نهجالبلاغه، "کتاب زندگی اجتماعی" ماست: «نهجالبلاغه در مجموع درس زندگی اجتماعی برای مسلمانهاست... ما امروز در همان شرائط قرار داریم، شرائط کنونی جامعهی اسلامی همان شرائط است... امروز شرائطی مشابه شرائط دوران حکومت امیرالمؤمنین است، پس روزگار نهجالبلاغه است. امروز میشود از دیدگاه دقیق و نافذ امیرالمؤمنین علی علیهالسلام به واقعیتهای جامعه و واقعیتهای جهان نگاه کرد و بسیاری از حقایق را دید و شناخت و علاج آنها را پیدا کرد. لذاست که به نظر ما امروز از همیشه به نهجالبلاغه ما محتاجتریم.»(۱۳۶۳/۰۱/۲۶(
اهمیت نهجالبلاغه ترسیم شخصیت امیرالمؤمنین علیهالصلاةوالسلام است، چیزی که ما امروز به آن کمال احتیاج را داریم.
سخنرانی در کنگره بینالمللی نهجالبلاغه 26/01/1363
اگر ما اندکی با نهجالبلاغه آشنا بشویم و راهمان را به سوی این کتاب باز کنیم، راه سوءاستفادهی دشمنهای کوچک و خرد و ریزی که در داخل هستند و نیز راه استفادهی دشمنهای بزرگ جنایتکاری که از غفلت ما و از دوری ما از اسلام، همیشه استفاده کردهاند بسته خواهد شد.
امام خامنه ای :
نهجالبلاغه کتاب تدوین شدهی انقلاب اسلامی است و آئیننامهی این انقلاب میتوان به حسابش آورد خود نهجالبلاغه هم دارای همین خصوصیت است، یعنی در او میدانهای وسیع زندگی انسان و بعدها و جانبهای گوناگون وجود انسان که همه در اسلام هست، منعکس است. 13/02/1359
امام خامنه ای :
ما اگر بخواهیم امروز انقلاب اسلامی را ادامه بدهیم، یعنی آنچه به معنای واقعی کلمه انقلاب اسلامی است بایستی اسلام را همهجانبه مراعات کنیم و نمودارش نهجالبلاغه است و برگردیم به نهجالبلاغه و بازیابی کنیم .
نهجالبلاغه جنگ، تویش هست،
سیاست تویش هست،
دیپلماسی تویش هست،
ارتباطات خارجی و سیاست خارجی،
اخلاق هم تویش هست،
عبادت هم تویش هست،
زهد هم تویش هست و
همه چیز در نهجالبلاغه هست و این نهجالبلاغه چند بعدی #نموداری از اسلام چند بعدی است که برای #دوام_انقلاب_اسلامی و ساختن یک انسان چند بعدی #ضروری و لازم است. 13/02/1359
👈 کار انقلابی بدون قرآن و نهج البلاغه بدعت است!
بحث در این است که یک انقلاب فرهنگی کی میتواند بوجود بیاید و به کجا میتواند متکی باشد؟ یقینا انقلاب فرهنگی باید به منابع فکری و آن منابعی که مکتب را برای ما تشریح میکنند متکی باشد ما نمیتوانیم امروز یک انقلاب فرهنگی بوجود بیاوریم. در حالی که منابع اسلامی اصیل و متون دست اول اسلامی را، نخواهیم بار دیگر مطرح کنیم یا بهتر از آنچه تاکنون مطرح بوده است مطرح کنیم، امکان ندارد. آنکه میخواهد انقلاب فرهنگی کند اما با قرآن کاری ندارد یا با حدیث کاری ندارد یا با کتب مدونهی حدیث، مثل اصول کافی و غیره که یکی هم نهجالبلاغه هست کاری ندارد، او در حقیقت انقلاب فرهنگی نیست او ممکن است یک بدعت فرهنگی باشد. او ممکن است یک ایجاد رویهی جدیدی باشد که متکی به اصول و مکتب نیست...
👌ما میخواهیم #انقلاب_فرهنگی کنیم، پس باید برگردیم به متون اسلام و از جملهی متون اسلام و جزء راقیترین و والاترین و زیباترین و پرمغزترین و همهجانبهترین و خلاصه شگفتآفرینترین، نهجالبلاغه است. این جملهای که بعضی گفتهاند که دون کلام خدا و بالاتر از همهی کلامهای انسانها واقعا در مورد نهجالبلاغه مبالغه نیست یک واقعیت است. افسوس که مردم ما آشنا نیستند. 13/02/1359
♦️درسنامه آیین نامه انقلاب اسلامی از منظر نهج البلاغه در سه بخش :
👈 بخش اول (امت)
🔹معیت با امام جامعه
🔹وحدت ملی
🔹جهاد
🔹شهادت طلبی
🔹جریان شناسی
🔹حق باوری و حق یاری
🔹امر به معروف نهی از منکر
🔹دشمن شناسی (کفر و نفاق)
🔹استکبار ستیزی
🔹عدالتطلبی
🔹سبک زندگی
🔹مردم سالاری
🔹معنویت
🔹عقلانیت
🔹انقلابی گری
🔹و...
👈 بخش (رهبری و کارگزاران حکومت اسلامی )
🔸عدالت گستری
🔸مردم داری
🔸ساده زیستی
🔸هدایت گری
🔸عمران و آبادانی
🔸و...
🍃🌺 بسم الله الرحمن الرحیم 🌺🍃
📢 گروه
"گفتمان عماریون"
برگزار می کند:
🔰موضوع کنفرانس : نظام انقلابی
👤 ارائه دهنده: جناب آقای #گودرزی
🗓 زمان: پنج شنبه 99/11/16
🕰 ساعت 22
دوستانتان را به گروه دعوت فرمایید.
در ساعت اجرای برنامه ارسال پست و پیام⛔️
http://eitaa.com/joinchat/1907425297C40136ba990
🇮🇷نظام انقلابی-0🇮🇷
⭕️ شروع انقلاب اسلامی و نظام انقلابی از نقطه صفر
▪️اوّلاً: همهچیز علیه ما بود؛
چه رژیم فاسد طاغوت که علاوه بر وابستگی و فساد و استبداد و کودتایی بودن، اوّلین رژیم سلطنتی در ایران بود که به دست بیگانه -و نه به زور شمشیر خود- بر سرِ کار آمده بود، و چه دولت آمریکا و برخی دیگر از دولتهای غربی، و چه وضع بشدّت نابسامان داخلی و عقبافتادگی شرمآور در علم و فنّاوری و سیاست و معنویّت و هر فضیلت دیگر.
▫️ثانیاً: هیچ تجربهی پیشینی و راه طیشدهای در برابر ما وجود نداشت.
بدیهی است که قیامهای مارکسیستی و امثال آن نمیتوانست برای انقلابی که از متن ایمان و معرفت اسلامی پدید آمده است، الگو محسوب شود. انقلابیون اسلامی بدون سرمشق و تجربه آغاز کردند و ترکیب جمهوریّت و اسلامیّت و ابزارهای تشکیل و پیشرفت آن، جز با هدایت الهی و قلب نورانی و اندیشهی بزرگ امام خمینی، به دست نیامد. و این نخستین درخشش انقلاب بود.
(امام خامنه ای، بیانیه گام دوم انقلاب)
🇮🇷نظام انقلابی-1-1🇮🇷
♦️معنا و مفهوم نظام اسلامی
«نظام اسلامي عبارت است از اينكه،
اولاً؛ قسط اسلامي و احكام اسلامي در جامعه تحقق پيدا كند.
ثانياً؛ افراد صالح و شايستهاي متصدي و مباشر اين كار باشند،
ثالثاً؛ اعتماد و باور و قبول مردم و رابطه مستحكم ميان اين مجموعه خدمتگزار و مردم بايد وجود داشته باشد.
هر كدام از اين سه پايه اگر كم باشد، فلسفه حكومت اسلامي تحقق پيدا نخواهد كرد. اگر ما هدف خود را اجراي قسط اسلامي و تحقق احكام اسلامي قرار نداديم و باور و ايمان خود را به اهداف ديگري متوجه كرديم، اين نظام اسلامي حفظ نخواهد شد و اصلاً نظام، اسلامي نيست.»
(امام خامنه ای، 1381/08/20)
🇮🇷نظام انقلابی-2🇮🇷
✅ دفاع ابدی از نظریهی نظام انقلابی / ⛔️ اهل انعطاف نه انفعال
«انقلاب اسلامی همچون پدیدهای زنده و بااراده، همواره دارای انعطاف و آمادهی تصحیح خطاهای خویش است، امّا تجدیدنظرپذیر و اهل انفعال نیست. به نقدها حسّاسیّت مثبت نشان میدهد و آن را نعمت خدا و هشدار به صاحبان حرفهای بیعمل میشمارد، امّا به هیچ بهانهای از ارزشهایش که بحمدالله با ایمان دینی مردم آمیخته است، فاصله نمیگیرد. انقلاب اسلامی پس از نظامسازی، به رکود و خموشی دچار نشده و نمیشود و میان جوشش انقلابی و نظم سیاسی و اجتماعی تضاد و ناسازگاری نمیبیند، بلکه از نظریّهی نظام انقلابی تا ابد دفاع میکند.»
(امام خامنه ای، بیانیه گام دوم انقلاب)
🇮🇷نظام انقلابی-3🇮🇷
⛔️ انقلاب در 57 شروع شد و نه تمام..
«در مجموعهی انقلاب، از اوّلِ انقلاب یک تفکّر غلطی وجود داشت و آن این بود که انقلاب، تا وقتِ تشکیل نظام است؛ وقتیکه نظام تشکیل شد و نهادها و مقرّرات و دیوانسالاری و مانند اینها مستقر شد، دیگر انقلاب برود دنبال کارش؛ دیگر کاری با انقلاب نداریم؛ انقلاب را هم معنا میکنند به تنش و دعوا و سروصدا و کارهای غیر قانونی و از این حرفها. یک چنین تفکّری مال امروز نیست و از روز اوّل پیروزی انقلاب یک چنین تفکّری وجود داشت؛ این تفکّر، غلط است.» (1397/03/07)
«انقلاب در سال ۵۷ شروع شد، نه اینکه تمام شد؛ آغاز تغییر، آغاز حرکت اصلاحی در جامعه در سال ۵۷ اتّفاق افتاد، در بیستودوّم بهمن اتّفاق افتاد و آنجا شروع شد؛ بتدریج این حرکت باید عمیقتر، وسیعتر، گستردهتر، خردمندانهتر ادامه پیدا کند، نه اینکه متوقّف بشود.» (1396/11/29)