❖ نشست تاریخ و سیرۀ امام صادق(علیه السلام)
سخنران: آیة الله يوسفی غروی
شنبه، ۸/تیر/۱۳۹۸
ساعت ۱۱:۴۵ تا ۱۳
مکان: ۳۰متری هنرستان، ک ۳۹، پ ۸۶، مرکز آموزشهای کاربردی
@Yusufi_Gharawi
🔸 باسمه تعالی
به اطلاع میرساند امروز چهارشنبه درس استاد تعطیل است و جلسۀ بعدی به حول و قوۀ الهی روز شنبه، ١٥ تیرماه خواهد بود.
@Yusufi_Gharawi
💠 جدول بحوث آیة الله یوسفی غروی در تابستان ٩٨
از یکشنبه ١٦ تیر ۱۳۹۸
١٨:٣٠ تا ١٩:١٠ ← حرکت امام حسین(علیه السلام)
١٩:١٥ تا ٢٠:٠٠ ← تاریخ اسلام
قم، خ اراک، ک۱٥(سوهان خودکار، قم نو)، ک٧(شهید قدرتی)، ک۲،
مرکز پژوهشهای تاریخی حوزۀ علميه
@Yusufi_Gharawi
💠 دهۀ کرامت
❓منشأ تأسیس دهۀ کرامت چیست؟
▫️ دربارۀ روز ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) تاریخ مشخصی در دست نیست، اما چون یازدهم ماه ذیالقعده سالروز ولادت امام رضا(ع) است و حضرت معصومه(س) خواهر ایشان است و شهر مقدس قم بعنوان یکی از شهرهای ایران به وجود مبارک آن حضرت تقدس و تبرک یافته، لذا این پیشنهاد مطرح شد که روز اول این ماه به بزرگداشت حضرت معصومه(س) اختصاص داده شود و از این روز تا روز ولادت امام رضا(ع) بعنوان دهۀ کرامت نامگذاری شود.
و البته اصل اینکه یادبودهای اهل بیت(ع) مورد توجه و تکریم قرار گیرد امری بسیار پسندیده و مورد رضای خداوند متعال است از این جهت که این یادبودها موجب تقویت ارتباط رهروان با رهبران معصوم خود و پیروی هرچه بیشتر از آنان گردد.
❓لقب کریمه اهل بیت(ع) که برای حضرت فاطمه معصومه(س) بکار میرود به چه معناست؟
▫️ تعبیر «كريمةُ فلان» یک اصطلاح ادبی عربی است برای اشاره به دختر گرامی و شرافتمند یک شخص محترم.
کرم و کرامت در زبان عربی دو معنا دارد؛ یکی بمعنای بذل و بخشش و جود و عطا که مصداق یک عمل صالح و لذا صفت فعل است. و یکی هم بمعنای شرافت و شکوه و جلال و ارجمندی و بزرگی و بزرگواری و بزرگمنشی و آزادگی و آزادمنشی و جوانمردی، که صفت ذات است.
در تعبیر «كريمةُ فلان» این معنای دوم منظور است نه کرامت به معنای بخشش و عطا.
در آیۀ سوم سورۀ علق هم که آمده است: «اقْرَأْ وَرَبُّكَ الْأَكْرَمُ»، «أکرم» در این آیه بمعنای بخشندهتر نیست، بلکه بمعنای بزرگوارتر، گرامیتر، بسیار بزرگوار و بسیار گرامی است.
دهه کرامت نیز به همین معناست.
📓 مصاحبۀ خبرگزارى تسنيم/ ۱۳ تیر ۱۳۹۸
@Yusufi_Gharawi
💠 تاریخ ولادت امام موسی کاظم(علیه السلام):
١٧/ذح/۱۲۸ق، نه ٧/صفر؛
در منابع دست اول تاریخی، راجع به تاریخ ولادت امام کاظم(علیه السلام)، تصریحی نسبت به روز و ماه ولادت یافت نمیشود و تنها سال ولادت ذکر شده که سال ۱۲۸ هجری است، و به نقلی ۱۲۹.
تا پیش از قرن پنجم و ششم هجری، همان طور که علامه شوشتری -صاحب «قاموس الرجال»- گفته است: «لَمْ یُعیّن أحدٌ شَهرَه»، هیچ یک از مورخان ماهِ ولادت امام کاظم(علیه السلام) را تعیین نکرده، پس چه رسد به روز ولادت!
قول هفتم صفر به عنوان ولادت امام کاظم(علیه السلام) برمیگردد به دو تن از علمای قرن پنجم و ششم؛ شیخ طبرسی در دو کتاب «إعلام الوری» و «تاج الموالید»، و ابن شهر آشوب مازندرانی در کتاب «مناقب آل أبي طالب».
منتها منابع قرن پنجم و ششم، منابع میانی شمرده میشود، نه دست اول.
و در منابع کهن و دست اول هیچ روایتی نیست که مؤید این قولِ هفتم صفر باشد. یعنی مثلاً شیخ کلینی در «کافي» یا شیخ مفید در «إرشاد»، هیچ روز یا حتی ماهی را برای میلاد امام کاظم(علیه السلام) معیّن نکردهاند.
آنچه در این منابع آمده تنها سال ولادت امام کاظم(علیه السلام) است. از مرحوم کلینی در کافی اینطور آمده: «سال ۱۲۸، و به نقلی ۱۲۹». و مرحوم مفید در ارشاد میگوید: «سال ۱۲۸».
✅ استخراج روز و ماه ولادت امام کاظم(علیه السلام):
اما احمد البرقي، از علمای بنام شیعه در قرن سوم هجری و از یاران امام جواد و امام هادی(علیهما السلام)، در کتابش «المحاسن»، خبری از أبی بصیر نقل کرده که میگوید:
«در سالی که همراه امام صادق(علیه السلام) به حج مشرف شدیم، وقتی از حج برگشتیم و به شهرک أبْوَاء (بین مکه و مدینه) رسیدیم، مادر امام کاظم(علیه السلام) درد زایمانشان گرفت و حضرت، آنجا به دنیا آمد.»
از این خبر -که اتفاقاً در کهن ترین و دست اول ترین منابع آمده- به راحتی میتوان ماه ولادت و نیز روز تقریبی آن را استخراج کرد؛
با این توضیح که با معلوم بودن زمان و محل ولادت امام موسی کاظم(علیه السلام) که بعد از پایان مناسک حج و در راه بازگشت به مدینه بوده، پس بسیار بعید است که این ولادت در ماه صفر بوده باشد.
بلکه در یک برگشت طبیعی از مکه به مدینه، باید گفت تاریخ ولادت ایشان در نیمۀ دوم ماه ذی الحجۀ سال ۱۲۸ هجری بوده است.
در تعیین دقیق روز، این احتمال بعید نیست که در بعضی منابع، عبارتی همچون «السابع عشر» آمده بوده که با توجه به اشتباهاتی که در خواندن و بازنویسی کتب خطی رخ میداده، برخی به اشتباه آن را «السابع صفر» خوانده و بازنویسی کرده باشند. بنابراین شاید تاریخ صحیح، روز ١٧/ذی الحجه باشد.
پس به هر حال تاریخ ٧/صفر به عنوان سالروز ولادت امام کاظم(علیه السلام)، نه تنها مؤیدی در منابع دست اول ندارد بلکه آنچه از این منابع استفاده میشود نادرستی این قول است.
و اما سال ولادت امام کاظم(علیه السلام) که آیا سال ۱۲۸ بوده یا ۱۲۹؟
از آنجا که ماه ذی الحجه آخرین ماه سال قمری است لذا گاهی از سوی برخی ناقلانِ اخبار این کمدقتی پیش آمده که حوادث ماه ذی الحجه را با ذکر شمارۀ سال بعد نقل کردهاند.
میلاد امام کاظم(علیه السلام) نیز چون در ماه ذی الحجه و خصوصاً در نیمۀ دوم آن یعنی در روزهای پایانی سال واقع شده احتمالاً به همین خاطر در بعضی نقلها بجای سال ۱۲۸، به اشتباه سال ۱۲۹ گفته شده.
📓 مجموعۀ مصاحبه ها: ٤٦٨، ٤٧٠ و ٤٧١.
@Yusufi_Gharawi
❋ آیتالله یوسفیغروی در گفتوگو با ایکنا (خبرگزاری بین المللی قرآن):
● نکات قرآنی غدیر و تسلسل وقایع مربوط به غدیر خم را به درستی و به شکل منسجم و دقیق در جامعه تبیین نکردهایم
● بعضی خواص و عوام اصرار دارند بگویند آیۀ سوم سورۀ مائده (آیۀ اکمال دین و اتمام نعمت) در روز غدیر نازل شده، در حالی که همۀ شواهد میگوید کل سورۀ مائده به صورت یکجا و ده روز قبل از غدیر نازل شده است
● بیان ارتباط نزول دفعی سورۀ مائده و عید غدیر خم
● آمادگی ذهنی مردم برای تعیین مصداق آیه ۶۷ مائده (آیۀ تبلغ)
● داعش؛ یکی از نمونههای دوری از تعالیم اهل بیت(ع)
● ماجرایی شنیده نشده از منشأ تألیف کتاب «الغدیر»، و نقش اساسی و شدت اخلاص مرحوم آیتالله اردوباری(ره) در شکل گرفتن کتاب «الغدیر»
🔗 مشروح گفتگو: http://iqna.ir/00G5uf
@Yusufi_Gharawi
.
ـ ﴿﷽﴾ ـ
مع حلول الأول من محرّم الحرام وتجدّد مصائب وأحزان أهل البيت(عليهم السلام)
تستضيف مدرسة الشيخ الخويبراوي(ره)
سماحة الشيخ محمّد هادي اليوسفي الغروي(دام عزّه)
لإلقاء محاضرات يسلط فيها سماحته مشكوراً الضوء على
محاولاته في إعادة صياغة مقتل أبي مخنف،
إبتداءاً من يوم الأحد ، 1/محرّم الحرام/1441ه ، ولمدة سبعة أيّام
في الساعة 9:00 صباحاً
في مدرسة الشيخ الخويبراوي(ره) (النجف الأشرف/ محلة الحويش/ قرب مدرسة الآخوند الكبرى(ره))
@alYusufi_alGharawi
هدایت شده از پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
💢 معرفی کتاب؛
📌ترجمه وَقعَةُ الطَّفّ: بازسازی مقتل الحسین(ع) ابومخنف
🔰 متن عربی این کتاب بازسازی و احیای کتاب ازدسترفتۀ ابومِخنَف به نام «مقتل الحسین» است، که چند سالی پیش استاد محمدهادی یوسفی غروی، پژوهشگر بنام تاریخ اسلام، پس از قریب به بیست سال تحقیق و کاوش در منابع قدیم، به علاقهمندان تاریخ عرضه کرد و اینک ترجمهای دقیق و کامل از آن همراه با امتیازاتی نو به همت محمدصادق روحانی انجام شده است.
📚 عناوین بخشهای اصلی متن وقعه الطّف از این قرار است: امام حسین(ع) در مدینه؛ امام حسین(ع) در مکه؛ ورود مسلم به کوفه؛ خروج امام حسین(ع) از مکه؛ منزلگاههای بین راه؛ خروج ابنسعد برای جنگ با امام حسین(ع)؛ یورش ابنسعد به امام حسین(ع)؛ حوادث شب عاشورا؛ صبح روز عاشورا؛ شروع نبرد؛ اسیران در مجلس ابن زیاد؛ حرکت سرها و اسیران به سوی شام؛ اهل بیت(ع) در مدینه؛ اولین زائر امام حسین(ع) از کوفیان.
☑️ ترجمه وَقعَةُ الطَّفّ: بازسازی مقتل الحسین(ع) ابومخنف، به همت کتاب طه سال ۱۳۹۷ در ۳۴۴ صفحه به بهای ۴۲ هزار تومان منتشر شد.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/qt4Bw
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#تاریخ_و_سیره
#معرفی_کتاب
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
🔸 بحث خارج تاریخ اسلام و سیره اهلبیت علیهم السلام
توسط جناب استاد آیة الله یوسفی غروی
از یکشنبه ۱۳۹۸/٦/۳۱، ساعت ۱۰
مدرسۀ علمیۀ فیضیه/ مدرس۳
سرفصل بحث:
ارسال حضرت مسلم(س) به کوفه
جهت اطلاعات بیشتر با شماره 09199716774 تماس بگیرید.
مرکز پژوهشهای تاریخی حوزۀ علمیه
@Yusufi_Gharawi
_نشست_علمی_سیر_تحلیلی_مقتل_نگاریهای.mp3
38.78M
❖ صوت نشست علمی سیر تحلیلی مقتل نگاریهای متأخر عاشورا
(شنبه، ۱۳۹۸/٧/٦، ٢۸ محرم ۱٤٤۱)
#نشست_تاریخی ٦
@Yusufi_Gharawi