او نیرو میدهد و او را قدرتمند میکند و به او نشاط میدهد؛ و نیرو و نشاط و امید هر جا بود، زندگى به طرف سامان پیش میرود؛ به طرف اصلاح حرکت میکند.
۱۳۷۲/۱۱/۰۸
🌸🌺🍃💫
🌺🍃💫
🍃💫
💫
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ «۱»
الَّذِينَ هُمْ فِي صَلاتِهِمْ خاشِعُونَ «۲»
قطعاً مؤمنان رستگار شدند. «۱»
همان كسانى كه در نمازشان خشوع دارند. «۲»
نکته ها
...برترين و آخرين هدف تمام برنامههاى اسلام، فلاح و رستگارى است. در بسيارى از آيات قرآن از تقوا سخن گفته شده و هدف از احكام دين هم رسيدن به تقواست: «لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ» «بقره ۱۸۳»* و آخرين هدف تقوا نيز فلاح است: «وَ اتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ» «آل عمران ۱۳۰»* جالب است كه مهمترين و آخرين هدف دين اسلام در اوّلين شعار آن آمده است: «قولوا لا اله الا الله تفلحوا» به يگانگى خداوند ايمان آوريد و «لا اله الا الله» بگوييد تا رستگار شويد...
اسلام مىگويد: «قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ»، «قَدْ أَفْلَحَ مَنْ تَزَكَّى» «اعلی ۱۴» كسانى رستگارند كه ايمان وتزكيهى نفس داشته باشند، ولى كفر مىگويد: «قَدْ أَفْلَحَ الْيَوْمَ مَنِ اسْتَعْلى» «طه ۶۴» فرعون مىگفت: امروز هر كس زور و برترى دارد رستگار است.
كلمهى «فلاح» به معناى رستن است، شايد دليل اينكه به كشاورز، «فَلّاح» مىگويند آن باشد كه وسيلهى رستن دانه را فراهم مىكند. دانه كه در خاك قرار مىگيرد با سه عمل خود را نجات مىدهد و به فضاى باز مىرسد: اوّل آنكه ريشهى خود را به عمق زمين بند مىكند.
دوّم اينكه مواد غذايى زمين را جذب مىكند. سوّم آنكه خاكهاى مزاحم را دفع مىكند.
آرى، انسان هم براى رهايى خود و رسيدن به فضاى باز توحيد و نجات از تاريكىهاى مادّيات و هوسها و طاغوتها بايد مثل دانه همان سه عمل را انجام دهد: اوّل ريشهى عقايد خود را از طريق استدلال محكم كند. دوّم از امكانات خدادادى آنچه را براى تكامل و رشد معنوى اوست جذب كند. سوّم تمام دشمنان و مزاحمان را كنار زند و هر معبودى جز خدا را با كلمه «لا اله» دفع كند تا به فضاى باز توحيدى برسد.
چه كسانى رستگارند؟؟ ...
🌟مراجعه شود به ادامه مطلب در تفسیر نور ج ۶ صفحه ۸۱
«3» اى اهل ايمان! همگى توبه كنيد تا رستگار شويد.
پیام ها
۱- رستگارى مؤمنان حتمى است. «قَدْ أَفْلَحَ»
۲- ايمان، شرايط و نشانههايى دارد. الْمُؤْمِنُونَ الَّذِينَ ...
۳- نماز، در رأس برنامههاى اسلامى است. «فِي صَلاتِهِمْ»
۴- در نماز، حالت وكيفيّت مهم است. «خاشِعُونَ»
تفسير نور ، ج ۶ ، ص ۸۱
در ادامه منتظر #شنبه_های_قرآنی باشید...
#سورهمومنونآیهیک_دو
💫
🍃💫
🌺🍃💫
🌸🌺🍃💫
🌷 به مناسبت سالروز شهادت 🌷
⚜دلم 💕حسابی تنگ بود. حال خسته ام را با خودم بردم حرم تا شفا گیرد. پس از زیارتِ خواهر شاه خراسان و دو رکعت نماز، دل آشفته ام پرکشید سوی گلزار🌸. سوار تاکسی شدم و آدرس امامزاده علی بن جعفر را به راننده دادم.
🖇آرام آرام سوی گلزار قدم برداشتم. بطری های گلاب کنار درب ورودی، نشان از قرار همیشگی خسته دلانی بود که برای خلوت به این گلزار می آیند.
فضای مسقف پیچیده در چپ و راست که متشکل از مزار شهداست و نورهای سبز🍃 و سرخ، که حاصل تابش نور☀️ خورشید به سقف های رنگ شده شیروانی بود حال معنوی خاصی را به انسان هدیه می داد.
⚜ناگهان دلم دستور داد و پایم به سمت راست قدم برداشت.تعدادی زائر دور تا دور مزار نشسته بودند.در ظاهر فضا پر از سکوت بود اما، این سکوت شاهد حرف های دلشان با شهیدان زین الدین بود.
🖇شهید مهدی_زین_الدین فرمانده لشکر علی بن ابی طالب و برادرش مجید، فرمانده اطلاعات و عملیات تیپ ۲ لشکر علی بن ابی طالب، در کنار هم آرام گرفته بودند.مهدی، فرمانده ای که همیشه خودش اولین نفر بود برای عملیات. می گفت:
⚜ «اگر فرمانده نیم خیز راه بره،نیروها سینه خیز راه میرن .اگه بمونه تو سنگرش که بقیه میرن خونه هاشون»
آرزوی شهادت داشت. عکس دخترش در جیب لباسش بود اما از ترس مهر_پدری قرار شد بعد از عملیات آن را ببیند.
🖇به رسم حضرت ارباب نمازهای اول وقتش حتی در جاده های جنگ هم ترک نشد. نمازهایش به نیت پیروزی در عملیات ها ،نماز شب هایش، حال خوشش و گریه 😢هایش در مناجات باخدا، هنوز هم از خاطرات زیبای به جا مانده در ذهن و قلب رزمنده هاست.خوش به حالش که خدا را شناخت و چه زیبا🌸 خدا او را خرید.
⚜لبانم معطر به خواندن فاتحه ای، چشمانم خیس از اشکِ حسرت و صدای اذانی که مرا به خود آورد و خدایی که در این نزدیکی است...
شادی روحشان صلوات
🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🍃🌹🍃🌹