💢 ناگفتههای قصه گندم
و ارز ۴۲۰۰ تومانی - ۱
۱- اخبار و گزارشهای مربوط به ماجرای ارز 4200 تومانی و تبعات آن بر اقتصاد، از فروردین 1397، همواره محل بحث رسانهها و کارشناسان بوده است. این موضوع ظرف هفتههای اخیر، به واسطه گرانشدن قیمت گندم و روغن مجددا تبدیل به بحث روز شد. هر چند که بانیان آن سوءتصمیم بزرگ، با حذف اصل داستان، ژست نگرانی برای معیشت مردم گرفتهاند و ماجرا را به شکلی تقطیع و تحریف میکنند که بتوانند از دولت فعلی، انتقام بگیرند.
این جماعتِ تُهی از صداقت، شرافت و مسئولیتپذیری، در روزهای اخیر سعی کردهاند با کشیدن شکل مار، عوامفریبی کنند و دولت را که میراثدار سوء مدیریتهای فاحش آنهاست، ضعیف و ناکارآمد بازنمایی کنند؛ و حال آنکه دولت، کارهای بزرگی در زمینه مهار مرگ و میرهای کرونایی روزانه بیش از 700 نفر، افزایش 30 درصدی صادرات نفت و 40 درصدی صادرات غیرنفتی، تامین بخش مهمی از کسری بودجه 450 هزار میلیاردی، تسویه بالغ بر 50 هزار میلیارد تومانی بدهی دولت سابق، کاهش نرخ تورم سالانه از 60 درصد به 43 درصد، حذف صفهای کیلومتری واکسن و دارو و مرغ و... انجام داده است.
۲- داستان را باید از فروردین سال ۹۷ تعقیب کرد. پس از تصمیم دولت آقای روحانی مبنی بر اعلام قیمت 4200 تومان برای دلار، روزنامههای سازندگی (ارگان حزب کارگزاران) و اعتماد، عناوین اول خود را به این عبارتها اختصاص دادند: «بازگشت جهانگیری؛ معاون اول رئیسجمهور به ستاد فرماندهی اقتصاد کشور بازگشته است»؛ و «بازگشت اسحاق؛ اعتماد از حضور مقتدرانه جهانگیری برای حل بحران ارزی گزارش میدهد».
روزنامه حزب کارگزاران، آن روز در طرح تمام قد صفحه اول خود، معاون اول روحانی را به شکل «سوپرمن» کشیده بود که در حال پایین آوردن قیمت دلار است. اما همان روزنامه، حدود چهار سال بعد (29 دی ماه 1400) از قول آقای مرعشی دبیرکل کارگزاران، تیتر «استخوان در گلو» را برای وضعیت دولت جدید انتخاب کرد.
روزنامه اعتماد هم ۲۲ آبان، تحلیل مشابهی را به قلم یکی از محکومان پرونده «جعل نظرسنجی و فروش اطلاعات به بیگانگان» منتشر کرد و تیتر زد: «دلار ۴۲۰۰ تومانی؛ استخوانی در گلوی دولت». همان فرد، یک هفته بعد (30 آذر 1400)، با وقاحت بیشتری که نشان میداد مدعیان اعتدال و اصلاحات، دولت جدید را گرفتار چه چالش پیچیدهای کردهاند، در توئیتر نوشت: «دو پوست موز زیر پای دولت است. اول ادامه دلار ۴۲۰۰ تومانی. دوم حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی. انتخاب کنید که کدام گام را برخواهید داشت؟»!
اینها وابسته به همان طیفی هستند که برخی اعضای نشاندار آن، صراحتا گفتند اقتصاد کشور را مینگذاری کردهاند و هدف شان رساندن کشور به «نقطه جوش» بوده است!
۳- نقطه پایان نهادن بر تصمیم ویرانگری که در دولت قبل اتخاذ شد، یک ضرورت است. آن تصمیم، قیمت گذاری 4200 تومانی، و واگذاری ناهوشمندانه ارز، از جمله برای واردات کالاها بود. اتفاقی که رخ داد، این بود که دولت وقت، ابتدا خزانه را جارو کرد و 60 میلیارد دلار از ذخائر کمیاب ارزی را در شرایط جنگ اقتصادی بر باد داد. سپس، از سال 1399، به نقطهای رسید که تمام بودجه ارزی اختصاص یافته برای واردات کالاهای اساسی را هزینه کرد و هنگامی که کم آورد، بدون سر و صدا سراغ حذف تدریجی ارز واردات رفت. بنابراین، گرانی گسترده بسیاری از کالاها از همان سال 99 آغاز و در سال 1400 تداوم پیدا کرد.
۴- وقتی دولت رئیسی در اواسط مرداد 1400 روی کار آمد، تمام ارز اختصاص یافته برای واردات کالاهای اساسی، در همان چهار ماه اول سال (چهار ماه آخر دولت روحانی) پیشخور شده بود! بر اساس پاسخ روحانی به نامه نوبخت، خزانه در ماه پایانی آن دولت، خالی بود و حتی برخی وزرا و معاونین در جلسه با آقای رئیسی -که هنوز دولتش تشکیل
نشده بود- اعلام میکردند دولت قادر به پرداخت حقوق کارکنان در شهریور 1400 نیست.
سید ابراهیم رئیسی، دولت را نه با خزانه خالی، بلکه با کسری بودجه ۴۵۰ هزار میلیارد تومانی و بدهی ۱۵۰۰ میلیاردی تحویل گرفت. صادرات نفت هم به 400 تا 500 هزار بشکه کاهش یافته و درآمد نفتی شدیدا افول کرده بود که با اهتمام دولت، به 1/5 میلیون بشکه افزایش یافت. در واقع، دولت رئیسی از زیر صفر شروع کرد و نه از صفر.
💢ادامه دارد💢
@cyberi20
💢 ناگفتههای قصه گندم
و ارز ۴۲۰۰ تومانی - ۲
۵- تصمیم سازیهای غیر کارشناسی و نمایشی دولت مدعی تدبیر، مانند پایین نگه داشتن غیر واقعی قیمت بنزین و سپس سه برابر کردن آن، و یا اختصاص ارز 4200 تومانی و سپس حذف بیسر و صدای آن، اقدامات نمایشی پر تناقضی است که بیشتر، برای کتمان کاهش ارزش پول ملی و قدرت خرید مردم انجام شد و آثار آن تا سالها باقی خواهد ماند.
یکی از سوء تدبیرها که اکنون آثار خود را نشان میدهد، ترجیح واردات گندم و اختصاص ارز برای آن، به جای خرید از کشاورزان به قیمت مناسب و حمایت از تداوم خودکفایی است. یارانهای که میشد صرف حمایت از کشاورزان و تولیدکنندگان ایرانی شود، به جیب تولیدکنندگان خارجی و واردکنندگان رفت؛ و حالا که دنیا با بحران کمبود گندم و مواد غذایی مواجه شده، ما هم باید گرفتار این مسئله باشیم.
۶- نهاد دولت، هم پارسال و هم امسال از سوی مجلس، مکلف به اصلاح ابعاد و پیامدهای سوء تدبیر سال 97 بوده است؛ هر چند که دولت دوازدهم، حاضر به جبران و اصلاح سوء تدبیر خود نشد.
یکی از ابعاد ماجرای واردات با ارز 400 تومانی، پایین بودن محسوس قیمت بسیاری از اقلام، در مقایسه با کشورهای همسایه است که موجب رواج قاچاق شده است. این، دو سر ضرر برای کشور است. کشوری که دارای مضیقههای درآمدی ارزی است، با زحمت فراوان، برای واردات و تامین کالاهای اساسی ارز اختصاص میدهد، اما محصولات تامین شده، سر از کشورهای دیگر در میآورد و ضمنا، نیاز داخلی را متاثر میکند.
چالش دیگری که ضرورت اصلاح روند را دو چندان کرده، تبعات جهانی جنگ میان روسیه و اوکراین است، دو کشوری که قبل از وقوع جنگ، مجموعا یک سوم (30 درصد) گندم، 75 درصد از صادرات دانههای روغنی و 20 درصد ذرت مورد نیاز کشورهای دنیا را تامین می کردند. توقف بخش مهمی از این صادرات، موجب تورم جهانی کم سابقه شده و دامنه آن، در قالب گرانی و کمیابی کالا به کشورهای اروپایی هم رسیده است. در همین شرایط، نرخ تورم در ترکیه، به رقم بیسابقه 70 درصد افزایش یافته است. در چنین وضعیتی، طبیعی است که قاچاق از ایران شدت یابد.
۷- نقطه پایان نهادن بر تصمیم اقتصادی خسارتباری که چهار سال قبل اتخاذ شد، یک ضرورت است. این،به یک جراحی اورژانسی و اجباری شبیهتر است، تا جراحی از موضع اختیار و سر فرصت. فرصت، همان سه سالی بود که در دولت قبل سوزانده شد. اما در عین حال، از این ضرورت و اجبار، نباید جراحی به هر قیمت و به هر روش را استنباط کرد؛ چنانکه لیبرالهای مدعی تعدیل اقتصادی به فاصله سه دهه، در دولتهایهاشمی و روحانی انجام دادند و رکوردهای تورمی را سر سفره مردم آوردند. عوارض هر جراحی، باید پیشبینی و مهار شود.
در موضوع اخیر، آنچه متاسفانه در 12- 13 سال اخیر مغفول مانده، توزیع هوشمندانه یارانهای است که باید برای دهکهای پایین اختصاص یابد. در دولت نهم و دهم، موضوع هدفمندسازی یارانهها به درستی در دستور کار قرار گرفت، اما متاسفانه از همان زمان تا امروز، یارانهها به شکل مساوی و غیر هدفمند پرداخت شده، و بیش از مردم مستضعف، به دست طبقات برخوردار و پر مصرف و یا رانتخواران رسیده است. این ماجرا، در موارد بسیاری درباره یارانه اختصاصی به مصرف کنندگان و تولید کنندگان رخ داد.
💢ادامه دارد💢
@cyberi20
💢 ناگفتههای قصه گندم
و ارز ۴۲۰۰ تومانی - ۳
۸- علت را باید در فقدان سامانهها و ساز و کارهای شفافیت آفرین در عرصههایی مثل شناسایی دقیق «دهکهای درآمدی و میزان برخورداری»، «تولید و تجارت و صادرات و واردات» و همچنین «سرنوشت تسهیلات و یارانههای کلان اختصاص یافته» جست و جو کرد. شرط نزدیک شدن به عدالت، صرفا عادلانه کردن یارانه پرداختی به مصرف کنندگان و طبقات پایین نیست -که در جای خود، ضرورت دارد- بلکه از آن مهم تر، سرنوشت منابع کلان ارزی و تسهیلات ریالی اختصاص یافته به نام حمایت از تولید و صادرات، و یا واردات کالاست. و در کنار آن، مطالبهگری و مواخذه مدیران دولتی و مسئولان بانکی که اهتمامی به سرنوشت تسهیلات کلان واگذار شده نداشتهاند.
۹- ما مجبور نیستیم بین دو رویکرد غلط، یکی را انتخاب کنیم. هم باید قاطعانه، با واگذاری غیرهدفمند و ناهوشمندانه ارز دولتی و انواع یارانهها که جیب رانت خواران را در ازای تحمیل فشار به مردم پر میکند، مخالفت کرد و نقطه پایان بر آن گذاشت؛ و هم از نتیجه گیری غلط و مغالطه بعدی، مبنی بر اینکه «چاره کار، حذف بدون جبران یارانهها و ارز اختصاصی برای واردات کالاهای اساسی است»، اجتناب کرد. این مغالطه هم، نوعا از سوی لیبرالهای اقتصادی دوآتشه عنوان میشود، و حال آنکه حتی در غرب هم، دولتهای لیبرال مجبور شدند به دولت رفاهی میل کنند و برخی از حمایتها را در نظام تامین اجتماعی احیا کنند. (هر چند که به دلیل انحراف بنیادین آن نظامهای سیاسی- اقتصادی، موجب رفع بیعدالتی و شکاف طبقاتی نشد).
۱۰- فهرست طولانی بیتدبیری و سوء تدبیرهای دولت گذشته، چیزی از مسئولیت دولت مستقر نمیکاهد. اولا رفتار دولتمردان، باید در قالب یک کل به هم پیوسته باشد و پازل راهبرد کلان دولت را تکمیل کند. ثانیا بدون روشنگری و تبیین لازم، و در شرایط بمباران رسانهای سنگین از سوی جریان تحریف، نمیتوان مردم را به عنوان پیشران اصلاحات ضروری اقتصادی بسیج و همراه کرد. ثالثا، باید به موازات اصلاحات، و پیش از آن، تدابیر لازم برای جبران فشارها به مردم، اجرا شود. از طرف دیگر، در کنار اصلاح روندهای اقتصادی، نباید از مبارزه قاطع و هوشمندانه و بیامان با مفسدان اقتصادی و سیاسی که در هم تابیده شدهاند، غفلت کرد. غدههای چرکین اقتصادی که در قالب محرومیت معیشتی و فشار اقتصادی بر طبقات پایین خودنمایی کرده، غالبا در اثر مماشات با مفسدان و سود جویان و زالو صفتان پدید میآید.
از دو حال خارج نیست. یا باید بر مردم سخت گرفت، یا بر رانت جویان و مفسدان و اخلالگران. بیان امیر مومنان(ع) درباره سیره پیامبر اعظم (ص)، برای بازشناسی مسئولیت دوگانه مسئولان بسیار گویاست: «طَبِيبٌ دَوَّارٌ بِطِبِّهِ قَدْ أَحْكَمَ مَرَاهِمَهُ وَ أَحْمَى مَوَاسِمَهُ يَضَعُ ذَلِكَ حَيْثُ الْحَاجَهًْ إِلَيْهِ». پيامبر(ص) طبيبى سیّار براى درمان بيماران بود. مرهمهایی که برای تسکین و شفای دردها میگذاشت، محکم و استوار بود؛ اما به این بسنده نمیکرد و هر جا که نیاز به داغ نهادن بر زخم و عفونت بود، از گذاشتن داغهای سوزان بر موضع عفونت دریغ نمیکرد. باید در کنار اصلاح روندهای غلط اقتصادی که موجب رانت خواری و قاچاق و... میشود، ارتکاب جرائم بزرگ اقتصادی را برای مرتکبان، بسیار پر هزینه کرد.
@cyberi20
🔴 بمباران شدید روانی برای سقط یک تصمیم
👤 #عبدالله_گنجی
🔹 سیستم اطلاعرسانی اقتصادی دولتها در ایران آنقدر ضعیف است که عمده مردم تا اکنون نمیدانستند که دولت برای ماکارونی، انواع شیرینی، شکلات، کیک، بیسکوییت، انواع نان صنعتی و ساندویچ، یارانه میدهد. اگر میدانستند به جای «گران شدن» از عبارت «واقعیشدن» قیمتها استفاده میشد.
🔸 از سوی دیگر کوتاهی ما رسانهایها و دولتمردان باعث شده که ملت از نقش کلیدی روسیه و اوکراین در تأمین گندم و روغن جهان مطلع نباشند. آیا ملت میدانند که نیمی از روغن آفتابگردان جهان در اوکراین بحرانزده تولید میشود؟ آیا میدانند روسیه و اوکراین حدود 40درصد گندم جهان را تأمین میکنند؟ آیا میدانند هماکنون آلمان، انگلیس، ترکیه، اندونزی و... روغن را تحتکنترل دولت درآوردهاند؟
✅ آیا ملت ما میدانند دیروز سازمان ملل رسماً اعلام کرد قیمت مواد غذایی در سراسر جهان 13درصد رشد داشته است؟ آیا میدانند که ما 14میلیون تن گندم تولید یا وارد میکنیم اما از 8میلیون آن استفاده بهینه و مفید میشود و آیا ملت میدانند که جنگ اوکراین باعث قاچاق آرد یارانهدار آنان به کشورهای همسایه میشود؟
🔹 اگر نمیدانند از بیعرضهگی ما و مهارت دشمن است.حالا دولت در مواجهه با این پدیده که آمیخته با جنگ روانی چند لایه دشمنان شده است چه کار باید بکند؟ منافقین کارت توزیع نان طراحی و تولید میکنند، کلیپ به سخره گرفتن حاکمیت با ماکارونی تولید میکنند و ما اینجا فوروارد میکنیم. برای ذائقه حزباللهی و اصلاحطلب، جدا، جدا محتوا تولید میکنند و ما با چه ولعی فوروارد میکنیم.
🔸 اصل تصمیم دولت را باید همه حمایت کنند. بدون تردید اگر رئیسجمهور به فردای سیاسی خود میاندیشید چنین تصمیمی نمیگرفت و با سرهمبندی و پولپاشی زمان میخرید.
✅ پس باید از اقدام دولت برای کنترل فساد در آرد و ارز حمایت کرد اما گفت: جناب دولت! شما باید ابتدا در یک شهر طرح را اجرا، سپس متاثر از نتیجه، پول را در کارتها شارژ میکردید، آنگاه طرح را به رسانه و شبکههای اجتماعی میآوردید.
🔹 این تصمیم حتماً دارای آسیب است اما بمباران آن از واشنگتن تا لندن و تهران صدها برابر آسیبهای آن است و نخبگان کشور باید این مهم را بفهمند. حتی غربگراها باید بیشتر از این طرح استقبال کنند؛ چرا که آن را فاصله از اقتصاد دولتی میدانند.
🔸 حال دولت باید با اطلاعات دقیق، حرف واحد و سخنگوی طرح وسط میدان بایستد. اگر 10مسئول دولتی و نماینده مجلس در یک روز (1401/02/16) بگویند نان گران نمیشود، کافی است تا از هزاران نانوایی کشور یک نانوایی نان را 15هزار تومان بفروشد و سند آن بیرون بیاید.
✅ این یک خبر یا یک توییت کافی است تا اعتبار دولت را به سخره بگیرند و برای آن سوژهسازی کنند. بعید است دولت با صنف مربوطه توافق نکرده باشد و ابزار ایجاد وحدترویه نداشته باشد. اگر چنین نکرده است باید سریعا وارد میدان شود. دولت در اطلاعرسانی باید وارد جزئیات شود؛ چقدر یارانه؟ به چه کسانی؟ از کی؟ اگر روحانی قبل از گرانی بنزین در آبان 98 فقط یکبار رسماً اعلام کرده بود: درآمد حاصل از این تصمیم از تاریخ فلان به مبلغ فلان به حساب مردم واریز میشود، کسی به خیابان میآمد؟
🔹 دولت باید همه ابزارها و روشهای آرامساز را به خدمت بگیرد. بارها در جلسات گفته شد که تیم دولت یا اطرافیان رئیسجمهور نمیتوانند هم مرزبندی با دیگران داشته باشند هم روز حادثه آنان را در خدمت مأموریت خود بخواهند.
💢 ارتباطات عاطفی پیرامونی رئیسجمهور و رسانهها تقریباً قطع است؛ اما به هر حال باید طرح را به مثابه زایمانی دانست که باید به روش «زایمان بدون درد» انجام شود نه اینکه بمباران رسانهای دشمن و رقیب، دولت را وسط معرکه دچار سردرگمی و حیرت کند و زایمان به روش سقط انجام شود. اجرای عدالت یعنی همین! اجرای عدالت پولپاشی علیالسویه نیست. همه کمک کنیم دولت تصمیم سخت برای استفاده صحیح از منابع ملی بگیرد.
#اقتصادی #اجتماعی
@cyberi20
🔴 شیوه غلط کشاورزی دلیل نابودی منابع آبی
👤 #حمید_خوشآیند
🔹 کمبود برخی اقلام اساسی از جمله گندم که یک کالای استراتژیک و حیاتی است و ارزشی بیشتر از نفت و طلا دارد، پیش از آنکه ناشی از تغییرات و رخدادهای بینالمللی و جنگها و .. مثلاً جنگ اوکراین باشد، متاثر از روشهای غیراصولی، غلط و بیبرنامه کشاورزی در کشور است که بر بحران کمآبی دامن زده است.
🔸 در ایران سالانه ۸۶ میلیارد متر مکعب آب مصرف می شود که در قبال آن ۷ میلیارد دلار صادرات انجام میشود که در مقایسه با مقدار آبی که مصرف میشود، اصلاً مقرون به صرفه نیست.
✅ برزیل که چهارمین کشور صادرکننده محصولات کشاورزی دنیاست، ۳۹ میلیارد متر مکعب آب مصرف میکند و در قبالش ۵۵ میلیارد دلار کسب درآمد دارد. این اعداد و ارقام نشان میدهد علت نابودی منابع آبی و خشکسالی و حتی خشک شدن تالابها و دریاچهها در ایران شیوه غلط و غیراصولی کشاورزی است. به ویژه اینکه در ایران به مقولهای به نام مزیت نسبی در حوزه کشاورزی اصلاً توجهی نمیشود.
🔹 به عنوان مثال هندوانه از جمله محصولاتی است که منابع آبی زیادی مصرف میکند، بنابراین کشت آن در ایران با توجه به کمبود آب اصلاً به صرفه نیست، ولی با این وجود هندوانه که امکان واردات آن با قیمت پایینتر از داخل از افغانستان، ازبکستان و ترکمنستان وجود دارد، با هدررفت زیاد آب در ایران کشت میشود.
🔸 زمینهایی که باید زیر کشت گندم که یک کالای استراتژیکی است برود متاسفانه به کشت محصولاتی اختصاص مییابد که بعضاً هیچگونه صرفه اقتصادی و مالی برای کشور و حتی کشاورزان ندارد.
💢 در هیچ جای دنیا همانند ایران آب این چنین در حوزه کشاورزی هدر نمیرود. دریاچهها، تالابها و چاههای کشور به خاطر کشاورزی غلط و عهد حجری درحال خشک شدن است و قطعاً در آینده صدمات جبران ناپذیری به محیط زیست و کشاورزی خواهد زد.
#اقتصادی #اجتماعی
@cyberi20
🔴 توقع بیجا از کار چاق کن ها
👤 #محمد_ایمانی
🔹 ارگان حزب کارگزاران، امروز تمام صفحه اول خود را به کاریکاتوری برای معاون اول رئیس جمهور اختصاص داده تا کوچک شدن نان را به عنوان نتیجه تصمیم دولت القا کند.
🔸 البته طبق تصمیم دولت، قرار نیست نان گران شود. اما باید بررسی کرد که در طول این سال ها، چه کسانی، نان مردم را آجر کردند؟ روزنامه سازندگی که امروز معاون اول رئیسی را هجو می کند، 22 فروردين 1397 تملق روحانی را می گفت و تصویری سوپرمن وار از جهانگیری را منتشر می کرد که در حال پایین آوردن قیمت دلار است!
✅ این تصویر سازی دروغین در حالی بود که دلار در دوره روحانی، از 3700 تومان به 33000 تومان هم رسید. اگر انصاف در کار بود، رسانه های اصلاح طلب، باید ظرف سه سال گذشته، کاریکاتور دولتمردان روحانی را می کشیدند که با زدن رکورد های تورم، نان و سفره مردم را کوچک کرده بودند.
🔹 اما اردیبهشت 1400، وقتی نامزدی جهانگیری برای انتخابات جدی شد، روزنامه کارگزاران نه تنها کاریکاتور هجو آمیز نکشید، بلکه تصویر او را کنار تیتر "بازگشت به فن سالاری" گذاشت!
🔸 این روزنامه همچنین نوشته بود: "جهانگیری در تمام این سالها نشان داده که مرد روزهای سخت است. درست در روز و ساعتی که سختیها فرا میرسند، او نیز میآید. پیشتر، کاریکاتوریستی او را در شمایل #سوپرمن کشیده بود و واقعاً نیز نشان داده که در ساعت سختی، کنار مردم میایستد. اگرچه عموماً قدرش دانسته نمیشود، اما او کارش را میکند»!
✅ این تملق گویی های تحریف آمیز، درست در ماه هایی عنوان می شدکه دولت روحانی، آخرین دلار های اختصاص یافته برای واردات کالا در طول سال را هم خرج کرده و هیچ بودجه ای برای هشت ماه بعدی باقی نگذاشته بود!
🔹 کار که از کار گذشت و مصائب تصمیم سازی غلط عیان شد، روزنامه سازندگی، تازه 29 دی 1400، درباره ارز 4200 تومانی از قول مرعشی تیتر زد: "استخوان در گلو"!
🔸 تعبیر صریح تر و وقیح تر، توییت عباس عبدی بود که 30 آذر 1400 نوشت: "دو پوست موز زیر پای دولت است. اول ادامه دلار ۴۲۰۰ تومانی. دوم حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی. انتخاب کنید که کدام گام را برخواهید داشت؟"!
✅ اگر آزادگی، استقلال رای، صداقت و ترجیح منافع مردم بر اغراض حزبی در فضای رسانه ای غالب بود، امروز از رونامه سازندگی و اعتماد گرفته، تا مسیح مهاجری در روزنامه جمهوری اسلامی و محمد مهاجری در خبر آنلاین، باید دولت مدعی تدبیر را آماج انتقاد و کاریکاتور و هجو قرار می دادند؛ نه دولتی را که کمر همت بسته تا تپه های یادگاری اشرافیت غربگرا را از چشم انداز زندگی مردم پاک کند
💢 این البته توقع بیجایی است، از جماعتی که سر سفره اشرافیت نشستند و حلال و حرام و صدق و کذب، تفاوتی برای شان نداشت.
#سیاسی #اجتماعی
@cyberi20
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 درب ایرانخودرو و سایپا را گل بگیریم؟!
🔹 چندی پیش جانشین رئیس پلیس راهور کشور به نکته ای قابل تامل اشاره کرد و به طور تلویحی گفت که اگر دو خودروساز بزرگ تعطیل شوند کشور ضرر چندانی نمی کند!
✅ این موضوع را دو دو تا چهار تا کردیم تا ببینیم این صحبت و ادعا می تواند درست باشد یا خیر؟
💢 #پ_ن: این گزارش واقعیت تلخ و حیرتآوری است!!!
#اجتماعی #اقتصادی
@cyberi20
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺جوان اروپایی چهار سال پس از اسلام آوردن و سنی شدنش به آیین مقدس تشیع گروید.
🟩 حدیثی در صحیح مسلم که او را به سوی شیعه رهنمون شد!
#گسترش_تشیع
@cyberi20
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آرمان خواهی فقط در مهدویت تشیع وجود دارد و غرب با همین است که مبارزه میکند . .....
@cyberi20
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این ویدیو را ببینید... خیلی خیلی جالب است... حرفهایی که زده میشود عجیب و قابل تأمل است... در جنگ داشتن ایدیولوژی و اندیشه، داشتن هدف و توانمندی برای متحد کردن نیروها کار بزرگی است که فقط با پرورش مربیان بزرگ به دست میآید... اینجا شما کلمات و جملاتی را میشنوید که باور کردنش سخت است... این چیزی که گفته میشود اعتقادی است....
دم آن کسی که ترجمه کرد واقعا گرم...
@cyberi20
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥بمباران شدید روانی برای سقط یک تصمیم
🔻 سیستم اطلاعرسانی اقتصادی دولتها در ایران آنقدر ضعیف است که عمده مردم تا اکنون نمیدانستند که دولت برای ماکارونی، انواع شیرینی، شکلات، کیک، بیسکوییت، انواع نان صنعتی و ساندویچ، یارانه میدهد. اگر میدانستند به جای «گران شدن» از عبارت «واقعیشدن» قیمتها استفاده میشد.
🔹 از سوی دیگر کوتاهی ما رسانهایها و دولتمردان باعث شده که ملت از نقش کلیدی روسیه و اوکراین در تأمین گندم و روغن جهان مطلع نباشند. آیا ملت میدانند که نیمی از روغن آفتابگردان جهان در اوکراین بحرانزده تولید میشود؟ آیا میدانند روسیه و اوکراین حدود ۴۰ درصد گندم جهان را تأمین میکنند؟ آیا میدانند هماکنون آلمان، انگلیس، ترکیه، اندونزی و... روغن را تحتکنترل دولت درآوردهاند؟ آیا ملت ما میدانند دیروز سازمان ملل رسماً اعلام کرد قیمت مواد غذایی در سراسر جهان ۱۳ درصد رشد داشته است؟ آیا میدانند که ما ۱۴ میلیون تن گندم تولید یا وارد میکنیم اما از ۸ میلیون آن استفاده بهینه و مفید میشود و آیا ملت میدانند که جنگ اوکراین باعث قاچاق آرد یارانهدار آنان به کشورهای همسایه میشود؟ اگر نمیدانند از بیعرضهگی ما و مهارت دشمن است.حالا دولت در مواجهه با این پدیده که آمیخته با جنگ روانی چند لایه دشمنان شده است چه کار باید بکند؟ منافقین کارت توزیع نان طراحی و تولید میکنند، کلیپ به سخره گرفتن حاکمیت با ماکارونی تولید میکنند و ما اینجا فوروارد میکنیم. برای ذائقه حزباللهی و اصلاحطلب، جدا، جدا محتوا تولید میکنند و ما با چه ولعی فوروارد میکنیم.
🔹 اصل تصمیم دولت را باید همه حمایت کنند. بدون تردید اگر رئیسجمهور به فردای سیاسی خود میاندیشید چنین تصمیمی نمیگرفت و با سرهمبندی و پولپاشی زمان میخرید. پس باید از اقدام دولت برای کنترل فساد در #آرد و ارز حمایت کرد اما گفت: جناب دولت! شما باید ابتدا در یک شهر طرح را اجرا، سپس متاثر از نتیجه، پول را در کارتها شارژ میکردید، آنگاه طرح را به رسانه و شبکههای اجتماعی میآوردید.
🔹 این تصمیم حتماً دارای آسیب است اما بمباران آن از واشنگتن تا لندن و تهران صدها برابر آسیبهای آن است و نخبگان کشور باید این مهم را بفهمند. حتی غربگراها باید بیشتر از این طرح استقبال کنند؛ چرا که آن را فاصله از اقتصاد دولتی میدانند.
🔹 دولت در اطلاعرسانی باید وارد جزئیات شود؛ چقدر یارانه؟ به چه کسانی؟ از کی؟ دولت باید همه ابزارها و روشهای آرامساز را به خدمت بگیرد. به هر حال باید طرح را به مثابه زایمانی دانست که باید به روش «زایمان بدون درد» انجام شود نه اینکه بمباران رسانهای دشمن و رقیب، دولت را وسط معرکه دچار سردرگمی و حیرت کند و زایمان به روش سقط انجام شود. اجرای عدالت یعنی همین! اجرای عدالت پولپاشی علیالسویه نیست. همه کمک کنیم دولت تصمیم سخت برای استفاده صحیح از منابع ملی بگیرد.
#رئیسی
#صرفا_جهت_اطلاع
@cyberi20
امیرعبداللهیان: سدسازی ترکیه برای ما قابل قبول نیست
🔹وزیر امور خارجه: اقدامات ترکیه در حوزه سدسازی و تأثیرهای منفی آن بر محیط زیست، برای ایران قابل قبول نیست.
🔹در ۸ ماه گذشته حداقل ۳ بار در دو دیدار حضوری و با تماس تلفنی از وزیر امور خارجه ترکیه خواستار توجه جدی ترکیه به حقابه آب ارس شدم.
🔹 ۳ ماه پیش هیئت کارشناسان وزارت خارجه و وزارت نیرو به ترکیه رفتند و قرار است به زودی از ترکیه هم به ایران سفر کنند.
@cyberi20
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سخنگوی قوه قضاییه: دادستان بعنوان مدعیالعموم فائزه هاشمی را تحت تعقیب قرار داده و پروندهای در دادسرا تشکیل شده است.
@cyberi20